Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2025.06.20 -6 2 606101
Előzmény: SzJ2 (606100)
SzJ2 Creative Commons License 2025.06.20 -2 8 606100

Meg azért is nehéz pozitív példát hozni , mert mit? A Sparban , ahová járok , egy kis cigánylány az egyik eladó a csemegepultnál, a tetőfedő brigádjában aki most a tetőnket cserélte , két cigányfiú dolgozik. Na és Akkor mi van? Most ettől hasra kell esni? Viszont az egyik fiú szomszédjában most halt meg egy kilenchónapos baba, asztmás volt , orvoshoz vitték, de a gyógyszereket nem adták be neki ,egy hétre rá rosszul lett , mentőhelikopter , kórház , Sajnos meghalt.Apa , Anya nem dolgozik , valami rokonoknál húzzák meg magukat ( képet mellékeljek?)hat gyerek maradt, a következő nemsokára megérkezik.

Hát , az arányok kb ilyenek.

Előzmény: Törölt nick (606099)
Törölt nick Creative Commons License 2025.06.20 -9 2 606099

Az orbános topik azért fals analógiának, mert ott mindkét oldal képviselői jelen vannak. Ide meg csak ti írtok.

Előzmény: ásítósmacska (606095)
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.20 -2 5 606096

Egy nagy rakás sz.r a törvény, teljesen érthetetlen, hogy miért nem változtatnak rajta. 

Előzmény: SzJ2 (606090)
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.20 -2 7 606095

Szerintem szoktunk hozni ilyen híreket - pl. Galamb Alex is számtalanszor szerepelt már, gyakorlatilag ugyanazzal a pékséges sikertörténettel. Időnként újra és újra megírja valamelyik lap, és felkerül a replikázó híroldalakra is. 

De ha nincs pozitív hír, nincs mit idehozni. 

Én pl. a hirkereso.hu gyűjtőoldalt szoktam átfutni reggelente - és ez még nem AI-val összebuborékozott gyűjtemény, mint a fb és a többi social media. (nincs is FB-om)

Tehát nem az érdeklődési köröm alapján kapom "tálalva" a híreket, erősen megszűrve és fókuszálva - hanem mindent, mindenféle médiából. 

Mindazonáltal furcsa lenne egy hasonló kérés pl. vmelyik orbánozós topikban, hogy a modik felszólítanák az ellenzéki harcinikkeket, hogy tessék hozni orbános pozitív híreket is. :-D :-D

Vagy bármely más topikban hasonlóan. 

Továbbá: szoktam linkelni Ritók Nóra posztjait is. Na őt igazán nem lehet bevádolni rasszizmussal. De a sorai között, és időnként konkrétan leírva is ott az "ezek ilyenek" gondolat. Persze gondosan mellétéve, hogy mindezért ofkórsz a kormány a hibás. Pl. mert egymást piszkolják a fb-on, vagy vádaskodnak egymásra, hogy visszaélnek a támogatásokkal, vagy RN-t is bevádolják részrehajlással, hogy miért kapott az egyik több adományt, mint a másik. Stb. stb.

Forgács Istvánt is szoktuk szemlézni. az ő erősen kritikus írásai vajon melyik oldalon lévő serpenyőbe tartoznak? ;-)

Nem vitázni akarok, pusztán láttatni a helyzetet. 

Ha valamiféle - női kvóta-szerű - kiegyensúlyozást kellene itt bevezetni, akkor erősen torzulna a valós helyzet ábrázolása. Szerintem !!! :)  

Előzmény: Törölt nick (606094)
Törölt nick Creative Commons License 2025.06.20 -8 1 606094

Akkor mégegyszer.

Nem azt kifogásoltam, hogy 1-1 méltán megbotránkoztató cikket linkeltek, vagy kommenteltek, amíg az megfelelő keretek közt zajlik.(MM, állásfoglalások, jó ízlés)

Ha figyeltél, nem is töröltem olyan posztokat, amik megfeleltek a fennt említetteknek.

Csupán arra hívtam fel a figyelmeteket, hogy ne menjetek el a jó példák mellett sem.

Én nem fogok semmit hozni, mert mióta helyi moderátor lettem, más nicken sem írok ide.

Csak ezen, de csak, mint moderátor.

Előzmény: Csam úr (606092)
overdog Creative Commons License 2025.06.20 0 4 606093

Nem cigánybűnözői topik, hanem rasszista topik helyből - mint minden, ami cigányok - nem cigányok viszonyáról szól.

Belenézel egy cigány (gyerek, felnőtt, mindegy) szemébe - akár putris, akár mercis - rögtön látod ki a rasszista.

