Tavasszal telepítettünk egy műanyag 5,6 m3-es ciszternát. Kicsit elhúzódott a vízkivételi lehetőség megteremtése, így egy ideig csak állt benne a víz, de most pár hete már locsolásra és mosógéphez tudjuk használni. Nem tudom, hogy a sok állás miatt-e, de büdös a vize. Locsoláshoz nem zavar, mosásnál viszont igen. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Megoldódik magától? Vagy be kell valamit avatkozni? (Pl. klórtabletta...) Ha utóbbi, akkor locsolásra lehet-e egy idő után használni a vizet? Köszönöm.
Egy ciszterna projektnèl mindig figyeljetek oda a túlfolyó kièpìtèsre. Nekem idèn a 24m3 már túlfolyt pár alkalommal. A 3,5 m3 es-re sztem kár 120-ezret költeni....lerakni 3db 1m3-es kocka merevítős tartályt....kb 30-ez ft ès összekötni őket. Egy szivattyú ès ennyi. A takarítása ami nehézkes...de megoldható.
Hasonlókat kérdeznék én is, de úgy látom, itt ciánoztak...:(
Én kiszedtem a 20 cm trutyit ami első osztályú föld/trágya! A tofoliacomon biztos adnak választ a hegesztés/rögztítés kérdésre.
Nekem annyi lenne az érdeklődésem, h van-e értelme egy 3,6 m3 emésztőből, (szép sima téglafal) ciszternát csinálni... elég kicsinek tűnik a kapacítás, kb. 120e a fólia+gépeszet... van értelme?
Üdv! Egy éve használaton kívül helyeződött a téglafalú szikkasztónk. 25 cm szagtalan, komposzt jellegű fekete nedves üledék van az alján. Ha tófóliával bélelném, kitermeljem ezt az anyagot?
Másik kérdésem: a fóliacsíkok ragasztását ugyebár nem lehet odalent megcsinálni? (bocs a buta kérdésért)
Utolsó dilemmám: a vasbeton fedésű gödörben hogyan lehet rögzíteni a fólia peremét körben?
Szia! nem zsalukőből csináltuk, egybe van öntve az egész 20-as fallal vasalva, mikor már annyira meghúzott a beton hogy ráállhattunk, ki is öntöttük az oldalfalakat. Én idén szeretnék, és ezért kérdeztem hogy ez járható út e vagy kell e fóliáznom, mert ha igen akkor a zsaluköves verzió azért sokkal egyszerűbb lenne.
Én nem tudok egyéb okról.A vízszivárgás miatt kell a vízzáró vakolat vagy,fólia,adalék stb ..
Egy aszályos év kiderítené mi a 'számottevő'..annyi eső esett most februárban mint máskor egész évben, a talaj fullon van..
A fugáknál simán lehet akkora szivárgás (mert gondolom zsalukőből raktátok ki) Proffeszionális zsaluval (zsaluzás szakértője:nem írok nevet..) full úsztatott vasbeton,vibrátorral,akármilyen adalékkal+kötésgyorsítóval szerintem nem szivárogna semennyire sem.Ez meg már nem a kerticiszterna kategória..
Gratula ha nem kellett külön bajlódnotok a vízzárással,gondolom nem 1-2 ember volt a bezonozásnál sem, és mindenre kiterjedt a figyelmetek..
mondjuk most olvastam megint akkor ez egy kb 2x2x2-es? ez simán úsztatottbetonból meg lehet akkor gondolom (ajtólapokból akár) ja sima ügy 1 nekiugrásra bebetonoz összeköt úgy még vizzáró is lehet akár.. a probléma inkább akkor van amikor nagyobbat csinálsz, és esélytelen 1 nap befejezni és a betonnak az nem túl kedvező (nem köt össze) ha napok esetleg hetek telnek el a folytatástig..ezért kell a fólia vagy stb..
Sziasztok! esővíz ciszterna ügyben érdeklődnék, olvasom, hogy szinte mindenki kibélelte valamivel, tófólia, spec vakolat egyebek. Én is szeretnék készíteni, egy 8m3 est, tavaly csináltunk ismerősenek is, de nem lett kibélelve, csak 20-as vasalt beton falazat van körben+tető is ez. Nem vettünk észre számottevő vízszivárgást, van akkora szivárgás betonon keresztül, ami gyakorlatban indokolná as teljes szigetelést? vagy egyéb oko miatt kell esetleg?
Más néven futok már :-) Gondoltam ha kell valami tanács javaslat, esetleg Visegrádon jársz hétvégén és szeretnéd élőben megnézni hogy is működik hívj fel bátran :-)
Tel:06-20-312-9069
Képeket készítek majd és feltöltök linket, addig is itt van a beton alatt a ciszterna :-) Most építettem meg a túlfolyót is.
