Keresés

Részletes keresés

tcs969 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 1981

Oké!

De van még hely,jöhetnek azok is akik tavaly reklamáltak,hogy nehézkes tömegközlekedve megközelíteni a délegyházi hivatalos naturista strandot.

Most nem kell gyalogolni!

Előzmény: BAZS (1980)
BAZS Creative Commons License 2007.07.02 0 0 1980

Csabi,

szándékaim szerint én szombaton reggel veled tartanék a délegyházi vasútállomásról. Számíts rám, légyszi.:-) Köszi.

Előzmény: tcs969 (1977)
Vegetable Creative Commons License 2007.07.02 0 0 1979
Azt tudtuk, de valahogy nem volt tul szimpi :-) A Sv Duh jobban bejött :-)
Előzmény: RodrigeZZ (1955)
Vegetable Creative Commons License 2007.07.02 0 0 1978

Bikini kétszer használva: Első nap a legközelebbi helyre mentünk, és egyszer megnéztük Cˇistát, ami homokos, de mivel a legvadabb öltözetüek a hagyományos széles pántu kétrészest hordtak, a lányok 5 évesen melltartóban voltak, és 8 éves leányzót öltőzősátorban öltöztettek - és ezek voltak a kirivóan szexi esetek - igy többé oda nem mentünk.

Aki Pagra menne: SV Duh nem homokos ahogy irják, hanem salakos, köves, viszont ha a még elég kezdetleges kemping fele mentek, akkor az első iv után, ahol egy benyuló mólószerüség van, gyakorlatilag mindenki nudizik + a kemping 90%án is nudisok vannak. Az odatévedő textilesek meg vagy maradnak ahogy vannak, vagy elöbb utóbb minime a felső és a gyerekekről a fürdőruci lemarad... Szal gyakorlatilag az első rész textiles, a második rész + a kemping toleráltan nudis elvétve textilesekkel.

Előzmény: Vegetable (1951)
tcs969 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 1977

Sziasztok!

2007.július 7-8(szombat-vasárnap) Délegyházán MNE sportnapok!

Bővebb info: naturistaoazis.hu

Ehhez kapcsolódva ismét lesz kemping-buszjárat a délegyházi vasútállomásról 09.30-kor!

Az esti visszajutás pedig helyszínen történő időpont egyeztetéssel.

06-30-511 02 00 ; 06-30-565 76 77

Üdv.: Tóth Csaba

Sinpisti Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1976

Hónapok óta erről folynak viták, végre valaki egy bővített modatban kifejezte a

lényeget!!!

Bízom benne, hogy értik, és értelmezik is!

Remélem, péntektől jobb időnk lesz Berényben, mint most!

S. R. A N. :       Sp.

Előzmény: BAZS (1975)
BAZS Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1975

Igazad van... Sokan az exhibicionistakat nudistaknak gondoljak.. :-D

Meg mindig tartom a nudista /naturist kozti nuansznyi kulonseg nem  fontos mivoltat, de lenyegesnek tartom a kukkolok es magamutogatok es nemi vagyukra tortenok feltoltodest elvezok elkuloniteset kozuluk.

Előzmény: pontee (1974)
pontee Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1974
Vicces fiu vagy, csak azt se tudod mit irtal: szóval megvan az a "fíling" ami a nudistáknál, a vadnudizóknál nincs meg - OK. Ertem. Gyor az nem vadnudi hanem vadnaturista, es csak a Margitsziget a vadnudi.
Előzmény: Előkelő idegen (1973)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1973
Magadnak mondasz ellen, de nem nekem :)
A naturista mások előtt nem vetkőzik, csak ha ők is vetkőznek, én így tanultam. A győri naturisták nem tudnak szervezetten sehová menni helyben, ezért (figyelj, te írtad:) "Kimegy a Duna-partra egy eldugott helyre" azért eldugott helyre, mert nem akarja, hogy lássák... én azokról beszélek, akik nem mennek eldugott helyre, hanem bárhol...
Előzmény: pontee (1972)
pontee Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1972
Akikrol beszelsz azok exhibicionistak. Es akik Gyorben laknak naturistak azok utazzanak el az orszag masik vegebe, hogy meztelenul napozhassanak? Hat nem.. Kimegy a Duna-partra egy eldugott helyre. Szoval eroltetitek ezt a kulonvalasztast, de nem tudom miert.
Előzmény: Előkelő idegen (1971)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1971
Szerintem a nudista és naturita között azért általában nagy különbség van, jól szétválasztható a kettő. Ismerek olyat, aki nem megy sehová, maximum olyan helyre, mint Délegy, de az Omszkit messze kerüli. És naturistának mondja magát. És az is. Aki meg kimegy a Margit-szigetre és ott lazul ruha nélkül, az a nudista - a saját (nem csak saját) kategóriáim szerint - őt nem érdekli, hogy mások is ott vannak és ráadásul ruhában... ezért mondom, hogy éles a különbség. A naturizmushoz olyan dolgok illenek, amiket leginkább azoknál látok, akik mondjuk a Délegyen vannak ... a természetközeliség... szóval megvan az a "fíling" ami a nudistáknál, a vadnudizóknál nincs meg... vagy nem föltétlen van meg...
Előzmény: BAZS (1969)
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.22 0 0 1970

