Igen,én is úgy hallottam,hogy Beke egy csomó jó darabot azért vett le,mert az még Gali idejében volt és nem fért össze az elképzeléseivel.Nem ártott volna,ha egy kicsit előbb magába néz,na mindegy.Csak az a furcsa,hogy amikor Bekét megválasztották igazgatónak,akkor úgy volt,hogy Gali itt marad,mint főrendező,aztán szép lassan eltűnt.Kár érte.Nem tudod hol van most?
Tényleg az István a királyt tervezik nyári játéknak?Komolyan lassan kezd az agyamra menni,hogy Bekének egy épkézláb ötlete sincs.Másolja a Nemzetit.Még a szinészeket is onnan hozza,mintha nekünk nem lennének jó szinészeink(pl.:Egri csillagok,Szentpéter esernyője,most meg az István).Egyébként láttad a Szentpétert?Én kimaradtam belőle,de mint hallottam nem volt valami nagy durranás.
Amúgy Hüsével kapcsoltban igazad van,prózai darabokban egyáltalán nem volt jó.Olvastam valahol egy vele készült interjút,ahol azt mondta,lehet,hogy visszajön.Egy biztos az egriek oda voltak érte.
Vasárnap megyek a Kamaraszinházba Anyánk napját nézni(természetesen Nádasi Erika is benne van).Láttad már?
Szia,
arabella
Ps.:Tűzkőre azért figyeltem fel,mert tudtam,hogy egri szinész és kiváncsi voltam rá.
Dobó D. a Radnótiban játszik a "Lángarc"-című Zsótér-őrületben, ha érdekel, minél hamarabb nézd meg, mert évad végén -ami ugye nincs messze már- biza leveszik.
Egyébként szvsz. jó is benne D. D.
üdv
függ.
Igen, Hüse Kecskeméten van a Katona József Színházban, de állítólag nyáron az István, a királyban ő fogja játszani Istvánt. ( ha igaz, hogy ez lesz a nyári játékok, mert tavaly úgy volt, hogy a West Side Story lesz, de helyette a Szent Péter esernyője volt).
Szerintem nagyon szép hangja van Hüsének. Nekem tetszett, amit csinált, de prózai szerepekben viszont nem volt jó.
Láttam én is a 100. elődadást és tényleg borzalmas volt, amit Beke művelt az elején. Ráadásul végig a plafont nézte. A József is megélte volna a 100-dikat, de állítólag Beke azért vette le, mert Gali Laci rendezte.
Az Atyai Házat és A görkorcsolyapályát nem láttam.
Én blaskó Pétert a Macska a forró tetőnben láttam, de abban is nagyon jó volt.
Nocsak,nocsak Izabell,
Ez aztán a nagy meglepi,ki ez a Meeko?Látom ő azért jobban egyetért veled.Bár amit irtatok az igazgagtóváltásról az nagyon meglepett.Méghogy Blaskó?Na ne..
Igen,szerintem is jobb volt Gali L. idejében a szinház,de még lehet az egy másik igazgatóval is(de ne Moravetz,se Blaskó).Az általad emlitett darabokat láttam,nem is egyszer,bár a Józsefet alakitó Hüsét nem nagyon szerettem.Most Kecskeméten van,igaz?
A Padlást viszont igen.Ott voltál a 100. előadáson?Én igen,a baj csak az volt,hogy már Beke jött ki köszönteni a nézőket és csak hadovált,hisz jóformán azt sem tudta miről van szó.Abból az időből nekem 2 darab tetszett nagyon:Az Atyai Ház és A görkorcsolyapálya.Az utóbbiban természetesen Erika is énekelt,fantasztikusan.Csak azt sajnálom,hogy hamar levették és itt sem játszák.
Amúgy Blaskót én sem szeretem,de a Pétert láttam a Pestiben a Kegyelemben,amiben nagyon jó volt,mint Kádár.
Én is utálom Blaskó Balázs, szerintem egy nagyképű majom és ripacs színész. De a testvére
Blaskó Péter viszont nagyon jó. Amúgy a Beke, azzal aki most a színházat építi, építtett magának egy villát.
