Keresés

Részletes keresés

caterina2 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1381
Na akkor kifejtem:
Nekem ugyan hármas volt az egyik szemem, de a másik csak feles, így elég volt 1 db lencsét hordanom, amivel abszolút tökéletesen láttam. Csak kiszámoltam,hogy jobban járok, ha egyszer megműttetem magam, és többet nem kell költenem lencsére. Ebből az lett, hogy most nagyjából mindkét szemem ugyanolyan rossz (0.75 körül), ami már nem teszi lehetővé pl. a vezetést szemüveg nélkül, de még gyalog a városban járva is bizonytalannak érzem magam. Lencsét ugye ilyen dioptriára nem nagyon adnak/javasolnak, úgyhogy maradt a szemüveg - amit világéletemben szerettem volna elkerülni. Ezért vagyok én nagyon-nagyon dühös és elkeseredett. És mert megváltam a lencsétől, amivel pedig tényleg soha semmilyen bajom nem volt.
Azt nem értem, mire érted a rendellenes viselkedést...
Előzmény: JO (1379)
caterina2 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1380
Nem titok: excimer. Ja bocs, nem volt száz, "csak" 75 ezer. Épp elég volt akkor nekem.
Előzmény: Lord Iffy (1378)
JO Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1379
ÜDV!

Ez rendellenes viselkedés. Elvileg a szaruhártya nem épülhet vissza olyan gyorsan. Vagy igen?

A másik, hogy én öt évig hordtam kontaktlencsét, de az ötödik év vége fele már az egynapos lencsét is csak órákig bírta a szemem.

És azért egy feles látás, még mindig sokkal jobb, mint a hármas.

m.t.:
JO

Előzmény: caterina2 (1377)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1378
melyik eljárással ha nem titok?
Előzmény: caterina2 (1377)
caterina2 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1377
Sziasztok!
Véletlenül találtam rá a topicra, és csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem annak, aki nem lát ISZONYATOSAN rosszul (mondjuk 5 dioptria fölött), nem éri meg.
Nekem 2000. decemberében volt a műtétem, (-3.0 a bal szememen, a másikon csak feles, így azt hála istennek nem műttettem) és bár már az első hét után tökéletesen láttam, újabb egy hét múlva visszaromlott felesre. Ez azóta sem javult, sőt, szerintem még romlott. Úgyhogy én 6 év panaszmentes kontaktlencse viselés után kénytelen vagyok szemüveget hordani, és kidobtam 100.000 Ft-ot az ablakon. Ja, hála a (most már) Margitszigeti Focus Medicalnak.
rulezcsavo Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1376
Gyerekek, én nem hiszek a csodákban. Amit a végkiárusitáson vettem eddig 50 %-os áron, az a cuccos mind gagyi volt. Szemetek pedig csak kettő van nektek is szerintem.
JO Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1375
ÜDV!

A felvetés valamilyen szinten jogos. Nem is annyira a panaszmentesség, mert én is láttam másokat a kezelés utáni napon napszemüveg nélkül (bár van akinek a 2. nap a legsz@rabb), de a 120%-os látás pár hét után kicsit gyanús, főleg -2,75-ös látásnál. Nekem ez a gyorsan gyógyuló szememnél is két hónapig tartott. A 100%-ot is kicsit soknak tartom pár nap alatt, nálam ez 1 hónapig tartott.

m.t.:
JO

Előzmény: foldesgabo (1373)
JO Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1374
ÜDV!

Türelem:))

m.t.:
JO

Előzmény: Lozsa (1370)
foldesgabo Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1373
Haliho!
Kedves Moncsi82!
Valamiert az az erzesem, hogy a meg gondolkodokat ra akarod beszelni a kezelesre. Picit reklamszagunak erzem irasod. Sot, mintha iranyitanad is Oket az Optimumhoz... Csak egy tevedesedet javitanam ki: PRK kezeles eseten a "kellemetlen napok szama" min. 2-3. Ha tenyleg kezeltek volna, tudnad, hogy kb. ennyi ideig tart amig "behámosodik" az ember szeme.
Annak kulon orulok, hogy Neked mar azt is megigertek, hogy nehany nap elteltevel biztos, legalabb 120% lesz a latasod:)
Gabor
Előzmény: Moncsi82 (1368)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1372
A főorvos neve dr. Kerek Andrea, de lehet, hogy Kovács.

