Keresés

Részletes keresés

miki_ng Creative Commons License 2012.10.15 0 0 552

Word-ben lehet úgy kijelölni szöveget, hogy csak egy bizonyos betűtípust/méretet jelöljön ki?

Tehát van sok oldal dokumentumom, és én abból csak a Arail 12-es betűk szövegét szeretném kimásolni.

Ezt hogyan lehetne megcsinálni?

ambud Creative Commons License 2012.05.16 0 0 551

Sziasztok!

Szeretném ha a word 2010 a megnyitott vagy új dokumentumra automatikusan vízjelet vagy felíratot rakjon. Nyomtatáskor már látszódjon. Be lehet úgy állítani vhogy, hogy így nyissa meg a dokumentumokat?

Köszönöm a segíséget előre is!

Üdv.!

pimre Creative Commons License 2012.05.05 0 0 550

A mondat első betűjének beállítását itt írja le a microsoft: http://office.microsoft.com/hu-hu/word-help/a-nagybetuhasznalat-automatikus-javitasa-HA010174730.aspx

Egyébként a google általában segít ilyen problémák megoldásában.

Előzmény: Törölt nick (546)
pimre Creative Commons License 2012.05.05 0 0 549

Szerintem így nem egészen. De az megoldható, hogy újra kezdje. Ha az 5. oldaltól akarod újraszámozni, akkor az 5. oldalnál beszúrsz egy új szakaszt, új oldalra. Ezután az adott szakasznál az oldalszám formázásánál a számozás módjánál az 'előző szakasz folytatása' helyett a 'kezdő sorszámot' adod meg 1-nek. Ezzel az első szakaszt ugyan beszámozza 1-4-ig, de az 5. oldalt ismét 1-től kezdi.

Ha azt akarod, hogy az első 4 oldal ne legyen sorszámozva, akkor nyomtasd 2 részletben. Először az 1-4. oldalt oldalszámozás nélkül, majd az 5. oldaltól a többit a fenti módon oldalszámozva.

Előzmény: e-story (545)
bobita89 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 548

Sziasztok! 2010es word-m van és olyan problémám van, hogy nem tudok a szöveg résznél jobb klikkelni, egy pillanatra felugrik az ablak és eltűnik. Nem tudtok erre valami módszert, hogy jó legyen. Most írom a szakdogámat és nagyon zavaró. Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.02 0 0 547

Sziasztok!

Word 2007.

Szituáció a következő:

Ábrát beszúrom (irányított beillesztés, enhanced metafile), elhelyezés: szöveggel egy sorban. A kép után nyomok egy entert és jön ugye a következő sor, ami már folyó szöveg lesz. Rákattintok a képre, és a bekezdés beállításainál beállítom, hogy legyen előtte mondjuk 30 pt térköz.

Na most a probléma a következő:

Ha van az ábra fölött egy sor szöveg, vagy akár csak egy enter, akkor semmi gond, gyönyörűen kivitelezi a térközöket a beállított értéknek megfelelően. Ellenben ha az abra az első "sor" az adott oldalon, tehát az ábrával kezdődik az oldal, és ugye beállítom a térközt előtte, akkor az abrát lejjebb tolja ugyan a megadott térköz értékkel, viszont az ábra alatt lévő szöveget már nem érzékeli és egyszerűen rátólja az ábrát az alatta lévő szövegre. (ha az ábra előtt beszúrok az oldalra egy sort, entert, bármit, megoldódik a probléma). (csatolva a probléma)

Mielőtt kérdezitek: azért állítom be az ábra előtt a térközt, mert stílussal dolgozom egy több száz oldalas doksiban, és van benne közel 100 ábra, melyeket egységesen szeretnék formázni.

Mit lehetne tenni?

Köszönöm előre is!

e-story Creative Commons License 2012.04.15 0 0 545

Heló mindenkinek!

Tudna valaki segiteni, hogy állitsam be úgy az oldalszámozást, hogy pl. az ötödiktől számolja. Mármint az ötödik oldal az 1. , az előző négyet ne számozza... Előre is köszi!

kircsicsicsi Creative Commons License 2012.04.13 0 0 544

Szép jó estét!

