Keresés

Részletes keresés

olahtamas Creative Commons License 2012.01.30 0 0 35017

Olvasok én errefelé is, csak nem mindig esik le, hogy csinálni kellene valamit :)

Előzmény: Törölt nick (35016)
Güsziológus Creative Commons License 2012.01.30 0 0 35015

Útvonaltervezés, TUHU

A "Nagyvázsony -  Városlőd-Kislőd vá." szakasz OK a kéken (23 830 m), de ha a vasútállomásról szeretnék "indulni", akkor az alábbi hibaüzenetet kapom:

Próbaváltozat, előfordulnak hibák. Kezdőpont: 47.134402; 17.631747, végpont: 47.217617; 17.651767. Kezdő node: 47.134785; 17.631200, vég node: 47.217401; 17.653232

Csak úgy tudok tervezni, ha a beállítás "lehetőleg K".

Ha "csak ilyen", akkor kapom a fenti hibaüzenetet.

Emlékeim szerint pár napja még a "Nagyvázsony -  Városlőd-Kislőd vá." szakasz sem volt jó.

Azért nem értem, mert Kőszeg vá. sincs a kéken, ennek ellenére tudok onnan indulni (automatikusan attól a ponttól indítja a túrát, ahol a K+ "becsatlakozik".

Zirc vá. is OK, onnan is tudok "indulni", a kezdőpont automatikusan a körforgalom.

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.01.30 0 0 35014

Nincs is jobb dolog, mint lekésni a hazautazás eszközét :)
Csütörtökön mi Herend fölött néztük, ahogyan szépen bejár a vonatunk az állomásra, ahová nekünk még egy jó húsz perc kellett volna, hogy eljussunk. De legalább jól levideóztam :D

Előzmény: timetable (35012)
timetable Creative Commons License 2012.01.29 0 0 35012

Tegnap a Gerecsében kékeztünk.

Nagysápon kezdtük a túrát, ahonnan jelöletlen utakon bő 3/4 óra alatt értünk át Péliföldszentkeresztre. (Nagysápot azért szeressük, mert a budapesti Széna térről van oda közvetlen busz. Bár mi pont zsámbéki átszállással mentünk, mivel a 6:30-ast korainak ítélték meg társaim, a 9:00-ás indulás meg már késői lett volna. Átszállással 8:00-kor indultunk.)

Péliföldön sikerült olyan jót piknikezni a pecsét szomszédságában (a hely nyugalma csábít a láblógatásra), hogy már kezdettől fogva késésben voltunk (11:30-kor indultunk el onnan). Sár nem nagyon volt, a Pusztamarót előtti dzsindzsás szakasz is így januárban problémamentes. A bajóti országút előtt menetiránynak bal felé vettünk észre egy boltíves barlangbejáratot, mely nagyrészt el volt falazva, a talaj szintjénél volt csak rajta egy kicsi rács. Ez lenne a Büdös-lyuk barlang, csak rendesen lezárták a bejáratát?

Pusztamaróton megcsodáltuk a helyi járműparkot (UAZ, terepszínű Trabant, erdészeti traktor). A Gerecse üdülőnél már lepelnyi hó volt. Maradtunk a "sima" kék vonalvezetés mellett, bár egy naplemente-nézés a hegy csúcsán biztos szép lett volna. Bányahegynél találkoztunk erdészekkel, ők szóltak hogy amerre megyünk, többen is mostanság ülnek ki lesre, szóval figyeljünk oda. Megköszöntük a tájékoztatást, és a szürkületben magunkra húztuk a láthatósági mellénykét, majd sokszor énekeltünk. Lehet hogy így még a vadászokat is elijesztettük, mert egyet sem láttunk. (Őzet is csak hármat). Eredetileg a Koldusszállásról 18:56-kor induló buszt terveztük elérni, de mint mondottam, egyre lassultunk, és inkább már Vértestolnára igyekeztünk odaérni 17:53-ra. A vértestolnai elágazás előtti rész tele van kerítésekkel, ahol perceket veszítettünk azzal hogy átmásztunk rajtuk, így a jelzett időpontban még körülbelül 200 méterre lehettünk az országúttól, és nagyon hangulatosnak találtuk az elhaladó Ikarus fényeit...

