Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 622
Az előbb ellenőziztem 2011-es verzióval (angol), működött.
Előzmény: Peterson79 (621)
Peterson79 Creative Commons License 2010.10.05 0 0 621

Nálam ez a flatten parancs nem működik, ismeretlen parancsot ír ki...

2011-es autocadet használok, lehet hogy megváltozott a metódusa ennek a parancsnak?

Előzmény: Törölt nick (618)
Peterson79 Creative Commons License 2010.10.05 0 0 620

Nálam a flatten parancs nem működik...

Számít, az autoCAD verziója? Én 2011-et használok.

sipibá Creative Commons License 2010.10.04 0 0 619

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Félbe vagyok egy rajzal és valami oknál fogva

rajzolni tudok de módosítani nem. ( szöveg átírás, törlés stb.)

Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném.

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.28 0 0 618
Command: flatten
Előzmény: Peterson79 (617)
Peterson79 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 617

Sziasztok!

Valaki tud arra javaslatot mondani, hogy a 2D-s rajzomon lévő objektumokat, melyeknek a Z koordinátája nem 0, hogyan lehet egyszerre a 0 síkra vinni?

Úgy értem van erre valamilyen parancs, vagy csak külön kijelölve és a Z koordináták kezdő és végpontjának lenullázásával lehet a síkba tenni ezeket a kósza objektumokat?

K.Denes Creative Commons License 2010.09.21 0 0 616
Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Egy fejlécet kellene csinálnom, amiben egy szövegrészt változtatni kellene. Egy legördülő kis menü kellene, amiből kiválasztom a beillesztendő szövegrészt. Meg tudom ezt csinálni?

Üdv: Dénes
Voro5 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 615
Sziasztok!

egy két újabb kérdés:

-AUTOCAD: miért csinálja azt, hogy mikor intézőből megnyitok egy dwg-t, akkor mindig új AUTOCAD-et indít el?

-VBA: hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy részt kijelölök, és csak azokkal az elemekkel hajtsak végre műveletet

dim ss as acadselectionset
dim elem as Acadentity

for each elem in ss
....(itt különböző műveletek)
next

,csak azt hogy érem el, hogy a ss nevű selectoinset-em az az általam (polygonnal) kijelölt elemek halmaza legyen??

- VBA:Következő kérdés, ha kiválasztok egy elemet, akkor az hogy tudom megállapítani, hogy az a modellspace hanyadik eleme

-VBA-ból meg lehet-e hívni lisp alkalmazást, nem mint parancs, hanem mint függvény, és hogy a visszatérési értéke megleggyen
pl:
dim a as variant

a=(lispalkalmazás)

és akkor mostmár az a értéke a lispfüggvény által számított érték(a rutin visszatérési értéke)

(a globalscale-es lispet megcsináltam, azzal kapcsolatban már nincs kérdésem)

Segítsége(ke)t előre is köszönöm
Németh Máté Creative Commons License 2010.09.03 0 0 614
Szia!

Köszi a tippet! Sikerült! Megúsztam egy telepítést!

Előzmény: Voro5 (613)
Voro5 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 613
Szia!

nem csak annyi történik, hogy nem jelenik a párbeeszéd ablak, hanem szövegesen kell beírni.

Próbáld meg azt, hogy beírod azt, hogy:
FILEDIA
1

szerintem valami makrót, vagy lisp-et használsz, ami a FILEDIA változót átállítja 0-ra, de így, hogy beírod, hogy FILEDIA, meg egy 1, így visszaállítod, és újtra meg fogy nyílni a Párbeszédablak.

remélem sikerül orvosolni a problémát.

Előzmény: Németh Máté (612)
Németh Máté Creative Commons License 2010.08.31 0 0 612
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!

Van egy AutoCad 2007 programom és az lenne a gondom, hogy egy idő után ( vagy mert véletlenül megnyomok egy gombot ) átvált és nem tudok úgy megnyitni egy file-t vagy menteni egy rajzot, mert nem jelenik meg a párbeszéd panel, ahol ki tudnám választani a mappákat!
Mellékeltem egy képet amikor megnyomom a ctrl-o gombot és látni lehet hogy nem jelenik meg a kis ablakocska!

Tudna valaki segíteni ebben? Mert csak úgy tudom orvosolni a gondomat ha újra telepítem a programot.

