Vmi meleget azért fúj gyakorlatilag egyből, mert a gyári villany fűtés működik!
Ja és az EGR is valószínű be van még kötve! Legalábbis még nem tudtam ránézni, de az előző tulaj meg nemigazán tudta h miről beszélek...
Nemtom kiolvasni, csak VAGcommal meg kompLYúterrel!
Mondjuk pénteken a Lurdynál láttam először h hogy is néz ki egy ilyen kiolvasás meg ilyesmi, (utólag is köszi PetiG4) ezért segítség nélkül fogalmam nem lenne merre kattintsak...és nincs is mivel...
Bár a kezem kiolvasta: Jég hideg a hűtő! :)
én600
Nekem az összes motortér burkolat rajta van alul, felül, oldalt, még a kartaren is, és mégis ez van..
"OFF" A 4000ES arány az durva vmit elirhattál itt vannak a rangok:
Újonc: Minden felhasználó, aki újonnan regisztrál az oldalra ebbe a kategóriába kerül 2 hétig. Két hét elteltével az aktuális aránynak megfelelő rang kerül kiosztásra. Újonc nem tölthet fel torrenteket. Ne kérd a Staff tagoktól, hogy tegyen át másik rangba, ezt az időszakot mindenkinek végig kell csinálnia.
• Leecher: Ha az arányod 0.50 alatt van és az oldal tagja vagy több, mint két hete ebbe a kategóriába kerülsz. Maximálisan 12 torrentet futtathatsz. Ha az arányod 0.30 alá esik (5 Gb letöltés felett), a rendszer automatikusan töröl az oldalról.
• Felhasználó: Ha több, mint 2 hete tagja vagy az oldalnak és az arányod 0.50 és 1.05 (illetve, ha nincs arányod (letöltés = 0) ) között van akkor felhasználó leszel. Ha az arányod 0.50 alá esik akkor automatikusan a leecher kategóriába kerülsz. Ha az arányod 1.05 fölé megy, legalább 26 hete tagja vagy az oldalnak és megvan a kellő feltöltött adatmennyiséged akkor előléptetnek tagnak.
• Tag: Ha több, mint 26 hete tagja vagy az nCORE-nak és az arányod 1.05 (illetve, ha nincs arányod (letöltés = 0) ) felett van és van legalább 100 GB feltöltött adatmennyiséged akkor igazi tagja leszel az oldalnak. Ha az arányod 1.05 alá esik akkor vissza leszel minősítve felhasználónak.
• Feltöltő: Ezt a rangot kizárólag nagy feltöltéssel rendelkező tagok kaphatják meg. Chello és ADSL userek nem lehetnek feltöltők, hiába tudnának sok torrentet feltölteni. A minimális sebesség a feltöltővé váláshoz 60 Mbit/s. Ha szeretnél ebbe a csoportba tartozni, jelezd a staff menüben.
• Helpdesk: Önkéntes segítők, torrenttel, számítástechnikával kapcsolatos kérdésekben tudnak segítséget nyújtani. Nem rendelkeznek speciális jogokkal (torrent törlése, adatok megváltoztatása), kizárólag segítségnyújtásra szakosodtak.
• VIP: Ezeket a rangokat azok a felhasználók kapják meg, akik nagyon sokat tettek az oldalért. Kérni az nCORE staff-ot TILOS, hogy nevezzenek ki Téged is!
• Moderátor, Admin, Tulaj: Az oldal üzemeltetői. Kérni az nCORE Staff-ot TILOS, hogy nevezzenek ki Téged is!
Szerintem egy minimális mennyiséget fel kell tölteni.
"• Tag: Ha több, mint 26 hete tagja vagy az nCORE-nak és az arányod 1.05 (illetve, ha nincs arányod (letöltés = 0) ) felett van és van legalább 100 GB feltöltött adatmennyiséged akkor igazi tagja leszel az oldalnak. Ha az arányod 1.05 alá esik akkor vissza leszel minősítve felhasználónak."
Dízel versenyautóba, ami V6 3.0 TDi milyen gázolajszűrőt tennétek amely egyszerű, könnyen cserélhető és tudja szállítani a mennyiséget. Kb. 30 litert fogyaszt 100 km-en.
csak januárban küldhetek mert havonta 1et lehet csak és uncsitesónak küldtem multhéten de nem felejtem el becs szó :-) (emlékeztess majd plizzz) itt az oldal:
* Egy meghívó elküldése jelenleg 500 pontba "kerül". * A pontrendszerről bővebben ITT olvashatsz. * A meghívó felelősséggel tartozik a meghívottjaiért (nagyobb szabálytalanságok esetén akár kitiltást is vonhat maga után)! * Meghívó árulása, cserélése külső fórumokon, oldalakon azonnali törlést von maga után és szigorúan TILOS! * Meghívó kéregetése a Stafftól azonnali törlést von maga után! * Ha visszavonod a meghívót, akkor pontokat kapsz érte, annyit amennyiért vetted azt!
Jelenleg nincsen felhasználható meghívód! Ebben a hónapban már küldtél meghívót!
Most nincs tdi tapasztalatom, mert a quattroval járunk. Abba viszont tegnap belefagyott a víz :(( Csodák azért nincsenek, -22-ből nem lesz +40 az utastérben főleg részterhelésen. Gondolj bele, ha pár fokban is már csökken a fűtőképesség. Amúgy ezekkel a gyári tdi-kkel csak a baj van. Nem indul izzítás nélkül, nem fűt... Áhhh ;-))
ui: ki tudod olvasni a hőmérő szenzorok értékét menet közben? A quattron a 2 ablakos klímával ki lehet iratni, és pl a hűtőben atomstabil 90 fokos a víz, a hengerfejen mérve van 5-8 fok +/- ingadozás.
nem hasznalok extra feltoltes megnyomokat, ha erre gondolsz, mezei felhasznalokent hazsnalom, tiszteletbe tartom a dolgokat. se nem szoktam extra seedereket fogadni, accot,passt nem adok ki. neha toltogetek, utana ugy is hagyom had menjen, mig nem akadalyoz a sebessegben (ha csinalnom kell vmit). szal röviden: NEM:) felelösséggel viseltetek a meghivo iránt XD
Először is nem tudom miért pont ezt a turbót választottad. Hisz ez egy weastgate-s turbó. Ami jó meg minden viszont alacsony fordulaton nincs teljesítmény geometria hiány miatt --> viszont a koromtól nem fog megszorulni ez!
Az átalakításról annyit hogy a te kipufogó csonkod 3csavaros mig a turbó talpa 4. Ez az ő csonkja: http://i.ebayimg.com/21/!B%28TdrrgBGk~$%28KGrHgoH-EYEjlLly8E%29BKbl!QzLNg~~_2.JPG
A kipufogógázt kivezető nyílást sajnos nem tudom milyen., de szerintem közel azonos.
Én a helyedben a VNT15 ajánlanám. Aránylag olcsó és nem kell vele sokat barmolni.
úgy emlélkeztem a pd-n más a jeladótárcsa,de lehet rosszul... inkább hagynám villanyosan csak az alus ecu-ra könnyeben tudnék tartalmat tölteni, nem kellene forrasztani.
ÜDvwall! 1.9 tdi passat b4-et szeretnék felszerelni egy garett gt2056-al! kérdésem az lenne, hogy mennyire és mit kell átalakítani ahhoz, hogy patentul működjön a gép, de robbanjon fel semmi?mit kell cserélni nagyobbra, stb...ilyesmikre gondoltam!! Kösszii
Én fagyálló csere előtt 1-2 hétig járok úgy, hogy trisót rakok bele nem keveset:) A trisó vízlágyító hatású, még mosógépekbe is ajánlották régen, növelte a mosás hatásfokát és tisztította a mosógép részeit. Csak azóta megjött a Calgon, aminek majdnem 99.9%-a trisó, és azóta a trisót érdekes módon nem ajánlják:) Ha felfagyállóüzod, akkor majd rózsaszín fagyállót rakjál bele, az ELVILEG kíméli az alu részeket is.
A Jettában csiáltam úgy, hogy két hosszabb csövet raktam a fűtéscsövek helyére, az egyik átlátszó volt. A nem átlátszóba öntöttem a tömény (!) vízkőoldót, a másikba pedig lehetett látni hogy mikor telítődött a "rendszer". Vagy egy órát állni hagytam, majd a nem átlátszót rákötöttem a kerti csapra, kezdetben csak piánósan kilöketve a vízkőoldós trutyit, majd jobban kinyitva nekiengedtem a vizet. Ez után pedig lőn meleg.
Nemrég két civil rendőrt vertek félholtra a haltolvaj orkok, mert megcsípték őket , elmérgesedett a szitu, majd fegyvert fogtak rájuk, azt figyelmeztető lövést is adtak le. Úgy voltak vele úgyse merik használni...
Mondjuk nem biztos, hogy a hiradóban bemondták...
Most jelentősen változik majd a törvény, de fegyvertartásit még kapsz, de viselésit nem, és akkor meg már megint cifra a sztori... Meg 9 cigányt nem fogsz lelőni, ha meg igen, nem biztos hogy lesz időd tárat cserélni... Ezek meg sokszor 40-en vannak...
A megkéselt kézilabdás gyerekek se voltak pudingok, azt mégis...
Vérlázitó ez az egész, és nem is tudom mi lenne (törvényes) megoldás.
Te ezt így látod. A valóságban pedig úgy történik, hogy egy tetlegesséig fajuló szituációban, ha előveszel egy fegyvert, a támadó többnyire visszakozik. Én nem hadonászásról, meg fenyegetőzésről beszélek, ez nem Bronx, hanem a konflikus elkerüléséről, időnyerésről. Aki a felszólítás és a két figyelmeztető lövés után is támad, azt le kell lőni, de akkor már véd a törvény. Addig meg nem gondolnám, hogy bátorság kérdése, hogy valami suttyó miatt szeretnéd-e rácsok mögül nézni felnőni a lányodat...
Vajon Olaszliszkán melyik lett volna az a tökös roma aki nekimegy a tanárnak, ha előhúz egy fegyvert?
Az hordjon aki használni is meri, és bevállalja a következményeit.
Aki csak többnek akar látszani vele, az meg könnyen ráfaraghat, ha csak megjátsza vele a kőkeményet, és mégse az.Aki lőfegyverrel ijesztget, de használni gyáva az nagyon könnyen életveszélyes helyzetbe kerülhet.
Romák rendőröket is simán félholtra vernek (vertek már többször is) ha fegyverrel próbálkoztak, de élesben lőni nem mertek. Ezért tanitják minden fegyveres testületnél, hogy a csúzlival csak a jenki filmekben hadonásznak.
Öcsém egyik volt évfolyamtársától anno elvették a fegyverviselésiét, mert a Keleti aluljáróban éjjel amikor belekötöttek többen, némi aprót kérve, elővette a Magnumot és megkérdezte az arcoktól, hogy 45-ből tudnak e visszadni.
Fegyverhasználatnak minősült az akkori törvények szerint már a fegyver elővétele is, és nem találták jogszerűnek, pedig volt engedélye, stb...
De legtöbben mostanában azért vesznek lőfegyvert mert csak többnek akarnak látszani tőle, de annyi vér sincs a farkukban hogy egy csirke nyakát elvágják.
Az ilyenek ne tartsanak fegyvert,mert sokkal veszélyesebb helyzetbe kerülhetnek miatta, mint nélküle, pusztán ennyit akartam mondani.
Én nem is akarok fegyvert venni, egyelőre, max ha nagyon durvul a helyzet, és mindenkinek lesz mint a vadnyugaton.
De akkor csak AK47-est, mert erre kaptam kiképzést, meg annak tetszik a hangja...
