igen,ez nagyon jó,mert ahogy írtad kimerevíti és úgy pontosabb is lesz a varrás.
Tegnap bementem itt Fehérv.-on a Varrógépc.-ba,de se olyan Teféle gombostűjük se volt ,nem is szokott lenni,se kétoldalas ragasztós vetex.Majd Pestre kell mennem a hónap elején.
Borcsamama, köszi a tippet, pont most selejteztünk egy egész csomag A/3-as átütő papírt, mert már a kutyának sem kellett, akkor én szépen rácsapok az egészre, hogy ne a zúzdába landoljon. Régi dolgok újrahasznosítása.
Mégegyszer köszi, egyébként én se ezt használom papírra varráshoz, csak kipróbáltam. Nekem még sikerült beszerezni vékony áttetsző papirt, régen a gépeléshez használták, talán átütő papír?? volt a neve. Nálam ez nagyon bevált, ezenkivül nagyon jó még /és azt se kell leszedni/ a novotex pelenkabetét.
De, szerintem a hagyományos vetex is jó a paírra varráshoz ( én mindig azt használom ) , olcsóbb. És miért lenne baj, ha benne marad? Rögzíti, tartást ad neki.
Bocsi, az előbb kevertem a szezont a fazonnal: NEM a fízre hasonlít, hanem a vetexre!!! Bocsánatot kérek!
nahát, micsoda ötletek, és nagyon gyorsak vagytok, hogy miután elkezdtem gondolkodni, hogy is lehet, pár perc múlva jött a válasz :D
katafa, mail ment, remélem, most nem bénáztam el semmit
OFF margit! nem tudom, szeretnék, de anyukám szülinapját nem tudom, mikor üli a család, mert azon a héten van, tehát esélyes a szombat, de még nem tudni... amint kiderül írok. van lista, hogy mit kell vinni??
még itthon, dokinéni tüdőgyulára gondol, én már csak a kinti világra, bár most, hogy nem vagyok annyira levert, dolgozhatom anyu ajándékán.... az most keresztszemes (tényleg, gabicza, sikerült segítenem a barátnődnek?), mert azt az ágyban is lehet csinálni, és akkor nem kapok ki annyira, hogy mit ugrálok betegen...... ON
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást. Ha már így belemerültünk akkor megkérdeznék még valamit. Vettem olyan vetex kinézetű valamit /papíronvarráshoz ajánlották/ ami nem ragasztós, és a munka megvarrása után ki tudtam mosni mert a vizben feloldódott. Szerinted "Ő" lenne az amiről Te is írsz? A boltban a nevét nem mondták.
Ez pamutból készült csíkokból van varrva. Megspékeltem szöszös fonalakkal, és festett anyag fecnikkel. Így lett ilyen jó "cafrangos" . Papné Kosztelnyik Edittől tanultuk. Az anyagot a B+Zs-nél lehet beszerezni. Az elkészítéséhez szükség van soluvlies ( ejtsd: szoluflíz) nevű anyagra. Ez úgy néz ki mint a sima flíz, de a lényege az, hogy nem ragad, nem vasalható, hanem miután megvarrtad, ezt beleteszed egy lavor vízbe, és elkezded nyomkodva mosni. KIOLDÓDIK ! Az elkészítési technika: - Végy egy olyan hosszú szoluflízt , mint amilyenre akarod a sálat, szélessége pedig dupla olyan legyen, mint amilyen a sálad lesz. - a szoluflízt képzeletben felezd meg hosszában. - rendezd el a pamutszálakat szépen egymás mellé szorosan a szoluflíz egyik felére. - Tetejére a különböző díszítéseket ( szösz + folt, vagy bármi ) - hajtsd rá az egészre a szoluflíz másik felét. - gombostűzd le, hogy ne tudjon elmozdulni. - végezd el a tűzést. Sűrű tűzést ajánlok, hogy rögzítse a szálakat rendesen. ( Én kukacosan tűztem ) - Mosd ki, szárítsd meg, és használd boldogan!
Nagyon jópofa ez a sál, milyen anyagból készült? Azt látom hogy festett. Erre rá van tűzve az a zsugorodó vetex és utána melegítve? Vagy rosszul gondolom?
Igen odataláltam, rengeteg mindent láttam. Hoztam prospektust, majd viszem a foglalkozásra. Vannak felvarrható kövek, ujdonságok, mint gömfejü tű, mágneses nagyító vonalzó Mindenesetre ez a sál csak egy müszálas valami. Mqjd elküldöm a képet emailbe.
Üdv a fórumon, örülök neked! A soluvliest lehet még használni a ruházatok díszítésénél, és táskavarrásnál is. Én is emgvarrtam a sálamat, és nagyon sűrűn tűztem. Szombaton viszem magammal. Hozd el Te is! Odataláltál ezek szerint a B+Zs-be!! Vagy a Meseboltban voltál?
Fertőző a fórumunk!... Érthető ez varrásra is, de most úgy látom valami más vírust is küldözgetünk. Most már én is csatlakoztam a betegeskedők táborához...
Egy kis varrás, egy kis olvasgatás, ennyire van csak erőm.
Ha a nevezett varrógép-szerelő a Szollár Sándor, akkor én is teljes megelégedéssel javaslom mindenkinek! Abszolút megbízható. Még amikor nagy ipari gépparkom volt, akkor is mindenfajta varróapparáthoz értett, gyors és megbízható volt.
Anyagok, levelek... Én üzentem x-nek, hogy írhat nekem, mert sok az elajándékozandó anyagom. Ám azóta sem kaptam levelet...
Némakertész: Jösz márc.10-én? Ha beszélni nem tudsz, írjál!
Köszönöm a biztató szavakat a gyógyulást illetően. Még nem vagyok teljesen rendben, de valamennyire össze kellett szednem magamat, mert megyek holnap dolgozni egész napra, de. a kolléganőmet helyettesítem ráadásul. Az még sem járja, hogy a helyettesítőt helyettesítsék!!!