Sziasztok! Milyen utasbiztosítást javasoltok? Hol, melyik biztosító fizet akkor is, ha esetleg karanténba kerülünk a szigeteken? Kinek milyen tapasztalata van, egyáltalán van olyan köztetek, akinél már fizetett Covid miatt a biztosító? Köszönöm a válaszokat.
Én megértem őket, védik az országuk legeslegnagyobb bevételi forrását, valószínűleg jogszabályilag lett elrendelve a kötelező maszkhasználat. Megértem őket teljesen.
Mi most vagyunk Praslin szigetén, holnap megyünk La Digue-ra. Igen, itt elég bolond a maszkhasználat, a helyieket láttam pl egyedül vezetni és maszkot hordani, de még a kőművesen is volt maszk. Boltban, étteremben kötelező, szólnak érte. Szabadtéren nem szólnak érte, bár a helyiek szinte kivétel nélkül viselik. Hajókiránduláson beszálláskor szólt a főnök, hogy vegyük fel, amint kiértünk a tengerre, mondta a kapitány h kevehetjük (csak mi voltunk a hajón). Vallée de maiben ugyanez, belépéskor a security szigorú volt, amint mentünk 3 métert, a guide mondta h levehetjük
Igen, mindenhol kötelező a használata, kivétel a partokon és a medencéknél. A helyiek nagyon nagy százaléka ezt be is tartja, a turistákon leginkább ÁLLmaszkként funkcionál.
Annyit tennék hozzá, hogy deluxe beach villa-ban laktunk, a hiltonban minden villához szabadtéri fürdőszoba tartozik, ami hatalmas élmény. A reggeli nagyon bőséges svédasztal. Mi mindent imádtunk a szigeten, ahol egyébként meglepően sok magyar nyaralóba botlottunk 🙂
Bemásolom a tavaly írt beszámolót Silhouette-ről :-)
Silhouette Island 10. nap: érkezés Silhouette-re. 40-45 perces hajóút után érkeztünk meg a szigetre. Az alkalmazottak integetve üdvözöltek minket, kiszállás után pedig egy hűvös teremben vártuk, hogy most mi következik. Négyesével szólítottak minket, felültettek a golfkocsira, és körbevittek minket a szálloda területén, részletesen elmagyarázva, mi micsoda és mi hol van. A resort területe hatalmas, bizony 5 nap nem volt elég rá, hogy minden zugát felfedezzük. Átnéztük az elérhető programokat is (jópárat ajánlanak!), és kiválasztottuk azokat, amik érdekelnek minket. A villa leírhatatlan. Előszöris, a klíma nem 17, hanem 27 fokra volt állítva. Nem esett ki a tüdőnk, mégis nagyon kellemes hűvös volt a kinti 39 fokhoz képest. A belső elrendezés, a helyiségek méretei, minden tökéletes és passzol az ízlésünkhöz. Aznap a Teppanyaki nevű japán látványkonyhában vacsoráztunk, hatalmas élmény volt, és nagyon-nagyon finom! Ezután benéztünk a bárba, ahol nosztalgiadiszkó volt. Nagyon élveztük, csupa hetvenes-nyolcvanas évek videoklippjei :-)
11. nap: kirándulás Grand Barbe-ra. A medencével szemben levő Activity Center előtt találkoztunk, onnan vittek minket golfkocsival a kikötőbe, ahonnan hajóval átvittek a sziget nyugati felén levő partra. Akkora hullámok voltak, hogy alig bírtak a kiscsónakkal kivinni minket a sekélyebb részre, amikor kiszálltam, egy hullám rám is lökte a csónakot, úgyhogy kapásból meg is fürödtem a bokáig érő vízben, szerencsére a kamera nem nálam volt :-) Mikor végre sikerült mindenkinek kikászálódnia, kaptunk vagy 2 óra szabadidőt. Van a szigetnek ezen a felén is egy "falu", ahol valaha hatvanan éltek, mára viszont már csak egyetlenegy ember lakja a házakat. Itt is láttunk óriásteknősöket, az egyikük nagyon cukker volt, éppen egy levelet nyammogott az árnyékban, de amikor meglátott minket, felemelkedett, miközben a levél továbbra is lógott a szájából :-) Megreptettük a drónt is egy kicsit, aztán már jött is értünk a hajótól a kiscsónak. Addigra már félelmetesek lettek a hullámok, főleg a reefen, komolyan küzdenie kellett a srácnak, hogy kihozza, a beszállás pedig külön vicces volt, de végül csak összehoztuk, sőt, a hajóhoz is visszajutottunk a hatalmas hullámok ellenére. A délutánt a medencénél töltöttük, ez különben mindegyik napunkra igaz volt, estére pedig beneveztünk egy naplementés hajókázásba. A hullámok sokkal rosszabbak voltak, mint délben, a nap pedig eltűnt a párában proper naplemente nélkül, de így is nagyon élveztük. Aznap büfévacsorát ettünk, ami nagyon finom volt.
