Keresés

Részletes keresés

vami Creative Commons License 2004.03.08 0 0 63
Hehe, te milyen jol jartal, en 62 e Ft-ot fizettem a tidnel 30% kisebb lakas utan a kozjegyzonek.

Nos, ez azert van, mert 368 fizetett kepviselo olyan remek torvenyt dolgozott ki januar elsejere, hogy az olyan mocskok, mint en, akik nem kivanjak
igenybe venni az allami kamattamogatast, nos azoknak nem lett kevesebb az oriasi kozjegyzoi dij. Aki mocsok aljas modon visszautasitja az
allami segitseget, az fizessen duplat a kozjegyzonek is ugyan azert az elvegzett munkaert.
(1 ora)

igy megy ez. keletropi rulz.

udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (62)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.03.08 0 0 62
Sziasztok,
Hadd osszam meg a Volksbankos hitelszerződés utáni élményemet banki közjegyzővel (dr. Vanyek Béla) való találkozásról.
A megadott időpont után több mint fél órával (a banki ügyintéző kislány szerint ilyen időben ez a késés érthető, elvégre havazik) megjelenik egy srác és egy lány. Láthatóan nem nagyon zavartatják magukat, kicsit beszélgetnek, majd leülük. Túlzottan sokat nem mondanak (pl. bemutatkozásra, a késés miatti bocsánatkérésre nem fecsérlik az időt) Elénkrakják az aláirandó dokumentumot, gyorsan átfutom, felfedezek benne egy hibát (a lakás számát elírták), mire a közjegyző: ez tulajdonképpen mindegy - aztán mégis valahogy kijavítják. Aztán átfűzik, lepecsételik, és kész is.
Mindennek ára 40000 forint.
Gondolom a közjegyzői foglalkozás elég nyugis lehet, könnyen el lehet benne kényelmesedni, elvégre megkerülhetetlen, és a pénz így jön magától, függetlenül attól, hogy emberszámba veszik-e a klienset.
Szerintem ha most mentek, lehet, hogy jobban jártok ha saját közjegyzőt hívtok. (Csak egy kis gúny van bennem, hogy azért ne járjon olyan könnyen jól a bank saját közjegyzője).
Üdv.
S.
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.03.08 0 0 61
Köszi, szép kis galéria, látom alaposan szemügyre vettétek a helyszínt.
üdv.
S.
Előzmény: vami (59)
vami Creative Commons License 2004.03.05 0 0 60
Reaneztem a honlapra...
www.primavera-lakopark.hu

csak az alaprajzoknal van valtozas,
felkerult, hogy mely lakasokat nem adtak meg
el... nos, az 50% meg szabad, readasul
a nagykertes nagylakasok ragadtak be foleg...
hat igen, nagyon dragan szamoljak ezeket a kerteket...

Viszont! Atadast 2004 oktoberre igerik... hmmm
Es nekem nem jott szla a 2. reszletrol, es azt mondtak, azert nem, mert nincs meg olyan keszenleti allapotban.
Kovetkeztetsem szerint 1-1.5 honapos csuszasban lehetnek. igy megy ez...

udv

vmi

vami Creative Commons License 2004.02.28 0 0 59
csinaltam egy fotogalleriat, igy halad az epitkezes...

http://vamosi.com/file/primavera/index.htm

udv

vmi

vami Creative Commons License 2004.02.28 0 0 58
en eleg nagy kb. 15 pontos atrendezest csinaltam
pl. plusz wc beepites, ajtok total atforgatva...
stb.
es padlofutes rendszer az egesz lakasba -> ezen
elsore mindenki kiakadt (tervezok, pallagi ur..stb, aztan kis nogatasra megneztek, es vegul is
azt mondtak, nincs akadalya.

meg oktoberben leadtam, szepem atrajzolva photoshopban a honlaprol letoltheto alaprajzot,
es elkerult az epitesz irodahoz.

ott azt mondtak, hogy kisebb modositasok az 60 + fa, de mivel itt futes gepeszet is valtozik,
ezert plusz 30 azaz 90+afaert megcsinaljak
a tervezest. Mondtam jo. koszonom, akkor legyenek
oly kedvesek. es ebben maradtunk januar kozepen az epitesz tervezovel (Kovach Istvan). Egyebkent nagyon rendesek, sot meg is jegyeztek, hogy szerintuk is sokkal jobb lett igy a lakasom...

