Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2006.12.23 -1 0 14

Remélem, hogy szívből jöttek a mondataid!

 Van két szép nagy fiam. Végigéltem mindent, ami ezzel kapcsolatban történhet. Sajnos, kiskorukban nagyonis szokványosan táplálkoztunk. Ők maguk képtelenek következetes, fegylemezett életvitelre, mivel a külvilág sokkal nagyobb csábítást jelent, mint az apu lelkifröccsei. A helyedben, csak azt tenném, amit meg lehet tenni: saját kompetenciám körébe tartozó ügyekben a lehető letisztábban tartanám a kicsinyeimet, vagy több, felvilágosult anya összefogásával "vetésforgó-ovit" működtetnék. A gyerekorvost az utcán melegen üdvözölném. Az iskola már rágósabb falat. Egyre rosszabb a helyzet, de vannak kedvező jelek is.

Előzmény: Hajnesz3 (13)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 13
Kellemesen csalódtam benned. Szép, hogy mindezt elmondtad és meg tudod valósítani. Én azért nem kockáztatnám, hogy összeütközésbe kerüljek a gyermekorvossal, védőnővel, óvodával, bölcsödével. Ugyanis van két szép gyerekem, akinek ott nem én mondom meg hogy étkezzenek. Nem tudom van e gyereked, de kiváncsi lennék ezt, hogyan küszöbölnéd ki.
Előzmény: Stoner (12)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 -1 0 12

Képzeld el, hogy az ember egy tőle idegen közegben, testével ellentétes ételeken, természetellenes hőviszonyok mellett, számára egészségtelen tevékenységek közepette él. Valahol fel kell lázadnia a testének. Nem? Ezért vissza kell következtetni az összes tőle idegen forrásra. Ez vezetett engem a nyerskosztos étkezéshez. A növények között is különbséget teszek, és a fogyasztás módját, idejét szabályossá tettem.

Nem használunk mosogatószert, mivel nem sütünk-főzünk zsiradékokkal (sem). Az evőeszközöket langyos vízzel tisztítjuk. Soha nem fertőződünk meg az evőeszközöktől (sem). Egyetlen mosószerünk a mosószóda. Ezt használjuk az automata mosógépben is. A legjobban ápolja a bőrt a szóda. Ezért, a nyersétkezéssel párhuzamosan, a szódás fürdők biztosan használnak. A klóros csapvíz minden bizonnyal irritálja a bőrt. Desztillált vízzel is ajánlatos kezelni. Pálmavaj tisztán, (kapható a bioboltokban 250 gr-os kiszerelésben) jó lehet bőrápolásra a kiszáradás megakadályozására. A vazelin nem megfelelő. A teljes, vércsoportdiétával kiegészített nyersevés, léivás, 1 hónap múltán lényegesen enyhíti a bőrtüneteket, ha ugyan nem szünteti meg teljesen. Nem kerül semmibe.

Alapvetően a kiválasztást kell javítani. A bélműködés szabályossága, és a tartalom állaga, mutatja a teljes egészség állapotát is. Ami bekerül, annak, normális felszívódás és méregtelenítés után minél előbb el kell távoznia.

Előzmény: Hajnesz3 (10)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 0 0 11
Hit alatt sokan csupán a saját misztikus hitüket értik. Mint mondtam, a hit nem előzi meg a bizonyosságot nálam. De azért van.
Előzmény: Hajnesz3 (9)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10

Elhiheted, hogy egyre több ember fog allergiában, és mindenféle bőrproblémákkal születni, mert amilyen a levegő állapota és az ételek minősége, kihatással van a szervezetünkre, amit próbáld meg megváltoztatni. Én sokáig kezeltem steroid tartalmú szerekkel, aztán olvasd el a mellékhatásait. Abbahagytuk, és homeopatiás orvos javaslatára egy olyan szín és illatanyagmentes füdetővel fürdünk, ami nagy mértékben javít a helyzeten. De megszűntetni nem fogja. Ha tudsz valamit ami tuti biztos, majd tudasd velem. Köszi.

Előzmény: Stoner (8)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 9

Hit nélkül próbálj meg élni. Nagyon sajnállak. Hogy orvos nem vagy, az biztos.

Előzmény: Stoner (8)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 -1 0 8

Az egészség nem vallás, hanem tudomány. Persze, nem a könyvek mélyén, hanem a való életben. Ha kipróbálod, megtalálod az igazságot. Hihetsz te bármiben, de mi a valóság? Próbáld ki! Nem halsz bele. Azt hiszem, Te is könnyebben beletörődsz, hogy ezzel kell élned, de azért tovább mérgezed magad, mindenféle szerrel, minthogy a meggyőződésed ellenére új utakat keress.

Gratulálok a családodnak! Ez egy jó alap arra, hogy elkezdjünk gondolkodni és saját kútfőnkből megkeresni a kilábalás módját. Nem kell mindent elhinni a genetikusoknak. Lehet javítani a gépezeten. Ha kérdezel, választ kapsz.

Előzmény: Hajnesz3 (7)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 7

Biztosan nagyon otthon vagy a táplálkozási szokásaimban. Jó neked hogy így bele látsz mások életébe, de ki kell ábrándítsalak, nálunk nem divat a dohányzás és más mérgező anyag bevitele nemhogy terhesség alatt, de a mindennapjainkban sem, - már amennyire ez a magyar élelmiszer-piacon  kivédhető. Ha egy családban több Ős is szenved valamilyen allergiában ( a veleszületett ekcéma is genetikailag kórolt ) akkor még ha a bio-élelmiszerekkel tömöd magad és a fejed tetejére állsz is átöröklődik, akár a színvakság vagy bármi más.

