Még nem láttam a filmet, de olvastam részleteket belőle angolul, ezért kicsit félek.
Még most is borsózik a hátam, amikor a faszi a hirdetésben aszongya, hogy "bridzsit!
Hallotta már valaki speciel azt, hogy "Bridzsit Fonda"?
Az "bridzset", esedezem...
Mondjuk, ha francia lenne, de nem az.
Please ne bántsuk már Colint... Én úgy imádom.... És különben is olyan sexys volt azokban az öltönyökben... (leszámitva amikor kilátszik a bokája lépcsőzés közben!)
Szerintem is sokkal jobb a filmbeli "rosszfélék és vikáriusok" buli, mint a könyvben. Sokkal jobb, ha csak eszembe jut, már el kell fojtanom a röhögést :-)))
Viszont amit Darcy/Colin vértelenségéről írtatok, az talán valóban annak tűnik, de higyjétek el, az ilyen jólfésült úriemberekről néha hihetetlen dolgok derülhetnek ki - jó értelemben. Mint most, bár a filmbeli vége sokkal szenvedélyesebbre és hálivúdosabbra sikeredett, mint a könyvben, de azért kedves volt.
Bár Bridgetnek utána tuti tüdőgyulladása lett és szenvedélyes jelenetek helyett Darcy húslevest főzött neki és eltakarította a teletrombitált pézséket!
Én is láttam végre. :) Rég vártam mozit, mint ezt, pedig a könyv igazán nem is jött be nekem. A film tetszett, még így is, hogy tudtam mi lesz a köv. jelenet. :) Sok mindenben más, mint az eredeti, de ez inkább előny, mint hátrány.
- Sajnos szinkronosan néztem meg, bár nem volt vészes, csak Stohl András-Hugh Grantet hiányoltam.
- Mark szerepe tényleg unalmas és semmilyen volt, de az arcjátéka jó volt Collin Firth-nek.
- Renee még így ducin is gyönyörű. :)
- Igazán Bridget anyjától vártam nagy alakítást, de a filmben nem helyeztek rá túl nagy hangsúlyt.
- Rebeccát szintén hiányoltam, főleg, hogy a második részben ő lesz a fő sz@rkeverő.
- A Soundtrack nagyon jól sikerült.
- A Happy End sokkal jobban ki van dolgozva a filmben, mint a könyvben.
- Az elmaradt "kurvák és papok buli" kifejezetten jól sikerült így kissé átírva.
- Összességében jó film volt, csak az idétlen, tenyérbemászóstílusú tiniplázacicák ne rikácsoltak volna mögöttem végig a film alatt. Nincs náluk rosszabb emberfajta a moziban. És még a hangosan csöngő mobiltelefont is képes felvenni a film alatt. Áááááááááhhh! :(
Amúgy még olvasom a második részt, de ez már valamivel jobban tetszik, mint az első. A Collin Firth vs. Bridget Jones interjú pedig a legjobban sikerült rész az egész Bridget Jones szériában. Szét röhögtem magam rajta, míg a többi poénon se volt rossz, de azokon inkább csak mosolygni tudtam.
Tetszett! De a könyvet meg sem közeliti. Úgy kell nekem. Nem szabadna nekem tetszö könyvböl készült filmeket néznem :-) Meg mindig halálra vagyok sértödve, ha a rendezö nem úgy képzeli el a dolgokat, ahogy én tettem, amikor olvastam a könyvet.
Nekem ENNYIRE nem tünt röhejesnek Bridget a könyvben.
Hugh Grantot megbocsátom, mert eddigi legjobb alakitását volt szerencsém látni. Darcy viszont lonyha dögunalom. Ez tud csókolózni?? :-)
Azon röhögtem közben, hogy egy hasonló jávorszarvasos pulcsit láttam néhény évvel ezelött egy kirakatban, és emlékszem, szemeztem vele sokáig, de aztán nem vettem meg... :-)
Sziasztok!
Én ma fogom megnézni, már teljesen be vagyok sózva... Csak az töri le egy picit a lelkesedésem, hogy egyedül megyek... És otthon hagytam a mozinéző hemüvegem... Egyébként minden rendben. :-)
Én már leirtam a "mit láttál ..." topicba, és "kicsit" lusta vagyok lekörmölni még egyszer... Sorry! De egyébként nagyon oda vagyok.... csak még mindig nem értem, hogy miért nem olvadt el a hó, amikor Bridget arcára hullott???? Ja és Colin ÓRIÁSI!!!!
Speciel, az én Ősöm is kicsit kibukott, mert köteleztem, hogy olvassa el, gondoltam hátha bejön neki, erre csak hosszú hetek alatt rágta magát át a történeten..., a másodikat már nem is volt hajlandó elolvasni...
Sziasztok!
Úgy örülök, hogy vagytok.... Jöttem volna előbb is, de nagyon el vagytok rejtve!!!!!
Láttam a filmet (holnap megyek másodszor, mert Anyukát el kell kisérni), olvastam a könyveket is, többször!!! Csak annyi, hogy kicsit letörtem, hogy ennyire második rész (könyv) ellenes mindenki, nekem spec. iszonyatosan bejött!!!!
A film is tetszett, bár tény, hogy az alapszituhoz képest rendesen át lett rámolva, de ezt megbocsájtottam, mert igy is jó!!! Colin meg egy Isten!!!! Itt jegyzem meg, hogy a film végén iszonyatosan irigyeltem Renét.... Ha rajtam múlt volna, én biztosan megismételtettem volna az a felvételt még párszor!!!
