De van, mikor egy jó kis meghajtás hozza helyre a pulzust. A múltkor mikor folyamatosan magasabb volt az indokoltnál, futottam 5xL kört. A következő nap annyira rendben volt a pülzusom, hogy már azon drukkoltam, meg ne álljon a szivem.
Azóta is rendben, valamelyik nap a 3x fokban is épphogy magasabb volt.
hogy úgy lassítok le (illetve fel sem gyorsulok annyira), hogy attól még egyenletes legyen a futásom, és futás legyen. és mondjuk ne fájduljon meg a térdem a lendület nélküli de mégis futó testtartástól. a légzésemre is szoktam figyelni. mindenesetre amit máskor csináltam, itt 160-a volt elég 140 helyett.
A kánikulától lehet a szokottnál 10-20 ütéssel is magasabb , de ha nem vagy elég pihent állapotú, az is növelheti. A szokott időponttól eltérés - szerintem - alig játszik szerepet, hacsak nem akkor futsz, amikor más napokon aludni szoktál.
futottam hétfő délután 1 órát, és nem tudtam még az ismert (és bevált) technikákkal sem 160 alá tornázni a pulzusomat :/ és nem volt ritka, hogy 170 fölé ment. vajon a melegtől, vagy a szokatlan időponttól?
Bár ma nem volt futónapom, mégis lementem egy tizesre. Mondom, megnézem, hogy gyorsabb tempónál hogy müxik a chifutás. futottam egy egy 4:20, 4:13, 4:09 és egy 3:53-t. Úgy néz ki, gyorsabb tempónál is jól használható.
(amióta ezt a technikát gyakorlom, mindig futhatnékom van)
Ma már egy huszast nyomtam, fel-le. Magyarán, 3xB kört.
AZért valami van ebben a chifutásban. A combjaim meg se érezték a hegymenetet. Se a lejtmenetet. Vagyis, mintha nem is futottam volna. Persze megéreztem, de nem úgy, ahogy azelőtt.
én tegnapelőtt is futottam egy 40 percet, az átlag 147 volt, ha jól emlékszem. 163-ra ment fel fél percre, amikor átfutottam a zebrán. 2 naponta fogok futni 1 hónapig, aztán kénytelen leszek áttérni a naposra:) néztem tavalyi átlagokat az órámon, 185... pffff... :)
éppen számolgattam, hogy ma akkor nem, mert sörzés van, hanem holnap reggel megye ki, mert a verseny úgyis délelőttös, én meg túlságosan hozzászokom az este 10-11 közötti futásokhoz. na, ez igaztán bejönne nekem:) nevezek is, ha úgyis esti, nem ütközik semmivel:)) ja és Tatára is megyek, tavaly végig esett az eső, nyakig sáros lettem:) és kíváncsi leszek, mennyit javult az időm 1 év alatt... (csuszkás seniorgyuri is jön talán mindkettőre)
Úgy látszik, -remélem nem kiabálom el- hogy a tegnapi L körök rendbe tették a pulzusomat. A mai B kör 136!-os átlagpulzussal ment. Felfelé is csak 153-rA MENT FEL.
pERSZE MA REGGEL VOLTAM A DOKINÁL ÉS KÉRTEM BEUTALÓT A LABORBA, HÁTHA KIDERÜL A MAGAS PULZUS OKA..