Keresés

Részletes keresés

Engomo Creative Commons License 2018.09.12 0 0 20419

Igen ám, csak ide hozzám Neustadt is oda vissza 800 km, szóval nekem annyira nem megérős elindulni. 

Előzmény: armadores (20418)
armadores Creative Commons License 2018.09.12 0 0 20418

Így van, nem is kell Bécsig menni,

Wr Neustadtban is van habanos bolt szuper választékkal, megfelelő

szakértelemmel.

Kubai, dominikai, nicaraguai szivarok széles választeka. walk in

humidor.

Rendszeres látogatójuk vagyok, holnap is oda készülök, talan képet

is tudok feltenni

Előzmény: Engomo (20417)
Engomo Creative Commons License 2018.09.12 0 0 20417

Megjàrtam mind a két boltot Kecskeméten, a könnyű füstben a választék volt elég gyenge, pedig oda jártam régen rendszeresen és mindig csodáltam a szivarokat most mintha kevesebb lett volna a választék mint ezelőtt 2-3 évvel. A posta melletti boltban a választék a komolyabb szivarokból nagyon jó volt, de ahogy azok tàrolva voltak... Én nem értek hozzá annyira még, de biztos nem vennék meg 10-12 ezer forintért egy olyan szivart ami lehet hogy kuka. Meg akkor nem veszek itthonra komoly humidort, hogy ha a boltból úgy jön már a szivar, hogy rànézésre is csont száraz. 

 

Pesten ezt a két boltot én biztosan meg fogom làtogatni két három héten belül. Addig nem is rendelek humidort sem. Addig hátha alakul valami a külföldi rendelésekkel kapcsolatban is. Ha ilyen macera beszerezni használható szivarokat, és a törvényhozàs ezt is csak nehezíti folyamatosan lehet bele se vetem magam ilyen komolyan ebbe a témába. Nálam nem megoldható a külföldre rohangàlàs, mivel olyan a munkám hogy gyakorlatilag 24/7 ügyeletben kell legyek. Pedig hallottam hogy Ausztriàban már lehet jó minőségű jól tárolt szivarokkal találkozni.

Zuzo29 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 20416

és a képek :)

Előzmény: Zuzo29 (20415)
Zuzo29 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 20415

Szia!

 

Én kecskeméti vagyok és egy ideje hajtom a témát. Az van, hogy Kecskeméten ugye ott a Könnyű füst ami elég jól fel van szerelve, illetve egyre jobb a posta melletti trafik is, de a tárolásuk kérdéses. Szivarok tekintetében értem, humidor esetében sztem csak Pest. 

Érdemes visszaolvasnod itt a fórumban, ami Bp-n ismert bolt az egyik a CigarTower Kempinsky, a másik a hegedűs Gyula utcában van amit emelgetni szoktak a fórumtársak, de én még ott nem voltam. 

 

Ugye az van, hogy itthon viszonylag magasabb áron tudod a szivarokat megvenni, ami kevésbé gond. A probléma inkább az, hogy hogyan tárolják őket a vásárlásig. Ebből ugye van egynéhány negatív példa....

 

Ajánlott beszerzési forrás adott esetben az EU-n belüli webshop, ami szállít Magyarországra, de most a GDPR és egyéb okok miatt ezeknek beszűkült a száma, ami itt téma szokott lenni az a hacico, de nem azért mert annyira jó inkább mert annyira pontatlan. Más biztos beszerzési forrást én sem tudok most netes formában, ha esetleg azóta van előrelépés, én is szívesen fogadom a fórumtársak javaslatait.

 

Én járok ki az USA-ba, onnan szoktam hozni. Legutóbb beugrottunk egy kis sarki traffikba Des Moinesben, csatolom a látványt,Walk-in humidor szigorúan megfelelő páratartalommal és hőmérséklettel.

