Segítség kellene, hátul szeretném a magasságot állítani az autón. Az állítható szettekben a hátsó rugóba van beledugva egy menetes tömb amivel tudod a magasságot állítani. Nekem, csak ez az állító kellene. Ha tuja valaki, hogy mi a pontos neve és hol lehet rendelni szóljon.
Már csak azért is meg kell nézzem, mert közel van. És Ígényess. Tessék mondani? Elfér ebben az autóban egy tál orosz hússaláta és egy láda sör?? Broáffffff...
Igazabol elado... De nincs szivem meghirdetni... 1 es kell az asszonynak piros m3 limo nekem, az jol tartja az arat. Vagy e39 530d ed. sport. A 124 is marad, az sem fog mar kevesebbet erni. Igy lenne 3 jo autonk... :)
codegen nem csak doboz sajnos, hanem a táp. az meg nem megbízható, és ha pukkan, akkor viszi magával a többit is, és kereshetsz újra 100 ropit gépre... vegyél rendes tápot
Ismerem az érzést, szerencsére nem alaposan. De néha az is zavaró, h nem esik jól 130-150 alatt menni kanyargósabb mellékúton. Persze a mostani autóparkommal az is eredmény, ha célba érek, bármennyi idő alatt:)
Amikor gépet rakok össze és megkérdezik, hogy köznapi nyelven mi a különbség az SSD és a hagyományos winchester között azt szoktam mondani, kb az mint a kézi furdancs és az elektromos fúró között. Természetesen egy új gép, új telepítéssel, egy profi HDD-vel is nagyon gyors és használható és aki csak netezik valóban nincs feltétlenül szüksége ssd-re. De fejlődik a világ az SSD lényegesen gyorsabb. Persze ezt is megszokja az ember, olyan mint amikor először ülsz nagyon erős autóba az elején durva, de később megszokod.
Nekem nem ér 80-100ezret, hogy "biztos összeválogatott alkatrészek" vannak benne. 2 óra guglival, ismerősök faggatásával ennyit meg tudok spórolni és még kompatiblis is maradok a világ hozzám közel eső részével. :)
Sparrow, naja, hiányzik is nekem az SSD... ősszel meglepem magam vele. :)
Ha három évig nem kellett akkor majd most fog? :) Bár nem tudom, hogy az olvasó és az író-olvasó között mekkora az árkülönbség. Ha kétezer forint, akkor nem szóltam.
pedig ssd-vel tenyleg sokkal gyorsabbak a gepek!:) nem csak bootnal. tok mindegy mennyi memoriad van, mindig swappel meg matat a vinyon valami, es baromira erezni hasznalat kozben. a 4 giga memoria felet ugyis megeszi majd a firefox amikor a mobilen megnyitsz egy rakas tabot autovadaszasnal :)
+4 GB, SSD az oprendszernek, 500gb sata a filmeknek!
2013-ban egy SSD-t kihagyni vétek... Igaz Oxy? :) Semmi nem képes oly mértékben gyorsítani egy oprendszert mint ez...Lehet bármennyi memóriád, bármilyen erős a processzorod ha az adatok csigalassúsággal íródnak...Nekem 2 éve van bent a gépben azóta bármelyik rendszerinduláskor csak arra tudok gondolni, hogy ez kurva jó vétel volt... :)
Jó ez a mac dolog, csak dolgozni ne kelljen rajta, mert arra teljesen alkalmatlan, ha a környezetedben mindenki windows használ... :) Én akkor vennék meket, ha eleve ájfónom lenne, és hasonlók. Különben elvakult fanatikusnak kell lenni/vagy sok kompromisszumot kell kötni a munka miatt. Pl. Windowst futtatni rajta:)
És biztos, hogy egymához illő komponensekből van öszeállítva.
Mert tök jó dolog egy hosszú árlistából külön-külön jónak tűnő komponensekből összeállítani egy gépet, ha azok összeépítés után mégsem szeretnek egymással tökéletesen működni.
És ha azt mondod, hogy törvény és munkaerő tisztelő vagy és legális oprendszert szeretnél akkor egyrészt a mac ára tartalmazza az oprendszert, míg egy windows árát még hozzá számolhatnád a konfigurációhoz.
Illetve amikor kijön egy új oprendszer (akár osx akár win) érdemes elgondolkozni az árkülönbségen is.
(tudom burokban élek amiért azt feltételezem, hogy mindenki jogtiszta softwaret használ:) , viszont az is igaz, hogy amíg egy aktuális osx 18USD-be kerül meg se fordulna a fejemben, hogy kalózverziót telepítsek, minek?:) )
3 méterre alszok az asztali gépemtől és csak arról tudom eldönteni, be van-e kapcsolva, hogy világítanak-e a ledek a gép elején...Leszabályzott 12-es ventik csodákra képesek, persze nem erőmű a gép, értelmesen a célnak megfeleően összeállítva...
Én mindkét laptopot csak lehajtom, gyakorlatilag standby.
Az már mondjuk érdekes, hogy a probooknak felhajtás után kell minimum egy fél perc a használhatóságig, mig a macbook pro azonnal életképes.
Én egyáltalán nem vagyok alma mániás, ezelött két évig "azt sem tudtam" mi az, viszont az az elegancia, minőség érzet és használhatóság különbség ami jellemzi az azért elég durva.
Igen, drága, de egy hasonló kategóriás dell, HP, samsung, stb sem olcsó...
Nem, az E46-ban nincs sperr, 1000 GBP plusz bele alsó hangon, ha gyári megoldásra törekszik. És 4-5 millióért már van M3, az is eljár 12 literrel :) Plusz hosszabb távon ott a GT86, az kicsit drágább, de a fenntartása kb egy kétlietes Avensisével egyenlő :)
Én sem vagyok kocka. Fingom nincs az informatikához, csak muszáj vagyok használni. Segíteni akartam, de kiszállok a beszélgetésből. Sok sikert Zsolti. :)
(Kurvanehéz dolog elindítani egy programot és rányomni, hogy "start ramdrive". Ne nézzünk már mindenkit olyan hülyének, hogy ezt nem tudja megcsinálni, már bocs. :D)
Szeretem, ha csend van éjszaka, és a laptop ventilátorát behallani a hálószobába. Nem, egyáltalán nem zajos, most kapott újat, csak vidéken nagy a csend:)
Szerinted Ő fog szórakozni ram drive-val? Ne nézzünk már minden embert kockának.. Nem játszik, ergo nem kell lapozófile, ha nincs lapozó file akkor nem fog az SSD-re sem a winchesterre írni csak memóriába...Nem csak én a rendszergazda ismerőse is megmondta elég a 2*2Gb.. Annak, hogy üresen álljon 6GB neki állandóan semmi értelme..
Vagy 2x4... Árban minimumális többlet, de akkor lehet csinálni egy 2Gb ram drive-ot, amibe cachelhet a böngésző és a pdf reader és akkor az ssd-t is ki lehet hagyni. 2x2Gb-ot én már nem vennék 2013-ban aknakeresőre sem. :D
Ez egy modern kis fogyasztású konfig, ha a játék tényleg nem fontos (mondjuk az A10 5800K rendelkezik az egyik legjobb integrált videókártyával, ettől erősebb jelenleg csak a 6800K..de irreálisan drágább a teljesítménykülönbséghez képest) szóval ha tényleg a net, esetleg film, zene és hasonlókra használod akkor ettől jobbat olcsóbban nem raksz össze..ez mellett még csendes is lesz.. nagyon.. :)
Egyébként a PCX korrekt bolt szerintem ha bemész, hogy ezekből a komponensekből építsék össze Neked szerintem simán megteszik...Még le is tesztelik gyanítom :)
Valamiről futnia kell a torrentnek is (másoknál, persze). Nekem most 280GB üres az 500-ből, és kb 100GB-ot gond nélkül törölhetnék, lehet, h 200-at is :)
elkényelmesedtem és a kényelem fontos része az, hogy minden AZONNAL a rendelkezésemre álljon :) Én tényleg nem látom értelmét a SATA diszknek PC/laptopba, hacsak nem nagy kapacitás kell olcsón.
Ennek a gépnek az üresjárati fogyasztása 35W körül van!!! Ha kell mégis kellőképpen gyors....
Mivel keveset eszik valószínűleg kevesebbet mint a mostani így ha a mostani tápoddal nincs probléma az maradhat...Ház szintén maradhat...Dvd író ha nem volt vele gond maradhat, egyébként 5000Ft körüli összeg..Házra egy 12cm-es venti, előre, befelé fújóan...nem baj ha a tápban is 12-es van (csendes) kb. ennyi..
