Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 9955

És hát a legfontosabb, amit egy átlagember semnem lért sem nem hisz el.

Egyáltalán nem cél eü-szempontból, hogy minél több gyógyszer fogyjon el. Ez csak a gyártók célja, így az akadéskoskodó patikust ők ellenérdekű félnek tekintik...

Előzmény: Törölt nick (9954)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 9954

Az idézett cikk is tele van hangulatkeltéssel,

Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy sikerült ráuszítani a közvéleményt a patikusokra, holott az árkontroll teljes mértékben a gyártóknál van. Ugyanígy a gyártóknál landol a teljes gyógyszerkassza is. Nyilván csorgatnak vissza a megfelelő zsebekbe védelmi pénzt...

Előzmény: Törölt nick (9953)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 9953

Az idézett cikk is tele van hangulatkeltéssel, meg csúsztatással. Van nálunk is olcsóbb panadol, ráadásul nem 500 darabos kiszerelésben. Már az maga szemétség, hogy egy ilyen kiszerelést vesz alapul. Ott a Benuron tabletta. 500 mg-os paracetamol 20 darab 312 Ft. Miért nem ezt lebegteti a tisztelt cikkíró? Ha innen nézzük, a német 125 mg-os Benuron 23 Ft-ért mekkora nagy lehúzás már?! Biztosan holnap megjelenik Németországban egy cikk, hogy micsoda szemetek a német patikusok. :)

Előzmény: Törölt nick (9952)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.04 0 0 9952

Mondom, ne engem b@cctass!

Ha én 500-ért kapok valamit, nem fogom 300-ért adni. A törvényi szabályozás sem az én felelősségem, nem is a patikusoké.

Egy patikának kb 13-15Ft marad minden 100ft bevételből, költségre, működtetésre és saját hasznára, ami mostanában nemigen szokott maradni.

Egy patka forgalmának 80-90%-át a támogatott gyógyszerek adják, melyeken hatósági árrés van, azaz mind a beszerzési mind az eladási ár államilag megadott. Az árrés nálunk nem a kereskedelmi haszonkulcs, hanem az ellátás finanszírozása, olyan mint a kártyapénz vagy HBCS pontok. Vagy kijövök belőle vagy nem.

Nagyon sikerült az SZDSZ-nek a patikákra uszítani a közvéleményt, holott egy patika mint vállalkozás hozott anyagból kereskedik, sem az árait sem a szolgáltatását sem a termékválasztékát sőt a felszereltségét sem maga határozza meg. Viszont mindezek költségeit viselni kelle ebből a 13-15 ft-ból....

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 9949

...lánc részei...

Előzmény: Törölt nick (9948)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 9948

Törvény rendelkezik a magyar gyógyszerellátás rendszeréről, ami az EU nagyrészében s így van

Egy nagyker létsítéséhez, beállt piaci viszonyok közt, akármennyi pénz sem elég. Olyan nagy gyógyszergyár mint a TEVA sem tudott betörni a nagykerek közé.

Ugyanakkor a gyógyszernagykereskedők nem símán a lán részei, hanem egyéb gyógyszerbiztonsági feladatuk is van...

Mondom, a szisztéma más Európában! Egészségügyi és nem kereskedelmi szemléletű. Mind a nagykernek mind a kiskernek olyan eü-ellátási, gyógyszerbiztonsági és egyéb törvény által előírt kötelezettségei vannak, ami nem megkerülhető...

Előzmény: Törölt nick (9946)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 9945

Egyébként pedig azt gondolom, hogy a gyárak termelők forgalmazók beárazták a kb., 30 milliárdos gyógyszerszektor különadót az OTC termékek áraiba...

(lsd., az Index grafikonján a 2007-es árkiugrást a Molnár-féle gyógyszergazdaságossági törvény, egyenes következményeként...)

Előzmény: Törölt nick (9944)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 9944

ehhez van vmi hozzáfűznivalója a patikus hölgyeknek/uraknak ?  

Semmi!!!

Reklamálj a gyártónál, miért ilyen magasak a termelői árak nálunk?!

Ha cikkben is említett Panadol extrát veszem, annak az átlagos áfa-mentes nagyker ára, kb., 500-550 ft. Lehet számolni. Az USA-ban vásárolhat a drug store közvetlenül a gyártótól, nálunk ez tilos. Ott alkudhat a gyártóval a drug store, nálunk a termék áralkuja a nagykereskedő és a gyártó közt zajlik, a patika ebből nem  vagy nagyon kismértékben részesülhet, nagykereskedelmi árengedmény révén.

És még azt is tudomásul kéne venni, hogy a gyógyszerkereskedelem-gyógyszerellátás rendszere teljesen más alapokon nyugszik az USA-ban, mint az EU-ban. Nálunk és az EU-országok jó részében a patika közegészségügyi intézmény, aminek a kötelezettségei sokkal költségesebbek, mint egy szabad árazású kiskereskedelmi üzleté....

