most aszthiszem ismét sikerülni fog Hétfőre megcsinálnom az agymosást ;(;(;(
alapozás rendesen meglesz addigra...füles bekészítve az ágyam mellé...pusztító hangerő...hulla fáradtság...kezdés akkor, amikor már nem bírom nyitva tartani a szemem...izzadtan ébredés, miután feleszmélek, már kitudja hanyadszor egy rémisztő hangulatra...majd észreveszem, hogy enyre jobb és jobb...forog, hánykódik a világ...undorító....azthiszem hánynom kell...aztán sikító dermedtség, és közöny...elég volt! füles le!...Hétfő van. Ugyanaz megy megint, még mindíg.
Codec és lejátszó is van benne. Ha ezekkel sem megy, akkor valami nagyobb gubanc lehet abban a PC-ben. Legrosszabb esetben (ha nagyon fontos) egy formatálást és Windows újratelepítést javaslok.
A zene mindigis divat kérdése. Lehet, hogy igazságtalanságnak tünik, de igy van.
Pláne egy olyan régioban, ahol a gazdasági helyzet majdhogynem választásra készteti a vásárlot, hogy melyik CD-t vegye meg, vagy melyik koncertre menjen el. Csoda, hogy irigykedünk? Nem. Csoda hogy személy szerint én csak a nevét ismerem a felvonultatott zenekaroknak? Nem érdekel. A HIM koncertet sem hallgattam a Szigeten végig....unalmasnak itéltetett számomra. Ennek ellenére, ha két Cure koncert lenne Magyarországon, mindkettöre elmennék akkor is. De egy sincs -egyenlöre- azaz továbbra is csak irigykedem én is. Iródjon ez a szüklátókörüségem számlájára. Ez van, gyarló és müveletlen vagyok az biztos. Föleg zeneileg. Mindenesetre bele kell törödni, mást ugysem tehetünk.... majd megyünk szomszédolni esetleg:))
elektromos gyalogos
"A PECSA-ban a Creatures (Siouxsie és Budgie) koncerten voltunk kb 300-an, mégis fergeteges hangulatú koncert volt"
Bár a Curenak is lenne egy hasonlo koncertje....de attol tartok, ez a nem gazdaságos kategóriába tartozik a mo-i szervezök szemszögéböl. De mért gazdaságos 2 DM koncert? Hisz ök is sokat kérnek... S ha 5000 cureossal számolunk, az miért nem elég... Vagy kockázatos? Ja, nem divatos ma. sem.
Elkeserit és irigykedem. Aki másképp érzi, szoljon.
S hozzátenném, hogy a csendes rajongók körébe tartozom, aki még az összes dalszöveget sem tudja végig... nem voltam a 89-es PECSA koncerten sem (bocs, az érdeklödésem lemaradt 2 évet), és a mai napig sem nem rendelkezem még 100 cd-vel sem. Lehet kategorizáln, hogy melyik rajongo hova tartozik, ki a nem normális. De könyörgöm, fontos ez?
Hatalmas tiszteletet ébreszt bennem, aki mindezekkel rendelkezik, idöt, pénzt nem kimélve, vagy a Cure kedvéért tanul, tanult meg angolul.
Letöltöttem a Lyukas videót, de a hiba a gépemben van, mert nem tudom megnézni.... Szedtem hozzá codecet is netről, de akkor sem.... Szóval, ha vki megtudta nézni, lécci küldjön nekem codecet, playert , vmit, hogy én is nézni tudjam!!!! LÉCCI!!!!!!!!!
Nem akartam ám ebből vitát robbantani,pláne nem primitív módon tenni mindezt.
De úgy érzem,sikerült.
Én csak hangot adtam ama véleményemnek,mely szerint túlságosan egy kalap alá vették Magyarországon a Mode-ot és a Curét.És a Mode túlzott hypeolása miatt,a Cure nagyon háttérbe szorult.Nézzük csak.