:-)))))))))))))))
Mondjuk vannak félelmeim, hogy nem kell tiz év ahhoz, hogy komolyabb gondok legyenek, de akkor már lehet a kalasnyikov se lesz megoldás semmire...
nekem se nyit ki a termosztátom, nézegetem állandóan a csövet, és még is 70 fokos a viz, ha a ventilátort lekapcsolom feljebb megy, -15 fok van, nincs selejt hő, a motort hűti a hideg levegő, nem feltétlen a termosztát a szar...... mert most mindenki panaszkodik.....egyébként szerintem is a legjobb megoldás ez a webasto cucc, csak igencsak elkérik még a bontottnak is az árát.......
Az pech, nekem a 4. lett jó. Az a titka, hogy a lehető leggagyibb franciát kell megvenni, azt amelyik csak akkor mozdul meg a fazékban amikor már lobog a víz. Az összes német, és egy eredeti gyári is elővigyázatosabb, és biztos ami biztos alapon hamarabb nyit, de sose nyit ki teljesen (ebből kifolyólag majd nyáron fog picit melegedni). Szóval asse jó...
ha a 3db -ra gondolsz ami a víztérbe van az nincs, azaz a polcon van, lusta vagyok foglalkozni vele, inkább van egy tecskos ülésfűtés, hogy ne fázzon a picsám az első 8-pecben, és a maradék 6 percben már jó idő van
olyan 5km az út a telepről ki a M0-ig ott szoktam olyan 40-50 el kidöcögni és a M0-M6 on meg normál 70-80-90 el haza és 80 fokon , ha 3-ason megy akkor eset le reggel 80 fok alá
80-as b4 audinál én kivettem az egész műszerfalat meg a mögötte lévő fűtésboxot is. Télen -2C-ban 2 nap volt a ki és be szerelés. De utánna legalább volt fűtés:)
Van egy terelő lemez, ami a meleg-hideg levegőt 'vezérli', a radiátor előtt van, az egy műanyag habszivaccsal bevont perforrált lemez. Ha a habszivacsos rész lejön, akkor melegre álítva is hideget fúj. Azt is nézd meg ha cseréled a radiátort.
Mint irtam: mindenki súlycsoportjának megfelelő fegyvert hordjon, amit használni is tud, és mer.
Vagy atlétika edzés...
Al-Dunára jártam hajóval a 80-as években. Orosz kikötőkben a hatóság nyomatékosan felhivta a figyelmünket arra hogy este 8 után semmiféle felelőséget-garanciát nem vállalnak senki életéért.
Csajoztunk, sefteltünk, sokszor annyi készpénz volt nálunk mint Gorbacsov havi fizetése, mégse jutott eszünkbe még egy boxert, vagy kést se magunkkal vinni.
Nagyon ügyeltünk arra, hogy ne kerüljünk balhéba, és ha mégis meleg lett a helyzet inkább futottunk. Pedig voltak igen kemény srácok is közöttünk, és emiatt nem érezte senki se magát vattafaszúnak. Ott kint azonnal lelőttek volna minket, ha "próbálkozunk". Ivánék manapság se sápadnak el ilyesmitől, pláne több mint20 évvel ezelőtt.
Mester nyáron újítottam fel én is a kéziféket, 2 db új bowden volt a gyógyszer, én is tavaly télen végig szoptam a köcsög kézifékkel nekem a bowden külső háza volt oda be volt rohadva és nem ment vissza a bowden a rozsdától.........
Az öcsém meg rendőr fokozottan cigányfertőzött területen, és sose visz magával lőfegyvert, pedig gyilkosokat, rablókat szokott bevinni...
A lőfegyverrel kapcsolatban egy alapszabály van,amit minden fegyveres testületnél tanitanak:
akkor vesszük elő amikor használni akarjuk, de akkor késedelem nélkül azonnal és a lehető leghatékonyabban:lehetőleg halálosan.(Hullák nem vallanak ellened...)
Öcsém ugyanezt vallja, ezért nem hordja.
Bőven elég a vipera.
Olyan csak akciófilmekben van, hogy pisztollyal a kézben jópofiznak egymással a kőkemények...
Tehát akinek nincs annyi vér a cerkájában, hogy gondolkozás nélkül használja az ne is hordjon magánál, mert komoly gondjai lehetnek miatta. Inkább tanuljon meg jól futni. Sokkal többet ér.
Bár nem tőlem kérdezed,de simán befolyhat... enyém tavaly 100X befagyott...Szétszedtem és úgy tettem vissza,hogy szilóba ültettem a bowdent,idén még nem volt gondom...
Husky nincs egy tipped arra hol fagy be mindig a kézifékem? Befolyik a víz a bowden burkolata alá? Az elős kézifékes után úgy megyek 4-5 percig, hogy a bal hátsó kerék blokkol.
Van egy tuti 1.5 D adagolóm,ugyhogy adagoló téma megoldva. Felraktam rá azzal a közdarabbal amit adtál egy hoszbordás tárcsát. Biztos hogy nem jó akkor az 1:1 be hajtása? Mindenképp felezni kéne? Megoldom nem probléma,csak ha jó az 1:1 hajtás akkor egyszerübb a dolgom. Üdvw :)
Igen. Ahol emberek "vannak", ott adódnak nézeteltérések is. Talán maga a szó is innen származik. Nem a miénk volt itt az első, és valószínüleg az utolsó sem, ezzel együtt picit sajnálom is, h itt és eddig fajult.
De volt közben egy kérdésem is, ki mit tud (róla)..?
'UI: Ja és tényleg szörnyű mikor valakinek fingja sincs a helyesírás szabályairól.... mégha ez nem Helyesírási Fórum akkor is... Sztem egy normál emberkének valóban bántja a szemét . :)'
És ha még ez mellet a fizikát meghazudtoló hülyeségeket állít és el is hiszi az még szörnyűbb.
Mi faszért irkáltok ennyi szemetet? EZ egy Diesel Fórum, a személyes konfliktusaitokat vigyétek el "ki" a való világba! Nem kell itt sittről meg fegyverről beszélni! Akinek ekkora nagy a pofája az vállalja azt,hogy találkozik a másikkal aztán akkor lehet "erősnek" lenni ! Az a leg borzasztóbb,hogy van itt egy csomó taknyos kis ficsúr aki azt hiszi,hogy ÖVÉ a világ! Megsúgom ! : - ez nem így van. Villany vs. Bowden ?! Az oviban vagyunk? Ennek a fórumnak nem az a neve,hogy Villanyos Diesel,se nem az,hogy Bowdenes Diesel.... Mindenkinek lehet véleménye,de Mindenki legyen annyira Megfontolt és Ész eszű ember,hogy nem sértegeti a másikat és nem szólja le a másét! Kinek a Pap Kinek a Papné. Amúgy meg Ti is nagyon jól tudjátok,hogy vannak úgynevezett Gyorsulási versenyek ahová bárki mehet és bárki be is nevezhet!!! Na Ott van arra lehetőség ,hogy hencegjen az illettő : Gyere lenyomlak ! ... Aztán ugye a Puding próbája az evés ! HA esetleg nem sikerült a nagy Szájhoz bizonyságot is társítani akkor ellehet bandikolni szépen hazafelé és anyucinak sírni,hogy : na anya ez nem jött be......
A lényeg a lényeg,hogy inkább számoljunk el magunkban 5ig mielőtt valami hülyeséget írnánk,vagy embertársunkat megbántanánk!!!
A nyomaték legyen Veletek!
UI: Ja és tényleg szörnyű mikor valakinek fingja sincs a helyesírás szabályairól.... mégha ez nem Helyesírási Fórum akkor is... Sztem egy normál emberkének valóban bántja a szemét . :)
Hová fajul a világ, mindenkinél lő fegyver a kesztyűtartóban, meg vipera meg a fasz tudja mi. Nekem mekis zacskóval van teletömve, ha megtellik akkor kiürítem. :O)
Nem jó fegyvert választottál. A magköpőnek nincs presztízse. Ha már használni kell, akkor nagy a baj. Én ezt tartom az autóban, Nikkelezett, kb 3 kg, 25cm, 12 magnézium tölténnyel. Sosem használnám, egyszer muszáj volt elővenni, azonnal rend lett és fegyelem.
Megtettük, többször is: 1. 3.2, 2. 3.3., aztán megmértük egy fémdarab segítségével magát a lökőrészt, szűk 3.3-at láttunk a tolómérőn. Én biztos szeretnék lenni, ezért informálódtam itt, de Zoli is csak arra válaszol, amire akar. :) Ami szíve joga is természetesen..
Unatkozom, így, ha megengeditek, hozzászólok: az önvédelem arányossága döntő mértékű a majdani megítélés során. Tehát, ha te valakit szájbalősz, mert kaptál egy salátát, kapsz pluszba 4-6 évet egy negyvenszemélyes cellában. Ez adott esetben egy emberéletért elég sovány, de egy magunkfajta sápadtarcú, komforthoz szokott palinak azért xar flash. Valószínűleg olyan cellába kerülsz, ahol féleszű cigányok (akikről kiderül, h talán rokonok) szemeznek veled, majd televernek a következő okoból: csak, mert, mé' ne?, stb.
Rádfognak mindenféle képzetet (vagy esetleg felállsz nekik), és az őrök visznek is a fogdára. Itt legalább egyedül vagy. Igen, de ez egy 2x2-es lyuk, ahol csak egy fosólik + egy, a falhoz fellakatolható priccs van, amit fel is zárnak 5-10h között. Itt aztán elmélkedhetsz a világ dolgairól, amíg meg nem zavar benne egy zsandár, akinek aznap valaki belexart a napjába, és ezért bizony az (is) faszul, aki épp' a fogdán dekkol. Arccal a falnak állítanak, és már kapod is a meglepetéstojásokat.
Mielőtt én lennék itt az exsittes buzigép, hozzáteszem, h néhány cimborám ült már, és hűsöl is, ezért ezek az infók első kézből valók, és ha valaki magára ismer, az nem a véletlen műve..:)
Beszéljünk majd erről személyesen... Van pár praktikus gondolatom, ha érdekel.
- A témához: én továbbra se látom, miként tudnám bizonyítani, hogy ő adta az első pofont. :-/
Még tavaly láttam egy olyat, hogy 6-8 kocsival előttem a kétsávos Soroksáron valaki cikk-cakkozik, valaki meg tán nem hagyta, erősebb kocsival visszaelőzött, befékezett vagy mittomén (nem lényeg). Nyár volt.
A köv. piros lámpánál látom, hogy a hátul megálló gyerek kiszáll, előremegy (a járásból ismerem ezt a típust, kib. magabiztos, és azt is látom, hogy nem először emelt kezet másra, de "lelkes amatőr" szinten), és kb. 3-4 szót szól be a (nyitott) ablakon. Majd rögtön mozdul, az elsővel csak beijeszt, majd rögtön utána bimm. Mintha kesztyűzött volna egyet. Aztán visszasétált. Senki nem szólt semmit, rögtön zöld lett, és tovább. Szerintem tanú se lett volna, ha vascsővel üt be, vagy csontig karcolja kulccsal a gyöngyházfényezést.
----
Nekem egyszer volt egy balesetes ügyem, mikor a másik fél a közeli kocsmából jött (20 métert!), és belém csúszott a hóban. Ivott. Sokat. De nem túlzok, 10 percen belül 40 haverja volt ott!! Mintha a fél lakótelepet kint láttam volna ott Karácsony napján, hajnali fél 2-kor!!
