"Top 6..." Köszönöm, én is ezt írtam. Azért örülök, hogy visszatudod írni.
"Reálisan látja a helyzetet =Nem tapsol a 6.helynek.... Ugyanakkor nem áll bele vezetőbe" De. Bele kell állni egy olyan vezetőbe, aki ilyen háttérrel, ilyen kerettel 3 évig is csak a top 6-ot tudja ígérni, és nem komolyabb célokat.
Nem Ratatics, hanem Benczédi beszélt erről. Legalábbis a köv. 3 év top 6-ról. Téged nem basztatlak, te kötekedsz velem azóta, mióta leírtam valakinek, hogy ne védekezzen a vezetőség által benyögött top 6os ígérettel, hogy mit vagyunk úgy oda, hisz tartjuk a célt, mert ez igénytelenség.
De egyre inkább az az érzésem, hogy galambbal próbálok sakkozni.
Neked van valami értelmezési nehézséged szerintem.
Top 6= Az első 6 hely valamelyike (igen ebben a dobogó is benne van.
Tudod a második, meg a harmadik hely ...)
Reálisan látja a helyzetet =Nem tapsol a 6.helynek, sőt annak örülne ha a klub minél előbb végezne. Ugyanakkor nem áll bele vezetőbe, játékosba, szurkolóba 10 forduló után.
Ígéret a top 6-ról= mivel nem én ígértem, hanem Ratatics, ezért inkább őt basztassad ezzel, ne engem. Nem ez az igény Újpesten, hanem ezt jelentették ki, függetlenül attól hogy egyetértek vele, vagy sem. Nem én voltam.
Őszintén sajnálom ha kettő közötti átmenet értelmezése nálad ekkora problémákba ütközik.
6 hónap munka után, de lényegtelen az a plusz 1-3 hónap. Senki nem tört még pálcát felettük, de látni kell, hogy ebben a bajnokságban egy minimális pénzbeli és szakmai befektetéssel a top4-be oda lehet kerülni szinte azonnal. És nem 3 évig top 6, amiben persze ugyanúgy benne lehet a dobogó is, de így legalább ha nem jön össze, csak egy hatodik hely, akkor nincs felelőse az egésznek. És megy minden tovább. Ez nem türelmetlenség, ez igénytelenség arra nézve, hogy nincs felelőse semminek, egy top 6-ot kis híján bármelyik lelkes újonc összehoz. Azt hiszem tűrtünk eleget, és a top 6 az esetek legalább felében így is megvolt töredék pénzből, töredék szakmaisággal. A belga a másik véglet volt, aki mindig dobogót és nemzetközi kupát ígért, és ugyanúgy nem volt felelőse. Nekem elegem van a felelősség hárításából. Attól hogy más a tulaj, és végre nem a belga van, attól nem kell megint éveket elpazarolni. Nincs egy vezető, csak tanácsadók. Nincs egy ember, akire lehet mutogatni, ha nem úgy jönnek a dolgok, ahogy kéne. Nincs senki, aki az egész mögé odaállna.
És nem, ez nem a 10 forduló utáni elkeseredés, mert nincs miért jelenleg. A végső helyezéseket úgyis a 33. forduló után osztják ki és az igazi előrelépés majd úgyis akkor lesz látható, ha nem jönnek olyan visszaesések, mint az eddigi években. Viszont ez már a bajnokság előtt is probléma volt, amikor nem lett senki se megnevezve a pozíciók élére, mindenhova segítőket és tanácsadókat neveztünk ki, tényleges felelősség nélkül.
ööö ki is "hülyézi" azokat akik még a 10forduló és a 6. helyen lévő csapatot még nem temetik?
esetleg némi türelemmel állnak az új Újpesti projekt felé, ugye a 13év után ez skandalum?
én értem h vannak türelmetlenek és már most 2.-3 helyet várnak, én pont nem ez vagyok, de engedtessék meg h most még elhiggyem amit az új vezetés ígér. mellesleg én a belga érkezésekor örültem h végre lesz egy komoly tulajunk, elhittem amiket ígért. akkor gyűlőltem meg amikor kb a 30. dologban derült ki h konkrétan kamuzott. a címeres ügy pedig megmutatta a valódi énjét. még az amatőr dolgait el is néztem volna ha lett volna a bentmaradáson kívül valami szakmai célja.
és nem, még így sem csinált mindent szarul. sőt h végül becsülettel szállt ki és nem minden áron, azt még tisztelem is benne.
mol.
most kezdték a tulaj szerepet egy foci klubnál -szerintem nem is sokat bénázva- szal én még türelmes vagyok, vannak szimpatikus dolgok és van ami szerintem sem jó irány feltétlen.
de, azért még korainak tartom h pálcát törjek felettük így 3-5 ( ahogy tetszik) ténykedésük után.
