Valaki tud arra javaslatot mondani, hogy a 2D-s rajzomon lévő objektumokat, melyeknek a Z koordinátája nem 0, hogyan lehet egyszerre a 0 síkra vinni?
Úgy értem van erre valamilyen parancs, vagy csak külön kijelölve és a Z koordináták kezdő és végpontjának lenullázásával lehet a síkba tenni ezeket a kósza objektumokat?
A következő lenne a kérdésem. Egy fejlécet kellene csinálnom, amiben egy szövegrészt változtatni kellene. Egy legördülő kis menü kellene, amiből kiválasztom a beillesztendő szövegrészt. Meg tudom ezt csinálni?
nem csak annyi történik, hogy nem jelenik a párbeeszéd ablak, hanem szövegesen kell beírni.
Próbáld meg azt, hogy beírod azt, hogy: FILEDIA 1
szerintem valami makrót, vagy lisp-et használsz, ami a FILEDIA változót átállítja 0-ra, de így, hogy beírod, hogy FILEDIA, meg egy 1, így visszaállítod, és újtra meg fogy nyílni a Párbeszédablak.
Van egy AutoCad 2007 programom és az lenne a gondom, hogy egy idő után ( vagy mert véletlenül megnyomok egy gombot ) átvált és nem tudok úgy megnyitni egy file-t vagy menteni egy rajzot, mert nem jelenik meg a párbeszéd panel, ahol ki tudnám választani a mappákat! Mellékeltem egy képet amikor megnyomom a ctrl-o gombot és látni lehet hogy nem jelenik meg a kis ablakocska!
Tudna valaki segíteni ebben? Mert csak úgy tudom orvosolni a gondomat ha újra telepítem a programot.
2.: dim ent as acadentity for each ent in thisdrawing.modelspace
......... next
(Lehetne úgy is, hogy for i=0 to thisdrawing.modelspace.count-1..., de ha törölni, vagy hozzáadni akarsz elemet, akkor a for each... a járható út) Ha egyes elemek kiválasztása a cél, akkor ez az ún. "brute force" eljárás. Sokkal gyorsabb (és szebb) megoldás a SelectionSet-ek alkalmazása szűrőfeltételekkel...
3.: tulajdonképpen az objektum "Group Codes" érékei érdekelnek. Parancssor : (entget (car (entsel))) ill. online dxf reference
Az, hogy folytonos vonalnak látszik, nem jelenti azt, hogy folytonos is. Próbáld meg a vonaltípusléptéket nagyobb értékre állítani ui. minél kisebb a lépték, annál gyakrabban ismétlődik a minta. (az alkalmazott lépték a globális lépték és az objektumlépték szorzataként adódik, érdemes mindkettőt megvizsgálni). István
hogyan lehet meghívni VBA-ból lisp alkalmazást, mármint úgy, hogy van egy tök jó kis lisp-em, ami kijelölt vonalak össz hosszát adja meg, és ezt akarom úgy, hogy meghívjuk vba-ból, kiszámolja a lisp a a hosszt, és visszaírja a párbeszédablakocskám egyik rubléikájába. Ezt hogy tudom megcsinálni.
Másik kérdés lisp-el, szeretném megcsinálni, hogy minden rajzelem Z- koordinátája 0 legyen?
Harmadik szeretnék egy olyan lisp-et írni, és arra lennék kíváncsi, hogy a global Scale factor értékét hogy tudom átállítani a lisp-el, és a többi rajzelem linetypeScale-jéhez hogy tudok hozzáférni, és átállítani.
Autocad 2010 HU -val van egy kis gondom. A vonalat hiába állítom át szaggatottra vagy takartra, a monitoron ennek ellenére standard-nak látszik. A vonalléptéket is próbáltam minimalizálni. Tud erre valaki tippet adni mi lehet a gond?
