Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2002.10.20 0 0 509
Perception007,
a proci és az alaplap teljesen OK, szükség esetén a RAM-ot megduplázhatod.
Előzmény: Perception007 (508)
Perception007 Creative Commons License 2002.10.20 0 0 508
Megtudná mondani nekem valaki , hogy XP alatt Cubase SX instrumentek MIDI-ben való futtatásához illetve Reason2-vel való együttműködéséhez mekkora gép kell?

Elég egy ASUSP4 B533/1600Mhz Northwood proci/256Mb rammal?

MidiTom Creative Commons License 2002.10.19 0 0 507
wamzer,
jól sejted, az ACPI = Advanced Configuration and Power Interface. Ha él, akkor a PC-ben a fizikai IRQ-k egy logikai rendszeren át képeződnek le a WIndows-on belül, lehetővé téve, hogy külön slotban elhelyezett eszközök ugyanazt az IRQ-t is tudják használni. Így nem háborog a PC, ha azonos megszakításokra kerülnek kártyák, eszközök. Már amennyiben az illető kártyák engedik az IRQ sharinget. Viszont az erőforrások megosztásának az az ára, hogy az IRQ és egyéb erőforrásigények feldolgozásáért "sorba kell állni", az ACPI előbb - utóbb mindenkit elrendez, dehát közben esetleg megbicsakilik a zenéd...
Ezért, ha kikapcsolod az ACPI-t, akkor a régi "fapados" módon a hardver fogja kezelni a megszakításokat. Ilyenkor persze tudatosan úgy kell összekonfigurálni a rendszert, hogy ne legyenek IRQ egybeesések.
Bővebben:
http://service.steinberg.de/webdoc_ps_int.nsf/show/acpi_vs_audio_performance_en
Előzmény: wamzer (506)
wamzer Creative Commons License 2002.10.19 0 0 506
Köszi a segítséget MidiTom, most épp KX drivereket töltök le, remélem használni is tudom majd, az ACPI mi pontosan, nekem a BIOS-ban vmi energiagazdálkodási módnak rémlik, persze lehet rosszul :)

sajna a vas az marad ilyen, de mondom, eddig nem mértem túlságosan nagy proci terhelést, meg csomó effektezést nem is a VST-vel csinálok, hanem más progikkal, pl. SoundForge, szal nekem egyelőre elégnek tűnik ez. Original VST-re sajna meg még nem vagyok fizetőképes kereslet, pláne frissdiplomás munkanélküliként nem :)

Előzmény: MidiTom (504)
supremacy Creative Commons License 2002.10.19 0 0 505
Én ugyanezt csinálom, real-time effektezem a gitárt. Ami kell hozzá, hogy jó legyen a Latency:

1. Win98(SE). XP alatt a késés minimum 70-80 ms, win98 alatt 2-3 ms. XP-t ki lehet dobni!
2. Pörgesd fel a CPU-t, és ha feljebb megy a PCI busz sebessége is, akkor még jobb. A memória CL2-őn legyen, elég 128 is, csak gyors legyen!
3. Próbálkozz a Kx driverrel, a gyári driver nem jó semmire, max. Quake-et játszani. Nekem nem jött be, mert iszonyat kezelhetetlen volt, és SBlive!-ra jó az APSlive is.
4. Állítsd a mintavételi frekvenciát minél nagyobbra. 44100Khz helyett 48000Khz-el kb. 10%-ot lehet nyerni. Próbáld ki a 96Khz-et is, ha megy, az 100% gyorsulást jelent 44.1-hez képest.
5. Ne használd a Cubase, WaveLab, FrutyLoops, CakeWalk, stb. programokat, csakis egyszerű VST host programokat használj, amiket arra találtak ki, hogy a VST Instrumenteket és effekteket önmagában lehessen használni, minimális Latencyvel. A Cubase, stb. hihetetlen leszopja az erőforrásokat.
6. Ne gondold, hogy az 1800-as XP olyan erős. Nekem egy 1900-as Xp van, és épphogy elmennek rajta realtimeban az effktek. Ha már egyetlen felesleges program is bent van a memóriában, rögtön cseszheted a real-time-ot.

Néhány program neve, amit használhatsz:

Egyszerű VST hostok:

Simple VST host - 1.4 verzió a legújabb, ehhez ASIO feltétlenül kell.
Psycle 1.64 - Ez egy olyan tracker, amibe elvileg be lehet tölteni VST effekteket és instumenteket.
SynthEdit - Egyszerű VST host program, de az ASIO-t nem nagyon ismeri fel. Persze sokkal valószínűbb, hogy én voltam hozzá a hülye, mert a dokumentációja szerint működik vele.
ModPlug Tracker - Szintén VST képes tracker.