Előzmény: Engomo (20414)
Engomo Creative Commons License 2018.09.11 0 0 20414

Köszönöm a segítséget. Még mindig erősen töröm a fejem, hogy mi legyen és hogy legyen. Nem egyszerű feladat így látatlanban kitalàlni ilyen dolgokat. Még egy kérdés, hogy itthon hol lehet esetleg humidorokban, és szivarokban is jó minőségű nagy vàlasztékot talàlni? Kecskemét közelében lakom, de egy Budapesti körutat is simán bevàllalok ezért. Csak legyen vàlaszték meg hozzàértő eladó. A környéken szétnéztem nagyobb dohànyboltokban, de humidor nuku és a szivarok tàrolàsàról ne beszéljünk. Àltalàban szép humidorban csont szàraz szivarok, és még a hygrométer is ilyen 50% körüli páràt mutat. Ha tudtok olyan dohànyboltot az orszàgban ahova érdemes ellàtogatni egy szivart kedvelőnek én nagyon szívesen làtogatnék el személyesen is.

Előzmény: Szancseez (20413)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.11 0 0 20413

Ja, és ebben a hobbiban az is a csodálatos, hogy mindenki úgy csinálhatja, ahogy számára a legjobbnak tűnik. Simán kihagyható a hűtött humidor szerintem, ennek csak akkor van jelentősége, ha sok szivarod van és öregíteni szeretnéd. De erről is megoszlanak a vélemények, mások szerint a hűtés egy fölösleges úri huncutság és a páratartalomra elegendő figyelni. Ezen belül is megoszlanak a vélemények, én pl. 69%-os páratartalmon szeretem tartani a szivarokat, mások ennél magasabbann, vagy éppen alacsonyabban. Vannak akik szerint elfogadhatatlan a páratartalom legkisebb fokú ingadozása is, ezért a legjobb szekrényeket választják, pl. ezt: http://www.maklaryhumidors.com/grand-cigar-cabinet

Ami biztos, hogy fontos párás körülények között tartani a szivarokat, de rövid távon (1-2 hónap) simán elvagy humidor nélkül is egy párásabb földrészen (pl. Thaiföldön). Magyarországon pedig tönkre megy a szivar pár nap alatt, ha szabadon tárolod, tehát nagyon jól gondolkozol akkor, amikor humdior beszerzésével kezdesz. Az, hogy milyen humidort veszel viszont már részletkérdés, aminek az egyéni igényeid és lehetőségeid adnak keretet. Márkás, populáris termékből (pl. Adorini) vedd meg nyugodtan azt, amelyik a legjobban tetszik, nem fogsz mellélőni.

Előzmény: Engomo (20411)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.11 0 0 20412

Bármi működhet, ami neked megfelelő. Én jobban szeretem az eredeti boxban tárolni a szivarokat, mert úgy gondolom, hogy ha hosszú ideig vannak egy légtérben (szálanként), átveszik egymás aromáját. Lehet ez csak fölösleges para, és túlmisztifikálom a kérdést.

 

Hűtött humidorból ilyet használok: https://goo.gl/sXLGXW . Ez viszonylag drága konstrukció, cserébe nagyon stabilan működik, és gondozásmentes, kb. 3 havonta kell feltölteni párásító folyadékkal.

Előzmény: Engomo (20411)
Engomo Creative Commons License 2018.09.10 0 0 20411

Első körben szeretném nyilván kitapasztalni, hogy melyek azok a szivarok amiket rendszeresen fogok szívni úgymond, ehhez fog kelleni 1-2 ilyen 20-30 szálas szàlankénti rendelés/vásárlás  legalàbb, mire kB egy alap ízlés kialakul, hogy mégis milyen ízvilàg lesz a fő iràny. Ezek után, ha lesz ami nagyon bejön azt szeretném én is dobozonként venni és érlelni. Ezért szeretnék nagy humidort vásárolni, de ahogy a szavaidból kiveszem ez jobb ha külön humidorban történik? Az nem működik,hogy nekem van egy szobahőmérsékleten tárolt (kb 18-22 Celsius) nagy méretű humidorom amiben a kipróbálàsra rendelt szàlankénti szivarjaim is tárolom és közben a jól bevàllt heti rendszerességgel szívott szivarjaim és 1-2 jobb időkre megőrzött különlegességből egy egy doboz érik? Az érlelésre mindenképp egy külön hűtős humidor fog kelleni? 

