Keresés

Részletes keresés

rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 34
A hagyományos kerben is vannak termékek ,piaci ár felett ,és piaci ár alatt is.Tévedsz,nem foglak rábeszélni,mindenki maga dönti el milyen terméket vesz,azt is hogy milyen módon akar boldogulni és mennyit akar adni valamiért.Azt is maga dönti el mindenki milyen MLM céget választ,olyat ahol drágák a termékek,vagy olyat ahol egy jelképes összegű vásárlással is rendszerben lehet maradni,párszáz forint.Nagy a kínálat,lehet választani .
Előzmény: Zottjoghurt (33)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.12 0 0 33

termékvásárlást tünteti fel veszteségnek

persze, mert az mlm árak nem piaci árak. Ha nekem eddig megfelelt a 2000-es mosópor, de te rábeszélsz a hatezresre, miközben semmivel sem tud többet, mint a bolti, akkor azt minek nevezzük, ha nem veszteségnek?

Előzmény: rci (29)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 32

rci!

Azt nem tudom, hogy MLM címszó alatt konkrétan mivel foglalkozol. Ezért nem tudom megítélni, hogy van-e MLN típusú kemény (folyamatos agymosásra építő, tehát lényegében  tudatmódosító) manipuláció abban a rendszerben, amiben valamilyen szinte  benne vagy. A klasszikus termékforgalmazás is hierarchikus felépítésű, és bizonyos fokú agymosást és az anyacég brutális öntömjénezését az alacsonyabb szinteken itt is el kell viselniük a résztvevőknek. Menj el bármelyik nagy világcég dealeri konferenciájára, és töményen meg fogod tapasztalni a dolgot. Elég ha felvételről megnézel egy MS konferenciát.

Manipuláció nélküli rendszerek ebben a mai "mediatizált" világban nincsenek.  A kérdés mindig az, hogy mennyire manipulálja a résztvevőket egy adott rendszer. A klasszikus MLM nagyjából annyira manipulálja  mint a vallási szekták. Ezért tartjuk sokan károsnak az MLM létét. A tartós tudatmódosító hatása miatt.

Előzmény: rci (31)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 31
Hálózatépítők és hálózatépítők közt nagy különbségek vannak.Én az MLM üzletágat információs vállalkozásként gyakorlom,a lényeg hogy hiteles információkat adjak a termékről és a marketingtervről,nem az a dolgom hogy bárkit is meggyőzzek.Ez nem munkaerőtoborzás ahol az a lényeg minnél többen legyenek benn ,hanem fejvadászat.Alkalmas embert kell találni,üzlettársat,aki képben van,tudja hogy mit akar
,világosak a céljai.Abból aki rábeszélésre lép be,könnyen befolyásolható ,és azt sem tudja eldönteni mit akar ,idegenkedik a jutalékos rendszertől ,nem lesz sikeres vállalkozó .Nemhogy sikeres nem lesz,de egy forintot se fog keresni.Az ilyeneket én "beszervezés"helyett inkább finoman leépítem,menjen hagyományos munkára . Neki se jó,de nekem se ha belép.Ebből is láthatod hogy nem mindenkire jellemző ez a milliomos dumaÉn ezt mondom kb:van egy üzleti lehetőség kb ennyi befektetést igényel,ilyen a marketing és ilyenek a termékek.Hol ebben a manipuláció?
Előzmény: kplaszlo (30)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 30

Osbourne és rci!

A 15. hozzászólásban írtam a MLM szociális funkciójáról. Nem a klasszikus szociális funkcióról van szó, tehát nem a tudatos gondoskodás valamilyen formájáról. Csupán arról, hogy a MLM-nek szerves része a potenciális ügynökjelölt tipikus élethelyzetére (frusztráltságára, sikerélmény-hiányára) szabott agymosó bezservező duma és ami ezt a bezsrevezés után folymatosan követi.

Az "üzenet"  lényege az, hogy "gyere közénk, itt sikeres lehetsz, nem úgy mint a munkahelyeden".  Akinél később tartósan hat ez a fajta agymosás, az minden reggel úgy ébred, hogy "ma is sikeres leszek". Ez pedig közérzetileg egészen más, mint amikor reggelente depressziós rohamok gyötrik az illetőt. Más kérdés, hogy a valóságban mennyire sikeres (nyilván nem túlzottan), illetve mennyire van átvágva a MLM manipulációs szisztémája által (nagyon).

Előzmény: Törölt nick (28)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 29
A tíz MLM igazság rögtön hazugsággal kezdődik,a termékvásárlást tünteti fel veszteségnek.Ezen logikával azt is lehetne írni hogy az emberek pénzt vesztenek a boltban.Hol keletkezik a veszteség,ha a pénzemért terméket kapok?
Előzmény: kplaszlo (25)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 28

Jól hangzik,de ez sem igaz.Az MLM-nek semmilyen szociális funkciója nincs,ez üzlet aki teljesít pénzt keres ,aki meg nem az nem kap semmit.