A busz lekésés ellenére nem folytattuk tovább a kéken, hanem a műúton átgyalogoltunk Tarjánba, ahol a helyiektől tájékozódtunk az elérhető vendéglátóipari egységekről. A sportpálya mellett Fehér holló étteremben pizzát/gyrost lehetett enni (jó volt), innen a utolsó busszal mentünk Tatabányára, majd vonattal a Délibe.

A Koldusszállás-Vértestolna elág. szakaszért vissza kell térnem ide külön, de legalább adtam magamnak okot arra, hogy jöjjek még erre, és akkor ott már tényleg nem fog kimaradni a csúcstámadás. Voltam ugyan már fenn, de még nem elégszer...:-)

Güsziológus Creative Commons License 2012.01.27 0 0 35011

Jó rég volt, kb. 1965-ben:-)

Akkortájt rendszeresen kijártam a "telepre", és nyáron részt vettem a szervezett vízi túrákon.

Almásfüzítőtől Budapestig, és Budapesttől Mohácsig, vissza a gőzőssel, éjszaka.

Akkor meséltek az "öregek", a "körről", melyben vannak "átemelések" is.

Valahol Almásfüzítő környékén volt részem ilyenben, egy gáton kellett "átkelni", persze csónakkal.

Akkor még tervezgettem a "kört", de elmaradtak a közös rendezvények, és a sorsom másképp alalkult.

Még ma is nosztalgiázok, ha a Római-part környékén járok.

Akkor még nem voltak házak, és volt sok-sok csónakház.

Előzmény: jzp2107 (35004)
HEV Creative Commons License 2012.01.27 0 0 35010

Nem gondolnám, hogy hev-esen lehurrogta, ezt én is maximálisan így gondolom a gyakorlatban is. :-)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (35009)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.01.27 0 0 35009

Csak azt szeretném leírni, hogy nagyon nagyon örülök, hogy immáron építő jelleggel elindult a diskurzus az erdészet-túrázók közötti infóáramlással kapcsolatban.

Nagypapi beírása, hogy indulás előtt tájékozódjon mindenki a hajtásokról külön melengette a szívem, mert kb negyed évvel ezelőtt, amikor én javasoltam ezt, kb finoman hev-esen le voltam hurrogva itt a fórumon, hogy már mégis miért kellene nekünk, túrázóknak ilyet csinálnunk.

Csak így tovább! Lájk!

efemm Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35008

1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról

(keress rá a jogtárban, vagy pl. a http://vadasz.info.hu/rendelet/ honlapon. Nincs túl sok előírás a törvényben, de nem biztos, hogy olyan nagy baj, ha ez a része nincs túlszabályozva. A toleráns hozzáállás mind a turisták, mind a vadászok részéről egymás hobbija iránt, a legtöbb esetben megoldás (lenne). Itt most leginkább az egyéni túrázók szempontjából nézem a dolgokat, a rendezvényekre, pl. a teljesítménytúrákra, sporteseményekre megvannak a megfelelő engedélyeztetési szabályok.

>> "Ha a vadászat gazdasági vagy földút közelében folyik, az utakra őröket kell állítani."
>> "A vadászat nem kezdhető meg a biztonságos lefolytatását akadályozó körülmény esetén. A vadászat biztonságos lefolytatását akadályozó bármely körülmény fellépése esetén a vadászatot be kell szüntetni."

Előzmény: timetable (35007)
timetable Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35007

Én is olvastam ezt a beírást a TTT-n. Mivel szombaton arra készülök, ma délelőtt felhívtam a Vérteserdőt, az ebből adódó problémák elkerülése végett.

A turisztikai témákért felelős munkatárstól azt a tájékoztatást kaptam, hogy társas vadászat ezen a hétvégén nem lesz (a kék mentén biztosan nem, de ha jól értettem akkor az egész Gerecsében sem).

Ha volt már róla szó itt akkor bocsánat: van valamilyen hivatalos szabály arra vonatkozóan, a társas vadászatok lebonyolításakor milyen tájékoztatási és balesetvédelmi kötelezettségek vannak, a területen egyéb célból tartózkodók védelmében? 

Előzmény: nagypapi (35002)
nagypapi Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35006

Azért kétségtelen, hogy van fejlődés, az MTSZ honlapján egyre több ilyen jellegű információ is fenn van, részben a Ti jóvoltatokból, de pl. börzsönyi lezárásról is van hír.

Ez mindenképp pozitívum, remélem, a többi erdőgazdálkodó is kedvet kap, mert az ő érdekük is a konfliktusok elkerülése.

