Nem ismerem teljesen az amazon-t, ismerős rendelgetett onnan, én inkább ebayeztem, de elvben cucctól függ, hogy mit hoznak ide és mit nem. Postaköltség általában ki van írva, hogy hova mi mennyi, könyvre asszem 10 dollár körül van
Adobeval pontozunk egy csomó öreg 4x5-ös negáról skennel imázst. (300dpi 20MB .tiff)
8x10-es printek lesznek róla. Jelenleg 300%-on csináljuk, de nagyon lassú. Mi az optimális? Elöre is köszónbet minden jó tanácsért.
Az amazontól lehet közvetlenül Mo.-ra rendelni? Mennyi a várható szállítási költség? Vagy jobban megéri könyvkereskedő cégen keresztül? (Vagy van, aki elhozza :-)
Sziasztok!
Nekem elvileg a 8.0-as verzió van meg, és az a problémám, hogy csak egyet lehet vele undo-zni.
Nem tudna vki segíteni, hogyan tudnám ezt orvosolni - vagy inkább felejtsem el ezt a verziót?
Előre is Köszi!
Tegnap a "Color managemnet OFF" lehetőséget választottam, és semmi nem változott, ma viszont ismét OFF-ra tettem, és egyből a fekete 000000, a fehér FFFFFF lett. Nem értem, de nem baj, a lényeg, hogy most rendebn megy. :)
Mit kell csinálnom, hogy ha pl "print screen"-el lementem a képernyőt és azt beteszem a photoshopba, akkor ugyanazokat a szineket kapjam, amit a képernyőn látok? Pl a 000000 fekete itt 040404.
Vmit a color managment-el kell állítgatni de már mindent kiprobáltam.
(Pedig kb fél éve ugyanez volt a probléma és sikerült megoldanom, csak elfelejtettem felvésni a falra, így most a reinstallnál megint szivok vele :)
Még annyit, hogy festményeket repróztam, a nagyobb felbotás érdekében 4 részletben, és bár a layereket átmenet nélkül is nagyon szépen lehetett illeszteni, de azért így könnyebb lesz reményeim szerint.
Szeretném megtudni, hogy miként lehet egy layer széleit x pixel szélességben fokozatosan áttetszővé tenni? (szép átmenetet szeretnék elérni egymáshoz illesztett layerek között) PS7-ről van szó.
A gaussian blur-t próbáltam én is egy fedő rétegen, de nem mertem 3-4 pixelnél nagyobbra venni, és ez kevés volt a párás hatáshoz. Majd megpróbálom nagyobb pixelszámmal és még vékonyabb réteggel. Köszi!
Biztos több módja van, de pl így:
Csinálsz a képről egy rétegmásolatot, és eléletleníted a gauss szűrővel a réteget, jónéhány pixeles mérettel. Ezután a réteg átlátszóságát csökkented, amíg nem tetszik a eredmény. Lehet kombinálni az alap képre nyomott élétlen maszkkal is.