Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11364

Ma gyalogosan is jártam a Bosnyák téren és szomorú látvány fogadott.

A villamosmegállóban a síneket nem cserélték ki és a sínek környéke szintén érintetlen maradt. A szabálytalanul lerakott macskaköves részek megmaradtak.

A sínek közti rész a régi toldozott foldozott macskaköves maradt. Ez így félmunka vagy az se....:(

A közút és a sínek találkozásánal új aszfaltot raktak le de csak ott máshol nem.

Még mindig nincs kész a teljes megálló és a régi sárga  vascsöves korlátok is állnak még.

Kb. 5 hónapja bütykölik a megállót de még mindig nem kész.

A remiznél lévő zebrán, ami a Thökölyt szeli át , megmaradt a macskaköves kialakítás. Van ott egy építési gödör is de az már nyáron is ott volt.

Végigmenve a 3-as vonalán a síneket szinte mindenütt meghagyták az NLK mentén. Én teljes pályarekonstrukcióról hallottam, de ez lehet hogy csak álmodtam már nem emlékszem.

oleandro Creative Commons License 2014.11.19 -1 0 11363

nem a fizukkal van a baj igazán, hanem ezzel:

"Peeersze, mi itt mind ezt hisszük és nem gondoljuk, a TóCsa slepp pont azt és pont azokkal kívánja folytatni, mint amit abbahagyni kénytelen volt 2010-ben. Hogy Weinek helyett Karácsonynak hívják a bábut ehhez? Részletkérdés."

http://varanus.blog.hu/2014/11/19/zugloban_forog_az_ehezok_viadala

Előzmény: trizs77 (11358)
trizs77 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11362

más

Amerikai út-Erzsi királyné út sarkán volt/van egy túl jó minőséget áruló zöldséges.

Ok.

Körötte évekig volt egy, úgy 4-8 főből álló fix, törzs alkoholista közönség.

Ők.

ha fújt, ha meleg volt, a bolt előtt, mellett alkoholizáltak.

Nem sokat.

Csak reggel 7-től zárásig.

Nem bántottak senkit, nem is hangoskodtak.

Csak ittak.

Meg cigiztek.

Na jó, néha pisiltek is, hisz az ötödik meg a hetedik sör között nincs idő hazaszaladni WC-re.

Ez a helyi folklór része volt.

--------------------------------------------------------------------------------

a Mexikói úton a Gyarmat utca és a Korong utca között 29 évig üzemeltetett egy házaspár egy kis boltot, (sarki közért típusút) melyet a fantázia dús Mexikói ABC névre kereszteltek.

A környék meg volt elégedve a házaspárral.

Ők is ismertek már mindenkit.

29 év hosszú idő.

2014.01.01-én eladták a boltot.

........................:-(((

Ez az élet rendje.

A boltot megvásárló ifjú hölgyek lelkesek, lelkiismeretesek.

Kivéve egyiküket.

Ő amolyan üzletelhárító típusú.

Neki sikerült az Amerikai-Erzsi királyné sarki zöldségestől átcsábítani magához azt a 4-8  alkoholistát.

Mivel a mexikói úti kisbolt előtt - az udvarban - van egy kb. 2x4 méteres szabad placc, most ez a nyolc négyzetméter lett a környék alkoholistáinak gyülekező helye.

Ki van írva hogy ezen a 8 négyzetméteren alkoholt inni és cigarettázni tilos, tehát mit csinálnak ott szakmányban?

Igen azt.

Napi 10-12 órában alkoholt isznak és cigarettáznak.

Lehet, hogy a bolt forgalmát megdobja az a napi két-három tucat (24-36 db) féldecis üveg forgalma, de a környéknek nagyon nem tesz jót.

A két öreg (bocsánat az öregezésért) ezt 29 éven keresztül nem engedte.

Most a három kiszolgáló lány közül az egyik eltűri és még bátorítja is, a másik kettő meg vagy csak eltűri, vagy csak nem üldözi.

nogradi medve Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11361

és persze, nem baj, ha ismerjük a tényeket....

kíváncsi leszek arra, hogy a többi kerületben -pl a rogán vezette- illetve városban, vidéken mi a helyzet....

Előzmény: nogradi medve (11360)
nogradi medve Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11360

nem tudom, hogy jó e vagy rossz, sok-e vagy kevés,

nem is akarom eldönteni....

arra leszek kíváncsi, hogy fognak muzsikálni...

Előzmény: trizs77 (11358)
almirena Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11359

Csak remélem, hogy a többi fontos kérdésben is ekkora lesz az egyetértés.

Előzmény: oleandro (11357)
trizs77 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 11358

Bőven havi bruttó 300 ezer forint fölé tornászta fel saját tiszteletdíját a zuglói képviselőtestület többsége.

