Keresés

Részletes keresés

Agtur Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2038
Akkor biztosan látod azt is, hogy az MKSZ új elnöksége igyekszik kézbevenni az ügyet, tisztázni a helyzetet. Sajnos ez nem megy egyik napról a másikra, mivel a dolog megoldása nem annyira egyszerű, mint ahogyan felvázoltad.

Szólj, ha van bármi konstrukív ötleted a témával kapcsolatban!
Előzmény: -Rezsö- (2036)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2037
Á megnéztelek, azt hiszem te igazán tudod mi zajlik itt.
Előzmény: Agtur (2035)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2036
Bele ... és felébredtem :(
Előzmény: Agtur (2035)
Agtur Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2035
Általánosságban ez mind igaz. De belegondoltál már a helyzetbe úgy igazán?!?
Előzmény: -Rezsö- (2034)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2034

Az a baj, hogy az érintettek nem fogják fel, hogy nemcsak a másiknak okoznak kellemetlenséget, hanem az egész magyar kerékpáros társadalomnak. Képzelj el egy szponzor anyagot: ".... céljaink között szerepel , hogy indulunk a Tour de Hongrie-n, amit xx/YY AA/BB-kor rendez és a www/EEE közvetít - nem kívánt rész törlendő-.." ez agyrém. Ráadásul a Szövetség(ek) ehhez asszisztál, a kívülállok meg kapkodják a fejüket, majd mégis inkább a "világszínvonalú" focit nézik. Holott személyes tapasztalat, mindenki hátrakapja a fejét amikor a mezőny kb 40-50-el eltép előtte.

Előzmény: ccsőszami (2029)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2033

Bagoly mondja verébnek. Egy kicsit abbahagynád a hisztit és gondolkodnál rájönnél, hogyha az alapok hiányoznak akkor a felépítmény sem lehet tökéletes.

Számodra is érthetően: a legnagyobb probléma ha elmarad. A célba érkezés után már indulhat is a helyezkedés/furkálódás de most fenruár 25-én az az érdeke a magyar csapatoknak hogy a Magyar Körverseny meg legyen tartva, mégha ezt a József Attila lakótelepen tartják is! A szponzoroknak ui el kell tudni mondani hogy ott voltak! A pártosságot nem tudom miből olvastad ki, légszíves mielőtt véleményt írsz legalább olvasd el az érintettek nyilatkozatait és a hozzáférhető jegyzőkönyveket.

Ui: mi ebben a pártosság" az érintettek egyformán tehetnek a kialakult helyzetről"

Előzmény: pROF (2028)
Agtur Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2032
Asszem nem volt egyértelmű a kérdésem:
pontosan kik üljenek le?
és miről vitázzanak? - a TdH szervezéséről vagy a tulajdonjogról.

Válaszolnék erre szívesen, de nem akarom,h elbeszéljünk egymás mellett, szóval látnom kéne, szerinted mi lenne a célja egy ilyen kerekasztal beszélgetésnek.
Előzmény: ccsőszami (2031)
ccsőszami Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2031

1. Ne külön-külön üljenek le ahhoz a kerekasztalhoz;

2. A nézetkülönbségek ütköztetéséből ki tudjanak hozni valami észerű kompromisszumos megoldást;

3.  Mindenek előtt hagyják a Holdon a régi valós és vélt sérelmeiket.

Előzmény: Agtur (2030)
Agtur Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2030
Erre kíváncsi lennék hogy gondolod.
Ha úgy, ahogy gondolom, hogy gondolod, majd mondok egy-két ellenérvet...
Előzmény: ccsőszami (2029)
ccsőszami Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2029
Hölgyeim és uraim szolgálhatok megoldással! Az érdekelt feleknek legyen annyi bátorsága, hogy leüljenek egy időben (anyázás nélkül) a nagy kerek asztalhoz, meghallgassák egymást egy moderátor ( pl.Jenő) társaságában és próbáljanak tenni valamit a magyar bringás életért!
pROF Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2028
Teljesen mindegy hova tartozol, az nyilvánvaló, hogy nem vagy pártatlan, és ezért bosszant fel az én pártatlan véleményem. Az a szomorú, hogy érdemi válaszok helyett csak személyeskedsz...
Előzmény: -Rezsö- (2026)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2027

Derűt, jó egészséget, józan ésszerűséget és bringaszeretetet kívánok!

