Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csinnnKA Creative Commons License 2000.06.21 0 0 161
Igen, ez általában -mondhatnám: normál esetben- így van. De azért vannak kivételek! ;-)
Nekem pl. kettő is volt. Az egyiket én bambultam el (de piszkosul), a másik esetnél abszolút vétlen voltam, egy őrült elmebeteg majdnem belénkjött. (Nem vicc, centiken múlt.) Na, ott aztán volt fékcsikorgás, ráadásul akkor még alig vezettem 8-10 órát forgalomban, úgyhogy nem voltam valami magabiztos. A jelenet pedig annyira megviselt, hogy 1-2 percre félre kellett állni utána az út szélére, olyan szívdobogást kaptam.
Aztán amikor az ember (vizsga után x idővel) elkezd minden nap vezetni, akkor szép lassan megszokja azt, hogy nagyon-nagyon-nagyon kell figyelni és észnél kell lenni, mert a város tele van olyan elmebetegekkel, akik szemrebbenés nélkül követik el a legdurvább szabálytalanságokat (pofátlanul balra-kanyar, ahol kifejezetten tiltva vagyon... vagy pl. zöld lámpára indulsz, bent vagy a kereszteződésben, s akkor az autódtól 10 centire elszágult előtted keresztben egy állat kb. 80-nal).

Mindenesetre, engem tanulóvezető koromban az borított ki legjobban, ha az oktatóm belebika a fékbe. :-)

Előzmény: noemi (160)
noemi Creative Commons License 2000.06.21 0 0 160
Szerencsére az oktatóm nem szokott csak úgy belebikázni a fékbe. Már időben elkezdi ordítani, hogy FÉÉÉK, FÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK! :))
Pok ussz! Mi van veled? Sikerült a vizsga?
Előzmény: csinnnKA (159)
csinnnKA Creative Commons License 2000.06.13 0 0 159
Ügyeskék és Ügyetlenkék! :-)
Noéminek gratula... most jön még csak a neheze, majd meglátod! A forgalmi vezetés sokkal nehezebb, sokkal veszélyesebb, nagyon észnél kell lenni. Nincs rosszabb annál, mint amikor mész-mész, és az oktatód teljes erőből belebikázik a fékbe. Majd kiestem a szélvédőn! :-O
De ugyanakkor szerintem jobban is élvezi az ember, mint az uncsi rutint! ;-)

Pok ussz!
Fel a fejjel, tekintsd a jó oldalát: legalább jobban +tanulod az alapokat.
Őszintén szólva amikor a forgalmin megvágtak, nagyon fel voltam háborodva, és nagyon neki voltam keseredve, hogy mennyire nem megy nekem ez az egész. Ha néha úgy éreztem magam, mint a "nagyok", akkor a köv. alkalommal tutira csináltam valami nagy hibát, amitől minden magabiztosságom szertefoszlott. És a bukta utáni plusz tíz óra nem volt káromra, mondhatom. Szóval mindenben van valami jó. Vezeti megtanulni meg úgyis csak úgy fox, ha majd levezetsz 10-20-30 ezer km-t, sokkal-sokkal a jogsi megszerzése után. ;-)

SOK SIKERT MINDENKINEK, ÉS VÁROM A BESZÁMOLÓKAT! ;-)

noemi Creative Commons License 2000.06.02 0 0 158
ja, azt kihagytam, hogy egyébként a bakit leszámítva ügyi voltam :))
Előzmény: pok_ussz (156)
noemi Creative Commons License 2000.06.02 0 0 157
Köszi harvester a gratulációt! :)
Pok ussz! szerintem se csüggedj, fog az menni!!
te tudsz valamit!? volt egy kis szemhunyás :) ugyanis nálam is becsúszott egy tiédhez hasonló baki (amit nem is hoznék nyilvánosságra :)), de mivel már este az utolsók voltunk, elnéző és felettébb rendes volt a vizsgáztató, meg azt is tudta, hogy de. is volt statisztika vizsgám, úgyhogy a tegnapi napom nekem is zűrös volt.
Ráadásul hétfőtől már új munkahelyen leszek (izgulok hogy milyen lesz), úgyhogy ma vagyok itt utoljára (búcsúzkodás stb), mármint a mostani mh-emen. Otthon meg felújítások vannak, nincs egy nyugodt hely, ahova leülhetnék tanulni (ez kifejezetten hasznos ilyenkor vizsgaidőszakban :))nemde?)
Szóval én sem voltam tegnap az a kifejezetten nyugodt és megfontolt (főleg, hogy majdnem el is késtem).
Úgyhogy mostanában halmozom az élvezeteket.