--------------

az bizony netto 190.000 HUF.

Ezt én sok mindennek nevezném de elszállásnak semmiképpen.

az a képviselő, legyen bármilyen pártállású, vagy párton kívüli, aki engem képvisel, rólam, felhatalmazásommal, életem kérdéseiről dönt, ugyan keressen már annyit mint egy zöldség bódés.

Sőt.

Keressen többet.

Nem vagyok oda az olyan képviselőkért akik kevesebbet keresnek mint helyi kukásautó vezetője.

Előzmény: nogradi medve (11355)
oleandro Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11357

jó kezdet fél siker......

elképesztő az a poszt, még ha le is vonjuk belőle a személyes sértettséget

Pirandus Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11356

Érdekes. Janecskó Kata vajon zuglói?

nogradi medve Creative Commons License 2014.11.18 0 0 11355

http://index.hu/belfold/2014/11/18/zugloban_teljesen_elszalltak_a_kepviseloi_fizetesek/

Bőven havi bruttó 300 ezer forint fölé tornászta fel saját tiszteletdíját a zuglói képviselőtestület többsége. Az egyik képviselő havi bruttó járandósága a félmillió forintot is átlépi. Úgy néz ki, sehol nem éri meg annyira a bizottsági munka, mint Zuglóban, ahol a 19 képviselőre 8 bizottság jut. A polgármester, Karácsony Gergely azt mondta: lehet, hogy Zuglóban keresnek a legtöbbet a képviselők, de szerinte itt fognak a legkevesebbet lopni.

Zuglóban az átlagnál kicsit később, november 14-én tartotta meg az alakuló ülését az új képviselő-testület. Az egyik első feladatként itt is arról döntöttek, mennyit keressenek a képviselők. Ahogy megírtuk: változott a törvény, nincs többé tiszteletdíj-plafon, a helyi testületek szabad kezet kaptak, a képviselők akkora tiszteletdíjat szavaznak meg saját maguknak, amekkorát jónak látnak.

A múlt pénteki zuglói ülés jegyzőkönyve és az aznap megszavazott határozatok egyelőre nem elérhetőek se a kerület honlapján, se a nemzeti jogszabálytárban, de az egyik képviselő, Várnai László a Civil Zugló Egyesülettől megírta a blogjában, milyen döntések születtek.

Egyelőre nem ismerjük se az összes város, se az összes budapesti kerület tiszteletdíj-rendeletét, de az eddig ismertek közül
messze a legmagasabb összegek kifizetését teszi lehetővé a zuglói.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.16 0 0 11354

És túlzás a végig korlát a járdaszigeten, szerintem elég lett volna ott figyelmeztetésnek egy sor "demkszky-karó". Ezért egészségtelenül feltorlódhat majd a  járdasziget végénél a le- és felszálló nép csúcsfortgalom idején.

Ott nem is baj, mivel nem a közúton mennek át - mert a közút a villamossín lett - tehát nyugodtan átmehetnek nincs se zebra se lámpa ott. Amúgy se sietnek.

Ahol inkább baj az az NLK-EK kereszteződésében lévő megálló a fagyissal, bankokkal CBA-val szemben. Ott már a közúton kell átmenni és lámpa is van.

Libasorba mehetnek majd át és nem fog mindenki átérni de az útra se tudnak lelépni, mint eddig. Mondjuk az nem is volt veszélytelen.

Amit nem értek, hogy miért nem kapott egy teljesen új aszfaltréteget az EK Mexikói és NLK közötti szakasza ??

Kb. 1-2 m-en a szegélynél meghagyták a már 125x feltúrt és összefoltozott aszfaltréteget.

Azért hátha még ez is felkerül a végén, reménykedjünk mert így félkészen elég igénytelen lesz.

Jah és elkészült a NLK úti posta előtti aszfaltozás is cirka 43 millióért. És egyirányú lett ott a közlekedés meg csináltak 8 db. parkolóhelyet.

Ez már régi vágyam volt, hogy megcsinálják, megcsinálták bár én nem így képzeltem a kivitelezést de azért örülök neki. Ahogy eddig kinézett, annál mindenképp jobb és igényesebb.

Előzmény: oleandro (11353)
oleandro Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11353

na ma alaposan szemrevételeztem azt az ominózus megállót. És kicsit revideálnom kell magamat. Van a  kialakításában ráció, pláne figyelembe véve az  arra közlekedő sok látássérültet.

Van értelme, hogy az autósok a villamossíneken át mehetnek csak ott. Legalább nem  fognak a keskeny járdasziget és járda között nem fognak száguldozni. És ráadásul úgy van kialakítva az egész, hogy minimálisan józan autós  nem fogja a szembesávon előzni a majd a villamost.

