Keresés

Részletes keresés

technograd Creative Commons License 2019.11.13 0 2 16986

"Sanyi, hozd be a szalámis kenyereket, had' éljenek!" (Kern András: Guváti)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.12 0 0 16985

Bajom csak azzal van, hogy nem ül itt az ölemben!

Előzmény: pandora1 (16984)
pandora1 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 16984

de, van tűsarkúban is, ha a sarok formájával van a bajod (ha-ha)

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16982)


pandora1 Creative Commons License 2019.11.12 0 2 16983

Pirosnak is piros, lakknak is lakk az anyaga, meg még nadrág is. (részben legalább is) én ennél többet nem tudok tenni érted :-) köll-nemköll nem kapsz mást (ez van ezt köll szeretni)

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16982)
Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.12 0 2 16982

Idézet következik a Gyuri Ladát vásárol c. örökbecsű videóból: "Ez kő nekünk!"

Előzmény: pandora1 (16981)
pandora1 Creative Commons License 2019.11.12 0 4 16981

Naci

 

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16964)
Latex Bond Creative Commons License 2019.11.12 0 1 16980

Köszi a linket, tényleg gyönyörű műbőrök, nekem innen különösen a mirror-ok jönnek be!

De honnan lehet biztosra tudni, hogy ez ruházati és nem mondjuk kárpitos műbőr? Sehol egy súly megjelölés vagy egy hordozó vastagság...

Általában ezeket a paramétereket szokták közölni, hogy az embernek nagyjából fogalma legyen arról, hogy mire tudja az anyagot felhasználni.

"Ruházati" kategóriába ugyanis sajnos gyakorta beleértik a táska- ill. cipőfelsőrésznek való műbőröket is.

Előzmény: technograd (16979)
technograd Creative Commons License 2019.11.12 0 2 16979

Igényes - és k. drága - műbőrök a Brexit után immár elhanyagolható szigetkéről:

 

https://www.topfabric.co.uk/catalogsearch/result/index/?p=1&q=leatherette

 

Ez a coin sequin típus, rájöttem, honnan ismerős, ilyen pikkelyes biszbaszt viseltek a zsoldosok a Süsü a sárkányban :) .

 

 

 

Latex Bond Creative Commons License 2019.11.08 0 0 16978

Köszi a kiegészítést, akkor ezt rosszul tudtam, azt hittem, csak 2 Anna-féle parti volt.

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (16977)
TízÉvenemvoltamitt Creative Commons License 2019.11.08 0 2 16977

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Pásztor Anna féle "Hedonista" az ezer sebből vérzett.

Ott nagyjából a semmire kérték el a belépőt. Nem állt arányban az ár/érték.

Az első az zártkörű volt.

A második az a Zserbó mögötti rendezvényteremben)VM tér (ezen voltam)

A 3. meg a Teslában (na az bukott akkorát, mint az ólajtó) (ezt már bojkottáltam)

-

Szerintem azért jobb, ha olcsóbb a beugró mert így azok is lejutnak, (hatnak) akiknek nem áll a rendelkezésre nagyobb méretű összeg.

(mint kiderült - a DC szabadabb, könnyebb összeszedni a minimumot, azoknak is akik érdeklődnek (és akikből "szeretnénk"a jövő fetisisztáit kinevelni:)

 

Az ideális persze az lenne, ha nagyobb bulihelyszínre lenne mód.. csak az a  gond, hogy pl.  a Bakelit is _milliós tételben kéri a casht..

 

Latex Bond Creative Commons License 2019.11.08 0 0 16976

A magyarázatod jelentős részével egyetértek és ha ilyen szemszögből nézem, akkor ez valóban enyhít az "élén" a mostani árképzésüknek. De azért az Early Bird nem azt jelenti, hogy a jegyek jelentős hányada alapáron van, aztán az utolját meg felsrófoljuk, mert egyelőre egyetlen megrendezett parti után alapárnak tekintem azt, amennyiért a legutóbbi bulijukra általánosságban be lehetett jutni és ez jelen esetben 6.500 Ft volt. (Attól most egyelőre tekintsünk el, hogy ez az váratlan széleskörű érdeklődést elnézve valóban jelentősen alul lett árazva.)