A cigányértelmiség persze tehetne ez ellen, de nekik sokkal kényelmesebb a cigányokhoz viszonyulásról lamentálni - és főleg sokkal kifizetődőbb.

Főleg, amíg bőven teremnek olcsón moralizáló, nyilvános fórumokon önmaguktól meghatódó "tenkszező" széplelkek.

Előzmény: Törölt nick (606087)
Csam úr Creative Commons License 2025.06.20 0 7 606092

"Nem vitaindítónak szántam."

Nagy örömmel hoznék pozitív példákat is ha lenne. Ha ilyet találsz hozd ide , had örüljünk egy kicsit.

Ha egy-egy  jó hír akad azzal szemben, sajnos  több száz negatívum van évente.

Értem én, hogy nem vita indító.

Nem is akarok vitázni.

A tényekkel szemben, az nagyon nehézkes dolog.

Előzmény: Törölt nick (606089)
SzJ2 Creative Commons License 2025.06.20 -2 5 606091

Mazsolázzál.Per pilla nem találtam egyet sem.

SzJ2 Creative Commons License 2025.06.20 -2 9 606090

Itt az is egy fontos szempont, hogy a Bűnvadászok annyiból a tulajdonosok érdekeit sem védik hatékonyan, hogy ha ellenük magánlaksértés miatt indul eljárás, akkor akár az is elképzelhető, hogy a tulajdonost is bevonják magukkal ebbe a jogsértésbe – hiszen a videókon általában együtt mennek be a lakásokba.”

Na nehogy már a tulajdonos kövessen el magánlaksértést egy illetéktelen lakásfoglalóval szemben , a saját! tulajdonában….

Előzmény: ásítósmacska (606082)
Törölt nick Creative Commons License 2025.06.19 -14 3 606089

Nem vitaindítónak szántam.

Előzmény: jani_1970 (606088)
jani_1970 Creative Commons License 2025.06.19 -1 9 606088

A topik kezd átmenni cigánybűnözői topikba.

Holott nyilván vannak pozitív példák is.

Tessék azokból is mazsolázni, hogy ne az legyen a benyomás, hogy ez egy rasszista topik.

Igen ! A tények átmennek a valóságba :(

Természetesen vannak pozitiv pédák is ! Csak azok az arányok ne lennének ... :(

Bár inkább rasszista topic lenne mint VALÓSÁG vagy realitás !!!!

Törölt nick Creative Commons License 2025.06.19 -15 2 606087

A topik kezd átmenni cigánybűnözői topikba.

Holott nyilván vannak pozitív példák is.

Tessék azokból is mazsolázni, hogy ne az legyen a benyomás, hogy ez egy rasszista topik.

Thx

raider Creative Commons License 2025.06.19 0 8 606086

Akkor lenne a legnagyobb sikoltozás, ha ilyen jogvédőkkel történne mindez (önkényes lakásfoglalás, erőszakos, nemfizető bérlő), menne egyből a szövegelés, hogy tehetetlen az állam és nem védi meg őket. Így, hogy sima, nem védett (fehér, hetero, dolgozó, stb.) civilekkel történik, teljes erőből nyomatják a zagyva liberális dumát.

Azt kellene tudomásul venni, hogy nálunk az alkotmány/tákolmány/alaptörvény továbbra is teljesen kommunista módon nem mondja ki a magántulajdon szentségét és sérthetetlenségét, ez nem egy polgári demokrácia hibája, hanem egy posztkommunista örökség továbbélése. 

Előzmény: tauzéta (606084)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2025.06.19 -2 2 606085
tauzéta Creative Commons License 2025.06.19 0 5 606084

Nem olvasok latexet (meg 444-et se), de a cikk ismerete nélkül is tudni lehet, hogy az ilyen taszfejek meg városszemete gittegyletek a latex firkászának elismerő vonyítása közepette az anarchia pártjára állnak. Ez ugyanis a lényegük. 

Azt is jól meg lehet tippelni, hogy megpróbálják a problémát rasszista kérdéssé transzformálni, pedig a videókon ilyesmiről szó sincs. Az meg, hogy az önkényes lakásfoglalók, bérleti szerződéssel visszaélők meg ilyenek közt legalább ötszörös vagy még nagyobb felülreprezentáltsága van a cigányoknak egy olyan körülmény ami egy egyszerű ténykérdés. 

Aztán meg amikor ez úgymond visszacsatolódik oda, hogy bizonyos elemekkel nem kötnek bérleti szerződést akkor megint ugyanezek az anarchista söpredékek megint rasszizmust kiáltanak, na az megintcsak borítékolható. 

ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.19 -3 3 606083

Ha valakinek van ideje, érdemes megnézni a Telex fészbukkján a kommenteket. 
Úgy tűnik, hogy a telex öntökönlőtte magát ezzel a cikkel. :-D Kíváncsi lennék, holnapra hány komment marad... :)) 

https://www.facebook.com/telexhu/posts/pfbid02aHm5q5TNvLYWFTW2GM62avnioKVR4Rpp5csMcF2tdWsysMgCF8it3Z6TPENpCf7jl

ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.19 -3 9 606082

Na, a telex nekiállt huhogni, jó hosszú cikkben. Álságos szemforgató bagázs! 

https://telex.hu/belfold/2025/06/19/bunvadaszok-magyar-onvedelmi-mozgalom-mi-hazank-lakasfoglalok-kilakoltatas

Persze rögtön a TASZkalapokat, utcajogászokat (régebben: városmindenkié gittegylet)  is bevonják, véletlenül sem valami olyan jogvédő szervezetet, akik a VALÓDI áldozatok érdekeit képviselnék! 

Nevetséges, hogy a bűnvadászok elnevezésbe is belekötnek.

Ha Mókus őrs lenne a nevük, azt elfogadnák? :-) 

És természetesen újra és századszor is a ténymegállapítás: az ilyen esetek kapcsán senki ne forgassa a szemét, ha egy lakástulaj megszűri a leendő bérlőket, és kockázatelemzés után úgy dönt, hogy nem adja ki olyanoknak, akikkel később így járhat. 

botsinkai Creative Commons License 2025.06.19 -1 3 606081

Napi 10-15e, ha dolgoztatják őket (magasabb őrzési költségek), akkor a duplája.

Előzmény: tauzéta (606080)
tauzéta Creative Commons License 2025.06.19 0 7 606080

Én csak azért kattintottam le a cikket, hogy megnézzem ebben az esetben az "életfogyt" az 10 vagy 15 év (annyi szok' lenni, vagy akár kevesebb) némi meglepetésemre itt 35, vagyis ez a 2 fehérjehalom már aligha fog újra gyilkolni. 

Az egy másik kérdés, hogy ez nekem (is) qrva sok pénzemben van, régebben az ilyesmit olcsóbban oldották meg. 

Előzmény: SzJ2 (606079)
SzJ2 Creative Commons License 2025.06.19 -2 4 606079

Minimum. Már csak a körülményeket kellene úgy alakítani hogy hátralévǒ életük minden percében megbánják amit tettek.

Előzmény: ásítósmacska (606077)
pizo Creative Commons License 2025.06.18 0 4 606078

35 év után bocsáthatóak feltételesen szabadlábra - nagy valószínűséggel élve már nem kerülnek ki a börtönből, és jól is van ez így.

Zoli   

Előzmény: ásítósmacska (606077)
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.18 -3 3 606077
Előzmény: SzJ2 (604844)
csiri bá Creative Commons License 2025.06.17 0 0 606076
csiri bá Creative Commons License 2025.06.17 0 6 606075

Csak hát a piszi világban nem kommilfó kimondani a nyers valóságot...

A mozis beszólását debreceni ismerős is megerősítette, nem egyedi jelenség volt...

Előzmény: NB2 (606074)
NB2 Creative Commons License 2025.06.17 -1 5 606074

szidni merted a kormányt, meghurcolunk

szerintem Aranyosi szájából rohadtul nem rasszizmus, miskolciként egyszerű tapasztalat amit a romákról mond

Előzmény: csiri bá (606073)
csiri bá Creative Commons License 2025.06.17 -1 0 606073
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.16 -3 0 606072
tauzéta Creative Commons License 2025.06.15 0 3 606071

lekaptam a polcomról olvasva ezt a facebook-posztot és begépeltem!

Gépelni nem kellett vón, könyves trackeren fenn van a 3 gyakori formátumban (valszín több "general" trackeren is) de a könyves trackeren simán "moldova" keresőszóra 287 találat van, ami azért még akkor is tekintélyes egy szám ha a formátumok miatt 3-al kell osztani. 

Jóllehet egyébként csak azok a művei érnek valamit amiket 90 előtt írt. 

vermont12 Creative Commons License 2025.06.13 0 3 606070

Egy hozzászólás a cigányoikról facebookon. Érdekes.