És van ott értelme a bringasávnak is ( a keskeny kerekű  bringásokat veszélyes ráküldeni a villamossínekre úgy, hogy kis szögben kéne átsorolniuk a síneken. beakadhat a kerék, hót bukásveszély). 

Ami problémás  szerintem, hogy feleselgesen széles lett ott a bringasáv (emiatt a motorosok is ott fognak száguldani), és emiatt túl keskeny a járda meg a járdasziget.

És túlzás a végig korlát a járdaszigeten, szerintem elég lett volna ott figyelmeztetésnek egy sor "demkszky-karó". Ezért egészségtelenül feltorlódhat majd a  járdasziget végénél a le- és felszálló nép csúcsfortgalom idején.

ax15 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11352

Balesetveszélyessé akkor válik, ha a baleset előtt, sok méterrel, sok másodperccel egy járművezető szabálytalankodásba kezd.

Mély bölcsesség, már bánom hogy szóltam.

Azért azt majd megnézem, amikor a villamos a megállóban, a busz mögötte és érkezik egy nagymotoros.

Előzmény: trizs77 (11351)
trizs77 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11351

Fokozottan balesetveszélyes helyet alakítottak ki, kérés, hogy tudatában vannak-e.

--------------------

Pár évig (6 év) voltam baleseti helyszínelő, kb. másfél évtizedig gjmű oktató ill. vizsgabiztos.

Van valami halvány lila segédfogalmam a fokozottan balesetveszélyes helyszínekről.

A Laky Adolf utcánál kialakított új, forgalmi rend minden, csak nem balesetveszélyes.

Elég szerencsétlen megoldás az igaz, de nem balesetveszélyes.

Balesetveszélyessé akkor válik, ha a baleset előtt, sok méterrel, sok másodperccel egy járművezető szabálytalankodásba kezd.

(ez a klasszikus : tantónéni az úgy kezdődött, hogy a Pisti visszaütött esete)

Amennyiben itt szabálykövető gjmű vezetők fognak közlekedni, akkor fizikailag megakadályozták, hogy baleset történjen.

A forgalom lassítások módszerei egy kb. 70 oldalas tankönyvben vannak leírva (kb. 30 éve) a Forgalom technika tantárgy oktatásához.

Ez a mostani forgalom lassító megoldás, nem nagyon tetszik, de ha a járművezetők szabálykövetők lesznek, akkor valószínűleg eléri a célját, a vak munkavállalók biztonságosabb eljutását a közforgalmú közlekedési eszköz járdaszigetéről/ra, a munkahelyükre vezető járdára/ról.

trizs77 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11350

Az álló villamost/buszt ki lehet kerülni a szemben lévő sávban csak korábban kell átsorolni. Rá fognak jönni az autósok, motorosok.

-------------------

Lehetni lehet, csak nem szabad.

http://www.webkresz.hu/jog/lm_pg_34-35.html

Lopni is lehet, csak nem szabad.

Pirandus Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11349

Üdv. Vasárnap tudnék ezekre a helyekre fozózni vonulni, de sajnos, csak jó időben. Ha most nem, a legközelebbi napos időben.

Előzmény: peliatan (11347)
ax15 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 11348

Voltam olyan városban, ahol az úttestre fel volt festve, hogy merről várható veszély (autó).

Kíváncsi vagyok itt hogy lesz-e ilyes jelzés, lévén egyetlen hely a városban + eltér az eddig itt megszokottól.

Fokozottan balesetveszélyes helyet alakítottak ki, kérés, hogy tudatában vannak-e.

Az álló villamost/buszt ki lehet kerülni a szemben lévő sávban csak korábban kell átsorolni. Rá fognak jönni az autósok, motorosok.

Előzmény: trizs77 (11345)
peliatan Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11347

A Nagy Lajos kir.u- Mexikói u között, az Erzsébet kir-né útján, a Laky Adolf utcai villamos megállónál.

Megörökítheted a sarki  "romhalmazt" is, (páros hsz.oldalon) a valaha szebb napokat látott kis villa a Divatcsarnok tulajdonosáé volt. Aztán bekövetkezett az államosítás, majd "halmozottan hátrányosakat" költöztetett bele a Tanács és azóta folyamatosan bontják az ott lakók.

(Kutalikné idejében 10 millát elkülönítettek a helyreállítására.)

A  Hermina úton az Erzsébet kir-né - Pálma u. között megörökíthedet azt a pusztulásra itélt csodás kis villát, ahol Tisza Istvánt meggyilkolták. Évek óta üresen áll, parkját felverte a gaz.

