Keresés

Részletes keresés

FRS Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1287
Arcletépés?
Erről az agresszióról beszéltem!
Fél év alatt kegyetlen harci tudásra tehettél szert, biztos rémisztően tehetséges vagy vagy rettentő szorgalmas, ha már most arcokat akarsz tépkedni.
Agresszív toborozás az amit az elején írtál. Az Akadémián rossz a Xing Yi gyertek át hozzánk ott van a királyság.
Nem kell túlbecsülni a Kínaiakat. Azért mert valaki Kínából származik nem biztos hogy a kung fuja annyira jó, sőt sokszor az európai mesterek túlszárnyalják őket. (félre ne érts nem a mesternőről beszélek, róla én is sokat hallottam és biztos vagyok benne, hogy ellenezné ezt az arctépkedős butaságot.)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1286
"minket is az a Meng Xian Tang tanít, aki pont NÁLATOK tanított 6 évig."
kedves cienfuegos

tudod hogy miért kellett elküldeni meng xian tangot tőlünk? han érdekel az oka, érdeklődj a mailcímemen:efereg@freemail.hu

"Meng bácsi... rendszeresen jár Budapestre, legutóbb októberben volt itt egy hónapra"
csak egy hónapot volt itt, Nálunk viszont Xu Zeping Mesternő folyamatosan itt tanít Budapesten

csákány
Előzmény: cienfuegos (1284)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1285
FRS

miért is agresszív?
és ki akar itten agresszív módon embereket toborozni?

ide figyelj
tudnék én neked olyan dolgokat mesélni Meng Xian Tangról, hogy a tököd ketté állna.ha érdekel, a választ a mailcímemre küldd, mert nem áll módomban világgákürtölni
semmit: efereg@freemail.hu
ennyire érdekel hogy mitől vagyunk mi Egyetem? nos Gabe the blade: nem kéne kigúnyolni az iskolánk nevét, mert különben még a végén én tépem le az arcod, egyébként türelmes vagyok, de én is be tudok pöcceni. ennyi erővel én is fikázhatom a te fórumnevedet.verekednék én személyesen is, de nem az enyém ez az iskola, ezért inkább az oktatókra bíznám a dolgot, ha már mindenképp elkerülhetetlen, és mégis milyen alapon alkotsz te véleményt egy iskoláról, ha még nem is láttad, mert lemerném fogadni hogy még nem láttad, de ha láttad, akkor szíves elnézésedet kérem
az utolsó két kérdésedet pedig örülnmék neki, ha a saját modorodban fogalmaznád meg, és nem gúnyolódnál a szóösszetételeimmel.
Előzmény: FRS (1283)
cienfuegos Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1284
Ez különös Mantispirit, mert az, hogy kínai mester vezeti az iskolát és tanít, az ma már nem ritka Magyarországon.
TLM-éket is egy kínai nagymester vezeti, KA-éknál is Han mester taicsit tanít, és minket is az a Meng Xian Tang tanít, aki pont NÁLATOK tanított 6 évig. (csak mi nem akarunk tanítványokat toborozni ilyen agresszív módon,mint most te.)

Ja, légyszi mondd meg Nagy Karcsinak, hogy Meng bácsi az ő RTL-klubos nyilatkozatával ellentétben rendszeresen jár Budapestre, legutóbb októberben volt itt egy hónapra, és azóta mi is kimentünk hozzá. Nyáron újra jön. Köszi.

Ja, ha már itt vagyok, a honlapunk, akinek van ideje, vethet egy pillantást rá:

www.sunbin.hu
Előzmény: Mantispirit (1282)
FRS Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1283
Húúúúúú! Kényes pontra tapintonttunk!
Amúgy ilyesztően agresszív hozzáálás hogy egy pusztakezes picsi-pacsit akar valaki ha rá mernek kérdezni az iskola bevére. Kár hogy ott ilyen a hozzáállás, amúgy miért nem te személyesen akarsz verekedni? "Szólok az edzőmnek és ő majd nagyon megver" Ja és az "én apukám sokkal erősebb a tiednél"

"amúgy meg miért is nem lehet fikázni egy tanítót"
Amúgy meg miért is nem lehetne (a te szavaiddal) fikázni egy iskolát.