és az én hozzá állásom h megmentők, mert a belgával az idei év lett volna az uccsó nb1 es szezonunk, és nb2ben pontosan a picipesti utat járnánk. mondom, szerintem.
nb2-ben mindig elég érdekesen alakul a bajnokság első kétharmada. Majd a vége felé úgyis rendeződnek a helyzetek, hogy ki az, aki akar és ki az, aki nem akar nb1-es lenni.
hát de ez az, hogy senki nem vállal felelősséget. Ezért ígérnek olyat, ami irreálisan alacsony. Mert az alá úgyse fogunk menni, ha összehugyozzuk magunkat, akkor se. Mert ez a fos nb1, ahol kecskemétek, zalaegerszegek, nyíregyházák, paksok lavíroznak töredék pénzből. Így nincs mire felelősséget vállalni, mert a kitűzött cél így is úgy is meglesz. Nem tagadom, jól csinálják, mert ezzel időt nyernek maguknak a szurkolókkal szemben.
De, a keret valós helyzetét kurva jól látom, viszont én még mindig inkább a formációban látom a problémát és nem a játékosokban.
Ez egyértelmű, hogy ez a keret alkalmatlan a fradival versengeni. Viszont az is egyértelmű, hogy ez egy dobogós erősségű keret, ami ugyan megerősítésre szorul télen. Aki mást mond, az hazudik és saját magát csapja be. A tapsolást nem a játék képére írtam meg a játékosokra, hanem hogy elértük a kitűzött célunkat. Mert ugye ebből indult ki az egész beszélgetés itt, hogy valaki azzal védekezett, hogy hát ezt ígérték, miért várunk többet. És igen, ezt továbbra is tartom, hogy aki tapsol a kitűzött 6. hely elérésének, az kurvára igénytelen. Az ilyen menjen inkább kecskemétre.
Az a baj , hogy a futball annál összetettebb sport , mint ahogyan te gondolsz rá.
20 lecserélt játékosnál te a fotelból beígéred az ezüstérmet , viszont van akinek felelősséget is kell vállalni érte .
Ez nem a FIFA 24 hogy leigazolsz mindenkit aki szembejön , és mennek a trükkök , meg az 5 gólok non-stop.
A keret valós helyzetét se látod reálisan , te magad írod le hogy nem teljesít mindenki normálisan . Igen , ez a csapatépítés . Lesz akiket nagy reménnyel idehozol ,de el kell küldjed , van akiben több van , van aki mellényúlás volt , van aki nem fejlődik ,van aki igen , és lesz aki abszolút beválik .
25-26 ember kohéziójáról van szó , közben sérülés , formaingadozás ,stb. Ez egy hosszabb folyamat , nem 10 forduló. Nem ez a 26 fő fog minket a bajnoki címig repíteni , addig le lesz jópár játékos cserélve. Ez nem arról szól hogy valaki tapsol-e ennek , vagy sem , hanem hogy ez a valóság . Ez a szezon tele lesz hullámvölggyel , és az lesz a mértékadó , hogy folyamatosan fejlődni kell. Most pl már látszik hol akadozik a játék , hol szorul a keret erősítésre télen , mik az erősségek/gyengeségek. Egyértelmű hogy minél előbb végzel annál jobb. Ha nem érted a csapatsport lényegét nem baj , csak ne másokat vádolj igénytelenséggel.
Bárány Donátot ne, egy dagadt igénytelen geci aki a Mekiben vacsorázik minden este. Mondjuk a debrecenből érkező szar játékosok sorba pont passzolna. A retek szar Habi és az ugyanolyan Böőr közé.
Szerintem keversz valakivel. Bár nem tudom kivel, mert én nem emlékszem senkire, aki a seggét csapkodta volna az örömtől az elmúlt 14 évben. Én 1 évben voltam elégedett a 13 év alatt, amikor a kupa mellett a dobogó is meglett, sokkal szerényebb háttérrel. Reméljük a mostani projekt sokszor annyiból sikeresebb lesz annál, ami eddig volt. Egyelőre nincs az a hűdefasza érzésem azt leszámítva, hogy végre van védelmünk. Na azzal elégedettek lehetünk. Télen legalább hasonló szintre kéne feltornászni a középpályát és támadó sort.
Szépen összeszedted,hogy mik leginkább a problémáink,de ebből a legnagyobb az,h páran ezt már az elejétől fogva mondtuk...
Ahova embert szeretnél,na pont onnan adtuk el a tavalyi csapat legjobbjait.
Nagy négert akarsz,"Csobothot" meg jobb középpályát.
Tiszta a sor.
