Keresés

Részletes keresés

Nerdy Creative Commons License 2000.12.21 0 0 28
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Nerdy
juc Creative Commons License 2000.12.19 0 0 27
Na mi az? Mindenki eltűnt?
Egyébként szép Karácsonyt az összes itt jelentkező ex Toldysnak!!!
Nerdy Creative Commons License 2000.12.17 0 0 26
Hát igen.......

Szia kocsonya!

Előzmény: juc (25)
juc Creative Commons License 2000.12.17 0 0 25
Halihó!!!!

Szia kocsonya! Ez tök jó! Az elején nagyon szkeptikus hangulatban indultunk, de az újabb tagok mindíg új reményt adnak :-)
Asszem én vagyok a vízválasztó, mert a Te évfolyamodat is ismerhettem, meg 3kismalacét is.
Nerdy meg a "nagyöreg", ezt nem pejoratíve mondom, csak mint korelnök, ő történelmibb itt köztünk.
Kik jártak az osztályodba? Talán a nevek alapján könnyebb a beazonosítás. Geher Katáékkal voltál egy évfolyamban? Őket elég jól ismertem...

kocsonya Creative Commons License 2000.12.17 0 0 24
SZIASZTOK!!!!!!
Gyerekek, de jó,hogy találkoztam Toldysokkal !

Én 83-ban értem.
Ofő: Féjáné, Livia néni, de egy ideig Géher tanárnő, és kis Papp tanárnő is
Magyar: Freizi
Kémia: Szlávik Edit néni
Torna: Lotti néni
Történelem: Livia néni, majd Freizi
Fizika: sokan, de nem szerettem
Orosz: Palotás Berta, sajnos nem értékelte, hogy csak beszélni szerettem oroszul és nem tanulni, azóta is bánom.
Ének: Szaniszló tanár Úr, találkoztam vele a múlt héten, hál istennek jól néz ki.

Teátrista voltam és imádtam a Toldyba járni.
Van olyan osztálytársam aki most is ott tanit.
Sziasztok

Nerdy Creative Commons License 2000.12.15 0 0 23
Oktatásszervező lennék, de mivel van több végzettségem is, leginkább iskolatitkárként "üzemelek". Ez vált be a legjobban.
Előzmény: juc (22)
juc Creative Commons License 2000.12.14 0 0 22
Szia Nerdy!

Semmi gond... Te mivé lettél a Toldy-ból kinőve? Olyan furi így hosszú idő után összefutni régiekkel. Lehet , hogy ezért nem volt idén 15 éves érettségi talink?

Nerdy Creative Commons License 2000.12.12 0 0 21
Szia Juc!
Bocsi, de azért firtattam, mert azt hittem, hogy Rád ismertem egy ismerősben. Nem akartam kiváncsiskodni, csak azt hittem, hogy.....
Mégegyszer bocsi.
Előzmény: juc (20)
juc Creative Commons License 2000.12.12 0 0 20
Sorry... Nem nem vagyok tanár, bár annak indultam. A GyP. főiskolán 2 évet végeztem, de cukros lettem, (ld. Cukrosbácsi topic) és nem folytattam. Azóta anyuka, meg ötvös-aranyművesként tengődöm.
Egyébként az osztályunkból Kálmán András, aki jelenleg asszem töri szakosként a Toldyban tanít.
Előzmény: Nerdy (19)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.12 0 0 19
Juc! Nem válaszoltál a kérdésemre!
Előzmény: juc (18)
juc Creative Commons License 2000.12.12 0 0 18
Persze Ica néni, de az első 1-2 évemben még volt 1 kedves idős hölgy is, na ő volt Klári néni. Lehet, hogy te már nem találkoztál vele...