Igazad van.

Előzmény: ccsőszami (2025)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2026
Úgy látszik a te szövegértésed is abba a 70%-ba tartozik (tudod 1,2 átlag). Nem tartozom a szervező bizottsághoz.
Előzmény: pROF (2024)
ccsőszami Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2025

Háát ahogy olvasom az alábbi hozzászólásokat, elbeszéltek egymás mellett. Nincs kompromisszumkészség és így nem lesz idén sem TdH! Káááááááááár!

Lesz valamillen bringás verseny , ez jóóó!

Hogy marakodnak az illetékes bringabubusok az rossz!

Derűt, jó egészséget, józan ésszerűséget és bringaszeretetet kívánok!

pROF Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2024
Na, látod, ezért nem mennek itt a dolgok. Amikor kritikát kaptok, akkor személyeskedés van, nem pedig átgondolás... Engem nem érdekelnek a nyűgjeitek, én országos körversenyt szeretnék látni. Ennyi. A kifogások nem érdekelnek.
Előzmény: -Rezsö- (2023)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2023

Szerintem te nem veszel tudomást a tényekről. Ennek a helyzetnek a létrehozásában mindenki benne van és mindenki hibázott benne, ha levennéd a szemellenzőt és visszaolvasnád Karcsi hozzászólását  akkor magad is észrevennéd.

Normális országban a szövetség (ráadásul egy,) dönt a egy ilyen verseny odaítéléséről és ha nem felel meg a kritériumoknak akkor dönt. (meg a szponzor, hogy megéri-e neki vagy sem) .Nálunk meg az sem tisztázott, hogy ki mit tehet, vagy ha tisztázott akkor meg nem dönt, azaz nem működik!

Ebben a helyzetben (erkölcsi és anyagi) minden tisztelet azokért a versenyszervezőkért (nemcsak erre a versenyre gondolok) akik bármilyen versenyt megrendeznek , legyen az amatőr, profi, gyerek vagy szenior. Nekünk kerékpárosként/nézőként/szponzorként egyetlen dolgunk lehet: minden támogatást megadni nekik és nem gáncsoskodni ahogy te teszed. ( pl kedvenc téma: a hozzád hasonlóan struccpolitikát folytatoktól, az állandóan elhangzó válasz ellenére miért nem szponzorálja a pöttyös trikót az ilyen terméket gyártó, pedig ez a bp-i befutóhoz hasonló, egy céges vacsora árát sem hajlandóak rákölteni, mint ahogy Bp sem egy Fradi-Ute rendőri biztosításának költségét .  Tudomásul kellene venni a ilyenek a körülmények, és nem mindig ugyanazt a lemezt hajtogatni. ) Kerékpáros Klubként meg az dolgunk, hogy az eljövendő közgyűlésen olyan elnökséget szavazunk meg amelyik cselekvőképes, tud és mer tenni bármilyen intézkedést és nem áll mint herélt basa a háremben.

Ui:

1: az utolsó Csepel kupa Dányon került megrendezésre, aminek szintén semmi köze Csepelhez.

2: én olyan versenyen is voltam ahol fizetni sem kellet és még a frissítés is ingyen volt.

Előzmény: pROF (2021)
pROF Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2022
Ja, és az odautazás alatt természetesen nem az ország másik végébe való zarándoklást értem, hanem (mivel ugye országos a verseny), valamelyik közeli város meglátogatását...
Előzmény: pROF (2021)
pROF Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2021
Ne haragudj, de szerintem ez mellébeszélés... Arra a helyzetre hivatkozol a szervezők védelmében, amit maguk a szervezők idéztek elő...
Mondom, engem ezek a részletek nem érdekelnek. Engem (és szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a legtöbb kerékpározás iránt érdeklődő embert) egy olyan országos körverseny érdekel, amit meg lehet nézni a tévében, amiről olvasni lehet az interneten és az újságban, és aminek a szakaszaira érdemes odautazni megnézni. Amíg ilyen nincs, az egész csak mellébeszélés. Mindkét fél részéről...
Előzmény: -Rezsö- (2020)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2020

(Pl. TV közvetítés.)