A fele "kölyök" volt, de a másik fele már nem éppen. Szerencsémre a zsaruk szinte rögtön ott voltak, mert mikor először megindult felém a kis ittas gyerek, és emeltem a kezem, a két józan haverja még kért, hogy ne bántsam, de nem sokkal később már nagyon ment a hőbörgés (mikor már gyak. bezárult a kör a 2 kocsi + a járőrautó körül), és nem hiszem, hogy sajnált volna bárki is.
Kérdésem: vajon hányan tanúskodtak volna a 40-ből ellenem, ha BÁRMI történik?
"A baj az, hogy manapság nem lehet tudni, hogy ki mennyire hülye, vagy elszánt,..." vagy ki ránt gyorsabban fegyvert. Ha neked van, neki is lehet.
Hülyeség, hogy bezzeg a régi időkben fair módon lehetett elégtételt venni egy sérelemért. Régen a bicska volt a fegyver, egy búcsúban ha forrt a hangulat gyakran megkéseltek valakit. Nem jobb a helyzet külföldön se, pl Londonban annyira elharapózott a fiatalkorúak késelési aránya, hogy kampányokat folytatnak a kés tartás ellen. Lásd.
Sajnos nem megy. Én is ezt szeretném majd idővel. 1,9TD-m van átalakítva tdi-re. Most adtam el a régi adagolót év veszek e gy 11-es elemes bovdenest.
Az a baj hogy a főtengely forgásérzékelő több impulzustad egy fordulat alatt az alufedelesen mint a lemezfedelesnél. Ezért át kell rakni a alus jeladót az AFN-re.
Én inkább ragaszkodom a villanyhoz mert megtudom oldani azokat a hátrányokat a bovdenhez képest amiről Krézi szokott írni és amiről itt a fórumozók nagy része mechanikus párti. Csak egy jó villanyos adagolót kellene csináltatnom hozzá Krézivel.
A baj az, hogy manapság nem lehet tudni, hogy ki mennyire hülye, vagy elszánt, ezért a küzdősportok ide már kevesek. Lásd a napokban azt az idiótát, amelyik bozótvágó késsel kettébaszta a csaja fejét, meg levágta az új madara kézfejét....
Van egy barátom, 4 danos Kempo mester, hidd el, nem kell félteni a srácot, de még neki is van egy gázpisztoly a kesztyűtartójában...
Engem is ért az elmúlt 1 évben 4 olyan inzultus, amiben teljesen passzív voltam, mégis megtaláltak, hát mostantól nem fognak. Vagy ha igen, akkor rábasztak..
Szia Tomasz , régen láttalak. Meséld már el légyszi hogyan működik a Haldex , mert nemértem. A szakrajz előttem van meg a szerkezeti felépítése de magát az elvet nemértem . Nagyon szeretnék énis 1 összkerekes futóművet , neked milyen futóműved lesz?
Én a nyers erőszak nagy híve vagyok, ezért thay-boxolok, lehet rokon a gondolkodásunk :-). Mégpedig : Az új törvény nagyban elősegíti ha ki akarsz készíteni valakit, hogy magadra engeded 1 füles erejéig. Utána felkelsz oszt módszeresen úgyagyonvered 2 hónapig vért hugyozik és fogdokihoz meg fizikoterápiára jár.
Imádnék bilincsben a kezemen tárgyalásokra járni, és bizonygatni, hogy DE TÉNYLEG önvédelem volt... Volt az a srác akit az aluljáróban megleptek a brazilok, kilőtt egy tárat, aztán félholtra verték (keringett a neten sokáig). Azóta bizonygatja a jogos önvédelmet.
Mit lehet erre mondani... Tisztelet a kitartásod, és elszántságod (+ $$$) miatt, hogy összeállt a gép. Mi is a mérleg? 3 motor - ki tudja mennyi motor-hengerfej felújítás - 2 adagoló, csúcsok, kipu - cooler, megannyi munkaóra, de végre KÉSZ! Amit meg szól! ...hmmm Úgy megy benne fel a km óra mutatója, mint más autóban a fordulatszámmérő :-) És lettek új ismerősök-barátok is (meg lettek új ellenségek, kárörvendők) Azért ha furikázol vele előbb-utóbb talán csak a szépre fogsz majd emlékezni.
Nem véletlen kellett minden erősebb villamos autóra rögtön kipörgésgátló, mert nincs az az ember aki le tudja követni a tuskó elektromos gázpedált, nyálas csúszós úton...
Megcsúszik a kerék, visszábbveszed a gázt, és még két mpig forog alatta a kerék mire észbekap, meg ilyenek.
Én is egy "barom arcu krézinyaló hülye gyerek" vagyok.
Mert: adtam kérzinek 2 db szar 11-es adagolót, és kaptam egy 11*3.1-es JÓ adagolót, ami: indít hidegen -10-ben izzítás nélkül, van alapjárata, nem kerreg, van előtöltés, van motorfék, van fordulatszám határolás, és ha rendesen beállítom, akkor megy is és nem füstöl...
Jó, szarás után a seggemet nem törli ki, de az nem a feladata.
Nekem ez így jó, és működik is.
Te meg akkor kritizálj, ha legalább olyat vagy jobbat tudsz, mint KZ.
Engem a csiptuning nem érint én mechanikus párti vagyok. Két autó van az is 1.9 TDI mechanikus. (Malac passat és Audi 90)
Nem csak tuningra jó ez a varia, hisz mikor fordulaton nem produkálja a megfelelő voltot vagy nem is közöl semmi értéket a ECU-nak. Akkor nem kell kicserélni 10-15eFt-tos bontott légtömegmérőre.
Ahogy elnézem a képen egy hőellenállás és gondolom az átáramló levegő hűti vissza.
Haverom épített 1 G4 et 2. tdi , Gt17 , PD , RACE, 6gang. Olyan faszán megírták a programot. 2000 től visít a gumi 3100 ig még4. ben is. 3500 nál hiába lépsz a gázra semmi nemtörténik. Elmondtam neki hogy ez szerintem 1 szar így , írass 1 progit rá , na azóta nembeszélünk :-)
Mica-r! Hétfőn megyek feléd , ha kell betudom dobni. Ha nem aktuális akkor januárban 1x, ahogy beszéltük.Hívj ha mégis jó a hétfő.
Ilyenre gondoltál esetleg? Az ilyen dolgokat (amelyek becsapják, átverik a computert és csiptuningnak neveznek) már kitárgyalták nem egyszer, hogy nem túl egészségesek az autónak. Inkább írass csipet (a többi meg majd jön magától, ha elkap a gépszíj :-) ). Olcsó húsnak idővel mindig híg lesz a leve.
Mas allitotta ossze, de elotte feltettuk padra es erdekes volt az eredmeny:
Ez mukodott???- kerdezte az ember?
Szetszedve nehany szemelveny, mit kaphat az ember 170e ert!!
11es elem kopott, feluleten mely karcok. (csere)
2,9es tarcsa talpa, keresztelem talpa kopott, igy logott is. Errol lepattogo spred tonkreteszi az elotoltes dugattyut es a hazat is. (mindketto csere es a tengely is)
Gazkar leszabalyozo rugo kokemeny, tehat nem volt leszabalyzas. Ezert forgott 5500 fole nalad. (csere)
Fedel repedt volt amit mar repedten raktal fel! (csere)
Szépen lassacskán kiveti magából az az autó a tuning alkatrészeket. Épp a minap álltam a pirosnál, mellém gurul egy telematricázott, szárnyas Swift, hallom az autóm odaszól neki "Hogy nézel ki, buzi vagy?!" Azt mondja a Swift: "Nem tehetek róla, lakótelepi a gazdám :.( " :D
Naaa! Hát csinálom neked meg a tuti 90 fokos termosztátodnak a boltot, te meg elrontod az egészet! :D
Viszont a szilent, olaj, és termosztát cserés boldogságomat rögtön elrontotta a kristály ködlámpám magától (vagy a kívül hideg belül meleg hőmérséklettől) bekövetkezett keresztbe repedése... :(
ja és nekem jo lenne villany is, de azert mecha mert ebbe kevesebb a hibaforrás. ilyen állapotaban mint a mostani, villanyosan 3 eve nem tudnek közlekedni a kocsival :) demár felkötöttem volna magam...
en tisztaban vagyok vele, irtam is h szep lassan,kiveve ha van pénz dögivel. megis nem a tekocsid, apa adta, stb....nem adta amugy, kozosen hasznaljuk, mert megegyet nem tudunk fentartani, a 2 is eleg....de ha mar volt 4 kilod.....érted...
gyari tdi-m lenne, én ugy csinaltam volna ahogy irtam, csupan kijelentes, nem tanacs hangsulyozom megint. vettel volna 80er egy gti-vr6 komplett futomuvet komplett, 40-50er csinaltatsz egy rendszert,dobbal, 100er csoveztetsz es coolert...csinalétatsz egy puffert,x péz, nekem nincs......250 mondjuk ( ne feltétlen a számokat kell nezni)
igy mar jobb, s biztonsagosabb is a kocsi, neki lehet allni erösiteni.....nem az adagolovalkezdeni meg gt20al....
tomi ahogy irta adott tanacsot h mit hogy kéne, mert utana lehet finomitani,amig az nincs elvégezve, addig nem tud csodat tenni, nem is kell várni és nem más hibaja...
szar dolog ha igy erzel a kocsid irant, csak annyit lass be h lehettel volna kicsit korultekintobb, meggondoltabb.....ne a mechanikust iteld el ezert.
nem tudom minek vitazni h VILLANY vagy MECHA......ha ilyet akar vki, szamoljon a pénzzel, MERT KELL vele és csinalja amit tud vagy csinaltassa amit nem, ésszerüen, rendesen épitve.....ha nincs pénz és álom, akkor kivárva.....v hitel egy kész kocsira.
Akkor már told meg egy 100 forintos dobozzal, meg egy szép váltókapcsolóval és egy 200 ohmos potival meg kb 2 m dupla vezetékkel.... és voáláááá kész is az állítható kapcsolható tuningbizbasz kultúrált kivitelben :D:D ez így kb kőkemény 500 forint eddig :D:D:D Ha jól emléxem map szenzorba/légtömegbe szólnak még bele, hogy többnek higgye a levegőt és adjon még naftát, meg gázpedál potiba, hogy kis állásnál nagyobbat higgyen. De szóljatok rám ha jól tévedek.
Most meg te lettél zabos, Tomi? Az idézőjel miért van ott? Majdnem elfelejtettem, de eszembe jutott, nehogy a lelkedbe gázoljak, amire okom sincs. Az olajcsövet biztos, ami biztos alapon kértem, h helyezd majd távolabb az ötvénytől, mint 1mm. Ha ráérsz..Ha nem, kívánj sok szerencsét, ha már így vagyok.
A boxok tudtommal 160ohm-tól lefelé dolgoznak akár 80ohm-ig. Tehát ha ezt kicserélném egy álladó kb. 110ohm-s ellenállásra akkor lehet hogy egy kicsivel erősebb a gép?