Előzmény: Stoner (6)
Stoner Creative Commons License 2006.12.19 0 0 6
Szerintem, semmivel se kell megtanulni együtt élni. A születéskori ekcéma, minden bizonnyal a mama szervezetének elmérgeződéséből adódott. Ha a szülők egészségesen táplálkoztak volna, akkor ennek kisebb lett volna az esélye. Még így is lehet enyhíteni a tüneteken, és hosszú idő alatt, teljesen el is múlhat ez a mérgezésből adódó tünetegyüttes. Az pedig semmiképp sem árthat, ha egészségesen étkeznek a ksigyermekek.
Előzmény: Hajnesz3 (5)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 5

6 éves kisfiamnak már a születése második napján kijött az ekcémája a felkarján és a combján, nem kapott semmi mesterséges tápot, csak kizárólag anyatejet 7 hónapig majd 3 éves korában vált le teljesen. Fél évesen elvittük bőrgyógyászhoz, ott adtak neki szteroid tartalmú krémeket, amik csak a tüneteket enyhítik. Közölték, hogy a gyerek kisiskolás korára 50%, hogy légúti alergiában fog szenvedni. Ma 6 éves és asztmás. Homeophatias alkati szerét is ennek megfelelően kapja, de az ekcéma hol szebb, hol rosszabb állapotba kerül. Ezzel meg kell tanúlni együtt élni.

Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 4

Egyébként annyit biztosan megér, hogy meglásd: nem kamuzok. Tényleg megváltozik a bőröd színe, és ha nem is azonnal szűnik meg a betegség, de a tünetek enyhülnek, és végül huss...

 Még azt is tudom ajánlani, hogy két  púpozott evőkanál mosószódát, vagy, ami sokkal drágább, orvosi szódabikarbónát tégy a fürdővízbe, egy kávéskanálnyi sóval, aztán 1-2 órát ázzál a kádban kellemes meleg vízben. Remélhetően a tüneteid hamarosan megszűnnek. De a zöldevés lényeges része a gyógyulásnak. Ez a fürdő a "bázikus" fürdő nevet viseli és a Teljes megtisztulás c. könyben olvashatsz róla. Kimossa a savakat a testedből.

Előzmény: Pellegrin (2)
Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 3
Ha csak a vércsoport-diétára kattintasz, szerintem kijön a diéta is. Ez csak annyiban fontos, hogy mindenféle irritáló és gyulladásokozó faktort ki kell zárni, ha meg akarod tudni, milyen egyészséget kaptál a  szüleidtől. De ezzel még javíthatsz is a dolgon, mint ahogyan egy ízben személyesen Czeizel dr. mondta nekem. Csak akkor és csak erre a mondatra találkoztunk regényes körülmények közepette. Ma is az ő ablakain nézek ki a kis patakomra...
Előzmény: Pellegrin (2)
Pellegrin Creative Commons License 2006.12.08 0 0 2

Szia!

 

Köszi a tippet. Utánanézünk ennek a vércsoport-szerinti szétválasztásnak. Esetleg tudsz irodalmat is ajánlani? (Esetleg az interneten?)

Előzmény: Stoner (1)
Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 1

Szia!

A legjobb időben, a legjobb helyen... Egyszer egy fiatal hölgy mutatta a kezeit, amik a főtt rákra hasonlítottak. Neki sem tudtam mást mondani, mint bárkinek: Próbálja meg egy hétig a teljes nyerskosztot, vércsoportdiétával. Tehát, zöldek, de vércsoport szerint. Általában egyszer találkozom az emberekkel és csak ritkán adok tanácsot. Egy idő mulva valaki más mondta el a folytatást. A kis hölgy nagyon rendbe akart jönni és megcsinálta, amit ajánlottam. Nem csak egy hétig, de több héten keresztül. Visszajött és mutatta a kezeit az illetőnek:" Mint a baba bőre"

Én magam 18 éve élek kizárólag növényeken, mindössze 2x3x- csúszott be csekély állati. Az utóbbi 10 évben semmi. A legutóbbi 8 hónapban teljes nyerskoszton vagyok. A bőröm nekem is rózsaszínű. A babák bőre nem véletlenül olyan. Ők még lúgosak. Mikor a kis testük elsavasodik ők is sápadttá válnak. Egyébként sok baba már ekcémával születik. Az édesanyja mérgeit kapja. A zöldevésnél tökéletesebb gyógymód nincsen. De mondhatom: semmire.

Előzmény: Pellegrin (-)
[virgo] Creative Commons License 2006.10.31 0 0 0
0 ekcémám van(biztos hogy így kell írni?).
Előzmény: Pellegrin (-)
Pellegrin Creative Commons License 2006.10.31 0 0 topiknyitó

Valaki hallot már arról, hogy (krónikus) ekcémás bőrt lehet-e valamilyen természetgyógyászati módszerrel kezelni/gyógítani?

 

Esetleg személyes tapasztalatok, ötletek?

 

Ismertek olyan természetgyógyászt akit tudnátok ajánlani?

 

("Hagyományos" kezelések (lásd: krémek) csak a tüneteket csillapítják...)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!