Pl hol? (3 éve igen Sport 1). Színvonal, ja az igen az kell,  marketing?  igen szintén ehhez meg pénz. Viszont nem elvárható egyetlen versenyszervezőn ennek összeszedése, amikor a kerékpársport nem jelenik meg a médiában. Maximum TdH botrány és az általad sikeresen működőnek talált szakági szövetség olimpiai válogatója. Mindezekből az következik , hogy szegény ember vízzel főz. Marketinget vetted szememre, ha meg felhozok versenyt ahol vannak nézők az nem jó mert nem Budapest. Miért nem veszi senki tudomásol hogy a főváros nem vevő semmilyen kerékpáros rendezvényre? (kampányon kívül :( )A budapesti befutók a kerületi polgármesterek segítségével jöttek létre, illetve már pénzt akartak érte kérni! Sajnos a legtöbb város így van és a hátuk közepére sem kívánnak semmilyen autósokat korlátozó rendezvényt. Remélem ezt olvassa más szervező is és meg meri erősíteni, mégha név nélkül is. Azért mert néhányan szeretünk kerekezni az nem azt jelenti, hogy mindenki! Amúgy nem tisztem senkit védeni,, hanem arra a helyzetre szeretném felhívni a figyelmet ami itthon van. Knézy Jenő szavaival élve" Vegyük tudomásul kupleréjban nem lesz semmi", szerintem is így van hívják bárhogy a versenyt és annak rendezőjét.

Pl Zöbing, itt külön kellet fizetni annak akinek nem volt érvényes biztosítása és orvosija.

Előzmény: pROF (2018)
pROF Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2019
Licenszes versenyzők esetén igaz, amit leírsz, sima amatőrként bármilyen versenyen indulhattam eddig minden külföldi rendezvényen orvosi és biztosítás nélkül, bárhova mentem...
Előzmény: -Rezsö- (2015)
pROF Creative Commons License 2007.02.24 0 0 2018
Ez teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy most van-e országos körverseny. Mert gyakorlatilag nincs, és ez bizony nem Eisin múlt, ez a napnál is világosabb, minden ködösítési kísérlet ellenére.
Engem nem érdekel, hogy ki szervez TdH-t egyébként, tőlem nyugodtan csinálhatja a KS2000-is az MKSzSz-el karöltve. De ha így hívják a versenyt, akkor az tényleg legyen olyan színvonalú! A színvonal pedig legalább 3 feltétel teljesülése esetén nevezhető országosnak: megfelelő számú szakasz, az ország több részén, lehetőség szerint kihasználva az összes komolyabb hegyet. Megfelelő számú és szintű induló csapat. Megfelelő marketing és tájékoztatás. (Pl. TV közvetítés.) Ezekből a mostani verzió kb semmit sem teljesít, a 2 évvel ezelőtti mindegyiket teljesítette. Ez a lényeg, a többi mellébeszélés. Meg az, hogy a gyakorlatban milyen lépéseket tesznek az érintett felek, hogy ezek a feltételek teljesülhessenek. Amit most látunk, abból az derül ki, hogy a mostani szervező éppen ezek ellen dolgozik...
Előzmény: -Rezsö- (2017)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2017
Kiegészítés: Tour de Hongrie már Eisi előtt is létezett, nem ő találta fel a nevet ős is csak rárepült mint most a Kerékpársport2000
Előzmény: -Rezsö- (2016)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2016

Jelen helyzetben az MKSZ és A MKSzSz közösen küzd a névhaszálatért:

Jelen pillanatban Eisenkrammer Károlynak védjegy oltalma áll fenn egy logóra a Tour de Hongrie felirattal, amit ugyan az MKSZ és az MKSZSZ közösen megtámadott, de addig amíg bíróság nem dönt a bejegyzés érvényes.

