Valaki tudja , hogy a Tomos Mio Standard 350-nek a regulatora (az a levegő áramlásos szabályzó kar ami derékszögű) hogyan van összehozva a karburátorral?( amin rajta van az a félköríves állíto cuuc is) előre is köszi zoli
Sziasztok! Van egy terra, t2 asom! Még be járatos, hany üzem órát be járatni, mielött negyobb munkát csinálhatok vele?? Nincsen szikrám az mitöl lehet??? A gyertyák jók !
Egy használt Szentkirályi kf-04-es rotációs kapát kaptam és annyi gondom van vele, hogy berántás után egyből hajtja a kapatagokat, alapjáraton is.
Lebontottam a burkolatot és a szerkezet, ami az ékszíjat feszíti teljesen az oldalfalon van, tehát egyáltalán nem feszít, úgyhogy az nem okozhatja.
Az ékszíj nem feszes, teljesen könnyen össze tudom nyomni középen.
Lehet, hogy elöregedett az ékszíj és azért forgatja egyből? De ha egyszer nem feszes, akkor miért kezdi el hajtani a kapatagokat, ha berántom a motort?
Igen arra a szívótorok tömítésre gondolok ami a kipufogó felett van. Olyan tüneteket produkált, hogy hidegen pl nem tudtam elindítani. Nem dupla alátétet rakott, hanem alapból az enyémen sincs alátétt a karbi csavarok alatt, csak maga a csavar. Én meg megnézem majd a szívótorok tömítést, meg lehet kipróbálom a régi membránra átrakva a rugót.
Nálam is kiégett a szívótorok tömítése, ami a kipufogó felett van. Olyan tüneteket produkált, hogy hidegen pl nem tudtam elindítani. Locsoltam benzint a szívótorokba, berántottam és betakartam tenyérrel a szívónyílást. Kis rést hagyva, 2-3 percig úgy járattam. Utána járt rendesen egy darabig, majd elszegényedett a keverék és leállt a motor. Fordulaton járt rendesen. Lehet ez is egy probléma nálad. Ezt a dupla alátétet kipróbálom még, mert nekem is folyik a benzin az egyik membrán alól. Igazából van egy másik gépem is, azt használom rendszeresen, az RK-t nyugdíjaztam.
Szia! A szívócsövek alján a szürők nincsenek eltömődve, amikor membránt cseréltem azzal kezdtem,hogy azokat átfújattam kompresszorral. A tanksapkát megnézem azt nem néztem. Aztán a tanksapkán van 3 lyuk. Ilyen tippet kaptam,hogy az eredeti membrán vastagabb és azért könnyezik a benzin és hogy ő úgy tudta megoldani,hogy keresett olyan gyári karbi csavarokat amin van gyárilag allátétt és azzal jobban megbírta húzni és utána jó lett neki. Ez alapjáraton nem jár kapkodva és nem is füstöl feketén. A régi membrán megvan, csak annak a rugója nem volt meg, gondoltam akkor veszek új membránt bele. De már agyaltam azon,hogy a régi membránra átkéne raknom az új membrán rugóját és kipróbálni azzal. Meg azon is agyaltam a blokknál követlenül a szívótoroktömítés nem okozhat ilyen hibát, ha kivan égve vagy elvanöregedve és ott falls levegőt szív?
https://kertmotor.hu/shop/kf-04-kuplung-rugotanyer-lemezes/01-000001-1810 nekem már ilyen van...de ezt a zéger megkoptatta...innen lehetett a nyikorgas
Sziasztok! Szétszedtem a rotakapat és úgy tűnik hogy a kiemelőcsapagynak első ránézésre nincs semmi baja.de ami érdekeset találtam az a kuplung felső részének ami a motor tengelyére van fogatva elég nagy löttyenese van ahogy oldalra ide oda mozgatom,szétszedtem és a tengelyére tartozó ék van elkopva. Lefelé haladva ugye a kinyomocsapagy jónak tűnik, könnyen megy nem lötyög.de ami nekem aggasztó az a hajtómű csigatengelyenek kb. 1mm-es fel le töttyenese. Meg amit eszrevettema csigatengelyenek tetején lévő zégerbiztositó koptatta az alatetet amire a kuplung rugója raül.Lehet ez adhatja ki a nyikorgó hangot. A csigatengely űgy tűnik nem szorul ,ha kézzel megforgatom könnyen megy . Mi a véleményetek ,legjobban a csigatengely löttyenese zavar, de még mindig nem értem hogy mi okozhatja a kapálás közben a motor fordulata nak a csökkenését és a nyikorgast a karburátort már ki lett tisztítva ultrahanggal és terhelés nélkül jól reagál a gazadasra.
Szia, mielőtt bármit elkövetsz nézd meg a szívócsövek alján a szűrőket. El szoktak lenni tömődve. Aztán a tanksapkán van 3 lyuk. Azok a levegő számára átjárhatók legyenek. Ha ezek nem hoznak eredményt, elárulom, hogy az én gépem csak az eredeti, vásárláskor benne levő membránnal hajlandó menni. Cipőtalp keménységű és mostanra már ki is lyukadt. Van másik 3 utángyártott membránom, de kettővel nem tudom az alapjáratot beállítani. Kapkodva jár, fekete füst jön belőle. A harmadik alól meg szintén könnyezik a benzin. Nem biztos, hogy a síkokkal van a probléma. Próbálj meg gyári membránt szerezni.
Ha esetleg valóban csak az előremeneti szabadonfutó állás ment tönkre(nehezen hiszem) akkor kerekek cseréje és ami eddig hátra az lesz az előre. Sajnos ezek a "lemez" szabadonfutók s a felnik könnyen deformálódnak.
Sziasztok! Van egy Rk-02-es 1981.évben gyártott Brigss motoros kapálógépem. Leszervizeltem cseréltem olajat, hajtóműolajat, gyertyát, légszürőt, karburátorba membránt. Könnyen is indult, ki is pörgött, ment kb. 5 métert, elkezdett hullámozva kapkodni és megállt. Ezen még 2 szívócsöves membrános karburátor van. Arra gondoltam,hogy biztos állítani kell a beálítócsavaron az új membrán miatt, de nem voltam biztos,hogy mi a gyári beállítás. Beállítottam kopra be és 1 fordulat kifelé. Ugyanúgy indult kipörgött és kis idő után megállt. Akkor látom a tank és a kaburátor között a membránál könnyezik a benzin. Most azt gondolom,hogy ez is lehet a hiba? Első körben az a tippem,hogy síkba kéne csiszolni a tank tetejét és a karburátor alját? De ott van a 2db szívócső az kitekerhető? Vagy kihúzható? Nem mertem bántani hátha megreped vagy beletörik. Tapasztaltokat és tanácsokat előre is köszönöm. Üdv.: Balázs
Sziasztok! Honda gcv 160- As motorral szerelt rotációs kapálógépem van.Tavaszi első inditasnal ingadozott a gáz egyenletlenü járt a motort ezért a karburátort szétszedtem és kitisztitottam ultrahangos tisztítóban.Ki lett szedve a porlasztó alulról amit egy lyukas közepű sárgaréz csavar tart alulról, az összes többi csavar ki lett szedve egyet kivéve ami az alapgaz mellett van , szintén rugoval és csak 1/3 fordulatot lehet rajta állítani.A tisztítás után a probléma megszűnt szépen egyenletesen jár gazadasra szépen reagál,de ahogy a kuplungot kiengedték és kapálni kezdek vele a motor fordulata jelentősen lecsökken sőt néha a kapatag megáll de a motor nem fullad le.. egyszerűen erőtlen lesz a motor és néha ilyen terhelésnek sípoló és csikorgó hangot ad ki. A gép kb. 4-5eves lehet. Mit gondoltok mi okozhatja ezt a problémát?
A racsnival van gond. A racsnin lévő karika be kell hogy mélyedjen a mély horonyba, különben szabadon fut. Négyféle állás lehetséges 90 fokonként. Két szabadonfutó egymással átellenben ( ez a kicsi horony) Közöttük egy előre és egy hátrafelé racsnizás a mély hornyokban.
Vásároltam egy pár szentkirályi szabadonfutós járókereket. Felszerelés után tökéletesen működött, de egyszer csak az induláskor az egyik fele nem forgott. A kapálógép tengelye pörgeti a kerék tengelyét, de az csak elkattog, a kerék nem pörög. Mi lehet a probléma?
Az enyém műanyag csak akkor szívtam kicsit mikor végleg átvettem az előző tulajtól s a csavarok(kormánylemeznél) be voltak rohadva. "vízhűtéssel" flexeltem le őket,nyertem a műanyag nem lágyult ki a csavaroknál.
Köszi az infót. Csak azért kérdeztem mert én is vettem 1-et, és ugyan ezt mondta az eladó. Még nem bontottam ki ott figyel a ládában. Várja hogy a kis traktor is elkészüljön eléje.
Üdv.mindenkinek egy tanácsot kérnék:egy erősebb min.3KW-os rotációs kapát keresnék de max 45cm szélességgel.Valaki tudna ajánlani ilyen kisgépet,Eddig egy Mc Culloh 44-100 -ast használtam de az nagyon gyenge könnyű és nem bírja a nehezebb körülményeket.Nekem kellene egy strapabíró rot. kapa ami nehezebb talajon is bírja a terhelést.
Most vettem egy Robi-56 kapát. Rendbe akarom tenni. Van valakinek hozzá szerelési útmutató robbantott ábrákkal, alkatrész jegyzékkel? Kezdetnek az is elég lenne, ha a hajtóműben lévő csapágyak méretét megadnátok, a csigatengelynél lévő felső csapágy eléggé harmatos, azt mindenképp cserélni kell.
Én értelek..kinek ez kinek az. Csak a kollégának próbáltam elmagyarázni a különbséget ,meg azt hogy én inkább dízel párti vagyok .Rotakapa vásárlásba gondolkodik én meg azt javasoltam neki ha egy kínai dízel walking tractort vagy egy power tillert venne azzal tutira nem fog mellényúlni:
Bocs hogy a kolléga helyett belekotyogok,műanyag s szerintem házi használatban örökös na meg a lusta emberek ekéje, (ez nem jofi47 re vonatkozik) legalább a kormánylemez nem rohad az állásban.