"Angolul, németül is nem tesznek ilyen különbséget, legtöbbször ott nudistáknak

hívnak mindenkit... Vagy nem? -:)"

Trianon után bármennyire is leszűkítették hazánkat, a magyar, 100 000 feletti

szókincs negmaradt, tájszólások meg mindenhol vannak.

Van viszont egy nemzetközi: FKK (Freie Körperkultur), alias: Szabad testkultúra!

(Tudom, főleg nem neked kellett ezt mondanom-D) ), de had olvassa az(ok) is,

akik szeretnének megismerkedni az életmód efajta lehetőségével, alapvető

szabályaival! 

Előzmény: BAZS (1969)
BAZS Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1969

Fordítva is latszik mi a különbség. Én Délegyháza után próbáltam ki több tolerált naturista/nudista strandot.

Azt azért nem mondanám, hogy a nudisták mind az Omszkira járnak... S nem is tennék olyan különbsget, hogy hivatalos, zárt kempingben csak naturisták vannak.

S azt sem állítanám, hogy a naturisták között csak rendes emerek vannak és a nudisták nem valók naturista strandra.

De én már valahogy idejét múltnak érzem, a magyar nyelvhasználtaban megmaradt nudista/naturista kifejés közti különbség keresését.

Angolul, németül is nem tesznek ilyen különbségeket, legtöbbször ott nudistaknak hivnak mindenkit.... Vagy nem? :-)

Előzmény: Előkelő idegen (1968)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1968
Naturista és nudista közötti "apró" különbséget észre lehet venni, elég elmenni Délegyre közvetlenül az Omszki után. Ordít a különbség...
Előzmény: RodrigeZZ (1938)
BAZS Creative Commons License 2007.06.18 0 0 1967
A NAMASZ honlapján olvashatjátok az idei kedvezményes INF tagsággal járó új információkat.
Sinpisti Creative Commons License 2007.06.16 0 0 1966

"Neked a saját igényeidre hajló szimpatizáló társaidat kell összegyűjteni..."

Igen! Erre utaltamvolt a 1874-es hsz-omban, de 2 diplomásként is másként

értelmezte, és főleg válogatott szavakkal illetett egy apró "kifejezésért" (melyért

3X elnézést kértem...-X) Mindegy, lenyeltem.

Viszont, ha a jogok erősebbek, mint az előírt törvények, akkor... szóval tudod!  

Előzmény: BAZS (1953)
Szabip24 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 1965

Én is csak pletykát hallottam de elég komolynak tünt.

Az egyik törzsemberrel beszélegttünk a parton és ő mondta hogy eladták az egész félszigetet olasz befektetőknek, de akkora összeget mondott amekkorát nem ér a terület továbbá a Hírlapban se olvastam róla pedig ott mindig leírják ha ilyen horderejű dolgok történnek a félszigettel.

Szóval én is csak pletyka szinten kezelem az ügyet, azonban a buckák amiket láttál nem függenek össze az esetleges értékesítéssel.

2 éve amúgy eladták egy magyar üzletemberenek aki alig fél évre rá visszadata az önkormányzatnak.

15 éve nem tudják eladni, sajnos nem nyilvánították természetvédelmi területté így be lehet építeni.

Autóval már 2 éve mi se járunk be, azóta sokat romlott az állapota főleg tavaly a magas vízállás miatt, de ettől függetlenül sokan bejárnak, fő a békesség így inkább gyalogolunk egy keveset.

Én is vontattam már ki a sárból tavaly egy Suzukit:)

Két kijárat van!

Kirekeszteni akaró? Egy ember tényleg ilyen volt de őt már régóta nem láttuk, egy ideje nem érzem hogy klikkesedne a társaság.

Mit tudsz erről?

Előzmény: sialot (1964)
sialot Creative Commons License 2007.06.13 0 0 1964
„(Sajnos lehet, hogy ez az utolsó nyár Gárdonyban:(()”

Mit tudsz erről, tényleg megszűnik a gárdonyi nudista hely? Eladták a félszigetet? Én is láttam a földkupacokat. Szomorú, a közelben nincs hasonló(an jó) hely.