Sajna csak ezeket az egyszerű VST hostokat találtam, pedig minden nap futtatok egy google keresést, hátha van vmi új, de sajna semmi. livleg ezek is jók lennének, de nem mindegyik VST effekt és instument hajlandó működni bennük.

Gitárprogramok:

Amplitube VST - www.amplitube.com, ez a jelenlegi legjobb, a csúcs, stb. Nekem a latency ebben 12 ms, ez sajna sok.
Anwidasoft Effect Processor Pro - Önálló program, nincs benne torzító és erősítő szimuláció, viszont a Delay-e ennek a legjobb. 0-3 ms-ot tud, érdekes módon a PIII-1000@1400-as gépemben tud nullát, a 1900-as XP-n 3-at. Egyéni tapasztalat, de a hangprogramokra sokkal jobbak az Intelek, valószínűleg az SSE miatt.
Revalver - Ez egy elég komplett program. Önálló, VST-s és DirectX-es verziója is van. Nagyon jól néz ki, mindeféle szimuláció van benne, de sajnos vékony a hangja és nagyon zajos is + semmiféle gitárfeelinget nem ad. Post effektezésre is rossz a hangja. Pedig a Latecy ebben 0 ms, kár érte.

Ha mindezket sikerült megcsinálni, elárulhatnád, hogy neked mekkora Latencyk jöttek ki.

Előzmény: marco01 (499)
MidiTom Creative Commons License 2002.10.18 0 0 504
wamzer, van itt több gond is.
az egyik a prockó. Kisebb igénybevételre persze elcsörgedezik rajta a VST, de egy két plugin már bekavarhat neki. A tört VST-k stabilitása vátozó. Egyik ilyen-másik olyan, de mindegyik egy kicsit jobban zabálja a procit, mint kéne.
A sima Lájvot SB APS, vagy KX módban tudod ASIO-val használni. A multimédia ASIO, amit alapból így használsz, 750 ms latency-vel fut, és könnyen csúszik-mászik.
Ha külön W98 partíciót kreálsz, ügyelj rá, hogy az XP és a 98 beállítások ne kavarjank be egymás alá. Legjobb talán kikapcsolni az ACPI-t, de ez függ a többi használt vasadtól is.
Előzmény: wamzer (503)
wamzer Creative Commons License 2002.10.18 0 0 503
a hangkártyám sima SB Live, nemtom, hoyg ASIOs -e, (bar muxik a VST az ASIO multimedia driverrel) a VST meg crackelt, driverek a windoze, ill. nemreg frissitettem oket.

(a vassal nem hinnem, hogy gond lenne, mert ASUS TUSL 2C alaplap, cel 800 proci, es egy IBM 7200rpm HDD, ja, meg RAM, jo sok) a proci sztem boven eleg a VST 5.1-hez, 6-7 audio savnal efefktekel, eq-val megspeklve sincs tulhajtva a gep (legalabbis a preformance window szerint), nekem meg kb ennyire kell.)

de megfogadvan mostani, es korabbi tanacsodat, lettrhozok egy w98 particiot csak a Cubasenak.

Előzmény: MidiTom (502)
MidiTom Creative Commons License 2002.10.17 0 0 502
wamzer,
Ha ASIO-s kártyát használsz, ilyen csúszkálásnak nem szabad fellépni. Amúgy a VST 98SE-n stabilabban futtatható, mint XP-n. XP-n esetleg kikapcsolt ACPI-vel lehet szórakozni, de ez nagyon függ a használt hangkártya driverétől is. Van olyan, amelyik ACPI módban is szép stabilan dolgozik.
Előzmény: wamzer (500)
MidiTom Creative Commons License 2002.10.17 0 0 501
A VST-t meg az SX-et nem igazán valósidejű processzálásra tervezték. Az Audigy ASIO módban önmagában képes elég alacsony latency-re, akár 10 ms-nál kisebbre is. De ha valaki a bemenetre használ effektet, az másképpen érvényesül, mint lejátszáskor. Lejátszáskor ugyanis a PC "előre" tud nézni, és számolni, ezért pontosan akkor szólaln meg az effektezett jel, amikor kell. Bementi jelnél erre nem adjuk meg neki a sanszot, az input pufferekben töltött idő ehhez kevés. Az egyes effektek ilyen időhúzó hatása persze eltérő, de van ahol tényleg jól hallható. Általában ezért nem is használják az effekteket felvételkor, hanem csak a lekeveréskor.
wamzer Creative Commons License 2002.10.17 0 0 500
En ugy tudom, hogy ezt nem lehet megcsinalni, keses mindig lesz, es sok, vmi ilyesmit olvastam a manualban, vagy global disable, vagy keses. De lehet, nem igy van.