 

Mert akkor vagy veszek egy kicsi 30 szál körüli humidort ( max hetente három db elszívott szivarral számolok, mivel többre nincs időm, kapkodva pedig ezt a műfajt nem lehet űzni). És egy nagy hűtőst ahol érlelek. Viszont ha már hűtős abból milyet?

 

Vagy megveszem a nagy belinkelt adorinit ( https://www.humidordiscount.com/hu/adorini-varese-deluxe-humidor) és abban csinàlok mindent, ha ez működik. Jobban örülnék ennek a verziónak mert szeretem így egyben tudni a dolgaimat ( így elegànsabbnak tartom, de nem biztos, hogy a szivarok így működnek). 

 

Az eddigi és a tovàbbi vàlaszokat nagyon szépen köszönöm. 

 

 

Előzmény: Szancseez (20409)
W.Szvetozar Creative Commons License 2018.09.10 0 0 20410

szia, az adorini humidorokkal nekem jó tapasztalatom van, érdemes itt is nézelődni: http://www.adorinihumidors.com/

 

ha pedig komolyabb párásítót szeretnél, akkor szerintem CigarSpa. mondjuk van nekik is humidorjuk, de elég drága.

 

de gondolom a többieknek is lesz javaslata, véleménye.

Előzmény: Engomo (20408)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.10 0 0 20409

Szia!

Szerintem azt kellene eldöntened, hogy dobozonként vásárolod majd a szivarokat, vagy szálanként, és ha dobozban, akkor abban akarod-e tárolni/érlelni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy inkább szálanként gyönyörködnél bennük - kér szivarozás között. Az elején, ameddig kialakulnak a szivarozási szokásaid talán érdemes lenne egy közepes méretű kisebb humidort vásárolni, ha fontos, hogy lásd a szivarokat, akkor például ezt itt: https://www.humidordiscount.com/adorini-vega-deluxe-display-humidor-black

Bár a belinkelt humidorral nem rendelkezem, de van két adorini humidorom is, napi használatra szerintem tökéletes, ezért ajánlom bátran a márka termékét. Egyiket csak Bovedaval, másikat a hozzá kapott párásító szivaccsal - és Bovedával - párásítom, mindkettőben tökéletesen eltarthatóak a szivarok. Jómagam boxonként vásárolom a szivart, és a boxokat hűtőtt, párásított szekrényben érlelem, az adorini humidorba pedig bepakolom heti rendszerességgel azokat a szivarokat, amiket a közeljövőben tervezek elszívni. Egyik humoidorban egy márka szivarjaiból tartok különböző méreteket, a másikban vegyesen, azokat fizikailag elválasztom egymástól. Kétféle mérettel vásároltam az asztali humidorból, egy kisebbet (30 corona) és egy nagyobbat (75 korona), így a kisebb humidort tudom magammal vinni, ha például elutazom egy rövid időre. 

Egyedi szempontok szerint fogod kialakítani a tárolási szokásaidat, ezért a legjobb tanács az elején az lehet, hogy először gondoskodj a megfelelő, de nem a végleges tárolásról. Majd amikor már felmérted, fel tudod mérni a pontos igényeid, amiket a szivarozási szokásaid fognak befolyásolni, akkor tegyél bele több pénzt.

Előzmény: Engomo (20408)
Engomo Creative Commons License 2018.09.09 0 0 20408

Szép napot/estét!