Egyébként te vizsgánál voltál először a vizsgapályán, vagy ott is gyakoroltál? Mert én mikor először vizsgáztam, szörnyű volt, hogy akkor voltam ott először. Most másodszor már 100x könnyebb volt, ismerős volt a hely, tudtam, mikor merre kell majd menni, mit kell majd csinálni, és egyáltalán, hogy hol vagyok :)))
másodszor sokkal könnyebb lesz! hidd el!

noemi
(gratulációkat és csokrokat a megadott címre lehet küldeni) :))

pok_ussz Creative Commons License 2000.06.02 0 0 156
Áh,
nem volt semmi, csak vadbarom voltam. Bejött, amitől tartottam, olyat csesztem el, amit még soha. Behúzott kézifékkel elindulni... (azért nem rögtön, csak az első feladat után...:-) )
A vizsga neve: rutin. Pok ussznak ez nem volt meg. Ilyen hülyeséget nem lehet csinálni, akármennyire is izgul valaki.
Sokkal inkább volt gond a fejemben. Annyi szar van a melóhelyemen, hogy mindenütt voltam, csak a vizsgán nem.
Utána meg... Annyira dühös voltam. Most újabb két hét...
Fene vigye el !
Noemi: minden klappolt, semmi jóindulat sem volt benne ? Ilyen ügyi voltál? Vagy volt némi szemhunyás is?

Harvester: legközelebb egy sört lenyomok előtte. Csak a kocsiban ne böfögjek...
:-)

Pok ussz

Harvester Creative Commons License 2000.06.02 0 0 155
noemi gratulálok :-)

pok ussz, ne csüggedj, engem többször is elrántottak rutinon, aztán bevágtam egy xanaxot vizsga előtt és átmentem. Sőt még le is ugattam a vizsgabiztost, hogy ne sürgessen. A rutin hiányát némi mesterséges magabiztosság kitűnően pótolja....:-)

Hali
Harvester

Előzmény: noemi (154)
noemi Creative Commons License 2000.06.02 0 0 154
pok ussz! Várom a beszámolód!
noemi
noemi Creative Commons License 2000.06.02 0 0 153
tatatataaaaaaaaaaaaaam!!
SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT SIKERÜLT

noemi :))

Előzmény: pok_ussz (152)
pok_ussz Creative Commons License 2000.06.01 0 0 152
Nekem nem sikerült,
máshol már kipanaszkodtam magam.

Remélem, Te több sikerrel jártál - a vizsga alapján ez a Te napod!
Majd beszámolok (remélem Te is), csak most rohanok.