Mielőtt beleteszed a tófóliát körül kell nézni a falat és egy malteroskanállal lekotorni a sorjákat, lekerekíteni a sarkokat. Nem kell vakolni sem, nem fogja kibökni a tófóliát.
Sziasztok!
Elég intenzíven használtam a szomszédom kútját ami azt eredményezte hogy k.b 2 hét alatt telenyomtam a ciszternát vizzel.Nem megy el sehol a víz tehát 3-5mm en k.b. tudja a dolgát az anyag hálistennek!!Vagyis a gyártónak :) Üdv
Ja ismerem a folyèkonyfóliát,épített zuhanykabint szoktunk kenni vele.Ehhez elég jó minőségű felület kell /lehetőleg glettelt/ különben nem gazdaságos.Szóval zsalukőre felejtős.Ráadásul olyan sorjásak a kövek hogy tófóliát sem mernék Igy belerakni.
Szóval mindenképp vakolni kell ha meg már vakolom legyen vízzáró vakolat.Ha nem tudja a dolgát akkor utánna még mindíg ott a tó illetve a folyékonyfólia lehetősége.Mondjuk ezeket kihagynám, mert van baj a matekkal 100 ezer alatt nem nagyon úsznám meg egyiket sem.3,5x2,2 méter mindez 3 méter mély majd 45 négyzetméter falfelület az aljával együtt.
Behúztam aqva bauval kb 1 cm en,60 cm vizet megtartott.17 zsák ment rá 2100 ft 1 zsák.Úgy néz ki működni fog a dolog majd megpróbálok feltölteni képet de telefonnal csak bénázom..
Ssziasztok!
Aquabau vízzáró vakolatról van valakinek konkrét tapasztalata?Kiváncsi volnék tudja-e a dolgát..?,illetve valóban 2,5cm vastagon kell húzni ahhoz hogy vízzáró réteget képezzen?Beszéltem velük és ők azt mondták hogy ez alatt nem garantálják a vízzárást,ezért kérdezem hohy esetleg valaki dolgozott-e az anyaggal?Talán egy vékonyabb rétegben elérte vele a kívánt hatást.. Köszi!
A tófólia.net-ről rendeltem a fóliát, méretre összehegesztették ingyen. De csak síkban hegesztik meg, hogy cső legyen belőle egy ragasztást nekem kellett csinálni. Adtak hozzá ragasztót is.
A ragasztást egy sima betonjárdán csináltuk, 8 cm szélesen. A ragasztási felületet át kell törölni tiszta benzines ronggyal, ha megszáradt bekenni ragasztóval mindkét felületet. Ezt úgy csináltam, hogy végigcsorgattam rá a ragasztót és egy spaklival vékonyan szétkentem. Ha annyira megszárad, hogy már nem ragacsos a két felületet egymásra tettem és alaposan végigtapostam. Egy napig hagytam hadd kössön a ragasztó és másnap tettük be a ciszternába.
A falra rögzítést már leírtam egy régebbi hozzászólásomban, köralakú téglaciszternát béleltem ki fóliával, a legfelső sor fugáját körbe megvéstem, kemény PVC 20 mm átmérőjű csőből vágtam egy akkora darabot hogy körbeérjen az aknában a megvésett fugába fektetve. Ezzel szorítottam be a fugába a fóliát.
Én 0,8 mm vastag fóliát vettem, de jó a vékonyabb is. Teljesen jól bírja a strapát, semmi gond nincs vele.
A víz sajnos pocsolyaszagú lesz benne, de mint írtam is szűretlenül megy a tetőről, falevelek, csigák sőt döglött veréb is volt a ciszternámban. Kerti locsolásra használom a vizet.
Sziasztok!
30 köbis ciszterna finisénél vagyok,az lenne a kérdés hogy házilag tudtok valamilyen vízzáró vakolatról?Vízüveget a vakolatba esetleg csemperagasztóba.Ilyesmire gondoltam.Konkrét recept kéne mivel nem lenne mindegy hogy a végén van vizem vagy nincs...Praktikernek van olynja ami 2mm felett vízzáró azt mondják legalább is.Tapasztalatokat kérnék nem szeretnék tófóliára költeni ha nem muszály..Köszi!
Építek egy beton aknát egészen más célból, (1m*0,5m*0,4m) Szükéges vasalni, vagy elég a 6-7cm vastag beton fal + alapzat? Ez egy kerti tó szűrőaknája lenne. Üzemszerűen nincs benne víz, az a benne lévű műanyag ládában van csak. Ez csak amolyan "tartó" lenne neki, tetején egy lemez tetővel.