Soul caddy ja, swinging hits az a Zoot suit riot lesz az is megvan, az jobb. Az végig csúcs. BRD: 1 klipet láttam elég jó. Az a Cramps cd meg hónapok óta árválkodik a József ?! körúti Violinban a leszázalákoltaknál olyan 2500 körül ?!
Megvan a CPD: Soul Caddy ???? hu bazzeg az erdekelne engem.. nekem van kb 15-20 nota ugy osszevissza a sorlemezeikrol, meg van egy CPD Swinging hits vagy valami hasonlo a cime egy valogatas a Swing notaikbol!! Azt ismered??? Meg van a Big Rude Jake nevu faszi az is valami hasonlot csinal mint a Daddies .. ismered???
A Cramps:Big beat from badsville nincs meg veletlenul ???? Azt a zenekart is qrvara birom !!!
Brájön Seccer - te jézum papi az milyen egy öreg egy manus. Kb 1 éve volt vele interjú egy külföldi lapban (aszem Guitar Player) Legalább nem divat májjer műanyag a fazon. Én sem vagyok sulinetes ifjonc, mert 75 -ös vagyok de Brájön bácsi már nem az én világom. És természetes Gretsch-en nyomatja. Van neki belőle minnyár 4 is.
Nem igazán értem ,hogy miért a psychobilly a rock'n'roll !! Erről a rnr kérdésről vitatkozni kb. anyi értelme van mint arról ,hogy mi punk és mi nem punk. Szerintem a psychobilly is igen erősen merített a punk zenékből. Akkor most az punk és nem r'n'r ?? Ha arra gondolok,hogy a sum41 es a blink182 is punk, de punk a pistols es a buzzcocks is,es a ket kategoria kozott van nemi differencia.. akkor most mi van ??? Vagy pl. akkor mi van amikor a Cherry Poppin Daddies- ami egy 4-5 fuvossal rendelkezo swing -rnr zenekar -enekese szerint ok egy punk zenekar?? Akkor mi a r'n'r és mi nem?? Vagy mikor a volt Stray cats-es Brian Setzer szerint a punk es a rockabilly kozott nem nehez eszrevenni a parhuzamot....
Teny hogy 1990 evektol kifejlodott az un. skandinav r'n'r,akik a mai zenei eletben kb. ugyananyira lazadok, annyira hangosak es megbotrankoztatoak, mint az 50-es evek rocknroll rebel-jei... es nekem a Hellacopters, vagy a Backyard Babies, vagy a Turbonegro es a Gluecifer sokkal inkabb rocknroll mint a Hungaria limbo hintoja,vagy a Fenyo Miki ultragagyi bohockodasai.. bazzeg .........
84ben nekem volt eloszor Nike cipom az iskolaban. Akkoriban Centum aruhazakban nem lehetett kapni Max. Tiszat es Trapper farmert. 60 evekbe még üldözték a farmereseket, mondom 84 kornyeke az mar puha korszak volt :)
Hány betiltott lemezük és koncertjük volt ? Ültek ? Terror ? 70 80as evek az már puha szocializmus :)
Dehogy maradjunk az igazi rock'n rollnál :)) megjött a Free Cocaine 39 szamos Dwarves válogatás cdm, es milyen veletlen rajta van a Strange movies cimü Troggs feldolgozás. Neha már halgathatatlan kurva szar minöségü, de a zene és a szövegek No1. Meg Dirty Sanchez is meg van már :)
"Életforma: a körités is szerves része a dolognak. Itt van a Hungária mi abba a cool ? Semmi felforgató, provokativ, izgalmas nincs bennük.NICE BOYS DON'T PLAY ROCK'N ROLL"
Mirol beszelsz? Te nem ismered a Hungariat. Nem volt provokativ es izgalmas a tombolo Kadarrendszer kozepen? Ahol minden zenekarnak be kellett hodolnia politikailag, mindenkinek konszolidalodnia kellett, ezek meg elojonnek szines feltuno ruhakban, amerikarol enekelnek 79 ben(ez onmagaban lazadas, az amerikai kocsikat, az amerikai kulturat, annak a jellemzoit peldakeppen allitjak az akkori fiatalok ele. Ha nem lett volna benne semmi lazito es provokativ, akkor nem orult volna meg a fel orszag. Es elmondom, hogy nem a tinilanyok, hanem mindenki, mert vegre szabad eleterzes volt, es nem depresszio, mint a korabeli rockzenekarok, kobanya blues meg hasonloak.
Hidd el, nem hiszem, hogy van a forumon ember, aki nalam jobban ismerne a Hungariat es azt a kort, ugyhogy tudom, mit jelentett akkor, es milyen szintu terror alatt voltak, de megis csinaltak.
"A rockandroll az egy zeneelmeletileg, osszetevoit es hangzasat illetoen jol behatarolhato zenei iranyzat"
Vegyünk egy New Bomb Turks számot minusz gitártorzitó, minusz gyors dobolás, minusz ordibalas = 50évek rock'n rollja. Zeneelméletileg is ugyanaz csak a technika fejlődött.
Életforma: a körités is szerves része a dolognak. Itt van a Hungária mi abba a cool ? Semmi felforgató, provokativ, izgalmas nincs bennük.NICE BOYS DON'T PLAY ROCK'N ROLL !
Felreertessz, en nem az evjaratrol beszelek, hanem a stilusrol.
A rockandroll az egy zeneelmeletileg, osszetevoit es hangzasat illetoen jol behatarolhato zenei iranyzat. Semmi koze az eletformahoz. EN pontosan tudom, mit hivnak hamisan rockandrollnak, de ott valami lazadas eletformaval hozzak osszefuggesbe, nem pedig a rockandroll zeneisegevel, ami tulajdokneppen egy zenei meghatarozas es nem eletstilus
Hidd el, en vegigjartam es vegigzeneltem a rockabdroll osszes valfajat, a rockandrolltol, a rockabillyn swingen keresztul a legkemenyebb vercsorgatos psychobillyig, es tudom mi a rockandroll. Nem az, amire sokan ertik. A psychobolly is rockandroll, pedig koze nincs latszatra a klasszikushoz, de megis az.
De amikor ebben a topikban beszelnek, azoknak koze nincs a rockandrollhoz. A rockandroll az az 50 es evek amerikai zenejebol, rockzenejebol ered, es azok a zenekarok es eloadok a rockandroll zeneszek, akik azt, vagy azzal rokon dolgot, rockabillyt, swinget vagy hasonlot jatszanak. Nincs a vilagon dolog, amit jobban ruhellek annal, mikor zsiros hosszuhaju rockerek eloadjak, hogy ok "mocskos rockandroll" jatszanak. Meg azt, hogy a rockandroll, az egy eletforma...
Hát hmmm végülis 200 euro nem sok, csak ide.Itt 0 szinten megy ez a zene, nincs kultúrája :( Azt figyeltem Bécsen kivül Szlovéniába is leszerveznek koncerteket...Azé én szivesen itthon megnéznék ha másként nem is, de fesztiválon (pl.Tabán) majd valami hasonlót :)
ANL: Nem tudtam , de régen te mondtad hogy gyenge nem ismerem...