Egyetlen kérdésem lenne!

PDF ben volt alapból a doksi,azt konvertáltam át DOC ba.Eddig jó is,viszont nem tudok belőle kimásolni részeket.

Ha valaki tudna megoldást szívesen venném!

köszönöm

Frajti Creative Commons License 2012.04.06 0 0 543

Beállítottam egy élőlábat, oldalszámozást. viszont azt szeretném, hogy az első oldalon jobb oldalra kerüljön alul, míg minden másodikon a másik oldalra, de erre az istennek nem lelek lehetőséget. 2007-es word.

Ferke55 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 542

Jimmy the Hand, köszi.

Előzmény: Törölt nick (534)
pimre Creative Commons License 2012.03.26 0 0 541

Ilyenkor megoldás a fájlba nyomtatás, és kinyomtatás a másik helyen.

Egyébként én 2003-as office-t használok, és nincs bajom vele.

Előzmény: attillaahun (540)
attillaahun Creative Commons License 2012.03.26 0 0 540

Már megcsináltam, úgyhogy nem aktuális. Egyébként a 2003-mas verzió a szutyok nem a Word. Épp nem volt a farzsebemben egy jogtiszta 2010-es változat, amit feltelepíthettem volna a munkahelyi gépre, amihez amúgy sincs jogosultságom.

Előzmény: pimre (538)
pimre Creative Commons License 2012.03.26 0 0 539

Bocsánat, az utolsó mondatomból kimaradt az "is". Szóval azt akartam írni, hogy ezen a módon is meg lehet találni a keresett karaktereket.

Előzmény: pimre (533)
pimre Creative Commons License 2012.03.26 0 0 538

Ha úgy kezded, hogy szutyok, akkor miért kérsz segítséget hozzá? Csináld meg olyannal, ami nem szutyok!

Előzmény: attillaahun (536)
attillaahun Creative Commons License 2012.03.26 0 0 537

Ja igen, és a másik, beépítettem 4 db baromi nagy felbontású képet a plakátba, majd összehúztam őket, beállítgattam méretre, meg elhelyezkedésre, csak végül 30 MB lett a fájl, így nem nagyon jó küldözgetni. Nem lehet ezt valahogy lecsökkenteni anélkül, hogy a képeket újból kellene szerkesztgetnem, és berakosgatni, meg vacakolni vele?

attillaahun Creative Commons License 2012.03.26 0 0 536

Üdv, ki tudnátok segíteni 2 dologban?

Szutyok 2003-as Word van melóban a gépen, és olyat kéne vele varázsolnom, hogy margók nélkül nyomtassak, egy szépen megszerkesztett plakátot. Eddig a kb. fél centis fehér keret nélkül nem sikerült, pedig úgy elég csúnya.

Ugye lehetséges ezt megoldani valami nyomtatási, vagy oldalbeállításban?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 -1 0 535

Ki vagyok én, hogy vitatkozzak egy szakértővel? Én csak kibicelek itt...

Előzmény: pimre (533)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 -1 0 534
Előzmény: Ferke55 (531)
pimre Creative Commons License 2012.03.26 0 0 533

Hogy Jimmy hol találta meg, azt majd ő megmondja. Még az is lehet, hogy itt: http://graphemica.com/unicode/characters/page/3.

De azért kösz. Valóban, ezen a módon meg lehet találni a keresett karaktereket.

Előzmény: holvoltameddig (532)
holvoltameddig Creative Commons License 2012.03.25 0 0 532

Keresgélj a Word> Beszúrás>Szimbólumok menüben>További szimbólumokra klikkelve bejön egy panel,
amelyen 2 fület látsz>Szimbólumok- és Különleges karakterek.
A Szimbólumoknál az összes telepített betűtípus között keresgélhetsz,
még egy almappában is válogathatsz,mint lati,görög és kopt,repülő ékezetek,betűszerű szimbólumok,stb.
A panel alján,középen a billentyűparancsot is megtalálod mindegyikhez.