Na,pont 3 ilyen vitte Ljuljiccal együtt a tavalyi csapatot(a jó indulásnál is egyébként pont úgy mint ahogy a végén is ott voltak).
Karamokó eddig egy besült igazolás(de ennek is voltak jelei már akkor is,én pl többször jeleztem).Brodic sem az szerintem 1,5 millió euróért akit azt gondolom sokan vártunk....Meg lenne neki persze a helye,csak nem igy.
A francia,hát....mikor a sérülésből épülgető Onovót várjuk vissza..,de ő legalább ingyen volt.
Az elejétől mondom,hogy kell egy magas,erős,labdát megtartani képes,hát persze,hogy azt nem hoztunk(csak elengedtünk).
Ha valaki akkor én pl kurvára nem vártam bajnoki cimet,sőt a túlzott happyben nem sokan intettek velem együtt inkább óvatosságra.
Ezt a 3 meg mittudoménmennyi átigazolási szezont meg engedjük el.
Egy gyenge politikus is tud igérni,azzal bukni nem lehet,akkor már a kutya nem emlékszik majd rá mi volt az igéret.
Addig még lehet kétszer edzőt cserélünk....Ebben igazat adok Rolrinak,csak lágyabban:)
Nem nem elszaladt a ló,hanem néhányan nem tudják reálisan értékelni a helyzetet,vagy csak "kötelességük" a rendszer dicsőitése akkor is amikor ez nyilván hazugság.
Ebből ki kellene lépni.
Katasztrófa nincs,de pont úgy örömtáncra sincs semmi okunk.
Az oddsmesterek 3,15-re adnak az Mtk ellen hétvégén egy Újpestet...Na kb itt is tartunk.
Senki nem siránkozik. Az egyetlen problémám a felelősség teljes hiánya, és a túlzott aluligérgetés, csak hogy a szurkoló még véletlenül se elégedetlenkedjen.
És igen, így van. Ha ötödikek leszünk év végén, az minden, csak nem jó. Sőt egyenesen csalódás. A bronz se jó. Amivel elégedett lennék első évben az a második hely. És innen lehet tovább lépni. Aki beéri az 5. hellyel az mi a kurvaélet, ha nem igénytelen? A belga alatt se örültem a 6. helyeknek. Kb 1 év volt, ami elfogadható volt. Mi nem egy tetves kecskemét vagyunk.
A hiányosságokat mindenki látja. Ezeket kell orvosolni télen. De ezek nem olyan hiányosságok, hogy februárig annyira lemaradjunk, hogy ne legyünk versenyben a puskással. És akkor nyáron majd onnan megint lehet tovább építkezni és zárkózni a taknyokra.
Ember, te minek siránkozol már a 10. fordulóban? Úgy teszel mintha ebben a fos tizenkét csapatos bajnokságban nem lenne a 28. fordulóig minimum nyitott a harc a dobogóért. Ha ötödik leszünk, akkor neked minden szar, de ha két ponttal többet szerzünk és megvan a bronz akkor már nincsenek problémák?
Vannak problémák a játékunkkal? Igen. De ez a koszos NBI , itt soha nem fogsz hibátlan focit látni. Még a Fradi sem képes arra, hogy lazán, veretlenül végignyomjon egy szezont, nyílván mi sem fogunk 3 hónap után 3-4 gólos meccsekkel gálázni. Az aki erre számított vagy túlságosan fiatal, vagy túlságosan ostoba.
Van gyengepontja a keretnek? Van, persze. Ha szerencsénk van, akkor már dolgoznak azon, hogy januárban minőségi játékosok érkezzenek és erősödjön a káder, ne csak szélesedjen.
És nem, nem vagyunk naívak, vagy igénytelenek csak azért, mert nem dőlünk a kardunkba amiatt, hogy az első MOL szezon 10. fordulójában csak az ötödik helyen állunk. Csak éppen nem viselkedünk úgy, mint hisztis tiniliányok, akik nem kapják meg azonnal amit akarnak.
Sir Alex Fergusonnak a hetedik szezonjában sikerült előszőr bajnokságot nyernie a Uniteddel. Előtte háromszor is az alsóházban végeztek vele. Gondolom te kirúgtad volna a kóklert. Vagy Kloppot, akinek kellett hátom szezon , hogy egyáltalán dobogóra vigye a Dortmundot. A hülye bóhóca Magyarországon már régen repült volna.
Mindig csak sírni, mindig csak panaszkodni, mindig csak hibákat keresni. Legalább a szezon végét várd meg, hogy elégedetten csettinthess amennyiben igazad lett.
