Keresés

Részletes keresés

Annaem Creative Commons License 2023.10.24 0 0 18135

Éppen most olvastam, hogy nem is biztos, hogy óriások voltak. A nefilim szó azt is jelentheti: "akiket lehajítottak"

Előzmény: Törölt nick (18132)
Annaem Creative Commons License 2023.10.24 0 1 18134

off

már el is felejtettem!:)

Előzmény: Törölt nick (18133)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.24 -1 0 18133

off
Tessék adtam egy mínuszt. Most jó?

Előzmény: Annaem (18129)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.24 -1 2 18132

A bizonyos teoretikus prehisztorikus vénuszi (hozzánk képest) óriás termetű humanoid fajjal nálad ez hogyan korellál kedves mester..?

Előzmény: Schenouda (18126)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.10.24 0 1 18131

Hoaxvadász Creative Commons License 2023.10.24 0 1 18130

The ancient Pyramids of Giza in Egypt, as seen in the year 1880.

Annaem Creative Commons License 2023.10.23 -3 0 18129

Ja lefordítom: konkrétan a negatív értékelést forszírozom. Addig beszerzem a fegyvertartási engedélyt.

Előzmény: Annaem (18128)
Annaem Creative Commons License 2023.10.23 -1 2 18128

Kérek szépen indoklást, mivel Attila pontosan Schenouda elméletét nyomja..

Köszönettel

Anna

Előzmény: Annaem (18127)
Annaem Creative Commons License 2023.10.23 -1 2 18127

Időkapszulahttps://kanizsaujsag.hu/hir/202211/erdekes-emberek-erdekes-tortenetek-36-resz-sivatagi-turara-keszul-gulyas-attila-az-orion

 

Először zavart Attila hangja, majd fél év múlva újra megnéztem tőle egy videót, akkor már nem. Mániákusan használja a vonalzót a kezdetektől, legújabb videójában már Antarktisz sem úszta meg a vonalak összekötését. Eleinte teljesen konszolidáltnak tűnt Gulyás Attila 2.0  (youtube)  Első szárnypróbálgatásait ajánlom megtekintésre, pont a vonalzó miatt.

 

"A piramisokat azért építették föl, hogy egy letűnt kor, letűnt civilizáció utolsó leheletével még egy üzenetet adjanak át nekünk. El sem tudjuk képzelni, hogy egy kihalóban lévő faj másképp gondolkodik, mint mi. Mindenképpen olyan üzenetet akartak átadni, ami fontos lehet számunkra, de mi nem vesszük észre. Csak azzal foglalkozunk, hogy hogyan építették föl a piramisokat, pedig nem az a lényeg, hanem az, hogy miért építették föl, miért fektettek bele annyi tudást, mérnöki odaadást, és milyen mérnöki elrendezéssel tették le az alapjait. Innen kell megközelíteni a kérdést, és ha erre már rácsodálkozunk, megértjük azt, hogy nemcsak egy építményről van szó, hanem egy egész, matematikailag, geometriailag, csillagászatilag összefüggő komplexumról. Én azt is kutattam, kik voltak azok az emberek, akik át akarták adni nekünk ezt a valamit.

A piramisok tervezésénél olyan bonyolultságot véltem felfedezni, amit képtelenek voltak az akkori egyiptomi emberek megoldani. Azt mindenképpen egy előző civilizáció tudta csak megtervezni, de elképzelhető, hogy a felépítését az egyiptomiak valósították meg oly módon, hogy ráépítkeztek ennek az előző civilizációnak az “emlékműveire”.

 

Hamarosan nyilvánosság elé kerül a piramisok X-aktáinak harmadik része, ami a Feljegyzések csarnokával foglalkozik. Utána a 4. részben már konkrét GPS koordinátákat fogok megadni az általam feltételezett sírok helyéről, ami néhány fáraó temetkezési helyét jelöli meg. Na ez okoz nálam igazi dilemmát, hogy nyilvánosságra hozhatom-e ezeket. Arra a következtetésre jutottam, hogy igen, mert az idő halad, és én sem leszek fiatalabb. Tulajdonképpen nem az én eredményeimet szeretném viszontlátni, mert az engem nem érdekel, ha valaki lenyúlja ezt az ötletemet, és “véletlenül” ott fog ásni, mondván, hogy találtam valamit, és pont azon a GPS koordinátán, amit én megadtam. Az a lényeg, hogy induljanak el valamerre, és találjanak új dolgokat. Közel 100 éve, hogy megtalálták Tutanhamon sírját, és azóta gyakorlatilag semmit nem tudott felmutatni az egyiptológia. Most már ideje lenne egy új fáraó sírt felfedezni, és ha ehhez én csak 1 százalékban hozzá tudok járulni, már annak is örülni fogok.

