Keresés

Részletes keresés

AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.04 0 1 99762

Szeretem azt a márkát és az ára is nagyon jó!

Előzmény: Re:barbara (99759)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.01.04 0 1 99761

Nálunk max a zserbó kapcsán készül csoki máz, 12 dkg jó minőségű keserűcsoki, 1ek vaj.

dulci_nea Creative Commons License 2023.01.04 0 0 99760

Tudom, hogy nem annyira minőségi. Nekem az évi 2-3 csokimázhoz bőven megéri, a kényelemért.

Előzmény: AmazingGecko (99757)
Re:barbara Creative Commons License 2023.01.04 0 1 99759

nekünk ez teljesen jól bevált a bevonáshoz, az előttem említett pici olajjal felturbózva.

https://candycrush.lk/wp-content/uploads/2022/04/Fin-Carre-55-Dark-Chocolate-100g-1-1.jpg

 

Lidl, sajátmárkás, 299 ft teljes áron.

homerx Creative Commons License 2023.01.04 0 1 99758

megkerdeztem a zasszonyt, o mit hasznal. sima tibi etcsoki pici olajjal. ilyen a friss bevonat, de ne ijedj meg tole, mire megdermed, tukor simara kisimul. sajnos most olyan fotom nincs.

Előzmény: AmazingGecko (99757)
AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.04 0 1 99757

Tudom, hogy a tortabevonót sokkal könnyebb használni, de az nem igazi csoki. Tele van pálmazsírral. Nekem minőségi étcsokoládém van (60 és 70% kakaótartalommal), ráadásul feleannyiba se került, mint a DrOetker kotyvalék. Tipikus esete annak, hogyan kell a sz@rt aranyáron eladni.

Negyede pálmazsír/sheavaj, negyede cukor és 7500 ft kilója? És még van pofájuk prémiumnak nevezni????

Előzmény: dulci_nea (99756)
dulci_nea Creative Commons License 2023.01.04 0 0 99756

Én már ezt használom - dr otker tortabevonó étcsoki. Könnyű vele dolgozni, nagyon folyós, aztán gyorsan szilárdul, szép fényes, roppanós.

AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.03 0 0 99755

"A csokoládét daraboljuk fel, majd a háromnegyedét vízgőz felett olvasszuk fel az olajjal együtt. Ezután vegyük le a gőzről, majd keverjük hozzá a maradék csokit."

 

https://sobors.hu/receptek/zserbogolyo-egyszeruen-recept/

AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.03 0 0 99754

"Ne félj a könnyítéstől

 

Már szó esett róla, hogy sokan szoktak a felolvasztott csokihoz vajat, olajat, tejet keverni. Bár ez valóban nagy könnyítés, szép fényes is lesz tőle a csoki, csak épp a roppanóssága nem marad meg. Csak mértékkel keverd a zsíros alapanyagokat a csokiba, ha túl sok kerül bele, folyós lesz és nem lehet használni."

 

https://sobors.hu/technologia/tippek-a-tokeletes-csokimaz-keszitesehez/

AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.03 0 0 99753

https://www.mindmegette.hu/igy-lesz-tokeletes-a-csokimaz-3-1-trukk-ami-segit-csoki-csokibevonat-csokibevono-52364/

 

 

"MÁZ OLVASZTOTT CSOKOLÁDÉBÓL

 

Tördeld darabokra a süteményreceptben megadott mennyiségű tortabevonót vagy csokoládét, majd olvaszd fel vízgőz felett. Nyílt lángra nincs szükség, mert a tej- és a fehér csokinak elég 40-45 fok, az étcsokinak 45-50 fok. A gőz se legyen túl forró, máskülönben a csoki összeugrik. A masszát hagyd kihűlni, majd ismét olvaszd fel, és csak ezután keverd bele az előírt mennyiségű vajat, esetleg margarint. (Általában feleannyi vaj kell, mint csoki. Túl sok zsiradéktól a máz folyós marad. A fehér csokoládét zsiradék nélkül kell felolvasztani.) Az ét- és a tejcsokit akár keverheted is egymással. Adhatsz hozzájuk 2-3 csepp citromlevet, hogy a máz fényesebb legyen.

