Keresés

Részletes keresés

iff Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3910

Kedves Szabó Sándor!

A veszprémi infóid tévesek.

Veszprém Polgármestere azt mondta, hogy " ..az igényeknek megfelelő nagyságrendű.." repülőteret tudnak elképzelni. Nem mellesleg a repülőtér Szentkirályszabadja területén van. 

Az építési törvény szerint a Légügy szakhatóság, így kellett volna a hozzájárulásuk. De a történelmi hibát az önkormányzatok vétették, akiknek a szabályozási tervükben szerepeltetni kellett volna a repülőtér övezeteit.

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3908)
Utas2 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3909

És mondd, ez kicsoda?

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3907)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3908

A Balatonalmádi lakosokat ki kényszerítette oda?

Miért nem keltek ki a szentkirályszabadjai reptér leállításai miatt? Az sokkal jobb környezettel rendelkezik, mint a tököli!

Előzmény: Törölt nick (3905)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3907

Roltii Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3906

Kedves Szabó Sándor Halásztelek!

 

Ne gyere azzal, hogy nem voltak olcsóbbak a telkek. Ma már lehet, hogy nem azok, de az elmúlt 50 évben igenis azok voltak, biztos hogy olcsóbb volt ott egy családi házat építeni mint közelebb a városhoz. Aki odaköltözött, tudta, hogy van ott egy repülőtér. Lehet, hogy kapott valami ígéretet, valljuk be, hülye volt, ha elhitte. De ne aggódj, van aki rosszabbul járt, pl Káposztásmegyeren mai napig nincs metró:D

Az, hogy egy település mióta létezik, nem mérvadó. Sok település néptelenedett el, vagy népesedett be alakulása óta. Tököl és környéke népesedésében a reptér pedig éppen hogy közrejátszott.

Egyébként egyszer gyere el hozzánk a Keleti környékére, ahol olyan por van évek óta a metró miatt, hogy beszarsz, a ferihegy forgalma is elég hangos (igen, már ott is), viszont pontosan tudtuk, hogy ez van. Ha pedig valaki azt mondja, hogy a metró jővőre elkészül vagy a ferihegyet bezárják vagy a keletit kiköltöztetik, akkor kiröhögöm. Ugyanis nem reális, ugyan úgy, ahogy egy 2,5 km * 60 méter széles betoncsíkot se fognak felszántani.

Előzmény: Törölt nick (3905)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3905

Kedves Szabó Sándor Halásztelek!


Nagyon szép és jó amiket itt előadsz, istenien tudsz különböző érdekfeszítő dokumentumokat idelinkelni, idevonatkozó(nak hitt) paragrafusokkal dobálózni...azonban egyetlen egy apró pici kérdésre még nem válaszoltál soha - mindíg elegánsan átugrottad vagy nemes egyszerűséggel tereltél-mellébeszéltél. Pedig többen, többször feltettük a kérdést...

Mégpediglen arról van szó, hogy ki az úristen kényszerítette az odaköltözőket hogy ott vásároljanak telket??? Az alacsony telekárak véleményed szerint nem. Akkor micsoda?? Most meg persze tépik a szájukat hogy húdehangos a reptér. Na ez az igazán vérforraló gusztustalanság, ha már itt tartunk!

Azt nem fogadom el válaszként, hogy az önkormányzat (vagy akárki illetékes) részéről kisdobos becsület szavukat adták hogy azon a pár kilométer betonon soha többé nem fog felszállni repülőgép, úgyhogy nyugodtan ide lehet költözni! Az őslakosokat akik a reptér épitése előtt is ott laktak pedig felesleges felhoznod mint jogos háborgókat...ők szerintem a legutolsó elenyésző százalék akik reklamálnának ez ügyben - valószínűleg már évtizedek óta megszokták a repülőgépek hangját... Szóval a települések lehet hogy megvoltak már a reptér előtt, de a most háborgók döntő többsége még nem lakott ott akkor!

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3902)
uhb129b Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3904

Azóta viszont nem hallottam semmit a folytatásról

 

Érthető okokból jól megszenvedték a válságot. Nemrég olvastam, hogy éppen hogy visszatornászták magukat a nyereséges szintre, de ez is csak fogcsikorgatva megy nekik. Nem lepődnék meg, ha a számok azt mutatnák, hogy kelet-európában még mindig a padlón van az üzleti magánrepülő-forgalom.