Előzmény: Mantispirit (1282)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1282
Gabe the Blade

nézd, én nagyon durván fél éve járok a Magyar Kung-fu Egyetemre, tehát hadd ne nekem kelljen elmagyaráznom, hogy mitől vagyink mi Egyetem. Ha annyira érdekel, akkor kérdezz körbe, vagy nézd meg a honlapunkat: www.magyarkungfuegyetem.hu, de a legjobb megoldás az lenne, ha lejönnél, és kérdeznél, ha már nagyon tudni akarod.és örülnék neki,ha nem geciznél egy olyan Kung-fu iskola nevével, ahol minimum 30 éves tapasztalattal rendelkező KÍNAI MESTEREK vezetik az oktatást.

üdv
Előzmény: Gabe_the_Blade (1279)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1281
Gabe the Blade:

most beszéltem a fent említett Egyetem egyik tanárával, és üzeni Neked ez a fiatal ember hogy szívesen kihív Téged egy pusztakezes küzdelemre, és ha ezalatt be tudod bizonyítani, hogy ez nem egy Egyetem, akkor gratulálunk, szóval tárt karokkal várunk:)))))
Előzmény: Gabe_the_Blade (1279)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1280
locsolokocsi

megkérdezhetem tőled, hogy szerinted mi az a Kung-fu etikett?
mert szerintem fogalmad sincs róla. KA egy kókler, és titeket is át fog baszni, mint szart a palánkon. habár lehet hogy jó útra tért, a rosseb se tudja. amúgy meg miért is nem lehet fikázni egy tanítót? attól hogy tanít, attól már ő az atyaúristen???!!!és szerintem nem támadok méltatlanul egy Kung-fu tanulóhoz képest. kimondom a véleményemet. ha tudni akarja, akkor meg is fogja tudni, mert mér, netán elé kéne állnom, és a szemébe mondanom a véleményemet? nem fogok én azért egy órát utazni hogy beszéljek vele, mint én, aki csak egy a sok közül a számára.
ez volt a tömör véleményem

csöcs
Előzmény: locsolokocsi (1277)
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1279
Különben honnan jön az "egyetem" szó a Magyar Kungfu Egyetem -be?

Egyetem egy olyan felsőoktatási intézmény, aminek fő oktatói gárdája a mindenkori köztársasági elnök által kinevezett professzorokból áll, aminek ha jól tudom feltétele az MTA doktora cím. Van rektora, vannak dékánjai, tanszékvezetői... az 5 éves képzés elvégzésével a diákoknak Államvizsgát kell tenniük, Diplomamunkát írniuk, és azt egy felkért bizottság előtt megvédeni...

Ja... lehetőság nyílik ezen az egyetemen a bolognai rendszer szerint megszerzett Testnevelési BA fokozatot továbbképezni MA-vá ezen az egyetemen?
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1278
Mantispirit 1273. és 1276. hozzászólása elég erősen ellentmond egymásnak (utóbbinak a stílusa...):) Azt megkérdezhetem esetleg, ki milyen régen űzi a harcművészeteket?
locsolokocsi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1277
> de én speciel nem bíznék KA-ban
Nem szeretném felszítani újra a parazsat. Ez a Te dolgod. Viszont tartsd tiszteletben mások döntési szabadságát. Ha jól emlékszem rád, kb két vagy három hét után léptél le, ez alatt az idő alatt nem hiszem, hogy ki tudtál alakítani bárkiről is bármilyen valós, saját képet.