12. nap: könnyű túra Ramasse Tout-ra. Ez egy nagyon könnyű kis túra volt; miután egész nap a medencénél henyéltünk, fél4 körül kényelmesen elindultunk felfedezni a kis minipartot a sziget keleti oldalán. Nagyon kellemes kirándulás volt, főleg a Robert-féle horrortúra után. Itt is megreptettük a drónt, hogy kicsit körülnézzen helyettünk. Visszafelé felmentünk a jettynél kezdődő faluba, ahol elsősorban a resort alkalmazottai laktak. Nagyon szép házakat húztak itt fel állami támogatással, köszönetképpen a sziget állat- és növényvilágának a védelméért. Sajnos igyekeznünk kellett, hogy ne sötétedjen ránk, ez különben nagyon zavaró volt, az egyenlítőn az év minden napján kb fél7-kor kel a nap és kb fél7-kor le is nyugszik, utána pedig hamar be is sötétedik. Egész évben nap-éjegyenlőség van.
13. nap: újra egésznapos medence melletti henyélés (tudom, unalmas, de nagyon élveztük). Kora-délután, amikor jött az apály, bementünk kicsit sznorkelezni. A halak nemhogy nem féltek tőlünk, egyenesen odajöttek hozzánk, sőt, a kis csíkosak csipkedték a combomat! El is határoztuk, hogy másnap viszünk egy kis kenyeret, meg a go pro-t. Délután részt vettünk egy koktálkészítő tanfolyamon, ami elég vicces volt, megjelent egy orosz srác és közölte, hogy ő is részt szeretne venni, de ő nem fogyaszt sem alkoholt, sem cukrot. Úgyhogy míg mi mojito-t készítettünk, ő bekevert magának egy adag lime-os-mentaleveles ásványvizet. Az óceánparton elszürcsöltük keserves munkánk gyümölcsét, és néztük a pofátlan közelségbe merészkedő ninja-madarakat. Azok sem féltek tőlünk, viszont szívesen csipegették a koktélok mellé adott chipset. Aznap a mediterrán fine dining étteremben vacsoráztunk, méghozzá nagyon finomat. Sokan panaszkodnak az értékelésekben, hogy kicsik az adagok, mi ezt egyáltalán nem érzékeltük, pedig egyik nap sem ebédeltünk.
14. nap: főzőiskola! :-) Nagyon vártuk ezt a napot, na nem azért, mert ez volt az utolsó teljes napunk, az inkább elszomorított minket. Aznap volt a kreol főzőiskola, amire mindenképpen be akartunk nevezni. Nem kellett csalódnunk, nagyon finom ebédet rittyentettünk! Az előétel természetesen saláta volt: ananász, hagyma, paradicsom, füstölt hal, és citromlé. Nem hittük volna, hogy ezek az ízek összepasszolnak, pedig de! A főétel polipcurry volt rizzsel, azt is nagyon szerettük, bár részemről a fél kiló csilit akár ki is hagyhattuk volna belőle :-/ A desszert volt a csúcs, kókusztejben főtt plantain (főzőbanán) mazsolával, Takamaka rummal, és vaníliafagyival tálalva. Isssteni volt! Nem bírtunk betelni a kreol ízekkel, és ami külön nagyon tetszett, mindent a szemünk előtt termesztettek. Van egy külön organikus kertjük (szabad bejárással, imádtam!), de egy csomó fűszer ott terem, közvetlen a reggelizőhely melletti ágyásokban. Mire visszaértünk ebédből, pont tetőzött az apály (ez jó hülyén hangzik, látom én is), úgyhogy magamhoz vettem a maszkot, go prot és kenyeret, és már mentem is a halakhoz. Nem kellett csalódnom, a Hiltonban nevelkedett halak is szeretik a kenyeret, sőt, a csíkosak megint bele-belecsíptek a combomba. Elképesztő volt, amilyen lendülettel jöttek felém és a kenyér felé, a félelem legkisebb jele nélkül. Nem nagyon sikerült egyszerre etetnem és videóznom őket, így kicsit széttépkedtem és egyszerűen elhajítottam. Egyből rácuppantak és jó sokáig sereglettek még ott, újabb falatokat remélve, úgyhogy tudtam szép kis videót készíteni róluk. Este büfévacsora, aztán ismét nosztalgiadiszkó :-)
Új vagyok a csoportban, de látom itt sok tapasztalt Seychelle utazó van :)
Jövő év szeptember-október fele tervezzük az utazásunkat a völegényemmel, szemezünk a Silhouette szigettel és a Hilton Labriz Resorttal, ez ilyen esküvő-nászút lenne, 10-11 éjszakában gomdolkozunk.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a szállodával, illetve maga a szigettel?