 

A gízai piramismezőt alkotó három piramisnak és a szfinxnek is megvolt már a helye az i.e 2600-ban. A nulláról, a semmiből egyszer csak belobbant a piramisok építésének a kora és a szemmel látható fejlődése.

 

...nem is akarnak új dolgokat felfedezni, nehogy a történelmet újra kelljen írni. Ez lehet a dolgok hátterében –vallja. Épp elegendő turistájuk van, nekik több nem kell. "

 

Schenouda Creative Commons License 2023.10.23 0 3 18126

Amúgy a nagy ormótlan kőépítmények, mint a megalitok, dolmenek is, a helyi néplegenda ezekről rendszerint azt terjesztette, hogy órások vagy küklópszok építették. A helyi arabok Baalbekről is azt mesélték óriások voltak az építők, de ugyanígy járt a mexikói Cholulában lévő piramis is. Képzeljük el, ha az egyiptomiak, koptok azt mesélték volna a görög utazóknak a Nagy Piramisról, hogy óriások vagy égből jött istenek építették. Most milyen mekkája lenne Dänikennek és társainak?

Az ember már nem hiszi el magáról, hogy mire volt képes...

A 4. dinasztia királyait az ezer évvel későbbi Turini Papirusz alapján helyezik el az időben, ami Sznofrunak 24, Hufunak 23 uralkodási évet írt. Mára egyre bizonyosabb, hogy ez téves. Merer naplója ezt bizonyossá is tette, aki Hufu uralkodásának 27. évéről írt. De már ennek megtalálása előtt az egyiptológusok Szofrunak 35-50 uralkodási évet, míg Hufunak 30-40-et tulajdonítottak.

Sznofru dahsuri Vörös piramisa láthatólag az "elődje" a Nagy Piramisnak. Már ennél is találtak kőfejtői jeleket! Számos építési eleme megtalálható a Nagy Piramisban is (pld. ez az első simafalú piramis, s az lesz a Hufué is). A Vörös Piramis:

maxresdefault.jpg (1280×720) (ytimg.com)

Viszont valóban több újítást tartalmaz a Nagy Piramis az elődökhöz képest, mint az előbb írta Lopez is. Ezeket nyilván Hufunak vagy a tervezőnek kellett beiktatnia (pld. a légjáratok, könnyítőkamrák, stb.)

 

Derek Hitchins mérnök megjelentetett egy könyvet The Secret Diaries of Hemiunu, Architect of the Great Pyramid címmel (2010). Ebben a Nagy Piramis tervezőjének, Hemiununak sírjában, egy titkos rekeszben több száz papirusztekercsre bukkannak. Hemiunu elmeséli, hogyan történt a piramis építése. A történet persze fiktív, de számos valós elemet tett hozzá, s így végül is elég érdekes történet lett belőle.

The Secret Diaries of HemiunuArchitect of the Great Pyramid of Khufu | Systems World | Derek Hitchins

 

Az ún. alapkőletétel ősi szokás, ismeri Babilon és Egyiptom. Van egy olyan reményem, hogy a Nagy Piramis esetében is megtörtént. Ezekben sokszor tettek olyan emlékeket, amik az építésre vonatkoztak (tervrajzok, makettek, felajánlások, stb.). Általában valamelyik sarok alatt/körül kellene keresnünk, bár az is lehet hogy a közepén van, abba sziklakiemelkedésbe vésve, amit lefed a piramis. A technika előrahaladtával, szkennelve az alapot, talán rábukkanunk. Ezt mindenképpen érdemes lenne, egy kutató alagúttal elérni, mert számos megválaszolatlan kérdésre adhatna választ...

 

Előzmény: Schenouda (18125)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.23 0 2 18125

Hörbiger követői arról a nagy Atlantiszról sokat tudtak mesélni, meg az óriások civilizációjáról. Még Platónt is kiigazították ez ügyben.