Előzmény: Kaktusz08 (3901)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3903

Kedves Iff!

 

Mivel nem kellett légügyi hatósági engedély, ezért a lakók nem hibáztathatók semmivel sem. Ha fenn kívánták volna tartani a háborús célból épített, majd később 1948-ban a szovjet csapatok igényei szerint meghosszabbított pályahosszúságú repteret, illett volna korlátozásokat is előírni a Magyar Államnak, amit nem tett meg, sőt célzott felhasználásra a tököli önkormányzat kezébe adta a volt tiszti lakótelepet, amit az akkori ingatlanáraknak megfelelő forgalmi értéken értékesített egy vállalkozó akinek továbbadták az épületeket.

Az itt élő emberek áldozatok a történetben, csak ezt egyes emberek nem akarják észrevenni, vagy szándékosan állítanak olyan dolgokat amit nem neveznék európai szemléletnek.

 

A veszprém-szentkirályszabadjai reptér építésénél hány nyaralóház állt Balatonalmádiban? Hány tulajdonos volt már a reptér építése előtt is tulajdonosa az ingatlannak? Oda is az olcsó telekár miatt költöztek az emberek?

Ott miért lehet a környező lakosság érdekeire hivatkozva megakadályozni egy reptérfejlesztést, holott nagyságrendekkel kedvezőbb környezeti feltételekkel rendelkezik, mint a tököli-,

Előzmény: iff (3899)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2011.06.14 0 0 3902

Kedves Clidey!

 

Valóban nagyon sok gusztustalan megnyilvánulás van a témában, például az egyik leggusztustalanabb az amikor azt mondják egyesek, hogy ide az olcsó telekár miatt költöztek az emberek, meg hogy a reptér előbb volt, mint a települések. Hát egyik állítás sem igaz!

Előzmény: Törölt nick (3898)
Kaktusz08 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 3901

Üdv. és köszönöm a válaszod!

Tulajdonképpen én is így képzeltem és éppen azért kaptam fel a fejem az akkori cikkre. Azóta viszont nem hallottam semmit a folytatásról. Időnként Pérre beesik egy-egy gépük és innen jutott eszembe a régi nyilatkozat .

Előzmény: uhb129b (3900)
uhb129b Creative Commons License 2011.06.13 0 0 3900

Kb. 1-1.5 éve olvastam, hogy a NetJets Europe légitársaság Tökölön szeretne egy közép-kelet európai bázist létrehozni.

Tudtok erről valami konkrétumot?

 

Konkrétat nem tudok, de ez a gyakorlatban kb. annyit jelent, hogy van egy ügynökük, aki lefedi a helyi piacot. Ezt akárhonnan meg tudja tenni, mert telefonon megy az egész. Aztán leszerződnek a kiszemelt reptérrel, hogy ha van forgalom, akkor mennyiért kapják meg a szolgáltatásokat. Esetleg leszerződnek a helyi karbantartókkal, hogy ha esetleg lerohad a gép, akkor mennyiért kalapálják meg. Kb. ennyi az egész.

 

Erősen kétlem, hogy repülőgépet telepítenének Magyarországra, mert annyira kicsi az innen kirepülő forgalom.

Előzmény: Kaktusz08 (3896)
iff Creative Commons License 2011.06.13 0 0 3899

Kedves Szabó Sándor!

 

Miután a Középkorban nem voltak gépjárművek, azokat is ki kell tiltani. KI VELÜK!!

A repülőteret korábban építették, mint ahogyan a lakosság tömege oda költözött volna. Ők azzal a tudattal építkeztek, és költöztek oda, hogy tisztában voltak vele, hogy egy repülőtér alá építkeznek. Arról nem is beszélve, hogy az építkezésekhez légügyi hatósági engedély is kellett volna. Kinek van? Akinek nincs, az nem beszélhet, mert engedély nélkül építkezett.

 

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3897)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 3898

Kedves Szabó Sándor Halásztelek!

 

Annak idején át lett beszélve ez a téma széltében-hosszában itt eme topikon, úgyhogy nem fejtem ki véleményem - illetve többünk véleményét - ismét. Olvass vissza ha szeretnél picit nosztalgiázni.

Pusztán csak azt szerettem volna közölni a T. topiklakókkal hogy egy újabb gusztustalan formában nyílvánulnak meg a reptér ellenzői.