Attól függően, hogy a műtét előtt vagy után olvasod a névtábláját? :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Moncsi82 (1371)
Moncsi82 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1371
Szia JO!

A főorvos neve dr. Kerek Andrea, de lehet, hogy Kovács. Úgy tűnik, én nagyon szerencsés vagyok, mert még alig pár napja volt a műtét, és semmi panaszom. Remélem nem is lesz. Se nappal, se sötétben.

Lozsa Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1370
Hát bizony ez a gyenge a tábla megvilágítása szerintem is probléma. Mert amikor jó megvilágítás van akkor úgy érzem, hogy halál jól látok de amint romlanak a fényviszonyok úgy gyengül el a látásom is. Este erős félhomályban már alig tudom leolvasni a faliórát!

JO: neked mikor is volt? Azért , hogy mennyi idő telt el mire teljesen "beállt" a szemed.

Amúgy én csütörtök reggel megyek 1 hónapos kontrollra, remélem, hogy most már jobbat tudok olvasni. A múltkor (10napos kontroll) még a 70%-ot is nehezen olvastam el :(((((((((

Előzmény: JO (1369)
JO Creative Commons License 2002.07.28 0 0 1369
ÜDV!

Gratulálok!!
Az Optimum most egyfajta behatoló árstratégiát alkalmaz, mert csak így tud jelentős piaci részesedést szerezni. Ez esetleg végre az árak csökkenésének irányába hathat, ami a következő pácienseknek, jól jönne.
Nem tudjátok véletlenül, ki viszi ezt az Optimum klinikát? Mert az Om-től elment az a doktornő aki anno még engem is kezelt.

Múlt héten voltam kontrollon. 150%-ot írtak a papírra, de azt mondta a doktornő, hogy nem tökéletes a tábla, mert kicsit gyenge a fénye.:))
Először mondták, hogy a szemem felülete úgy néz ki mint a kezelés előtt, következő kontroll novemberben.

m.t.:
JO

Előzmény: Moncsi82 (1368)
Moncsi82 Creative Commons License 2002.07.27 0 0 1368
Helló!

Július 19-én voltam PRK-n az Optimumnál. Mindkét szemem -2,75D-s volt. Másnap a kontrollon már 90%-ot olvastam. Tegnap pedig az 1 hetes kontrollon már 100%-ot, de azt mondták, hogy a következő alkalommal ez már 120% lesz. Amúgy az a műtét utáni 3-4 nap kellemetlenség nálam csak 1 napig tartott. Az pedig semmi ahhoz képest, hogy 10 év szemüveghordás után tökéletesen látok. Úgyhogy mindenképpen megéri. Ja, és tényleg csak 95000 Ft volt a két szem. Ez sem mellékes.

Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.24 0 0 1367
mondjatok már valami jó szinbeállitást win-hez, ami nyugtató és kellemes.
bout Creative Commons License 2002.07.23 0 0 1366
A korrekciós vizus azt jelenti, hogy korrekcióval (dioptriás lencsével) milyen eredményt sikerült elérni.
A papírodon asszem ez azt jelenti, hogy a műtét előtt, amikor szemüveggel is kellett olvasni a táblát, akkor 100%-os volt a látásod. Nekem is ezt írták, pedig valószínű, hogy jobb volt mint 100%, de minek fárasszák magukat vele, hogy pontosan kiderüljön, ha úgyis megműtenek? :-)
A szellemkép és káprázat időtartama változó. Nekem a jobb szememen még most is van egy kis szellemkép, de az első hónaphoz képes sokkal kényelmesebb már. A káprázat van akinek másfél, két évig is megmarad, de a hámsejtek folyamatos cserélődésvel azért ez is folyamatosan csökken, majd eltűnik.

Szóval türelem, én is mindig ezzel nyugtatom magam. :-) Néhány hét és lesz összehasonlítási alapod és akkor már lehet következtetni a tendenciákra.

bout

Előzmény: NeoXon (1365)
NeoXon Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1365
Tolem is egy ujabb allapotjelentes.