Előzmény: Törölt nick (18123)
szenyor Lopez Creative Commons License 2023.10.22 -1 3 18124

A sírhely koncepció szerintem is nehezen állja meg a helyét. Hisz kitudja megéri e a fáraó az elkészültét. Amúgy Sznofru két piramisa (és egy harmadikat is feltételesen neki tulajdonítanak) is érdekes:

- egyrészt ha síremlék, akkor miért van több?

- a két piramis térfogata nagyobb, mint a Nagy Piramisé.

Sznofru elvileg 26-28 évet uralkodott, tehát eléggé csisszre készültek el a piramisai, ha azt a Nagy Piramis építési idejéből levezetjük.

Valamit nagyon tudott a IV. dinasztia, amit később nem, ugyanis utána egyrészt játék méretű piramisok készültek, másrészt egyikük sem áll mára. Legalábbis olyan tökéletes állapotban, mint a Nagy Piramis, nem.

Akárhogy is nézzük, kilóg a sorból.

Előzmény: Törölt nick (18121)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.22 -1 1 18123

Talán az lehet a hézag, hogy én a régebbi Atlantisz szerű globális civilizációról beszélek, te meg az újabbról a "kis" Atlantiszról... óriások lehettek és magas technológiát használtak, tehát az építés mikéntjét felesleges firtatni, mert elképzelni sem bírjuk, annyira meseszerű szerintem nyilvánvalóan...

Előzmény: Longvale (18122)
Longvale Creative Commons License 2023.10.22 0 4 18122

Atlantisz szerintem is létezett, mint már írtam erről. Szolónnak a szaiszi papok azt mondták az egyiptomi állam alapítása előtt ezer évvel süllyedt el. Ehhez tartom magamat, mert nem hiszek abban, hogy i.e. 9600 körül süllyedt el és a köztes több mint 6000 évben (!) az egyiptomiak szájhagyományként tartották volna fenn, mire letudták jegyezni írással.

 

A megalitokban igazad lehet, hisz erre mutatnak az Atlanti-óceán peremvidékei, de a piramisokban egyáltalán nem. Mármint, hogy az atlanták preferálták volna a piramist, mint építészeti elemet. A megalitokkal ellentétben, miért nincsenek Ny-Európában vagy Ny-Afrikában? Miért Kínában emelgettek volna piramisokat azok egyébként földpiramisok, hangya munka, az emberek és kosarak számától függött a nagysága, még tudás se sok kellett hozzá). És azt tudod, hogy egyik hely miért földből, a másik helyen miért kőtömbökből épült ez a piramis?

Platón egy történelem előtti bronzkori civilizációt írt le Atlantiszként, nem valami hi-tech technikát. Atlantisz hatalma Egyiptomig ért, erről is írtam, mert ők birtokolhatták a birodalom keleti szélén, Egyiptom kapujában Pharosz szigetét.

Nem hiszem, hogy világhatalom lett volna, valami olyasmit kell elképzelni, mint Kréta, az Atlanti-óceánon, közel a Gibraltárhoz. A területe talán 5x-e vagy talán 10x-ese is lehetett Krétának (tehát mint a Dunántúl vagy a mai Magyarország). Egyszerűen az óceán keleti felében nem számolhatunk nagyobb összefüggő szigettel.

Attól, hogy azt mondom létezett egy prehisztorikus tengeri királyság, Atlantisz (egyébként nem sokkal a megalitikus máltai civilizáció előtt), még nem jelenti azt, hogy minden rejtélyes építményt, piramist, meg Baalbeket ugye, neki tulajdonítok. És ezt semmivel se tudom megindokolni.

 

"A video amit legutóbb betettem szépen egyszerűen kifejti, miért képtelenség azt gondolni, hogy óegyiptomiak 20 év alatt nem tudom hány százezer legyekként hulló rabszolgával építették (olyan forradalom lett volna belőle nyilván mint a huzat), a megalitikus köveket kifaragdosták baromi messze, odaúsztatták, aztán odacsúszkázták..."

 

Egyszerű a válaszom: az egyiptomiak ugyanazzal a módszerrel építették a Nagy Piramist, mint amit Te gondolsz, hogyan építették az atlantisziak ugyanazt! Mert nyilván van valami koncepciód hogyan építették az atlanták?!?