Köszi!
de Tomaso Bakocki Creative Commons License 2010.08.26 0 0 611
Segítsen már valaki kérem!!!!!
Előzmény: de Tomaso Bakocki (608)
kubatovi Creative Commons License 2010.08.26 0 0 610

1.: dim minpoint as variant '3 element array of doubles
dim maxpoint as variant

Obj.GetBoundingBox minpoint, maxpoint
ZoomWindow minpoint, maxpoint

2.: dim ent as acadentity
for each ent in thisdrawing.modelspace

.........
next

(Lehetne úgy is, hogy for i=0 to thisdrawing.modelspace.count-1..., de ha törölni, vagy hozzáadni akarsz elemet, akkor a for each... a járható út)
Ha egyes elemek kiválasztása a cél, akkor ez az ún. "brute force" eljárás. Sokkal gyorsabb (és szebb) megoldás a SelectionSet-ek alkalmazása szűrőfeltételekkel...

3.: tulajdonképpen az objektum "Group Codes" érékei érdekelnek. Parancssor :
(entget (car (entsel)))
ill. online dxf reference

István
Előzmény: Voro5 (604)
kubatovi Creative Commons License 2010.08.26 0 0 609
Az, hogy folytonos vonalnak látszik, nem jelenti azt, hogy folytonos is. Próbáld meg a vonaltípusléptéket nagyobb értékre állítani ui. minél kisebb a lépték, annál gyakrabban ismétlődik a minta.
(az alkalmazott lépték a globális lépték és az objektumlépték szorzataként adódik, érdemes mindkettőt megvizsgálni).
István
Előzmény: bbavio (602)
de Tomaso Bakocki Creative Commons License 2010.08.24 0 0 608
Emberek! HELP!
Nem tud valaki plot fájl nézegető progit, amihez már van crack is? Élet halál kérdése!
Voro5 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 607
sziasztok!

Még egy két újabb kérdésem lenne:

hogyan lehet meghívni VBA-ból lisp alkalmazást, mármint úgy, hogy van egy tök jó kis lisp-em, ami kijelölt vonalak össz hosszát adja meg, és ezt akarom úgy, hogy meghívjuk vba-ból, kiszámolja a lisp a a hosszt, és visszaírja a párbeszédablakocskám egyik rubléikájába. Ezt hogy tudom megcsinálni.

Másik kérdés lisp-el, szeretném megcsinálni, hogy minden rajzelem Z- koordinátája 0 legyen?

Harmadik szeretnék egy olyan lisp-et írni, és arra lennék kíváncsi, hogy a global Scale factor értékét hogy tudom átállítani a lisp-el, és a többi rajzelem linetypeScale-jéhez hogy tudok hozzáférni, és átállítani.

Válaszotokat előre is köszönöm!
bbavio Creative Commons License 2010.08.14 0 0 606
Sziasztok!

Ebben a kérdésben tudna valaki segíten?

Autocad 2010 HU -val van egy kis gondom. A vonalat hiába állítom át szaggatottra vagy takartra, a monitoron ennek ellenére standard-nak látszik. A vonalléptéket is próbáltam minimalizálni. Tud erre valaki tippet adni mi lehet a gond?
Voro5 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 605
Szia!

Pont paramétert tegyél a csúcsokhoz, és rendelj hozzá strech action-t, de ha adsz egy email címet, akkor amit én csináltam, átküldöm neked átküldöm neked.

Üdv
Előzmény: kubatovi (594)
Voro5 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 604

Sziasztok!

AutoCAD programozás beli kérdéseim lennének.

VBA - hogy lehet olyat, hogy egy kiválasztott elemre rá zoom-oljon, mint az autocad 'ZOOM' 'OBJECT' parancsa, csak ezt hogy lehet basic-kel megcsinálni.

illetve hogy működik for each művelet, milyen sorrendbe kezdi el vizsgálni a rajzelemek pl:egy olyan dolgot akarok megvalósítani,ilyen For Each elem In ThisDrawing.ModellSpace ....
és így ahogy megy végig, és megtalálta a kiválasztott elemet, akkor annak az adatait megjeleníti egy ablakban, picit módosítgatom az attribútumokat, és utána ha rámegyek,mondjuk, hogy következő elem, akkor ne legelejétől porgesse a rajzelemeket a For Each, hanem innen folytassa a keresést.

