Na akkor sorban...
Távolra jól látok, legalábbis reggelente.
Nem múltam el még 29 sem.
Az eddigi monitoromat 800x600-ban használtam, azért kaptam nagyobbat, mert nem fértem rajta. Ezt most 1152xakármennyiben használom, a monitor mindent elbírna a könyve szerint. Remélem, sikerül kisírnom egy videókártyát.
Pitzu: az előző monitorod bírta ugyanezzel a felbontással a 85Hz-et, csak ez nem? Mert akkor hiába a videokártya csere: a monitor nem bírja. Serencsére ez elég valószínűtlen.
Egyébként a 70Hz már nem olyan rossz, de a 85-öt el kéne érni. (Összehasonlításul: a tv 50Hz-en megy, igaz, messzebbről nézed)
Igen sasszem kezelésen voltam, bár a jobb szememen, nem voltak korrigálható másodlagos hiba.:)
Sajnos így kapásból nem tudom megmondani, hol van az 1. leletem, fejből pedig emlékszem ugyan valamire, de nem akarok hülyeséget mondani. Elég soká megyek kontrollra, de ha gondolod telefonon meg tudom kédrezni. A két szemem -1,5 és -1,75 volt.
Nem, ettől biztosan nem fog elromlani a kezelésed eredménye.
A fáradásnak két fő oka lehet, ha amúgy távolra jól látsz:
1/Az egészséges szemet is fárasztja a 70 Hz.
2/A közelre nézéshez esetleg szemüveg szükséges, ha már elmúltál 40. /Ezt nem tudom/
Nemrég kaptam egy új 19"-os monitort. Sajnos, azon a felbontáson, amit beállítottam, csak a 70 Hz-et bírja. Azóta minden délutánra nagyon fáj a szemem.
Nemrég írtad, hogy ettől nem fog dioptriálisan elromlani. Biztos? Merthogy elég drága volt...
És ha kérek a főnökömtől egy videókártyát, ami nagyobb frekvenciával dolgozik, akkor nem fog fájni tőle a szemem?
Gyűjtöm az adatait az Optikmed sasszem kezelésének. Szeretném ha megírnád, hogy ott voltál-e és eredetileg mennyi volt a nyers látásod. Az első vizsgálati leleteden nyers visus cimen rajta kell lennie.
Köszönettel: Szemdoktor
Pár napja voltam kontrollon. A 125%-os sort simán elolvastam mindkét szememmel (a jobb szememmel már egy hónappal azelőtt is). Tovább nem mentünk , de szvsz jóval 130% felett lenne egy szemem:)
Fél évet tudok, én is addig hordtam. Fél és után – nyár végén – Libanonban már néha szemüveg nélkül voltam, az uszodában néha le mertem venni. Azóta sincsen semmi bajom.
Szerintem a discoban nyugodtan leveheted, ha kerülöd lila lámpát. Jobb a békesség, nagyon fiatal lehetsz még, megéri a szabályokat betartani hidd el.
Sziasztok! Nekem augusztus végén faragták a szemem, nemsokára letelik a fél év. Ahogy itt olvastam a hozzászólásokat, eltérőek abban a tekintetben, hogy a műtét utáni napszemüveges börtön meddig tart. Sőt, még az Optik-Med tájékoztatójában is kétfélét írnak, hol fél évet, hol eget. Na most akkor mi van? Igazából engem nem nagyon zavar az utcán, tőlem aztán nézhetnek hülyének vele télen, vagy mikor esik az eső (óvatos vagyok, akkor is rajtam van :-)) De bulizás közben már húzom a szám, hogy fel kell venni. Az előzetes vizsgálatnál a doktornő említette, a diszkós uv-fénynél is fel kell vennem. Ki tud arról, az az uv mennyire erős? Felér egy felhős égbolton átjövő uv erejével? Ti hogy voltatok ezzel? Fél év után már legalább a dizsiben szeretném mellőzni...
Pont június elején jár le a fél év, lehet, hogy megvárom a műtéttel a szeptembert. Persze az a legfontosabb, hogy rendben találják a szememet. Ha nincs szerencsém, akkor szürkehályoggal fognak műteni, mert a szememben lévő homályok ezt jelentik a legrosszabb esetben.
Pedig már úgy szerettem volna idén lencse nélkül búvárkodni.