A világ sem egy nap alatt sem teremtődött, nem vagyok Bartók Kiki, h 1-2 hónap full projecttel álljak elő. Lesz fék, de a 14-es téli szett alá nem fér be a G60/VR6 fék, ezért mondtam vissza a tiédet is. Tavasszal a nyári 15 alá már bebújik, addig csak kitart..legfeljebb technikásan vezetek. ;)
Milyen szinten szerelek te szerencsétlen? Bárki felrakhatja máshogy azt a nyüves gt20-at ugyan ilyen lesz.... idézd már fel légyszíves, hogy mit mondtam, amikor beállítottam neked 1.3 bar nyomást, (és még füstölt a féked,) hogy miket csinálj/csináltass meg, aztán behangoljuk.... ezekre nem emléxel???? Mondtam, hogy a vez.szíjad egy kalap szar, a szerelőd után megrágott porvédő lemezek hullottak ki a kocsiből, DE szerinted a szerelőd fasza csávó, a vez.szíj még fasza, aztán neked tanácsoljon az ember valamit is.... Inkább chippeltess , aztán engem hagyj békén, úgysem olyan szinten szerelek, ami neked megfelelne...
de ha mar igy osszezorrentunk es nem kell tanacs féle, igy hivtad azt hiszem....annyira nem vok idegen, h ne ismerj, cinikusan valaszoltal arra amit irtam. irod h jo a kocsi csak ne kelljen fekezni :) bazki senkinek ne menj neki.....eros kocsit akarsz, akkor tudd magad azert biztonsagban.....fek, futomu....egyetertunk? kiput is csinaltathatsz, h kiferjen a cucc rajta :) aztan a tobbi. ez nem szemelyes, csak megjegyeztem. de masok vagyunk, legyen is mindenki mas, de ne a vereddel v maseval szinesitsd az életet:) miko vmiert 200rol kene egyet fekezni....
Aki unatkozik, érdemes tanulmányoznia az utóbbi 2 oldalon észrevehető jellemfejlődést. Így visz el a TDI-imádat a Nirvanába. Úgy érzem, megtisztultam, és készen állok az erőre, legyen az bowden vagy villany.
mint mar emlitettem is, nem vagyok szerelö, ezt te is tudod, meg mindenki :) van több jobaratom szerelö, lelkes seged vagyok. ha kell akkor megcsinalom, de nem szakmam ez. ha pedig nem tudom....ugy teszek mint mindenki mas....
Humánban jobb vagyok, mint reálban-szövegértés miatt még senki nem tolt le 28 év alatt. Jó papa holtig tanul.. ez nem azt jelenti, h meg kell ölni.
De én még mindig úgy tudom, h te nem szerelsz, még "csak" olyan szinten sem, mint Tomi. Ha nem így van, javíts ki nyugodtan, legalább picit tájékozotabb leszek.
meddö jah....mert nem engedsz a nem igazadbol :) vagdnekinek cimeztem az iromanyt ha jol emlékszem, a te példád volt az alapja. DE nem neked szolt...amit irtam fenntartom, tuning arc nem vagyok:) egyszeru ember, szokvanyos bajokkal, es szeretem a kocsit, minden nyugjevel, bajaval, szerelessel, stb. amit irtam nem esszeru amugy? isten mentsen h tanacsot adjak :)
még mindig tévedésben vagy....én 1x sem szoltalak le, se a kocsidat, irtam par sort h h lenne esszeru a dolog, hatha leszursz belole vmit, elkerulsz pl egy fékezést:) nem reagaltal te sem, kerdeztem mar itt h szetszedtetek a kocsit? ezek szerint nem. ne villanyozzal, hanem tedd rendbe azt ami nem jo a kocsinak. vagy fizess vhol h megcsinaljak. ezek kijlentesek, nem ajanlasok, nem tanacsok, stb stb aminek eddig vélted....szövegértés:) de segitek h ne kelljen szövegerteni, ugy allj hozza az olvasashoz, h en olyan vagyok aki nem geci, egyenes ember vagyok, rossz szandek nelkul....alapjaraton.....ezert lehet bratyizni akarhogy baratoknak, es azert kell/lehet ovatosan nem baratoknak. amit meg hallasz azt tedd félre, én is félre teszem mindig akkor ha nem is ismerem az egyent. sztem ez igy korrekt.....
Meddő vita ez sajnos. Kiosztottál, h mit/hogyan kellett volna csinálnom. Nem is volt ezzel baj, csak nem láttam alapját. Ha pl. Krézi dobja ezt rám, én elfogadom úgy, ahogy van. Mert ahogy írtad, nem ismerlek..mint TDI-tuning arcot, főleg nem.
Az idegállapot mindenki sajátja. Ki hogyan él, úgy alakul. Ezt én saját tapasztalatom alapján állíthatom. Bocsásson meg neked az Úr! smile
ezt ugy irod mintha láttál volna itt engem efféleképp nyilatkozni.....ritkan irok, akkor is sajat tapasztalatot, nem hallom senkitöl (vagdneki:)...vagy keresek, vagy meghirdetem ha megkerik. olvasok, nevetek leginkabb, es szelektálok mostanaban. azt olvasom ami erdekel.
Ne akard azt sugallni, h az erdő szélén lakom.. :) Ami a fal mellett áll, az így is tolna az úton. Megeshet, h meg is előzne, de fékezni ne kelljen..nagyot, mert akkor bajban a haza. Elhiheted, nem rossz ez így sem. Az adagoló akkor volt a földön, mikor elhoztam..
ezert nem ismersz.....sok mulik a szmájliin, ha nem látod a mimikát....ez jelenti a viccet, vagy kedves baszogatast.....de te leszoltad a segito irasom, ill nem is segito, csak lehetett volna igy is, stb,stb,stb.....ahogy irtad, rá lehet olvasni az emberre, de ne mitt, szemelyeskedni....ezt te basztad el, az idegallapotomat.....ha elismered megbocsátok...
Jah, csak egy felszínes smile-n múlik? Nem vagyunk egyformák, de hát ettől kerek és színes a világ. Látod, lehet így is reagálni. Rövid az élet ahhoz, h haragban teljen el... Én így látom.
Egyébként most relative alacsony a légnyomás, 1000hPa alatti. Általában 1010 és 1020 közt szokik lenni, de télen sokszor a 1020-at bőven meghaladja. Ez eredményezhet az emberekben bizonyos feszültségeket, ingerlékenységet, stb. Télen egy óra alatt képes akkora volumenű változásra, mint nyáron egy teljes nap alatt, és ez is megterheli a szervezetet. Lehet hogy ez irtóra nem érdekel senkit sem, nade a légnyomás az légnyomás :-)
ez a baj veled...mondtam h olvasd es fogd fel amit irtam.....vagy van benne vmi sertö? mivel talaltalak meg? a k.szerezes utani, ideges iromanyokkal? haggyad már... te irod h ez egy forum es ilyenekt irsz....most akkor mivan? ott voltam nalatok, dudaltam, stb, kb 5 percig, kocsid sehol csak a nyoma....
Ha kész lesz a villany verdád, akkor összehozunk egy találkát egy T.bányai haverommal, akinek tökugyanez a kocsija, mint a tiéd, CSAK Ő napokon át hangolta.... sajna nemrég szétszakadt a kuplungja, amit már előzőleg Szami kevlározott...
Itthon vagyok, pajti. Vagy ezt ne írjam, mert személyes? Ez egy fórum, ahogy írtad.
Csak az nem dereng, h milyen tanácsot kértem én tőled? Zolinál nem fáj a hangleejtés meg ilyesmik? Ezt hívják kettős mércének. Ne használjuk ezt a fórumot az ilyetén üzengetésre, én ezt javallom.
Ha meg akarsz találni, megtalálsz. Itt is megtaláltál, csak nem értem, miért..
Nyitni kéne egy külön fórumot, mondjuk... "Megbaszlak anyád hátán" címmel és akinek baja van valakivel az ott belépne a küzdőtérre, és mehet a szájkarate :D
A poénon kívül meg oké, mondja el valaki a véleményét a másikról, meg menjen egy visszaszólás, na de ez 4 oldalon keresztül? Ha az okosabbik simán nem írna vissza, a másik már rég megunta volna.
És könyörgöm, még ha valaki el is rontott valamit. Akkor mi van??? Ez autószerelés, akinek volt már villáskulcs a kezében az tudja, hogy csak az nem hibázik aki nem dolgozik.
Ha valakit érdekel, még megvan az 1.4 pd motor, egy pd elem fos, turbó folyik. 20 ezer és viheti akinek kell.
megint mész rossz irányba :) nem arrol van szo h kinek milyen van...
csak arrol h mi lehet az ember fejébe.....irok neki vmit, kinevet h majd mindjárt tölem kér tanácsot....vicc.....én toltam bele 400 kilot egy ladikba? vagy az en adagolom all foldon?
tökmind1 kinek milye van, az h nektek sikerult osszedobni egy sajat verdát, annak csak örülni tudok, én egy ilyen gyerek vagyok....nem ismertek anniyra h tudd, de van annyi eszed h megertsd :)
amugy nekunk nincs kocsink, mi csak uzemben tarthatunk egyet....szegenyek vagyunk...nem szegyen.....lehet ezert nem ölöm a pénzt ökörségekbe?
dzsinn: ez egy nyilt forum, de leszarom, ha k.szeressel dobálozol, nem hagyom szo nelkul....amugy ha mar ilyen szepen invitaltal? mi a faszert nem vagy otthon??? honnan irsz?
Talán azért lehet, mert az itt jelenlevőknek még üzemanyagra sincs pénzük nemhogy egy alapból erősebb autóra amin nem kell utólagosan kókányólni ,meg maszatoltani mindenféle lúzer sufnilakóval aki az "elképesztően nagy tudásával" létrehozott fosládákkal füstbe borítja a környéket...
"Ebben az autóban csak a szilenteket, fékbetéteket kell gyakrabban cserélni, ami azt is jelzi, h "ütőképes" autó, míg a környéken hasonló mechanikus nincs (főleg nem ennyi pénzből)."
Ez esetben ajánlom, hogy nézzetek jobban körül a "környéken".
Ha emlékeznél, tudnád, h volt már néhány autóm, már akkor is, amikor neked még jogsid sem..
Akkor bringáztam, amikor az autóm sztenderen volt, egyébként pedig sportolni is szoktam a cajgával, ha ez érdekel. Kb. 6 kategórára van jogsim, ezt csak úgy megjegyzem.
Nem kicsinyítettelek én téged semmilyen tekintetben sem, ahogyan senkit sem.
ez egy nyilt forum, egyszeru ember vagyok, nem vagyunk baratok sztem h poenkodjal velem.....az iromanyomra ha nem lennel egy féreg, tudod mit kellett volna irni???
Azt hogy ja Náni ez is egy megoldás, en maskepp gondolom, probálkozok tovabb....
vagy vmi iesmi.....semmit nem tudsz semmirol, csak volt egy szar kocsid, es semmit ero 2000km-es tapasztalatod. hagyjal ki belöle.....
ez a hangnem akkor lett volna helytallo, ha az irasomban vegig minositelek, sztem rad utalva , de altalanossagban irtam. helyesiras megy, nem mint vágnekinek:) a mosly csak neki szol, de a szövegértés, hanglejtes felismerése 0.
Te miről irogatsz, jógyerek? Miért szívod fel ennyire, nem joint ez, csak poén...
Mi van veled? Vett apád egy kész autót, majd idővel lepasszolta neked, erre vered a nyálad, bunkó faszfej? Én ilyen stílusban irtam neked az előbb, olvasd már vissza..
Te vágsz engem szájba? :) Vicces vagy, szerintem a sok narkótól elfolyt az a maradék híg agyad is, öreg! Majd meglátjuk.. Bár, ahogy hallom, inkább a haverokkal dolgoztatsz. De ha faja gyerek vagy, idejössz, és megbeszéljük. Hogyan? Ez rajtad múlik, én nem vagyok suttyó, de belém nem törlöd a lábad, erről biztosíthatlak.
Ezt korrektül úgy tudnád intézni, tehát az igazad bizonyítani, hogy kiállnál egy hasonló kaliberü utcai Krézi húzot tdi ellen 400méteren. Nem ilyen ovodás sértödös módon. Krézit tisztelik sokan a munkássága miatt, téged van miért valakinek is tisztelni? (Szájkarate nem ér)
A másik, h nem vezettem , se nem láttam menni a kocsidat....de ha körülötted lévö, kocsidat készitö emberek szerint vagy falábu, azt azert elhiszem, mert kicsit több rutinnal birnak, mint te.
a masik, ha mar elmondtak h mi szar a kocsidon, sikerult kideriteni, mert szedetted szet? mert nem orvosoltad korrekten a hibat vagy orvosoltattad, és lehet összeszedte volna magat a kocsi.
a hozzaértésedet bizonyitod (engem meg kirohogsz) hogy irány a villany, mert mechanikus erös auto nincs. ezen nekem kell nevetnem te anyaszomorito kis köcsög.