Amit leírtál Gárdonyról általában elfogadom, egy-két dologban pl. a „messziről köszönésben” vitatkoznék. Itt is vannak másokat kirekeszteni akaró emberek. A másik: csak az jöjjön a partig autóval: 1. akinek terepjárója van, 2. aki nagyon jól vezet ill. jól ismeri az autóját (tologattam én már fennakadt autót - nem a sajátomat, és azért is spiccen volt a dolog, mert az egyetlen utat zárta el majdnem másfél órára).

De a helyért még így is nagy kár lenne.

Egyébként bocs, hogy beleszóltam, nem én kérdeztem, te másnak válaszoltál.

Előzmény: Szabip24 (1941)
Vegetable Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1963
Remélem bejön a strand, meg délegy is :-)
Előzmény: Tojasos Nudli (1961)
Tojasos Nudli Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1962

Szívesen vennénk a személyes találkozót. Akkor lesz már egy ismerősünk is ott :oD

A telefonod meg van, majd hívlak. Előre is köszi a kalauzolást.

Előzmény: tcs969 (1952)
Tojasos Nudli Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1961
Köszi a segítséget. A hétvégén valószínűleg Délegyházára megyünk. A rab-szigeti strandokat néztem, az egyik nem tudom hol van, a másik kb 12 km-re tőlünk.
sixtynine Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1960
Régen jártam ebben a topicban. Olvasom a sok csatározást, vicces kis szösszenetek ütik fel a fejüket :) Összekeverni a naturizmust (nudizmust) és a szexet lehet, de minek? Mi a párommal már hosszú évek óta nudizunk, kijárunk Koversadara, Rodoszon is megtaláltuk a nudista helyet és itthon Délegyházára járunk hétvégénként, mikor időnk engedi. Voltunk Szikin, és most megyünk hétvégén Balatonberénybe 1 hétre, természetesen nudizni. A párom is és én is szeretünk meztelenül lenni akár egész nap, mert így esik jól. Nem vagyunk magamutogatók, olyannyira, hogy a kedvesem nehezen is viseli el, mikor egy nyilvánvaló kukkoló kerül a közelünkbe, nem kevésszer vette már el ilyen alak a kedvét a naturizmus csodás világától. Nem szoktunk a strandon szexelni. És miért nem? Mert az egy olyan hely, ahol a csecsemőktől az aggokig mindenki megfordul és lehet, hogy nem mindenkinek esne jól, ha a közelükben egy orgiát rendeznénk (leszámítva azt a pár magányos hímnemű harcost, aki sajnos kivétel nélkül mindenhol előfordul). A naturisták (nudisták) nem ezért mennek oda, ahogy mi sem. Persze ez nevezhető álszentségnek, prűdségnek, mindegy, el kell fogadni, hogy ma Magyarországon ez nem szokás és nincsenek jelenleg olyan strandok, ahol ez elfogadott lenne. Hozzáteszem, hogy szeretjük a szexet mind csinálni, mind nézni. Néha perverzek vagyunk nem kicsit, nagyon! De ezt megtartjuk olyan helyekre, ahova való. Kitalálták már kis hazánkban is, ahol ezt szabadon lehet művelni, úgy hívják: swinger klub.
A másik: valóban kevés a fiatal a strandokon, sajnos nálunk a nudizmus nem oly népszerű a fiatalabbak körében. Mi is szeretjük, ha a korosztályunk (is) nagyobb létszámban van jelen, bár sok jelentősége nincs, mert igazándiból csak barnulni szeretnénk a napon és jólérezni magunkat meztelenül. Nem vagyunk nagy ismerkedősök, bár így is lett pár ismerős az itthoni naturista világból :) Aki ebbe az életformába belekóstol egyszer, az nehezen tér vissza a textiles strandokra, ahol a túlzsúfolt placcokon egy zsebkendőt sem lehet letenni egy forró kánikulai napon, ahol egy fürdőzés után az ember a vízes gatyába kényelmetlenül érzi magát és ahol még akkor is megszólnak ha a kedvesem mondjuk monokinizni szeretne.
Vegetable Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1959
köszi, azt a kempinget láttuk, csak kempingben nem kisérleteztünk strandolni... Kint kell hagyni a kocsit egy őrizetlen forró placcon, és az egész kempingen kézben áthurcolkodni a nyugágyakkal, holmikkal, napernyőkkel, napernyőtalpakkal... Az akkor is elég, ha csak a parkolótól a strandig vittük be két fordulóval... Megnézni nem lehetett, csak egész napra belépőt véve, és annyira nem érdekelt, hogy vakrepüljünk egy ki tudja, milyen strandig egy halom cuccot cipelve... Idén meg beszerványoltam egy még nem közszeméremsértő bikinit, a felső részét ott veszem le, ahol akarom, és sacc/kb ugyanugy lebarnulok :-) Más kérdés, hogy továbbra is utálom azt a nyirkos izét rajtam, mikor kijövök a vizből, de hát negyed óra és fullra szárad, és legalább tudom hova megyek...
Előzmény: RodrigeZZ (1955)
Bigfred Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1958