Viszont picit tulvallatak magukat, es hiaba igergettek, tobbszor is, meg mindig nem sikerult elkuldeni a pallagi urhoz a terveket. kozben a valaszfalakat mar felhuztak, de szerencsere ugy, ahogy kertem. Erdekes, hogy mig en szinte
majd minden falat kivettem, a szomszedom pont ellenkezoje, telerakta falakkal. mondjuk erdekesen, biztos kenyelmes lesz az is.

Nekem 50 nm-es kertem lesz, es megmondom oszinten, szerintem a szomszedok szep kertjet en is elvezni fogom. ha pedig valaki sporolasbol nem locsolna, akkor nem lenne szep kertje... ergo...
en szivesen vallalom a tobbi nagy kert locsolasabol is a magam reszet. ha pedig a lakokozosseg ugy gondolja, hogy a szep kertek csak a foldszintieket boldogitja, akkor kesobb is feltetethetunk rea vizorakat. nekem mind1. havi 500 ft ide oda...

udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (57)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.02.13 0 0 57
Sziasztok,
Néhány kósza infot hallottam - erről tudtuk esetleg többet?

Állítólag aki nagyobb áttervezést csinált a lakásán, annak kell fizetnie egy tervezési díjat is, ami kb. 95ezer ft. Volt közületek, akitől ilyet kértek? Mi kértünk néhány kisebb módosítást és eddig nem mondtak ilyet, de nem tudom később nem számlázzák-e föl csak úgy.

Egy másik dolog, amin lehet gondolkodni: a földszinti kertes lakásokat érinti, hogy a krtbe is terveztek egy öntöző csapot, viszont ez nincs rákötve a lakás vízórájára. Így ekkor ezt csak közösen lehet elszámolni, és erre a vízre rájön még valamennyi plusz csatornázási díj is (ez nem tudom mekkora). Illetve lehet kérni kb. 15 ezerért még egy plusz vízórát ehhez is. Ezt fönt Karcsi bácsi mondta (azaz ne vegyétek biztosra hogy pont így van). Nekem szimpatikusabb a vízórás verzió, így mindenki annyit fizet amennyit használ.

Üdv.
S.

boppp Creative Commons License 2004.02.03 0 0 56
Igen, tényleg az első részlet számláját kaptam meg. Az tévesztett meg, hogy a 30% 4 db számlán szétosztva szerepel, így a számlaösszeg erősen hasonlított az én fizetési ütemezésem szerinti második részlet összegére.
Előzmény: vami (55)
vami Creative Commons License 2004.02.03 0 0 55
boppp,

lehetseges, hogy te is csak a foglalo ill. az
I reszlet (mely az adasveteli szerzodes megkotesekor fizetodott ki) szamlajat kaptad meg.
mint en.

ez 30%.
a kovetkezo reszlet szamlajat nekem a
jovo heten kuldik. az 20%.

talan...
udv

vmi

ps: egyebkent udv a listan, melyik epuletben vasaroltal?

Előzmény: boppp (54)
boppp Creative Commons License 2004.02.02 0 0 54
Szintén vásárló vagyok és ma én is megkaptam a számlát. Az összeg másfélszerese a szerződésben szereplő tételnek. Holnap hívom őket. Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata?