"Náni, ha legközelebb akut zavarba keverednék a TDI-tuningot illetően, tőled szeretnék útmutatást kapni, ha elfogadod. Hmm, és hasonló a helyzet a vezetéstechnika terén is.."
Volt már, meg szereltél már TDI kocsit te agyoniskolázott faszkalap???? biciklivel bocorogtál ezelött nemrégiben még......és jött vhonnan h neked erös tdi kell.
Wheheheh..., hát hová jut így a világ..?
miben tartod magad nálam különb embernek? elképzelhetetlen hogy nálad kicsivel ésszerübben, logikusan gondolkozom e téren???
szerinted én melyik (ne haragudjatok meg, itt a kozelemben lakok, ismerosok es ismeretlenek) ökörnek adnam a kezembe a kocsim h csinaljon belöle tuning dizelt? csak azért mert nekik is hasonlo kocsijuk van?? ennyi erövel megbizhattal volna engem is, lelkiismeretesen dolgozom, beállitottsagom is van, összepakoltam volna neked, hasonlo eredmennyel. egy krezi!! adagolotol, meg a gt20tol nem lesz eros kocsid, foleg nem jol osszehangolt....baromsagot csinaltál.....
amugy a nevetes utan, legközelebb ne integess nekem, de lehet h szájba is baszlak.
ne a károdon emészd magad és engem szolj le.
hanem olvasd vegig amit irtam, de most ugy h fel is fogd. ha ugy csinaltad volna a kocsidat, ésszerüen, most lenne egy jo kocsid. PONT
Drag, ezt a stílust tartogasd otthonra, ahol lehet, h kultiválják.. Kök szépen, h elfogadod! Vele nem jársz jól. A projectemben nem, de ebben biztos vagyok. És egyébként sem vezet sehová.
:))))))))))) én ezzel úgy vagyok hogy okos ember már hibájából tanul, azért vagyok itt a fórumon hogy leszűrjem más emberek hibáit, és ezekbe én ne essek bele, lehet elfogult vagyok mert itt lakom Rácalmás közelében (most is itt ülök a melóhelyen Rácalmáson) szerintem ő az az ember akinek nem kell a reklám,mert a jó szaki nem kell hogy reklámozza magát, az elégedett ügyfelek viszik a hírt...........lehet nem a legolcsóbb, de láthatjátok visszaveszi a saját készítésű adagóolót, szerintem ez azért jelent valamit.................
basszus C! én meg vagy 10 éve így járok a teherautóval.... a faszom sem fog 10 percel korábban kelni, hogy ketyegjen... indít, 1-es alapjárat, megírom a menetlevelet, aztán az 1-en már nyomom, kb40fokos addigra....
amikor a tiédnek nyomtál egy kövéret nálunk, akkor bebutult, amikor én ráraktam az ac-t, akkor hidegen forgott 4800-at, és nem 50m-t....
Safety passatot szoktam még kezelni, ugyanaz van benne, talán kicsit kevesebb töltőnyomással. Nem biztos hogy elérte a 260 lovat, de legalább olyan összeállitás sikerült amiben kb passzolnak egymáshoz a komponensek. Megnézné egy-két nagyotmondó konyhakerti varázsló, nem is értené (nem is a leglegleg van rajta egy-két dologból)
Ez a hidegen egyhelyben járatás már annyiszor ki lett vesézve, hogy nem is értem, hogy a picsába van még itt tuner meg user, aki nem tudja, mi a frankó.
Semmilyen motort nem illik álló helyben melegíteni. 20-30 másodperc, és kisterheléssel haladás a bemelegedésig, utána lehet terhelni. Mi a bonyolult ennek megértésében???
A hideg kenőolaj nem képes ellátni rendesen a feladatát, ha helyben járatsz egy TDI-t aminek nulla a veszetséghője, szerinted mikorra érui el az olaj a teljesítőképes hőmérsékletét?? Szarrá koptatod...
Benzinesnél még rosszabb a helyzet, mert a dúsított keverék "lemossa" a kenőolajat a hengerfalról, úgyhogy ott aztán dupla gratula. Néztem épp most a geci nagy hóban a sok faszt, mindenki vakarja a jeget, közben meg járatva bassza szét a kocsiját és a környezetét egyaránt.
Oké főnök!!!! :) Sose vágytam 12-esre...............én utcára akarok normális autót, de szerintem ha azt érzed hogy kötözködünk veled akkor nem muszáj beszélgetnünk.........
2 ünnep között én is kicserélem, meglesem milyen a mica-r termosztátja :)most is 75 fok körüli vízzel jöttem be melózni hiába nyomattam szegény autóval a meleget nem nagyon tolt meleget..........egyébként nekem is emeli ezerre az alapjáratot ....
90 fokon áll mint a szög!! Mondjuk ha kettesen megy a fűtés és szarakodva lehet haladni ebben a hidegben (1-2 alapjárat) akkor visszahűl kb 70 fokra, de ha már rendesen mozog az autó akkor hibátlan!!!
Tényleg most hogy irod beugrott. Ja naeki is 12*3.0 ás volt asszem elötte 11*3.1 bovden. Safety carnak pedig 12*3.1 villanya van még mindig utcai konfigba. Amikot Imre megcsináltatta a 12 es villanyát a ventora került fel a 11 es bovdenja,és kissé lemaradt 402 méteren.
Üdv. mindenkinek Bekapcsolódnék a villanyos témába mivel nekem is az van. Az lenne a kérdésem ha ilyenen nyomásos labdával vezérled a turbót az mennyire zavarja meg a computert?AFN-röl van szó.
Én még személyesen nem láttam, de egyesek szerint nekik az van a kocsijukban, de amikor mondtam , hogy ugyan vigyék már el egy normális adagolóshoz, nézessenek bele, hogy tényleg az van e benne,akkor megy a:biztos az van benne, mé ne az lenne benne.....(én vagyok a hülye :S )
Ez hasonló a kamu Krézi adagolókhoz.Állítólag 250 lovat kiszolgál, közben meg mégsem.Aki azt is megveszi, azok sem fogják elvinni adagolóshoz, mert mondjuk alul nagyot nyom, felül meg elfogy mint a szar, és ők mégis azt fogják rá mondani, hogy biztos van ez vagy 240 ló, minimum , SEGGRE.Túl büszkék, hogy egy frissen vásárolt giga adagolót elvigyenek átnézetni.
"is, és szerintem nem mondok azzal nagyon, ha verné a Mostani! csúcs pd technikát. Ha megnézed, villanyból még nem sikerült senkinek kihozni annyit, mint mondjuk TDITomi bovdenes motorjából.Akkor hogy is van ez a villany többet tud, mint a bovden."
és kinek mit takar a "4500 nél fogy el" elég sok olyan ember van akinek a 4500 nél fogy el az azt jelenti hogy 4500 nél megáll az autó, de közbe 3000től csak teng leng van és éppen hoyg forog.
de nem vitatkozom leírtam a véleményem és kész, inkább megyek aludni, mert ez a k..va hó még mindig esik
Na látod nem is tudod pedig le irta hogy alapról megy és 4500nél fogy el irta egy másik srác is az övé is ilyen 17es turbinával . És látatlanba vagy hogy tudnád hogy miket irt megy a teljes alázás.
Nem a fikázás megy, csak egyesek MR DINO-nak érzik magukat és érzésre megmondják melyik autó az erősebb, azért mert x autó kapar mint az állat és szétmegy a szilent meg a fékbetét nem azt jelenti hoyg kurva erős, arra még nem gondoltál, hoyg a noname chip alapjárat közeli fordulatban leadja a max nyomatékot ( gyilkolva a gumit, szilentet,kulungot) és fölül meg lófasz sincs?
ez a dizel tuning nem úgy működik hoyg egyből az elsőre kész az autó és hiba mentes ( azaz működik, csak kurva sok pénz kell hozzá és mégtöbb idő)
Persze mindenkinek van véleménye és külömbözőek ,csak észre kéne venni hogy embereknek lehetnek más véleményen és ettöl nem rossz az autója nem hülye meg semihez nem ért .Személyeskedés nélkül kellene ezt irni és nem mindenre a fikázás hanem megválszolni ha nem értünk vele egyet .
"Az ő Golfja nagyrészt saját keze munkája" -ez dicséretre éltó sokan vagyunk így
"gyári coolerral és gyári üzemanyag-rendszerrel is komolyan megy" -és meddig és mikor fog leolvadni?
"Chippje nem Kollár, hanem az itt is említett "noname", mégis tökéletesen üzemel" - erre inkább nem írnék semmit
"Ebben az autóban csak a szilenteket, fékbetéteket kell gyakrabban cserélni, ami azt is jelzi, h "ütőképes" autó" - egy 1,6D vel is lehet úgy közlekedni, hogy állandóan fékezni meg szilentezni keljen, én inkább sofőrhibának nevezném nem erős autónak
többünknek van itt viszonylag erős autója, de mégse kell fékbetétet cserélni meg szilentet, akkor a mienk nem erős autó?
"a környéken hasonló mechanikus nincs (főleg nem ennyi pénzből)." hidd el hoyg van csak nem reklámozza, illetve ha leelőzik akkor jön a sablon duma, hogy nem nyomtam neki stb...
kezdem azt hinni, hogy elindult a hülyék irányába a fórum lassan többet lehet röhögni itt mint a vicclap.hu-n
nem jo flash bazki...rossz iranyba indult nagyon....tájékozodhatott volna....
eloszor meg 0-ásan körbejartam volna a szakikat, bemutattam volna a kocsim, h na ez lenne az, milyen allapotba van? azt meg lehet vizslatni.....
aztan nem ugy kezdeni h ennek 20as, annak 28as, amannak meg 35os turbo van a kocsijan, ezzel meg azzal, igy ugy......ki a faszt erdekel? amennyi kocsi, annyi buktato..
elmondja szepen, h én pedáns vagyok, nem akarok kompromisszumokat egyaltalan, se fustot, utcara lesz, nem gyorsulni, meg tarsai....rugalmas, konnyen kezelheto, jol válaszolo kocsit akarok....ha van önkritika: megmondja h annyira nem jo a lábam / erre irtam h ne legyenek kompromisszumok/ ...... azt hiszem ennyi mester ur, mit ajanlasz??