> szerintem érdemes lenne olvasnotok néha a Tung Kong Tong Long Index Fórumot
> is csak úgy olvassatok bele, olyan részekbe, ahol KA-t fikázzák.és nézzetek utána,
> hogy mindezt miért is teszik.
Elolvastam még sok hónappal ezelőtt. Veled ellentétben azonban nem tekintek úgy az ott elhangzottakra, mint egy objektív és pontos tájékoztatásra. ismerek például sok embert, akik nem egészen így emlékeznek az eseményekre és van köztük olyan is, akinek a véleményét fenntartások nélkül el tudom fogadni. Mindenesetre jobban tudok hinni nekik, mint egy anonim fórumnak, ahol csak ritkán derül ki, ki is írja az adott hozzászólást.
Nem derült ki sajnos számomra az sem, hogy a legnagyobb hangon óbégatók miért nem olyan fórumon támadják Attilát, ahol lehetősége van válaszolni vagy reagálni a dolgokra és legfőképpen miért névtelenül. Ja, tényleg. Ehhez tartás és bátorság kell, de minimum udvariasság. Az ott felszólalók többségében meg valamilyen sértődöttség(?) a motiváció elsősorban.

> és ezt miből gondolod hogy KA a tradícionális vonalat követi?
több, független, hitelesnek tekinthető forrás elolvasása és az edzéseken történő rendszeres megjelenés és részvétel után

Szeretném leszögezni, csak azért reagáltam a korábbi hozzászólásaidra, mert nem tartom igazán elfogadhatónak, vagy fogalmazzak inkább úgy, hogy egy kungfut tanulóhoz abszolút mértékben méltatlan módon támadsz egy másik embert. Ez még egy saját szinteden álló társ esetében is felháborító, nemhogy egy mesterrel, tanítóval szemben.

Ne érts félre, kampányolhatsz a saját iskolád mellett, de ezt ne úgy csináld, hogy eközben leszólsz másokat, kritizálsz másik iskolákat. Mindenkiben felmerülnek aggályok, hogy amit csinál, az jó-e vagy sem. Azonban illetlenség megkérdőjelezni a tanitód tárgybéli tudását akár indirekt módon is. Szerintem Attila nyitott annyira a tanítványai felé, hogy megválaszoljon akár kényesebb kérdéseket is. Csak hát ehhez tényleg merni kell kérdezni, nem az első kételyek után lepattanni és utána visszafele fikázni, hogy mi a tuti és mi nem.

Előzmény: Mantispirit (1276)
Mantispirit Creative Commons License 2006.03.07 0 0 1276
locsolókocsi:

ebben igazad van
de én speciel nem bíznék KA-ban
figyelj vaze
szerintem érdemes lenne olvasnotok néha a Tung Kong Tong Long Index Fórumot is
csak úgy olvassatok bele, olyan részekbe, ahol KA-t fikázzák.és nézzetek utána, hogy mindezt miért is teszik. és ezt miből gondolod hogy KA a tradícionális vonalat követi?

üdv
Előzmény: locsolokocsi (1275)
locsolokocsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1275
Mantispirit,

ha nem bízol meg egy mesterben (tanárban), akkor tényleg kár az idődet nála töltened. Mindemellett hadd ajánljam figyelmedbe Sun Lu Tang témába vágó könyvét, mely alapján Attila edzésmódszere a tradícionális vonalat követi.
A csatolt URL alapján az órarendben csak Hsing I Quan-t láttam, ez a neve alapján a Xing Yi Quan, csak nem pinyin átiratban.

Köszi,
Locsolókocsi
Előzmény: Mantispirit (1269)
Mantispirit Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1274
Tisztelt fórumozók!

Még egy felhívást szeretnék tenni!

Aki szeretne megismerkedni egy észak-kínából származó Imádkozó Sáska írányzattal
(a fent írt stílus sem nem Hét CSillag, esm nem Szilvavirág), az feltétlenl jelezzen vissza
a fórumon(akár ezen akár a Tung Kong Chow Gar nevű fórumon)!!!!!!

Üdv
Mantispirit

UI: a fent említett stílus csakugyan a Magyar Kung Fu Egyetemen tanulható hamarosan!De ha vannak olyan ismerőseitek akiket szintén érdekel a dolog, várom mindenki levelét a mail címemre:efereg@freemail.hu
Előzmény: FRS (1270)
Mantispirit Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1273
Kedves FRS!

Nagyon örülök, hogy nem sorolsz be egy szemétládának!

Én csak annyit kérek, hogy nézzetek meg, vagy próbáljatok ki nálunk egy edzést, aztán döntsetek, hogy maradtok, vagy jöttök- e át hozzánk!De ah úgyis azt írtad, hogy kíváncsi vagy ránk, akkor gyere le, és próbálj ki egy edzést nálunk!A kapunk nyitva áll előttetek, csak rajtatok áll, hogy átlépitek-e a küszöbünket!!!

