Keresés

Részletes keresés

Madaraspisti Creative Commons License 2014.07.05 0 0 13384

A madarak nem szédülősek (én mán csak tudom, mivel a madaraim megmondják ).

Az a Meidinger féle tárcsa ? Az meg csak dísz, semmi objektiv magyarázat nincs se az alkalmazásról se az elhagyásról. Persze tudósok mindig akadnak mellette és ellene is.

Rács ? bizonyos kéményeknél mindig alkalmaztak un. szikra fogót (főleg a széntüzelésű kazánoknál. ) Egyben most is 'gyönyörködöm'.  A Tűzoltó u.-i gyermek onkológiai klinika  fűtésére alkalmazták valamikor - már vagy 15 éve nem füstől. Téglány szelvény,  van legalább 50x 50 -es belső szelvény. Majd lézerrel eccer lemérem, amig le nem bontják.

Szóval a fürdőszoba ablakomból ezt látom, meg vagy 20 társát.

Jó vegyes megoldások.

Amúgy a ház ahol lakom szintén vicces kényügyben. Van  a sok kémény  közül kettő,  ami szétválasztott rendszerhez csatlakozik. Az egyiken van esővédő a másikon nincs.

Mind a kettő jogosságát megvédte a kéményseprő. Igaz más más személy volt. Na mondom ti is elmehettek a sóhivatalba.

Előzmény: gmkiev (13383)
gmkiev Creative Commons License 2014.07.05 0 0 13383

Mivel szilárd tüzelésű kéményről van szó, nem lehetne rajta fedél.

Így a madár, eső ellen behúzódik a fedél alá, oszt megszédül a nagy mélység láttán és pottyanik is belefele a nagy sötét mélységbe.

Megjegyzendő, hogy a gyári kéményvégeken rács van.

De ezen a "végeken" a kéményseperő szembereknek az nem szokványos!

Bocsánat, szabványos!

Előzmény: Madaraspisti (13382)
Madaraspisti Creative Commons License 2014.07.05 0 0 13382

Akkor csak van amiben nem felel meg.

Majdnem. De mi lehet az ?

Előzmény: gmkiev (13381)
gmkiev Creative Commons License 2014.07.04 0 0 13381

Íme a szabályoknak "majdnem" minden szempontból megfelelő kémény!

És íme a szabályos kémény veszélyét nem ismerő madár!

Igen a légellátó ventilátorházban!

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.07.02 0 0 13380

Ha egy kéményből ALUL is kézzel ki lehet húzni a téglát (tehát nem a felső részén, ahol a hideg füst miatt a sav kiette a maltert), azt a kéményt én gyorsan lebontatnám az alapig,

mert azt a kéményt valószínűleg nem a malter tartja, hanem az építő kőművesnek valami rokona, aki pap és sűrűn imádkozik.

Előzmény: aktacs (13377)
aktacs Creative Commons License 2014.07.02 0 0 13379

Sajnos egybe van építve a fallal, ami eléggé tré állapotú.

Köszönöm a választ!

Előzmény: Calcitos (13378)
Calcitos Creative Commons License 2014.07.02 0 0 13378

Elég vacak kémény lehet.

Ha  a fal mellett van akkor simán el lehet bontani a falat mellőle. de általában bekötötték a kéményt a falba, így macerásabb, de megoldható.

Sok mindent kibírnak a kémények. a fő ellenség a szakszerűtlen fűtés. 

Előzmény: aktacs (13377)
aktacs Creative Commons License 2014.07.01 0 0 13377

Tisztelt Szakik!

Az lenne a kérdésem, hogy egy belső falhoz épített kémény mellől elbontható-e a fal azzal a céllal, hogy új fal kerüljön felhúzásra helyette?

Nem fog ledőlni a kémény?

kb. 150 x 150-es kémény, egy két tégla a már meglévő falban így sem tart, gyakorlatilag ki lehet venni.

C20NE Creative Commons License 2014.07.01 0 0 13376

A Viessmann Vitodens 100W 250Pa -t tud!

Előzmény: corradoG61 (13374)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.07.01 0 0 13375

A legtöbbet az ariston kondenzációs  nyom.

Előzmény: corradoG61 (13374)
corradoG61 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 13374

És még ez volt az árajánlaton:

"A tüzelőberendezés biztonságos égéstermék elvezetésének biztosítására, minimálisan 120Pa-os ventilátornyomásra van szükség."

Ez nem túl magas elvárás? A 300e Ft-os Bosch is csak 80Pa-t tud.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.06.29 0 0 13373

Nem általában kérdeztem :) hanem ennél a konkrét esetnél melyik módszer van alkalmazva.