Ebben a percben még egy doki is felhívott, hogy most találta meg a kinyomtatott e-mail-emet egy halom papír alatt az asztalán és nem tudja, hogy kaptam-e visszajelzést... :-)
Értem, bocs nem voltam elég figyelmes olvasó.
Elég komolyan veszik az ilyen dolgokat, ami érthető mivel utána egy esetleges komplikáció esetén támadhatóak lennének. Reméljük megjavul a szemed, de jobb lenne ezt még nyár előtt elrendezni gondolom...
Köszönöm a választ, de nem erről van szó, hanem azért nem lehet még műtétem, mert találtak valamit a szememben, ami miatt jobb, ha várunk fél évet, megint ellenőrzik és ha az a homály nem nagyobbodik (nem változik), akkor műthető vagyok.
Én is ezt, vagyis a Tears Natural II.-t használom, ha kiszárad a szemem, mert ezt lehet kontaktlencsével is cseppenteni, de ugyanezt tapasztaltam. Valahogy zsírosabb, mint pl. a Bausch&Lomb műkönny és ettől kb. 5-10 percig rosszabbul látok cseppentés után. A szemdoki azt mondta, nem baj, főleg ha elmúlik a szemszárazság.
Fáradt szemre a Visine-t ajánlják még, de azt lencsére nem lehet cseppenteni. Ez is recept nélkül kapható.
Olyan nem volt, hogy kevés lett volna a könnyem, de gyakran ingadozott a látásélesség, mondom még hónapokkal a műtét után is. Ráadásul volt néhány szemcsepp, amire allergiás lettem, és olyan piros lett tőle a szemem mint egy nyúlnak. Sajnos a nevükre már nem emlékszem.
Pitzu,
Erre gondoltam. Éppen ezért mindent szépen leírtam:
Hány éves vagyok, mióta vagyok rövidlátó, mikor váltottam kontaktlencsére, mióta stabil a dioptriám, mennyi is a dioptriám, kb. milyen időpont megfelelő nekem, milyen egyéb egészségügyi problémáim vannak még (semmilyen :-) ).
Nem lenne baj, ha csak telefonon lehetne időpontot kérni, de akkor miért írják, hogy e-mail-ben is lehet jelentkezni?
Mindegy, amint lesz vonalunk kifelé, már hívom is őket.
Remélem nem késtem még el, mert február végén lejár az uccsó kontaktlencsém is és szeretnék minnél rövidebb ideig szemüvegben járni. Kicsit szédülök már benne, úgy elszoktam tőle.
Én meg már úgy szeretnék túllenni rajta, remélem fél év múltával nem romlik v. nagyobbodik az a nyavajás homály.
A dokinéni felír egy bizonyos műkönnyet (Alcon - Tears Naturale), mert mondtam neki, hogy gyorsan kiszárad a szemem, de ettől egyáltalán nem jobb, sőt néha rosszabb a látásom. Mint például most is. Ez úgy 5-10 percen belül múlik el. Irtóra zavar, természetes ez?
Nekem áprilisban lesz két éve, hogy megcsinálták. -4,75-ös volt mindkét szemem,addig felvátva - szemüveg, és kontaktlencse - egy borzalom volt, ( nyaralás/szórakozások stb. )mindent ehhez kellett igazítanom. A kontaktlencsétől állandóan be voltak gyulladva a szememim, a szemüveget pedig utáltam. Célszerű a műtét utáni hetet kivenni szabira, mert az elég húzós lesz. Nem akarok senkit sem megijeszteni, de elég cudar a műtétet követő 2-3 nap. DE! Mindenképpen megéri. Sokkal egyszerűbb az élet, és a szemem is tökéletes ( lekopokogom azért )KB fél-egy év amíg teljesen beáll a látásod, addig lesznek teljesen éles és kevésbé éles periódusok, de nem kell aggódni. A napszemüvegezésre azért készülj fel. KB 1 évig az utcára sem teheted ki a lábadat nélküle, nyaralásnál nem igazán szabad nélküle napozni stb. Mindezek ellenére életem egyik legjobb döntése volt!!!
Tőlem mindenféléket kérdeztek, mikor először fölhívtam őket. Mióta vagyok szemüveges, hányas, meg efféléket. Mindenképpen sokkal interaktívabb, mint a mail, úgyhogy én is ezt tanácsolnám.
Mindenképpen a telefon az egyedüli megfelelő, mert kétirányú azonnali. A mailt hagyd meg másra szerintem. És előre is sok sikert a sasszeműség felé vezető úton!