Üdv
Mantispirit
Előzmény: FRS (1270)
Kreta Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1272
Én nem ajánlanám a kérdezősködést.
FRS Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1271

Megnéztem a honlapot (www.magyarkungfuegyetem.hu) és nagyon tetszett. Szép, igényes. Gratula:-)

FRS Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1270

Kedves Mantispirit!

Köszönjük hogy ennyire aggódsz értünk nagyon kedves tőled :-) Bár szavaidból nem az aggodalom inkább az ellenszenv K.A. irányába érezhető. Ha nem így van elnézésedet kérem. Azt javaslom ne keltsünk pánikot ne szídjuk egymást vagy egymás stílusát vagy egymás mesterét. Mindenki tanuljon boldogan az iskolájában ha valami nem tetszik neki beszélje meg az instruktorával. Névtelenül búzdítani egymást az iskola elhagyására szerintem nem jó ötlet. Magamról annyit hogy egyike vagyok azon Chow Garosoknak akik megmaradtak az akadémián és nagyon élvezik a gyakorlást. Elkezdtem tanulni a Xing Yi-t (és tényleg az a neve, Chen Huiying nagymester csak nem rontja el a stílus nevét) és nekem nagyon tetszik és ezzel sokan vagyunk így. Szeretnék érdeklődni hogy kitől tanulsz Xing Yi-t tényleg kiváncsi vagyok rá. A másik ötletem, és ezt most mindenféle kötekedés nélkül írom, gyere le edzésre és kérdezd meg K.A.-t nyilvánosan, oszd meg vele a kételyeidet talán választ kapsz tőle. Lehet hogy a te információid tévesek. Egyáltalán nem tartalak spiclinek, örülök hogy felmerünek kérdések de ezeket azzal kéne megosztanod aki ebben a témában a leginkább kompetens (ez esetben K.A.).

Még valami: "Én is itt tanulok és nagyon elégedett vagyok az edzésmetodikákkal". Ezzel mi Xing Yi gyakorlók is így vagyunk:-)

Üdvözlettel:

FRS

Előzmény: Mantispirit (1269)
Mantispirit Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1269
Tisztelt Xing Yi Quan tanoncok!!

Tömören fogok fogalmazni , és rátérek a lényegre. Meneküljetek KA-tól amíg lehet!Amit őŐ tanít annak köze sincs az igazi Xing Yihez, higgyetek nekem, én első kézből tanulok Xing Yi-t kínai mesterektől!Egyébként én is kipróbáltam a KA féle 'xing yi'-t csak az a gáz vele, hogy gyakorlatilag semmi köze az igazihoz.Mondott ilyen baromságokat, mint például4 év alatt ki lehet tanulni a stílust.Hát nem! mint minden irányzatnál, minimum 8-10 év kell ahhoz hogy megtanuld, a Xing Yi (a poén az hogy eredetileg nem is így hívják, na mindegy) egy Wu Dang Kung-fu irányzat, tehát ha vallásilag osztjuk be akkor a taoizmusra orientálódik, vagyis a természetességre.Nos a lényeg, hogy amit KA mutatott Nektek a stílusról az egyáltalán nem természetes.Biztosra veszem hogy amit most mondok azok után egy spiclinek tartotok majd, de idővel bebizonyosodik hogy (lehet hogy nem teljesen de félig tutira) igazam van, és csak Nektek akarok jót azzal hogy átviszlek Titeket a Magyar Kung Fu Egyetemre.Én is itt tanulok és nagyon elégedett vagyok az edzésmetodikákkal. a honlap címe: www.magyarkungfuegyetem.hu

Gondolkozzatok azon amit mondtam, és döntsetek, de ha kérhetem minél hamarabb válaszoljatok!!!