Szóval te fiú vagy... bocs... Kikkel jártál 1 osztályba? Bár lefelé annyira nem tájékozott az ember, mint felfelé :-)

Nerdy Creative Commons License 2000.12.10 0 0 17

Hát igen , ezt én sem vettem figyelembe.
De, hol vannak a többiek?
Őket biztos nem a Freisi tanította írni-olvasni, azért nicsenek itt!
Nem gondoljátok?
Előzmény: 3kismalac (16)
3kismalac Creative Commons License 2000.12.09 0 0 16
Nálam nem nyertél, vissza a hangszórót!
(nézd csak meg, diri bá' a tornatanár, meg foci...)

Iskolatitkár az én emlékeim szerint Ica néni volt, de ez nem biztos. Műszaki rajzot szerencsére mi már nem tanultunk, úgyhogy nem kellett átjárni sehova, csak az utca másik oldalán levő faházba néha.

Előzmény: Nerdy (12)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.09 0 0 15
Nem egy órára jártunk át, hanem egy egész napra, mármint mondjuk 5 órára. Hülye ötlet volt.
Juc! Ugye te nem tanár vagy? Vagy mégis? A Vági már akkor is megvolt.
Előzmény: juc (14)
juc Creative Commons License 2000.12.09 0 0 14
Nerdy!

Az iskolatitkár Klári nénire emléxem... Tényleg aranyos volt, és nagyon készséges. Szerintem ő is egy őstoldys figura, bár amikor az ember lánya oda jár, ilyenekkel nem foglalkozik.

A Petőfibe mi csak tanulmányi versenyezni jártunk hál istennek. Micsoda ötlet...!? Egy -egy óra miatt átjárni más suliba???? Akkor már miért nem a Vágiba? V. akkor még nem volt?

Előzmény: Nerdy (13)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 13
Eszembe jutott valami, emlékeztek az iskolatitkár Klári nénire? Vagy akkor már nyugdíjas volt, amikor ti oda jártatok?
Mindig a sarokban ült egy írógép előtt, én most is úgy látom magam előtt.
A büfés meg a Marika néni volt.
Egyiketek sem járt át a Petőfi gimibe műszaki rajzot tanulni? ahelyett, hogy valami normális dolgot, normális tanárral tanultunk volna, erre voltunk kényszerítve 4 éven át. Brrr.
Én utáltam.
Előzmény: Nerdy (12)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 12
Szia Juc!
Nálam nyertél!!! Tied a hangszóró!!!!
Na Szlávikné lánya akkor született, a barátnőmmel többször meg is látogattuk őket, mindig nagyon kedves volt. Nem tudtam, hogy mi lett belőle.
Titeket egészen mások tanítottak mint engem, de nem is csoda, sokkal később jártatok oda.
Ja, volt még tornatanár a fiúknak a Bolemányi Irén.
Egyébként ne izgasd magad, hogy ki olvassa, biztos ha látja ő is jól szórakozik rajta. Ha meg nem, ....
Előzmény: juc (11)
juc Creative Commons License 2000.12.08 0 0 11
Asszem rosszul írtam a nevét: Poch Gergő. Aranyos fiú. Most nem tudom mit csinálhat. Elég szerteágazó egyéniség volt. Szláviknéhoz nekem nem volt szerencsém, de pl. a Góborné minket is tanított, méghozzá elég intenzíven, mert orosz tagozatos voltam. Te is jártál a koncertekre? :-)

Ja, és asszem mind a 3-an lányok vagyunk... de ez csak sejtés:-) Mindig probálom a nick-ből, meg a hozzászólásból kikövetkeztetni, h. ki milyen nemű lehet.

Üdv : juc

3kismalac Creative Commons License 2000.12.08 0 0 10
A felsorolásból csak egy név ugrik be: Pócs Gergő. Elég egyéni figura volt, azt hiszem őt sokan ismerték.