Mutet idopontja: 2002. julius 6. (Optik-Med)
Elotte mert dioptria: J: -1,75D B: -1,75D

2002. julius 16. kontroll: J: 100% B: 100%

A fura az, hogy meg mindig szellemkepesen latok, ennek ellenere el tudtam olvasni a tablat (igaz a leges legalsokat – vonal alatti resz - mar nem).
Ha a szellemkepesseg nem lenne, szerintem azokat is siman elolvasnam…

Mikorra fog mar vegre megszunni ez a szellemkepesseg? Egyelore turelmesen varok, es napjaban 5x csepegtetem a Flucon –t.
A masik dolog: a muteti papiron olvastam, hogy a “korr. Vizus” mezoben J: 1.00 B: 1.00 all. Ez mit jelent? Hogy ennyire csinaltak meg a mutetet? Mara mar (a szellemkepet leszamitva) elertem mindket szemmel ezt az erteket (kontroll eredmeny mindket szemen 100%), akkor ennel jobb mar nem is lesz a latasom? Jo lenne 100% fole menni. Az a 160% -os lataselesseg eleg jo elmeny lehet, JO. :)

Szubjektiv velemeny: mar most jobban latok, mint a mutet elott, csak eleg bizonytalanul. Van, hogy tokeletesen elesen, van hogy picit elhomalyosodik a kep, foleg kozelre nezeskor. A szellemkep effekt meg most is jelentkezik, este pedig fenyudvart latok a lampak korul.

Ettol fuggetlenul (mivel fel lettem vilagositva a rovidtavu mellekhatasokrol) idaig elegedett vagyok az eredmennyel, es remelem, hogy az elkovetkezendo 6 honap alatt nekem is 100% fole megy a lataselessegem.

bout Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1364
Helló srácok!

Újabb állapotjelentés következik.
Műtét: 2002. március 9. (Optik-Med)
Előtte mért dioptria: J:-5,5D B:-6,0D

Ma voltam kontrollon. J:90% B:90%
-0,5D korrekcióval: J:125% B:110%

Szemdoktornak egy kis ínyencség: Haze: 0,15 :-)

Együtt egész jó, számítógéphez, moziba, utcára nem kell szemüveg (mondjuk még nem is lehetne). Szürkületben a legbénább, de semmi vakoskodás, csak fényudvarok.

Kérdés: Mitől van az, hogy az olvasótáblán akkor látom a számokat a legjobban, amikor lefele, vagy oldalra nézés után hirtelen felpillantok.
Amikor rajta tartom a szemem, akkor a fehér háttér kezdi elnyelni a pici fekete számokat.
A pislogás nem hozza ugyanezt az eredményt, csak a bambulásból felpillantás.

bout

Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1363
frankó.:O))
bárcsak már én is itt tartanék.:O))
/me megállapodtam már vagy 3-4 éve 4,5 d-nél.
jó lenne nekem az a fél is...
Előzmény: ZedIzDead (1362)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1362
:-)
Pontosan már nem tudom, 4,5 dioptria körül-fölött volt mindkettő. A jobb szemem ezzel a 0,75-tel épp a garancia határán belülre esik, tehát majdnem az elképzelhető legrosszabb eredmény...2 szemmel így is tökéletesen látok szemüveg nélkül.

[ZedIzDead]

Előzmény: Lord Iffy (1361)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1361
szia Zed.:O))
mekkora is volt elötte a szemed?
(tudom, tudom 62x mondtad már el, végig is követtem az egész mütétedet...:O))

érdekességként felfedeztem hogy tavaly úgy a 900. hozzászólás körül kérdeztem valamit már, és mondtam hogy talán majd jövő ősszel én is.:O))

Előzmény: ZedIzDead (1360)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1360
Nekem 0,25 a bal és 0,75 a jobb, ezzel még simán lehet vezetni, le is pecsételték a papíromat. Esetleg éjszakai vezetéshez majd csináltatsz egy szemcsit, én is azt tettem, mert olyankor azért kellemetlenebb a becsillogó fények miatt.

[ZedIzDead]

Előzmény: Lord Iffy (1359)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1359
kedveskéim.:O))

a hétvégén kiolvastam a topik kinyomtatott összes hozzászólását.
tulajdonképpen kérdezni nem sokat tudok, mert ti mindent elmondtatok.:O)) köszönet érte a saját és mások nevében is.:O))

de azért még megmaradt kérdéseim...
- elképzelhető (megfigyelésem alapján a'la topik), hogy azoknak sikerül 0-ásra vagy esetleg jobbra (160%?) a szeme, akinek 1-2 dioptria között volt elötte?
vagy csak én vettem észre ezt igy?