Ezért is kell gyors autó, mert rohan az élet nem?:)) Remélem hogy nem MINDEN területen vagy ennyire türelmetlen:)))
A gép bootolása naponta egyszer kérdés, reggel, de mivel közben reggelit készítek, fogat mosok, még szinte túl gyors is :)) Ugyanakkor nekem is SDD lesz a következő munkagépem, de leginkább azért, h ne legyen zajos, kisebb legyen és strandról is tudjak dolgozni. A mostani túlmelegszik és 3 óra alatt lemerül, plusz 2 kg :)
Hát, még élek. Egy 100e-s asztali gép ssd nélkül is megnyit egy pdf-et szempillantás alatt. Foxit reader a titok. Nehogymá' ezért ssd kelljen azért....
Ha csak internetezésre, word-re, excelre kell a gép (nem játszik, nem filmezik, gondolom nincs PS és hasonló mutatvány sem), akkor felesleges az ssd sztem. Azt a 70 másodpercet, míg feláll egy win7 ki lehet bírni. :D
ha a tárhely nem prioritás, de szeretnéd, hogy "kurvagyors" legyen, akkor vegyél egy akár kisebb kapacitású SSD-t, kb 50x gyorsabb, mint egy 500-as SATA diszk.
Ez még notebookban sem sokkal több 100e-nél:) Nekem 4 éves a notebookom, az is 500gb/4gb, de még csak core 2 duo proci. Dolgozni még mindig elég, játszani nem szoktam, tárolókapacitásnak meg 20e ft egy normális 2TB-os külső lemez... Mondjuk erősen ideje lesz egy Ultrabook beszerzésnek, HDD nélkül, csak Flash memóriával. Nem, nem macbook mini, mert dolgozni kell, nem tartalmat fogyasztani az iTunes-ból :))
Menj be egy számodra szimpatikus/megbízható boltba, és kárj segítséget. Válogasd össze a procit, alaplapot, stb, stb. Én ezt tenném. 100e-ből lehet jó gépet csinálni, ha monitorod pl. van. Mac-mini inkább 170-200e, kimeríti a rablás fogalmát szerintem.
Nem, egyedül az M635CSi volt kizárólag kézi váltóval, az összes többi E24 esetében valós a CS (karburátoros motornál-630CS) és a CSi jelölés (injektoros motornál-628CSi, 633CSi, 635CSi)
Nem egy presztízsautó már... Ma Tahitótfalu és Esztergom között bringáztam, 3 óra alatt legalább 5 E39 jött szembe, és összesen max 100 autó:) Mondjuk egyik sem volt vállaható, bár ez nagyjából igaz a hasznaltauto.hu kinálatára is, ha csak a hathengeres benzines, kombi, automatákat nézem :)
Napokban volt fönt a hahu-n egy szép e24 635 széria végi, osztrák papíros szép állapotban és korrekt áron, teljesen belezúgtam, elkezdtem összeszedni a pénzt, da sajnos azonnal lecsapott rá valaki:( Esetleg innen vette meg valaki?
Úgy van ahogy mondod ! Ha eléri a cserét akkor cserélni kell , nagyobb futásteljesítményű motornál ez gyakoribb kiadást jelent , de ez a hivatalos módja.
Egyébként szerintem is kicsit túl van lihegve ez az olajmizéria, megbízható gyártók hasonló árban lévő termékei közt nagy különbséget találni nem hiszem, hogy fogunk.. A motor ne legyen kinyírva, legyenek betartva a csereidőintervallumok és jók vagyunk...
Szerintem ezekhez a motorokhoz , 20 évvel ezelőtt ,rosszabb minőségű olajat használtak , mint amiket most meg lehet venni.Nekem erről mindíg az jut eszembe "már elnézést a kitérőért" , de egy kicsit érdekelt vagyok benne,mint aki felújít egy régi pannóniát ,akkoriban ,újonnan nem csillogtak,villogtak , úgy mint most felújítás után.
Ma végre olajat cseréltem, Motul 6100 ment az M50B20-ba, pont azon golndolkoztam, sose raktam még bele két egyforma olajat, volt már ebben 10W40 és 5W40 Magnatec is...Dehát a puding próbája... :)
Arra emlékszem, h alul nem sokkal gyengébb, mint az S50-ek, egy ismerősömnek is van 330i-je, 3500-4000-től kezd elmaradni, és 5-6000-től nagyon. De még így is abszolút rendben van, egy sperr kell bele, és nem hiányzik annyira az M3 :)
Meglátom, azon múlik, hogy az októberi határidőig hogy jövök ki anyagilag... Sajnos lassabban jön be pár összeg, így lehet, ha határidőig nem lesz elég készpénzem egy normális M54-re, szart meg nem veszek, akkor inkább tavaszig használok valami négyhengerest...
Azért nem egy rossz motor az az M54. :) Nekem két 5ösben is volt és hibátlanul működött, pedig több százezret tettem bele.
Die 3-Liter-Ausführung M54B30 befand sich von 2001 bis 2003 auf der jährlich erscheinenden Liste the 10 Best Engines des amerikanischen Fachmagazins Ward's Auto World.
Pont ezek miatt lehet, hogy igazat kell adnom Zsoltynak, hogy egy 323ti jobb vétel, ha nincs legalább kétmillióm egy nagyon jó 25ti-re:) Mondjuk abból is kb a tiéd az, amit itthon megvennék, különben az is import. Naponta nézem a hahut, de nem állítanám, hogy az M54 motoros autók között rengeteg jó vétel van... nagyrészük még ingyen sem kellene, mert annyit kéne költeni rá, hogy vállalható legyen.
Az N40-es volt az ami egy rakásszar... Bontottunk egy 316i-t N40-est hengerfejért összeverekedtek :) Főtengelyt dugót hajtókart is elvitték még az olajpumát is... Annyi telefon volt rá mint régen egy TDS-re :)
Állítólag az N42-nél már javítottak ezt-azt, de 2001.08-ig még volt M43TU :)
Az M54 egy elég érzékeny motor az elektromos termosztáttal meg egyéb nagy okossággal :) Sok a szar, jó 30i motort szinte lehetetlen venni...
Olyan bibikről hallottam hogy valami lemezeket kell berakni utólag a szelepfedél levételével a vezérléshez hogy "ne tudjon átugrani". Kicsit fura egy láncos motornál, de szíjjasnál is. Meg hogy eldugul valami szelep a kartergáz vonalon sűrűn, stb stb.
54-est motort szeretnék. Sajnos az S54 még nem aktuális, marad az M54, remélhetőleg az nem rosszabb, mint az M52... :) Gyakorlatilag ez a motorcsalád a legerősebb érv a BMW mellett, mondjuk a Mercivel szemben, illetve, hogy a BMW nem rohad annyira:)
Igen, olyanom nekem is volt, nagyon szerettem az M43-at minden szempontból. Az a bajom, hogy a 2002 körüli 3-as szériában már az N-es sorozatú motorok vannak, amiről azt hallottam hogy sok a tipushibája. Sok BMW fan mondta már hogy inkább vegyek öregebbet a motor miatt. Viszont túl öreget sem szeretnék venni, itt a dilemma!!
Nemrég volt egy '99 E36 316i sedanom, imádtam!! Olaszból jött, kinti lpg beszereléssel. Evett gázból városban 8-9 litert :) Kicsit már sajnálom hogy eladtam, ahová vittem átvizsgálásra a vevő kérésére, azt mondták hogy kevés ilyen állapotú E36 rohangál itthon :)
Viszont mivel sedan volt, a 2 gyerekkel már kicsi :(
Nekem a "rendelésre hozok neked gumit" megoldással van rossz tapasztalatom. Hitegetés, heteken keresztül, majd a nagy semmi. :( Hirdetésből vettem gumikat az E34-re, 17-es méretben 70k volt a 4 gumi 2011-2012-es DOT és mind a négy 7mm-es minta mélység. Szerintem korrekt biznisz volt - nekem a hirdetés jobban bejött eddig mindig.
Ne hirdetésből vegyél gumit, mert tényleg vicc, sokan hoznak Németországból megrendelésre, és ha jó akkor veszed meg, vagy gumis lerakatba ahol tudsz válogatni.
Variáltak vele már rendesen. De a fordulat számot rendbe tudom rakni neked egy átprogramozással.
A fűtésedért meg sok esetben a fűtéscsap maga a ludas. Ez egy mágnes szelep, ami ha nem kap áramot (vezérlést) akkor nyitva van. Vagy megszakadt maga a szeleped (jobb oldali vízkör szelepe) vagy a klímavezérlő meghajtó fokozata ment el. Diaggal be lehet határolni merre kell "bányászni" utána! Ebben is tudok segíteni.
Nem rossz-nem rossz, de eléggé be van ültetve. Sztem ezt már láttam élőben Érden. Esztétikailag tényleg szép, de az a felni nem hozzá való, az, meg az ültetés zavar engem speciel.
