Slowly I think that I should change the name of the blog to "My small not only crochet world..." ;) Yes, there are much more decoupage works I do nowadays indeed. The main reason is my eye discomfort and it started to be very annoying while crocheting as I guess that's why my eyes have become much weaker so I prefer to be painting things more often than hooking but I do not stop it! I just wanna do it much less often.
I have made new parts of my kitchen decoupage set. There is the paper towel keeper and a textile keeper. I am thinking how to take it to the wall with no drilling tiles. The problem is that wood things are itself a little bit heavy and with things are going to be used will be just heavier. Do you have any ideas how to manage it? ;)
The paper towel keeper looks this way...
And the textile keeper...
And all parts which I have made till now...
Both new things are done by the same technique as the clock so I don't comment here what materials I have used.
I am thinking what other useful things can be in the kitchen...hmmm... it would be great to make my set bigger with some.
As I see lots of you come to my blog what makes me really glad just what a pitty that not so many souvenirs as comments you leave to me, it would make me so well feeling. Well so maybe later will be some ;) Thanks for visitng the blog.;)
Kedveseim, bocs, hogy csak úgy betörök ide, talán még páran emlékeztek rám, foltvarró vagyok a szomszéd topikról .
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy bajbajutott ismerősöm megsegítésére és a ti profilotokba nagyon belevég a téma:
Egy ismerősöm egy kreatívhobbi-bolt teljes árukészletét kiárusítja féláron.
Minél hamarabb meg szeretne szabadulni a motyótól, nagyobb tételben vásárlók előnyben. Dekupálók, papírral, gyönggyel bíbelődők, előnyben, nektek kincsesbánya! Dekup cucc mellett faáruk, üvegáruk, szalagok, gyöngyök, meg egy csomó minden, amire nem emlékszem. :)
(kicsit kihagyott az agyam, és nem sötét alapra tettem a pasztát, így - ahogy amenda írta - felülről maszatoltam, és tettem így láthatóvá a repedéseket)
Köszönöm, kezd kivilágosodni. Tintasugarassal nyomtathatok? Egyébként azért gondoltam decoupage technikára, mert valahol belebotlottam Klimt fülbevalókra, és meg voltam győződve, hogy szalvétatechnikával készítette. De most már látom, hogy kiváló kézügyességgel át lehet másolni képeket.
a zsugorfolia negyedére zsugorodik a höhatására a mintát kinagyitod wördben rányomtatod a zsugorfoliára és bevágod a sütöbe elöirás szerint sütöd de jobb ha ott állsz melette is figyeled ha biztosra akarsz menni..
sütés elött az irodai lyukasztóval kilyukasztod az pont akkora leszhogy a drótkarikára feltudod majd füzni.. és mehet a láncra medálnak..
célszerü az áttetszöt választani akkor ha elfordul a medál alánykádon akkor is ott lesz a kép ha fehérre nyomtatod biztosan szebb de csak az egyik oldalán lesz a minta...
és célszerü egy réteg lakkot ráfujni,hogy tutira fixált legyen,mert képes maszatolodni ha használatnak van kitéve...
Rárajzolsz valamit, akár színescerkával, majd a díszített darabot beteszed a sütőbe. Ez a darabka a hő hatására össze fog zsugorodni, a színescerka színei élénkké válnak.
Köszönöm.... továbbra sem értem a technikát, pedig már olvastam, néztem...
Azt hittem, hogy rá lehet ragasztani a képet, aztán be a sütőbe.... Meglepit szerettem volna készíteni, de feladom. Ráadásul nálunk a hobbiboltban sem igazán tudták elmagyarázni, hogy miként induljak el.
Kérek segítséget a következő kérdésben - tudom, hogy itt vannak a profik, így ide fordultam -:
Zsugorkára lehet szalvétatechnikázni? Nagylányomnak szeretnék egy medált készíteni, de én nem tudok szépen rajzolni, így arra gondoltam, hogy ezt a technikát alkalmaznám...