és kap megfelelö válaszokat, melyeket ne, mint a rák csinaljon, hátulrol elöre, hanem átgondoltan, esszeruen, a tanacsok alapjan.....
hozzateszem ha eros autot akar, akkor mondani kéne neki h oké, csak lassan, csinaltass vagy csinalj persze, mert jo egy ilyen kocsi ha jo, es nem csak szopsz... de elso korbe ( ha nem vagy tele pénzzel persze, ugy gyorsabb) vegyen valahol ertelmes féket, ujitsa fel ha kell, tegye vagy tetesse a kocsi alá, csereljenek szilentet, bakokat ha akar.....csinaltasson csillapitokat h azert majd az uton is maradjon, illetve le is tegyen valamit az utra a kocsi.....majd huzzon el csinaltasson kéményt, olyat amiet akar, atmenot, egy szál urest, sok dobost, rá van bizva (tanacs már lesz rá, csak dönteni kell)....ezek utan ha jo a gyari válto, akkor rakasson egy normális kuplungot bele......majd csoveztessen normálisan !! egy jobb coolert......uzemanyag rendszert......aztan menjen adagoloert, meg turboert es rakassa fel olyannal aki tudja h mit miert csinal, igy kicsit konyeb is beallitani az autot szerintem, nem?? a körites epp oly fontos mint az adagolo.... ( tudom h ez dragabb, de kifizetodo )...fel tudja rakni barki, ha van kis muszaki erzeke, meg szeret butykolni....de mire lesz jo?? (semmire, mint most is látszik....).....igy lehet h nem lesz buta, nem folytodik, nem dadog, nem ugral, nem hebeg habog.....es lehet elmegy evekig hozzanyulas nelkul ( garancia nincs rá )....ja es lesz ereje, nem csak egy parszaz fordulatos hatbabaszas, aztan fogja a motort, elszállnak az értékek.
ha normalisabb beállitásu vagy, nem olyan h fejjel bele a vilagba, akkor ezt pl: a forum olvasasabol is ki tudja szürni....ha össze vissza kapkodsz az sose lesz jo, legyen az barmi, ha atgondolva mesz neki, kimeled magad...nem is kicsit.
a multkorihoz: oké h az en autom lassan 10 eve raktak ossze, terjék, kz, stb....azota lerobbant egy turbo rola ( bartok reszegen ment v jott horvatbol)....kis kerek leszedult rola,mert kozuti versenybe volt a kocsi :) .......illetve meg lett gyuruzve, de eltordelte az ujjal a dugokat, kapott pd belet akkor, a szepen kopott motor, es azota is megy....mar nem 184lo 440nm, fusttel (2000es evjaratu).....hanem 140, kompromisszumos is a wg gt22 miatt, de hazsnalhato keves fusttel, rugalmas is ha van labad és 100x jobb igy mint barmeik mas kotla. eszik 5,5 max 5.9et.....addig megyek vele mig meg nem áll, nem csinalok rajta semmit, nem legozok.....kiszolgalja amit kitud magabol.....majd utana meg lesz csinalva....
Egy TDI motornál még nyáron is 6-7 bár az alapjárati olaj nyomas közvetlenül inditás után.Ha forgatod se tud e fölé menni jó esetben. Már nulla fokos inditásnál ha nem nyit ki az olajpumpán lévő biztonsági szelep ,akkor az olajnyomás jóval e fölé megy ,a hidrók kitámasztanak ,kb alapjáraton jár 3mp -et ,és leáll a motor.Jóval nagyobb hidegben sokáig 6 bar körül van fordualton is meg alapjáraton is.
Azt hittem hogy ezek alap dolgok egy "tuning" forumban..
Én általában télen is meg nyáron is szoktam pár percig járatni,szerintem nem árt azért ha kint -5 van kicsit alapjáraton hagyni ,nem haragszik meg érte biztos de ha hidegen nyomod neki akkor előbb utóbb szétfossa magát.Ja meg nem tudom az olajnyomásdolog meg hidegen sokkal nagyobb mint melegen legalább is nálam.De ha beraksz egy órát te is látod
A nagyon tartós nem ajánlott, de mondjuk busszal kamionnal nem lehet elindulni 10-15 perc egy helyben járatás előtt, pedig nem hiszem,h száraz karteres olajozásuk lenne...:)
Muszáj vmennyit járatni, mert konkrétan befagy a seggem, és sajna nem vok otthon a műhelyben,h megoldjam, majd csak a jöv 7en....
Hát azért az élvonalbeli dízeleket ne vegyük most ebbe a vitába, mert az már megint más technika. Még ott tartunk, hogy 1z, afn , alh, asv, stb, stb., amiből van aki bovdenest , van aki villanyost csinál.
Szerintem ha egy PD-t át tudna jelenleg alakítani valaki bovdenesre, akkor hidd el, hogy lenne olyan is, és szerintem nem mondok azzal nagyon, ha verné a Mostani! csúcs pd technikát. Ha megnézed, villanyból még nem sikerült senkinek kihozni annyit, mint mondjuk TDITomi bovdenes motorjából.Akkor hogy is van ez a villany többet tud, mint a bovden. Hozzáteszem, hogy ez mind szerintem azért van, mert nagyon kevés az országban az olyan ember, akinek ideje mint a tenger, pénztárcája feneketlen, és mondjuk tutira vágja is az autószerelés, dízel csippelés fortélyait. Ha mindez adott lenne egy pár embernél, akkor biztos csinálnának durva villanyosat is, de így....
Vágdneki:
Csak annyit, hogy attól, hogy valakinek van fenn egy 2260, meg ac, meg anyám kínja, attól nem fog menni a kocsija.Viszont ha mindezt ki is használja , miután össze lett hangolva, akkor már talán.A környéken is van egy srác, regisztrált is ide a fórumra. Neki villany van 2260 nal. Gyorsuláson kb 1200 as fordulaton indul, stb, stb., és csodálkozik , hogy szar. Szerintem egy pár fórumistának beugrik: 12x3.3, minden race, pd bél,meg a sok sallang, aminek a 80%-át ki se használja. Ami neki benne van, abból más 240 ló fölé megy.
Hát ez van. Kinek a pap, kinek a papné.Kinek a bovden, kinek a villany.
Persze azt azért nem tenném meg, de komolyan kész,h milyen szinten nem melegszik be....Sztem a wisco-m sem jó, állandóban megy a venti, leszedem azt is a jöv 7en,h a műhelyben leszek, meg kicserélem a termot aztán kiderül....
Ha 60 fokos a vízed,fogd meg a felső csövet és az alsót is ha kb. egyforma a hőmérsékletük a termosztát oda van:( Ha az alsó hideg mint az első sárvédő:) akkor jó.
Szerintem ne probáld meg csináld ahogy eddig ha nem akarod hogy ketté essen a giped ,gondold már el egyesbe teszed ráinditassz -10 be egyböl mész az olaly a motorba ugy bevan sürüsödvel hogy 10m után nem mész tovább . Turbóba hidrotökékhez fel se küdi olyan hamar .
Sztem egy villanyos is lehet olyan, jó, csak kell hozzá, egy olyan ember ak tudja,h mit ír....ne feledjük a leggyorsabb dieselek az országban villanyosak!!!
Akkor azt mondod,h ne járassam az udvarban ilen 5-10 perceket indulás előtt a kocsit? Na nem csak a motor kímélése miatt teszem ezt, hanem,h meleg legyen vmennyire, bár nem tudom,kb 10 km autózás után megy fel 50 fokra és max 60ig megy el, pedig termosztátot anno cseréltem, és nem változott....vagy lehet,h szar volt amit beleraktam is?
Hát igen tudok itt környéken 240lovas mehanikus golfot ilyen erös olyan 22turbó, ac,kz adagoló . Csak Tökölön egy kadett gsi gyári kidobták az ülléseket és megverte a 150 lovával .Kérdem én hol van akkor a állitolag mért 240 ló?
Zoli, én valószínűleg élnék ezzel az opcióval (ami a visszavásárlást illeti), ehhez tudnom kellene a mikéntjét: a teljes kp. + a gyári villanyosom (ami már valószínűleg nincs meg), vagy az utóbbi ellenértékével kiegészített kp.-m? Kérdezem ezt azért is, mert van egy jó állapotú elektromos adagolóm, így ez nem szükséges, ha korrekt összeget kapok tőled cserébe.
Az általad készített adagolóhoz a felrakáson kívül senki nem ért (hozzá), csavarjai lefestve, érintetlenek, ezt te is észrevehetted. Szűk 2500 km-t üzemelt, kvázi új, így visszavásárlásod esetén ennek megfelelő áron áll módomban átadni.
Részemről ezzel lezártnak tekintem a kialakult vitát, a szaktudásodat nem vitatom, egyszerűen nekem nem jött be ez a mechanikus vonal.
Vágdneki-ről annyit írnék, h messze nem olyan fickó, amilyennek a hozzászólásai alapján megítélitek. Az ő Golfja nagyrészt saját keze munkája, gyári coolerral és gyári üzemanyag-rendszerrel is komolyan megy. Utóbbi már nem gyári, de ez különösebb javulást nem hozott. Chippje nem Kollár, hanem az itt is említett "noname", mégis tökéletesen üzemel. Ebben az autóban csak a szilenteket, fékbetéteket kell gyakrabban cserélni, ami azt is jelzi, h "ütőképes" autó, míg a környéken hasonló mechanikus nincs (főleg nem ennyi pénzből).
Mielőtt megköveztek a klaviatúrával, ide írom: nem azt mondom, h nincs bika mechanikus!
" Az én lelkem, és a családom állapota annyira felzaklatott lett..6 hónapja várunk, családi erőigénylésünk be van adva..há' volt egy rakás módosítás..hol van az..?!" Nah, a viccet félretéve, nyomja mindenki meggyőződése szerint, villany vagy sötétség (nah, jó mechanik :) ), lényeg, h olcsón jót, kevés zabból sok lovat, bontsuk fel az utakat...!
"De a lényeg, hogy ugyanezt meg lehet csinálni bowdenessel is mert 25 évvel ezelőtt is volt már mindenféle megoldás a hidegüzemi alapjárat emelésre. Azokon be lehet állitani, hogy mennyit és mennyi ideig emeljen az alapjáraton" Enyémre is ilyet faragtál rá,azóta is tökéletesen működik:) Télen hidegen 1000/1100 körül van melegen meg 850.Érdekes hogy nyáron mikor nem sok értelme van az emelésnek akkor nem is emeli meg max 50 fordulattal eme bonyolult elekronika:))) Mondjuk azért a kamrás jobban igényli a hideg alapjárati emelést...
Elhiszem . Te és az hogy van kz azt monya gázolaly rencer miatt nem megy a Gábor gipe tiéd elektromos ác val se pörög (temontad) 4800 fölé akkor ott mi a gond ?
Te nem veszed észre én nem a postán kapott chippest favorizálom Kollárt irtam és ha tudnál olvasni nem az én automról volt a Krézivel a beszélgetés nem jó volt a (bele ugatásod) ahogy te irtad.
Gyere át amikor gondolod.... Nem volt elindítva az autóm 1 hete, mert lekopott 215-ös nyári gumi van rajta, nincs benne izzítás, mert lusta voltam bekötni, de elindítom pár fordulattal, és NEM ESIK LE A MŰSZERFAL, NEM KOPOG JOBBAN, MINT EGY ELEKTROMOS.....
Amiről leesik a műszerfal, az a jó kis chroma adagoló ilyen elem olyan tárcsa amolyan fejszeleppel szerelve,istentuggyamilyen előtöltésállítóval, kb most jó előtöltéssel 90-es csúcsokkal......
Ebbe a hibába nagyonsokan beleesnek . Van a közelben is 1 ismerős aki tavaly vett 1 11 es adagolót 160-70 lóra beállítva, felrakta 110 es csúcsokkal gyári 110 szívósorral -coolerrel-turbóval - kipuffanóval futóművel . OkádtA a füstöt de nem ment , cserébe leakart esni az útról. Beült az enyémbe és majdnem beszart , pedig nekem csak 10 es adagolóm van kb 160 ló lehet max , de minden keresztmetszet megnövelve faszán és összehangolva. Füstmentesen . + fék futómű . Itt fórumon is van 2 hetente valaki:-)
háát gondold át szted az jó ha egy autó 2-3ban folyamatosan kapar? inkább csak szar a gumid,futóműved Ha meg teszel alá normális rendszert,gumit akkor meg leszabja a hajtást...
létezik csippes aki nagyjából tudja hogy működik a dízelmotor(olyan értékeket írnak szoftveresen hogy a hardverrészel köszönőviszonyban sincs)? tud mérni égési csúcsnyomást?
gyári üa rendszer az adott széria teljesítményhez van méretezve,akárcsak a kúler,a veztengely összenyitás,kipu rendszer kúler,csúcsok,adagoló.Amig ezek nincsenek korrektül megcsinálva nem lehet tuningautóról beszélni és fikázni közben. De ha akkora géniusz vagy akkor bizonyits ne csak ugass!!