Előzmény: noemi (151)
noemi Creative Commons License 2000.06.01 0 0 151
halihó!
Éppen csak beugrottam, két vizsga között. :)
Oltári nagy mázlim volt statekon!! Jó pár embert nem engedett vizsgázni, mert vagy nem küldte be a beadandót, vagy hiányosan, vagy nagyon trehányan (Főiskola ez, vagy mi, kérem!)
Nos, én is azok között voltam, akik hiányosan (nálam 2 feladat hiányzott teljesen) küldték be, de ezt ő nem tudta, és nem is jött rá. Ugyanis (és ez a csoda :) volt egy kupac, amit ma reggel véletlenül (!) talált meg a titkárnő szekrényének egyik polcán, és az enyém is ezek között volt. Ezeket még vizsga előtt nem nézte át, hanem vizsga közben állt neki. De ugye azért nem tudott teljesen belemélyedni, hiszen figyelni kell azokat a fránya kölköket, hátha puskáznak :) Úgyhogy csak elég felületesen nézte meg, és így nem jött rá (hogy engem elvileg ki kellett volna küldenie a vizsgáról). Én meg ülök nyugodtan, várom, hogy mondja a nevemet, erre semmi. Összvissz egy emberkét küldött ki. Húha, mondom akkor neki kellene állni valamit alkotni. Így indult a kalandos statisztika írásbelim. :)) Valamit összehoztam, remélem elég lesz ahhoz, hogy ne kelljen ismételni a szereplést.

A rutinom 18.20-kor lesz.
Szerintem Neked fog sikerülni. (ha igen, akkor gondolj rá, hogy én ezt előre megmondtam :)), ha nem akkor arra, hogy én is másodszor megyek) és most BIZTOS sikerülni fog :))))

most ennyit
kicsit hosszúra sikerült, meg gyorsan is írtam, de azért remélem érthető :)

ügyes legyél!!

noemi

Előzmény: pok_ussz (150)
pok_ussz Creative Commons License 2000.06.01 0 0 150
Mesélj !
Statek hogy sikerült?
S a rutinod?
Hánykor lesz?
Mesélj el mindent !
Előzmény: noemi (143)
pok_ussz Creative Commons License 2000.06.01 0 0 149
Ma megyek rutinozni...
Pok nem fogja meg usszni.
Meg fog bukni.
Valamit mindig elszúr.

Tegnap a legutolsó próbán olyat csesztem el, amit még sosem. Hogy bízzak így magamban? Rutin a neve, de semmi rutinom nincs.

Ismétlés a tudás anyja, de majd beszámolok.
:-)

Előzmény: csinnnKA (148)
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.25 0 0 148
Pok ussz!

A < kacsacsőr közé > írd be a szöveget!!! (space nélkül, természetesen)

Lefulladás: előfordul. Még fog is. Azok a rutin dolgok pedig, mint indexelés vagy pl. sebességváltás szintén még sokáig kísérni fog. De hidd el, mire levezetsz 10-20 000 km-t, addigra már a véredben lesz. A vizsgán meg majd még figyelni kell rá, mert bizony az ember hajlamos arra, hogy izgatottságában ezt vagy azt elrontson vagy elfelejtsen, a vonalhibák pedig piszok gyorsan összegyűlnek.

Emléxem (mivel nem volt olyan nagyon régen), hogy én az elején amikor szép óvatosan a pedálra helyeztem a kis csülköcskémet, akkor néhány másodpercig még úgy igazgattam is a lábam, hogy jó legyen, nehogy lecsússzon a pedálról stb. Legszívesebben odalesekedtem volna, hogy pontosan hogy áll a fékhez, ill. a gázpedálhoz képest, de persze az oktatóm nem engedte. A forgalomban meg mindig kettesben vagy max. hármasban "száguldoztam", s csak az oktatóm figyelmeztető köhintéséről jöttem rá, hogy fel kéne kapcsolni négyesbe. Bezzeg a kanyaroknál elfelejtettem visszakapcsolni kettesbe... hülyét kaptam magamtól. Olyan ciki volt. :-)

Előzmény: pok_ussz (147)
pok_ussz Creative Commons License 2000.05.24 0 0 147
köszönöm szépen !
megyek a jelölt topicba - mert a kacsacsőrt a szöveg elé, esetleg után (egyáltalán hová) tegyem, az bizony homály.

Tegnap megint rutinoztam, s sikerült lefullasztanom kétszer is a verdát...
Indexelni (majdnem) mindig elfelejtek, egyfolytában azon gondolkodom, mit kell a lábaimmal csinálni, mikor mit kell lenyomni.
Gázt finoman, féket úsz., viszont a kuplungot tövig...Sok ez egy poknak, még ha oly sok lába is van.