Én megvagyok vele elégedve. Jól megy. Simán felveszi a tempót a mai autókkal a pályán. Én most jöttem vele haza egy 2800km útazásról. Jól ment birta a nagyobb tempót a németországi autópályán. Keveset fogyaszt. 6,5-7,5 pályán klímával. 5,5-6 országúton. Városban 7,5-8,5 klímával.
Szeretnék 1 kiss segitséget kérni. Van 1 bmw e36 325 td-m, ceréltem bene motort, belerektam 1 tds-est. Nagyábol minden müködik de a fordulat szám méröm kevesebbet mér. Kb alapsáraton 300 at mutat.másik kérdésem ami már motor csere elöt is volt. az auto kétzonás klimás ha didegre tekerem min két fütéscsapot a jobb oldala akkor is meleget fuj. havalaki tud segiteni nagyon megköszöném. elöre is köszi.
Mikor néztük, azt irta a rá a gép, hogy nem tud komunikálni a vezérlővel.
Arra következtettünk, hogy valszeg tápfeszt sem kap. Valami kontakthiba van, de még nem sikerült megtalálni. Az enyém általában hidegben működik, melegben nem.
ABS+ASC lámpa néha felvillan, és úgy is marad (közbe ABS nem működik). Néha elalszik, akkor jó. Ez mitől lehet? Vissza olvastam, sokan írtak ilyen problémát, de megoldást nem találtam rá.
Mondjuk inkább 4-5 tankot, abból én majdnem fél évig autókázok :). Nincs semmi gond az új gumival csak egy: olyan mint az új autó, borzalmasan túl van árazva és egyszerűen nem ér annyit. Kis méretben, ahol 15-18 ezer forint egy darab a legjobból ott nem kérdés. De itt azért 150-170 ezer forintról van szó a másodkézből 40-50 ezer forintért megvehető szettekkel szemben.
A guminak ami baja lehet az mind fizikai sérülés és ez látszik szemmel vagy kiadja a gép. Amit nem látsz az a kora de azt tudod a dot számból.
Ennek ellenére lehet én is új szettet fogok venni, mert elegem van a sok kamu szar hirdetésből, tapasztalataim szerint a használt gumit hirdetők szeretik a legjobban hülyének nézni a vásárlót.
A családi kismotoros autóra új gumit szoktam venni, mert nincs értelme a használtnak, egy kis autón 70eKm körül elmegy egy michelin új gumi és tényleg pár tank benzin ára, ebben teljesen egyetértek. Nagyobb kerekek már mást tészta 50-60eFt/db az ú,j ez azért már 60L/tankal számolva is több tank, ráadásul a 28-al csak max 7-10eKm-et megyek egy évbe és rámöregedne. Ha évi 30eKm-et mennék biztosan új gumit vennék ezzel sem vitatkozom. De így, hogy csak keveset autózok a bömbivel maradok a kicsit több mint fél tank benzin árú prémium gumiknál, ráadásul van lehetőségem több márkát is típust is kipróbálni.
Igen a szétmálás az nagyon durva, a ledobott tesztalany is már elkezdett repedezni, de amikor egy év múlva lomtalanításkor vittem ki és ráléptem kettéhasadt, na ekkor határozam el, hogy ilyet soha.
Viszont mindig lehet találni 2 év körüli prémium second hand kerekeket töredék áron. Nekem a nyári gumiban a sorren: Dunlop, Michelin, Conti.
nekem érezhetően jobb lett a tapadás, miután mindkét gumiszettet lecseréltem Michelin-ből a legjobbra, nyilván azóta is felriadok hideg éjszakákon, amikor eszembe jut az ára :)
Kisebb teljesítményű autóra simán jó a Barum és társai. De azért 3-400 lóerőnél már nagyon használatfüggő. Én is jártam kopott téliekkel nyáron, de akkor azért elől új nyári volt, így biztosítva, hogy az eleje biztosan ne menjen el sehol, csak a segge, de az biztosan igen :) Ugyanakkor ezekkel a gumikkal nem is volt autópályás száguldozás... Azt csak normális gumikkal lehet.
Valami komoly baja pedig biztosan van. Ez általában a vizes úton való gyalázatos teljesítményben jelentkezik vagy ha minden klappol, akkor másél-két év múlva szétmálik az egész, szó szerint kurva nagy darabok törnek le belőlük :). Én inkább rakok fel valami "second hand" de normális, márkás gumit, mint újat de kínait. Már akkor inkább valami másod vonal, Barum vagy ilyesmi.
Téli szettet vettem most gyakorlatilag újat (Conti Ts850 2012 év végi gyártással), nyári viszont szerintem új kellene jövő tavasszal és igen zsebbenyúlós egy szett új, normális, 17"-os gumi :/.
Előbb-utóbb le lesz csempézve az alja, de előbb valszeg hosszabbítva lesz egy kicsit, h két autó kényelmesen beférjen, meg a motor is. A bringáknak van egy külön része, az is egy bő 10-15nm :)
Érdekes a dolog, személyesen a Dunlopra szavazok, de tavaly nyáron egy kapott felni szetten(Angliából), volt fönt már nem emlékszem milyen nevű Kínai gumi. tesztként kb. 1000Km-et autóztam vele teljesen ok volt, nem volt hangos nem rázott jó volt a féktáv, és esőben sem volt gond vele. Hátsó az 245-ös volt baromi nagyot fogott, de valahogy mindig ott motosztkált bennem a tudat..
Ismerek olyat aki ezeket Németországból hozza, és itthon árulja, állítja, hogy a fejlődnek már és jellemzően ötösökre veszik tőle:)
Ezektől függetlenül én biztosan nem vennék Kínait. Max 3 éves Dunlop gumikat szoktam vadászni hátra, az tökéletes Előre meg mehetúj.
Egyébként persze, hogy van ilyen méretben sőt, sok a kerékbuzi is sokszor azért rak fel kínai fost, mert normális gyártó nem gyárt olyan lehetetlen méretben gumit, mint ami nekik kell az idétlen "setuphoz".
Kicsit paráztam a fogyasztas maitt en olyan 10L/100km-re tippeltem (1999 E36 320i Kombi). Ennek ellenére 8.3L/100km-re kijött. Volt ebben város, pálya, országút vegyesen. Teljesen elégedett vagyok! Ja és pedig most csak felesbe papáztam. :)
Ez az igazi strici autó, nem a sok szürke szar, amivel a kopaszok járnak... Nem értik a lényeget:) Kb olyan, mint a hófehér kabrió ferrari, lángvörös bőrrel:)
Ez az egyetlen topik, ahol legalább részben megértik az autó-nem-vásárlási dilemmáim :)) Nem veszem magamra, tudom, h a topik 80%-a ugyanezt csinálja, csak nem olyan nyíltan :)))) Ma például a heteseket nézegettem, csak még nem volt időm belinkelni:
Vissza is sírom, a mostani szarok mindig ugyanannyit esznek, város-vidék nem számít. Hol itt az izgalom? Csak az állandó szerelés. De az nem izgalmas, gyári új alkatrészt veszek, semmi jó kis dilemma, hogy melyik utángyártott fos szenzoron vagy csapágyon tudok fogni egy fél pizza árát, mert minden egy fél pizza árába kerül:)
Ha véletlenül nem érek rá erre, akkor a topikon nincs más, mint bontott hűtővíz és fékbetét csere-bere :)))
Egyébként a vicc ebben az, hogy tényleg minden nap megnézem a hahut, és legtöbbször úgy veszek autót, hogy beszélek valakivel, akinek van valami jónak tűnő autója, és azt megveszem aznap:) Vagy hónapokig rágom a fülét a tulajnak.
A Favoritot, Focust, a 3.2-es M3-ast, Trabit, Traficot, Mazda 6-ot, a másik focust, KTM-et, a bogarat aznap megvettem, egyik sem volt tervben.
A Rapid, hellrotM3, w353, 518 vagy a régi R6-om meg tervben volt, kapcsolatban voltam a tulajjal hosszabb ideig. Ide tartozik most Oxy autója is:)
Most a kettő között vagyok: a W124-et hajtom hetek óta, Mad Max autója is érdekes, ő sem adta el annó, de az is lehet, h október elején veszek hirtelen valamit, ha az első kettő nem jön össze. Okt 29-én a tervek szerint egy olyan autóval kell elindulnom, amibe min. félévnyi cucc, 3 bringa befér, és fél évig/10.000km alatt elvileg nem kell hozzányúlni.
A topik jó teszt, sok hasonló ízlésű ember van, még ha nem is rakják be az autót, csak bólogatnak rá, vagy kiröhögnek miatta:)
Csak ilyen régi szar M3akra volt pénzetek? Egy rendes M3 tulaj ilyen idős korára 2x cserélt. A szervíz meg fáj mi? :) Amúgy így van, ha van rá pénzed burzsujvagy, ha nincs akkor csak jasszoskodsz. Plusz rnie-nek az első amúgyis gittegylet volt, tehát Ő már csinálhat bármit örökre buzi marad.
