Szoboszlai csere....most akkor a hátralévő 4 meccsen kiszorult a kezdőből, hogy azok kapjanak játéklehetőséget akik eddig padoztak? Oké, de akkor miért nem Kelleher kezd a kapuban?
Egy függetlenül szervezet bevonásával limitálná az angol első osztályú mérkőzések jegyárait egy brit parlamenti képviselő, írja a BBC. A munkáspárti Ian Byrne szerint a munkásosztálybeli szurkolók kiszorulnak csapataik mérkőzéseiről, mert már nem tudják megfizetni az egyre magasabb jegyárakat.
Az egy liverpooli körzetet képviselő Byrne a bajnokságot frissen megnyerő Liverpool bajnokavatójával kapcsolatban jegyezte meg, hogy saját maga tapasztalta, hogy helyi, fiatal, munkásosztálybeli Liverpool-drukkerek egyszerűen nem tudtak ott lenni a mérkőzésen, mert egyes jegyeket már ezer fontért, vagyis közel fél millió forintért árultak. Hozzátette, hogy szerinte az is aggasztó, hogy több nagy csapat a bérletek számának a csökkentését tervezi, ami szintén a jegyárak emelkedéséhez vezethet, különösen a rangadók esetén.
Ha a brit parlament beáll a kezdeményezés mögé, akkor létrejöhet egy független labdarúgó-szabályozó hatóság, amelynek az lesz a dolga, hogy biztosítsa a pénzügyi fenntarthatóságot, a klubhagyományokat és javítsa a szurkolókkal való kapcsolattartást az angol futball első öt osztályában.
A Liverpool erre a kezdeményezésre azzal reagált, hogy az elmúlt tíz szezonból nyolcban nem emelték a jegyárakat, és a Kopba (ez tradicionálisan a törzshelye a fanatikusoknak) jelenleg is 39 font (közel 20 ezer forint) a legolcsóbb és 45 (közel 22 ezer forint) font a legdrágább jegy.
Elsősorban a kevés gólja/gólpassza miatt kapja Szoboszlai a kritikákat.
De!
A második gólpassza előtt, amikor átszáguldott az egész játéktéren, szerintem végig azt nézte, hogy melyik szélen van előnyösebb pozícióban a játékostársa és meg sem fordult a fejében, hogy inkább egymaga támadja a kaput! És ezért születhetett a gól!
És a Szoboszlai ezért unikum a mezőnyben! És ezért van benne jóformán minden gólt eredményező támadásban, mert a játéka nem öncélú!
De a gólt eredményező passz bizony csak az utolsó átadás!
Slot szerintem is tesztelni fogja a keret kevesebbet játszó részét, rotálni fog, de pl egy Arsenal biztosan nem, az otthon van és presztízs. Mondjuk náluk a BL lett fontosabb, miután bajnokok már nem lehetnek.
Nem divat a leadás, de Slot szerintem rotálni fog, így nehezen tudom elképzelni, hogy a Pool behúzza mind a 4 hátralévő meccset. A 4-ből ráadásul 2 teljesen érdektelen (BHA és a CP ellen), a másik 2 csapat (Arsenal és Chelsea) még kepeszteni fog a minél jobb tuti BL-t érő helyezésért.
Egy db vitatható lényeges kérdés maradt; most akkor annyira szar a PL mezőnye, hogy a bajnok akár 15-20 pontot is verhet a másodikra, vagy ez vonatkozhat a teljes európai garnitúrára?
És mivel a bajnokság eldőlt, most vajh mennyire engednek ki? Leadják a meccseket, vagy az náluk nem divat?
Gratulálok Dominiknak és a Liverpooli csapatnak a bajnoki címhez. Megérdemelték nagyon. Sok szép pillanatot szereztek a szurkolóknak egész évben. Nem csak a a bajnokságban hanem a bajnokok ligájában is. Jövőre majd az jobb lesz. Nagyon szép győzelem volt a mai. Különösen tetszett Domi játéka, Macca gólja és az, hogy félórán belül megfordította a csapat a meccset. A szezon elejére jellemző dinamikus játékot láthattuk vasárnap. A maradék meccsek már az örömjátékról fognak szólni. YNWA!!!
Egyből lőtt, és ugye ballábra jött így ki, én úgy láttam az ismétlésnél, hogy átvehette volna még (megállítom ballal, és lövöm-bepasszolom jobbal) persze ez kívülről könnyű, ott bent nem, mert általában nincs idő átvenni, egyből kell ezeket ellőni.
(Kivéve ha a 2., 3., 4. liverpooli gólt nézzük, ott mindannyian igazítottak-toltak egyet lövés előtt, utána ment a lövés a "helyére" :))
Szóval nem kapkodni, jó lesz ez, jó ez, csak így tovább, idővel bejön ez majd "rutinból" - ezt leszámítva viszont talán egyetlen nem jó passza volt egész meccsen, óriási mezőnymunkát végzett, és volt pár fontos ütközése, szűrése, sok nagyon jó passzal megtoldva. Azért a csapattársak körülötte komoly többségben nagyon-nagyon magasra teszik a lécet, a szintet, azt bizony nem egyszerű megugrani, simán lehozni. De képes rá, tényleg Détári óta nem láttunk hasonlót magyar futballistától.