Előre is köszönöm

üdv
Előzmény: locsolokocsi (1268)
locsolokocsi Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1268
Szia, 2 hete járok a XingYi oktatásra, nekem tetszik. A hely is a mester is és a módszer is. Ha komolyan gondolod, kedden vayg csütörtökön gyere le és nézd meg. Ha hozol nadrágot és pólót, szerintem nincs akadálya, hogy be is állj. Sok olyasmi nincs, amit ne tudnál még pótolni, mindenki kezdő a csoportban. LK
Előzmény: maxximus (1266)
Kreta Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1267
Nézzd meg a Chow Gar topicot, és döntsd el, hogy biztos ott akarod-e tanulni a kung-fut.
Előzmény: maxximus (1266)
maxximus Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1266
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon (hsz-eim száma sejteti is), és most szeretnék elkezdeni kung fut tanulni. Rátaláltam a Kung Fu Akadémiára, ahol októbertől indul Xing Yi Quan oktatás, ami elolvasás alapján szimpatikusnak tűnt. Néztem még a Chow Gar oktatást is ugyanott, ami szeptemberben kezdődött. Véleményeket tanácsokat adnátok nekem + esetleg tapasztalatokat is mind2 stílussal kapcs.-ban?
A Xing Yi Quan az most kezdődik október 4.-én vagy folytatódik?
Miért drágább a Chow Gar oktatás?
Ugyanabban az időpontban van K és Cs 19.00-től, ezek szerint nem a Kapecska Attila tartja mind2-t.
Köszi előre is minden válaszolónak.
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1265

Jó pár hónap eltelt már... de én úgy tudom, a kung fu (legalábbis a tradicionális) a hagyományoknak megfelelöen titkos... így nem szabad a formagyakorlatokat, alapkaraktereket rögzíteni...

De lehet hogy már csinálják, nem tudom...

Előzmény: zee944 (1264)
zee944 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1264
Sziasztok!

Tudatlan vagyok, igazítsatok el kérlek!

Shaolin Hosszú Ököl kung-fut tanulok, nem tudom, hogy ezen belül vannak-e különböző ágazatok, vagy ez már meghatároz mindent. A lényeg, hogy videókazettán vagy DVD-n meg kellene szereznem a Shaolin 12 alapformát (rúgást?), és/vagy az "országos szabvány" néven emlegett jó hosszú formagyakorlatot, hogy felzárkózhassak a többiekhez. Tud vki segíteni, hogy mit kellene megvennem, beszereznem és honnan? Talán könyv is jó, ha kellően illusztrált, de iszonyú nehéznek látom az eligazodást...

Máshova is próbáltam már írni. Köszönet, ha valaki segít.
Z.
megasys Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1263
Éppen ez (is) a téma, csak nem itt, hanem a Tung Kong Chow Gar fórumon. Le vagy maradva :)
Előzmény: Kingstone (1262)
Kingstone Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1262
Helló mindenkinek!

Látom nagyon meghalt a fórum.

Úgyhogy arra gondoltam,mivel úgy is itt van a sikung,lehetne ez a téma.
Meg persze a közelgő övvizsga.

Üdv.

TLM Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1261
fugu5 :

Mar megtortent. :)

Előzmény: fugu5 (1260)
fugu5 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1260
Hopp, egy kis módosításra lesz szükség a mi honlapunkon is:
www.btinternet.com/~mixt_d/cgsm/apol.htm
sexmachinehead Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1259
Hat igen egyertelmuen ez a legjobb, csak az instruktorokat sajnos nem lehet hazavinni:(
A mi oktatonk is eleg elfoglalt sajnos, ugyhogy neha jol jon a video.
Előzmény: HolAMotor (1256)
KMikee Creative Commons License 2003.01.23 0 0 1258
Én nem azt mondtam, hogy "vagy-vagy", hanem azt hogy "és"...:))

De mind1, nem akarok én itt egy reform mozgalom élére állni csak felvetettem. Úgy gondoltam, ha Angliába csinálják, akkor lehet, hogy nem AKKORA nagy baromság...

Egyébként régebben még mondták, hogy az instrutktorok nem tudnak mindig mindent, minden álló alkalommal kijavítani, ezért az a jó, ha (és most figyelj): meg tanulod saját magadat javítani. Ehhez egy jó mankó a videó, nem??

Előzmény: HolAMotor (1256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!