Előzmény: Sarkanyolo (48)
dőnci Creative Commons License 2004.01.30 0 0 53
Én nem fogok 10ezerrel többet fizetni egy csatelepért, hogy a Mart-nál vehessem, és erre senki nem kötelezhet. Csak azt rendelem tőlük ami olyan árban van, mintha máshol venném. Ami drágább, nem kell.
Üdv.
Előzmény: Sarkanyolo (51)
topik Creative Commons License 2004.01.30 0 0 52
A polgarmesteri Hivatal titkarsagan kell leadni februar 12-ig, az ujsagban van a par soros kerdoiv (hanyan vennek igenybe a csaladbol, mikor, mennyi lenne a meltanyos egyszeri dij, vennel-e berletet, stb.). Ujsagot is adnak ott szvsz, egyebkent a postaladakba dobaljak be.
Előzmény: Sarkanyolo (50)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 51
Valóban, a Harconosok nekünk is azt mondták, hogy 100 ezerből, illetve kicsit kevesebből hozták ki a fürdőszobát. Megvan az ára mindennek külön-külön, ha valaki a Mart-tól mást választ, akkor az eredetit levonják.
Viszont azt tényleg elég erősen forszírozzák, hogy a Mart-tól és a Zalakerámiától vásároljunk, mást úgy tűnik nem nagyon fogadnak el.
S.
Előzmény: dőnci (44)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.30 0 0 50
Szia Topik,

Köszi, hogy megosztotod a tapasztalataidat!

A kérdőívet szívesen kitöltenénk. Meg tudnád adni a címet, ahova el kell küldeni, és hogy mik a fő kérdések? Mi is örülnénk a buszjáratnak.
Üdv.
S.

Előzmény: topik (49)
topik Creative Commons License 2004.01.29 0 0 49
Sziasztok!

En is a Peterhegyen lakom, leirom a tapasztalataimat (a kornyekrol). Telen valoban rendszeresen takaritjak az Uromi utat (a meredek) es a Karokatona utcat is. Tavaly sok ho esett es egyetlen egyszer nem tudtam felmenni kocsival. Ilyenbkor sincs gond, mert Urom felol lehet kerulni, arra laposabb.

buszjarat: az Uromi Tukor (helyi ujsag) ehavi szamaban van egy kerdoiv amiben felmerik, hogy mekkora az igeny egy Urom kozpont - Peterhegy - HEV jaratra. Minel tobben toltsetek ki, igy valoszinuleg eleindulhat a jarat (valami kisebb busz, vallakozoi alapon, amit az onkormanyzat tamogat)

A kornyek egyebkent nagyon jo, ilyenkor telen kulonosen szep, nem bantuk meg, hogy odakoltoztunk.

topik

Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.29 0 0 48
Bocs - közben sikerult beszélnem a MegaBuildings-el, és kiderült hogy rosszul írták, még nem kell fizetni a következő részletet, ezt csak jövő héten küldik ki. Amit küldtek, az az előző részletre vonatkozó számla volt, csak téves címre és rossz szöveggel ment ki.
S.
Előzmény: Sarkanyolo (46)
blg73 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 47
OFF - Kedves vami! Kérlek nézz át a Platánliget topicba ha tudsz! Tapasztalataid érdekelnének! Köszi!
Előzmény: vami (40)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.29 0 0 46
Sziasztok,
Info: megjött a levél a következő részlet fizetéséről. Igaz, ezt nem az értesítési címünkre küldték, hanem az állandó lakcímemre, ezért még nem volt alkalmam megnézni vajon stimmel-e az összeg, amit írtak (nem vagyok biztos benne).
Üdv.
S.
Előzmény: Sarkanyolo (36)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.28 0 0 45
Vami,

Köszi a progi tippeket. Megneztem a www.zalakeramia.hu-t, tényleg jó honlapjuk van. Letöltöttem a Térvarázs programot, ami nem kis dolog lévén kb. 250Mbyte, 56k-s modemen keresztül egész éjszaka töltődött sőt még másnap is. Jó kis program, segít elképzelni milyen is lesz a fürdőszoba. Viszont egy dologra vigyázni kell: hiába az óriási adatbázis, a színeket rosszul adja vissza. Tudom, hogy monitoron nehéz vissaadni a természetes színeket, de speciel az általunk kiválasztott csempék egész más színűek lettek, ha a számítógép alapján néztük volna, biztosan nem választjuk azokat.

A kitchendraw-t is meghéztem, bár azzal nem játszottam annyit, úgy tűnik ez elsősorban arra jó, hogy pontosan mm-re megtervezzük a bútorokat, ajtókkal, mosogatóval, mindennel.