Mert ha kb ugyanott van a levegő belépés mint a kilépés, akkor a kettő között nem lehet nagy nyomáskülönbség, ezért kb tökmindegy a magasság, mivel a szomszéd magas ház mögött kialakuló örvény mindkét torokra egyformán hat. Ekkor szerintem nem muszáj a kéményt túl magasra vinni, maximum menjen a tetejibe egy jónagy lemez/tárcsa a szomszéd házról érkező bukószél kivédése miatt.

Dehaviszont ha a kazán a levegőt a kémény tetejétől jómessze szívja be, akkor a beszívási és a kipufogási pontok között olykor akár jelentős nyomáskülönbség is kialakulhat, ezért bizonyos szelek esetén nem mindegy, hogy a kémény felső vége mennyire lóg ki az örvény/bukószél veszélyes zónából (tehát nem mindegy, hogy milyen magas a kémény).

Előzmény: Dunit (13372)
Dunit Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13372

Lehet hogy ugyan ott, de lehet hogy másutt  is.

A cső a csőben ugyanott a szétválasztottnál bárhol.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (13370)
Dunit Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13371

Nincs jelentősége mivel a ventillátor fújja kifelé.

Előzmény: corradoG61 (13369)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13370

Ha zárt égésterű, akkor kb ugyanott szívja be a tűzilevegőt, ahol kifújja a füstgázt?

Előzmény: corradoG61 (13369)
corradoG61 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13369

Üdv. Mindenkinek!

A turbós/kondenzációs kéményeknél lehetnek problémák, ha állítólag légörvényben vannak? kb. 4 méterre van egy magasabb ház.

A helyzet a következő: több cégtől kértem árajánlatot, az egyik azt mondta, hogy a tető síkjától 4 méter magas turbós kéményt kell csinálnom, a másik meg azt mondta, hogy nem, oda elég egy jóval kisebb is. Kondenzációs kazánt szeretnék rákötni.

Vélemény?

Kösz a válaszokat!

gmkiev Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13368

"SOHA az életben nem fogod megtudni, hogy ezt a törvénymódosítást melyik képviselő nyújtotta be."

Bármelyik!

Előzmény: Mekk Elek ezermester (13367)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13367

"Tudnék mesélni, hogy kerülnek az értelmesnek induló törvényjavaslatok közzé, a hülyeségek."

Az ihazi óriási kárt nem a hülyeségek okozzák hanem az okosságok: amikor egy cég vagy érdekcsoport levajazza, hogy a törvény szövege "véletlenül" a nekik megfelelő módon alakuljon.

Egy példa: pont a napokban került a kedvezményes adózású ÁFA-mentes szolgáltatások (betegápolás, óvoda, iskola) közé "véletlenül" a szerencsejáték. Na ez pl nem hülyeség ;)

SOHA az életben nem fogod megtudni, hogy ezt a törvénymódosítást melyik képviselő nyújtotta be.

Előzmény: gmkiev (13364)
gmkiev Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13366

Ámen!

Előzmény: pf000 (13365)
pf000 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13365

A kéményes témában te természetesen jártasabb vagy :-) Én a vasúton vagyok 35 éve, látom mit művelnek évről-évre. Milliárdok repülnek talicskaszámra és csak néhol javul valami, az se egetverő.  Egy szó mint száz, az ország nem ezt várta a gengszterváltástól. És a legrosszabb, hogy még évtizedekig ez fog menni.

Előzmény: gmkiev (13364)
gmkiev Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13364

"az utóbbi 8-10 évben az idiótizmus egyre nagyobb területeket hódít"

A hülyeség turbót, 2010-ben indították.

Tudnék mesélni, hogy kerülnek az értelmesnek induló törvényjavaslatok közzé, a hülyeségek.

Előzmény: pf000 (13363)
pf000 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13363

Persze, csak kínomban írtam az ötletet, mert végső esetben mit tud tenni az ember, ha a téli hidegben nem akar megfagyni. Csak érzékeltetni akartam, hogy a "jogalkotási" előírások és a valóság elég messze van egymástól és ahogy épp a minap láttam a Facebookon az orvosi cannabis kapcsán: a jó emberek megszegik a rossz törvényeket. De hát értelmes ember látja a valóságot, csak az utóbbi 8-10 évben az idiótizmus egyre nagyobb területeket hódít sajnos. Úgyhogy nagyon szépen mutat papíron a legeslegeslegmodernebb úniós előírás, csak a feltételei nem adottak az ország lakosságának, mert ahhoz nem 60 ezer forintból kéne tengődni a sok szerencsétlennek.