Tényleg rnie-t kihagytam, Te megérnél egy külön fejezetet ezzel hogy évek óta _minden_ _kibaszott_ _nap_ úgy csinálsz, mintha délután mennél foglalózni valami autót HA <illessz-be-ide-valami-irreálisat-hogy-ne-fogjanak-szavamon> (illetve az még jó is lenne, de ez mindig fűszerezve van valami dilemmával 2 holt lényegtelen és felejtő típus között :))
Azért amikor 5 autóm volt egyszerre, az sem a racionális kategória. :))) Ok, volt Trabi is köztük, de pár éves Trafic, Fiesta, M3 és az 518...
A mostani autóparkom legalább nem drága, bár ha mindent ideveszek, többek között a 2-3000 eurós bringákat is... .. .. Nos, nem is olyan irreális az M3 :)))
Akkor én meg se merem mondani, hogy hány haviból vettem (sok) :) de remélhetőleg a pályám felfele fog ívelni és nem lefele. Nincs család, gyerek, hitel, semmi. Mikor legyen az embernek irracionális autója, ha nem most :)). Mire a saját igényeimet kielégítően elkészül az autó (=megközelíti) már szerintem a szóban forgó M3 árának a felét meg fogja haladni. Ilyen ez :).
Én havi 600 nettóból nem vennék 5 milla feletti autót. Ehhez konzervatív vagyok (már:)). Az első M3-ast ilyen feltételekkel vettem, de csak 3.6-ért Kevintől, és már akkor is soknak tartottam, h (akkori) hat havi keresetem adom egy közel 10 éves autóért. (és persze se lakás, se semmi :), jól kerestem, el is vertem:)
Ugyanakkor utólag nem bántam meg, bár az autós-motoros költségeim ahhoz képest, ha megtartom az első focusom (akkor 8 hónapos volt, tizenezer kilométerrel), nagyjából egy budapesti garzon árát meghaladják. És a focus lenne kb 9-10 éves, max 150-200e km-rel...:)
Ha valaki mögött erős családdi háttér áll, avgy nagyon kurrens szakmája van, akkor beleférhet, de komoly alap kell akkor, ha 8-10 havi kereset az autó...
az akkor melyik, a 11 gombos? es ahhoz milyen melyre kell matatni? amugy csak erdeklodes, mert ki tudja mit hoz a jovo :) de ha mar ennyire eroltetitek beszelhetunk rola :)))
Miert? Gondolom akkor ebbol full ki van hagyva a check computer resz nem? vagy csak valami fo kabelkoteget kell cserelni? vagy esetleg nem a fullos bord de eggyel nagyobb belemegy?
Nálam ez a mi mennyit ér dolog eléggé relatív. Akármekkora milliárdos lennék pl. soha nem adnék százezreket egy luis vuiton táskáért vagy fél milliót egy aranykeretes szemüvegért. Viszont simán adnék másfél milliót egy svájci karóráért, sőt, többet is vennék :).
Na egy M3 is ilyen, akármennyire irracionális, simán megvenném, ha a feltételek teljesülnének. Viszont ugyan ezt a pénzt már nem adnám oda valami dízel szarért :).
én imádom az M3-ast, de racionálisan nézve nem ér messze ennyit (szerintem egy kocsi sem érhet ennyit ), egy baromi drága hobbi, amivel büszkén meg lehet jelenni és kurvajó vezetni. Ha ezen túlteszed magad, akkor csak örülj, hogy nem ilyen hülyeségre költesz egy talicska pénzt :)
a színe se vészes, bár nem egy feltűnő jelenség így (CSL felnivel azért faszább lenne), úgy 6 millában állna meg szerintem az első szervízzel, átírással, stb, megérhet annyit, ha élőben is jónak tűnik..
Rettenet:) Szükségem tényleg ennyire lenne kb, de ha már BMW, akkor sorhat, benzin... Sokat érleltem, de erre jutottam. A kismotoros BMW-kből pont az esszencia hiányzik, főleg, ha ezeréves hobbiautónak tartott fosokról beszélünk :)
Nekem anno úgy néztük, hogy felemeltük, haver/én lógatta a kereket és a másik fogta, nézte. Leszedtük a porvédő gumit is, biztos ami biztos alapon. Végülis ki lett cserélve a jobb oldali talpas, mindkét gömbfej és mindkét axiálcsukló is :). A kormányműnek semmi baja, pedig a jobb oldali talpas volt már cserélve.
Gábor! Gyűjtsünk. Mindennap a sörünk, pálinkánk, (húúú, tegnap milyen árut hoztam otthonról:D) meg a cigink árát félretesszük, oszt egyszer egy ilyen gyöngyszemet beújtunk, a tesztről meg felrakjuk a zeredményt :D :D :D
mondjuk leallitott motornal kozepallasban mikor jobbrabalra megraztam a kormanyt kopogo hangot adott ki, ha csak egy gombcsuklo lett volna kikopva akkor nem csak kozepallasban kopogott volna igy atgondolva a dolgokat. asszem :)
Ilyenkor bennem mindig az van, hogy csak kicserélik az egyik axiálcsuklót (ami tényleg lóg) aztán azt mondják, hogy koppra felújították az egész autót. Annyira sok rossz tapasztalatom van, már egyből így indulok neki sajnos :/.
a soroksari uti auto klub mellett levo szervizbe vittem, ott neztek at a futomuelemeket, tegnap elott es oda is ma reggel felujitatatni (ok szerelik ki, majd kuldik egy gepmuhelybe)
Iment hivtak, hogy holnap del korulre keszulnek el, javithato a kormanymu es ha jol ertettem a akkor a belso kormanyosszekoto gombcsuklokat is cserelik, mert nem sok van mar nekik hatra (de nem az okozta elsosorban a hibat)
Ez meg csak a koranymu felujitasa jatek, most 60e korulre becsultek az egesz muveletet (ki-be szereles, kormanymu ujitas, gombcsuklok + elso hatso futomuallitas)
A morgo-fureszfogas gumikat meg majd sztem most osszel a kukaba hajitom, a teli szezonig nem hinnem hogy lecserelem oket. (Ha jol ertettem/ertesultem valoszinuleg nem okoz tovabbi gondokat, ha megyek meg vele 2-3 ezer kilometert)
Ha sokáig megyek esőben, vagy abnormális módon szakad, mint pl ma délelőtt egy idő után "átátzik", és a keret belső felén lévő filc utolsó 2cm-re átnedvesedik, és onnan elkezd csöpögni a víz. Kurva idegesítő, mert, ha elkezdem törölni, elkenem a gumi felé, ami az A oszlop végén van, és akkor onnan is folyik már:)
Ez kétségtelen:) Csak nem mindegy mennyi és milyen hiba, a használtautó vásárlás szépsége, hogy két hasonló árú, hasonlónak leírt autó normális szintre hozása nagyon eltérő összeg is lehet.... Általában az a tapasztalatom, hogy minél közelebbi ismerőstől veszem az autót, annál kevesebbet kell rá költeni.... :)
a csapagymizeriabol meg kiderult, hogy a elso gumik furesz/farkasfogasra koptak, tegnap voltam a soroksari uton egy autoszervizben hogy futomuvet allitsak.
Megemlitettem nekik, hogy kicsit kotyog a kormanymu is, ok meg megallapitottak, hogy amig nincs felujitva addig kb folosleges allitgatni a futomuvet, szoval holnap beadom kormanymujavitasra.
Hogy mitol kopott a gumi igy azt nem tudni, de amugy elotte egy gyenge lengescsillapitos E46-on futott, lehet ott indult be a folyamat.
Szoval most van ket kukas gumim meg egy felujitasra varo kormanymu a kerekcsapagy helyett :)
Mindig lehet mibe onteni a penzt, nade par nap mulva nagykoru lesz, elsejetol pedig mar a nemet utakat fogja roni meghatarozatlan ideig :)
Milyen motor olajat ajánlotok? '99 E36 320i. levoil.de oldalon nézegettem. Van erdeti BMW olaj is de van Castrol EDGE FST 5W-30 Longlife is. Vagy esetleg valami másik jobb szerintetek? Tapasztalatok?
hat nem tom lehet meg a normalis mudkoes resze is :)
pl nekem 22 fokra van belove, most mar parszor izombol elkezdett futeni mikor lehuztam az ablakot (mert eszreveszi hogy hirtelen bent 22 fok ala esik ahomerskelt pl 18 fokra, aztan elkezd alafuteni a radiatarooknak :)
csaloka mert azt hinned ez megbolondult, pedig csak probalja a 22 fokot fenntartani :)
benyaszuro nekem 4 hengernel az auto alatt van eleg nyilvanvalo helyen, ha neked is ott van meg fogjatok latni.