Az hogy többre hivatott a keret, de mégsem ott áll, az pont azt mutatja, hogy valami nem fasza. Az meg ne haragudj, de igénytelenség ilyen kerettel azzal védekezni, hogy de hát top 6ot ígértek. Ha top 10et ígérnek, és 10.helyen állunk, akkor ugyanígy menne a taps, hogy hurrá megvan a cél.
A dobogót már most ezzel a csapattal kötelező elerni. Minden más kudarc. Ha ehhez jönne még az általad említett két brazil és két megallithatatlan csatár, akkor minimum az ezüst.
Az anketon igen, viszont a legutóbbi videós benczédi v. Ratatics interjúban már azt mondták hogy a következő 3 évben a top 6 a cél.
Az meg remélem mindenkinek egyértelmű hogy eddig csalódás a kerethez képest az eredmény. Több ember se azt mutatja, amit vártunk tőle. De persze ha minden így marad és osszejon az ahitott 5-6.hely egyike, akkor mindenki kurva boldog lesz, mert megvan a cél, holott jóval előrébb kéne vegeznunk ezzel a csapattal ebben a fos nb1ben. És így felelőse sincs annak hogy ilyen kerettel csak a 6.hely lesz meg. Olyan célt kellett volna kituzni, ami reálisabb és szamonkerheto valakin ha nem jön össze.
A világban mindenhol idegenlégiósokkal lehet sikereket elérni kezdve a Real Madridtól a Fradiig. 30-as években argentinok az olasz csapatokba, Kopa, Puskás a Real-ba 50-es években. De itt valaki 11 magyart akar magyar csapatba. A Fradi úgy lassan örökös NB1-es bajnok hogy csak mutatóba van magyar a csapatban. De nem, nekünk 11 magyar fiatal kell. Nagyon szeretne valaki az NB3-ban rangadót játszani a Honvéddal. :-)
Ne akadj fent a brazilokon,legyen akkor az egyik szerb, a másik meg elefántcsontparti, csak lógjanak ki felfelé.
Ha mondanál egy kezdőcsapatnyi magyart akikkel bajnokok, és csoportkörösök leszünk valamikor, akkor kérlek írd le.
A Fehérvár az első, majd második legnagyobb költségvetésből a Nikolics éra után megragadt a fradi mögött, majd épült lefelé olyan szaktekintélyek "értő" keze alatt mint Huszti, Márton, Torghelle, Juhász, és cserélgették le az egyik játékost a másikra , de a csapat minősége, játéka nem javult. Sőt...
Nem, te konkrétan nem erre reagáltál, hanem ilyen zöld stílusban belémálltál hogy igénytelen vagyok , sőt vagyunk (nem tudom kik) hogy nekünk ez a jelenlegi megfelel, miközben kurvára nem erről írtam, hanem arról hogy télen hogy kéne erősíteni, hogy előre tudjunk lépni, és ne azon a szopórolleren száguldozzunk mint évekig a Fehérvár. Sőt éppen te voltál aki azt írta, hogy ez a keret többre hivatott, tehát ezek szerint ez most így fasza, de én vagyok igénytelen, miközben én erősítenék. Ez így azért paradoxon rolri...
Ami meg a top 6-ot illeti, abba szerintem mondjuk a 3.hely is benne van.
Én pl ahogy írtam, hoznék középre 2 minőségi brazilt, meg előre 2 megállíthatatlan lóbaszó feketét, és irány a dobogó, de lehet hogy jön a magyar fiatalos faszság, és igazolnak még egy Kaczvinczky-t, meg idehozzák Debrecenből a nyomorult Bárány Donátot, mert micsoda fiatal tehetség. Nem tudom mi lesz januárban.
Itt senki nem írt arról hogy a 6.hely jó, arról meg főleg nem hogy még évekig...
Amúgy az ankéton sem ez hangzott el, hanem hogy az első évben felsőház, és folyamatosan fejlődni kell, ebben az évtizedben legalább egy bajnoki címet ünnepelni akarunk. Én meg erre azt szoktam mondani hogy ok, de ha minél komolyabb célokat akarunk, annál komolyabb igazolásokra lesz szükség, magyartól erősebb bajnokságokból nemzetközi tapasztalattal. Ha meg nem azok jönnek jövő nyártól, hanem ugyanilyenek, akkor meg majd lehet kurvaanyázni...
Mondtál egy sztereotípiát a magyar játékosokról, mondok neked egyet a brazilokról: flegmák, nagyképűek, bomlasztó egyéniségek. Továbbra sem értem miért vagytok beleszerelmesedve a légiósokba. “mókuskerékben min a Fehérvár” milyen mókuskerékben van a Fehérvár? Az elmúlt 11 évben ez lesz talán a második szar szezonjuk. Amúgy meg ha nem a haver menedzserek magyar játékosai fognak jönni, akkor a haver menedzserek légiósai fognak jönni