Van a lakásban mellesleg gázkonvektor, tehát a falat még nem kell kivernem :-)

Előzmény: Zöldár (13362)
Zöldár Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13362

Azért megjegyezném, hogy a kályha cső oldalra való kivezetés nem csak a nyomorultak tevékenysége.

" oszt kilógatom a kályhacsövet, ahogy a nyomorultak csinálják :"

egy gyors, flexiblis megoldás (addig amig a szomszéd szóvá nem teszi ). De pl. egy tanyán  a szomszéd elég messzire van.  és ezt is lehet jól és rosszul csinálni. Pl. a házat fel lehet gyújtani ezzel a megoldással.

Inkább a tudatlanok és nagyon merészek csinálnak hébe hóba ilyent.

Pl. pecsenyesűtők, kis bódék fűtésénél lehet ilyen megoldást látni (amit mint írtam lehet jól és lehet pancserűl csinálni. )

Előzmény: pf000 (13359)
gmkiev Creative Commons License 2014.06.25 0 0 13361

Van emailcímem, ott megírom, ha kéred.

Előzmény: pf000 (13360)
pf000 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 13360

gmkiev sporttárs inkább ezt a hozzászólását negligálja és AJÁNLJA nekem ezt

a szakembert:

5, tudnék ajánlani jó bélelő, illetve kémény építő szakembert, de nem tehetem:

a, nincs Web lapja

b, következésképpen nem ír vissza"

Előzmény: gmkiev (13358)
pf000 Creative Commons License 2014.06.25 0 1 13359

Köszi Zödár!  Nagyjából én is így gondoltam, csak szeretném minél normálisabban megcsinálni. Ezért BÁTORKODTAM ezen a szakmai fórumon leírni a kínomat. Papír nem kell, NINCS PÉNZEM ilyesmire. Fűteni akarok szeptemberben, oszt ennyi. Végső esetben kiütöm a falat, oszt kilógatom a kályhacsövet, ahogy a nyomorultak csinálják :-)  Aztán meg van oldva a kémény problémája, meg a kémény "engedélye" is. Ennyi. Persze ezt nem gondolom komolyan, mert itt még nem tartunk pénzügyileg.

Tehát továbbra is kérném, hogy aki tudna ajánlani Budapest pesti oldalán vagy környékén szóba jöhető szakembert a leírt munkákhoz, az legyen kedves megosztani velem, akár magánlevélben, ha nem akarja közhírré tenni. A címem az itt szereplő fórumnevem + kukac freemail hu.

Köszönöm!

Előzmény: Zöldár (13357)
gmkiev Creative Commons License 2014.06.25 0 0 13358

És javasolhatja is a közönség a minőségi tanúsítvány, illetve a kivitelezői nyilatkozat PHOTOSHOP-al történő elkészítését.

Ámen!

Előzmény: Zöldár (13357)
Zöldár Creative Commons License 2014.06.25 0 0 13357

Ja hogy az alsó rész vályogból van.

Az más.

De ha már ennyire makacsul ragaszkodsz ahhoz a meglévő vascsőhöz meg lehet azt kéménynek csinálni. Nem ez lesz a világ első műszaki ténykedése.

Tehát felállítod, de előtte azért csinálsz egy tisztító ajtót rá. Majd ásványgyapottal körbeszigeteled  úgy 5 cm, de inkább 10 cm vastagságban. A szigetelő anyagot lágyvas huzallal rögzíted és alu lemez borítással látod el. Ezt útóbbit valami lemezszabászatban szerzed be. ha nem sikerül megteszi az un. golyó nyomott alu fólia is duplán.

Idegen munkaerővel :ha alkalmazott a te instrukcióid alapján talán a napi 10 ért elszegődik, vállalkozó viszont a 40 -et kéri a munkáért, sőt ha papírt kérsz, még duplázhatod.

Előzmény: pf000 (13354)
Totya3 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 13356

Hát ez így elég kókány lesz. Elvileg egy jó érzésű kéményseprő még jóindulattal sem vehetné át, mert a kivitel teljesen szabálytalan. Persze ettől még le lehet vajazni, csak eetleg később okoz majd fejfájást, ha másik szakit rendelnek ki, ha netán "elhalálozott" a jelenlegi vállalkozó a rezsicsökkentési harcban. :) Sok sikert!

Előzmény: pf000 (13354)
pf000 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 13355

Bocsánatot kérek uram és a tiltakozását axeptállom, nem akartam becses nevével tréfálkozni :-)

Előzmény: Mekk Elek ezermester (13352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!