Előzmény: csinnnKA (146)
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.23 0 0 146
Szerintem nagy szemétség "összekapcsolni" ezt a kétfajta vizsgát csak azért, hogy még többet kereshessenek a kaszálásokkal. Az egész oktatás-vizsgáztatás már tényleg kész horror, annyira a pénzre mennek, mint a Rigó utcai nyelvvizsga-központ. :-(

Pok ussz:
a HTML-ekről szóló topicban sokat tanulhatsz, de a kérdésedre a választ én is meg tudom adni:
< > kacsacsőr közé beírod pl. hogy font size=5, és ekkorák lesznek a betűid.
SZINEZÉS: < > kacsacsőr közé beírod pl. hogy font color=magenta , és máris ilyen színűek lesznek a betűid.

Előzmény: pok_ussz (145)
pok_ussz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 145
Valamit elszúrtam...
még 1x:
Hogy tudtok ilyen szép, nagy színös betüket írni?

S aztán tanulj noémi !

Remélem, most jó lesz...

Előzmény: pok_ussz (144)
pok_ussz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 144
Hogy tudtok ilyen szép, nagy, színes bötűket írni?
A szokásos word jelölgetéssel nem megyek semmire.

S aztán tanulj noemi !

Előzmény: noemi (142)
noemi Creative Commons License 2000.05.23 0 0 143
Kéretik gratulálni, ugyanis 100. voltam, és életemben először írtam ilyen színeset és nagyot. És sikerült! :)))
noemi Creative Commons License 2000.05.23 0 0 142
Na azért ne essünk túlzásokba! Csak tanulgat. :))
Egyébként teljesen úgy van, ahogy pok ussz mondta. Egy bukta, két vizsga.
Ja, és
Köszi csinnnKA! :)))
Előzmény: pok_ussz (141)
pok_ussz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 141
csinnnKA:
(Bár nem én kaptam a kérdést, de noemi biztos tanul)
köszi a biztatást, szükség lesz a szerencsére.
A vizsgáztató-oktató lobbynak (vagy kinek is?) sikerült ugyanis kiharcolnia, hogy a rutint egy füst alatt kell megcsinálni a műszakival. Bármelyikből bukta====> újra mindkettőből, cirka 2400 ruppóért.
Erre varrj gombot !

noemi:
lassan 10 éve a Buzogány sztríten, meg pár éve a Ménesin.
Élménybeszámoló persze, hogy lesz. Ma is megyek órára, este hattól...Brrrrr. Vagy 10-re érek haza.

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.23 0 0 140

Mindkettőtöknek egy nagy kalappal !!! :-)


(Noémi! Nem válaszoltál: együtt volt a rutin + a műszaki?)

Majd meglátjátok: az igazi bexarás akkor jön, amikor bekerültök az élet sűrűjébe (értsd: forgalmi vezetés), és mondjuk jobbra három sávot kell átszelnetek alig száz méteres távolságon belül úgy, hogy a kocsik között nincs "lyuk", viszont 70-nel száguldanak mellettetek, és nektek ÁT KELL(!) menni, mert az a sáv lesz a jó! Az már valami! Kész pelenkacsere! :-))))))))))

noemi Creative Commons License 2000.05.23 0 0 139
de jó! egyszerre fogunk vizsgázni? utána élménybeszámoló!!
off
a statisztikától én is jobban félek, főleg, hogy még nincsenek kész a beadandó feladataim sem.
egyébként te hol vizsgáztál belőle, és mikor?
on
noemi
Előzmény: pok_ussz (138)
pok_ussz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 138
nekem is, nekem is...
mármint a rutin

statisztikán már túl vagyok.
:-)
szvsz ez utóbbi a szaharabb.

Előzmény: noemi (137)
noemi Creative Commons License 2000.05.23 0 0 137
Köszönöm az együttérzéseteket, nagyon jól esik.
Következő próbálkozásom jövő hét csütörtökön du. lesz, pontos időpontot még nem tudok. Viszont nagyszerű nap lesz akkor, ugyanis de. statisztikából fogok vizsgázni. Szörnyűűűűűűűűűűűű! Na de elég az önsajnálatból.