Amit Bekéről mondtál alig tudom elhinni,azt hittem hangja sincs,bár én még emlékszem arra,amikor azt mondta,hogz most majd felvirágoztatja az egri szinházat.Szavak,csak szavak.Egyébként az a véleményem,hogz a szinház már soha nem lesz az ami előtte volt,hiszen Bekének csak egy a sok közül,de ezzel igy lesz más is,mert Gali volt az aki újrateremtette,igy csak ő érezhette szivügyének.Nem hiszem,hogy Blaskó lenne a legmegfelelőbb erre a posztra,márcsak azért sem,mert csak erősödne a széthúzás és már most is elég sokminden van a kezében(úgy hallottam valami kultúrális tisztséget tölt be).Meg Blaskó szerintem szereti játszani a hatalmast.Mondok egy példát:egyszer az egyik Piafon ő is ott volt,de nem,mint vendég,hanem rendesen vett jeggyel!Aztán ahogy beültünk,minden ismerőse odament hozzá tök nyálasan ő meg játszotta a népszerűt.Na elég az,hogy az előadás fantasztikus volt de sem ő,sem a tisztelt felesége még csak a kezüket sem voltak hajlandók összeütni,csak a zenészeket tapsolták meg.Majd előadás végén odamentek hozzájuk,de Erikáékra rá sem bagóztak.Szörnyű volt.Remélem még véletlenül sem ő lesz az igi.
Nem,nem vagyok egri,
Kösz az infót a pártolásról én is a Kamaraszinházhoz szeretnék csatlakozni.
üdv,
meeko
ezt egy színész mondta nekem, hogy Blaskó is pályázik. Egyébként tényleg nagy a széthúzás
a színészek között. Ezt is egy színész mondta. Sokan ki nem állhatják egymást. Ez is nagyon árt a színháznak, meg az is, hogy Beke állítólak úgy beszél a színészeivel, mint egy kutyával és tiszta diktatúra van.
Úgy lehetsz pártoló tag, ha bemész a kérdéses színház jegypénztárába és ott meg kérdezed, hogy lehet-e pártoló tagnak lenni. Velem ez úgy történt, hogy azt mondták a Tivoli pénztárában, minkor jegyet akartam venni A velencei kalmárra, hogy ekkor jöjjek vissza, mert nem tudnak így előre elrakni. Én meg megmondtam, hogy a múltkor is ugyanezt mondták és akkor sem volt jegy. Nem igaz, hogy nem tudnak eltenni. Erre a nő adott egy papírt, kitöltöttem és pártoló tag lettem. Azóta két hónappal előtte kapom postán a színházműsort és rendelhetek telefonon jegyet.
Komolyan mondod,hogy Blaskó is pályázik az igi székre?Nem tudom elhinni.Vele már 5 évvel ezelőtt is baj volt,most is kb. ez várható.Sajna,mint hallom nagy a széthúzás a szinészek között(ezért nincs kedvencem se),ami kifejezetten árt a szinháznak,de ez van.Nem tudod mikor lesz a választás?Idén vagy 2001-ben?
Mit csináltál,hogy pártoló tag lehettél a Kamaraszinháznál?
üdv,
meeko
KAS!
lehet, hogy már későn informállak, de azért mondom:
A FÖSVÉNY egy ISTENSÉG a Katonában.
rendezte: ZSámbéki Gábor
Harpagon: HAUMANN PÉTER
Elise, a lánya: CSákányi Eszter,
Jacques: Lukáts Andor
Frosine: Bodnár Erika
La Fléche: Hollósi Frigyes
valamint: Takátsy Péter; Huszárik Kata, Elek Ferenc,Ujlaky Dénes, stb
díszlet is baromi jó (Khell Csörsz)
és egyébként is.
JÓ SZÓRAKOZÁST!!!!!!!!!!
üdv.
Függ
KAS!
és egyébként is.
JÓ SZÓRAKOZÁST!!!!!!!!!!
üdv.
Függ
KAS!
és egyébként is.
JÓ SZÓRAKOZÁST!!!!!!!!!!
üdv.
Függ
A színészeink szerintem is jók. Tőlük hallottam, hogy Beke nyugdíjba vonul és a posztra
Moravetz Levente és Blaskó Balázs pályázik. Szerintem egyikkel sem lesz jobb a színház.