Pollenszuro: legjobb tudomasom szerint nem klimasba eredetileg nincs (nekem nem volt anno), utolag tehettek bele, ha jol gondolom a befujo venti kore epul valahogy ez a henger alaku csoda (ez esetben valszeg a motorterbol a tuzfal fele erdemes keresni)
de erre 1% eselyt latok, hogy a nem klimasban benne legyen.
Klimas auto eseten a kesztyutartot kell kibontani es onnen kell a futesboz moge benyulni, majd nogyogyasz mozdulatokkal ki/be imatkozni a teglalap alaku cuccot.
Mert messziről jól néz ki, a közeli képeken, pl. az indexnél már nem annyira tűnik jónak. Ha sor kerül rá, szervezek oda egy topiktalálkozót, had örüljön a kereskedő :)))
Uj vagyok ezen a forumon, (meg) nem ismerem a Tisztelt Tarsasagot.
Bemutatkozasul: vettem egy turheto allapotu, 1993-as E36 320i sedant, M50 B20-as motorral es elkezdtem rendbeszedetni.
Amit nem talaltam elso blikkre az a pollenszuro (nem klimas modell) es a benzinszuro.
A pollenszurot illetoen mondtak mar mindenfelet, azt mondtak h. a klimas-nem klimas modellekben mashol van. A nem klimase (erre mar modtak azt h. van benne, masok azt h. nincs) talan a szelvedo alatt keresendo, de ott meg a helyet sem talaltam...
Es a benzinszuro? A tank mellett igy elsore nem lattam semmi ere emlekezteto targyat... A motorterben keressem?
Először én is ilyen olcsó gagyi emblémát rendeltem, mert hát az csak egy embléma, nehogymá drágát vegyek.
Pont olyan volt, mint amit belinkeltél. A fénykép alapján nem nézett ki rosszul, megrendeltem. Megérkezett, be volt csomagolva nejlontasakba, volt rajta védőfólia is. Örültem is, hogy ilyen olcsó pénzért micsoda igényes árut kaptam. Aztán kicsomagolva, kézbe véve, megvizslatva láttam, hogy ez bizony hipergagyi! Krómszínű béna műanyagra valami kis festékréteg van felvezetve, amit akár körömmel is lekaparhatsz. Gyorsan felraktam Vaterára, és elpasszoltam, ezzel nem akartam az autóm értékét csökkenteni, akkor inkább maradjon a régi kopott, de eredeti.
Aztán hamar megrendeltem a rendes, igazi, gyárit (onnan ismerheted fel, hogy a betűk és a többi krómos rész kicsit kidudorodik). Postával együtt a két embléma 16800 Ft volt. Rohadt drága, hisz csak embléma,nem egy fontos funkciójú alkatrész, de erre a kocsira ilyen kell. Ez van.
Én is most vettem (pontosabban veszek, még nincs kifizetve) kettőt is. Ennyibe kerül, ez van. Havernak a Hondára a piros racsing jel valami huszonezer.
Igen ilyesmi vagy ehhez hasonló reakciót már vártam. :) Igazábol nem veszem magamra, mert körbenéztem alkatrész piacon, és amikor dönteni kellet, hogy '99 E36 320i vagy pedig egy '01-'05 VW Passat akkor azért lett többek között a BMW, mert jobban is tetszett és sok esetben az alkatrész is olcsobb hozzá mint a Passathoz. Tudom jól, hogy egy kocsi pénzbe kerül megvenni, üzemeltetni (ez elött egy '03 Octavia RS volt csak kényelmetlen volt). Szóval mint irtam is nem a pénz ami miatt nem szeretnek kiadni 8000Ft-ot egy emblémára. Ha valami más alkatrész lenne nem gondolkodnék tul sokat. De egy embléma...Persze ez is lehet csak belölem vált ki ilyen érzést. Még nem vagyok a fanatizmusna annak a szintjén mikor egy pl.: szelepsapkáért is kiadjak több 1000Ft-ot. :) Söt igazából tutning mester sem vagyok. Jobb szeretem a gyári állapotu kocsikat. Ugy ahogy azt a tervezö megálmodta. Viszont mivel a mostani embléma le van kopva igy cserélném. Ilyen egyszerü. Azért gondoltam megkérdezlek titeket, mert én itt már körbe néztem és (mint általában) itt eléggé el vannak szállva az árakkal. Persze akkor már én is szarnék bele ugymond ha svéd fizetésem lenne (640.000Ft netto), de nem igy van.
Köszönöm a válaszoat. Akkor ilyen kinai emblémát nem veszek. Esetleg valami külföldi oldalt nem tudtok, ahol barátságos áron lehet venni jó minöségü emblémát? Azért külföldit mert svédben lakom. Esetleg posta is szóba jöhet.
komolyan mondtam pedig, ott egy csúszásnál volt bő 1 másodperc korrigálni, az M3-nál ennek a töredéke, észnél kell lenni, jó reflexek nélkül biztos a baj.
Pszihésen nyilván beleszámít, hogy a 320i pont a tizedét érte, mint az M3 :)
Nem is az a para, mert tapad sokáig, hanem ha játékosan el akarod engedni a seggét. A GT86 eleve nem erős, lassabban történnek a dolgok, és utána kontrollálható, a keskeny Prius gumi miatt kisebb sebességnél megy el. Az M3-asnál pl a dobogókői úton még olyan tempónál van tapadás, ahol nem is szeretném, h elengedjen, mert az hirtelen és rosszindulatúan teszi - a GT-hez képest persze.
Nem azt mondom, h az M3 nem nagy élmény, és kezelhetetlen, hanem hogy a GT86 sokkal jobb ebben. Amugy meg egy lelketlen négyhengeres gyenge és csúnya fos:) Mindig sok autó között vacillálok, de ahhoz képest, hogy hány ezer típust gyártanak, hányféle motorral, elég szűk a játéktér, és nagyrészt BMW/Mercedes, ami érdekes, és pl nasszer kedvéért a fabudik nem.
A sperr nélkül az autó nem ér semmit, csak egy öreg, kicsi benzintemető:))). Sperr-rel pedig egy igen jó élmény autó, ami annyira erős, hogy hétköznapi ember számára is kezelhető. Számomra elég kontrasztos volt, hogy a 200le-s GT86-ot 2-3 km után magabiztosabban tettem el közúton, mint az M3-ast összesen közel 60.000km után... Azért egy E46 M3 még kéne, a hangja miatt, de valszeg a környékünkön (Pilis, lepencei, visegrádi út) a compact kezelhetőbb...
Matrica leszedhető és természetesen a lámpákon is csak sárga matrica van :)
Találkozóra lefelé 1-2 helyen haladósan mentem de visszafelé szigorú 100-110 volt betegség miatt :) Nagyon gyorsan meg úgyse lehet vele menni mert 210-nél 6800-at forog és azt mondja da-da-da-da-da-da-da-da-da-da :)
A tuning cuccokat is kilehet szedni, vagy egy részét, pl: sperr, fék stb...
A sárga lámpa tetszik, a matrica minusz 100.000, a kis zászlók, és a találkozóra járás szintén:))) Kérdés, hogy mi a kiindulási ár. Egy hathengeres kompaktot lehet, hvennék a Merci mellé is, vagy ha nem jön össze, helyette. :) Mondjuk akkor a bogárnak rezegne a léc.... Főleg a helyhiány miatt...
Nem ismerem ezt a konkrét gyártmányt, de nem sok jót hallottam az utángyártottakról, állítólag pár év alatt szétszedi a nap. A gyári tényleg nem olcsó, de 15 évig nem kell cserélni.
Igen ez egyértelmü volt számomra is. Már csak az ára miatt is 1200ft. Egy Schmiedmann oldalrol rendelt meg 8600ft. De nem gondolom, hogy most egy emblémanal olyan nagyon számit hogy eredeti-e vagy sem. Biztos nem karton papirból vágták ki. :)
Ezt néztem ki. Csak lepattintom a régit (9óra és 3óra) majd be az újat?
Más. A szervó olaj tartály koszos, olajos. De semmi más csak az. Lehetséges, hogy még anno több olajat öntöttek bele és igy a kupakon lévö kis nyiáson(gondolom szellözö vagy túlfolyó) kifolyt az olaj és ettöl koszos? Amugy '99 E36 320i Kombi.
egy nagy tábla kekszes milkáért viheted, xv ker amúgy :) fél óra munka van vele, itt-ott még látszódik, hogy az előző tulaj zseniálisan kifújta a sárga indexet pirossal, amit én kitakarítottam, de még a szélén itt-ott látszódik a nyoma, kell hozzá némi higító és egy fülpiszkáló.. amúgy hibátlan, check controllos.
Ez az igazi luxusérzés, hogy valaki ennyit tudjon menni egy drága és drágán fenntartható autóval, nem a lakótelepi dísznek tartott 2.5 tdi A8 :))
És azért understatement is, mert valszeg ennyi idő alatt egy sokkal látványosabb 7-es BMW vagy 911 sem került volna sokkal többe, és ez csak egy polgári kinézetű E36...