Mindenkinek nagyon szép napot!! (Itt már kezd kisütni a nap is.)

pok_ussz Creative Commons License 2000.05.23 0 0 136
Erőt, egészséget,

sajnálom noémi, hogy beégtél, de hát lassú víz partot mos. Idő kérdése csak, hogy meglegyen - és inkább a tanpályán járj így, mint élesben.
Én úgy fogom fel, hogy saját biztonságomról van szó, nem érdekel, ha nem sikerül elsőre. gosan húznak meg, ám legyen.

Össze fog jönni !
Vizsgaidőszakkal együtt azért tényleg gáz..
S mikor lesz a következő próba?

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.22 0 0 135
Noémi!
Sajnálom a buktát, de meg kell mondjam: a dolog velejárója.
Neked a műszaki + a rutin együtt volt?????????????????????? :-O
Mert nálunk úgy volt, hogy a kresz-vizsga után lehetett menni rutinozni, de a forgalmi előtt meg kellett, hogy legyen a műszaki vizsga. A forgalmi végére pedig az eü. is.
Úgyhogy nálunk az tök külön tök komoly vizsga volt (issstenem, hogy féltem attól is).
A rutin nekem nagyon jól ment, bár a jobbra-hátra kiállásnál majdnem elvittem a bólyát, de csak egy pedagógiai célzatú fejcsóválás volt a büntetésem a vizsgabiztos részéről.
Aztán indult a forgalmi vezetés, az nem volt semmi, nagyon féltem az első pár órában. Ha mellettem elhúzott egy kamion vagy busz, még a nyakamat is behúztam. Ami pedig a felkészületlenséget illeti, amikor végre átmentem a vizsgán, ugyanúgy jártam, mint Te. Úgy volt, hogy fél óra múlva kezdünk. Igen ám, de "Pista bácsi" előbb végzett az előző vizsgáztatással, és mivel az oktatóm kiugrott a kocsiból körbenyalni a vizsgabiztost, így az öreg azt mondta, hogy nem megy be most a pihenőbe, hanem levizsgáztat engem is, mert ha kicsit belehúzunk, akkor majdnem egy egész lyukas órája lesz, és akkor majd dumálhatnak meg kártyázhatnak a pihenőbe. Gondolhatod, hogy nálam is beindult a zabszem-szindróma, és talán hozzád hasonló riadtsággal a szívemben, kezemben, gyomromban, segélykérően pillogtam az oktatómra, hogy most mi lesz, mert én bizony még nem készültem fel lelkileg. Erre ő: "Na, akkor induljunk, csillagom!" Aztán levizsgáztam! :-)

Bee!
Sajna az oktatóm névkártyáját 1-2 héttel ezelőtt véletlenül kihajítottam.
De tuti, hogy bármelyik autósiskolát felhívod, vehetsz vizsga-kötelezettség nélkül is órákat.
Vagy ha még megvan a régi oktatód telefonszáma, akkor hívd fel, az még olcsóbb, mert most már kb. 1200 Ft körül van egy óra, de ugyi csak a kétharmada vagy a fele az oktatóé, a többit le kell adnia. Ha fél-maszekban vesz veled néhány órát, az neked is olcsóbb!!!
Nem teszi ki a T-betűs táblát, hisz ha a rendőr igazoltat benneteket, akkor van jogsid, semmi gond. Viszont neked ott a megnyugtató biztonság, hogy ha elbambulsz vagy lassúak a reflexeid, ő pedálozik helyetted. :-)

Beebite Creative Commons License 2000.05.21 0 0 134
Sziasztok!