A Depeche Mode jövőre 2 koncertet is ad nálunk.Ellenben nem látok esélyt a jövőben egy esetleges The Cure koncertre.Ezt a szervezők a túlzott érdektelenséggel magyaráznák meg,ebben tuti biztos vagyok.
Gábor azonban meghazudtolhatta volna önmagát ezen az estén,és nem nevez sorozatgyilkosnak egy ilyen bunkó csövest,mint én.
Szerintem meg az az elkeserítő,hogy mindenki párhuzamot lát a Mode és a Cure munkássága közt.Ezt 17 éve nem vagyok hajlandó elfogadni,és kevés rá az esély hogy valaki éppen itt fog meggyőzni az ellenkezőjéről.
"Egy sportcsarnokos koncin szerintem jó ha ötezren lennénk."
Már csak azt nem értem, hogy ez miért baj..??? A PECSA-ban a Creatures (Siouxsie és Budgie) koncerten voltunk kb 300-an, mégis fergeteges hangulatú koncert volt, és szerintem senkinek sem hiányoztak a tömegek.
Ez esetben,csak az vigasztalna,hogy Te is köztük lennél Gábor:)))
Sosem mondtam,hogy utálom a Mode-ot. A SOFAD előtti dolgaik nekem nem nagyon jönnek be.A SOFAD és az ULTRA nagyon rendben van,a PTA-t nemrég még zseniálisnak tartottam.Nekem első hallgatásra is nagyon bejött,sajnos ugyanolyan hamar meg is untam.
A hsz.-ed első fele valóban így van,nem nagyon ismerik az általad felsorolt zenekarokat.Ezt magam is tapasztaltam,amikor a Wigwamban beszélgetni kezdtem magukat darkernek vallott fiatalokkal.Soroltam a zenekarokat:Sisters,Mission,Fields,Danzig.
Ők meg csak néztek,hogy miről beszélek.
Kiderült,hogy ők valójában Mansont,Himet,meg valami Rassmussent hallgatnak.
De ugyanez igaz a Rammstein híveire.Fogalmuk sincs mi az az Armageddon Dildos.
A szegénységi bizonyítványról csak annyit,hogy én voltam az egyetlen aki a Curét szerette,így az én véleményem nem sokat nyomott a latba.Ha bulizni akartam,kénytelen voltam velük menni a Mode klubba.Ott voltam azon a bizonyos 36 órás szaron is,és bizony csak a Lovecatsre emléxem a Curétól.Persze azt is csak a második napon nyomták le.Bocsi ha rosszul emlékszem,éjszaka egy pár órára leléptem aludni.Na ez meg a másik görénység volt.Aki lemert dőlni a teremben,azt kizavarták,mondván aludjon otthon.Hogy várhatták el 16-17 éves gyerekektől hogy 36 órán keresztül huhogjanak?
Arról nem is beszélve,hogy szerencsére mi még nem is ütöttük magunkat azokkal a szarokkal,amiktől a mai fiatalok már a holnapi szilveszterre készülnek.
Elektromos!
Én is vonattal mentem Szegedre,és nem voltam elájulva a felhozataltól.
Nem voltunk sokan.A reggel 8óra valahányassal mentünk.
És vegyük hozzá azt is,hogy ez egy fesztiválfellépés volt,ami nem perdöntő népszerűségi ügyben.
Egy sportcsarnokos koncin szerintem jó ha ötezren lennénk.
De ha esetleg nem így lesz,én leszek az első aki bocsánot kér minden Mode fantól.
Ezt megígérem.Egyébként a szegedi fellépés télleg feledhetetlen emlék,és kárpótól mindenért.
Ja!Misprothon!
A FUCK ROCK'N'ROLL egy idézet egy kiváló korai Cure koncertről.
"Számomra felfoghatatlan,hogy míg a Mode tarol nálunk,egy Cure koncertre lasszóval kell fogni az embereket."