Én speciel egy másik progit, a DesignWorkhopot használtam (www.artifice.com), a Lite verzió ingyen és korlátozás nélkül letölthető. Előnye, hogy ez egy általános 3D tervező program. Én speciel arra használtam, hogy megrajzoljam a lakás alaprajzát és a falakat, ajtókat, illetve a konyhát nagyjából (téglatestekből) felépítsem. Főleg abban segít, hogy jobban érezni lehet hol mennyi hely van. A progi hátránya, hogy egy kicsit (2-3 órát) tanulni kell a működését, és a Lite verzióban nem sok előre elkészített bútor importálható (igaz, ilyen modelleket lehet töltögetni az internetről, bár ingyen ezt sem könnyű).

Üdv.
S.

Előzmény: vami (40)
dőnci Creative Commons License 2004.01.27 0 0 44
Mi sem tudunk semmi pontosat, de amikor mi ott voltunk a Mart-nál,éppen ott volt egy ember a Harcontól és ő azt mondta, hogy kb 100ezerből hozták ki az egész fürdőt. Tehát gondolom a legolcsóbb anyagokat számolták bele mindenből.
Előzmény: Sarkanyolo (42)
tajmir8 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 43
Pont ezt mondtam nektek tegnap. Nem igazán értem, hogy mi lesz a különbözetnél a viszonyítási alap. Akármilyen árat, pl. 25ezer Ft-os kádat is beblöffölhetnek utólag...
Üdv.
t.
Előzmény: Sarkanyolo (42)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 42
Szia,
Mi voltunk a Mart-nal es kaptunk is arajanlatot, de egyenlore nem tudom hogy ezt hogyan kell nezni. Mert a Mart-nal megmondtak pl, hogy mennyiben kerul a sarokkad, amit kineztunk, de azt nem tudjuk, hogy ebbol a Harcon/Mega b. mennyiert szamolja be az eredetileg felkinalt kadat.
Előzmény: dőnci (41)
dőnci Creative Commons License 2004.01.27 0 0 41
Sziasztok! Mi már voltunk a Mart-nál,és ha eltér az igényetek a tervezettől, mindenképpen kérjetek elöbb árajánjatot, mert ÉRDEMES öszzehasonlítani más forgalmazók áraival megrendelés előtt...
vami Creative Commons License 2004.01.27 0 0 40
Kaptam egy sms-t egyik kedves leendo szomszedomtol, hogy a

www.kitchendraw.com

siteon egy remek konyha es furdo tervezo progit
lehet letolteni... gondoltam megosztom veletek az infot.

mi szombaton megyunk a mart-ba, mert akkor reggel 8-12-ig van nyitva, mig munkanapokon 9-tol.
es akkor dolgozunk. igy megy ez...

tovabbi kellemest, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (39)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 39
Szia,

Arakat nekunk sem mondtak, mi is voltunk a Mart-ban, hasonloan hozzatok mi is sarokkadat szeretnenk. (Allitolag a sarokkad a legnepszerubb a Primaverasok kozott.) Nekunk is azt mondtak, hogy arakat majd kesobb fognak mondani. Azert remelem amikor az egeszet lefixaljuk, akkor az arban is megegyezunk.

Nem tudom Ti melyik Zalakeramia uzletben voltatok, mi eloszor a koruton, az tenyleg eleg kicsi uzlet volt, de aztan a Jaszberenyi uton jobban lattuk a valasztekot.

Mindenesetre tenyleg nem a legjobb, hogy nincsenek pontosan lefixalt feltetelek, igy csak remelni lehet, hogy majd valahogy megegyezunk. Viszont mi valamivel tobb csempet tetetunk majd a furdoszobaba, akkor majd mondhatjuk az 1800 ft/m2-es munkadijat...:)

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: tajmir8 (38)
tajmir8 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 38
Sziasztok,