Hello!Ez igen! Kicsi a világ,de ennyire?Kicsi esélye van,hogy egy faluban éljünk,de mégis így van...A fiaink együtt motoroztak hétvégén,de a fórum mindenkit eltakar.Szóval sokkal egyszerűbb lesz ha személyesen találkozunk,legalább nem kell gépelgetni...Holnap melózok,írd meg a telefonszámod üzenetben.Üdv:Kovács Ferenc csigaferenc70@gmail.com
Szia! Fórum alapján úgy látom te elég jól ismered ezeket a fortschritt e931 gépeket,azt esetleg tudod-e hogy szerelték-e valamelyik típust nagyobb 70ccm motorral illetve melyikekben volt hátramenet? Szia!Köszi.
Szia!Bács- Kiskun Megye. Jászszentlászló.Errefelé is homokos talaj van, azért is próbálkoznék meg vele mert a videódat látva kedvet kaptam hozzá meg amúgy is a szántás híve vagyok nem a rotállásé. Trágyázott területet is le bír szántani vagy ott már hamarabb elkapar?Üdv! Szia.
Az hogy milyen fordulaton pörög, attól is függ mennyire húzod rá a gázt. Ha a motor bírja akkor kisebb fordulattal is megy ( példa ): https://www.youtube.com/watch?v=svm9aXCWYA0
Hello!Igen,jobb a gyári,de én is több évig használtam a terrát,pontosan azért,amit írtál.Csak azt találtam elfogadható áron,és egyszer sikerült elcserélnem.Merre laksz?Üdv
Szia!Köszi a válaszokat, gépet pár napja vettem,és sajnos nincs hozzá eke ezért is érdeklődnék melyik volna jobb ,ezek szerint a sajátja volna jobb választás de abból van kevesebb kínálat ,ráadásul beállító elemet nem is találtam hozzá valót.A terra ekéből több a kínálat és talán egy kicsit olcsóbb is.üdv!
Hello!Szerintem a fortschritt eke könnyebb,ezért is jobb vele dolgozni.A fogásszélesség is eltér kicsit,a terra ekével való szántás után hullámosabb volt a szántás felülete.Persze lehet ez azért van,mert a terra gépnek is más a nyomtávolsága.Nálam a homokos földbe mindkettő belement,a csatlakozó elemen állítottam a mélységet.Fontos,hogy mindkét fej egyformán álljon,mert különben soronként állítani kell mélységet.Úgy,mint nekem a videón,mert nem sikerült egyformára állítani a két ekét (fortschritt) ,ezért kicsit hangolni kellett a sorok elején..Üdv
én dízelt vennék erősebb nyomatékosabb mint benzines és kevesebbet is fogyaszt alacsonyabb fordulaton pörög .De kérdezd meg a többieket is hátha másnak van valami bevált tipusa
Hello! Vegyél lottót,hátha az is bejön...Régen jártam itt,most benéztem mi újság,erre itt egy kérdés nekem.. A géppel én először egy terra ekével szántottam néhány évig.Csinálni kell egy közdarabot,mert a felfogatása nem egyezik a két ekének.Sikerült hozzájutnom egy gyári ekéhez,idén azzal szántottam.Nálam homokos a kert,mind a két ekét bírta a gép,de a gyári eke könnyebb,és könnyebb a munka is vele.Csináltam videókat is,ha érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=_vgeYONFGNc&t=3s Ez a terra eke,https://www.youtube.com/watch?v=nEImYVcP4T8&t=2s ez pedig a gyári...https://www.youtube.com/watch?v=9ZXWS4zOOPk&t=4s Ez is a gyári eke.Jó munkát.Üdv
Üdvözlet! Nekem is van egy fortschritt E 931 gépem és az érdekelne hogy a vari váltva forgós ekét beállítójával átalakítás nélkül fel lehet-e akasztani illetve a gép mennyire bírja?
Ismét feltenném a kérdésem ! Van egy régi RK-02 es rotakapám, aminek 4 le s Briggs motorja, és röpsúlyos kuplungja van. A motorja 30 év után megadta magát. Szeretnék vásárolni rá egy 5-5,5 le s motort ami átalakitás nélkűl felszerelhető, és használható, és a fordulata gázkarral szabályozható. Milyen tipusú motort ajánlatok?
Sziasztok! Vettem egy terra t20 ast! Meg be járatos meddig kell, bejáratni? Kapáltam vele es, kerékkel járattam, kb 1,5 - 2 üzem orát! Most az a baja hogy nincsen szikra!! Eddig pöccre indult! Gyertyákon, van szikra kiprobáltam, másik gépen!
Robi 52 gépem mellé szeretnék egy újat. A két kiszemelt típus McCulloch MFT 85 210R és Oleo-Mac MH 175RK. Egy ideig még szükségem van a nagy munkaszélességre, ezért főleg a több kapatagos gépeket kerestem. Alkalmanként kocsit is húzok vele, de ha a Robi 52 elbírta, akkor valószínűleg ezek is fogják.
Az Oleo márkáról csak jót hallok, erősebb is és csak kb. tízezer forinttal kerül többe. Megéri azt venni?
Szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy a régi RK-02 es kapámnak, 4 Le -s Briggs motorja van ami már megadta magát. Nagyobb teljesitményű, kb 5-5,5 le re szeretném cserélni. Kérdésem, hogy megeggyezik a felfogatása a nagyobbnak a régivel ? Lehet e menetirányváltót beépiteni ?
Na, most már ráhagyom a "kerti fitnesz gép" további házilagos szerelgetését... (RK 02)
Amit csak tudtam kicseréltem rajta: membrán, membrán rugók, léglapát szabályzó rugót, kapott új légszűrőt, olajat, hajtómű olajat is, gyertyát meg kicseréltem a röpsúly rugóit is újakra...
Csak nem indul el vagy ha elindul le is áll rögtön, a keverékállítóval csak lefullasztani sikerült...
Előjött most olyan jelenség is, hogy elkezdett feketén füstölni, meg visszadurrog a légszűrőnél, eddig ez még nem volt.
Most majd keresek itt a közelben egy kisgépszerelőt (Sándorfalva) aztán meglátjuk, hogy elássuk-e vagy gyógyítható még a motorja.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, javaslatokat, sajnos eddig tartott a tudományom... :(
Ha megfogadod a tanácsom, ilyet veszel. Ezen a törött dugó is gyógyítható az öntött hengerpersely miatt. Ha tönkre menne a Briggs motorom, akkor én is ilyet vennék. ( Briggs 675 EX van most)
Érdeklődni szeretnék .Briggs Quantum 40 ,szevafém hajtómüves kapagépem motorja megadta magát.Olajcserére vittem a körzetemben lévő kisgépszerelőhöz. Biztam benne mert már többször javitott nekem több kerti gépet.Most leeresztette az olajat de nagyon keveset töltött bele vagy egyáltalán nem töltött bele.Most már mindegy de a motordugattyú összetört és beleállt a henger falába.A hajtómü hibátlan ,ugy gondoltam veszek rá egy uj motort vagy esetleg használtat .Hirdetésekben viszont csak fünyiróról leszerelt motorokkal találkozom ,ugy tudom azoknak hosszabb a tengelye igy nem tudom ráépiteni. Uj motor vásárlásra is gondoltam de a szaküzletben ugy tájékoztattak hogy már Kinában gyártott motorokat lehet kapni Briggs csomagolásban. Eredeti Briggs már nincs forgalomban?
Nem feltétlenül kel olajosnak lennie a szimeringnél,mert nem kifúj,hanem falsot szív.Alul az ékszíjtárcsa felett a másik szimcsi,de gondolom láttad.Nem nagy ügy a csere az ára sem.
Lehet,hogy a szimmering a baja,a főtengelynél,ha az kopott,vagy öreg,elkeményedett,akkor szokta ezt produkálni.Melyik porlasztó van rajt,a gyári Bing típusú?
Én is arra gondoltam mert a síbertű a legfelső horonyban volt teljesen lent.Most eggyel feljebb vettem .Majd kipróbálom ,lehet hogy kellene még feljebb ,de nem mertem .. Sajnos nem tudok semmi adatot róla.
Hogy szétszedtem mert ugye így használhatatlan volt.
Kiderűlt hogy a csapágy is lógott benne kissé, és elvált a vastól az anyag, elvittem egy mesterhez aki megcsinálta, sütött új réteget rá ami összelett alakítva az elennedarabbal.
Így rendesen működik, sajnos ahogy elvált lehet látni a képen, A kuplung felső benyomta és nem volt kapcsolat.
Még a regulátorra gondolok. Jól van összerakva? Ez alacsony fordulaton is mozgatja a kapákat. Az a tapasztalatom, hogy idősebb,kopottabb motornál az egyenetlenebb alapjárat miatt is lökdösi a kapákat.
Megnéztem, elvileg ha jól olvastam: 110902 1210 01 89051 2 ez a típus száma.
Levegőszűrő nélkül is próbáltuk, sajnos úgy sem jó. (a keverék állító csavarral is játszottunk sokat, azzal terhelés nélkül sikerült a max fordulatot elérni...)
Még arra gondolok, hogy talán a röpsúlynál ki lehetnek nyúlva a rugók, mert a legkisebb gáznál, indításkor is már forgatja a kapákat vagy ez nem okozhatja a lefulladását?
Ja elfelejtettem, a tanktetőn van három luk. Ezek is el lehetnek tömődve. Mondjuk ez inkább az ejtőtankosokra jellemző, hogy vákuum keletkezik a tankban és nem folyik le a benzin a karbiba.
A típusszámok a gázkar rúgója felett vannak beütve lemezbe.
A lefulladás dolog érdekes, mert röpsúlyos szerkezet motorja nem szokott lefulladni terhelésre. Valszeg a karbi nem lett jól összerakva. Esetleg a benzint kellene többet adni neki a keverékállító csavarral. Gondolom, a levegőszűrő is ki lett tisztítva. Esetleg próbáld meg nélküle.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket szerintem ki öntöm, de egy ilyen kis szerkezetet fogok rendelni nagyon jónak tűnik. Amikor öntöm ki elvileg a benzin sem tud folyni mert az pont a másik oldalon van akkor a hajtóműből is érdemes ki önteni ugye?
