Az osszes strand kozul Pereybere volt a legjobb gyerekkel. Utana Mont Chosy.
A tobbi korallos volt, a nagy hotelek ele mentunk be, ahol tisztitva volt.
Pereybere kicsi strand, sok francia nyugdijassal es csaladokkal. De mindenki nagyon kedves volt, gyerekeink egyutt jatszottak es egymas jatekaival is.
Gyalog kozel volt a szallas, ar/ertek aranyban itt nagyon jokat lehet foglalni bookingon. Nagy bevasarlobolt is van, ahol mindent lehet kapni. (kiveve friss tej, amit nehez talalni az egesz szigeten)
Kocsival pikk-pakk kozel van Grand bay ahol van nemi elet es Mont chosy beach is.
Gyerekekkel idealis uticel, latnivalok 1-2 nap alatt letudhatok es nem megterheloek. Ha kettesben mentem volna a parommal, vszinu rovid idon belul kockasra kaparom magam.
7 éjszakára megyünk csak, ahogy tavaly is. így van a gyereknek iskola szünet. helyesebben így se, de ennél többet már nem szabad hiányoznia. ha igen, akkor 16 napra mennék, viet-thai kombóba, az tetszett nagyon anno. de oda az egy 7 kevés.
mivel csak egy hét, így egy helyen leszünk csak. melyik legyen az. ez a kérdés. seychelles is nyugdíjas volt amúgy. kell hogy homokozni tudjanak, miközben én nézem ezt és a tengert - miközben sörözök.. :) aztán egy-egy autó kirándulás is belefér.
mi a meglátásod. érdemes ide két gyerekkel menni, vagy halál az egész és száz óra repülés fölöslegesen?
tavaly ezzel kezdtem a sey topikban:
"sziasztok,
olyan szakértőt keresek, aki stlg volt már mauritiuson és itt, seychelles-en is. gyerekekkel szertnénk menni (3 és 7 évesek) és egy utazási iroda különbséget tett a két úticél közt. van itt vkinek mindkét helyen tapasztalata, h miért jobb az egyik, v másik gyerekekkel. persze maldívot is akartam kérdezni, de elég most ez a kettő :)
A legnyüzsgőbb rész Grand Baie és környéke és ez a leglakottabb rész is bevásárlóközponttal és emiatt talán minden elérhető.
A mi kedvencünk Pereybere strandja ami kicsi, de annál nyüzsisebb és Mon Choicy Beach ami viszont hatalmas és elveszik a tömeg is, kivéve hétvégét, amikor a helyiek is kiköltöznek kutyástul, macskástul szőnyegestől kalitkástól a strandra.
Belle Mare inkább csak a hotelektől elérhető, ami pedig hotelon kívűl, nekünk nem tetszett. mellette északabbra Palmar Beach bejött, ott semmi nincs még turista sem volt, de csodaszép.
Flic en Flac pedig az össze közül a legrosszabb. Szemetes a strand, gyorsan mélyül és korall törmelékes, így ott cipő kell. a A strand nagy, hosszú és széles, a városka olyan, mint egy lepukkant falu. A faluvégén nagy szálloda komplexumok.
Sziasztok, remélem nem pont most halt meg a topik, mikor én akarok ide utazni..? :))
Össze tudnátok nekem hasonlitani az alábbi partszakaszokat egymással?
Flic en Flac vs Blue Bay vs Pereybere vs Mon Choisy vs Belle Mare
Azt keresem ahol élet is van és a gyerekek is tudnak mit csinálni. Seychelles-en kb ez volt Beau Vallon. Vmi ilyesmit keresünk. (amúgy az még ott kevés is volt..)
Ha van rá energiád engem minden részlet érdekelnie. Mi jövőre augusztusban szeretnénk szintén egy kite-os nyaralást csinálni a párommal oda, de őszintén szólva még elég keveset tudok a helyről. Ha írnál pár szót elsősorban arról, hogy kb. milyen anyagiakkal kell számolni az ott tartózkodás során (milyen drágák az éttermek, boltok, stb.), illetve ha van szálloda ami tetszett nektek vagy bármilyen más tipp nagyon szívesen olvasnék bármit. Milyen a kite-os partszakasz, milyen volt a szél?
Köszi a válaszodat előre is! Örülök, hogy jó élményeket szereztetek!
mi anno valahogy szeptember 5-20 közt voltunk, sztem "tökéletes" idő volt, pont ezért is mentünk ebben az időszakban, már nem volt brutális/agylobbantó/nembírszanaponmaradni hőség, de simán strandidő volt végig, miközben kirándulni is normálisan lehetett... komolyabb eső emlékeim szerint csak hazafelé csípett el minket (kb a reptéren), meg talán a sziget belsejében valami kiránduláson volt kisebb eső... de alapvetően gyönyörű időnk volt két hétig... persze időjárás mindig lutri...
Haza jöttünk múlthét csütörtökön. Háááááát, nem tudom, hogy akinek nem tetszett Mau, az eddig merre járt. Szerintem az egyik legjobb hely. Mondom ezt úgy, hogy tavaly Dominikán voltunk, ahol valóban minden csupa pálmafa. Mauritius más, de sokkkkal jobb.
Mi annyira jól éreztük magunkat, hogy hosszabbítottunk 1 hetet, így 3 hetet töltöttünk kint és kb.már mennénk is vissza.
Le Mornen volt a szállásunk, sok fele mentünk, de sokat tartózkodtunk a hegy lábánál a kite beachen.
A szállodák előtt kristálytiszta víz, mindig kellemesen langyos, ha süt a nap, akkor 1 óra alatt le lehet barnulni.
Annyit azért érdemes tudni, h. nem volt túl meleg így aug-ban, átlag 21-23fok. Bár pont akkor melegedett az idő, mikor indultunk haza. Beszélgettünk helyiekkel,szept-nov-ig a legjobb kint.
Voltunk a Casela parkban, a 7színű földnél és a vízesésnél. Voltunk Port Louisban kétszer, Papmlemoussesban és fent északon. Grand Bay pl.nekünk nem jött be. Kiépített nyaraló rész...arról ennyit.
A vezetéssel nem volt semmi gondunk, tök nyugisak és jó fejek. Dominika sokkal rázósabb ezen a téren.
Csak ennyit írok, mert láttam mielőtt regeltem, hogy behalt ez a fórum. Ha valaki mégis nyáron szeretne menni, mint mi voltunk és szeretne infót kapni, akkor szívesen válaszolok.
Mi biztosan visszatérünk még, mert ez kitesurf szempontjából maga a paradicsom. Nem mellesleg egyéb szempontból is. :)
Mi is La Gauletten laktunk pontosan es onnan kb.10 perc kocsikazas volt a Le Morne beach. Benzinkut a telepulesen nincs, kb. 10-15 km-re eszakra volt La Gaulettetol az elso kut.