Mi (I.ép.T) is voltunk a hétvégén a Z.kerámiánál de sajnos a járólapon kívül nem sikerült választanunk. Teljes csalódottság volt, hogy egy kp.i bemutatóteremben ennyire gyér a választék... Lényeg a lényeg, felhívtuk a Pallagit, hogy abban az esetben mi van ha mi úgy döntünk máshonnan szerezzük be a csempéket. Azt mondta, hogy természetesen csak a különbözetet kell fizetnünk. Az esetleges törésért nem vállalják a felelősséget. A nagy kérdés számunkra az, hogy vajon miért nem kapunk egy listát az alapban kínált burkolatokról, szaniterekről??? Ő hasraütésszerűen mondott egy kb. 1800 Ft/m2-es árat, amiért megjegyzem nem is nagyon láttunk burkolókat. Ugyanez a kérdés merült fel a Mart-nál is. Kádat cseréltünk (normálról sarokra-mert sokkal nagyobb hely marad így) de nem tudjuk, hogy a Pallagiék mennyivel kalkulálnak. Nincs róla árlista ezért elég érdekes lesz majd, hogy mi alapján fogják a különbözeteket kalkulálni (utólag)...

Ha esetleg erről lenne vkinek pontosabb információja, kérlek írjatok.

Üdv.
t.

Előzmény: vami (37)
vami Creative Commons License 2004.01.19 0 0 37
Hali,

mi sem kaptunk meg ertesitot, bar en azt kertem, ha kitoltak az eloszerzodeshez kepest a befejezesi hataridot Aug 10-rol Aug 30-ra, akkor a tobbi
reszlet is csusszon 20 napot - egyetertettek vele, es elfogadtak, nekem februarban lesz esedekes ez szerint.
viszont a reszletet a haz szerkezetkeszultsege alapjan kell fizetni, es ahhoz meg hianyzik a tetoter szint.
Zalakeramiaba mar voltunk, sot nagyon jo a honlapjuk. (www.zalakeramia.hu) van rajta nekik tervarazs szoftver, en mar beuzemeltem decemberben, azota kedvesem minden 7vgn tervez egy uj furdoszobat. jelenleg a zold-kek-narancs-lila kombinacional tartunk :)))

voltam epiteszirodaban, megbeszelni a modositasokat... es epp most tervezik a keritest.

nos, igy megy ez, udv

vmi

Előzmény: Sarkanyolo (36)
Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.19 0 0 36
Sziasztok,

Mi is voltunk fent megnezni a kinalatot, de meg gondolkodunk, elmentunk a Zalakeramia uzletbe is, es megnezzuk meg a MART-ot, az uzletekben nagyobb a valasztek. A csaszarhazas bemutatorol nem hallottam, de allitolag lesznek meg szalagparkettak is, amit majd kesobb meg lehet nezni a helyszinen.

Mas: Ti kaptatok mar ertesitest a kov. reszlet fizetesrol? Mi meg nem - az eredeti tervben jan 20 szerepelt, illetve hogy tiz munkanappal a hatarido elott ertesitenek. Persze lehet, hogy ez epuletenkent valtozik (a mienk a H) attol fuggoen hogy mikor keszulnek el az elso emeletig.

Udv.
Sarkanyolo

Előzmény: vami (35)
vami Creative Commons License 2004.01.19 0 0 35
nos, irok, hogy nehogy elsulyedjen a topic...

mult heten mar 4 haznak a 6-bol keszen volt az elso emelete, serenyen dolgoztak, amikor kint voltam.
Voltunk belsoteri elemeket valasztani... hat a
tervezett bejarati ajto nem gyozott meg. tok vekony tokja volt, egyetlen zarral vedve...

ugy tudom, volt bemutatozas parkettabol most szombaton valamelyik csaszar hazban. volt ott valaki, mik a tapasztalatok?

udv

vmi

Sarkanyolo Creative Commons License 2003.12.12 0 0 34
Info a lakashitel-orulettel kapcsolatban: ma azt mondtak (OC & Volksbank, bar eddig minden nap mast olvastam...), hogy aki meg a mai napig (dec 12) szerzodik es dec 22-ig beadja a hitelkerelmet, arra meg a regi, 4.95%-os kamat ervenyes, nem az uj 8%-os.
Udv.
Sarkanyolo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!