Előzmény: Törölt nick (9942)
saukoo Creative Commons License 2010.08.02 0 0 9943

Akkor muszáj volt annak lenni.    volt egyáltalán már akkor nagykerből készen kapható, csomagolt, tablettás gyógyszer ?       Talán aszpirin tabletta már lehetet... 

Ezen kivűl volt még talán vagy kétféle "gyógyszer" az akkori orvostudány számára: a morfium meg a kinin (malária ellen).   Az összes többi békaháj-macskanyál-tipusú kenceficét meg igencsak kutyulgatni kellett, hogy eladható állagú legyen.

Előzmény: Törölt nick (9941)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 9941

Ha gyógyszerész voltál és nem balettáncos vagy kőfaragó....

Előzmény: Snipper (9940)
Snipper Creative Commons License 2010.06.11 0 0 9940
A gyógyszer már akkor is jó biznisz volt :)
Előzmény: Törölt nick (9939)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 9939

Gratulálok!

Imádom az öreg kollégákat.

Békéscsabán államvizsgás koromban még dolgoztam egy ilyen patikus dinasztia akkor 80 éves tagjával, aki még mindig büszkén mesélte, hogy Békéscsabán a 30-as években, neki volt először Opel autója....

:-)

Előzmény: kerub (9938)
kerub Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9938

Egy 10-essel vagy fiatalabb nálam, mit beszélsz Te itt öregségről!!!

Friss a diplomád, van a gyűjteményemben Apám részéről egy 1936-os keltezésű  gyógyszerész diploma Prágából a Károly egyetemről, és egy pesti 1893-as keltezésű függőpecsétes gyönyörűség Kajdacsy Pál nevére kiállítva.

Előzmény: Törölt nick (9937)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9937

76-ban államvizsgáztam...

Előzmény: kerub (9936)
kerub Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9936
Ebből is látszik, hogy fiatalember vagy!!! :-))
Előzmény: Törölt nick (9935)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9935
Nem volt a kezemben ilyesmi, én már festve láttam a tárát az üvegeken.
Előzmény: kerub (9934)
kerub Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9934

Elég gyatra a felvétel nem tagadom.

Ez egy tollszár aminek ha lecsavarja a végét a használója egy kis gyémánthegyre lel.
Ezzel az üvegekre a tárát írták fel.
Budatétény első gyógyszerésze Kajdacsy Pál hagyatékából.

Előzmény: Törölt nick (9933)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.03 0 0 9933

Én nem...

(pedig elég öreg vagyok)

:-(

Előzmény: kerub (9932)
kerub Creative Commons License 2010.05.25 0 0 9932
Jól eltüntetek!

Találtam valamit, kíváncsa lennék ki ismeri fel!
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 9931

A priapizmus mint tőke!

Előzmény: kerub (9930)
kerub Creative Commons License 2010.04.16 0 0 9930

Akinek nincsen humorérzéke az ne olvassa tovább!!!

----------------------------------------------------------------------------

Kissé zavarban lévő férfi lép a patikába és megszólítja a patikusnőt.
- Kérem, kisasszony, nem dolgozik itt maguknál véletlenül férfi is?
- Nem.
- Nekem ugyanis olyan problémám van, amivel szívesebben fordulnék egy férfihoz.
- Már tíz éve, hogy a nővéremmel ketten megnyitottuk ezt a patikát. De
nekem is bátran elmondhatja a problémáját, hátha találok rá én is
megoldást.
A férfi feszengve, krákogva, szemlesütve kiböki:
- Hát tudja, kisasszony, nem múlik az erekcióm. Állandósult. Tudnak
ajánlani valamit?
A patikusnő elképed, megkéri a vevőt, hogy várjon, azonnal konzultál
az ügyben a nővérével. Pár perc után vissza is jön.
A férfi megkérdi:
- Mit tudnak ajánlani, kisasszony?
- Harmadrész tulajdonjog az üzletben, bentlakás teljes ellátással,
korlátlan mobiltelefon használat és céges autó...

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 9929

Ezt az "üzletet" senki nem sajnálja, magam sem.

Előzmény: Törölt nick (9928)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.23 0 0 9927

Plusz a Hungaropharmában bárki gyógyszerész lehet(ne)/lehetett volna résztulajdonos. Még én is, bár azt hiszem, az összes "tulajdonos"gyógyszerésznek sem sok befolyása van ott a dolgok folyására... :)

Előzmény: Törölt nick (9926)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.23 0 0 9926

Nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre, már előjegyeztettem.

Amit beidézel az is hazugság, és ez jellemző Molnárra.