Előzmény: ssimi (35005)
ssimi Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35005

Hát igen, sajnos nem mindenhol működik még a kommunikáció.

A mi házunk táján is van még mit seperni, hiszen az Egererdőnek is hét erdészete van és csak a mátrafüredi szokott ilyen tájékoztatást kiadni.

Bízom benne, hogy lassú víz partot mos, és a következő szezonban már sokkal jobb lesz a helyzet itt is, ott is.

jzp2107 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35004

kicsit OFF

Múltkor be lett linkelve az OKKT, aminek kezdőlapján valami olyasmi olvasható, hogy a gyalogos kék kör és a vízi nagy kör mellett legyen mán ugyan kerékpáros

Kicsit megint elábrándoztam, hogy hm, vízi nagy kör, ilyen is csak a mesében van, ehhez képest ma ezt találtam:

http://www.vizitura.hupont.hu/17/dunareme-vizinagykor-vajasfok-vizitura-2012

olahtamas Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35003

Gondolom nem akarják, hogy kiderüljön mikor hajtanak, mert megtudják a vadak és elkerülik a környéket :)

nagypapi Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35002

A ttt honlap OKT-fórumán Kolduszállásnál van egy beírás, miszerint most januárban az egyik szombaton napközben (is) tartottak hajtást a Kék mentén.

A Vérteserdő honlapján természetesen továbbra sincs semmi tájékoztatás az ilyen eseményekről, gondolom, szerintük megint a túrista lenne a felelőtlen hülye, ha éppen olyankor téved arra.

Tehát Vértes, Gerecse esetén is lehet számítani vadászatokra, ezért túra előtt érdeklődni kell!

Előzmény: ssimi (34980)
kvte Creative Commons License 2012.01.26 0 0 35001

Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás, őrségi szakasz:

Szentgyörgyvölgyön az önkormányzat ingyenesen biztosít szállást a régi általános iskola termeiben.

Kercaszomoron a sportpályán sátrazási és zuhanyzási lehetőség ingyen

Szalafőn a sportpályán sátrazási és zuhanyzási lehetőség 400 Ft, önkormányzati turistaszálláson 1800 Ft/fő

Az eredetileg tervezett Felsőmarác helyett Ivánc-on lehetett szállást szerezni, így a napi távok 2-t km-t tolódnak az érintett 2 napon. Szállás a sportpályán, sátrazási lehetőség, illetve korlátozott számban a klubhelyiségben fedél alatt, 400 Ft-ért

Az őrségi szakaszokon Szalafő kivételével meleg egytálétel 800 Ft/fő

Előzmény: kvte (35000)
kvte Creative Commons License 2012.01.25 0 0 35000

A nyári Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlás előkészületeiről:

Folyik a lehetséges hálózsákos turista kategóriájú szállások felderítése. A baranyai lista már kész:

Mecseknádasd, iskola: 300 Ft / fő/éj (itt 2 éjszaka lesz, mert a szomszédos Óbányán ezt az árszintet nem lehetett kihozni)

Zobákpuszta: 5000 Ft az egész ház + villany és vízfogyasztás, az ottalvók közt szétosztva (ez is kb 300 Ft lesz várhatóan egy főnek)

Fehér-kúti kulcsosház: a ház gazdái ingyen biztosítják a szállást a Vándorlás résztvevőinek

Abaliget (iskola): 600 Ft / fő / éj

Bakóca helyett Mindszentgodisán lesz a szállás (iskola), amit az önkormányzat ingyenesen biztosít a Vándorlás résztvevői számára. 

Ahol fizetni kell, ott is igen kedvezményes árakat adtak, csak a Vándorlás kapcsán, támogatva a rendezvényt. Köszönjük mindenkinek az eddigi támogatást! Ez a 6 éjszaka így várhatóan valamivel több mint 1500 forintos szállásdíjból teljesíthető lesz, ami elég jó ajánlat...

Várjuk a jelentkezőket is, különösen azokat, akik elejétől a végéig tervezik a teljes útvonal bejárását a csapattal.

A fenti adatokat a Vándorlás napi szakaszainál már frissítettem az MTSz honlapján.

nim69 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34999

Kicsit OFF, de pozitív hír egy OKT-s helyszínről: http://www.pozitivnap.hu/gazdasag/biztato-hazai-gazdasagi-hirek-egy-csokorban

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34997

Illetve én örvendezek vala :D

Előzmény: Szemétláda (34996)
Szemétláda Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34996

És ennek most örvendezék vala :)

Előzmény: Törölt nick (34994)
nagypapi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34995

Durva, hogy beviszik Csenyétére az útvonalat. Bár szociológiai szempontból igen érdekes (évek óta Mo. legszegényebb faluja), de azért nem kifejezetten kerékpárosbarát útiterv, különösen hogy zsákfalu, nem tudom onnan van-e földút tovább.