"- A statisztika ma is stabil helyzetet mutat, de ezek csak puszta számok, a közönség véleménye eltér ettől. Az az igazság, hogy este tizenegy órakor nem lehet kockázat nélkül végigmenni a Népszínház utcán, és akkor a sötét mellékutcákról még nem is beszéltem.Közben elfogyasztottuk a kávét, kinyithatom a jegyzetblokkomat:- Milyen típusú bűnözőkkel kerülnek szembe a leggyakrabban?- Három nagy csoportra lehet osztani őket: cigány bűnözőkre, fiatalkorú bűnözőkre és prostituáltakra.A kerület kilencvennyolcezer lakoságból legalább tízezer a cigány, ez a szám nemcsak az őshonos józsefvárosiak miatt ilyen magas, de a peremkerületekből és Angyalföld szanált részeiből, például a Gyöngyösi út környékéről is sokan idetelepültek. Nem akarok rosszindulatú lenni, de szerintem más kerületek egyszerűen nem fogadták be őket. A tanács eredetileg csak három - négy embert utalt be egy szükséglakásba, de hamarosan jött utánuk a rokonság, mindenféle retyerutya. Hozták magukkal a régi nomád szokásaikat, nem tudnak beilleszkedni egy bérház kötött rendjébe. A Bacsó Béla utcában előfordult, hogy a gyerekkel az utcára nyíló ablakon pisáltattak ki.A lumpen elemek terror alatt tartják az egész házat; este tízkor szól a telefon az ügyeleten, valaki bejelenti, hogy egy részeg cigány rugdossa a lakása ajtaját. Kimegy a rendőr, behozza az illetőt, de mit tehetünk vele? A legjobb esetben adhatunk harminc - hatvan napot garázdaságért - olyan emberek, akik már öt - hat évet ültek börtönben, egy - két hónapot bilin is kibírnak. A sértettek sokszor maguk kérik, hogy ne csukjuk be a garázdát, mert egyszer kiszabadul, és akkor könyörtelen bosszút áll rajtuk. A többi lakó pedig nem mer eljönni még tanúnak sem, holott a lakóközösségben kellene lenni annyi erőnek, hogy meg tudja védeni önmagát.A lumpen elemek elleni harc leköti a rendrőség erejét és ez a küzdelem egyre nehezebbé válik. A cigány bűnözők mozgékonyak, jól szervezett csoportokban dolgoznak, a szólás is úgy tartja: egy cigány nem vigány, egy akcióhoz legalább négyen - öten összejönnek, és, ha meg is buknak, szinte lehetetlen a bizonyítás ellenük, annyira összetartanak.Ez a réteg általában vagyon elleni bűncselekményeket követ el: zseblopást, rablást, ószereseknek adják ki magukat és úgy jutnak be lakásokba, öregasszonyokat fosztanak ki, gépkocsikat nyitnak fel. Ez a bűnöző réteg remekül él, és el is szemtelenedik; ha este tizenegykor kihúzom a taxiból és megkérdezem, miből telik neki ilyen ruhákra, honnan szerezte az arany ékszereit, még neki áll feljebb: -Mi köze van hozzá?Ezeknek a bűnözőknek köszönhetően általános cigányellenesség uralkodik az egész kerületben. De bárhol is jár majd, ezzel a témával mindenütt találkozik."Részlet Moldova György "Bűn az élet" című dokumentumregényéből, lekaptam a polcomról olvasva ezt a facebook-posztot és begépeltem! Később, ha jól emlékszem, volt egy olyan nyilatkozata, amiben részben elhatárolódott a könyvtől, amikor, már a rendszerváltás után előhozták az ebben a könyvben olvasható dolgokat, azzal a kijelentéssel, hogy "egy zsidó azért ne legyen cigányellenes". Erre utal a Magyar Narancs egyik cikke:" Moldova felismerte, hogy a cigányellenes egységfront, melynek megerősítéséért kevesen tettek nála többet, óhatatlanul a radikális antiszemitizmus legitimálásához vezet, s ily módon a zsidókat - őt magát - is veszélyezteti. "Egy zsidó azért ne legyen cigányellenes" - jegyezte meg Moldova abban a cikkünk első részében már idézett, Bárdos Andrásnak adott interjúban, melyben egyébként kitartott a cigányok elleni uszításra fölhasznált hamis adatok hitelessége mellett. A szégyenteljes "szolidaritási tüntetés" elítélése Moldova részéről úgyszólván visszhangtalan maradt. Annál nagyobb volt a hatása egy odavetett zárójeles megjegyzésének, mellyel ugyanazt a rémhírt terjesztette, ugyanolyan "forrás" alapján, mint Molnár Oszkár edelényi polgármester. "Többször hallottam, hogy ütögetik a terhes asszonyok hasát, abban a reményben, hogy idióta születik, aki után magasabb támogatás jár." A jobboldali és a náci sajtó lelkesen konstatálta, hogy Moldova a "baloldalról" "bizonyította" a "meghurcolt" Molnár Oszkár állítását. ""

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!