Jó módszer a ki szivattyúzás. Az a kérdés, hogy a fecskendő meddig fogja bírni. A forró olaj nem tett jót nekem. A második szívás már "szívatás" volt, mert megszorult a fecskendő. Vettem egy dugattyús olajleszívót. Ez gondmentes már évek óta. Ezt javasolnám, mert az a dugattyús már jó drága lett.
Sziasztok. Tavaly ősszel vettem egy Marci 55-ös Rotakapát, Honda motorral , nagyon meg vagyok vele elégedve . Kb 5-6 üzemóra lehet benne , ellenőriztem az olajat , még mindig nagyon tiszta , de a gépkönyv szerint le kell cserélni az olajat mindenképp, hajtóműolajat is azt hiszem. Kérdésem az lenne , hogy akár egy orvosi fecskendővel is kiszívhatom az elhasznált olajat ? Vagy feltétlenül ki kell belőle önteni ? (200ml-es fecskendő .) Előre is köszönöm a segítséget .
Kaptam egy robi 55 kapát új trafós tirisztor van rajta a képen ami látszik a piros, sárga és a fehér vezetékek rajtavoltak viszont a zöld vezeték csak ott lógott. Tudnátok segíteni azt hova kell bekötni? Ja a fehér is lógott gondolom az a test amint lehet látni azt bekötöttem remélem jól?
MPM 210 Mai nap boronázás közben (pótkoccsira kötve 2levél és betonoszlop nehezéknek)
Elején rendesen működött majd egyszer kétszer megálltam vele és egyre jobbna nem fogott a kuplung, teljesen betekertem a bovden feszitőket hogy laza legyen a bovden, majd végül üresen is aluóig akart elindulni, elkopott a csésze? vagy a ferodor?
A tömör kerék nem járműre való,hanem talicskára...A tömlős kerék sokkal kevésbé sérülékeny(ütésre),és jelentősen javítja az utazási komfortot.A tömör gumi nem rugózik semennyit.
Két garnitúra 4x8-as járókerék szettem van. Az egyik gyári szabadonfutós. Mindkettő tömlős. A tömlősökre szavazok.
Van egy saját készítésű 2 kerekű kis kézikocsim. Persze piaci csapágyazott kerekeket raktam alá. Nem győztem ragasztani, mivel annyira vékony az abroncs fala, hogy a nap felé fordítva átsüt rajta a fény. Lecseréltem a sárga/ kék PU tömör kerékre. Sokkal pattogósabb. Minden úthibát áthoz.
Üdv . Ismét felmerült egy ujabb kérdés , hogy milyen kereket vásároljak, felfujhatósat, (szelepeset), vagy tömör gumisat ? Melyiknek mi az előnye, vagy hátránya a másikkal szemben ? Most nem a gumijavitó készlet ,a pumpa meglétére gondolok. Én mostmár végiggondolva az adott véleményeket , tanácsokat, a 4.0x8 as tömörgumis , szabadonfutós kerekekre gondoltam . Hogy miért ??? talán ezt találom biztonságosnak , jó fékek mellett.
Ajaj a volt tanyaszomszédom kocsi megrakva földes út mellette nagy árok(3m), jön a kereszt dűlő s híd fordulni kellene hirtelen gázelvétel, bicskázás ő meg szarvon keresztül nagy árok alja,azóta tudja jó ha van fék is vagy legalább időben "gondolkodni"
A motor 4 lóerős. Vígan fog járni az aszfaltozott úton, de csak sebességfelezővel. Felező nélkül keserves lesz az indulás. Szabadonfutó nélkül nehezebb a fordulás. Szabadonfutóval könnyű lesz fordulni, de feltétlenül fékes futó kell hozzá. A 4x8-as kerék elegendő a jó úton
Segitséget, szakmai tanácsot, szeretnék kérni a hozzáértő fórumtársaktól. A jelen helyzetben, van egy KF- MIDI tipusú kapálógépem, melyet egy BRIGGS & STRATTON hajt, a következő felirat, Sprint XC 40 látható a motoron.
Magával a géppel nincs semmi problémám, csak kapálás-ra, (rotálásra) szántam , használtam eddig minden prabléma nélkül . Most szeretnék egy könnyű kiskocsit 120x80 cm es méretben késziteni hozzá. Nagy terhelésnek nemakarom kitenni , csupán 4-5 zsák kaszált zöldfüvet hazaszállitani kb 1,5 km távlságból aszfaltozott uton, egy emelkedővel.
A kérdéseim a következők lennének : Mennyi lehet a motor teljesitménye ?
Alkalmas lehet e arra, hogy a leirt méretű,kiskocsit kb 100 kg súllyal és egy személlyel biztonságosan vontassa , megerőltetés nélkűl ?
Birni fogja e kb 4 km oda-vissza utat?
Gumikerékből a 40x 8 vagy 65x8 at, fixet vagy szabadonfutósat használjak ?
Ha ez a kapagép nem alkalmas erre a feladatra, milyen megoldást ajánlatok , ami a legkissebb anyagi ráforditással megoldható ?
A válaszokat, tanácsokat, javaslatokat,előre is nagyon szépen köszönöm .
Ezt még hála Istennek nem kellett szétszednem, meg garancia is létezik.:)) Szíjak vannak benne, de úgy olvastam valahol, hogy fogaskerekes a váltó. A hajtómű láncos. Közelről most látok ilyet először, de ahogy nézem a képeket, ez a gép... na pont itt a fórumon dobta ki a Gugli... erre hasonlít nagyon-nagyon:
A használati szerint 60 kg, és a kerék, ami rajta van 4.00 - 8-as gumival rendelkezik. Az ennek megfelelő körmöskerék beszerzése a következő terv. Hogy a legkisebb sebessége megfelelő-e, azt nem tudom.
A motor ereje elég, csak a súly kerék átmérő legkisebb sebesség a kérdéses. Én egy gcv160-as motorral szántok kötött talajon, igaz egy r250t hajtáson ül.
Két hete lettem boldog tulajdonosa egy Shineray ZSR1Z-750 (208 cm3, 4.2 kw) 2+1 sebességes gépnek.
Eddig elégedett vagyok vele, és már a bejáratás alatt is érezhetően erős volt. Eddig Robi 155-tel harcoltam, (a végén már szó szerint), így nincs tapasztalatom a négyüteműekkel.
Amit kérdezni szeretnék: nálunk agyagos, kötött talaj van. Ősszel elbírna ez a gép a kiskertben egy ekét, vagy ne kínozzam a "vályogban"?
Javítást nem csináltam, Békéscsabán van egy garantáltan hozzáértő szerelőm: hívd fel, hivatkozzál rám,( igaz nick nevemen nem ismer, mondjad, hogy a volt kollégája, a Hondás küldött, aki elköltözött Békéscsabáról), ha tudod vidd el, vagy küldd el neki a motort, biztos gatyába rázza, vagy ad tippet alkatrész beszerzésre: 30/3841897
Ja, nem voltam elég figyelmes, volt már dolgom MPM10-el. Akkor csak a gyújtás körül kell szerintem keresgélni, meleg-hideg állapot közötti eltérés ebből adódhat.
Mielőtt rám szólnál, tudom sok mindent cseréltél, de......
Szántás elmunkálás egy kis agyalgás után: nem volt kedvem átgereblyézni mintegy 700 m2-t, találtam más megoldást:
Erőgép: Honda 600, jó kis öreg masina, dobkapával, a símító egy szögvas kapu, drótkeret betéttel. Kb. 2 hete már egyszer megmunkáltam a téli szántást. Könnyebb volt, mint kézzel(saját "szamár"erővel)húzgálni!:
Helló köszönöm gyors válaszod. Igazság szerint az inditással annyi hogy hidegebb időben kétszer háromszor is meg kell szivatnom a gépet mig elkapja és beindul de én ezt betudom a hidegnek es annak,hogy már nem akkora benne a kompresszió se. Viszont melegen leállítás után, pár perccel később újra akarom indítani cseszik indulni probáltam már szivatoval akkor se,csak ha hűlt a gép és kivettem a gyertyát majd visszateszem. Akkor viszont kapásból indul elég érdekes jelenség tudom de ezt csinalja:D ! Ha tudsz rá megoldást köszönöm és örök hála.
Köszönöm a választ!Azt mondja amikor megvette, volt cserélve. Az olaj dekni levételéhez nem mer hozzá fogni, nem ért hozzá.Szerelő messze van és nincs szállítójárműve.
Annyi kérdésem lenne valamiért nagyon nehezen lehet elindítani többször neki kell futni mire elindul a motor ezen, hogyan lehetne segíteni mi okozza az ilyen jellegű gondot ezeknél? Briggs Quantum XM 5,5 motorról lenne szó. Aztán ha elindul megy veszi a fordulatot szépen. Csak indulni nagyon nehézkes.
Ha átrakod a másik bemarásba,nem fog változni a szikra mérete! De az ideje drasztikusan...Nem fog elindulni a motor. Mi a baj a szikra méretével? Ha könnyen indul,akkor semmi!
Az lenne a kérdésem, hogy az mpm 10 némely alkatrésze megegyezik a robi 151es rotációskapájával? Az én gépemen elég gyengusz a szikra pedig cseréltem gyújtó tekercset kondit kábelt és gyertyat is gyertyapipaval együtt mégis pici viszont, most hogy újra indult a szezon a port és egyebeket takarítgattam róla akkor lettem figyelmes arra ,hogy két helyen van a főtengely éknek hely, a lendkeréken. Több mpm fordult már meg a kezem között de egyiknek sem volt a lendkeréken kettő bemarás. Robi 151nel láttam ezt,hogy azon kettő volt azért gondoltam erre.
Ez okozhatja a gyenge szikrát? Előre is köszönöm válaszotokat!