Ja, nekem Xp alatt szinkronproblemakkal kuszkod a VST 5.1, csuszkal az audio felvetel a mar rogzitett savokhoz kepest, nagyjabol tizedmasodpercnyit. Meg a SoundForge sem muxik rendesen, de ez OFF, bocsi...

marco01 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 499
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni mint kezdő cubase felhasználó. Ha a hangkártya audio line bemenetére pl. gitárt csatlakoztatok lehet-e az SX effektjeit a fül számára jelentéktelen késéssel monitorozni. /10ms?/ Konkrétan - gitárhoz szeretném multieffektként használni a cubase sx-et gyakorlás közben. A dolog ugyan működik csakhogy a line kimeneten a módositott hang kb. 200-300 ms késéssel halható egybekeverve a nativ realtime jellel. Hardware: audigy ex, 1.8G athlon, abit kx7-333.Tudna valaki útbaigazitást adni?
Köszönöm!
Sir Mocke Creative Commons License 2002.09.25 0 0 498
Kedves MIDI varázslók, senkinek nincs ötlete a problémámra?
Előzmény: Sir Mocke (491)
Qperügynök Creative Commons License 2002.09.19 0 0 497
Hi,

Cubase VST/32 5.1 XP alatt problémamentesen működik, több, mint 9 hónapja, folyamatos egésznapi igénybevétel mellett. (naponta 4-10 órát fut, alkalomtól függően) Mind az op., mind a cub. legal. Megjegyzem, mindíg csodálkozva olvastam a cub./pc konfliktusokról. Igaz azonban, hogy a pc-inket mindíg az alkalmazásokhoz építettük.
Legfontosabb tapasztalatok: Intel alaplap + Intel proc., megbízható vga vezérlő, ATI v. Matrox, márkás ram, nem baj, ha nem Kingston, külön HDD system+prog., külön HDD adat (ne legyenek több darabra partícionálva) megfelelő hangkártya/digitalizáló interfész(pénztárca függő).
Korábbi VST verzióknál, korábban aktuális (2/3 év)
pc konfigokkal (Win95/98) sem tapasztaltunk midi/audio csúszkálást, akkor is lemezt+klipeket csináltunk rajta, most is. Nem értem továbbá a hatalmas Mac ajnárt sem, de ez már más tészta.

John Cooper

wamzer Creative Commons License 2002.09.10 0 0 496
Koszi a tancsot, lehet, hogy csinalok egy W98 particiot a Cubase-nek.
Előzmény: MidiTom (495)
MidiTom Creative Commons License 2002.09.08 0 0 495
A "sima" 5.x Cubase számára az optimumot 98SE-n tudod belőni. Az XP-n nem valószínű, hogy ezt meg tudod közelíteni. De ez az egész nagyon hardver függő.
Előzmény: wamzer (494)
wamzer Creative Commons License 2002.09.07 0 0 494
Hát, sztem engem sem fog :)
Sztem akkor kísérletezgetek a dologgal, mert a mostani WinME konfig egyre nagyobb baromságokat csinál (nem a Cubase-zel {apropó, hogy kell a Cubase-t helyesen ragozni a magyar helyesírás szabélyai szerint?}, hanem egyébként, a szokásos Win baromságok), és erre több okos haverom szerint az Xp lenne a megoldás.
Előzmény: MidiTom (493)
MidiTom Creative Commons License 2002.09.07 0 0 493
Nos, mivel egy gépen meg kellett oldani az SX és a VST futtatását is, megnéztük ezt a dolgot. Végülis megy a VST, de kell egy kicsit trükközgetni, hogy épkézláb legyen. Szükségmegoldásnak tartom. Korábban egyébként az volt a legfőbb gond, hogy nem látta a printerportos kulcsot az XP-n keresztül. Bár ez itt egyeseket nem nagyon zavar :)
Előzmény: wamzer (492)
wamzer Creative Commons License 2002.09.06 0 0 492
Mintha lett volna mar errol szo, de fut a Cubase VST 5.1 win XP alatt? Tapasztalatok?
Sir Mocke Creative Commons License 2002.08.02 0 0 491
Tanácsot kérek.

Felraktam a gépemre a Guitar-pro3 TAB (gitár-"kotta") szerkesztő programot, ami midivel le is játsza a beírtakat. Viszont lejátszás közben folyamatosan "bugyborékolnak" a hangok, mintha állandóan be lenne kapcsolva vmi tremoló vagy vibrátó effekt. Más gépén is próbáltam már ezt a progit, ott nem csinált ilyet. A gépemen fut másik hasonló midis alkalmazás (TablEdit), az nem csinál ilyet. A hagkártyám alaplapra integrált AC '97.

Én azt gondolom vmi beállítási hiba lehet, de nem tudom mit, hol keressek. Tudtok segíteni?