Pont paramétert tegyél a csúcsokhoz, és rendelj hozzá strech action-t, de ha adsz egy email címet, akkor amit én csináltam, átküldöm neked átküldöm neked.
VBA - hogy lehet olyat, hogy egy kiválasztott elemre rá zoom-oljon, mint az autocad 'ZOOM' 'OBJECT' parancsa, csak ezt hogy lehet basic-kel megcsinálni.
illetve hogy működik for each művelet, milyen sorrendbe kezdi el vizsgálni a rajzelemek pl:egy olyan dolgot akarok megvalósítani,ilyen For Each elem In ThisDrawing.ModellSpace .... és így ahogy megy végig, és megtalálta a kiválasztott elemet, akkor annak az adatait megjeleníti egy ablakban, picit módosítgatom az attribútumokat, és utána ha rámegyek,mondjuk, hogy következő elem, akkor ne legelejétől porgesse a rajzelemeket a For Each, hanem innen folytassa a keresést.
AUTOLISP - készítettem ilyen dinamikus blokkokat, és egy autolisp rutinnal akarom az összes pl: az olyan paramétert, aminek a neve méret, annnak az értékét beállítani 100-ra. Ilyet az attribútumos blokkoknál az attribútum értéket lehet állítani, ne ezt meg lehet valósítani paraméterekre is, és ha igen akkor hogyan.
még egy autolispes kérdés a rajzelemeknél a: 0-ás kód az elemfajtáját határozza meg 8-as kód a rétegét 2-es az elem nevét van a blokkoknak egy olyan tulajdonsága, hogy EffectiveName, azt hányas számú kód tárolja illetve az XSCaleFactor,YSCaleFactor,ZSCaleFactor,Ratation értékeit melyik kódok tárolják.
Válaszaitokat előre is köszönöm. Kellemes Hétvégét mindenkinek!
Pdf-et Adobe Illustratorban tudsz megnyitni, és szerkeszteni. Természetesen ha a pdfben lévő kép eredetileg bitmap volt, akkor az Illustratorban sem lesz vektoros, de tudod vektorizálni (live trace), kivágni, átrajzolni, stb.
Autocad 2010 HU -val van egy kis gondom. A vonalat hiába állítom át szaggatottra vagy takartra, a monitoron ennek ellenére standard-nak látszik. A vonalléptéket is próbáltam minimalizálni. Tud erre valaki tippet adni mi lehet a gond?
Szeretnék kérdezni dxf fájllal kapcsolatban. Van egy feladatom ami abból áll hogy egy dxf fájlból a sarokpecséteket kinyerjem. Van egy dxf fájlom és a sarokpecsétekhez ez tartozik:
AcDbEntity 8 Rajzjelek(ISO)
tehát kérdezném hogy mindig a Rajzjelek(ISO) tartozik a sarokpecséthez? Mondjuk egy angol autocad programnál is ez van? Szerintem nem.
Ha az elemek vonalak mondjuk "poliline" akkor minden egyes elemről van hossza adat eltárolva, amit pl: _list paranccsal elő lehet hívni.
Erre írni kell egy "pár soros rutint" ami a kijelölt elemek halmazát végigvizsgálva egyenként kiolvassa a hossz adatott és összeadja ezeket. Más esetben marad a kézzel való összeadogatás :(
Van valaki akki ért is az autocad hez mert nekem kéne olyan valaki akki nem csak szenved.Alkatrészeket kéne modellezni és ha lehet elsőre 2-vagy3 d ben cnc re csak olyan jelenkezen akki tud is ,ami érdekel az még a mehanika pl:fogas kerék stb.
Szerettem volna egy olyan dinamikus blokkot csinálni, ami vonalláncként viselkedik, de megdőltem. Tudna valaki ötletet adni? (min. 3 "vonal" szegmensből álló blokk a cél, amelynek minden pontja szabadon áthelyezhető; közben a csatlakozó szegmensek természetesen "gumivonalként" viselkednek)