Megnéztem az összes argentin meccset a Copa-n, hát Messivel egy centit sem vagyunk előrébb, pedig hihetetlen nagy játékos, de a válogatottban semmit nem jelent Argentínának.
Figyu nekem semmi bajom Ronaldoval Maradonaval és Messivel a három legjobb támadó játékos, akit valaha láttam. (talán még Van Basten). Csak ezek az elképesztő túlzások zavarnak.
2002-2006 os időszakról beszélek.Real leszállóágban volt. Messi és Ronaldo hatalmas zsenik.Messi nem tudom milyen szinten játszana két súlyos térdsérülés után...csúcs Ronaldonal nem focizott senki sem jobban...
Igen, szerinted. A bajnokság az alapszakasz, a BL a rájátszás csak h téged idézzelek.
Az argentin válogatott meg kiesett volna Messi nélkül a csoportkörben a vb-n meg a Copan is..
Argentina a 93-as diadal után 94-től 2006-ig, amig Messi nem volt stabil kezdő egy nagy tornán 13 éven át szerzett egy ezüstöt, 2007-től 9 év három döntő, vb-döntő 24 év után. Olyan magasságokba emelte a válogatottat, amire elötte Maradona óta senki sem volt képes. Pedig pont te hangsúlyozod, h a kétezres évek elején ennél sokkal erősebb csapatuk volt az argoknak. Akkor mi a kérdés ? Messi más szintre emelte mind a válogatottat, mind a Barcat.
Ronaldo klubszinten ezt nem tudta megtenni, válogatott szinten igen.
Csak arra reagáltam h abban az időben 7-8 csapat nyerhetett BL-t egy szezonon belül, aminél nagyobb túlzást régen hallottam. Az meg h Ronaldo nem tudta sikeressé tenni a Realt, tény. Ami a világ legjobb csapata volt az érkezése elött. De ti képesek vagytok olyan baromságokat irogatni, h Ronaldo a "kiscsapatokat" is naggyá tette. Emberek a legnagyobbat se sikerült neki még csak ott tartania se, ami az volt érkezése elött. Minden idők legjobb játékosa ? Miről beszélünk ?
Tőled meg igen komoly szakmai hozzáértésre utal, hogy abban a védelemben keresed a hiányposztokat, ami tornáról tornára a legjobb csapatrész, nem csak házon belül, hanem a többi csapathoz mérve is. Középpálya Biglián kívül az én szememben top középpálya, támadósor dettó.
Akkor azt mond meg, h a mostani argentin válogatottból kit tennél be a Barca kezdőjébe. (Mascherano itt vkp) Érveid nincsenek, mindent kiforgatsz a saját szájad ize szerint. Jössz az állandó kifogásokkal ezért nem nyert Ronaldo semmit azért nem nyert Ronaldo semmi fontosat klubszinten. Ez igy komolytalan, ne haragudj.
Még Messi válogatottbeli gólmutatóját is R9-hez hasonlitanátok nagyon tanult kollégáddal, az h az egyik támadó középpályást játszik, a másik meg poacher volt az már senkit nem érdekel. Egyik megkapja a labdát a félpályánál, és máris hárman ugranak a nyakába, a másik megkapta a tizenhatos elött ziccerben.
maximálisan egyetértek.spanyol bajnokság erősebb volt.blt meg kb 7-8 csapat megnyerhette.nem ugy ültünk le döntőt nézni hogy mennyivel nyer a Barca.hanem volt izgalom.
A spanyol kezdőt pl: Casillas-Jordi Alba-Pique-Sergio Ramos-Juanfran---Busquets-Koke-Iniesta sorig te simán kihoztad volna 7:0-ra vagy 6:1-re az argentinok ellen. Ennyire vagy hiteles okoska.
De ugyanez elmondható a németre vagy olaszra. Buffon-De Sciglio-Bonucci-Chiellini-Darmian---Marchiso-de Rossi-Verratti...
De azért nézzük már meg azt a sok hiányposztot az argentinoknál...
Védelmükre semmi panasz, Copán is jól muzsikáltak, Vb-n is az egyik legkevesebb gólt kapó válogatott volt argentina. Tehát a védelem rendben van, a legerősebb csapatrésze argentinának.
Középpályán Masche, Pastore, Biglia (aki nem top, de bármelyik általad felsorolt csapatban van ilyen kaliberű kezdő játékos), Di maria a posztján nálam ugyanúgy top kategória.
Német erősebb egyértelműen. De egy normálisan kiválasztott brazil, meg spanyol, holland, belga, sőt akár angol vagy olasz is van olyan erős. Ha pusztán a kapus, védelem, középpályát nézzük sztem mind jobb az argentinnál. Ennyi hiányposzt egyik válogatottban sincs. Csatárból meg hiába van öt világklasszisod, ha egyszerre egy lehet a pályán. De Higuainról amúgy is megmondtátok, h Nb1-es szint.
Di Maria egy agyatlan csirke vagy világklasszis szélső ? Ezt is el kéne döntenetek, de még Pastoret is kalap szarozták a Barca fórumban. Biglia meg mit urgál ő Lazio-szint. Ez az egységes álláspont Stb stb stb.
Persze most mindegyik világklasszis lesz...
Amúgy meg öszintén ? Chilében egy válogatott se nyert volna a világon sztem, max 2-3 hozta volna ki még döntetlenre.