Nerdy: Szlávikné lánya (Zsuzsi) hegedűművésznek készült, a konziba járt.
(aki eljárt a koncertjeire az jobb jegyet kapott kémiából :-)) - hú, remélem nem olvass ismerős)

Előzmény: juc (8)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 9
Sziasztok! kicsit lemaradtam, de most it vagyok!
Szlávikné - bizony, bizony. Ő már itt volt amikor én oda jártam, sőt akkor született a lánya. Nagyon kedves, aranyos volt.
Géhernére is emlékszem, nem volt vele semmiféle kapcsolatunk, nem tanított, legalábbis nem emlékszem rá.
Előzmény: juc (8)
juc Creative Commons License 2000.12.08 0 0 8
Hát igen, ha '87- ben értél, akkor még találkozhattál az évfolyamunkkal. Tóthmáton tibort nem ismertem. A mi osztályunkba viszont sok csajszi járt, akik később a Laár társulatához csapódtak: Pl. Szászi Móni, Tóth Györgyi, Bálint Bea. Túl jellegzetes figurák hozzánk nem jártak. Inkább a C-be. Ilyenek mint Susits Gábor , Pócs Gergő. Ja, meg öcsém is oda járt, ő 86- ban ért, és a Géherné osztályába járt. Nagyon jófej kis társaság volt. Oda járt a Soltész Rezső lánya is, Ági. Komárik András,Páncsics Dusán. Most több nem jut eszembe.

Na jó éjt, már jó késő van...

3kismalac Creative Commons License 2000.12.07 0 0 7
Szia juc

A Beke lányokat nem ismertem. Gondolkozom, hogy ismertem e valakit a te évfolyamodból, egyelőre nem ugrik be egy név sem.
(várjunk csak: Tótmárton Tibor - mond ez neked valamit?)

Hát igen Kokó az jó figura volt, róla tudnék sztorikat mesélni.

Előzmény: juc (6)
juc Creative Commons License 2000.12.07 0 0 6
Jajj de jó!!!! Már 3-an vagyunk:-))!!!

Látod Nerdy?!! Hát üdvözlégy 3kismalac!

Akkor Te közelebb vagy hozzám időben, mint Nerdy... Bizony -bizony Szaniszló tanárúr... Csak nem jutott az eszembe a vezeték neve, csak az Imre:-) Naggyon szerettük mi is ... Igazi Toldys figura volt/ van -hál' Istennek.

Hát látom neked is kijutott... Kovács János ( á lá Pa Dö Dö :-) ) Hmmm... akkor került oda, amikor mi voltunk tán 3.-osok. Ő próbálkozott a számítógépes ismeretekkel...
Akkor te nem ismerted véletlenül a Beke lányokat? Dorkát és Zsófit? Persze lehet, hogy ők fiatalabbak...
Na ennyi, üdv, és örülök Neked: juc

3kismalac Creative Commons License 2000.12.07 0 0 5
Sziasztok!
Jöhetek harmadiknak?
Én '87 ben érettségiztem, ofő: Szlávikné
Tanerők:
Kémia, Fizika: Szlávikné
Töri: Freisi
Matek: Rimóczyné és Kovács János (Kokó) - azt hiszem ő csak 2 évig volt ott
Orosz: Szilágyiné
Magyar: Góborné
Földrajz, bio.:Jankóné
Testnevelés: szinte minden évben más, Takács ? (Taki), és negyedikben diri bá (Pataki Gy.) - ezek voltak a legjobb órák: óra elején lejött a diri bá a focilabdával, aztán el a dolgára "óra végén valaki hozza fel a labdát a tanáriba" felkiáltással
Angol: Berze Kati
Rajz: Idősebb és ifjabb Ezüst urak
Ja ének: Szaniszló Imre - azt hiszem őt mindketten kihagytátok, pedig ő nagyon jó fej volt

A TDN-ek is emlékezetesek, a Teátrum előadásai, Freisi felolvasóestjei - de szép is volt!