Anna partiját szintén nem sorolnám most ide hasonlítás gyanánt, mert az én értesüléseim szerint a 2. alkalom meg is bukott szépen, de én nem voltam ott, hogy erről érdemben nyilatkozzam, csak a 12.000 Ft-os jegyárat egy még hazai viszonylatban roppant szűk rétegeket megmozgató eseményre én speciel drágának mondanám. Tekintve, hogy az sem volt semmivel sem igényesebb helyszínen megrendezve, mint a Freedom és még a dresscode sem volt ennyire szigorú. Csupán néhány celeb csinált magának egy bulit, amit aztán elkomolytalankodtak.

A lényeg, hogy az Early Bird-nek úgy kell működnie, hogy az eladandó jegy mennyiséghez képest kb. ugyanolyan arányt kéne, hogy képviseljen, mint a VIP jegyek. Az egyiknek olcsóbbnak kell lennie (hogy a törzsvendég azonnal le tudjon csapni rá és ezzel is díjazzuk az élelmességét, a másiknak meg valamivel drágábbnak, de ahhoz illik köszönet gyanánt valamiféle plusz dolgot "adni". Az előző bulin csupán a támogatói (VIP) jegyek voltak drágábbak, azonban ahhoz azért ajándék is járt - még ha egy paskoló önmagában nem is egy hű de nagy ajándék, de jelzés értékű és kedves gesztus. Úgyhogy ott azt mondanám, hogy a drágább verzióban egyrészt benne foglaltatik egyfajta plusz "szolgáltatás", másrészről annak az eszmének a támogatása, amit ezek a partik képviselnek. A Luxuriá-ra anno pl. én is támogatóit rendeltem, pedig bőven volt még az alapáras jegyből is, de úgy éreztem, akkoriban meg az volt az a rendezvény, ami mellé érdemes "odaállni", hogy lehessen minél többször a jövőben is hasonló.

Amíg azonban ennyire gyerekcipőben jár egy új rendezvény, addig bármennyire is produkált elsőrangú hangulatot és jelentős visszhangot, én azért szerényebb lennék. De mondjuk én nem is vagyok szervező. :)

 

Amúgy minden másban osztom a véleményed és meg is értem, hogy miért gondolkodhattak Kinkáék is hasonlóképpen.