Hát azért az az emberáradat ami Pestről indult Szeged felé, augusztus 26-án, az nem ezt támasztotta alá. Sőt őket lasszóval sem lehettett volna visszatartani a Cure koncertről.
"Az egész életem a Depeche Mode rajongók kibaszott árnyékában telt.
A barátaim,akikkel felnőttem,mind Mode rajongók.Persze mindig a különböző Mode klubokat kerestük fel Pesten.Nekem mindig csak az jutott,hogy néhány perc erejéig a Lovecatsre,jobb esetben a Boys don't cry-ra bőrözzek,mi idő alatt persze a terem szinte kiürült."
De hisz ők a barátaid nem? Vagy ők előszőr Mode rajongók, és csak aztán a barátaid? Kétlem.... A másik meg hogy elég sűrűn volt (persze lehetett volna többször is) Cure kisterem a különböző Mode klubokban, szóval szerintem igencsak szimbiózisban él meg egymás mellett a Cure és a Mode nálunk.
De ha más nem, vígasztaljon az, hogy a DM 2 koncertje sem fog felérni a Cure szegedi varázslatával, ebben biztos vagyok.
Birdykém, tiszteletben tartom a véleményedet, de a Cure még mindig ötször népszerűbb Magyarországon, mint más véleményem szerint értékes zenét játszó együttes.
Most kezdjek el sírni, hogy a The Cult -ot, Stone Temple Pilots -t vagy a Sisters of Mercy -t, jó ha ezer ember ismeri Magyarországon (éz ez sajnos így volt a 80 -as évek végén és a 90 -es években is), pedig rendkívül értékes zenét játszottak (TC,STP), játszanak (SOM).
Nem is beszélve az ezévi Velvet Revolver koncertről, amikor elkezdték játszani a "Wish You Were Here" -t a Pink Floyd -tól és a tömeg csak nézett, jó ha százan felismerték, hogy mit játszanak. Scott rémült szemekkel nézett Mat Sorum felé és vélhetően valami hasonlót gondolhattak "ezek itt még ezt sem ismerik, hova kerültünk!". Nagy égő volt ez a magyaroknak.
"FUCK ROCK'N'ROLL"
Ezt a lezárást nem igazán értem, merthogy ha szerinted a Cure rock'n'roll -t játszik, akkor elég vakvágányon vagy. Ha rock'n'roll -t akarsz hallgatni, akkor próbálkozz a TC, STP, VR -el (csak példákat kiragadva).
Ha utáltad (utálod) a DM -et és mégis DM klubbokba jártál, akkor az nem a te szegénységi bizonyítványod?
Én továbbra is tartom a véleményemet, hogy az Ultra és a PTA jó album és érdemes hallgatni őket.
Összegezve Magyarországon a zenei kultúra f@s, viszont tiszteletbe tartom ha mások más zenét szeretnek.
Na én ennek nem tudok annyira örülni.Számomra felfoghatatlan,hogy míg a Mode tarol nálunk,egy Cure koncertre lasszóval kell fogni az embereket.
Dühös vagyok emiatt.Sosem szerettem igazán a Mode-ot,és nem is értem miért ekkora nálunk a sikerük.Az új lemezről is elhamarkodottan alkottam véleményt.
Zseniálisnak tartottam,de az igazság az,hogy mire hivatalosan megjelent,én már túl voltam rajta.Október elején hallgattam meg utoljára,azóta feledésbe merült.
Az egész életem a Depeche Mode rajongók kibaszott árnyékában telt.
A barátaim,akikkel felnőttem,mind Mode rajongók.Persze mindig a különböző Mode klubokat kerestük fel Pesten.Nekem mindig csak az jutott,hogy néhány perc erejéig a Lovecatsre,jobb esetben a Boys don't cry-ra bőrözzek,mi idő alatt persze a terem szinte kiürült.