 

Régen kaptam édesapàmtól viszonylag nagy mennyiségű szivart kB 70-80 szàlat össze vissza nagyon jó minőségű többnyire kubai màrkàk közül ( cohiba, montecristo stb.). Ő németorszàgban betért egy trafikba ahol volt jó nagy vàlaszték, és gondolta ő elkezd szivarozni. Be is vàsàrolt nyomban ennyi szivart mindenféle méretet márkát, majd hazaérkezvén elszívott két darabot ràjött, hogy ez biza nem neki való dolog, ült rajtuk 4-5 évet majd elkértem tőle és szép lassan 2-3 év alatt elpöfékeltem őket. Nekem nagyon bejött az egész dolog, viszont ezek a szivarok nem voltak humidorban tàrolva, így élték úgy ahogy túl ezt a sok évet. Azóta eltelt jó pár év, de szeretnék újra hódolni ennek a csodàs hobbynak (Mostmàr úgy érzem van erre a szerintem elég drága élvezetre anyagi fedeztem).

 

Viszont most szeretném a szivarok beszerzése előtt megteremteni a kis otthonukat, szóval vásárolnék egy humidort. Mivel ismerem magam tudom, hogy viszonylag hamar nagy lesz a készlet ezért szeretnék 150-200 db szivarnak elegendő helyet biztosítani. Eléggé tanàcstalan vagyok még mindenben. Eddig ezeket néztem, de azt se tudom, hogy inkàbb érdemes e külföldön nézelődni vagy jó itthon. 

 

https://humidorshop.hu/humidorbolt/gasztro-humidor-szekreny-150-szivar-cedrusfa-korbe-uveges-M-09469

 

https://humidorshop.hu/humidorbolt/gasztro-humidor-uveges-szivar-szekreny-80-100-szivar-cedrusfa-digitalis-hygrometer-trafik-M-09451

 

https://www.humidorbolt.hu/node/234

 

https://www.humidordiscount.com/hu/adorini-varese-deluxe-humidor

 

Az utolsót eléggé dràgànak talàlom viszont a màrkàról csak jókat hallottam, a többi amit linkeltem annyival rosszabb minőségű lenne amennyivel olcsóbbak? 

 

Mindenképp szeretnék egy ilyennel vagy ehhez hasonlóval ( ha tudnak ajànlani más fajtàt ami ár érték arányban jobb) pàràsítani. 

 

https://www.humidordiscount.com/hu/adorini-cigar-heaven-2-generacios

 

Ha nem nagy szentségtörés és jól működik, akkor még ezzel szemezek: 

 

https://www.klarstein.hu/H-ztart-si-cikkek/H-t-szekr-nyek/33-Ltr.html?listtype=search&searchparam=Humidor

 

Eddig ezeket talàltam, de nagyon szívesen meghallgatok mindent ezzel kapcsolatban ( milyet, honnan, net/személyesen stb). Próbáltam utána járni már 1-2 hete ezzel töltöm az estéim jó részét, de kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. Ami még viszonylag fontos lenne nekem az esztétika miatt, hogy valamilyen szinten üveges legyen a humidor, hogy làssam a büszkeségeket. 

 

Előre is nagyon köszönöm, ha már csak valaki végigolvassa, annak meg pláne aki segít is ebben a rettenetesen nehéz döntésben. Tovàbbi jó szivarozàst mindenkinek, remélem minél hamarabb én is újra csatlakozhatok eme művészet élvezetéhez.

 

 

 

donantonio Creative Commons License 2018.09.08 0 0 20407
Előzmény: woodford1979 (20399)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.07 0 0 20406

Szia! Lejjebb megtalálod az email címem.

Előzmény: ladydiana50 (20403)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.07 0 0 20405

Mindig küldenek valami kis plusz ajándékot.

Előzmény: keleist (20404)
keleist Creative Commons License 2018.09.07 0 0 20404

Sziasztok !

 

Miután a Hacicoval nekem is gondjaim voltak,  azaz 1 dobozos/5 db  szivar helyett 1 db szálat küldtek.

Végül hetenkénti levelezgetés után visszafizették a hiányt. 

Miután megrendült a bizalmam a Hacico felé, a  Dan Pipe - nél rendeltem, szintén hamburgi cég.

Bár kisebb a választék náluk, de nyomonkövethetően, egy hét alatt megérkezett az árú. Semmi panasz. 

Küldtek még egy ajándék Balmoral Short Koronát is.