 

 

CSINÁLD ÚGY, MINT A PROFIK!

Ennek a módszernek a sikere a temperálásban rejlik, vagyis hogy a csokit nem közvetlenül az olvasztás után használjuk fel, hanem a hőmérsékletét változtatva érjük el a kívánt állagot. A profik először a csoki kétharmadát kezdik el megolvasztani a gőz fölött, majd ha már nem darabos, folyamatos kevergetés mellett hozzáadják a maradékot, és a kissé lehűlt masszát újra felmelegítik. A csokimázat azonnal kend a süteményre vagy a tortára, és egyengesd el. Fogyasztás előtt időben vedd ki a sütit a hűtőből, mert ha túl hidegen szeleteled, akkor a máz töredezni fog.

 

 

KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT CSOKIMÁZ

 

Egy jól bevált házi recept szerint lassú tűzön olvassz fel állandó keverés mellett 10 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral és 3 enyhén púpozott ek kakaóporral együtt. Szükség esetén max. 3 ek vízzel hígíthatod. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket, öntsd a krémesen egynemű masszát a bevonandó tészta tetejére, és gyorsan simítsd el.

Ez a csokimáz szép testes bevonatot ad, a kellően keményre dermed, és nem törik, nem mázolódik. A készítéséhez legjobb a 20-22 százalékos keserű kakaópor, az instant nem jó. A kristálycukor sem felel meg, mert nehezebben oldódik, mint a porcukor és előfordulhat, hogy a máz szemcsés marad. A bevont sütemény szeleteléséhez forró vízbe mártott vékony pengéjű, éles kést használj.

 

 

FŐZÉS NÉLKÜL KEVERT MÁZ

 

20 dkg átszitált porcukrot alaposan keverj össze 2 ek kakaóporral, 2 ek napraforgóolajjal és 3 ek forró vízzel. A porcukrot kiválthatod xillittel. Az olaj szép fényt ad a bevonatnak. Vigyázz a vízzel, nehogy túl folyós legyen a máz. Ha kissé keménynek érzed, forró vízbe mártott széles pengéjű késsel könnyen elegyengetheted a tésztán. (Bár a hozzávalókat nem szükséges összefőzni, nem árt, ha a végén forrásig melegíted őket.) Az ilyen mázzal megkent süteményt ne tedd a hűtőbe, és ne takard le, máskülönben nem köt meg a bevonat. Hűvös helyen hagyd megszilárdulni néhány óra alatt."

AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.03 0 0 99752

"Én is jártam úgy, hogy a magasabb százaléknál nem olvad úgy, bevonásra nem alkalmas."

 

Nemcsak te, ez egy általános dolog, nem tudom mi miatt van. Pár hete olvastam valahol, de nem mentettem el az oldalt. 70% a határ, ami felett nem alkalmas bevonásra, de már a 70%-os se nagyon.

Olajat is raktam bele amúgy. A víztől és tejtől nálam nem csapódott ki, szép sima, selymes lett, csak nem lett olyan kemény szilárdulás után. Házi használatra persze elmegy.

 

 

Előzmény: dulci_nea (99751)
dulci_nea Creative Commons License 2023.01.02 0 1 99751

Bevonásnál tejszínnel, vajjal vagy egy kanál olajjal lehet hígítani, tejtől vagy víztől kicsapódik a csoki. Ha túl meleg, vagy kavargatni akarod, akkor durván tömbösödik, megkeményedik.

Én is jártam úgy, hogy a magasabb százaléknál nem olvad úgy, bevonásra nem alkalmas.

Előzmény: AmazingGecko (99748)
AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.02 0 0 99750

Valahol olvastam, hogy  a 70% fölötti kakaótartalmú csoki nem alkalmas a bevonásra. De nekem már a 70%-os sem jött be.