Sziasztok. Van egy rk05 kapám, amin van egy 5.5 lóerős Briggs motor. Olyan gond lett vele, hogy nagyon erős benzin szaga lett leállított állapotban is, illetve ha megy akkor csak teljes gázon, ha veszem vissza a gázt nem csökken a fordulat, csak a minimum állás közelébe leáll. Van valami ötlet mi lett vele? Köszi.
A "fekete olaj"-tól nem biztos, hogy meg kellene ijedned a hajtóműben. Nincs mitől megégjen. Nem lehetetlen, hogy grafitos hajtómű olajjal töltötték fel az alapból fekete. Jól tömít, nem szivárog. Valamikor a "békeidőkben" én is használtam, hajtóművekbe, váltókba, kormányművekbe.
szia és jó volt? használható? vajon az egy furatosra fel lehet rakni, nem tudod hogyan kell rögziteni rajta a bovden külsőt? be kell préselni két fül közé mint a fémházasnál?
Sziasztok. érdeklődnék,hogy ezt a fajta gázkart fel lehet e rakni kf 04 re https://kertmotor.hu/shop/funyiro-kapalogep-stb-gazkar/01-000001-1750 mert a gyári fém gázkarnak egy idő után kikopik a riszni je,és önálló életre kél :) általában leveszi a fordulatot. az zavart meg a képen hogy itt 2 felfogatás van a gyárián pedig 1 db 6 os furat, És hogy ebben a műanyagban van e riszni?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, ugyanis teljesen amatőr vagyok rotakapa témában :D Tavaly vásároltam egy Robi 155-ös rotakapát és a hajtűműház oldalán a tengelynél télen kicsöpögött valamennyi olaj. Tegnap leszedtem a motort, a kapatagokat, megdöntötte ma hajtóműházat, megforgattam de kb. 24 óra elteltével egy csöpp olaj se jött ki. Szerintetek megérne egy szimmering cserét? A hajtőműben "szép" fekete az olaj, azt is lecserélném. Milyen hajtómű olajjal töltsem fel? Mennyit töltsek bele? Köszi a segítséget, tanácsokat :)
Barátom motorolajat akart cserélni a négyütemű kapájában. Leeresztő csavart kicsavarta és semmi nem jött belőle. Nívópácát megtörölve az alsó és felső színt között jelezte a színtet. Elmondása szerint négy éve volt utoljára olaj cserélve.Márkát most nem írnék mert nem tudom. :)
Sziasztok!
Mielőtt felrakom a jófogásra,szeretném megkérdezni,hogy jelenleg fűnyírón levő eredetileg Rk- 04 kapa motoros fűnyíró nem érdekel valakit?
Tökéletes állapotban,kapára rakva sok évig szolgálná új gazdáját.
Kipufogó szép szürkére égve,gramm olajat nem eszik.
Kérésre küldök képeket ha érdekel valakit.
Kompletten fűnyíróval együtt adnám.
Mailom publikus.
Arra gondoltam, hogy megpróbálom kiiktatni az olajérzékelőt. Ha így megy a gép, akkor többször ellenőrzöm az olajszintet, mint a régebbi négyüteműeknél és ennyi.
Megnéztem a videóját. Ott körmös kerékkel megy jobban besüpped, de még ott is látszik hogy nagyon hátra dől. Egyértelmű hogy a dőléssel van kapcsoltba. A 4 ütemű motorok nagyon nem szeretik ha nem vízszintesen járnak, ( nincs kenés), ezért raknak bele olaj érzékelőt. De legalább írnák ki a használati utasításban. Viszont azt olvastam a bolt honlapján hogy ellenőrizni kell az olajszintet! Próbáld sekélyebben járatni, vagy kisebb vas kerékkel.
Aha akkor ez nem annyira egyedi eset. Köszönöm. Nézegettük és igen arra jutottunk 1 alátét megoldja a gondot még nem volt időm, de majd teszek egyet és teszt.
Szia ! Már örültem, hogy te legalább tudod használni a gépet. Nekem is jelentkeztek az általad leírt gondok. Kapálok, bemelegszik és leáll. Beindul, megy néhány métert és megint leáll.
Nekem a márka szervíz azt mondta, hogy érzékeny a gép a motorolaj szintjére. Azt nagyon pontosan kell beállítani, mert itt van egy érzékelő, ami blokkolja a gyújtást. A napokban elő szeretném venni én is a gépet, mert tavaly tavasszal beleuntam és jó mélyen beraktam a kamra sarkába. Piszkál engem is nagyon, hogy hogyan mernek eladni egy ilyen gépet. Van még az enyémen is 1 év jótállás és ha nem fog most sem menni valamit megpróbálok tenni vele. Én is azért vettem, mert könnyíteni szerettem volna a munkámat, gondoltam kímélem a karjaimat, de hát sajnos nekem nem vált be.
Az én gépem még olyan szép tiszta, hogy akár így is mehetne vissza a dobozba.
Kicseréltem, nem jó! Ugyan az. Sik terepen órák hosszat elmegy leállás nélkül, de amint dombosabb részre megyek vele, leáll. Biztos, hogy a dőléshez lehet köze, mert be sem indul amig abban a pozicióban van ahogy leállt. Csak akkor indul újra, de akkor első rántásra, ha vizszintben van. A benzin friss, hozzányúlni meg nem akarok, de szervizelni se. Szerintem ez simán egy konstrukciós hiba, ugyanis szemre feljebb van a karburátor mint a benzintartály kiömlője a leállások alkalmával. Persze lehet hülyeség, de másra nem tudok gondolni.
Olyan kérdésem lenne egy robi 156 (5,5le Briggs quantum motoros) géperől lenne szó. Motor csere lenne rajta, de ez egy újabb modellje lenne(szinte tök úgy néz ki minimális módosítások vannak rajta) és a kuplung mikor felteszzük minden gond nélkül felmegy, de mikor meghúzzuk a csavart a csapágyat kopptra huzza és nem forog a motor. Ha jóformán 1mm vagy kevesebbet visszáb ütünk rajta akkor tökéletesen forog, de akkor ugyebár nincs meghúzva a csavar. Ezt lehet hézagolni vagy ilyenkor mit szoktak csinálni, hogy jó legyen? Elnézést a fogalmazásért, de nem vagyok regény író így próbáltam parasztosan magyarul leírni mi lenne a gond(profi szerelő sem :) )? Esetleg valaki tudna valami jó megoldást?
Szerintem is nézd meg a gyertyát! Új gépeknél előfordul hogy leváló fémszemcsék kerülnek a gyertyához, ( beköpi), de az általában nem szokott csak úgy kiesni, hogy újra induljon.
Na ennyit a Hechtről nálam.... :)))))) Ma egész nap dolgoztam vele, az első fél óra után véletlenszerűen leállt, nem a terhelés függvényében, hanem csak úgy. Talán ami befolyásolta a leállást, hogy mennyire volt hátradőlve a gép. Felhívtam a szervizt is, szerintük benzinellátási gondok lehetnek, mert hogy nagyon előredől a gép...de ugye ez nálam pont forditva van, erre nem tudott mit mondani, ha továbbra is ezt csinálja, küldjem be... Na kösz, 2 napos gépet egyből szervizbe? Sajnos nem egy ilyen véleményt olvastam róla, hogy egyből szervizes lett a Hecht gép, de mivel a többség jónak ítélte, gondoltam megér egy próbát, a márkával szemben érzett ellenszenvem ellenére is. Na meg a nagybüdös......azt.
Még holnap megnézi egy ismerősöm, én is kísérletezgetem vele, talán veszek bele új gyertyát is...hátha. Mert különben sokkal könnyebb és gyorsabb vele dolgozni mint a régi gépemmel...csak ez azért nem kicsit idegőrlő, hogy megy szépen, halad a munka... Erre leáll. Első rántásra újraindul...aztán kedvtől függően vagy 1 méter után áll le, vagy még 10 percig megy boldogan és akkor áll le. Néha pöffent is egyet a leállás végén. Esetleg ötletek?
Sajnálnám tényleg, mert ez végre nem ássa el magát, önjáró is, de ha jövőhétig nem oldódik meg a probléma akkor az fix, hogy inkább bevállalom a több órás tisztítást, visszacsomagolást, visszapostázást és veszek egy Oleo mac gépet, mint h ezzel a rakat szarral kínlódjak most majd évekig. Aztán legfeljebb az Oleo is elássa majd magát, mint a régi gépem....de az biztos, hogy a motorja soha nem fog leállni... főleg nem 2 nap után.
Na, megjött a Hecht 750em, nálam a tufaporos, nagyon laza talajon egyből 30 centiig lemegy erőlködés nélkül. Egyébként a használati utasitásban benne van, hogy agyagos talajra nem való, ezt a kedves forgalmazók is közölhetnék előre és akkor nem jártál volna igy vele. Nekem ez pont ideális, ha szárazabb lenne a föld, akkor is legfeljebb második menetre lenne szükség. Egyedüli hátránya az, hogy keskeny a munkaszélessége, de ezerszer inkább ez, mint az a kinlódás ami a régi hagyományos gépemmel volt 80 centis munkaszélességgel....
Köszi! A hajtóművet épp a videód alapján újítottam fel. Amúgy itt a képen látható tömítéskészletnél az olajteknőhöz hogy hogy 2 darab fekete színű és 2 darab világos színű egyforma tömítés van? Köszi!
Én eléggé neccesnek tartom az egész beruházást,nem lehetetlen de kötött talajnál igencsak nehézkes. Mindenféleképp a nagyobb kerék az egész gépet lesúlyozni sajnos az egyes eke(hozzávaló) gyenge könnyen hajlik s szántás előtt lehetőleg rotálás. Van itt egy kolléga talán Dutrás Pisti aki szántott így s szép munka de Ő dupla felezővel,utána nézek.
Üdv.! Briggs&Stratton 4HP(Rk-02) motort szedtem szét. A kérdésem, hogy az olajteknőhöz a gyári tömítés helyettesíthető Loctite olajálló tömítőpasztával, vagy mindenképp maga a tömítés kell? Köszi!