A Jávor u-ban, Thököly-Ajtósi között a páratlan oldalon áll a  MÁV kórház volt hipertónia osztálya, időtlen-idők óta kiürítve.

Megörökítheted a Hungária krt-Jurisich u sarkánál állók kb. 10 emeletes + néhány 5-6 emeletes objektumot is. A telek a Magyar állam tulajdona, a felépítmény CCCP volt. A kivonulásuk óta lakatlan.  A túloldalon az egyetlen orgonagyár kiürített épülete rohad és papcsák szemét  szúrta a vasúti töltés oldalában a hajléktalanok kunyhója.

Vagyis a közvagyonnal ennyire nem törődik senki!

Ha még több zuglói érdekességre vágysz, csak szólj.

Előzmény: Pirandus (11344)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11346

szűkagyú

Előzmény: trizs77 (11345)
trizs77 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11345

1./ Az autóútból vettek el, az autósforgalma mindkét irányban a sínekre kényszerítik és ha épp áll a villamos akkor be is dugul az út.

-----------------

1./ Amekkora dugók ott lesznek?...............................:-))

Kb. 30-40 másodperces dugók.

Az mindegy.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2./ Szűkítsük csak az autóknak járó utakat.......

-------------

2./ az a cél.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

3./ Középen viszont van egy sziget földdel feltöltve, hogy véletlenül se lehessen kikerülni a villamost .

--------------------

3./ Pont azért van.

Ha nem lenne mindíg akadna egy-két, a  KRESZ-t saját szája íze szerint értelmező, és képes lenne balról kikerülni az álló villamost.......................:-(((

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nem így csináltam volna meg, de a forgalomlassító beavatkozásoknak ez is egy formája.

Pirandus Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11344

Vasárnap arra járok fényképezővel. Kérném a pontos címet: több fotót is feltennék majd ide. Az Erzsébet Krné és a NagyLajos Kr között, környékén különösen fozóznék, ha megadtok témákat. A fkgépem jónak látszik.

Előzmény: peliatan (11342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.14 0 0 11343
peliatan Creative Commons License 2014.11.13 0 0 11342

Ma arra volt utam, lefényképeztem több irányból a teljes ott folyó "műveletet".

Egy nagy "szépséghibám" van, nem tudom ide feltenni, pedig  hasonló "alkotást"

még nem látott senki a XXI. században, Bp-en vagy kis hazánkban!

oleandro Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11341

röhej. érthetetlen. pedig néhány helyen a városban néha már egész értelmes  megoldásokat alkalmaznak újabban. Ide pont elég lett volna mondjuk a bringanyom felfestése. itt meg mintha ezzel az egész felújítással azt akarnák  megmutatni, hogy miként lehet a legtöbb pénzt a legésszerűtlenebbül elkölteni

Előzmény: Törölt nick (11340)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11340

Mivelhogy autó itt nem fér el csak bicaj vagy motor fér el.

És mindkét oldalt ez van.

Ez igazi gyökér volt, aki ezt kivitelezte.

Az autóútból vettek el, az autósforgalma mindkét irányban a sínekre kényszerítik és ha épp áll a villamos akkor be is dugul az út. Nem baj, a környéken majd több benzingőzt meg füstöt szívnak, mint eddig.

Szűkítsük csak az autóknak járó utakat.......

Középen viszont van egy sziget földdel feltöltve, hogy véletlenül se lehessen kikerülni a villamost .

Előzmény: oleandro (11337)
ax15 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11339

Mit tagadjam, elhűlve néztem amikor megértettem, hogy a villamos a busz és az autók a városnak csak ezen az egyetlen helyén kerülik üzemszerűen balról a villamos járdaszigetet.

A korlát a kerékpárút(?)-tól választja el a gyalogosokat, akik a korlát megszokott illúziója miatt a villamos után bambán elindulhatnak a túloldalra.

Az itt közlekedő vakok fogják a leghamarabb megtanulni ezt az új rendet, de mi lesz a többiekkel?

Előzmény: peliatan (11338)
peliatan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11338

Én az Erzsébet kir-né útján, a NLK u.-tól a Mexikói u. felé a jobb oldalon a Laky A. u-i részen figyeltem fel a nagyszerű "alakításra". Ax15, ha "különlegeset" szeretnél megmutatni készíts róla felvételt a topik olvasói részére és az utókornak, hogy ilyet soha ne kövessenek el, mert ez véleményem szerint barbárság!

Előzmény: ax15 (11335)
oleandro Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11337

Erzs.kir.né.  Én is néztem. Bringaút akar lenni?

Előzmény: Pirandus (11336)
Pirandus Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11336

ez hol?

Előzmény: ax15 (11335)
ax15 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 11335

Ez itt érdekes lesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!