Colin Firth-t - aki a Bridget Jones naplója című filmben Mark Darcyt alakítja - sokszor emlegetik a tipikus angol megtestesítőjeként: köszönheti ezt elsősorban Jane Austen regényhőse, Mr. Darcy karakterének a BBC Büszkeség és balítélet-feldolgozásában, amely szerepben Anglia hölgyeinek kedvence lett.
„Álljunk csak meg egy percre” - mondta Colin, mikor erről a skatulyáról kérdezték. - „Ha azt mondod: tipikus angol, vajon kire gondolsz? Mick Jaggerre? Vagy John Lennonra? Esetleg John Majorra? Én egyikkel sem érzem azonosnak magam, így azt hiszem, ez a kategória egyszerűen nem létezik. Én például négyéves koromig Nigériában éltem, ma is kötődöm Afrikához. Az Egyesült Államokban is sok évet eltöltöttem, de ma is angolnak vallom magam. De hogy „tipikus” lennék? Tényleg nem tudom, mit jelenthet ez a fogalom!”
Helen Fielding, a Bridget Jones naplójának írónője sohasem titkolta, hogy regényében „ellopta” kedvenc Jane Austen könyvének cselekményét. Mark alakját egyenesen Mr. Darcyról - közvetve tehát Colin Firthról - mintázta, így egyértelmű volt, hogy Colin kapta meg a szerepet, amelynek eredményeképpen ma már az amerikai a lányok-asszonyok romantikus álmodozásainak is ő a főszereplője. „A dolog akkor fog igazán érdekessé válni, ha tényleg leforgatjuk majd Bridget Jones naplójának második részét is - abban ugyanis Bridget valódi önmagammal, azaz Colin Firth-el készít egy igen érdekes interjút. Akkor engem valaki másnak kell majd játszania - remélem, Russell Crowe elvállalja majd!”
Mindent olvastam, töviről hegyire. Mondjuk már fél éve, de akkor is. És tudom, hogy bonyolódik a helyzet, meg minden, de szerintem a könyv második részét fel kell turbózni ahhoz, hogy igazán aggódjunk, és újra el lehessen játszani a thai Happy Endet. ;)
A film ugyanis sokkal többet tett bele a végére, onnan sokkal nehezebb - szerintem - visszakanyarintani. A két könyv ügyesebben köt át.
Persze nem tudom, mondom, csak szerintem.
A másodikat? Mert nagyon úgy tűnik a válaszaidból, hogy csak az elsőt. A második részben folytatódnak ugyanis Bridget kalandjai - ide tartozik az a tény is, hogy az életben sincs happy end, mert a narratíva/szöveg véget ér(het) a VÉGE szóval, de a történet nem.
Ma én is megnéztem a filmet. Sohasem gondoltam volna, hogy valaha is ilyet fogok mondani, de Hugh Grant JÓ volt! Az ő karaktere volt a legjobban kidolgozva a fimben és nagyon jól is adta! Persze jó volt Colin is! Renee pedig kövér volt! :-) Elég sok minden más, mint a könyvben, de ez a film előnyére válik! A szinkron szerintem jól sikerült, de aki mégis az eredeti változatra kíváncsi az megnézheti a Duna Plázában 21:00 órakor biztosan, de több időpont is van.
A Mark Darcy lakása meg a riport Colin Firth-szel(!!) a második könyvben van (Bridget Jones. Mindjárt megőrülök!). Tehát a folytatásban valszeg benne is lesz. A film lezárása is megegyezik (nagyjából) a könyv lezárásával, nyivákolás természetesen folytatódik az olvasók által már ismert, most nem fogom lelőni a poént okokból kifolyólag. A producer/szerkesztő dumája: I'm thinking miniskirts..stb. benne van a filmben, a lewishami tűzoltóságról készült riport-résznél. Én angolul láttam, nem tudom, kihagyták-e a magyar szövegből?
Mindenkit megnyugtatok, Udvaros Dorottya teljesen jó szinkronhangként a filmben, szerintem vállalható. Talán talán pöttyet bársonyosabb pár helyen, mint amit én Bridget-nek képzelnék, de azért nem folyik át Für Anikós "megrájenkedésbe" - ha értitek mire gondolok.
Ha lesz a filmnek folytatása, akkor gyakorlatilag újra kell írni egy könyvet. Mert azért annak ellenére, hogy az elsőből készült, azért a vége lezárta a további nyivákolás előtt az ajtót.
Ami nekem hiányzott (figyelem a filmmel erősen kapcsolatos, aki még nem látta fogja be a fülét):
- falbontó svihák
- Mark Darcy megakirály lakása (le akarom koppintani. :))
- Tom válsága és eltűnése (amúgy a Tomot játszó színész tökre jó! - amúgy Jude Law neve pár hozzászólással ezelőtt felmerült, nos én őt Tomnak tudnám elképzelni...)
- buktás riport Mark Darcy-val
- "ezekben gondolkodom, azokban gondolkodom" szöveg a producer részéről
en most teljesen ra vagyok kattanva, es jovo heten elso dolgom lesz megvenni a konyvet fizukor...
a legviccesebb az hogy kedvenc baratnommel pont egy ijen stilusu filmet terveztunk a szivasainkrol, na majd talan eccer :)
Az Intercom politikája, hogy azokat a filmeket, amelyek "közönségsikerre" tarthatnak számot, szinkronnal hozzák forgalomba, mert "a magyarok nem szeretnek olvasni" és nehogy már ezért nem menjenek be a moziba. Gáz. Én spec nem beszélek franciául, de akkor is jobban szeretem eredeti nyelven nézni a filmeket, ha nem értem. Még Amerika (Hollywood és Oscar) is túlélte a Tigris és Sárkányt kínaiul.