Haasz Andras Creative Commons License 2002.07.29 0 0 489
off:
aszandek: Már megin ez a hülye sznob duma... szerinted ez segítség??? Csórikámnak adott a konfigja, ehhez keres megoldást, nem arra kiváncsi, neked milyen jó!
Mellesleg nekem se volt soha semmi problémám premierrel wintel alatt, mert megtanultam használni.
on:
bocsesz...:)
Előzmény: Törölt nick (487)
MidiTom Creative Commons License 2002.07.29 0 0 488
Tipli,
az a kérdés, hogy mihez képest késik a felvétel?
A megoldás is ettől függ.
Előzmény: Tipli02 (485)
vnorbi1 Creative Commons License 2002.07.28 0 0 486
A szinkronteszt végigment rendesen, hiba nélkül ?
Mert ha igen nem szabadna csúszkálnia , de lehet gond az AMD proci is.
Előzmény: Tipli02 (485)
Tipli02 Creative Commons License 2002.07.23 0 0 485
Sziasztok!

Régebben próbáltam a cubase 3.6-ost, de az a gondom volt, hogy összevissza pontatlankodott.. Aztán Cakewalkoztam. Mostanában viszont hozzájutottam egy Cubase SX-hez és nagyon megtetszett, csak megint egy kis gond: ha audiót rögzítek, késik a felvétel. (Athlon 1.4 Ghz, Sblive, 320 Mb Sd ram, WinXP)
Cakewalk és Sonar alatt semmi ilyesmi nem volt.
Remélem tudtok segíteni. Köszi.

caravaggio Creative Commons License 2002.07.01 0 0 484
Miditom

A telefonos ajánlatod érdekel és erre a címre irjál: hali@enternet.hu.
Előre is köszi Caravaggio.

e_dora Creative Commons License 2002.07.01 0 0 483
hali

voltak regen a dev file-ok, olyan mint a cakewalkban a instrument definition, itt nemtom mi a neve..(studio modulba kellett valahol). namindegy, az a kerdesem, a regi .dev-eket hogyan tudnam hasznalni az SX-ben, ahol par beepitett hangszerkonfiguracio mellett mar XML-ben tarolodnak az ilyesmik? vagy meg kell varnom, amig valaki megcsinalja sx-re a neten, vagy egyenkent irjak at mindent?

MidiTom Creative Commons License 2002.06.29 0 0 482
caravaggio,
nem hiszem, hogy erről lenne szó. Valszeg kicsit összetettebb a dolog. Ha gondolod, beszélgethetünk róla telefonon. Dobj fel egy emailt, és megadom a számomat, ha úgy gondolod!
Előzmény: caravaggio (481)
caravaggio Creative Commons License 2002.06.29 0 0 481
MidiTom

A futásssal nincs is baj, mert nyugodtan meg tudom terhelni anélkül, hogy akadozna akár egy picit is. De esetleg lehet e köze a PII-es kapcsolatnál, hogy ezért nem bírja már a kettőt együtt és fagy le álandóan.
Caravaggio

MidiTom Creative Commons License 2002.06.28 0 0 480
caravaggio,
PII-n nem is kísérleteztem még VST 32-t futtatni, mert az PIII-on is csak a fürgébbeken érzi jól magát.
Vannak persze mostanság gyorsabb celeronok, meg jó alaplapok, UDMA 100-as vinyók, de attól függetlenül a PIII, vagy méginkább a P4 ajánljható, ha kicsit is összetettebb munkát csinálsz (több sáv, több plugin).
Az SX-hez pedig az ajánlott konfig: P3 (inkább P4) 1 GHz felett, 512 RAM.
Előzmény: caravaggio (479)
caravaggio Creative Commons License 2002.06.28 0 0 479
MidiTom

Most a 4.5-t, de probáltam már a 5.0-s verziót is.
A másik kérdésedre a válasz pedig a jelenség úgy
kezdődik, hogy elkezd elöszőr az első beütés csak
csúszni, majd pedig lemarad és mondjuk egy 64-nyi
késéssel az elsőt és másodikat egyszerre adja le. Metronomnak pedig külső hangszert használok.
De itt annyit megjegyeznék, hogy hosszú évek óta
így használom, csak amióta PII-re cseréltem a gépem, majd az új VST-re azóta van ez a jelenség.
caravaggio

MidiTom Creative Commons License 2002.06.27 0 0 478
caravaggio,
melyik SF verziót használod?
A másik kérdés: mit jelent az, hogy a metronóm furán üt? bizonytalan a tempo? Vagy a hangzása változott meg? Min hallgatod a metronómot: külső midi eszközön, vagy hangkártyán?
Előzmény: caravaggio (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!