Előzmény: Nerdy (4)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.05 0 0 4
Szia Juc!
Hát igen szegény Pataki, én is nagyon sajnáltam, nagyon rendes ember volt. Engem nem tanított, de mindenki kedvelte.
Pestinét ismerem, de nem tanított. Vígh Jocó bácsi és a Sárkány tanár úr meghalt már, meg úgy tudom a Biosz Laci is.
Nem emlékszem, hogy lett volna Toldys diáknapok, akkor még az ókorban.
Lotti néni egy nagyon jó fej volt, csak az a felemás korlát ne lett volna! Jaj.
Nerdy
juc Creative Commons License 2000.12.04 0 0 3
Szia Nerdy!

Persze van egy csomó tök ismeretlen név is, de vannak ismerősök. P.l.: Féjáné minket is tanított 2 éven át.
Pataki Gyula bá meg szintén meghalt azóta. Nagyon sajnáltam... nem volt még idős. De van, akit bizos ismersz, bár nem volt a listádon, Pesthiné, aki kémiát tanított, és egy ősToldys tanerő/ volt. Dolgosné nekünk fizikát tanított. Hál 'Istennek nekünk már nem voltak ilyen elvetemült tantárgyaink, mint műszaki rajz, de volt helyette ú.n. technika, aholis a basic programnyelv rejtelmeibe próbáltak minket becsempészni. Volt akit sikerült :-) de nem örvendett- akkor még- nagy népszerűségnek a dolog. Már tantárgy szinten...
Bárány Lotti néni meg egy időben a fiúk tornatanára volt.
Működött akkor már a Toldys diáknapok című jeles esemény? Mert nagyon jó kis intézmény, mai napig létezik, és legtöbbször itt tudnak találkozni a rég letűnt toldys versenyzők. Talán jövőre is lesz... Néhány ex o.társam a jelenlegi tantestületet gazdagítja.

Előzmény: Nerdy (2)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.03 0 0 2
Szia Juc!
Ofő: Freisinger - Frézi
torna Bárány Istvánné Lotti néni
Matek: Vígh József - Jocó bácsi
Bió: Biosz Laci
Orosz: rengeteg: Mikus Gyula, Ekhardt, Bognár Tas, stb
Német Sárkány GYula, Ekhardt
Műszaki rajz Dobi Imre fújjjjjjjjjjjjjjjj, nagyon utáltam (még most is!!!)
földrajz: Féjáné Kelemen Lívia
Kémia Dolgosné
magyar- töri: Frézi
rajz: valamilyen Lux
fizika: Nagy Márta
és természetesen az igazgató: Pataki Gyula ( a veje tanította a gyerekeimet általánosban, az is jó fej)
Na ezek jutottak az eszembe.
Előzmény: juc (1)
juc Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1
Szia Nerdy!

De jó! Azért már 2-en vagyunk...:-) Nekem Bácskai Kati volt az ofőm. Tanítottak még: Geherné, Freizi, Novák Éva, Pappné( filozófia) , kis Pappné ( matek), Ezüst művészúr :-), Jankóné ( biológia), stb. írj neveket Te is, legalább eszembe jutnak. Ja! És akkor még ott voltak a főtornárok: Bolesz ( Bolemányi Irén) meg Csanádi tanárúr, akinek a lánya o.társam volt, és nemsokkal érettségi után halt meg szegény.

Na jó nosztalgiázást! Hátha jönnek még mások is...

Nerdy Creative Commons License 2000.12.02 0 0 0
Juc!
Szia, én 72-ben értem, hú rég volt. Egyébként szerintem egy Toldys sem jár erre, én már próbálkoztam. De azért reménykedjünk!
Téged kik tanítottak?
Nerdy
Előzmény: juc (-)
juc Creative Commons License 2000.12.02 0 0 topiknyitó
Halihó!

Itt egy '85-ben ért Toldys. Vagytok még itt rajtam kívül is? Ha igen, hajrá!!!
Üdv mindenkinek: juc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!