De az biztos, hogy Blaskóval nem.
A Kamaraszínházba A velencei kalmárra én is csak két év múlva kaptam jegyet, de csak úgy,
hogy pártoló tag lettem. Így már mindig van jegy.
Nekem nagyon tetszett a Vihar, főleg a vége, amikor a kisfiú távolodott. A Víg hátsó nyitott
kapuján bejövő hideg levegő, és az hogy láttuk az utcát + még a megvilágítás nagyon jó összhatás volt. Csak Robi inkább a látvány felé vitte el a dolgot.
Izabell,
én sem szeretem Beke rendezéseit,borzalmasak.Remélem a köv.igiválasztáson szépen elköszön,mert amióta itt van,hááát...
a felsorolt szinészeket csak a szinpadról ismerem,de nem kivánok közelebbi kapcsolatba kerülni egyikükkel sem,mint ahogy egyetlen szinésszel sem.Nem az én világom.
Itt Pesten a Nemzetibe és a Kamrába járok szivesen ill. a Kamaraszinházban is voltam már,de oda szinte képtelenség jegyet szerezni.Alföldi rendezéseit viszont nem szeretem,láttam a Vihart sajna nem tetszett.
Ami az egri szinházat illeti,szerettem régen,most pedig szurkolok,hogy álljon talpra,mert be kell vallani elég jó szinészeink vannak.
Én nem szeretem Szegvári rendezéseit. Szerintem semmi különleges nincs benne. Alfölditől láttál valamit? Nézd meg! A Piafot inkább kihagyon. Utoljára A kőszívű ember fiait láttam /nem
önszántamból, hanem két színész aki szerepel a most készülő filmemben játszik benne és
a stáb kiváncsi volt rájuk, nekem pedig el kellett őket kísérnem / borzalmas előadás volt.
Ha egy unalmas színházi estét akarsz menj el Beke Sándor rendezései. Állítólag senki sem
szereti Bekét. Nem tudom, hogy lett belőle rendező, de semmi fantáziája nincs. Mindegyik
darab amit rendez ugyanolyan sz.r. Begyepesedett agyú, el van maradva. Túl színháziasak az előadások, nem állnak közel hozzám, ellentétben az Alföldi rendezte előadásokkal.
Egyébként te egri vagy? Ismered Tűzkő Sándort, Podlovics Lajost, Lamanda Lászlót és Hüse Csabát?
Nem szeretem az egri GGSZ-t. A kedvencem a Vígszínház és a Bp-i Kamaraszínházak.
Üdv
a névsor a következő:
Gyuriska J; Oberfrank P; Hujber F; Fesztbaum B;/:)))))))/ Csőre G; Kolovratnik K; /:(((((/ Hajdu I; Menszátor Héresz A; Hullan Zs.
Elég érdekes műsor. Én ezt a rendezést láttam szegeden 1 hónapja és betegre röhögtem magam. (Méhes rendezte. Nagyon kis kafa volt, bár Montipájtont nehéz lenne albarmolni)
üdv:
függöny
Szia Izabell,
Persze,hogy tetszett,Erika fantasztikus volt.Már háromszor láttam,bár igaz az utóbbi nem volt az igazi,de ez nem az ő hibája.Feltétlen nézd meg.Egyébként alighanem egy cipőben jártunk,mert az igiváltás óta én is kerültem,de aztán láttam a Liliomot(szintén Erikával)és most a Piafot.Hidd el,Szegvári-rendezésre érdemes beülni,ő tudja mi a szinház.
meeko
ps.:a pesti Piafot ne nézd meg,mert szörnyű,Szegvári ide vagy oda
Lépj be a Katona pártoló tagjai közé.
Mert én is így voltam A velencei kalmárral, egy éven keresztül nem tudtam rá jegyet szerezni,
pedig én is ott voltam mindig a jegyárusítás első napján. Aztán egy szép napon meg mondtam
az eladónak, hogy már egy éve nem sikerül rá jegyet szerezni, ezért végre rakjon el nekem
két hónappal előtte. Erre ő adott nekem egy papírt, kitöltöttem és a pártoló tagja lettem a
Bp.-i Kamaraszínházaknak. Havonta kapok postán műsort. És így megtudtam nézni A velencei
kalmárt, amit nagyon ajánlok mindenkinek, ha valami érdekes rendezést akar látni, nem pedig
szokványos, "színházias" előadást.