Gondolom a postán kapott csippmester k...a tudja te milyen szállítási karakteriszikát akarsz,turbóhoz ,csúcshoz,adagolóhoz,elötöltéshez,légnyeléshez stb méretezve.
Érdekes amit leírtál, valóban sok a kontár csipes. Alapvetően az a baj, hogy nincsenek tisztában a szenzorok határaival, meg úgy alapvetően az egész rendszer működésével, és nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak, pedig az általad leírt módosítások nem igényelnek sok munkát.
Az emberek pénze meg kevés, keresik a minél olcsóbb tuningverzió, és akkor jön az "egy haverom ismeregy srácot, aki az ő kocsijára írta a progit..." tipikus esete, és már kész is van a baj. Ilyenkor van az, hogy nem megy, okádja a kormot de legalább megy :D, stb. Jönnek a rossz tapasztalatok és az egész elektromos dolog le lesz sajnálva emiatt. Pedig vannak olyan emberek akik bár ismeretlenek, de mégis meg tudnak írni egy jó csippet. Szerintem...
Az a szomorú, hogy sok adagolót csinálok úgy, hogy mindent hoznak, és akkor 30eft munkadijat szoktam kérni egy adagolóért, de ha én adok mindent se sokkal több marad rajta, mert nagyon sok cuccot újban, és Bosch-ban veszem meg. A 40% kedvezményemet meg nem szoktam visszaszámolni...
325tdsre 85eft-ért csináltam meg most egy bowdenes adagolót új 11-es elemmel. Szerinted?
Ennyi pénzért kell csodát tenni...
Egy adagoló ha mindenbe "beletalálok" elsőre akkor is legkevesebbet egy órát forog a padon, többször végigmérve 100-as fordulattól (inditó) alapjárat 3-4 helyen is mérve, 1000, 1200, 1500, 1900, 2000, 2200, 2300, 2400, és ha kell még felette is, turbonyomás nélkül, aztán különféle nyomásokkal, stb.
Ha nem ,akkor meg fél napot, de mire lekerül tökéletes, ha nem akkor szétszedjük, és újból.
Hetente hivnak fel, hogy "gond" van az adagolóval, és megnézte más szaki is és tutira szar. Aztán kiderül, hogy tutira nem.
Az elmúlt pár évben nemigen volt nagyobb kaland adagolóval folyáson kivül, pedig vannak jócskán akiknek semmi sem elég...
De bárkinek vállalom, ha nem elégedett egy adagolóval visszavásárolom az adagolót amit csináltam.
:-DD,az lehet,hogy Te fázós vagy,de egy autót,amit megjavítottunk,alapvető dolog volt kitenni a műhely mellé,hogy indul hidegen*...mert ha balhé van,az igen kellemetlen,ha az ügyfélnél derül ki...(itt gondolok rossz aksira,izzítóra,bármire...ami a műhelyben még lehet,hogy jól viselkedik).
Hideg alapjárati módosításokat egy mechanikus adagolón is lehet csinálni,ezzel tisztában vagyok(nem is erre vonatkozott az alapjárati fordszám megjegyzésem).
Szerintem se nagyon kell járatni hidegen,de lehet,hogy ki kell állni az udvarból,stb...és az ember látja a fordszámmérőt,tehát tudja,hogy emel-e vagy sem.
izzitást csináljanak egy bowdenes tdibe, mert anélkül is indulnak,
Ja.Csak így füstöl ,meg úgy nem jár szépen...mert az a qrva gázolaj,ha nem elég meleg égéstérbe fecskendezik be,akkor nem nagyon szeret égni...aztán jönnek az emberek,hogy baj van.
*Iveco Turbo Dailyt csináltunk,minden szar volt rajta,0 fok mellett csak húzásra indult.
Javítás után,ami nem kevésbe került,telefonál az ügyfél Svájcból,hogy izé..."-37 fok lett reggelre,de az autó 2 főtengelyfordulat után járt...":-DD
2,0 DTI Opel,Szlovákia,-30...szintén.**
28 éves Golf1,1,6D,-15...
25 éves Lada 1200,-17...
Csináltunk ilyeneket,valamikor...
**2003 január,Mátra,-27/-30 fok.
Suzuki Swift,1,3, benzin.
Indult,10 másodperc után,de olajnyomás az nem volt,beledermedt:-DD
A Sprinter kúlert ne nevezzük nagynak, 130 lovas kocsi kúlerja.
Azt 130 lóra tervezték.
A kúler csövezés 48-as külső átmérőjű kipucsővel (belül tán 44) az iveknél berogyva rendesen.
A gyári üzemanyagrendszer meg 110 lóra van tervezve, de nagyon nem mindegy az állapota. Az elektromos adagoló kevésbé érzékeny a kifogástalan üzemanyagellátásra, a bowdenesnél, ha kicsit sántit a rendszer, akkor rögtön nincs meg a megfelelő előtöltés. Ezért szoktam hangsúlyozni, hogy fontos az üzemanyagrendszer.
A kipufogónál meg el is felejtettem mondani, hogy a drótszövetes rezó, ami ebben a kocsiban is van, azzal előfordul gyakran hogy a melegtől berogy és beszűkül.
A porlasztócsúcsokkal meg az a gáz, hogy miattuk füstölhet a kocsi.
Egyetlen hengernél ha rosszabb a porlasztás, vagy szórás miatt nagyobb a mennyiség, akkor füstölni fog az autó.
Ezt ha úgy gyógyitják, hogy elvesznek a mennyiségből akkor rendesen elgyengülhet a kocsi...
De ha végére jártok a dolgoknak akkor (mint már számtalanszor) ki fog derülni, hogy nem az adagolóval van a gond, és ha kijavitjátok a hibákat akkor fog menni rendesen az a kocsi.
Arulnak tobb helyen 3 - 4 ezer forintert eredeti Nemet 502 csucsot. Na ezekből sok problema szokott lenni. Jo esetben csak nagyon fustol vele az auto , es szarul megy. Rosszabb esetben eltori az adagolot, mert annyit sem enged at mint egy gyari 90 lovas DSLA 150 p 357.
Felsorolnek par jellemző problemat amiert az adagolot gyarto a felelős:
Elszakadt adagolo plusz
Felretankolas benzin viz permetszer fagyalo stb
Gyujtaskapcsolo
Eldugult uzemanyagszurő
Osszeszivott legszurő
Eldugult katalizator
Nyitott ,meghibasodott EGR
Leforgott bordaskerek
Internetes 502 csucs bol keletkezett adagolo hibak
Es ez csak egy par gyongyszem amivel megtalaljak az embert
Én nem szoktam nézegetni hidegen őket, fázós vagyok...
De a lényeg, hogy ugyanezt meg lehet csinálni bowdenessel is mert 25 évvel ezelőtt is volt már mindenféle megoldás a hidegüzemi alapjárat emelésre. Azokon be lehet állitani, hogy mennyit és mennyi ideig emeljen az alapjáraton, és az előtöltésen.
Az elektronika előtt is volt élet...
Szerintem csont felesleges egy autót hidegen alapjáraton járatni, sőt egy közvetlen kifejezetten büdös, igy ezzel a kérdéssel meg nem is igen foglalkozom, max külön kérésre. Sokan arra lusták, hogy izzitást csináljanak egy bowdenes tdibe, mert anélkül is indulnak, sőt volt már olyan kifogás is adagolómra, hogy csökkentett kompresszióviszonyú tdinél izzitani kellett vele, hogy induljon, egy másikkal meg indult.
De nem kell alapjáraton járatni, hanem be kell ülni azt tolni a gázt.
Vagy venni bele állófűtést, már csak a komfort miatt is.
Ha hideg van én berakom a műhelybe a kocsit általában, nem szeretek jeget vakargatni, meg a hideg kormányt fogdosni.
Van nagyobb coller meg kipu turbó csucs jó abbol egy hidegen sz..r de én véleményem lehet hüleség 3000 nél gyári gázolaly rencerrel többet kéne húzni 3000 fölött elfogy.
Ezt írtad: "...El se ment hozzád már beszéltük ugysem fogod az adagolót megnézni minden rossz lessz csak az nem igy is lett.... ...Pedig sz..r .Te elforgattad 5000fölé de minek nem vetted észre (Nagy Krézi)hogy felétöl már csak nyögve pörög fel."
Most nekem ebből az jött le, hogy visszakerült Krézihez egy olyan adagolós autó amire ő csinált adagolót, és ki kellett volna találnia 3000-es fordulatig húzatva, hogy mi a baja, mikor volt benne 4 gagyi csúcs, meg - ahogy olvasom - gyári üzemanyag rendszer, kis cooler, gyári kipu. Erre írtad, hogy le se fogja venni az adagolót, és erre kérdeztem rá, hogy akkor szerinted ezek után le kellett volna?
Mivel nem ismerek továbbra se pontos részleteket, fenntartom hogy hülyeséget írtam.
Mi az érthetetlen van csippes mekk elek de nekik csak a nevük az ven egy esetleg kettő programjuk és földobják vagy jó vagy nem ,de én idáig normális chippesről beszéltem .Minden munkának vannak kontárai az életben autó szerelök bár mibe.
Képekkel pár infó --> ITT van róla. Ami nincs leírva: vezérlés, generátor feszítő nyáron cserélve lett, katalizátor nincs. Nyáron lett átnézve, akkor megtalálták benne a hiányzó lovakat, most megvan mind a 140. Kettesben erőből forog a kerék, ez általában mindenkit meglep aki eljön megnézni. Lehet majd foglalkozni a futóművével - kopogások jönnek innen-onnan, de nem vészes, meg ma -6 fokban már nehezebben indult, 0 fokig első pöccre. Amúgy megnyerően szép, nem egy leharcolt fos (ahogy korábban írtam hibát lehet találni benne - ha valaki arra utazik - 14 év nem múlik el nyom nélkül)
Az elektromos hidegen melegen 900 körül jár alajáraton, nem emelget.
Egy bowdenest meg tudok csinálni olyanra, hogy emelje, vagy szinten tartsa az alapjáratot, de nem szoktunk ezzel csak külön kérésre foglalkozni, mert az az egy perc amig hidegen kicsit alacsonyabb szerintem nem számit.
A másik, hogy minek alapjáraton járatni egy hideg autót?
Én beülök, beteszem egybe, utána inditok és engedem a kuplungot, azt megyek.
Egyébként nagyon idegörlő dolog autót eladni... Minap jöttek megnézni, és az atyaúristenbe is belekötöttek. Minden karcot, kopást, anyámkínját megtaláltak, ebben ki is merült a szakértelem. Na - mondom - ezek valami szalon autót keresnek 14 évesben amit felhordtak a hálószobába estére. Olyan kocsival jöttek, hogy leokoplaszt tartotta az ajtót rajta, aztán mire a faszi berántotta magára majdnem leesett a 4 kerekéről. Beindítani nem sikerült, de a végét nem vártam meg, otthagytam őket a náthába. Igény palkók.
Na erre nem válaszolsz mindegy leirom amit akartam .El se ment hozzád már beszéltük ugysem fogod az adagolót megnézni minden rossz lessz csak az nem igy is lett ugyan az lett mint a porlasztót elvitte beméretni ottis ember nek szolt hogy sz..r és ő kikérte magának az ő munályáért. és nem volt hajlandó megnézni még egyszer hogy mi van vele .Pedig sz..r .Te elforgattad 5000fölé de minek nem vetted észre (Nagy Krézi)hogy felétöl már csak nyögve pörög fel .