- a legnagyobb félelmem, hogy megcsinálják, vakondokoskodok, kettőlátok, fájok, csillagok és fénykörök...stb hat hónapig, és utánna igaz hogy nem szódásüveget, de szemüveget kell ismét vennem.:O((

- lévén én nem emléxem már rá, aki tudja, mondja már el légyszi hogy milyen egy feles dioptriás szem? vezetni tud e? mit lát és mit nem lát (már meg vele?

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1358
Annyit a döntésemhez azért hozzáteszek, hogy amely klinika a XII. ker. egyik legelegánsabb helyén (a Torgyán villától 2 sarokra :-)) létezik, kedves a személyzet, szaktudásilag dettó az, mint a konkurencia (a főorvosnő, aki műt, sok éve a SOTÉn gyűjti a tapasztalatot), plusz még a berendezés is korrekt, ráadásul az ott műtöttek is elégedettek, namegmég a közelben is van (ami 2 igen kiskorú djermek mellett bazi fontos szempont), szerintem nem olyan nagy baromság emellett dönteni. És még mindig nem bántam meg, remélem, nem is fogom.
Előzmény: Macika (1328)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.19 0 0 1357
uff.
köszi, megkaptam.:O))
ha nem gond, ide válaszolok. mivel az egészet őszre terveztem (szept-okt) ugyhogy most nem aktuális, de akkor jelentkezni fogok. cimed elpakoltam. jó? :O)
uff.

Előzmény: JO (1353)
BALATON2002 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 1356
A kérdés csak az, melyik (FocusM.,OptikMed v. netán Szeged v. stb.) a legjobb?

Én is képernyő előtt végzem a munkámat, jelenleg pénzhiány miatt műtétre nem is gondolhatok.
(egyenlőre)

BALATON2002 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 1355
Mivel elég kezdő netező vagyok,csak most találtam rá erre a topicra,mindenesetre érdekes.

Az én szemeim állapota:bal kb.-4.15 +némi cilinder
jobb -6.75 szintén cilinderrel(hogy az mennyi, nem tudom);
kb. 20 éve hordom a pápaszemet, félévente kontroll (1998 óta évente ill. csak 2 évente )szinte MINDIG új szemüveg!!
folyamatosan romló dioptria-értékek,bár most már talán megáll...
a hadseregtől a sorozáskor a magas diopt. érték ill. a nagy különbség miatt jól kivágtak!!
(-3.30 -6.30 volt akkor)
az anisometropián kívül van egy szép kis myopiás
conus is (már a retina is domborodik! a jobb oldalon)

ezek után nekem is operáltatnom kellene!

pasa_ Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1354
Nekem elég tropa mindkét szemem (-6.5; -5.5)és ez felvet számomra két kérdést:
1. Van olyan is, hogy nem sikerül teljesen jóra visszaállítani a látást, hanem mondjuk csak -1 -re? Ha igen, akkor szerintetek mi a jó abban, nem tök mindegy, hogy -6.5 -es vagy csak -1 -es kontaktlencsét/szemüveget viselek? (-1 -essel sem szívesen megyek az utcára segédeszköz nélkül (hanyas busz is az?, mi van odaírva? stb.).

Kollegamnak valami 12 koruli volt, es az egyik szemet meg egyszer kapartak a fenti ok miatt. Es azota szemuvegtelen.

2. A munkám alapvetoen a számítógép elotti ücsörgésbol és írkálásból áll (ül :-) és ilyen hosszú lábadozási ido kettoslátással és homályos látással azt jelentené, hogy nem lennék munkaképes. Spóroljam össze az összes szabadnapom erre? Vagy már kb. egy hét után lehet napi 4 órát képernyotbámulni?

Nagyon egyenfuggo. A helyedben min 3 hettel szamolnek amikor nem monitorozol. Aztan ha 2 lesz belole jol jartal. A problema nem a kettos meg a homalyos latas, hanem a feny.

Pasa

Előzmény: dömpergéza (1332)
JO Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1353
ÜDV!

ontopicoff
Lord Iffy és Szörnyecske!
Mindkettőtöknek küldtem egy emailt!
offtopicoff

m.t.:
JO

Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1352
óóó köszönöm szépen, és sok sikert. majd irdd meg ha már látsz.:O)))))
akkor ezek szerint mielött jelentkezem, már egy hétig nem hordjam a lencsém?! no sebaj, majd beszerzek egy fehér partvisnyelet és hozom magammal a labbancsomat.:O)))
Előzmény: Szörnyecske (1351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!