Sziasztok!
Hátha van itt köztetek valami színházi bennfentes, vagy jegyüzér :-)) A Portugál-ra szeretnék már jegyet szerezni hónapok óta. Minden jegyárusítási nap első napján már én a sorban állok, de már akkor sem lehet rá jegyet venni. Állítólag csak az tud rá szerezni, aki a Katonának pártoló tagja és még a nyilvános jegyárusítás előtt telefonon lecsap rá... Én úgy szeretnék rá 2 jegyet (de nagyon-nagyon), tud valaki segíteni, aki ilyen pártoló tag vagy hasonló???
Ezeregy köszönet :-)
bodzavirag
Helló mindenki!
Néhány jó darab, amit feltétlenül nézzetek meg:
-Shakespeare:Sok hűhó semmiért, Vígszínház
-Williams:Macska a forró bádogtetőn, Pesti Színház
-Williams:A vágy villamosa, Tivoli
-Wedekin: A tavasz ébredése, Pesti Színház
nekem igenis tetszett a darab, bár sokan szídják.
Meeko, neked tetszett a Piaf Egerben? Én ugyanis egri vagyok és nagyon rossz véleményem
van az egri színházról az igazgató váltás óta.
Van valaki, aki szereti Alföldi rendezéseit? Az írjon: csizi82@nexus.hu
Én is láttam a Macsaka a forró tetőnt, és nekem tetszett. De életem legjobb előadása
A velencei kalmár volt. Aki tudja, az nézze meg! A Vihar se volt rossz. Szerintem a Kolovratnik Krisztiánból jó színész lesz, csak még érnie kell!
A Karamozov testvérek rajongóinak ajánlom, hogy olvassák el könyvben. Nagyon jó! Hosszú, de érdemes végig olvasni, mert nagyon szép. Sokkal jobb, mint a színházban!
És Alföldi Sirályát látta valaki? Aki látta írjon, mert kiváncsi lennék rá, hogy mit szól ahhoz,
hogy Robi kihúzta a Sirálynak a lényegét. Ezen nagyon csodálkoztam.
Hogy lehet bejutni a színházakba próbára? Ha valaki tudja, írjon.
Mert nagyon érdekel és szeretnék bemenni, ugyanis komolyabban érdekel a színház, nem
csak rajongó vagyok és szívesen megismerkednék olyanokkal, akiket szintén érdekel a színházi szakma.
Ha valakinek van a Színházi Világnapról programja, hogy hol lesz kulisszajárás, az küldje el!
szinhazi felveteleket keresek videon, foleg az uj szinhaz vernaszat.
ha valakinek meg van (vagy barmi mas), az lecci irjon a casey@elender.hu-ra
fizetnek is erte
kezi
ja, es aki tegnap nem volt a Barkan az szihattya a fogat:))
olyan Totferi eloadas volt, hogy leszedultunk a szekrol a rohogestol.
Toth Ildiko utolso perces beugrasa mentette meg a darabot. persze a szoveget nem tanulhatta meg, vegig a kezeben volt a szovegkonyv:)) eleg vicces jelenetek voltak... a beugras mellett meg eljatszotta a sajat 2 szerepet is a darabban.
a nezok igy egy felig proba felig eloadas darabot lathattak, es ahelyett, hogy felhaborodtak volna baromi jol szorakoztak:)
kezi
sziasztok
Fuggony! igen a Titanic levetele az azt jelenti, hogy majusban mar nyista. de ez meg nem biztos, mivel a darab eleg sikeres, lehet, hogy megoldjak a problemat szineszcserevel.
Attol, hogy irtam neked meg nem vagy partolo, csak az en leveleimet kapod...de azok se kapnak sokkal tobbet.
"levlista" alatt en a levelezolistat ertem. es sztm jobb lenne. de azt ne mondd, hogy nem tod, mi a levelezolista. vagy mondd, es akkor en elmondom.
na pa
kezi