Robix 66 tipusú géphez keresnék használati utasitást/gépkönyvet (briggs 35 classic motoros). Ha tudtok linket ahol megtalálom azt is megköszönöm vagy esetleg valakinek pdf-ben??
Az a 30x4 méter az nem nagy terület,rotáld fel. Ma röffentettem be a Robi 55-öt. 15 éve letaposott gyepet,vitte mint a vajat. Csipkerózsika álomból ébredt a gép,gondoltam ha ezt viszi,akkor mindent is visz :D
Nemrég került hozzám a szomszéd Szevafém RK-02 kapája. Rémes állapotban volt, kisuvickoltam, kapatagokat leszedtem, megéleztem, kapott új csapszegeket és csavarokat a rohadtak helyett. Állítólag 2 éve autószerelő olajat cserélt benne, azóta nemigen láttam járatni a gépet, szóval biztos nincs meg a 30 üzemóra, amit máshol emlegetnek olajcsere periódusként. A csizmánál(?) csigahajtásnál olajszivárgás nyoma látszik. Sokadik rántásra indult, de utána minden alkalommal pöccre indult.
Kérdés 1: Mit kell tennem, hogy "kedvezzek" a gépsárkánynak? Milyen olajat tegyek bele, hogyan? Mit kell ellenőríznem rajta (időszakos ellenőrzés)? Kérdés 2: Hogyan tudok vele szántani? Ebben tapasztalatlan vagyok, úgy tudom felezővel és súlyokkal szoktak, de ehhez a géphez létezik felező? RK-02-höz kerestema neten felezőt, de nem találtam, csak a Robikhoz láttam... Amúgy jó kis gép, ősszel a szomszéd 300 négyszögölén csak 2szer kapartam el vele úgy, hogy életemben először rotáltam :) A mi földünk félig kötött fekete föld, viszont amit meg akarok művelni, az most gyeppel fedett, tehát azt fel kell törni. "Nagy" traktorosok nem vállalják, mert nekik kicsi a terület, kisebb gépe meg nincs senkinek a környéken. Amit fel kell törni, olyan 30 méter x 4 méter. Utoljára vagy 10 éve volt művelve. Tehát nekem kell abból jót főzni, ami van, és jelenleg csak ez az RK van. Mit tanácsoltok?
A régi robix roták derékszögű kapákkal voltak nekem is a nagygép, keskenyebb kapa egységgel szeretett időnként helyben járni,de azért van a szarv hogy finoman oldalirányban mozgatva már nem ásta el magát, ja és ilyen mozgással a hajtóműház nem ütközött fel a műveletlen résznek. Bocs ezt csak kiegészítőként írtam.
Ha már a szomszéd gépét kipróbáltad, akkor már azt is nézd meg, hogy az övén nem olyan kapa van, mint a tieden. A tieden derékszög állású kapák vannak az övén meg ívelt kapák.
Kiderül, tegnapelőtt megrendeltem. :) Mindenesetre nem ő lenne az első használhatatlan nagygép amit visszaküldenék, ha már van ez az irreális törvényünk, használjuk ki! :D Köszi! Majd irok, nekem h vált be!
Robix Robi 66B típusú gépem van 4 taggal! vezető (elülső) kerék nélkül használom és az a problémám vele, hogy a közepesen kötött talajon elássa magát egy helyben, gyakorlatilag a kuplungot kiengedve a lemezekig elássa magát, úgy kell onnét kiemelni. Nem gondolnám, hogy talaj probléma lenne! Arra is gondoltam, hogy túl nehéz lenne a gép a talajhoz? De azt kizártam, mivel elkértem a szomszédom RK02 gépét 6 taggal, amit keréken áttolni sem volt könnyű, és azzal úgy kellet nyomnom a csoroszlyát lefele, hogy ne szaladjon el velem és a legmélyebb művelési szinten is lassan bár de haladt előre. Az enyémen már azt is levettem, és szinte tolni kell, hogy előrébb menjen! Volt valakinek, hasonló tapasztalata, Mi lehet a probléma.
Nekem van ilyen gépem. Megbántam, hogy ilyen gépre pénzt költöttem. Nálunk kötött agyagos talaj van az igaz, de ez a gép itt csak játékszer. nem megy be a földbe, csak sokadszorra és amikor keményebb részhez ér a maró egyszerűen átszalad rajta. Tavaj vettem és tavasszal próbálgattam, de nekem nagyon nem jött be. Amikor felhívtam a márka képviseletet azt mondták, hogy ez nem kemény, száraz talajra való. Ha száraz a talaj rotálás előtt locsoljam be a földet. Ez inkább szántás elmunkálásra való szerintük. Szerintem abba meg bele is halna. Előkerült újra a 40 éves Robi 151-em, abban nem csalódtam. neki nincs akadály, csak sajnos erő kell hozzá megtartani. De hát ezzel legalább lehet kertészkedni és nem ijed meg a komolyabb kihívásoktól sem.
Nem akarlak róla lebeszélni, mert neked homok talajon lehet, hogy beválna.
A Hecht 750ről véleménye, tapasztalata van valakinek? Domboldalon, homokos talajon kertészkedek és az eddigi gépem ami volt nem igazán vált be. Folyamatosan beásta magát, bármekkora sebességgel, tolva, vonva, húzva próbáltam, nagyon nehéz volt vele dolgozni. Úgy gondolom, hogy ez megoldaná ha önjáró lenne az új gép, illetve könnyebb lenne irányitani a kerekek miatt. Viszont a Hecht márkától kissé félek.
Keveset szántottam vele, ha többet szeretnél oda már szerintem kell körmöskerék , esetleg súly.
197 RK-RKS elvileg RKS csak előre hátra, ha jól emlékszem ezért nem ezt vettem viszont a kormányszarv RKS-nél forgatható.
197 RK - 198 RK Tavaly ha jól emlékszem 198 nem volt, ahogy néztem képeken itt már más a váltókar mert 197-nél néha előfordul az elején, hogy a 2-t melléváltod.
Szántáshoz használtad esetleg? És amúgy van a 197 RK meg a 198 RK. Csak a szarvkormányban különböznek ezek egymástól? És van a 197 RK meg a 197 RKS-----ezek miben különböznek? Köszi!
Szerintem azért van, mert a kereső szerint van aki vett 1-2 éve, de gondolom nem olvassák a fórumot. Igen, énis a 198-at venném, mivel néztem róla videót. Csak azért jó lenne pár vélemény róla.
Na, úgy látom nincs senkinek ilyen gépe. Én is most készülök venni egy kapálógépet, és eléggé szimpatizálok ezzel a típussal. Inkább ezt venném, mint a Hecht-t. Árban is ugyanaz a kategória.
Szia, köszi! Néztem a Jófogáson is, de korábban nem találtam megfelelőt. Most úgy néz ki megvan, elvileg ma felveszi a futár az eladónál és - ha igazak az Istenek - hétfőn meg is kapom.
Valami program hiányzik hozza hogy tudjak írni ,itt az enyém kiss.ati72@freemail.hu A fék a a lendkerék nél van mert én nem szettem szét nem tudom mit hajtott!
Meg jött a gép. Beüzemeltem, az ekét ki is próbáltam a sebességfelezővel együtt.
Van valami általános szabáj higyan kell beállítani az ekét? A csoroszjánok hogyan kell állni az ekéhez képest? Lógjon lejebb vagy legyen vele egy vonalban?
Hát így ahogy nézem 22.2 átm, 80 hosszú. Még azt nem kérdeztem hogy fékes, vagy kapa motor. A fiúnak nem kell, (ő ragaszkodik az új B & S , motorhoz, de engem azért érdekel. Bár az őszön vettem 2 vízszintes tengelyűt, de "ilyenem még nincs" . Írj rám az emailemen. Publikus.
Szia! Németbe vettem egy hirdetésien, Honda gv200 kértem és ezt kaptam és már nem akartam szarakodni meg keressek megint aki jól beszél németül hogy hívja fel aztán meg maradt!
Vegre sikerült képet felrakni, hát így néz ki egybe van ne hiányzik semmi róla én annyit néztem meg szikra van atforog nincs bállva olaj nincs benne! 30 000ft +futár Akit érdekel írjon és megegyezünk!
Hát igen... Bár elvileg nem kéne neki ilyet csinálni. Nekem mindig mindenem indul rendesen csak jó gyertya, jó benzin, tiszta levegőszűrő kell.
Kíváncsi vagyok a gépre.
Még mindig jobb ilyen apróságokkal vesződni mint alapból törött dugattyúval vagy ovális csapágy házzal, esetleg hiányosan venni egy román csodát. Nehogy magára vegye valaki, ezek biztosan kivételes esetek.
"Nem tudja valaki hogy hogyan működik a B&S motoroknál ez az új szívató nélküli indítás? Megbízható cucc ez?"
Én nem tudom, de sokáig kell rángatni mire beindul, ha régen volt használva. Egyre korszerűbbek, egyre szarabbak. Én a fűnyírómat vagy 20 x megrántottam mire beindult. Pedig még egy órát sem ment, és olyan könnyű húzni mint ha nem lenne benne kompresszió. Jobb volna ha rendes szívatója lenne, én tudnám meddig kell húzni.
Hali.
Nem vagyok szakértő én sem, gép vásárlása előtt álltam, szedtem az infót mindenhonnan.
Rurist én is néztem, sok adaptert adnak hozzá, jó az ára, van váltó.
A facebookon találham egy magyar Ruris csoportot, beléptem. Maximum 20 percig voltam tag és csak autolsó pár bejegyzésbe olvastam bele. Ki is léptem.
Holnap hozza a futár az új gépet, Szentkirály KF extra 850.
Szeretnék egy biztos tanácsot kérni.Vettem egy HECHT 747r tipusú kapa gépet,de nem tudom,hogy kell-e a meghajtóba olajnak lenni.Nincs rajta semmi ki-be öntő lehetőség.
Kevésbé kopik a gumi, könnyű kormányozni, csigahajtásnál rátoláskor nincs bicskázás. Szinte csak előnye van, talán csak nehéz teher talajon vontatás vagy szántáskor van a fix előnyben. A szabadonfutó hátránya előre/hátramenet váltáskor a szabadonfutót is kell váltani ,de ez engem nem zavar.