"Igy magatokkal kell vinni azt a bizonyos rekettyest....."

A rekettyés elvitele sem egyszerű, mert arra meg vigyáznak a lovagok, akik azt mondják: NI            ..........khmmm........ mint az köztudott...;-))

Előzmény: BAZS (1953)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1957

Sziasztok, megjött, köszi! :-)

Már készül a válasz is... :-)

Előzmény: pécsi pár (1956)
pécsi pár Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1956
Sziasztok!
Ezek szerint nem kaptátok meg tegnap a levelünket. Elküldtük újra.
Előzmény: Törölt nick (1954)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1955
Pagon naturista camp van (illetve vegyes, de jól szeparált)
Rabon tudomásom szerint csak strand.
Bővebb infók innen beszerezhetőek
illetve innen

R.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1954

E-mail címetek valós?

Egyelőre nem kaptunk reakciót...

Előzmény: pécsi pár (1919)
BAZS Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1953

Huh, mi minden zajlott itt, mig nem olvastalak benneteket (Medulinban voltam az Alpok-Adria Sportalalkozon .

GGG,

megertem imit szeretnel. Jokat mulatok is a sok hozzaszolason... Tulkepp magad valaszolod meg a kerdeseidet is, mert amit szeretnel azt vagy felrertik es lehurrognak, sertegetnek vagy abszolut szemellenzosen szajkozzak a maguket.

En is hallok effele igenyeket, de meg nagyon elenyésző az arány, aki ebbe az iranyba mozditana elo a jovo naturistait. Kicsi a hazank... amit te szeretnel, nem jott el az ideje. De ne add fel, ha ennyire szeretned. :-)

Neked a sajat igenyeidre hajlo szimpatizalo  tarsaidat kell osszegyujteni es bizonyara akkor lesz ra lehetoseg, hogy kialakitsatok olyan nudista strandokat, ahol megteheted amit szeretnel.

A mostaniak nem alkalmasak erre. Sok a csalad, gyermek. Ugy tapasztalom, hogy idehaza meg erre nem keszult fel senki, hisz ahogy te is eszrevetted, sajat magunk naturista kempingjei sem olyanok, mint amit ott elvarnak a naturistak. Bufek, panziok, tisztasag, szolgaltatasok stb. Oda is beszoknek a kukkolok, a magamutogatok... Nekunk meg elsosorban veluk is meg kell kuzdeni, s azokkal is, akik a melegeket se szeretik vagy azokkal  akik valoban a nyilt szinen masok elott is szeretkeznenek...

Ti meg felrevonulva sem tudtok szexelni, mert  azt sem illik.... Igy magatokkal kell vinni azt a bizonyos rekettyest. Mas megoldast tenyleg nem tudok... :-)

Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (1875)
tcs969 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1952

Nagyon szívesen! Én annak idején nemcsak hallottam,de kezdőként tapasztaltam is,hogy egy igazi naturista,ha kell és tud, segít is!Ez engem egy életre megfogott,s ahogy lehet, próbálom viszonozni is. Egyáltalán nem fogsz zavarni,max lehet,hogy nem tudom felvenni,ha épp úszok,vagy evezek,de ahogy tudlak vissza csörgök. Ez itt nem a reklám helye,de Vodafont hétvégén ingyen tudok hívni,T-mobilt is 2 Ft/perc,(sajna Pannonra nincs kedvezményem)úgyhogy tényleg szívesen navigállak. Hidd el nem Te leszel az első,akinek segítek a lejutásban. Egyébként,ha minden segítség kérés nélkül sikerül lejutnotok,(arra nagyon vigyázz,hogy nehogy Dunavarsányból közvetkenül -nem Délegyházán át-  gyertek a földúton mert,akkor lehet,hogy nem lesz kellemes élményed az úttal kapcsolatban)akkor is nyugodtan rám csöröghetsz,legalább személyesen is bemutatkozhatnánk.-ha nem akarod,akkor sem sértődök meg! 

Előzmény: Tojasos Nudli (1948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!