Üdv mindenkinek.

ladydiana50 Creative Commons License 2018.09.07 0 0 20403

szia

megvenném.....

 

üdv

Előzmény: Szancseez (20386)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.05 0 1 20402

Köszi, megkaptam, válaszoltam :)

Előzmény: woodford1979 (20398)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20401

hacico = rauchr

Előzmény: FUK (20393)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20400

Igen, miután tettem egy bejegyzést az fb oldalukra, másnap (amúgy két héttel a rendelés után) írtak, hogy bla-bla, nincs mindegyik rendelés raktáron bla-bla és süketelés.

 

A pénz végül visszakerült, az egész rendelést töröltettem, a hacico-t meg felejtőbe tettem jó időre.

Előzmény: FUK (20389)
woodford1979 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20399

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogyan és honnan lehetne beszerezni Camacho American Barrel Aged Robusto szivarokat?  Köszönöm!

woodford1979 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20398

Írtam e-mailt! 

Előzmény: Szancseez (20396)
woodford1979 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20397

Köszönöm, megértem!

Előzmény: Szancseez (20396)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.05 0 1 20396

Maradjunk az emailben, a telefonszámom nem tenném fel a netre, mert lecsapnak rá a telesalesek:)

emilnek kukac freemail pont hu

 

Előzmény: woodford1979 (20395)
woodford1979 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20395

Szia!

Köszönöm, de így sem tudok írni neked. Látom, hogy ott a link, de nem enged a rendszer írni.

Esetleg telefonszámot kérhetek? Úgy egyszerűbb lenne!

Köszönöm! Üdv: István

Előzmény: Szancseez (20391)
Scywrath Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20394

Üdvözletem!

 

Én 15-én adtam le egy rendelést, kártyával fizettem, de mivel 14 napig nem adták fel, így a bankom törölte az összeg zárolását. 28-án írtak, hogy rendelésemből 1 szivart nem tudtak beszerezni, és hogy kérek-e helyette valami mást, vagy küldjék nélküle. Pár nappal később feladták a csomagot, és a kártyámat akkor terhelték csak meg ténylegesen. Tegnap meg is érkezett a csomag, az általam kért cseredarabbal együtt.

 

A Facebook-oldalukon lévő vélemények szerint az új weboldaluk/belső rendszerük az, ami sok mostanában leadott rendelés csúszását okozta.

Eddig minden rendelésemet pár napon belül elküldték, úgyh én továbbra is fogok tőlük rendelni.

Előzmény: Szancseez (20392)
FUK Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20393

Az meg tudom érteni :D Akkor ezt nem erőltetem tovább... :(
A paul-bugge-től még nem rendeltem, de szinte úgy tűnik mint a Hacico reinkarnációja :D Itt már korábban írtak jókat róla, majd most kiderül ;)

Előzmény: Szancseez (20392)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.05 0 0 20392

A Hacicoval most én is úgy jártam, hogy az állítólagosan (webshop szerint) raktáron lévő egyetlen terméket tartalmazó megrendelésem nem tudták teljesíteni. Először írtak (a megkeresésemre válaszul), hogy nincs készleten és pár nap türelmem kérik, majd az újbóli megkeresésemre megírták válaszul (ekkor már 30 napos volt a megrendelésem), hogy nem tudnak szerezni, és törölnék a rendelést. Érdekesség még, hogy a mobil bankban úgy látom levonták - még a vásárlás napján - a vásárlás ellenértékét, viszont a bankom úgy látja, hogy nem terhelték be a kártyát. Ez csak annyiból gáz, hogy csekkolhatom majd a számlakivonatom, és ez nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé :D

Előzmény: FUK (20389)
Szancseez Creative Commons License 2018.09.05 0 1 20391

Szia! Publikussá tettem az címem, így már tudsz írni privát üzenetet, ha minden igaz.

Előzmény: woodford1979 (20390)
woodford1979 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 20390

Kedves szancseez!

 

Hogyan tudlak elérni privátban?

Előzmény: Szancseez (20386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!