Előzmény: egy M (16975)
egy M Creative Commons License 2019.11.08 0 1 16975

Érdekes dolog ez a jegyárak pszichés hatásával, én pl. mindig azon szoktam bosszankodni, hogy hiába figyeltem oda egy eseményre, hogy megcsípjem az early bird jegyek egyikét, olyan kevés volt belőlük, hogy mégis lemaradtam, és csak a nagyon belső körösöknek jutott belőle. Ezt a megoldást, ami most a Freedom Fetish-nél van, tekinthetjük úgy, hogy a jegyek többsége early bird (annyiért kapod, mint a legbelsőbb kör), és még most is lehet kapni amikor a jegyek többsége elment, így a klasszikus early bird már rég nem lenne. Szerintem egy olyan partihoz, ahol a klasszikus early bird mennyiséget (5-10 %) fél órán belül szétkapkodják, jobban illeszkedik ez a struktúra. És szerintem mindenkinek jobb így, a törzsvendégek nem érzik rosszul magukat, hogy bármiről lemaradtak volna, akik meg alkalomszerűen később esnek be, de kb. akármennyit megérne nekik, hogy bejussanak (jellemzően a külföldiek), azok meg szintén örülnek, hogy nagyobb eséllyel jutnak jegyhez. Még pár apró érdekes infó:
- Az előző bulin is drágább volt az utolsó pár jegy, mert a támogatói jegyekből maradt még pár, amit persze pár óra alatt szétkapkodott a nép csaknem háromszoros áron, amikor nem volt már más. És utána volt még olyan, aki arra is rákínálva próbált még jegyet szerezni, de nem kapott.
- Valójában a Freedom Fetish tényleg rosszul áraz. Egy profitorientált eseménynek nem lenne szabad annyiért adni a jegyeket, amennyiért ennyire gyorsan elkapkodják, ez a szakirodalom szerint a jelentős alul árazás esete. Vagyis vagy nem profitorientált, vagy nagyon hosszútávra gondolkodik, de azt biztosan nem mondanám, hogy "ráment a profitra". Még csak nem is emelkedett a normál jegyek ára, pedig az egy ilyen sikeres első alkalom után elég általános.
- A profitról beszélni a költségek ismerete nélkül elég nehéz. A hosszútávra gondolkodó eseményeknél gyakori, hogy az első alkalmat eleve veszteségesre tervezik, és amikor befut, jelentősen megemelik a jegyárakat, hogy kiegyensúlyozza a dolgot (ld. tavaly a Pásztor Anna féle Hedonista partit, ahol a második nyilvános alkalomra már 12 ezer körül volt a jegy). Itt még csak erről sincs szó… 
  

Előzmény: Latex Bond (16974)
Latex Bond Creative Commons License 2019.11.08 0 2 16974

Nagy gratula és tényleg minden elismerésem a szervezőknek, de az most egy pici fekete pont nekik, hogy az utolsó 50 jegyet képesek felárral értékesíteni. :(

Értem én, hogy nagy lett az érdeklődés a limitált számú jegyek és a média visszhang miatt, így rá kell menni idővel a profitra, de könyörgöm, ez még csak a 2. alkalom! Kicsit olyan ez, mintha már most felvásárolta volna valaki a jegyek 1/6-át (50 db-ot) és aztán ezzel üzérkedne. Nekem ez eléggé rosszul jön le, de lehet, hogy csak én érzem így.

 

De hogy a média visszhangról is szó essék:

Aki esetleg nem hallotta volna még Balázsék podcast-ját az októberi partiról és egy viszonylag elfogulatlan hangulatjelentést szeretne kapni a Freedom-ról, az hallgasson bele a közvetítésbe a "Kölyökidős" Gévai Juli tolmácsolásában, aki ingyenes bebocsáttatást nyert a partira és rádióműsoron kívül (a 18-as korlátozás alól mentesülve) mesélte el az ott megtapasztalt élményeit.
Talán végre ez az első olyan médiaközvetítés, ahol úgy beszélnek erről a szórakozási formáról, hogy nem akarják rossz hírét kelteni, negatív színben feltüntetni vagy esetleg sértő módon kifigurázni a résztvevőit. Ez mondjuk nagyban köszönhető Julinak is, aki a naivak bájával csodálkozik rá erre a világra és eszerint is nyilvánul meg a hallgatóság előtt. Bár Balázs és Vadon Jani idétlenkedései "törvényszerűen" be-befigyelnek, de szerencsére ők sem nyilatkoztak róla gúnyos vagy elmarasztaló hangnemben, csak néha hozták a szokásukhoz méltó kényszerpoénkodásaikat, ami néha zavaró lehet.

Itt a közvetlen link a beszámolóról, hallgassátok meg: https://soundcloud.com/balazsek/sets/2019-10-30-balazsek-exclusive-18-os-podcast

Megj.:
Valójában nem ez az első rádiós közvetítés, mert a "zászlóshajó" Frusztrációról is született anno (2006-ban) egy relatíve pozitív felhangú élő beszélgetés a Danubius "Édes hármas" c. műsorában, talán még vannak, akik emlékeznek rá, de ha nem és mutatkozik majd rá jelentősebb érdeklődés, akkor megpróbálom a nosztalgiázás jegyében feltenni valami publikus helyre. :)

Előzmény: egy M (16967)
Latex Bond Creative Commons License 2019.11.08 0 0 16973

Köszi! De erre azt hiszem még várnunk kell jó pár évet a hazai nívósabb szálláshelyek prűdsége és álszenteskedése miatt.