Forrás Krizsanits körlevél.

Szóval semmi sem fekete vagy fehér. Úgy gondolom eleve agyrém , hogy még a névhasználati jog sem tiszta. Apropó melyik montis verseny ilyen régi?

Előzmény: pROF (2014)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2015

Itt nem működik, mégpedig évek óta nem. Úgyhogy ezen nem siránkozni kellene hanem tenni vmit. Apropó miért nem tudja az  MKSZ már évek óta "megregulázni" a "renitens"MKSzSz-t? Érthetőbben, ha lopnék tőled  és észrevennéd meddig hagynád?

MMBTSz: Magyaros rend, magyaros szervezés és akkor esik pofára az itthoni maratonokon edződőtt amikor pl Ausztriában csak néhány plusz euorért engedik rajthoz állni mert nincs sportorvosija és nincs biztosítása. De az MMTBSz állja a sarat és nem követeli meg a versenyszervezőktől. Amúgy ez egy évre 2500 Ft. Természetesen minden kerékpáros örül neki, hisz minek ez a macera. Még Eisi sem merte megkövetelni, pedig ha mástól nem a feleségétől tudhatná, hogy művészi tornára sem mehetnek el 7 éves gyerekek orvosi nélkül. (Tudtommal semmilyen szervezett versenyre nem lehet eljutni sportorvosi nélkül)

Előzmény: pROF (2013)
pROF Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2014
És mi a helyzet az MKSzSz és a Kerékpársport 2000 Alapítvány közötti kapcsolatokkal? Úgy lenne teljes a kép. De most nem ez a kérdés, hanem az, hogy az új helyzetben, amiben gyakorlatilag _nincs_ MKSzSz, és a korábbi vezető személyek sincsenek a kritizált helyeken, ki mit tesz a helyzet rendezése érdekében. (Vagy ellen.)
Ismét csak, lásd alább....
Előzmény: -Rezsö- (2012)
pROF Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2013
Nem ez volt a problémák oka, ez a szervezet is tudna jól működni. Az MMTBSz-el miért nincsenek ilyen gondok? Az is ugyanolyan MKSz tagszervezet, mint az MKSzSz... Ott kell körülnézni, ahol a gondok vannak, a többi szövetségnek nem volt gondja a felsőbb szövetséggel való együttműködéssel. Legalábbis nem ilyen szintűek.
Amúgy pedig az MKSz éppen most próbálna rendet rakni, erre mi történik? Lásd alább...
Előzmény: -Rezsö- (2011)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2012

MKSZ és a Vuelta pedig próbálkozott volna :

Akit egyazon természetes személy képviselt.

Máár csak a hitelesség kedvéért.

Előzmény: pROF (2008)
-Rezsö- Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2011
Erről beszélek. Káosz. Ezért kellene megszüntetni a jelenlegi létezési formát. Kellene egy erős Kerékpáros szövetség, szakágankénti felelőssel, összesen egy aláíróval slussz.
Előzmény: pROF (2009)
bindera Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2010
ez nagyon jó ötlet
rendezzük meg a Városligetben:))))
Előzmény: pROF (2002)
pROF Creative Commons License 2007.02.23 0 0 2009
Arra a szerződésre gondolsz, amit egyrészt még senki sem látott a világon, vagyis csak állítólag létezik, ráadásul valami olyasmiről szólt elvileg, aminek a megkötésére az adott szövetségnek nem is volt jogköre?
S ha van is ilyen szerződés, és még esetleg jogilag valamennyire védhető is lenne, akkor sem törvényről beszélünk, vagyis simán fel lehet bontani, meg lehet támadni, stb...
Tudod, pl. én is köthetek szerződést valakivel arról, hogy eladlak neki téged... Csak éppen ezt a magyar jogrend nem ismeri el, sőt, bünteti...
Előzmény: -Rezsö- (2007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!