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3897)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2011.06.12 0 0 3897

Kedves Clidey!

 

Az a pontos helyzet, hogy a legjobban érintett lakott területek már a reptér megépítése előtt lakott területek voltak (Érd óvárosa középkori település, Halásztelek 10 párhuzamos utcája már a reptér építése előtt megvolt, köztük a legelső belterületi utca, Szigethalom HÉV melletti legjobban érintett belterületi része lakott volt)

Tehát tény, hogy a reptér betonját meglévő települések közé építették. A települések később fejlődtek és megnőtt a lakosság száma, de attól még a reptér építésének pillanatában már többezer ember élt a legjobban érintett, legközelebb lévő településeken.

Ajánlom figyelmedbe a Halásztelki Hírmondó áprilisi számában ( http://www.halasztelek.hu/hirmondo/hirmondo_PDF/hh_aprilis.pdf ) a 6. 7. oldalon található légifotó áttanulmányozását.

 

Vagy úgy gondolod, hogy a reptér építése előtt itt lakóknak és az ő leszármazottaiknak nincs joga egy korábban katonai célokra épített reptérrel szemben?

Előzmény: Törölt nick (3895)
Kaktusz08 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 3896

Szervusztok!

 

Kb. 1-1.5 éve olvastam, hogy a NetJets Europe légitársaság Tökölön szeretne egy közép-kelet európai bázist létrehozni.

Tudtok erről valami konkrétumot?

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 3895

Azért azt eléggé felháborítónak tartom, hogy a rádióban elhangzott hírekben is úgy kürtölik világgá hogy nem a lakók költöztek oda később hanem a reptér terjeszkedett szét...! :-O

Szóval már a médiát is felhasználják a t. ott lakók, hogy a pofánkba hazudjanak és hazugságaikkal hassanak azokra az átlagemberekre akik csak hallomásból ismerik a helyzetet. Szomorú hogy ilyen világot élünk.

viricsi Creative Commons License 2011.06.10 0 0 3894

Ez azt jelenti, hogy nincsenek észérvek, ezért komcsizunk egy kiadósat, az majd beválik. :-(

Előzmény: uhb129b (3893)
uhb129b Creative Commons License 2011.06.10 0 0 3893

A petíció szerint a diktatúrák (a német, majd a szovjet megszállók) által létrehozott és működtetett katonai repülőtérnek tartalmi és környezetvédelmi értelemben sem lehet jogfolytonos utódja semmilyen polgári, kereskedelmi, vagy sport repülőtér.

 

Hát ez vajon mit jelent?

Előzmény: toratoratora (3892)
toratoratora Creative Commons License 2011.06.08 0 0 3892
viricsi Creative Commons License 2011.04.16 0 0 3891

Megérte visszafordulnom.

Köszönöm a tegnapi napot. :-)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109419757&t=9004563

Előzmény: viricsi (3887)
viricsi Creative Commons License 2011.04.14 0 0 3890

Nagyon köszönöm a csapat nevében az elismerő szavakat.

Nyilvánvalóan szerencsétlen időben mentem, mert az őrök azt mondták, hogy nem vagytok benn. (vasárnap du. 2 óra körül), Váratlan véletlen volt hogy elvetődtem arra, tehát annyira nem csodálkoztam azon, hogy nem vagytok, azon már inkább, hogy nem lehetett senki olyan személyt elérni, akitől egyáltalán engedélyt kérhettem volna a belépésre.

Ha nem zavarnék, akkor holnap (pénteken) ismét kilátogatnék arra és örülnék neki, ha igénybe tudnám venni a segítségedet.

Ma mi is dolgozunk az IL-14-en, de délután felhívnálak, ha nem gond.

Előzmény: Rep-Air-rer (3889)
Rep-Air-rer Creative Commons License 2011.04.13 0 0 3889

Nagyon sajnálom azt, hogy nem sikerül bejutni a reptérre, mert ha valaki kiérdemelte a szakmai tiszteletet az Te vagy! Figyelemmel kísérjük az IL-14-esen végzett munkátokat és gratulálunk az elért eredményhez!

 A javítás megkezdése óta Te vagy az első aki nem  tudott bejönni a géphez, de ennek holnap utánna nézek mert az őrséggel van egy megállapodásunk miszerint egyeztetett látogatásról én tájékoztatom őket és az esetiről pedig a szolgálat értesít és mindkét esetben , bárkiről is van szó, kísérő megy ki a kapuhoz.