Azt szeretném megtudni, hogy mi jelentősége van, a szabadonfutós keréknek, a fix kerékkel szemben a robikapán vontatáskor ?. Mi az előnye, hátránya , vagy neadj uram , veszélye a szabadonfutónak ?.
Sziasztok megjavult az ingadozó alapjárat a gcv motornál!! Előzmények: kitakarítottam,semmie eredmény. Elvittem egy helyi szervizbe ott sem boldogultak vele rendelni akartak rá egy uj karbit. haza hoztam a gépet.Karbi ismét le 20% ecet,és főzés 20 percig. aztán míg ki nem hűlt kifujtam fék tiszt val,aztán levegővel.Visszaraktam akarár új korában!!! Csak ajánlani tudom a módszert vigyázni kell hogy sok ideig ne főzzük mert megeszi az alu öntvényt is az ecet.
Sziasztok, bocsánat a késői válaszokért, az utánfutón meg van oldva az oldalbillenés, hiszen régi terra utánfutó (cső a csőben megoldással). Csak a toldásra volt gondom.
Első benyomás? Úgy érzem van benn erő, elkapar a kerék induláskor visz szépen, megrakva még nem volt, de sosem fogom túlterhelni. Második, harmadik berántásra indul.
Mol 4t 10w30 olajat kapott.
Nincs benn második sebességfokozat, de a gázadás lehetséges, így változtathatom a tempót.
Így hirtelen az első néhány találat a jófogáson.
Kereső szövegmezőbe beírod hogy pótkocsi, a maximális árat meghatározod magadnak, én 50.000-et írtam be. Ezt lehet variálni tovább a keresőszóval, például utánfutó.
Én a magam részéről, ha építenem kellene akkor simson vagy mz,etz kereket szereznék fékfalastul, így elég könnyen kivitelezhető lenne a fék kiépítése. De építeni csak akkor érdemes, ha gombokért jut az ember a vasanyaghoz, kerekekhez (saját véleményem). Ellenkező esetben nézegelődnék a jófogáson, időről időre felbukkannak gyári fékes kispótkocsik, megfizethető áron.
Üdvözlök mindenkit a fórumon. Segitséget szeretnék kérni, hozzáértő társaktól. Van egy Szentkirályi hajtóműves,Brigs motoros rotakapám, amin SPRINT XC 40 felirat található. Eddig csak kapálásra használtam, amivel megvoltam elégedve. Arra gondoltam, hogy mivel becsülettel tette a dolgát eddig éveken keresztűl kapálás területén ,hátha tudna segiteni szállitásban is. Nemgondolok nagy dolgokra, PL,egy zsák cement , öt hat vödör sóder, homok. Nyugdijas vagyok, szertnék csinálni egy kis könnyű pótkocsit utánna. A problémám az , hogy hogyan oldjam meg a pótkocsi fékezését a lehető legegyszerűbben ???.Mijen kerékkel, és mijen fékkel, hogy ne kerűljön nagy anyagi kiadásokba. A válaszokban nagyon örűlnék, kerék - fék felfogatásokról készűlt fotóknak , és szájbarágós készitési, leirásnak . Lakóhelyem közelében, falunkban, nincs lehetőségem, hogy a valóságban megnézzek, és lefényképezzem, a számomra fontos részeket.
Aválaszokat előre is köszönöm minden segitőkész fórumtársnak .
8km, vagyis oda vissza 16km. Futóznom kell. Egy szezonban kb 4-5 alkalommal megyek végig a sorközökön. Otthon egy nagyon kicsi konyhakert van amit rendben tartanék vele. Most egy marcikapa van B&S motorral. Ez is jó"lenne" ha rá tudnám tenni a sebesség felezőre.
Szerintem maradok a Quantum 60-nál.
Nem tudja valaki hogy hogyan működik a B&S motoroknál ez az új szivató nélküli indítás? Megbízható cucc ez?
Ha nincs messze a kerted, lábon kimehetsz vele! Igen, váltós gép, és alkatrészek vannak hozzá, bár vastagon fog a Honda ceruzája... A kertmotornál sokmindent be lehet szerezni hozzá, jó minöségben, jó áron!
Egyáltalán nem ismerem ezt a gépet. Jól látom, van rajta váltó? Akkor ehhez a sebesség felező nem is kell? Alkatrész mennyire van hozzá? Nekem minden használathoz utánfutóra kell tennem, majd a helyszinen levennem, milyen nehéz lehet?
Ha teheted, vegyél Honda F400-at, bátran megveheted a jó állapotú használtat is-csak alátámasztani tudom Zoltán véleményét. Nem nagy az.
Nagyságrendekkel kezesebb jószág, mint bármelyik "csizmás" rotakapa, felezővel, álom vele dolgozni. Nekem is 600-asom van, de a sorközművelésre a 400 alkalmasabb.
Adaptereivel szokták hirdetni, de a meglévő eszközeid is hozzáilleszthetők egy kis ügyeskedéssel.
Honda f 400-at vennék! Hogy miért? Amióta hondám van (f600), fele annyit kell szerelgetni, és gyorsabbnak is találom! És van rajta rüki is, ami nem hátrány!!!
Oda jutottam hogy nem veszek használt gépet viszont, kellene egy kis segítség a nekem megfelelő gép kiválasztásához.
Fűszerpaprikába kellene, inkább homokos talajra, sorköz művelés, sebbesség felezővel, kultivátor, kapa tagok, saraboló. Csak az a fajta felező jöhet szóba ami nem növel nyomtávot.
Árukeresőn és egyéb fórumokon olvasott tapasztalatok alapján, inkább Briggs&Stratton motorral, mint Hondával. "De ha valaki tud jól érvelni, még meggyözhet"
Erre a gépre gondoltam:
https://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_es_kiegeszitok_2632/kapalogepek_14/kf_gyartmanyok_1755/kf_quantum_60_briggs_6_kapas_kapalogep
Ami motor jelenleg rajta van az hiányos, de működik Intermotor 205ccm es,
Az eredeti motorja ACME motori A220, sajnos az egy újszerü motor volt, csak az alsó csapszeg megszorúlt és eltörte a hajtókart az pedig kitörte a blokk oldalád :(
Inkább ebben a tipusban gondolkodnék mert van hozzá alkatrészem ezáltal.
Először is-mint az előttem szóló(k) is javasolták, kapd le a régit, nézd, vagy nézesd meg, érdemes-e javítani.
No, meg nézd meg a főtengely forgásirányát, nehogy meglepetés érjen.
Nem látok az adattáblán teljesítmény adatot, saccolom olyan 8 lovasra. Ehhez valót válasszál, fúrni-faragni biztos kell az illesztésnél.
Ha nem vagy jártas, ajánlok HOZZÁÉRTŐ szakit, nem csak aki annak mondja magát, ő is tud tippet adni.
Én nem javasolok diesel-t, drágább, üzemanyag ktg. ugyanaz, inkább jó minőségű benzinest, néha ki lehet fogni használt Honda motorokat a neten, GX sorozat legyen, azok szinte elnyűhetetlenek, ha meg muszáj, van minden hozzá, de ha vigyázol rá, örök élet.
Egy srófra jár az agyunk: én is így oldottam meg anno 25 éve, ha még nem adtam volna le a MÉH-be, le is fényképezném.
Tehát a pótkocsi vonórúd eleje egy olyan cső, amibe be lehet dugni a kistraktor vonószemes csövének a szabad végét.
Hogy ez egy vonalba, vagy egymás fölé kerül, az attól függ, mennyi a pót és a traktor kapcsolási magassága, van-e szintkülönbség.
Lényeg, hogy erős, vastagfalú csövek legyenek, és lazán illeszkedjenek. A kettőt együtt át kell fúrni 10-es furat elég, majd a külső csövön lévő furatot jobbra-balra 10-10 fokban ovális, keresztirányú núttá bővíteni.
Az így kialakított furatokon át kell dugni egy csapszeget (lehetőleg ne biliacél legyen) és ez a szerkezet biztosítja a pót oldalirányú billegését, nem csavarja a trakit. Néha egy kis zsírral meg kell kínálni.
Nekem(még az öregé volt akkor) is az eredeti megoldás(gyári) dupla cső csak a külsőn volt a kereszt nút elfelejtette zsírozni és tavasszal a kanyarban lábát emelve megfeküdt. Na akkor egymás főlé dupla cső a felsőbe tömör rúd igencsak lazán, a rúd végén kapcsoló rész a másik végén kalap. Azóta is működik.
Régebben én is csináltam egy kézi kocsiból átalakított pótkocsit és a vonó részét dupla csővel oldottam meg. Az elforduláshoz szükséges nútot a belső csőre köszörültem. Kívülről nem lehetett látni a lényeget.
Az egyik falumbéli megkérdezte meglesheti e, mert ő is akar ilyet csinálni. Mondom meg.
Egyszer jön, hogy van nekem megcsinálva, mert az övé emelgeti a lábát, mondtam, ha nem csak lesed hanem kérdezel is előbb is meg mondtam volna.
Ez meglepő,én lehet pultot borítok. Nem boldogultam hagyományos módon gcv karbival megfogtam csak a karbit irány az állítólag drága S szentély megittam egy kávét és 3000 volt az ultrahangos,na ez már kezd reklám értékű szolgáltatás lenni.
Sziasztok.Ducati Mpm 2 karburátor beállításba jártas valaki.Beindul szívatóval,de alapjárat nem nagyon van gázadásra reagál.Magasfordulaton megy kb 5 mp et majd lehörög,gázt visszaengedve újra éled.Mit nézek meg rajta.Köszönöm a segítséget.
szia az nem sok pénz,az a baj hogy nem szoktam rendelni onnan meg nem is igazán értek hozzá. de ha esetleg ha megrendelnéd nekem én elutalnám a számládra a vételárat. Hajdúdorogi vagyok. jelölj be face. Pocsai Zsolt. Ladás borító.
Szia ! ebay.com most néztem 4700ft kapsz egy uj karbit levegőszűrőt egy gyertyát tömitéseket ,én nemrég rendeltem honda g200 a szállitás 23 - 30 nap ! Helyileg merre laksz ?