És 2.5m-ért van egy 3.8-as M5, 1992-es, de olyan régi M-est már nem merek venni a szokásos használatra. Pedig falun belül maradna, most is Tahi tulaja van :)
Most néztem az M5-ösöket, mindegyik annyit futott, és mind kb 3-3,5m, ami jobban néz ki. Ez a varázslat!:) Ahogy láttam, E46 M3 az 5 millió körül van még mindig, ami vállalható. Lassan a V8-ak olcsóbbak lesznek :)
Az mitől van, hogy egyszer van fűtésem, egyszer nincs. Pontosabban: általában nincs, és nagyon ritkán van. Az elkövetkező hónapokban általában kelleni fog. Mi ez, fűtéscsap? '99 E36 compact M43B19.
Két féle vese létezik.
A kisvese a '96 előtti autókon volt. Ez úgy néz ki mintha sűlyesztve lenne a bajuszlécbe.
A nagyvese a '96 utáni autókon volt gyárilag. Ez jobban kiáll a bajuszlécből és vastagabb a króm kerete.
A kisvesés bajuszlécbe csak a kisvese passzol és a nagyvesésbe pedig csak a nagyvese.
Ertem mar mire gondolsz igazad persze. Ilyen szempontbol probalok ra figyelni, gatlok cserelve lettek nem egeszen ket eve, szilenteket, toronycsapagyakat fel-1 evente mikor szerelonel vagyok atnezetem, hogy nem log-e valamelyik, 3 eve mikor vettem az autot eleg sok ki lett cserelve.
Jovo heten valszeg besuritek meg egy futomu allitast (ellenorzest) is, azt mondjuk nem tudom mennyire gaz, ha a csapagycsere elott meretem be, en ugy gondolnam a csapagycsere nem valtoztat a futomu allasan, szoval nem gond ha elotte allitjak es utana cserelik.
Találtam szép veséket -nekem "tuning" fekete van sajna-, de 98-as coupe-ról, az simán jó az én 95-ösömbe, vagy felejtő? Ha jól rémlik, nem lesz jó...:(
többek között azért, mert attól, hogy a bal oldali összekötő vagy gátló még jó, az nem jelenti azt, hogy az újhoz képest nem szar. Pl. Egyik gátló 20%, a másik meg 45%. Az alkatrésszel azt fogod elérni, hogy a még éppen nem szar fog kiesni legközelebb. Az lesz a gyenge pont. A két jó alkatrész között megoszlik a terhelés, amikor jelentősen eltérő az állapota, a gyengébbik úgyis hamarabb kifingik. Persze, lehet spórolni, de úgyis ki fogod fizetni azt is nemsokára, lehet hogy más is szarrá megy miatta, nem éri meg szerintem. Ha az egyik szilent kiszakadt, a másik meg még éppen nem, azon már nem érdemes spórolni. Hátsó csapágyaknál ugyanez. Nagy kerék, széles gumi, ha vmi barom ráadásul felrak rá egy kis ET-vel megáldott kereket, hamarabb szétesik, nem ott terheli a csapágyat, ahol eredetileg kéne.ha az egyik már recsegve forog, akkor a másik is morogni fog nemsokára. Nincsenek csodák. Pl. vettem készletet, 14k volt. Egyenként pedig mondjuk lehetett volna talán 7-8/db... Úgyis szét kell szedni, kerék le, akkor már legyen ott a tudat is, hogy tökéletesnek kell "lennie". Amúgy az alkatrészre ott a garancia. Az sem rossz.
Nem szeretem ha apró gyarló dolgok miatt pl. a BMW márkát kezdik el szidni, mert milyen szar, hogy még pl. kitisztítani sem lehet, ha amúgy is van képe elromlani. :)
Az adattáblán nem szerepel az összetétele, de mivel 90%-ban alkohol származékot tartalmaz (vagy valamiféle zsírodó vegyületet) nem javaslom ezeket.
Kivéve ha ismered a felépítését (vagy is gányoltál már szét a tisztítani kívánt eszközt mechanikai ismeretszerzésből :o)) és esetleg úgy tartod, hogy az érzékeny részre ne folyhasson be saját felelőségre megteheted.
DE!
Ha jól sejtem neked nem ilyen potis légtömegmérőd van hanem a hőfilmes, vagy is ennek egész más a felépítése. :D
Viszont erre semmi ellenjavaslatom nincs, de ez csak a tapasztalatlanságomnak köszönhető, nem azért mert tuti nem bántja. ;o)
Nem csak fordnál, de volt egy széria ami tipikusan így működött, hogy gyanúba került, kitisztították és utána lehetett kukába dobni!
A felépítéséből adodóan ez ugye egy potméter, vagy is egy ellenállás pálya van felvíve egy kerámia lapkára és egy speciális zsírral van kikenve ami kell oda!
Ha átmosod az eszközt, akkor bejut az oldószer a mechanikai porokkal is oda (ahova nem kéne), félig kimosva a zsírt, elvegítve a jó képességű polir anyaggal és kész a kontaktliba ;o)
Nem ford, minden hasonló felépítés így viselkedhet.
(Ha így veszem hasonló kontakthiba kerül elő (csak ott nem a tisztító anyag végzi el, hanem maga a száraz gázolaj az apró szilárd anyagokkal) az adagolóba is. Még hogy a dizel problémás ;o))))) )
en voltam naluk, hogy deritsek ki miert remeg meg neha alapjaraton a motor, nezegettek 2 orat azt azt mondtak ez ilyen es nem is lesz jobb, huszonpar ezret meg kifizetettek.
Jo arnak tunik ugy dontottem, ha uj, eredeti fasza SKF csapagyak, akkor kellenek parban is. Ha csak egyiket is kell cserelni majd jol jon meg a masik is egyszer. :)
mondjuk én kerékcsapágyat, gátlót, kormánygömbfejeket és szilenteket csak együtt cserélnék...talán kerékcsapágyat elöl még nem cserélnék párban, de hátul biztosan együtt cserélném (hajtott kerék).
vkinek E36 sedan, touring, compact gyári HELLROT vagy hasonló jobb első sárvédője van esetleg?
Veled értek egyet, igazából rutinos autószerelők is azt mondják, hogy ami jó, és belátható időn belül nem akar elromlani azt nem szabad kicserélni, lehet, hogy amit beleteszel fele annyit sem fog bírni mint ami benne van.
mert csak azt hallom hogy valami bug-huhog, es nem tudom megallapitani honnan jon, legutobb a hatso kerekcsapagyak adtak ki ilyen hangot, de allitolag lehet a difinek is ilyen hangja ha doglodik (gondolom szinten valami csapagynak)
Attól függ honnan folyik. Ha a csöveknél akkor általában elég a gyári vicc bilincseket lecserélni tömlőbilincsekre, amiket meg tudsz normálisan húzni. Nekem ennyi volt a gond.
Az a baj, hogy mindíg van valami apróság, ami azért sokba kerül:( én most jövőre halasztottam ezeket, cápázni akarok:) egy dolog van azért, elkezdett a szervóból gyöngyözni az olaj:( Gondolom valami tömítés, még nem volt időm megnézni.
Jaja, nyomatom rendesen. Van egy két herpesz az is meg lesz szüntetve, ez-az újrafényezve meg ilyen apróságok, rálocsolok néhány minimálbért az autóra megint :).
A BJ platform, ha jól tudom a Mazda 626-tal közös, nem a focus-szal. A 3 ajtós végig 250 cm-es tengelytávú, az enyém is az, azért hasonlítottam őket, a többi valóban 260.
Az első S40 az Carisma, ne keverjük ide. A második focus, második S40 és Mazda 3 a közös:)
szia, ez jol hangzik, eredeti tenyleg? ha igen akkor valszeg kellene! (kicsit kesobb fel is hivhatlak, csak most rohanok, illetve meg ki kene zarnom, hogy ne a difi huhog-e :)
Ezt a padlólemez közös témát valahol azzal kapcsolatban hallottam, hogy a Ford konszernben volt akkor a mazda és a volvo is. A Mitsubishi nemigen tartozott ebbe ha jól emlékszem, nem tudom miért is vettek volna külön padlólemezt neki a Carisma-Volvo S40 házasításhoz. De inkább nem tudom és elvonul HP inni. Ma este stop! :D
Na megnéztem, a BA tengelytávja 2605 mm, a BJ-é 2610 mm, az I. focusé, 2615 mm.