Csak átfutottam a hozzászólásokat, de azt hiszem nem volt még szó az én "gondomról". Már lassan 6 éve van jogsim, de az utóbbi 3 évben nem vezettem, mert nem volt mit. A szülők céges kocsiját nem lehetett, más meg nem adódott. Most nyárra viszont autókázós nyaralást tervezünk a barátommal, vagyis szükségem lenne némi frissitésre....
Szerintetek megoldható egy autós iskolánál, hogy ne 30-50 órás forgalmi-tanfolyamot vegyek, a végén vizsgabiztossal, meg kenőpénzzel, hiszen ez már megvan, hanem mondjuk 10-12 órás gyakorlás duplafékes kocsival, oktatóval, casco-val stb...
VAgy ez nem jó ötlet? Van valakinek tapasztalata, ötlete, cime, hogy kit keressek? Vagy kit ne?

Egyébként én Szentendrén tanultam vezetni egy nagyon rendes muksótól (meg tudom adni a számát), mindent megtanitott, nem volt korrupt, és béébwen volt a vizsgabiztosokkal. Én elsőre megbuktam, de az talán indokolható volt, túl nagy lendülettel szálltam be az utolsó kis kanyarba, ha jött volna gyalogos, azt valszeg elkaszálom...

De nem kentem le senkit, ment 2x mint a karikacsapás.
Irjatok ide, vagy mailt, várom nagyon..:)
Bee

noemi Creative Commons License 2000.05.18 0 0 133
Kedves csinnKa!
Jókor szorítottál nekem, csak kár, hogy most a sikertelen vizsgám után olvasom bíztató soraidat. :(
Ma délelőtt vizsgáztam. Mondanom sem kell, reggel már minden bajom volt. Eddig egyszer sem mentem izgulva vezetni, na de a vizsga az vizsga. :) Fejfájástól kezdve, a hányingeren keresztül a gyomorgörcsig, minden megvolt.
A vizsgáztató egyáltalán nem volt szimpatikus. Alig értettem, hogy mit motyog az orra alatt. De azért minden kérdésére tudtam válaszolni. (Bezzeg a legutolsó mondatát azt elég érthetően mondta: noemi, ezt még egy kicsit gyakorolni kell :))Szóval a műszaki ment simán. Egyébként 10.20-ra voltam beírva vizsgázni, de már háromnegyedtízre odaértem. Amikor mondta az oktatóm, hogy üljek be, állítsak be mindent, még meg is kérdeztem: De ugye 10.20-kor vizsgázom?? IGEN-IGEN. Erre meglepetésszerűen jön a vizsgáztató, hogy húzzak egyet.(Jól van mondom, biztos csak a műszaki rész van előbb, de a gyakorlat biztos 10.20-tól) Erre utána rögtön, hogy üljek be! És induljunk! (HUH, tudom, hogy hülyén hangzik de lelkileg még nem voltam rá felkészülve :))
Egész jól ment, de már gyorsításnál elakadtam, amikor kettesbe akartam rakni, egy ürest sikerült összehoznom. CIKI! Ennyi volt. Szóval, bénáztam egyet.
De már befizettem a pótvizsga-csekket. :)) Ez aztán az optimista szemléletmód, mi? :))
Azért jó lett volna, ha elsőre sikerül. Ugyanis épp kezdődik a vizsgaidőszakom is. :(( (Lehet, hogy drága édesanyámnak volt igaza, hogy ne csináljam egyszerre a kettőt? Ja, és most fogok állást is változtatni. Ennyi stresszhelyzetet egyszerre... :))