Ez igy nem igaz mert akkor nem kellene lennie passziv jovedelemnek. Az MLM-ben is nem arra megy a jaték hogy egesz eletedben lomokkal hazalj hanem arra hogy sok ember magad alá szervezz es heti 2-3 órai munkaval betegre keresd magad ....

Előzmény: rci (26)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 27

Mint kitalált rendszer a MLM szerintem nem sok kreativitásrol szól. Kapod a kész rendszer es a"stricid" segit benne hogy mit hogyan csinalj illetve önti beléd e leket hogy ha mar 546. ember küldött el az anyádba akkor se szegjed kedved. Persze mert erdeke hogy sikeres légy hisz neki fogsz hajtani a nagy versenyben.

Csak tudod en hétfön ill. kedden vasaroltam a nejemmel karacsonyra es napi 8-10 órát is siman el tudtam tölteni ferfi létemre a boltokban. NA most valaki odajonne hazhoz a kis cuccával hát jót mosolyognék rajta hogy miert pont ezt es pont ennyiert vegyem meg ....

Előzmény: kplaszlo (25)
rci Creative Commons License 2006.12.12 0 0 26
Jól hangzik,de ez sem igaz.Az MLM-nek semmilyen szociális funkciója nincs,ez üzlet aki teljesít pénzt keres ,aki meg nem az nem kap semmit.Szociális funkciója inkább a hagyományos munkahelyeknek van,ahol az irodában való ücsörgést,semmittevést,a főnöknek való kávéfőzést is fizetik.Esetleg a politikai "munkahelyeknek"ahol busás miniszteri jutalom jár azért ha valaki "el.....a dolgokat.Az ilyen balfékek jutalékos rendszerben egy forintot se keresnének,azért ragaszkodnak annyira a miniszteri ,vagy irodai bársonyszékhez.Sikerélménye meg csak annak van aki eredményt ér el,ez viszont nem szociális kategória.
Előzmény: Törölt nick (17)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.11 0 0 25

osbourne> Milyen igaz csak meg net tudják itt hogy milyen hüjék ... ;-)))

Ez  így egy picit azért sommás. Valójában arról szól a történet, hogy a globalizált világban a bérrabszolgákból (belőlünk) apró kis egységnyi kockákat csinálnak a munkahelyünkön. Aki dolgozott multinál, az tudja miről beszélek. Vannak akik jól érzik magukat ebben a kockaszerepben, vagy egyszerűen beletörődtek, vannak akiknek sikerül kitörni belőle, és olyan pozícióra szert tenni, ami kreatív melóról és sikerélményekről szól, vannak, akiknek szerencsés a szakmájuk és ők maguk is szerencsések a szakmai pályájukon, és vannak akiknek es ez, se az, se amaz nem jutott ki.  A legutolsó kategóriából lehet viszonylag egyszerűen MLM ügynököt csinálni.

Nem általában az IQ-ról szól a tipikus MLM ügynök esete, hanem frusztrált élethelyzetről, amire vannak, akik az MLM-et tekintik kitörési pontnak.

A többit elolvashatjátok, ha rákattantok Zottjoghurt MLM linkgyűjteményére.

Előzmény: Törölt nick (17)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.11 0 0 24

Klassz linkgyűjtemény. Bespájzoltam magamnak későbbi elolvasásra.

:)

Előzmény: Zottjoghurt (23)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.11 0 0 23
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.11 0 0 22

Nem én mondtam!!

NEM ÉN MONDTAM!!!

:))

Előzmény: kplaszlo (15)
rci Creative Commons License 2006.12.09 0 0 21
Az alaprendszer sokkal régebben kitaláltatott,tb-nyugdíjbiztosítás hasonló nyalánkságok ,mind legalizált terméknélküli piramisok .Igaz ,itt a legtöbb esetben meg sem kérdezik hogy akarsz e belépni,elveszik a pénzed a törvénynek erejével.Szóval a séma innen ered.
gma Creative Commons License 2006.12.09 0 0 20
"Magát az alaprendszert az USA maffia találta ki a múlt század közepe táján kábszer terjesztésre."
Helyett... alkohol terjesztésre. Al Capone volt a disztribútorok főnöke :D
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 17

Van egy alapvető szociális funkciója: olyanok számára is biztosítja a sikerélmény lehetőségét, akik a komolyabb szakmai pályákon nem képesek jól teljesíteni.