KF 04 komposzt aprítóm van. Irigylésre méltó a betöltő garatod. Lehet hogy nekem is ilyet kéne rá tenni. Sajnos a gyári nagyon keskeny betöltő nyílással rendelkezik. Ráadásul középen beszűkül. Amúgy jól darál.
Ez is a frissen vágott és félszáraz dolgokat szereti. A száraz nagyon visszarúg.
Szia! Van videó a yutuben, nekem is azt csinálja ! Az alapjarati fúvóka fölülről van és nem lehet kivenni de viszont van egy állító csavar amin csak egy negyed tudsz fordítani annak a végét meg kell melegíteni és le jön az alu kupak azt kitakaritod, nekem ezt ajánlották de még nem csináltam meg! Ha az se segít akkor ultrahangos tisztítás!
Üdv. Hogyan szoktátok a karbit kitakarítani? alapjáraton ingadozik (honda gcv) vagy csak a szervíz segít? Hajdúbiharban nem tudtok valakit aki foglalkozik vele?
Nagyon jól néz ki a darálód! Bár én lennék elég ügyes ahhoz, hogy ilyet csináljak. Egy olyan kérdésem lenne, hogy bírja ez szerinted a szőlő venyigét is? Esetleg 1,5 - 2 cm-es átmérőben is? Azért kérdem, mert lenne otthon nekem is ilyen cuccom, és lenne segítségem is, aki képek alapján össze tudná rakni.
ezt csináltam 2 hete daráló 2 fűnyíró adapterből lett átalakítva ház körüli csetmetet eltüntetésére meg gyümölcsöt cefrézni ma kipróbáltam nagyon szépen dolgozik
Körülbelül 20 éve vettünk egy ilyen gépet és az mellé kaptunk egy nagy doboz alkatreszt, gép már 17 éve nincs a birtokunkban, most találtam meg a dobozt a padlaspa.
Ha jól értem akkor olyan hajtóművet keresel amiben van hátramenet. A Jófogáson kínálnak egy ilyen rotakapát, hiányosan. Egy Iseki kapa- régen volt nekem is ilyen- gyárilag benne van a hátramenet. Kocsizásra nagyon jó volt. Írd be a keresőbe, hogy rotakapa és Békés megyében megtalálod Nagyszénáson 12 e.Ft. Talán segítettem, ha meg valamit félre értettem akkor bocs, hogy beleszóltam.
Hát akkor nekem volt olyan esetem hogy sodert vittem Szentkirályi kapaval nincs rajta felező semmi és lejtőn úgy meg szaladt azt hittem le esek a bakrol , ezt hogy csinálta a csiga halytás! Azóta meg tudom vele csinálni csak nem tudom hogy a p be lehetséges, valami kiskapu! Semmi nem tört benne össze , arra tudok gondolni hogy megemeli a csiga tengelyt!
Volt egy földterületem kb. 1km-re és nem tudtam mivel elvinni. Csináltam hozzá pótkocsit, 4 kapához csináltam vastagabb lemezből tárcsát és rá csavaroztam trabant kereket és így húztam a kocsit.
10 évig használtam, ezzel mentünk ki dolgozni, ezzel hordtam haza a terményt stb.
Itt ez a kettős kuplungkaros úgy működik, ha az egyiket húzod előre, ha a másikat hátra megy, ha mindkettőt elengeded a kocsit lehet tologatni, ugyan nehézkesen az áttétel miatt.
A csigahajtás az általában önzáró legalább is a kapáknál,kocsizásnál hirtelen gáz elvételnél kuplung oldásnál könnyen "bicskázik" főleg lejtőn le. A lánc+ékszíjra ez nem jellemző. Talán valamivel kisebb veszteségű a lánc+ékszíj.
Szia, én is abban bízok, hogy ha megvenném jópár évig kiszolgálna. Oleo/bertolini lenne a vágyam, de most elsőre csak ilyenre futná, mcch: 127e ft, oleo: 189e ft.
Másnem én leszek az első mccullochos kapás-vontatós jómadár...
Úgy értem az elv ahogy ez a rota is meg lett építve olyan mint a többi láncos/szíjas ránézésre? Tehát jobban bírná a pótkocsizást mint a csigahajtású gépek?
Én sem láttam még ilyen gépet szétszedve, de ránézésre a hajtása olyan mint a többi oleo vagy ruris stb.
Konkrétan a mcculloch rotát nem ismerem,de a lánc+ékszíj hajtású(vízszintes főtengelyű motoroknál sokszor) egy "irányváltó"görgővel a hátramenetet könnyen megoldható, a kormányszarvon "kettő kuplungkar" van bovdenekkel ("1+1h")
Hát igen mint mikor az öreg paraszt kicsit félrecsapva szemébe húzza a kalapját.(a volt öreg tanyaszomszédom), de most már én vagyok a faluban az öreg paraszt.
Azzal a vájdlinggal pont olyan mint a kínaiak által a Hold sötét oldalára küldött holdjáró ! Vigyázz ilyen netes képekkel , mert megneszelik azt a saját kotlájuk után lövik , te meg tavasszal nem tudsz fuvarozgatni !
Amúgy ezek a képek a gépekről jól feldobják a topikot , meg a kedvemet is így télvíz idején ! : )
Mivel a hely átalakult takarmány tárolóvá így sajnos igen, csak télen darabokban kerül valahova sarokba polcra padlásra a két dragon munkagépek kaszák fűnyírók permetező. Az öregfiú az télen is üzemel, takarmányozás s időnként néhány nem tervezett fuvar szén a későn gondolkodó emberkéknek.
Nekem is van néhány(nem szeretek átszerelni) 2db dragon(kf04+gcv060) meg egy öszvér(r250t+gcv160+terra komplett kerekek) Itt egy régebbi kép gyerek(10éves) suttyó (15-17éves) meg az öreg paraszt(igaz csak 30as körül) na meg egy "téli garázs kép" jelenleg
Én elhiszem,csak az általánosan elfogadott "hivatalos" verziót írtam. Nekem 85-140 van az r250t hajtóműben, kora talán 25-30 körüli. Hideg időben valóban nehezen indul 10-20m távon, 1es vagy 2es fokozat, utána 3 akkor is nehezen veszi a fordulatot de 100-200m után már nincs gond. Azért 85-140 mert ez volt "olcsón".
Nekem robi rekord 155 T van, 13 éve vettem darabokban. Akkoriban a mellék állásomhoz kelellett használnom télen is. Késő ősz volt mire összeraktam és feltöltöttem a hajtóművet hikomol olajjal és az első utamnál, mivel pár minusz is lehetett, alig bírtam elindulni. I. fokozat 100m, II. 500m utána jött egy 100m-es sík út és ott a III. fokozat csak az én súlyom volt rajta.
A második km-nél elkezdett csöpögni az olaj, onnantól fogva csak túrta a szellőző nyíláson az olajat.
Másnap leengedtem az olajat, egy literrel kevesebb volt mint amit beöntöttem.
És feltöltöttem motorolajjal és azóta az van benne.
Hozzáteszem nem új volt csak pár fogaskerék, de míg élek kitart.
Nem ismerem a kezelésit sem a gépet csak általában tudok váltókról nyilatkozni, a ferde fogazásúra fokozottan igaz ez a csigahajtásra hypoid olajat gl4-gl5 írnak.
Követnèm èn a kezelèsit csak nem ir semmit! Sem azt hogy hol ellenörizzem az olajszintet sem azt hogy mennyi olaj kell a hajtomübe. Csak egy táblázat hogy milyen idöközönkènt ellenörizzem. A motorrol leir minden, hogy mennyi milyen olaj ès hogy hova stb. de a hajtomüröl egy szo sincs.
Pontosabban : A hajtóműbe az olajat ! Mert lehet a tiedbe is motorolaj kell mindenhova ! Lehet a kezelési ezért nem tér ki külön a hajtómű olaj tipusára ! Szerencsére az F400-as Honda kezelési útmutatója ezt leírja , igaz csak egy kurta kis mondatban , amit linkeltem ! És egyik topiktárs jóvoltából már magyarul is megvan ! Igaz hogy az én Hondám egy 82-es kiadású , de még nem volt szétszedve soha ! Az előéletét ill. a munkásságát nem ismerem pontosan , de jó gazdája lehetett , betarthatta az olajcseréket , mert nagyon szépen jár , egy-két rántásra indul akár nyáron , akár télen ! Szóval csak azt akartam mondani érdemes a kezelésit követni . Az olajokról is szívesen érvelnék , de volt már sokszor szó róla itt a topikban / az egészet visszaolvastam / nem akarom untatni a rotációs kapa kedvelőket ! Mind ahogy én is csak műkedvelő vagyok , 5 négyzetmétert rotálok ! : )
Nagyon szèpen köszönöm a segitsèged! Az az ètdekes hogy ujjonan vettem a gèpet ès a magyar nyelvü kezelèsi utmutatoban szo sem esik a hajtomüröl. Egy rajz van hogy hol kell betölteni a hajtomüolajat ès ennyi.
Ezzel a hajtóműolajjal azért vigyázva ! Mindenki rávágja , hogy a hajtóműbe hajtómű olajat , DE NEM MINDEN ESETBEN ! Pl. a Honda F400 ba motorolaj kell mindenhova !
a magyar nyelvű , és az eredeti ! Tehát az F400-ba mindenhova 10W-40 motorolaj kell ! Mindenképpen megnézném a gyári előirást a tiedhez mit ír !
Szerintem hagyd meg a hondát a kapálógépen,lehet előbb elkopik a kf csigahajtás mint a hondához kellene nyúlni. Mókolással át lehet alakítani kézi gázosra esetleges magasabb "alapjárat" kézi kuplungnál nem gond. A szentkirályiak a kf gépeket (pl dragon) 80mm-es tengelyhosszú gcv motorral szerelik, a fűnyírómotorok általában rövidebb tengelyűek ez is megoldható távtartókkal. A 3,5 paci kicsit kevés,de a legnagyobb gond a fűnyíró motorok legtöbbször könnyű lendkerekesek(a hosszú kés adja lendtömeget) s igencsak visszarántanak indításkor a kapán.Kell emiatt rá nehéz lendkerék vagy nehéz kuplung.