Egyébként a mai napon is 6óra 30-tól 16óra 30-ig voltam kint és nem volt hívásom a szolgálattól.

Jelenleg egy másik hangárban dolgozok és a HA-TRM-et rakom össze. Sajnos ott nem mindíg 100-as a térerő de kis türelemmel elérhető vagyok.

Telefonszámom publikus és a gép honlapján elérhető.

Üdv!

Rep-Air-rer.

Előzmény: viricsi (3887)
uhb129b Creative Commons License 2011.04.11 0 0 3888

Ne szomorkodj! Tele van az internet MIG-15-ös fényképekkel! Csak rá kell keresni a guglin! :-)

 

Előzmény: viricsi (3887)
viricsi Creative Commons License 2011.04.10 0 0 3887

Nem csekély csalódottsággal fordultam ma vissza a tököli repülőtér bejáratától, amit végre egyszer a földről szerettem volna megnézni, kicsit körbefotózni. Titkos vágyaim közt szerepelt, hogy rákkukanthatok a MIG-15-re is.

Sajnos a sorompónál beljebb nem juthattam, mert tilos volt a reptérre belépni. Gondoltam, hogy van valaki, akit illetékesként megkereshetnék, hátha mégiscsak sikerül bejutni.

Nem volt, én pedig nagyon szomorúan elballagtam.

uhb129b Creative Commons License 2011.03.11 0 0 3886

E cikk alapján Tököl jó irányba fejlődik a reptérrel. :-)

 

http://varosfigyelo.hu/#!/aerotropolis/cikkek/25-a-jovo-varosa-aerotropolisz

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3885

Volt olyan, aki 300000 embert gondolt érintettnek, sőt aki teljes Budapest lakosságát is ide számolta.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3884

Amikor 150000 azaz egyszázötvenezer környékbeli lakos nevében ment a cirkusz Demjánék ellen. TV, sajtó, utcáravonulás, usw.

Azt a petíciót 5 ezren írták alá sok településről összesen. Még érdi arcok is voltak a tüntető "tömegben".

Kb. amikor az érdi fórumon is megnyílt a tököli topik.

Előzmény: Szabó Sándor Halásztelek (3883)
Szabó Sándor Halásztelek Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3883

Kedves Xanti!

 

1200 halásztelki lakos aláírását adtam le az önkormányzaton és 1400 halásztelki lakos aláírását adtam át Varju Lászlónak. Milyen kisebbségről beszélsz? Légyszíves hozzál nekem több mint 1200 halásztelki lakos aláírását tarttalmazó reptér mellett szóló petíciót akkor mondhatod, hogy a többséget nem  zavarja a dolog.

Milyen 3% ról beszéltél?

Előzmény: Törölt nick (3867)
sdragon Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3882

A kérdésem a régi, amire még soha nem kaptam választ a tiltakozóktól.

A lent említett levelet aláírok között, hányan vannak, akik 2002 után költöztek a településre?

Miért tiltakozik egy több mint 10 éve ott lakó a repülőtér ellen? A ház, telek vásárlásnál nem tünt fel, hogy egy repülőtér van a közvetlen közelben?

A tiltakozók mire számítanak, ha sikerül tiltakozásuk sikeres lesz és nem lesz többet Tököl repülőtér? Jobb lesz egy logisztikai központ vagy óriási bevásárló központok nagyon nagy kamion és autó forgalommal?

Vagy repülőtér bezár, logisztikai központ felépül, amin jót keres a telek eladója, és utána az elégedetlenkedők el kezdenek tiltakozni a sok kamion ellen. :)

Előzmény: dudi45boly (3878)
Vgyuri Creative Commons License 2010.12.16 0 0 3881

Természetesen nem fognak szembe menni a saját választóik hangadóival, mégha azok a teljes lakosságnak csak kis részét jelentik is. És politikusok, mert nem felejtették el beszúrni, hogy "volt szovjet katonai repülőtér". Ami nagyon jól hangzik az erre irányultak fülének, csak nem igaz. LHTL magyar repülőtérnek épült és mindvégig magyar repülőtér volt, amin "ideiglenesen" szovjet egység is állomásozott.

 

 

Előzmény: dudi45boly (3878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!