Hacsak nem születik a világra egy fétiskedvelő hoteltulajdonos, aki nem fél ily módon reklámot csinálni a vállalkozásának. :)

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16961)
pontivy2 Creative Commons License 2019.11.06 0 1 16972

Fénylő ruhák (ha nem is mind latex és lakk):

http://kiscellimuzeum.hu/ragyogj

Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.04 0 0 16971

Hát, ezt egy személyes találkozást követő manuális vizsgálattal lehetne eldönteni.

Előzmény: Sárkány_BG (16970)
Sárkány_BG Creative Commons License 2019.11.04 0 0 16970

Nekem úgy tünik egyébként, hogy van rajta egy bordó legging és az felett egy teljesen átlátszó passzentos naci!

Bár tévedhetek is!! :-)

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16969)
Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.04 0 1 16969

Mondhatni: hibátlan! :)

Előzmény: Sárkány_BG (16968)
Sárkány_BG Creative Commons License 2019.11.04 0 1 16968

Nagyon édes popi!

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16965)
vafer.rex Creative Commons License 2019.11.03 0 3 16966
Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.02 0 7 16965

Előzmény: Kovács Pisti? Á, dehogy! (16964)
Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.11.02 0 0 16964

Húúúú! Nálam a piros lakk nadrág az a ruhadarab, ami mindent visz. Amolyan piros hetes.

Előzmény: déliszomszéd (16963)
déliszomszéd Creative Commons License 2019.11.02 0 2 16963

Igazad lehet. Szerdán a 2-es metrón láttam egy piros lakknadrágot viselő csajt. Jól nézett ki.

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (16940)
technograd Creative Commons License 2019.11.01 0 2 16962

"Hírek: Lucas Ronchederby de Lechesard gagyi kategóriába sorolta hazánkat, majd mentolos herefürdőt vett. Időjárásunk hideg-meleg, heves, szeles, de kellemes. Tizenhárom magyar fétisiszta flashmob-szerűen tizenöt pártba tömörült, és most egymást ütik. Nevető tizenhatodikként egy 25 kilós szatyorban Sodró dohányt és sütőrumot cipelő entitás jutott be észrevétlenül az indiszponált dresscode-bizottság mellett, úgy, hogy egy fekete szemeteszsákot húzott magára. Most vallási félóra következik, majd az Aphex Twin együttes szórakoztatja önöket."

Kovács Pisti? Á, dehogy! Creative Commons License 2019.10.31 0 0 16961

Latex Bond, hatalmas lájk az utolsó mondatodnak! Erre várok én is már évek óta!

Előzmény: Latex Bond (16960)
Latex Bond Creative Commons License 2019.10.31 0 2 16960

Na, így már okés. :))

Lesz egy parti januárban is, ahogy azt nagyon élelmesen kiszúrtad, úgyhogy az meg majd a "jegesmedve-típusoknak" fog kedvezni. :)

Sajnos én nem tartozom ezek közé, mert én is rohadtul tudok fázni, pláne latexben, de ugyanakkor egy halom ruhával sem szeretek érkezni bulizni, hogy majd ott megoldom az átöltözést. A zuhanyzó hiánya ugyanis eleve kizárja nálam annak lehetőségét, hogy ilyen helyeken öltözzek át.

