Az ára gyanús volt hogy túl olcsó, de viszont ugye kiváltképp Husihoz a másikat meg Stihl-hez ajánlják... gondolná az ember hogy ezt az ajánlást nem dobálják csak úgy...ehhez azért a gyártóknak is van beleszólásuk/letesztelték így engedélyezték hogy hivatkozzanak rájuk...
No de ha annyira jó lenne, ki venné a Stihl és Husi olajat 5x annyiért :)
Oszt minek? Ha keveset fűrészelsz egy tank miatt ami benne marad, felesleges, többe kerül a leves minta hús. ha meg sokat akkor meg azért felesleges mert úgyis elfogy a benzin. Ha meg maradna 1 liter benzinem biztos nem kínlódnék vele, inkább valakinek neki adnám, hogy nyomja el....
Sziasztok. Az üzemanyag frissítőről mi a véleményetek. Pl oleomac additix2000. Állítólag 1évig tartósítja a benzint "megelőzi az üzemanyag bomlását min. 12 hónapig." Érdemes megvenni, kipróbálni szerintetek ?
Kint volt az ms 880 vmi brutál vezetővel. Megtapogattam a fűrészt minden tiszteletem annak aki azzal dolgozik.
Sajnos a kerti gép részlegről megint alig voltak kint a kereskedők...
Hermes volt kint 2-3 oleo géppel.
Megnéztem a 755 ös mastert.
Élőben nem tetszik...
Jobbra számítottam kinézetre.
Honda is kis standdal volt . meg több más cég nél voltak honda cuccok mert rengeteg mezőgazdasági terméket szerelnek honda motorral.
Makita volt kint még kicsit nagyobb standdal . De Szakmait nem lehetett kérdezni tőlük sajnos. Valamint az axiál kft nél volt makita gép meg solo láncfűrész.
Sajnálom ,hogy a kerti gépesek magyarán csesznek az ilyen kiállításokra...
De amúgy idén nagyon kitettek magukért a mezőgazdasági kiállítók.
11 környékén érkeztünk 4 körül jöttünk el de egy nagy csarnokot így sem tudtunk még bejárni.
1:30, 1:35 körüli arányt a krosszosok használnak edzésnapokon. Ez az elméleti alsó határ, ahol még el tud égni a olaj. Aki nem tekeri a motor szarvát annyira, az 1:40-al jár. Pedig ott azért vannak nyomatékok. Viszont ott is nyűglődnek a karburálással, ha rosszul van beállítva, simán megölöd a gépet.
Az 1:50 az az elméleti felső határ, ahol még nem szakad meg a kenőfilm, és a környezetvédelem is elégedett. :) A gond akkor van, ha valamiért csak egy picit is szegényedik a keverék. :) Akkor van a sírnak-rínak a mezei virágok, meg de szar ez a gép. :)
Versenyen a krosszosok 1:60-as arányt használnak, ( versenyolajjal!) mert az ad 1-2 lóerő plusszt, és egyben odab.sz a hengernek rendesen, de a verseny, az verseny. A dobogón nem sok hely van. :)
Nem tudom milyen olajjal toljátok, és sűrűnek találom az 1:33-at. Inkább jobb olajjal kell járatni, nem sokkal.
Régebben nézegettük, hogy a Husiknak kb 20%-al kevesebb a hűtőfelülete a hengerbordán, ( ugye ők hidegebb tájra tervezettek) ezért kényesebbek az olajra. Az az olaj, amelyik a legjobban hőtűrő, azt úgy hívják, hogy full szintetikus.
Milyen olajat használtok? A szervíz is 1:33-at javasol? Ki javasolja?
Lánckenőnek meg Universal-t jött be nekem (ugyan az mint a Hq olaj, csak a McCulloch-ra átcímkézik, meg olcsóbb, ha jó helyen veszed (akár a városon belül is), két nagybarkács áruház között felénk 500 ft / liter is van).