noemi

Előzmény: csinnnKA (132)
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.17 0 0 132
Noémi!
Szorítok neked (ha még nem késő)! ;-)
Megnyugtatásul (szintén arra az esetre, ha még előtte állnál) annyit, hogy rutinból nagyon ritkán rúgnak ki... majd a forgalmi vizsgán kösd fel a bugyingót, mert ott 40-50 %-ot mond a statisztika a buktatásra (bár nekem úgy tűnt, inkább közelít a 70-80 %-hoz a bukások száma).
Nekem az oktatóm azzal kezdte a rutin vizsga után, hogy akkor most készüljek fel a borzalmakra. Továbbá, hogy akár jól fog menni a forgalmi vezetés (ami egyébként egész más, mint a rutinpályán tekergés), akár nem, háromféle vizsgabiztos létezik:
I. aki megvesztegethető, s akit meg is kell vesztegetni, különben megvág, de ha tejelsz, akkor csak akkor vág el, ha tök hülye vagy, netán valami nagy hibát követsz el.
II. Kislétszámú csoport, ide tartoznak azok, akik alapvetően nem szemetek, tehát nem biztos, hogy megbuktatnak, viszont szigorúak és megkenhetetlenek, az igazság bajnokai. Ha náluk vizsgázol, és persze nagyon tudsz, akkor garantáltan átmész. Persze a vonalhibák gyorsan szaporodnak.
III. A szadista. Külön állatfaj. Vagy ebben élvez, vagy esetleg egyszer korábban csontig összeveszett már az oktatóddal (esetleg az oktatód vele), a lényeg, hogy kölcsönösen utálják egymást, ezért ez a fajta vizsgabiztos garantáltan megbuktat még akkor is, ha Te vagy Niki Lauda.

Hát ezekre készülj. Én az első forgalmi vizsgámon II. csoportból kaptam vizsgabiztost. De akkor még olyan kis zsenge volt a tudásom, és olyan rohadtul izgultam, hogy 200 m után kampec. :-(
Aztán kikaptam "hármaskát". Az oktatóm ez esetben is előre bement, hogy kinyomozza, kinél vizsgázunk. Amikor visszajött, és beszállt az autóba, azt mondta: "Na csillagom, ne várjuk meg ezt a szemét vén dögöt, mert ez kicsinál téged. Húzzunk el innen villámgyorsan, hozz egy orvosi igazolást, hogy fekvőbeteg voltál, ez esetben nem kell újra befizetni a vizsgadíjat, és nem vész el ez az alkalom, vagyis nem számít bukásnak."
Amikor harmadszor is eljött a vizsga napja, már rutinos vizsgázó voltam. Ülve a tanpályán, várva a vizsgabiztost, valahogy az az érzésem támadt, hogy én soha nem fogok levizsgázni, pedig már vagy 50 órát vettem. És akkor jött egy egyeske! Imádtam! Barátságos, kedves öregúr, aki végigdumálta az utat az oktatómmal, kedélyeskedtünk hárman, csak én voltam közben magamon kívül, olyannyira, hogy kissé belecsúsztam egy stop-táblába. Szóval megálltam én, de kb. 10 centivel a vonal előtt. Erre a vizsgabiztos jelentőségteljesen köszörülgetni kezdte a torkát, hogy ejnye-bejnye, meg hogy ezt még gyakorolni kell. Na -gondoltam- ez is megvág, hurrá, sosem lesz jogsim. De aztán azt mondta, hogy menjünk tovább. Végigcsináltam... további hiba nélkül. Csodák-csodája, még a párhuzamos parkolás is szuperul sikerült (azóta sem). :-)))))))

Mindez ma már csak emlék, a bő egy év alatt rengeteget vezettem, iszonyú sokat, legalább 15ezer km-t (ami önmagában nem rengeteg, csak egy kezdőnek és egy év alatt). Megy minden! Persze egy esetleges balesettől nagyon félek, de már nem vagyok görcsös. Az első hónapban nem mertem a férjem nélkül sehová se menni. A másodikban csak ismerős, viszonylag közeli helyekre, 15-20 km-t. Ma már... 150 km-t úgy vezetek le, hogy meg se kottyan. Majdnem minden nap kocsival jövök dolgozni, mellette hétvégeken vidéki kirándulások, nyáron sok Balcsi. Na, ez külön műfaj, autópályán 140-160-nal... amikor alig egy éve még az 50 km/h is túl gyorsnak tünt! :-))))))))

Számoljatok be az eredményekről, jó?! :-)

Előzmény: noemi (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!