Segitsèget szeretnèk kèrni. Honda fg 320r kapálogèpbe milyen hajtomüolaj kell? Hova kell tölteni hol lehet ellenörizni a szintet? Egyáltalán kell bele tölteni? A válaszaitokat elörre is köszönöm.
Szia! Az olaj volt a gond nem volt otthon csak 5w 30 és utána vettem belevalót és megjavult 10w 30 as írtak neki elő! De azért köszi a segítséget, egyébként a motoron nagyon jó állapotba van nincs válla semmi attól függetlenül hogy kb 20 éves!
Sziasztok! Tudna valaki tippet adni erre ! Meggyűrűztem egy Honda gv 200 motort mert úgy füstölt mint egy 2t motor most ugyan úgy füstöl mint előtte! Egy dologra meg tudok gondolni hogy miért füstölt, mert lassan folyik le az olaj a szelep rugoktol de miért ha ez a gond !
Van egy Honda gcv 160 as típusú motorom.És az lenne a kérdésem ennek a típusnak a főtengelyének mennyi a normális axiális játéka mert gondolom nem 0.67mm :D
Javaslom a keresőbe írd be: Dugattyú bolt Szekszárd. Van nekik Iseki dugattyú 42-es méret gyűrűkkel, csapszeggel 8400Ft-ért. Szerintem telefonon felhívod őket, adnak külön gyűrűt is a kívánt méretben. Webáruházuk működik, korrekt csapat.
Igen, de azt pozicionálnom kell majd, nem emlékszem, hogy lenne a gépen helye. A lyukat is ki kell majd mérnem, mert a motor is előrébb lett tolva 2.5cm-rel. A peremet is majd rá kell mérni és pontosan kihagyni a helyeket.
A fontos a forma volt és a méret, köszönöm! Sárhányót is szeretnék hatogatni rá, de azt majd lemodellezem elötte papírból.
Rajzoltam egy újabb vázlatot, feltöltöm, hátha másnak is jól jön majd egyszer.
A középső kört azt töröld ki. A bal oldali nagy kör középpontja és a kis kör középpontja között van a 227,5 mm. A 125 mm, a bal középponttól indul. A többi tökéletes.
A kihajtás tengelye kocogott kicsit (amin az ékszíj vezető van), azért szedtem csak szét, ott cseréltem csapágyakat és szimmeringet. Kitisztítottam de nem volt semmi baja, csak a régi olaj rakódott le. A hajtást nem bontottam meg, csak olajat cseréltem benne már kétszer, hogy tisztuljon. Semmi hangja és nem szivárog. Még a gyári festék van a csavarokon, nem is bontom meg amég működik. A könyvet ismerem, köszönöm. Abból nyomtattam ki a rajzokat, mert nem ismertem a felépítését, nagy segítség volt!
A blokkban híg olaj volt ennyi idő után is, nem találtam infót milyen való bele, gondoltam egy 5W-40 jó lesz, sűrűbbet nem is tennék bele. Eddig olyan 10-12 órát hajtottam, nem melegedett fel túlságosan és nem is volt semmi fura hangja, remélem így is marad.
Amit még nem találok sehol, az az ékszíj burkolatának a mérete. Sajnos az nincs meg, legyártanám lemezből de jó lenne ha legalább hasonlítana az eredetire.
Ha jól működik, akkor én nem bántanám. Komoly kis motor ez a Kawasaki. A csapágy csere miatt a hajtómű olajat már biztosan lecserélted. Olajban fut a blokkban a röpsúlyos szabályzó és lassító is.
Én nem tudonám átalakítani, mert ahol használom ott nincs áram. De ahogy eddig használtam, nem fogyaszt sokat. Nem is kellene vele foglalkozni, mert működik, csak szeretném rendbe rakni.
Köszönöm! Egy francia oldalt találtam ahol korábban árultak de most "out of stock". Írtam nekik, hátha tudnak segíteni valamit. Ha nem, akkor beviszem a hengert, dugót és a régi gyűrűket egy szaküzletbe, ott talán meg tudják mérni rendesen aztán majd lesz valami. Igazából nagy baja nincs, csak nagy a hézag, elkopott a gyűrű, de a hengeren még jó a hónolás (bár az a legkevesebb, újrahónolom ha kell, nincs meghúzva és nem is vállasodott ki) és a dugó is szép állapotban van.
Annyit tudok a gépről, hogy 1979-es gyártmány és kb. 18 évig állt egy fűtött garázsban. Burkolata hiányos, de egy alapos tisztítás után gyönyörűen jár. Gondoltam felujítom kicsit, szimmeringeket és néhány csapágyat kicseréltem amit rossznak ítéltem, a burkolati elemeket meg legyártom magam. Ajándékba kaptam, szóval nekem megéri a fáradozást, nagyon jó kis masina ez. :)
Rosszul írtam. Nem lefullad csak magától leáll. Sajnos kint maradt egy nagy esőzésnél nem tudom ez mennyire befolyásolja.. karbiból már egyszer leengedtem a benzint.
Iseki AC-2 (Kawasaki KT 290, 60cc) motorral szerelt kapának tudja valaki a dugattyúgyűrűk pontos méretét? Megvan a gépkönyve de abban nincs pontos méret, csak egy cikkszám amire nincs találat sehol.
Ha lefullad akkor valami megfogja, ha csak leáll akkor üzemanyag hiánya is lehet. Ahhoz hogy pontos diagnózist mondjunk, tudni kellene az előzményeket is.
Olyan problémám lenne hogy mpm rota kapámat beindítom és 5-10 másodperc után lefullad. Mi okozhassa ezt? Közben kapott egy új gyertyát és levegőszűrőt is.
studió1és jofi47! Köszönöm mindkettőtöknek! Úgy látom nem tartjátok jó ötletnek, hiába van rajta a gépen kb. 30 kg súly és a felező,nem segít a leírt várható tüneteken, most is gyorsnak találom a 4,00-8-cal, a nyomaték meg "ennyi".
Na végre ezzel kellett volna kezdeni. A HONDA az egy motor, hogy milyen felépítményre kerül, itt most az a lényeg. Ahogy látom Agzat gyártmány. Magyar földön nem sok fut. Romániában ezek szerint van. A Terra fórumon van több szlovák fórumozó. Azokkal kéne megoldani.
Szia! Látom, nem nagyon kapsz választ a kérdésedre. Nem csodálom.
Ha újat akarsz venni, a 30-40 ezres kategóriát felejtsd el. Ezek csak kerti kapirgálók. Jelenleg a piacon egy gép van csak. A Texas Eltex. A 2000 Wattjával ez már kapálógépnek nevezhető. Az ára... szerintem borsos.
Gondolom lehet a felni biztos bírja. Én elég sokat használtam-használom a szabadonfutót főleg szállításban és előre/hátra/előre váltáskor ét kell kapcsolni. Én már öreg vagyok a fixált kerekes kocsizáshoz műúton de már földesen is,lesúlyozva nem tekergetem.
Azért van befelé, mert a 6szögletü tengelyem rövid volt amit beletoldottam, sokkal hosszabb kellett volna, a stiftek miatt. lehet még keréksúlyt feltenni rá? mondjuk a külső oldalára is?
Igen, most esett át teljes felújitáson, kapot felújitott főtengelyt henger fúrás, minőségi csapágyakat viton szimeringet meindenhol, Az üzemenyag tartály azért nincs rajta mert még nem érkezett meg a gumibakk, berántó szerekezet is javitásra szorul, de jó hír hogy megvan az eredetije. még apróságok hiányoznak de hétvége fele már ketyegni fog..
A fotón a szabadonfutó csapbeállítás a belső oldalon van célszerű a külső oldalon(állítás), a szelep az mehet a belsőre. Az orrsúlyal kell a gépet kiegyensúlyozni( felrakot ekével nagyjából mérleghelyzet)
Igen. Ez az igazi. Nekem is meg van, a kék színű aluházas. Azért kellett átalakítanom, mert a csomagtartóba nehéz volt ki- be pakolgatni. A maszek felezőm viszont 2 bilinccsel darabokra szedhető.
Bocsi a késői válaszért. Pacalfőzés közben jöttek itt az események.
Köszi a részletes leírást. Ezek szerint ha jól értem, a virágcserép alakú kuplungházról felismerhető a KF kapa. Ha jól látom az Agrimotoré egyenes oldalfalú, ezért az a bilincses rész is szélesebb.
A kihajtó tengelyek körül láthatsz egy hengeres részt, a csapágyak és a csigakerék részére.
Ez vagy egy darabból van készítve és két csapágyfedél van rajta 3 csavar rögzítéssel,(ez a régi), vagy két fél darabból, több csavarral össze csavarozva (ez az újabb változat).
A hajtómű felfelé emelkedő szárán felül található egy tányér alakú rész, egy csatlakozó peremmel, ami a kuplung házhoz csatlakozik. Ez a perem csatlakozik a kuplungházhoz, két fél körbilincs segítségével.
A tányér jellemzője, egy hátrafelé kinyúló fülecs, amelyen két furat található, az adapterek rögzítésére.( utánfutó, csoroszlya, töltögető eke és egyebek)
A motor alá van csavarozva egy virágcserép alakú lefelé szűkülő kuplungház alul csatlakozó peremmel a hajtóműhöz. Ezen található a gép irányításához szükséges karok rögzitéséhez, egy fogazott nyúlvány.
Ehhez a kuplungházhoz lehet csatlakoztatni egyéb aktív adaptereket.(fűnyíró, terménydaráló).
Igen nő a magasság ezért én a "fixen" beépített változatot használom,ráadásul nem szeretek kivenni egységet meg visszarakni felezés normál sebesség váltásakor,inkább lazítok s ékszíj átrakás-dobás.
Még annyival fáraszthatlak hogy segíts elmondani, hogyan ismerhetem fel a KF gépeket? Jófogáson nem sokan írják ezt az információt oda, sajna én sem vagyok teljesen képben.