De anno valahol hallottam ezt a közös padlólemez témát. Mind1, nem lényeg, de az 5 mm, az nem egy kategóriát jelent.:))) tehát focussal egyforma. Amúgy off témában mindenki aszond, amit akar. én iszok egy HP-t, reggelig még kimegy.:D :D :D
Navazze, majd kioktatlak mazdából! (mint ex mazdás) Namármost amit gyanítasz, az nem jött be. A BG sorozat volt '94 végéig. Ezt követte a BA sorozat, 98 szeptemberig gyártással. Nekem ebből volt sokáig, ill a volt feleségem mai napig használja a szinte utolsóként '98 szeptemberében forgalomba helyezett BA 323-asomat.
Ezt követte rögtön a BJ sorozat, ami a '98-ban megjelent focus padlólemezére - azonos tengelytávval!, és az első Volvo S40 padlólemezére készült. Nem hazugság, ne hasonlítsd a fiestával, nem is érdemes. A BA-m kb pont akkora, mint az Ákos haverom BJ-e, és közel se egy méret a fiestával, viszont a focus 1-el igen! szép nagyótó belülről- is, a kategóriájában. Egy számmal nagyobb a fiestától Rni barátom. Vigyázz, ebben ölre is megyek!!! :D :D :D
Az a Mazda 3. Mielőtt még benéznék valamit:))) A korabeli S40 pedig Mitsubishi Carisma, és Gentben készült, Belgiumban. Akkor még a focus (1) külön modell volt teljesen ezektől.
A 99-es mazdát 94-ben mutatták be, 250 cm volt a tengelytáv (248,5 a fiesta), a keréktávolság 146 vs 147 a fiesta. A háromajtós 323 10cm-rel hosszabb, mint a 2005-ös fiesta, ez nagyjából a csomagtérben érződik, elől talán nagyobb is a Fiesta, erre sajnos nem találtam hirtelen adatokat :)
Khmmm! A 323-as mazda a ford focus, volvo S40-el azonos padlólemezre készült. Nem hinném, hogy fiestéval azonos méretű az utastere, valamit benéztél. De sztem elég már az offolásból. :D :)))
Ajaj, akkor már megint jól belehúztál, tavasszal akartam egy hasonló játékot, de nyaralásra kellett. Sajnos az apróságokra is el lehet szórni egy valag pénzt:(
Nem itt akarom eladni, de az öt évvel öregebb, mint a Fiesta, méretben meg kb ugyanakkorák, legalább az utastér. Mondjuk most 95-ös autót akarok venni annyiért, amennyiért már van 10 évvel fiatalabb Fordeo, mégsem azt veszek... Szóval nem csak a kor számít, ez igaz.
Hát, ez így tényleg húzós. Mindegy, az vígasztaljon, hogy én most minden féle kedvezménnyel majdnem 100 rongyért veszek műanyagokat meg egyéb biszbaszokat :) (hűtő alatti burkolat, új vastag díszlécszett, ilyen support, olyan support, emblémák meg amit még kihagytam).
Jövős -menős autóként volt egy ibizám, 1.2 12v háromhengeres , teljesen újonnan vettem , igénytelen ,négy év alatt 80 000-et tettem bele , semmi gondja nem volt,
a fogyasztása brutál jó volt , nem versenyautó,meg olyan a hangja mint a varrógépnek, de bátran ajánlom.
szerelom mondta, hogy 10e bir ki a golfjaban legalabbis annyit tudott, ez velemenyem szerint ipari selejt akkor, sztem hatulrol a gyari SKF-eket szedtuk ki meg iden.
(pedig ebben az optimalban biztam, mert elvileg nemet ceg nemet gyartas, es meg lett volna 12ezerbol darabja...)
valami jo tipp vagy forras, nem cserelt meg senki elol csapagyakat? :)
az van, hogy elore kerekaggyal egyutt kell megvenni ezt a szemet csapagyat, a hatsokat nemreg csereltem FAG-okra, de azok kb 10e bol megvolt darabja.
elso csapagyak:
SKF: bargyu auto es unixnal is forintra ugyanannyi, 30% kedvezmennyel: 53.151 Ft x 0.7 = 37.206 Ft / db
FAG: bardi: 37.501 x 0.7 = 26.250 Ft / db, unix: 36.937 x 0.7 = 25.856 Ft /db
ennel nem igazan lattam olcsobbat, illetve ha darabaj ezer forinttal olcsobb akkor nem szaladgalok kulon utana, mert ezeket a szerelom tujda ennyiert hozni.
E46, Z3-ba ugyanilyenek kellenek, bontottat valahogy nem akarok venni csapagyakbol...
Faternak C corsa van,7. évet tapossa,újonnan vette,eddig a legnagyobb baja az volt,hogy a magnó lemerítette az aksit :) de fater kb 10ezret megy vele egy évben,úgyhogy a maga 70ezer km-e az semmi...Egyik ismerősömnek a duplája van benne,és ő már kicsit panaszkodik,hogy ezt meg azt kell benne cserélni,bár szerintem csak skót,és nem akar az autójára költeni...
mi egy 2000-es évjáratú Bravot cseréltünk Honda Jazz-re 3 hónapja, mi nagyon szerettük (10évig használta barátnőm), az utolsó 2 évben már minden elromlott rajta, de előtte nagyon megbízható volt
Múltkor választottunk mazda 323-at a haveromnak, 99-es. Teljesen OK a gép. kiváló futóművel. Almera nagyon buta autó, mazda fényévekkel előzi sokmindenben.
Haverom 470-ért vette, 99-es, a vízpumpesz cserén kívül egy központi zár javítás volt, mintegy 18 ezer Ft.-ot kelle költenie az átíráson kívül az autóra. Vezérlés cser is volt rajta nemrég, dokumentálva és nem neppertől, hanem gazdától vette. Sztem neked is ilyen kell.:)))
Naja állapotot vegyél.Marcselló ötlete is megfontolandó.De kiskocsinál sokat számithat a tartály által elvett hely.Jó mondjuk pótkeréktartály+defektjavitó.
C corsa is felmerült de én sem tudok róluk se jót se rosszat. Szerencsére nem konkrét típust fogunk keresni, hanem lehetőleg jó autót és olyat, ami a lehető legkevesebb típusbetegségtől szenved. Aztán ha meg nem jön össze a melóhely, akkor kútbaesik az egész terv. Én viszont inkább szeretek előre felkészülni mindenre és legyen felesleges, minthogy utána kapkodni kelljen, mert abból sok jó ritkán sül ki.
C Corsa ismerősnek volt, kb 40-50e km után a futómű már kopogott, mint egy ezeréves BMW-ben:) Amúgy jó kis autó, nemrég adták el 800e körül, 40e km-rel :)
Egykorú és nagyjából azonos futásteljesítményű a Fiestával. Az egyiken volt kb 20 hiba, szerelnivaló, a másikon 1.
A fehérrel több gond volt, ez igaz, de az ment 270.000 km-t, és a pap bácsit nem zavarta a zörgés, engem igen. Így azon meg ki lett cserélve minden kis lófasz, hátsóajtó zártól az ülésekig, burkolatok, futóműelemek bőven. De sosem volt olyan hibája, mint a Fiatnak, ami az üzembiztonságot befolyásolja... azaz elektronika, szétrohadt kipufogó, gumi és műanyag alkatrészek törései...
A Stilo egy borzalmasan elrontott autó, azt senkinek nem ajánlanám. Tizenéves autókon általában mindig lehet találni valami csinálni valót, ez nem a márkától függ.
Ha vásárlásra kerül a sor előre látom, hogy bele fogok őszülni. Megnéztem pár autót hahun, hát a nepperes autóktól borsódzik a hátam, magánszemély alig hirdet és mind túlárazott meg fos. Nem mondom, hogy csodát várna az ember ennyi pénzért de azért na.
Múlthéten találtam egy viszonylag szép 323-ast meg egy almerat is, be szerettem volna nektek linkelni de nincs meg már egyik se :(.
Öcsém vett egy 100.000-et futott, első gazdás Stilot 3 éve. Nem mondom, h sokat költött rá, talán 2-300.000-et, de az autóval mindig van mit csinálni :))) ÉS azért ahhoz képest sok mindent cserélt, csak filléres tétel az alkatrész, leszámítva, ami kurrens, pl. tanksapka, az bontva is párezer ft, egy darab műanyag. Ehhez képest a (nem eladó, klímás) Fiestának, ugyanolyan idősen, ugyanannyi km-rel volt ez a rugótörése, a gyári rugó volt pár ezer ft, párban cserével együtt 20e körül rémlik. Ja, és az akksit is cseréltük, de azt fölöslegesen, csak biztonsági okokból.
A II-es Puntót én messzire kerülném még a facelift után is, pedig nem vagyok teljesen fogalmatlan Fiatos kérdésekben. A szériavégi Bravok/Bravák viszont nagyon jó kis autók szerintem, pláne az átdolgozott (hosszú löketű, EU3-as) 1.6-ossal, de városba az 1.2 16V is teljesen jó.