Mikola Bálint jelen volt ugyan az előkészítő megbeszéléseken, de nem mint a a nagyker képviselője, hanem a a gyógyszerészi szervezetek egyesített tárgyaló delegációjában, mint a MOSZ képviselője. Egyáltalán nem támogatta a benzinkutak gyógyszerellátásának szükségességét, hiszen ez a szakmai munkacsoport kidolgozta a Zöld Könvy 7-es pontjának szakmai verzióját, amit Horváth Ágnes államtitkár (mert hiszen ő tárgyalt a minisztérium részéről és nem a miniszter) símán lesöpört az asztalról. Megjegyzem én is ott ültem az MGYK képviseletében...

Másik hazugsága amit nyilvánosan követett el, és saját fülemmel hallottam, egy gyógyszerészkongresszuson, előadóként azt állította, hogy a lánya aki Brüsszelben dolgozik, Belgiumban tud venni gyógyszert bárhol gyógyszertáron kívül. Hát ez sem akkor de ma sem igaz...

De van szerencsém ismerni a szakmai tevékenységét első kézből, szekszárdi orvos rokonaimtól is..

Előzmény: Törölt nick (9925)
kheiron Creative Commons License 2010.02.22 0 0 9924
A beláthatóan fölösleges beavatkozások oka lehet:

1. Szakmai irányelv vagy protokoll.

2. Perektől való félelem.
Előzmény: SzuAt (9922)
WYW Creative Commons License 2010.02.22 0 0 9923
Ma voltam gyógyszertárban, mint mindig most is nagyon korrektek voltak.
Ha csak tehetem náluk vásárolok.

(van ilyen is)
SzuAt Creative Commons License 2010.02.22 0 0 9922
Időskori leépülés, menthetetlen.
Régen felírtak rá egy quavinton-t (az se használt, de a lelki támaszt megadta).
Most meg CT, NMR miközben az orvos is tudja , hogy felfelé már nincsen út, csak a lejtő. Na ez a pazarlás.
Előzmény: szem telen (9919)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 9921

Nem vagy gonosz....

A másodi pontodhoz egy személyes kórházi tapasztalat:

Egy 83 éves, tudottan évek óta koronária szűkületes, járókerettel helyváltoztató nénit, egy vidéki kóürház kardiológiáján símán kiírtak tereheléses vizsgálatra, futópadon...

Előzmény: szem telen (9919)
szem telen Creative Commons License 2010.02.19 0 0 9919
Bocsánat, hogy ismeretlenül beleszólok.
A problémáim egy része gyógyszerészeti, a másik része inkább orvosi.

Előre kijelentem, hogy annyira bizalmatlan vagyok mind orvosok mind a gyógyszerészet iránt, hogy kb 14 éve még orvost sem láttam.

1.)Anyám 73 éves a maga problémáival, kb 8 féle orvoshoz jár, aki sacc/kb. 17 féle gyógyszert ír fel. (Kb. havi 12-13eFt) Az orvosok jelentős része azt sem tudja mit ír fel a másik. A múltkori rekordom 42 féle mellékhatás volt egy gyógyszernél.
Internetes honlapon olvastam a múlt héten, hogy a betegek többszöröse hal meg a gyógyszerek által kiváltott mellékhatások miatt, mint az alapbetegségben. Ha meghallom forduljon orvosához, gyógyszerészéhez. Már csak röhögni tudtam.

2.)Anyámat a háziorvos a Honvéd Kórházba küldte koponya CT-re. Ez kb. eddig 4-5 vizsgálat volt. Tudomásom szerint egy-egy ilyen vizsgálat több százezer forint.
Kérdés: ha tudják mi a betegsége mi a fenének félévente vizsgálgatni
ha nem tudják gyógyítani, az állapotán javítani, mi a fenének több százezer forintot kihajítani és háromszor végig sétáltatni a városon

Ennél rosszabb az anyósom, ő 87 éves, tudom hogy agyon nem üthetem, bár ha a kutyámról lenne szó meggondolás tárgyává tenném.
Vak, süket, totálisan mozgásképtelen, nem szobatiszta, etetni kell, egyetlen funkció amit önálóan képes ellátni a TV távirányító nyomkodása, de azt aztán maximális hangerőn.
Kegyetlenségnek tűnik, mert mindenki szeretné a szülei, rokonai életét meghosszabítani. Véleményem szerint, és amit az elmúlt időben rokonaim "orvosi kezelése" során láttam, felért egy állatkínzással.

Mindenesetre saját gyerekeimet elláttam a szükséges utasításokkal.
Sok embert láttam már meghalni, nem a halál a félelmetes, hanem az odáig vezető út jó szándékú meghosszabítása.

Üdv.

szem telen
Na most lehet mondani, hogy gonosz vagyok.

kheiron Creative Commons License 2010.02.19 0 0 9918
Az ami mostanában a legtöbb patikában történik az max. kiszolgálás.

Ez volt a cél, nem? Ennek neked nagyon kellene örülnöd!
Előzmény: Törölt nick (9907)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!