Szia! Praslinon a körforgalomnál van egy élelmiszerbolt, van mögötte egy olcsó takeaway. Ugyanennél a körforgalomnál az iskola felé kihajtva van egy nagyon szuper étterem aminek van takeaway része
Sziasztok! Praslin-i étterem és takeaway tippeket szeretnék kérni. Tudnátok ajánlani pár helyet ? Cote D’Or közelében van a szállásunk. Két napra lesz autó is, messzebb is tudunk menni. Köszönöm előre is !
Sziasztok! olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy holnap délután 14:00 kor véget ér az utolsó fakultatív programunk Mahén. Gépünk éjfélkor indul, tehát 14:00 és 20:00 óra közé szeretnénk valami tartalmas programot találni
- Victoriát már A-Z ig feldedeztük első nap, nem itt szeretnénk időzni
- Strandolni sem szeretnénk már, mert macerás a vizes ruhákkal bíbelődni
ami eszembe jutott,
- túra Bel Ombréból Anse Majorra (nem tudom mennyi időt vesz igénybe, sötétedésig vissza kell érni hogy még vmi taxit is tudjunk fogni vissza a reptérre
- anse l’islette környékén van 2 vízesés, meg talán a közeli szigetre is át lehet menni.. itt lehetne “húzni az időt”
kocsit már nem szeretnék bérelni, poggyászt hol lehetne tárolni addig? Reptér?
Szia szubjektív vélemény a Berjayaról a 103-as deluxe szoba teraszán ülve:
- szerintem szebb és rendezettebb mint a képeken amit láttunk róla
- a part -anse volbert - kagylokkal korall törmelékkel teli, némi tengeri fűvel fűszerezve. Kicsit beljebb végig tengeri fű A fenéken. Mindenki döntse el maga szereti-e az ilyet, nekem nem jön be ez a part típus
- étternek vannak a közelben, takeaway csak 1 mobilkocsi ami dupla áron kínálja mint máshol
amugy rengeteg a rosszarcu erőszakos helyi raszta, a hotelben is felhívták a figyelmünket, hogy ne bizniszeljünk velük
- hotelben kaja rendben, nekünk egyedi igényeink vannak amit jeleztünk, szakács külön beszélt velünk, beszerezte amit kértünk
- rugalmasságból csak azért átlagos, mert egyszer beletörtem a kulcsot a zarba. nem viccelek , kis túlzással gyorsabb volt keresnem egy helyi lakatost és megcsináltatni, mint mire végigment a riadólánc hogy uristen valaki csinaljon valamit
- bár nem üzenel, néma csend van és hullaszag, csak néhány turista lézeng. Ez covid rovására, de szerintem itt 5x jobb a hangulat ha élet is van
- szoba tiszta csak néha egy csótány vagy hangyák jönnek át látogatóba
- hotel szerez neked bérautót 50€/nap. De ha a személyzeti kapun elhagyod a hotelt akkor az utca másik oldalán 2 percnyi járóföldre a tripleT car rental 35€/nap ért ad.
- sajat medence rendben. de bár itt sem üzemel.
- anugy seychellen mindenütt ilyen kis választék van reggelinél? La digue is ilyen volt. Abszolut rendben, csak kiváncsi vagyok hogy a covid van szigetorszag mivolta miatt van?