A Különleges karaktereknél felsorolja szintén a billentyűparancsokat.

Az ALT+596-et is ott találta meg a Jimmy the Hand a 528-as hsz. írója.

Egy példa az alábbi képen:

Előzmény: pimre (526)
Ferke55 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 531

Szasztok!

Word 2007
A szövegben szerepel 2 dátum óó/nn/hh/éééé formában. Van-e lehetőség és hogyan lehet kivitelezni, hogy ha az 1. dátumot megváltoztatom akkor automatikusan változzon a 2. is.
Az automatikus változás -31 nap kellene, hogy legyen. Értelemszerűen változnia kell a nn/hh/éééé-nek.

óó/nn/hh/éééé
1. dátum 07/23/02/2012
2. dátum 18/23/01/2012

Az óó a 2.-ban állandó csak az elsőben változik de ezt nem kell figyelembe venni a dátumnál.

Esteleg ezt egy megnyitáskor automatikusan induló makróval kivitelezni. Megnyitáskor elundul a makró, bekéri az 1. óó/nn/hh/éééé-et, kijavítja a 2. dátumot és befejezi a munkát.

köszi

pimre Creative Commons License 2012.03.01 0 0 530

Nagyon kösz. Az előzőt is.

Előzmény: Törölt nick (529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 -1 0 529

Hasonló gondok esetén: http://graphemica.com/

Előzmény: Törölt nick (528)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 -1 0 528

ALT+596

pimre Creative Commons License 2012.03.01 0 0 527

pardon, látszo helyesen látszó.

pimre Creative Commons License 2012.03.01 0 0 526

Sziasztok. Egyszerűnek látszo problémába akadtam. Angol szótárazáshoz a szavak kiejtésének jelölésére keresem a fordított c karaktert: Ↄ, de nem találom. Tud valaki helyet (vagy trükköt) ennek beillesztésére Word-ben? 

Megjegyzés: Az ide beírt Ↄ jelet nem karakterként találtam, hanem valahonan becopyztam. 

Gyurkan Creative Commons License 2012.02.23 0 0 525

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Elakadtam.... (Word 2010)

Van egy doksim, amit sablonnak csináltam meg, amiben legördülő menüket csináltam. Szeretném a legördülő menüket összekapcsolni, úgy hogy az elsőben megadom az értéket, és ehhez az értékhez kapcsolom hozzá a többi menü beállításait, értékeit...

Pl.: egy névhez -> születési adat - igazolvány szám.

Segítségeteket előre is köszönöm!

kisseby Creative Commons License 2012.01.11 0 0 523

Sziasztok!

Segítséget kérek szövegformázásban!

Egy terjedelmes dokumentumban különböző betűtípusokat is használok. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra valamilyen lehetőség, hogy egy adott betűtípusú, de különböző tartalmú szövegrészeket egyszerre kijelöljek és módosítsak? Word 2007-et használok.

(pl: van Calibri és Cambria típusú szövegem és az összes Calibrit ki szeretném cserélni Arial-ra)

Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 519

Helló!

Körlevél nyomtatáshoz kérnék segítséget. A probléma röviden: van egy körlevelem (címzett szerint - az egyszerűség kedvéért: A, B, C). Ki szeretném nyomtatni több példányban, de csak így sikerül: A,B,C, A,B,C, A,B,C. Valaki tudja esetleg, hogy mit és hogyan kell átállítani ahhoz, hogy az azonos címzettek példányai egymás alatt legyenek (tehát A,A,A, B,B,B, C,C,C,) ? 

Köszönöm szépen!

lacek75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 518

Hello !

Szeretnék egy "sablonoldalt" létrehozni wordben. Tartalmazna egy fényképet és egy adatlapot. A lényeg, hogy minden egyes új lapon ez a sablon legyen az alap. Csak az adatokat kelljen kitöltenem. Hogy álljak neki ? Köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!