Nekem se ér körbe a fötengelyem 1-nél többször.Pedig itt romániában (a munkáért el kell menni sajna) hüss van reggel 6-kor -13-15C.Villany 11x3,3, race, sdi stb.....
Pang a piac. 2-en nagyon el akarták vinni, de még nem vettek autót (se ezt se másikat). Volt egy 3. is, de épp eléggé siettem, és elég keményen alkudott, otthagytuk egymást hamar. Este visszahívtam egyezkedni addigra vett másikat. Majd jön rá valaki, nem vagyok kétségbe esve, mert jó a kocsi.
A tiéd az üdítő kivétel minden tekintetben. Nekem elektromosan csak úgy indult, hogy + izzítás gombom volt, és akkor.
Bala, Amikor volt izzításom és már mecha adagoló volt rajta, akkor se emlékszem, hogy emelte volna az alapjáratot. Az elektromos rátesz pár 100-at az első percben.
Ja ja :) Futóművezek én is :) Találkoztam 1 öreg g1-el a fogasléc nem volt középen de a kormánykerék igen :) A balos gömbfej csontra összetekerve a jobbos+ szét (nem fordult 1 formán mondanom sem kell) :) Annál jártam úgy hogy sok sok év alatt ott bekopott a fogasléc , belőttem középre mindent egyformán fordult mind a 2 oldalra de húzott na mondom +forgatom a gumikat mert néha az a szar de nem
Akkor jöttem rá hogy máshová volt bekopva a fogasléc és nem szereti az (új) helyét :) Van sok szopás ebben a melóban :)
És a mehanikus tudja hogy csont hidegbe felpörgesse inditáskor magát hogy ne essen le a müszerfal??? Meg a szomszéd ne ébregyen fel reggel a kopogástól ??
Jó lesz az. Erősebb nem lesz, mert ugyanazt fogja tudni chip-el - ha jól megíratod valakivel - mint bovdennel. Viszont utóbbi esetben elfelejtheted a következőket: - betilt, rángat, nem megy, nem indul - nem ad jelet, vészprogram, elkoszolódott, nem érintkezik - laptop, diagnosztika, "szerintem ez lesz", tuti ez szokott lenni - légtömegmérő, elektromos gázpedál, beszívott levegő hőmérő, HDK fej, map szenzor
Szóval a cső sz0pás részét ki lehet hagyni BIZTOSAN. Elektromosan meg vagy jó lesz - ahogy olvasod pár embernek bejön - vagy nem. Erre bőven van példa. Alkatrészt, beállítást pedig csak biztos kezekből, ez szomorú tapasztalata azoknak akik már megjárták.
Az elektromos adagolóval annyi a gond, hogy lassú a gázreakció, vagy ki kell hagyni a légtömegmérőt, de úgy nem sokan irnak.
Előtöltéshez nemigen nyúl egy csippes sem, főleg nem hidegüzemihez, vagy a félmeleg részterhelésihez.Legtöbb villanyoson gyárilag is szar, de ha nagyobb csúcsokat kap akkor még szarabb lesz.
Turbonyomást nemigen tudnak megirni villanyos autón, főleg ha 2 bar körül vagy felette akar tölteni az ember.Sok csippesnek hiába magyaráztam, hogy ne akarjon 1,8bart vezérelni 2,5baros(abszolútban) MAP szenzorral...
Nincs nagyobb szégyen annál a csippesre nézve, amikor egy "villanyautón" mechanikus drucklabda van , legalábbis az én szememben....
Vagy olyan "aprósággal" se nagyon lehet egy csippest zaklatni, hogy némi inditótöltést irjon egy villanyosba.
De olyan csippes se nagyon van aki legalább annyit megnézne csipszirás után, hogy az adagoló állitja e terhelésen-fordulaton az előtöltést, vagy, hogy a HDK ne legyen koccra kivezérelve, mert azt nem annyira szeresse....
Ha villanyos adagolós autóból is komolyabb teljesitményt akarsz akkor adagolót kell rá épiteni nagyobb elemmel, stb...
De egyébként nagyon jó lenne, ha lenne valaki aki meg tudna irni egy villanyost rendesen, mert az eletronikának elméletileg sokkal kisebbek a korlátai, mint a mechanikusnak, csak nemigen találkoztam még ilyennel...
Van egy csomó 48-as HDK-m azt el tudnám adni őket legalább...
Egy motorvezérlőben azért több adat van, mint egy adagolóban állitási lehetőség. Krézi tényleg csak rugót cserélget? Akkor holnap megyek... pénzt fogok visszakérni...
Ja a nyomás nem csak a forráspontot emeli... Ott a pont!
Urak,ne má.
Ha egy folyadékot nyomás alá helyezel,akkor a forráspontja nő,a fagyáspontja meg csökken.
Tehát ha lesz a rendszerben nyomás,akkor a fagyálló hidegebb mínuszt bír ki,mint ha nem.
Arra senki nem gondol,hogy egy leállított járművet 12 órai állás nem biztos,hogy maghőmérsékletig lehűt a környezeti hőfokra,viszont ha elindul,az átáramló menetszél az már tutira lehűti*,+ még lehet,hogy a fagyálló se annyi,amennyi.
Párolgáshőt itt kihagynám,mert ezekszerint +15 fokban,enyhe esőben(=felcsapódó hólé) le kellene fagynia a hűtőnek.
*ha kesztyű nélkül van a kezed 2 percig-10 fokban,meg ha ugyanilyen hőfok mellett kilógatod a szélbe 80-as tempónál,akkor melyik esetben fog áthűlni jobban?:-),más a hőelvonás nagyságrendje.
Én máshogy emlékszem Krézi hozzászólására, valahogy úgy volt, hogy Ő azért csinál mecha adagolókat, mert m.o. nincs egy normális csippes, aki úgy megtudna írni egy programot, mint ahogy ő kihoz egy afn motorból, mechanikusan 270+ lovat, úgy, hogy az adagolóban mindössze egy gyufásdoboznyi rugót cserélget a megfelelőre.
Viszont ahhoz, hogy egy csippes tudjon egy über durva villanyos gépet csinálni, ahoz először megint csak az adagolós közbelépése kell, mert széria adagolóból akkor se fog kijönni 250 ló. Innentől kezdve megint ott vagyunk, hogy a csippes csak az adagoló működését finomhangolja szoftveresen.
Ezzel én ugyan úgy vagyok mint a benzin-diesel dologgal. Nem ellenzem egyiket se, de kitartok a mellett, ami nekem jobban bejön, és pont. Üdv: zole
Állitólag oszcilloszkóppal kell nézni a poti zajosságát.(Bosch szerint)
Vagy falusiasan analóg multiméterrel.
Ha az autón rángat , akadozik, nem teszi a dolgát akkor szar és nincs mit nézni rajta.
Nem javitható, nincs hozzá alkatrész, csak komplett cserélhető.
Bontott az lutri, az új meg horror.
Vagy turizol egy 94 utáni Audi kábelköteget, motorvezérlőt és bedrótozod hdk-sra, vagy bowden.
Évente átlag 10 ilyen Audit alakitunk át bowdenesre, a legtöbbjük nem is akar a szériánál nagyobb teljesitményt, max 502-es csúcsokkal tupirozzuk meg egy kicsit.
502-essel kb 110-115 lovat lehet kihozni egy alapadagolóval 1,1-es nyomással, minimális füsttel. Felette már kicsi a kémény, a turbó, a kúler és a régi 1Z-s motort nem is szekálnám többel.
Épeszűeknek egyébként ez már jól autózható, a gyári elektromos meg több mint lomha.
Ja a nyomás nem csak a forráspontot emeli... Ott a pont!
A levegőben meg mindig van pára, meg télen könnyen verődhet viz, hólé, stb a hűtőre ami miatt már tud a környezeti hőfok alá hűteni.
Ez a bioetanol mennyibe kerül?
Fűtőértékre vetitve?
Viz-alkohol befecskendezéssel lehet alkoholt égetni egy dizelben és ezzel lehet hatásfokot és emissziót javitani.
Szerintem jelentősen, bár én csak teljesitmény emelés és hűtés fokozás céljából alkalmaztam. Anno az utcai golfomban benne volt, de inkább csak előzéshez használtam.
A gázolajhoz én nem kevernék alkoholt, mert rontja a cetánszámot ami részterheléskor, hidegüzemben rossz hatású, meg az adagoló sem szereti az alkoholt, mert nincs kenőképessége.
Nekem mindegy hogy neki elektroms vagy nem, én nem eröltetek neki semmit ,nekem tök mindegy, ezek az ő flassai hogy mit akar . Amugy szerintem az egyiknél nem a csavarhúzónak hanem a kz nak fizeted meg a tuningot ,a másiknál meg a Chippesnek utána ezenn nem tudsz állitani szerintem nem is kell kihozzák amit kell, másiknál tekergetheted hogy milyen erővel ködösited az utánnad jövőt . De ez mindenki saját dolga milyet épit egyik sem rossz egyik mellett ez szól a másik mellett az. Lehet nekem szétszedi a dolgokat mer 1200 nél már lép de ötször jobb vele meni mint egy 2000 nél induló autó bár hol bármelyik fokozatban nyomom a gázt és megy mint ahogy egy gyári autó csak nagyobb erővel. Persze megszokja aki nek följebb indul és azok fikázzák hogy minek alul meni de szerintem 100szor jobb . Egy ilyen utcai autonak dieselnek nincs egy tul nagy fordulat tartomány 1000-5000+ - JOBB kihasználni mind ( ez a én véleményem ezért szeretem a kis kocsimat )
Szetszedtem egy AAT motort, aminek eladók a darabjai ! Hengerfej szelepekkel és tengellyel 40e Dugók hajtókarral 8e/db Befecskendezők 4e/db Jeadós befecsi 8e Ékszíjtárcsa 8e Bakok (alumínium nyúlványok), gázolajszűrő állvány, vezérszíj burkolat, szívócső megegyezés szerint.
A cuccokat sajnos nem tudtam tesztelni, a motort nem hallottam járni. A hengerfej és a dugók jól néznek ki, a befecsikről nem tudok semmit. Lehetőleg olyan vigye, aki ki tudja próbál(tat)ni !!
Siófokon vagyok, a számom pannon-464-37-81 email: matluka kukkac frimel pont hu
sorry még egy kis OFF Ha már a chipszes témánál tartunk. Azért kell a BKY ECU, mert gyári szerveres szoftverfrissítés közben legyalulta az epromot, de odáig már nem jutott el h ráírja az újat. Úgyh ha valaki be tud dobni egy akár tök gyári szoftveres epromot, nekem az is perfekt.
Most nem azért, de az előbb írta itt Visor, hogy neki a 16. chip van a kocsijában... Te elhiszed, hogy a másolgatott chip ugyanúgy fasza, mint egy autóhoz hangolt, adott konfigurációhoz írt program? Szerinted Gábor autója úgy nem fog kormolódni, ha ugyanígy elerölteti a gt20-at 2000 alatt?
Egy csippes a programot hangolja be.... a mechanikust pedig be lehet hangolni csavarhúzóval...
Köszi szépen, de én akusztikusat keretem a megfelelő fícsörökkel. A lényegi különség az, hogy az akusztikus a nagyobb térfogata miatt egy kicsit tovább ég :)
Jó kaland nekem is volt hozzá szerencsém, a delta truckban rakták fel a kereket vagy Hulk huzta meg 5m-es csövel lazult a szemeim guvadtak mint az éti csigának.