AUTOLISP - készítettem ilyen dinamikus blokkokat, és egy autolisp rutinnal akarom az összes pl: az olyan paramétert, aminek a neve méret, annnak az értékét beállítani 100-ra. Ilyet az attribútumos blokkoknál az attribútum értéket lehet állítani, ne ezt meg lehet valósítani paraméterekre is, és ha igen akkor hogyan.

még egy autolispes kérdés
a rajzelemeknél a:
0-ás kód az elemfajtáját határozza meg
8-as kód a rétegét
2-es az elem nevét
van a blokkoknak egy olyan tulajdonsága, hogy EffectiveName, azt hányas számú kód tárolja
illetve az XSCaleFactor,YSCaleFactor,ZSCaleFactor,Ratation értékeit melyik kódok tárolják.

Válaszaitokat előre is köszönöm. Kellemes Hétvégét mindenkinek!
lili.th Creative Commons License 2010.08.10 0 0 603
Pdf-et Adobe Illustratorban tudsz megnyitni, és szerkeszteni. Természetesen ha a pdfben lévő kép eredetileg bitmap volt, akkor az Illustratorban sem lesz vektoros, de tudod vektorizálni (live trace), kivágni, átrajzolni, stb.
Előzmény: Irj ha mersz (569)
bbavio Creative Commons License 2010.08.06 0 0 602
Autocad 2010 HU -val van egy kis gondom. A vonalat hiába állítom át szaggatottra vagy takartra, a monitoron ennek ellenére standard-nak látszik. A vonalléptéket is próbáltam minimalizálni. Tud erre valaki tippet adni mi lehet a gond?

Köszönöm a segítséget előre is.
Aton Ré Creative Commons License 2010.08.02 0 0 601
http://pf-prg.hu/AutoCAD-AutoLisp/layer_info.php#eleje

Ezt nézd meg most találtam , sok nagyon jó kis progi van fent. Ez talán neked pont megfelelő lenne :)
Előzmény: demizson bobby (600)
demizson bobby Creative Commons License 2010.07.26 0 0 600

Köszi, szóval csak makróval....

Hát akkor amint lesz időm felkötöm a gatyát :)

Előzmény: Aton Ré (598)
Zidan30 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 599
Szeretnék kérdezni dxf fájllal kapcsolatban.
Van egy feladatom ami abból áll hogy egy dxf fájlból a sarokpecséteket kinyerjem.
Van egy dxf fájlom és a sarokpecsétekhez ez tartozik:

AcDbEntity
8
Rajzjelek(ISO)

tehát kérdezném hogy mindig a Rajzjelek(ISO) tartozik a sarokpecséthez?
Mondjuk egy angol autocad programnál is ez van? Szerintem nem.

Várom válaszototkat.

Zidan

Aton Ré Creative Commons License 2010.07.20 0 0 598
Hello,

Ha az elemek vonalak mondjuk "poliline" akkor minden egyes elemről van hossza adat eltárolva, amit pl: _list paranccsal elő lehet hívni.

Erre írni kell egy "pár soros rutint" ami a kijelölt elemek halmazát végigvizsgálva egyenként kiolvassa a hossz adatott és összeadja ezeket. Más esetben marad a kézzel való összeadogatás :(
Előzmény: demizson bobby (592)
XPS epito Creative Commons License 2010.07.19 0 0 597
bocs a zavarásért, rájöttem, : _erase
Előzmény: XPS epito (596)
XPS epito Creative Commons License 2010.07.19 0 0 596
kérlek, segítsetek:
hogyan lehet angol parancsokat használni magyar AutoCAD-ben?
Mit is kell elé ütni?
lacika10 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 595
Van valaki akki ért is az autocad hez mert nekem kéne olyan valaki akki nem csak szenved.Alkatrészeket kéne modellezni és ha lehet elsőre 2-vagy3 d ben cnc re csak olyan jelenkezen akki tud is ,ami érdekel az még a mehanika pl:fogas kerék stb.
kubatovi Creative Commons License 2010.07.01 0 0 594
Sziasztok!

Szerettem volna egy olyan dinamikus blokkot csinálni, ami vonalláncként viselkedik, de megdőltem. Tudna valaki ötletet adni?
(min. 3 "vonal" szegmensből álló blokk a cél, amelynek minden pontja szabadon áthelyezhető; közben a csatlakozó szegmensek természetesen "gumivonalként" viselkednek)

István
mologa Creative Commons License 2010.06.28 0 0 593

Hali!

Honnan tudnék leszedni autocad 2007 hun.t? De nem crack meg darabolt fájlok ra gondolok hanem csak belegyen tömöritve:) :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!