Semmi gond, jöhet minden :). Én személy szerint fosnék a fiatoktól de elég sokan szokták őket ajánlani, ezért került képbe a facelift punto is. A bravo elég hülyegyerek autó képében él lelki szemeim előtt, ezért eddig nem foglalkoztam vele.
Elnézést, hogy belevau, szériavégi Fiat Bravo/a esetleg? A jelzett összegért már a legdrágábbak közül is válogathatsz, amik igen tisztességesen fel is vannak szerelve. Nincs velük több gond, mint bármi mással abból az időből, alkatrészek filérekért, jól is szerelhető. Nem egy E36 persze, de azért messze túl a Corsa-Fiesta-Micra vonalon, és nekem pl. egy ilyen sokkal inkább bejön, mint egy Astra G.
A maci swift (gömbölyű) még drága és igazándiból nem is takarékos, a vagoner meg az ignis... nemár :). Valóban nem (lesz) egyszerű a helyzet. A videót még nem láttam de most pótolom, köszi.
Jók vagytok, beszélgessetek csak, erre számítottam :). Egyébként az e36 316i compact itt is felmerült :D. Csak a láncos.
Bakancs micra sincs sok sajna. Corolla, esetleg Corsa. A corolla egyébként nagyon jó autó, a békaszemű vagy annak a faceliftje jöhetne csak szóba ennyiért, bár lehet még azok sem férnek bele.
Egyelőre csak gyűjtjük (inkább gyűjtöm) az infókat, felmérjük a terepet. Ha megkapja az állást, akkor viszont lépni kell valamit, mert én a X. kerületbe egy-két hétnél tovább nem engedem BKV-zni :).
Én Fiestát vennék most is. Egy klímásat már lehet venni 7-800 körül, a másik fiestánkban van 100e km, volt egy rugótörés, kb 10e ft és más semmi, 8 év alatt. Városban a forgalommal haladva nekem 7 liter körül evett, hétvégén, hosszabb utakon kevesebbet, télen, 1-2 km-es utakon többet. Országúton forgalom tempójával 5-6,5 liter. Az 1.3-as kétszelepes, agyonüthetetlen motor, az 1.25 kevesebbet eszik, de nem nyomatékos.
Ha nem ezt, akkor a legjobb bakancs micrát vennék én is, esetleg Puntot, bár az költségesebb fenttartásban. A régebbi Yaris lehet még jó, ha nem ffinak kell. vagy egy 316i compact :)
Volt pár éve egy 5 éves opel g astra csereautó nálam (Nem romlott el a stift csak valaki viccesen kilazitott egy fékcsövet,és garis volt még)
Kelletlen a váltója, toronycsapágy átment fekvőrendőr hangjelzésbe,a kuplungpedál fél méteres utakon jár.'1.6 -os létére ment legalább mint egy erősebb kispolszki.Igaz kombi volt
Ecotec motorok kezdeti szériáinál lehetnek gondok a vizpumpa/vezérlés környékén.Amúgy egy igénytelen fos és százszor inkább mint a clio.
Nekünk G Astra 1.4 a szaladgálós a feleségem használja nagyrészt, nagyon szereti. Vidéki városija 7,3 körül van. 70eKm ként, cserélni kell benne vezérmű szíjat, benne van a szettben a vízpumpa is, kb 23eFt és Te is meg tudod csinálni:)Ebben az intervallumban kell gyertyát is cserélni mert különben elfújja a trafót és sajnos egybe van öntve a 4db:) Egyébként semmi nem kopásból eredő hibája nincs. Én mondjuk 1.6-ot vennék.
Egyébként ami előnye: ennyiért nincs olyan autó, ami nem rohad. A klíma max pár nagyon meleg napon hiányzik belőle. Tudom, mert jártam ezzel is, meg van egy ugyanilyen klímásunk is, ami az enyém volt pár évig.... Mostantől júniusig nem kell bele klíma biztosan :)
Két baja van: fapados és sok benne a km. De amúgy én sem vettem drágán, olyan 850-be volt, mire rendbe raktam:) Most sztem járós autónak patent, ha Bp-en maradok, megtartom. Vidékre nem kell, ide elég a bogár, plusz télen nem szeretnék itt lenni.
Amikor a 25. szoftverfrissités után se lett jó az egyik 1.4 16 techrun, szóltunk az ügyfélnek hogy itten a csere clió de külföldre nem lehet vele menni(2001)
Válasz:- megőrültek?ezekkel bp határát nem merem elhagyni
Ja igen, azt elfelejtettem leírni, hogy a klíma az egyetlen "extra", amiről nem mondanánk le. Egyébként ez a fiesta tényleg olcsó, 1-1,3 körül mennek. Mi a baja? :) Fastra rohad, G már okés lenne, nem tudom fogyasztása hogy alakulna itt a nagy faluban, az 1,8-as A4-nél is kíváncsi lennék erre. A recska swifttől azért biztonságosabb kellene.
Amikre én gondoltam: Mazda 323, Nissan Almera, Fiat Punto facelift 1,2 60 ló, gömbölyű clio 1,4 16V (ha jól tudom trafóproblémás és ezzel ennyi), talán ennyi.
Brrrr, a hideg kiráz ezektől. Mondjuk attól is, ha a sajátommal kellene nap mint nap pesten járkálni.
f/g astra? nem egy nagy elmeny, de eleg occsoak, sokminden nem hiszem hogy tonkre tud menni benne, ami meg igen azt szigeteloszalaggal/wd40-el megoldod az utszelen :)
Nekem az egyetlen off topic autóm egy A4-es volt, Avant, 1.8 szívó. Halál igénytelen, filléres alkatrész. 290e km-rel 450e-ért adtam el mielőtt beleültem a mostaniba. Nagyon jól járt vele aki megvette. Merem ajánlani, praktikus jószág:)
Off topic: lehet az asszonynak szüksége lesz valami városi (BP :/) fillérbaszó autóra. Keret 700e, amibe nem csak az átírás költségeinek, hanem a kötelezően elvégzendő szerviznek, továbbá egy-két kopó cucc cseréjének is bele kellene férnie. Csak benzines. Nekem van pár ötletem de hátha valakinek a fantáziájában felbukkan valami titkos tipp :). A "kicsit többért ez meg az van" hagyjuk, már így is kintebb van a határ, mint kellene.
Ezeken a kepeken levo autok mar mind e szeria(93-95).Nekem w124 van. Bor nincs (nekem nem is kell) De szintszabalyzos hatso futomu(nem ul a segge ha telerakom)sperr!!! erositett ulesek (nem huppansz bele mint a tobbibe)95 literes tank egr turbo katalizator(emiatt kek plakett)van.175 e km vegig szervizkonyves. Ilyen vagy ennel szebb allapotban van (rozsdamentes)ugyhogy nem elado:))) de amugy ezek az autok ilyen allapotban es km el 1.5-2m kategoria es mint a szep e30asok olcsobbak mar nem is lesznek...
Jövő nyártól már aktuális lehet, ha hazaértem a kiküldetésből (ahová saját magam küldöm :), illetve onnantól egész addig, amíg be nem esik a garázsba egy sperres sportautó :)
Köszi. Sajnos tárhely problémák miatt nem lehet letölteni semmit. Esetleg neked nincs meg? Vagy valaki masnak? nicknevem kukac gmail pont com cimre jöhetne. Köszönöm.
Ha ehhez hasonló felszereltségű és állapotú, automata, klímás, bőrös, tempomatos kombi, akkor érdekelhet:)))
De ha ez nem jön össze, akkor csak valami 10 év körüli BMW lesz, felszereltség miatt hajlanék az 525da felé, egyébként meg a benzines hármasok felé. Október végéig kell a nevemre venni a választottat, szóval kivételesen nem csak végnélküli álmodozás...
Nem gyári, egy amerikai tuning cég készíti, elég hosszú a fícsörlista, illetve néhány változtatást pedig én kértem bele. Nyilván nem magyarok csinálják, azokra az e36-om sem bíztam volna :) néhány dolgot én magam is felprogramoztam már a kocsin, de a motorvezérlőbe hexákat irogatni, főleg úgy, hogy tudod is mit csinálsz.. hát az már egy más szint.. A folyamat amúgy úgy néz ki, hogy küldenek szoftver, kiolvasom a jelenlegi DME tartalmát, kiküldöm nekik emailben, majd ők azt módosítják és küldik nekem vissza. űrtechnika.. :)
2-3 év alatt azért meg tud telni a pollenszűrő mögötti rész mindenféle falevelekkel meg szennyel, attól függ hol parkolsz illetve merre és mennyit jársz. érdemes évente tisztitani, főleg a beáramló levegő mennyisége lesz jelentősen jobb. évente érdemes legalább a retket kiszedni mögüle
most rendelek bele új ECU-t, amivel az SMG gyorsabb lesz és nagyobb gázt ad minden visszaváltásnál. Bár vérzik a szívem ennyi pénzt adni egy szoftverért :)