Egyébként igen, ő Dave Tipper. Sztem a Surrounded lemez is nagyon vállalható. Soulseek, vagy torrentoldal a megismeréshez bőven jó, találsz tőle lemezt. Az új lemezt, amit írtam, azt pedig feltétlenül ajánlom, nagyon komoly. A YZ remixlemezt meg se hallgattam, a With Teeth Richard X meg mittomkik szarabbnál szarabb dolgai után ez tiszta felüdülés.
Mondanám, hogy Boards Of Canada, de sztem azt minden kisérleti elektronika iránt fogékony ember alapból vágja...
Utánanéztem. Ő egy csávó, akit úgy hívnak, hogy Dave Tipper? Ebbe az új lemezbe nem tudtam belehallgatni, de a YouTube-on néztem pár videót. Nagyon komoly!
Emlékeztet Aphex Twin-re a zene hangulata. Pont a minap panaszkodtam egy ismerősömnek, hogy én soha nem botlom bele valami számomra új zenébe. Erre tessék! Köszönöm!
nemtom, sajnos már túl rég óta szxpják saullal egymás faszát ahhoz, hogy hteles és elfogadható maradjon a szememben a dolog, nomeg ez a letöltögetés, mert én kurvajófej vagyok....
btw most hallgatom a Y34RZ3ROR3M1X3D-et, és eddig übervicces. van itt minden, a redneck country-nyálglam keveredéstől kezdve a minimál elektro-n keresztül a kommerszdance-ig minden... csak annak ajánlom, aki röhöhni akar, utoljára a karácsonyi dallá maszatolt nin számokon mulattam ilyen jól.
Ezt most hogy érted? Mondjuk egy kicsit nekem olyan, mintha szeretné megturbózni a fizetős letöltést, mert kevés a bevétel. De minek nekik a pénz? Vagy ez olyan becsületbeli ügy?
Ebben igazad van, de ettől még nem kellene hasraesni a kólagyártók vagy a lemezkiadók, pontosabban az mp3 kiadók elött, hogy "jujjj milyen jófejek, hogy a kispénzű emberekre is gondolnak".
Gyakran pont a nyomorból csinálnak pénz, ilyen és ehhez hasonló módszerekkel.
Félreértés elkerülése végett: nem te estél hasra, de akadnak ilyenek szép számmal.
ezzel megint csak egy bajom van: hiába gazdaságosabb adott esetben nagyobb kiszerelést venni, ha nincs annyi pénzem, akkor bxszhatom a gazdaságosságot.:) azt tudom megvenni, amire pénzem van, sajnálom.
A mondandód nagyobbik részével egyetértek, kivéve azzal, hogy a vevőnek jobb, mert hasnló minőségben, nagyságrendekkel olcsóbban jut hozzá a zenéhez.
Ez olyan, mint a 1/2 liter kóla 160 forint, 2 liter kóla 260 forint.
Olcsóbb a 1/2 liter? Nem, mert az így vett 2 liter kijön potom 640 forintból.
Nálam ezért (is) áll úgy a dolog, hogy vagy veszek gyári cd-t és/vagy bakelitet, vagy letöltöm ingyen, (többek között) pont az ár miatt nem veszek mp3-at.
1. ezt a hozzászólásomban meg is jegyeztem, hogy mondjuk TR szájából furcsán hangzik a dolog, viszont sajnos én is, más is igen nagyokat szop a kiadók nyálgeciségével, már elnézést:), egyrészről tényleg korlátzzák az előadót, viszont ha átengedik azt, amit csinál, sokkal nagyobb hírverést és hátteret biztosítanak, mint ahogy azt magánkiadvánként az előadó el tudná érni. Szerintem alapvetően nem rossz dolog a kiadó, csak mint minden más multi, ez is seggfejek kezében van.
Ha valóban onnan nézzük, ahonnan te mondod, én azt látom, hogy az mp gazdaságos a művésznek, mert a feltöltés és vételi ár közötti résből ki tudja fizetni a következő koncert vagy az atomjaira esett gitár javítási költségeit, a vevőnek jobb, mert hasnló minőségben, nagyságrendekkel olcsóbban jut hozzá a zenéhez. És még mielőtt valaki belekötne, az átlag hallgató 198 kbs-mél é felette nem tudja, hogy egyáltalán van minőségi javulás, de ez csak szőrszálhasogatás, és egyébként is nekem most pont azt tanítják, hogy nem apellálunk erre... de akkoris, mivel a cd/mp3 sorsa onnantól kezdve követhetetlen, amikortól forgalomba kerül- zenei értelemben véve, akusztika, hallgatási körülmények, a hallgató hangérzékenysége-, arra kell építeni, ami az átlag, plusz egy kicsi, ld. 44.1 KHz szabvány.... a minőséghez meg még annyit, hogy ez a dolog még rohadtul kezdeti stádiuman van és nem jelenti azt, hogy így is marad.
Most elolvasva meg úy tűnik, mintha védenem az egész konstrukciót, pedig csak próbálom átlátni pro és kontra.
1. Szegény zenészek, "mennyire kizsákmányolja" őket a kiadó. Igaz, akkor kezdenek lázadni, amikor már tele vannak pénzzel, többek között a kiadónak köszönhetően.
2. Az ár. A kazetta gyártása drágább, mint a cd gyártása, mindig is az volt, mégis a cd a drágább, mert anno a kiadók abból indultak ki, hogy ez jobb minőség, tehát az emberek szívesen fizetnek érte többet, még akkor is, ha olcsóbb elkészíteni. A zenész muki mindkető után, ha jól tudom, azonos jogdíjat kap. Ezek után, a kiadók és előadók, akik most ráállnak az mp3-ra, nem a jogdíjból kalkulálják ki az adott mp3 árát, hanem a cd árhoz igazítják, ami már az mp3 nélküli világban is torz volt a fent említett okok miatt.
Fiktív példa: ha egy tíz számos kazetta gyártása 600 Ft., akkor az ára a boltban 1200 Ft.
Ezen tíz számos album cd-n a kiadónak 300 Ft.-ba fáj, elkér érte 3000-et.
Ez a tíz szám mp3-ban (összesen) 50 Ft., míg letöltve darabja 150-200-250 Ft. Tízzel megszorozva, az egész album kijön mp3-ban 1500-2000-2500 Ft.-ból.
Akkor miért is lenne olcsó dolog az mp3 jogtisztán? Nem olcsó, nem is olcsóbb a cd-nél, csak annak tűnik.
az egész felvetés hülyeség. aki akarja, vegye meg, aki akarja, tőccse le legálisan, vagy polifónikus csengőhangnak heti 1200 ft+áfáért, vagy vegye meg a piacon, mert nincs internetje, ha meg mégis, akkor tőccse le torrentről. TR nem bánja.