Előzmény: homerx (99749)
homerx Creative Commons License 2023.01.02 0 0 99749

nem biztos, hgy ertem. a 60-assal nem volt problemad, csak a 70-essel? ezt nem tudom elhinni.

Előzmény: AmazingGecko (99748)
AmazingGecko Creative Commons License 2023.01.02 0 0 99748

Sziasztok!

 

70%-os étcsokival próbáltam bevonni a házi szaloncukrot, de nagyon sűrű lett az olvasztott csoki. Egy rakás vizet/tejet kellett kevernem bele, úgy jó lett az állaga folyékonyan, de bevonás után nem szilárdult meg 100%-osan, kicsit ragad. Min kéne változtatnom? Esetleg temperálni kellene?

A 60%-os étcsokival egy kicsit könnyebb dolgozni.

Popenka Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99747

"...a Bering szoroson keltek át. Nyilván ők már vitték magukkal a kukoricát"

 

Ez természetes. Nyilván magyarok voltak. Kukorica csalival horgásztak a Bering szorosban, amíg átkeltek. Persze, hogy vitték magukkal. KGB utasításra kellett körülvinniük a Földön.

Stirlitz tudott erről, miközben Müller, molnár létére, semmit sem sejtett.

Előzmény: dulci_nea (99737)
homerx Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99746

de hat a rag egyertelmusiti, hogy a 20-as kategoriaba vagy a foldrajziba tartozik a mondanivalom :)

Előzmény: öreg_néne_b (99745)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99745

Téged kivéve mindenki használ ékezeteket, így egyértelmű, hogy a szorosnak nem a szőrtelen az ellentéte. ;)

Előzmény: homerx (99743)
homerx Creative Commons License 2022.12.08 -1 1 99744

vagy akar a szorossal is :)

Előzmény: homerx (99743)
homerx Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99743

a szorossel meg maradjunk a 20-on tul :)

Előzmény: öreg_néne_b (99742)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99742

Nem fértünk át, mert túlságosan szoros volt. ;)

Előzmény: homerx (99740)
dulci_nea Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99741

Ja, ja! Én is emlékszem rá.

Előzmény: homerx (99740)
homerx Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99740

hajo, hajo, hajolemexem, mi keltunk at a bering-szoroson

Előzmény: dulci_nea (99737)
dulci_nea Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99739

De, simán. Nem mindet vitték el.

Szerintem már az ősmagyarok is....

Előzmény: beetee (99738)
beetee Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99738

Akkor... szerinted a templomosok nem kukoricáztak? :-o

Előzmény: homerx (99736)
dulci_nea Creative Commons License 2022.12.08 0 0 99737

Ez teljesen érthető. Az indiánok ázsiai ősei a Bering szoroson keltek át. Nyilván ők már vitték magukkal a kukoricát. Naugye.

Előzmény: homerx (99736)
homerx Creative Commons License 2022.12.07 0 2 99736

eeeeezek a templomosok tudtak valamit! mar a kora kozepkorban a kozelkeletrol importaltak a kukoricat! istenem! maaaaaaagit!

 

Mooni Creative Commons License 2022.12.06 0 0 99735

Nagyon köszönöm!!!

Már rendelem is. :)

Előzmény: öreg_néne_b (99734)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.12.05 0 0 99734

Ez úgy tűnik, hogy azonos a néhai Solvent pácsójával: 
https://profihentes.hu/termek/fuszeres-sonkapac-keverek/

Előzmény: Mooni (99733)
Mooni Creative Commons License 2022.12.05 0 0 99733

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a Böllér cég sonkapácával.

Eddig a Solventét használtuk kicsit felturbózva, de itt/v. egy másik topic-ban/ olvastam, hogy felszámolták őket, a neten sem találtam semmit, a solvent.hu-ra kattintva pedig a böllérshop jön fel.

Jó ez a termék, vagy keressek máshol másmilyet?? Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!