De ki tudja, talán egyszer még azt is megérem, hogy egy nívós hotelben legyen megtartva valamelyik a sok közül. ;)

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (16959)
TízÉvenemvoltamitt Creative Commons License 2019.10.31 0 0 16959

Nah, átfutottam :)

Többékevésbé rendben:) - a koraőszivel egyrészt az lehetett, hogy a szervező elfoglalt volt (tippelem) + az a tény, hogy a Luxi elmarad, megfelelő helyszínkeresés, amikor meg meglett, akkor meg az időpont egyeztetés.

(tőlem lehetne egy ilyen akár minden hónapban is, de mivel nem én szervezem (egyszerű vendég vagyok mindössze) így csak lelkendezni tudok max.

Előzmény: Latex Bond (16958)
Latex Bond Creative Commons License 2019.10.31 0 1 16958

Szerintem meg inkább abban van él, ahogy te válaszolsz, de a paranoia ellen sajnos tehetetlen vagyok. :)

Megkérdezted, minek a nagykabát, én meg válaszoltam rá, hogy jobbára a KINTI hűvös és nem pedig a BENTI klíma miatt, amivel példálózni kezdtél, mert azt mindannyian éreztük, hogy bent már kellemes a hőmérséklet.

Nem mindenki szeret publikus, koedukált öltözőben átöltözni - legyen az bármilyen megvilágított vagy tiszta - vagy ad absurdum csereruhákat magával hurcolászni, de olyan is van, akit szimplán már az is feldob, ha már eleve "beöltözve", a partira hangolódva érkezhet meg és nem ott kell bajlódnia az átvedléssel. Sokan vagyunk sokfélék, engedtessék meg, hogy mindenki ott öltözzön át, ahol szeretne vagy ahol diszkrétebbnek, kényelmesebbnek érzi.

De amit meg én nem értek, az az, hogy miért akadsz fenn egyáltalán ilyeneken? Megfogalmazódott egy olyan óhaj FHLS "tollából", hogy jobb lenne egy kora őszi buli (is), hogy a latexre vett plusz meleg öltözék NÉLKÜL is el lehessen menni.

Az utóiratod irreleváns. Egy szóval sem állítottam, hogy ne lehetne kimenni az utcára akár fétis öltözetben, akár azt eltakarva, nem ez volt a kérdés, hogy melyik macska láthatja az öltözéket, hanem hogy ki mennyire fázékony és mennyire szeretne még egy plusz télikabátot is magára venni vagy pusztán a hideg miatt ruhatárat igénybe venni.

Döbbenetesen jó a humorod és ezt értékelem, csak nem értetted meg, amit írtam, de nem baj, második olvasatra már menni fog. ;)

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (16957)
TízÉvenemvoltamitt Creative Commons License 2019.10.31 0 0 16957

Némi élt vélek ezekben a szavakban felfedezni :)

Mindössze azt nem értem, ezzel együtt, hogy miért nem civillben közlekedik az aki, fázásra hajlamos?

Volt egy jól megvilágított öltöző / nagy ruhatár.

 

u.i. a catsuitra meg simán rá lehet venni a ruhát (kint úgyis sötét van, a dresszkód meg csak bent számít)

a III. kerület macskái nem fognak manccsal mutogatni, hogy "nézdmár, hogy néz ki az az ember ott?"

 

Előzmény: Latex Bond (16956)
Latex Bond Creative Commons License 2019.10.31 0 0 16956

A nagykabát azért kellett, mert KINT volt hideg. És azt gondolom vágod, hogy nem mindenkinek sikerült kocsival az ajtóban megállnia, hogy csak 5 lépést kelljen megtennie a bejáratig. Velünk is volt hölgy, aki a hajnali órában már igencsak fázott és elég cidris lett volna neki kabát nélkül eljutni a kocsiig.

Ne csak magadra gondolj, lehet, hogy te jól bírod a hideget tetőtől talpig latexben, de esetleg másoknak ez már csípős lehet és egy átlagos vastagságú 0,4-es latex nem a hőszigeteléséről híres.

Előzmény: TízÉvenemvoltamitt (16955)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!