Milyen igaz csak meg net tudják itt hogy milyen hüjék ... ;-)))

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 16
Munkahelyemen nekem tuntetöleg egy fekete vebso hatterem van ... ;-)))
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.09 0 0 15

Nekem nincs MLM "áruházam", csupán levadásztam a Google-lal azt a dzsóker jelszót, amivel bárki beléphet, azok is, akik nem akarnak a valamelyik ajánló kóddal rendelkező ügynök által előadott bevezető agymosásban részesülni.

Az MLM-ről túl sok jót nem lehet elmondani. Lényegében egy korlátozottan önnfenntartó piraimsjáték, amiben az áruforgalom képes benntartani folyamatosan "n" szereplőt (ezek erősen fluktuálnak). Ezért más piramisjátékoktól eltérően nem omlik össze, sőt, az árukészlet és a szabályok változtatása útján képes időnként komolyan megújulni és újabb "m" szereplőt bevonni.

Van egy alapvető szociális funkciója: olyanok számára is biztosítja a sikerélmény lehetőségét, akik a komolyabb szakmai pályákon nem képesek jól teljesíteni.

Magát az alaprendszert az USA maffia találta ki a múlt század közepe táján kábszer terjesztésre.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 14
Okéé van aruházad de a hatályos jogszabájok szerint kell nenned telephelyednek is ahol lehet reklamálni vagy is megtalálni ha akarmilyen gond van ....
Előzmény: kplaszlo (13)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.09 0 0 13

vebso.hu

Az "ajánló" mezőbe a virtuel jelszót írva be lehet lépni. Az "Ön neve" mezőbe bármi beírható.

Előzmény: gma (8)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 12

A képzetlenek meg a műmájerek azok mint intelesek ... ;-))

Egyébként is tettem egy 56 ohmos ellenállást a vetikkel sorban igy hogy csendesebb mint valaha ...

Előzmény: gma (11)
gma Creative Commons License 2006.12.09 0 0 11
"Én AMD fan vagyok"
Akkor már értem miért pörögsz ekkora fordulaton. Ozzy a ventillátor :D
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 10
Én AMD fan vagyok és ők okosan kimaradnak az ilyen kétes dolgokbol ...
Előzmény: gma (9)
gma Creative Commons License 2006.12.09 0 0 9
Fogadok benne van a cégben a Microsoft és az IBM is :DDD
Előzmény: Free Styler (2)
gma Creative Commons License 2006.12.09 0 0 8
Amway = Vebso = Alticor = Network21
Sok név közül választhatsz :D
Előzmény: Free Styler (-)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.08 0 0 7

úgy látom, az egész topik legértelmesebb hozzászólása a miénk volt..:))

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.08 0 0 6
Ez nem valami kölnis üzlet ? ;-)))
Előzmény: Zottjoghurt (5)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.12.08 0 0 5
frissit
NaNe Creative Commons License 2000.11.14 0 0 4
0 Ft ?

Lehet, hogy annyi a belépési díj, bár tudtommal van valami minimális költség az induláskor. Aztán majd lehet vásárolni audió kazettákat, ahonnan meg lehet 'tanulni' a kereskedelem csinyját-binyját.

Engem is megtaláltak ezzel az épületes állatsággal. Ha röviden akarnám összefoglalni, az a lényege, hogy dobd el az agyadat, fogadd el, amivel oltogatnak, és te is tedd azt. Aztán vehetsz 1200 forintos hiper-szuper fogkrémet, amiből egy amőbafingnyi is elég egy alkalomra. Kapsz 10% kedvezményt. Meg vehetsz mágneses fájdalomcsillapítót, amit csak itt és csak így vehetsz meg. Tuti buli. ÉS csak neked X ezer forint.

2 hónapja meghallgattam egy fiatal magyar seggfej előadását az elektronikus kereskedelemről. Ez a hangzó anyag szintén ennek a cégnek a kisadásában jelent meg. A fickónak halvány sejtelme nem volt arról, mi az Internet. Csak lökte a kincstári vakert. Biztos ő is egy kazettáról vette a tudását. Olyan észtveszejtő baromságokat mondott, ami nélkülöz minden realitást, szaktudást. A legszomorúbb viszont az volt, hogy érezni lehetett a kazettából, hogy egyetlen célja van csak, hidd el, amit mond. Totális agymosás.

Én amondó vagyok, aki pénzt akar keresni, dolgozzon meg érte. Ne üljön fel minden baromságnak. Aki vet, az arat is. Ha nem azonnal, akkor majd később, de nem marad el a jó munka gyümölcse - még ha esetleg néha úgy is tűnik.

hali,

NaNe

Előzmény: Free Styler (3)
Free Styler Creative Commons License 2000.11.14 0 0 3
Nyugi. Csak akkor lépek be, ha annyiba kerül, mint a freemail regisztrálási díjjjja, azaz

0 Ft
Előzmény: pancho (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!