Azt hinné az ember, hogy igyekszenek a kisebb forgalmú utakra vinni, de a Kecskemét-Nyárlőrinc 44-es  út nem kifejezetten az.

A füzet közepén a Mo. térképet nem értem.

Tényleg mintha v1.0 lenne, ami nem baj, feltéve, hogy módosítják.

(Nem akarom megbántani a szerkesztőket, ezért azt is leírom, hogy teccik jónéhány ötlet, pl. a nevezetes földrajzi pontok érintése.)

Előzmény: Törölt nick (34992)
koszavandor Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34993

Bizony, jócskán vannak hibák a füzetben, a nagypapi által említett, meg az általad említett "guglis" térképrészlet is furcsa. Főleg, hogy csak az első szakasz van megcsinálva.

Már csak azért is, mert az I. szakasz leírásánál Polgárdin vezetik át az útvonalat, a képen pedig egész másfele megy az út.

Egyébként vannak még apróbb helyesírási hibák is a füzetben, plusz azt még csak nem is említi, hogy most akkor meg kell venni az igazolófüzetet, vagy elég ha magadnak kinyomtatod és külön kifizeted a kitűzők árát később (mint a PMP-nél is lehet ilyet azt hiszem).

Egyébként lehet, hogy ez még nem a végleges változatuk, csak egy "kritikai" kiadás, amit talán követ majd egy olyan, ami használhatóbb... :)

Előzmény: Törölt nick (34992)
nagypapi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34988

Az igazolófüzet utolsó oldalán a bélyegzőhelyek eléréséhez kis kitérőt kell tenni az útvonalról. :)

Előzmény: koszavandor (34984)
nagypapi Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34987

Szegény Visztula...

Előzmény: koszavandor (34984)
Güsziológus Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34986

"...tovább a kéken van egy cukrászda..."

Életmentő volt a sör, mikor legutóbb arra jártam:-)

Előzmény: jzp2107 (34978)
Güsziológus Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34985

Köszi.

Ha befejezem a virtuális túrázást (még kb. 1 hét), akkor visszatérek a problémára.

Módszeresen fogalmazom majd meg a kérdéseket, talán másnak is hasznos lesz, ha tisztázzuk.

Előzmény: HEV (34977)
koszavandor Creative Commons License 2012.01.25 0 0 34984

Sziasztok!

Eddig csak inaktív olvasója voltam a topiknak, de most gondoltam megosztom veletek, amit tegnap találtam a neten.

Az MKTSZ oldalát böngészve vettem észre, hogy ezen a héten tettek fel új tartalmat az OKKT leírásához, sőt felkerült a teljesen új igazolófüzet is a weboldalukra. A kerékpáros túrázókat érdekelheti ez az infó.

Mellékelek pontos linket is:

http://www.mktsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=11

A füzet linkje pedig itt van:

http://mktsz.hu/dokument/OKKT%20Kiadv%E1nyV.pdf

Üdv mindenkinek,

kószavándor

HEV Creative Commons License 2012.01.24 0 0 34983

Felraktam.

Előzmény: HEV (34982)
HEV Creative Commons License 2012.01.24 0 0 34982

MTSZ honlapra fel tudod tenni?

Előzmény: ssimi (34980)
jzp2107 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 34981

Mivel a freeweb befucccsolt free lenni, elköltözött

És eddig lusta voltam átjavítani, de most megtettem :-)

Előzmény: Jesper Olsen (34979)
ssimi Creative Commons License 2012.01.24 0 0 34980

FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy január 26-án, csütörtök délelőtt társas vadászat miatt az alábbi turistautak lezárásra kerülnek.

Mátrafüredről északi irányban (fölfelé) induló jelzések:

- sárga kör Sástóig,

- sárga sáv a Református üdülőig,

- piros kör a Rákóczi-forrásig,

- piros sáv a Gyökeres-forrásig,

valamint a sárga kereszt Sástótól a Máriácskáig.

A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy ezeket az útszakaszokat csütörtök délelőtt szíveskedjenek elkerülni.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!