(egyébként ha ilyeket mondott a videóban, akkor messze áll a tudása attól az emberétől, akinek videóit hxvdsz berakta.)

 

Érdekes, hogy volt itt egy csodálatos és rejtélyes ősi civilizáció, az egyiptomiaké, és ez valahogy nem elég nektek...

Előzmény: Törölt nick (18121)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.22 -1 2 18121

A irdatlan nagy Nílus delta tövében van, tehát hajós népnek semmi gondot nem jelent a régiót elérni.
Ellenséges terület annyira régen aligha volt, mert akik évezredekkel később karthagoiak, hellének és egyiptomiak lettek, akkor még civilizálatlan urbanizálatlan vademberek voltak... nem beszélve arról, amit az Odüsszeusz kutatásod kapcsán megtudtunk, hogy beltenger volt egykor Afrika széltében... talán ott hajózgattak be és nem is a Níluson elsősorban, ahol az atlantiszi (?) Min herceg ki...
A távolságról annyit, hogy Atlantisz világbirodalom volt szerintem. Piramisokat épített a világ minden táján, jó részüket ismerjük is, de nagy részük kvázi heggyé változott, benőtték a fák, a növényzet... rengeteg a piramis alakú hegy világszerte. Itt a sivatagos éghajlat miatt nem került rá termőföld és nem nőtt fölé növényzet, de a homok is majd ellepte, a Szfinx ki sem nagyon látszott és a három nagy piramis is "mellig" homokban volt úgy tudom évszázadokig.
Szinte bárhol, ahol körben hegyek vannak, körbenézünk és minimum egy meghökkentően szabályos piramis alakú hegyet fogunk találni... szerintem jelentős részük tényleg (talán atlantiszi) piramis is... szívesen leásnék akármelyiken, jó néhányon, pár száz métert, ha tehetném, sok meghökkentő dolgot találnánk szerintem... pl megalitikus építőköveket, mesterséges járatokat...
Kínában nem lehet megközelíteni azokat úgy tudom, mert katonák őrzik (na vajon miért, mert csak furcsa hegyek ugye?), de tökéletesen látszanak messziről is a szabályos zöld piramisok (növényzettel benőve), nem picikék és nem kevesen vannak... ugyanígy a dél-amerikai dzsungelek fölött repülve láthatókról is vannak beszámolók ugyebár, hogy a dzsungellel benőtt piramis alakú dombokat láttak, szinte megközelíthetetlen helyeken.
Tele van a bolygó fel nem tárt, még nem meglelt ősi piramisokkal, én azt mondom (de ismert piramisok is vannak bőven sokfelé). a Kheopsz hármas csak egy picurka csoportjuk (az ókori egyiptomiak belehülyültek és ezeket másolták évezredeken át, de soha nem bírtak olyat építeni, mint a Khufu piramis (és két kisérője), akárhogy erőlködtek)
Tehát a nagy Atlantisz világbirodalom ott volt szinte az összes helyen szerintem, ahol rejtélyes megalitikus romok vannak, ismeretlen építőkkel, ahogy akár a római birodalom vagy még jobb példa a Brit gyarmatbirodalom... még hasonlók a méretek is talán, ha analógiába húzzuk, hogy mintha a brit sziget(ek) lenne Atlantisz központi régiója (szigete ill kiskontinense) és onnan indul ki, ott a főváros... de a glóbusz túlsó végén is van/volt itt-ott gyarmata, telepe, bázisa, akár új országa... s nem utolsósorban komplett kontinense is, gondoljunk Ausztráliára ugyebár... de Észak-Amerikára is akár... abban nem vagyok viszont biztos, hogy ez a civilizáció maga Atlantisz volt... szinte biztos hogy más neve volt... és korábbi volt, mint amit te emlegetsz, meg a hellének írkáltak róla...
Eképp spekulálva sem az nem nagy ügy, hogy a gízai fennsíkon ott vannak ősi építményei "ilyen messze", sem az, hogy a tengerparttól némileg beljebb... a hely meg nem volt akkor veszélyes, inkább ők voltak veszélyes hódítók akkor még... aztán kihaltak, mert óriások voltak és elkorcsosultak... (óriás holtest azért nincs, mert tengerbe temetkeztek nyilván) én ezt spekulálom... Hogy a nagy piramis mellett találtak Hufu korabeli munkás temetőt de mást nem, ez nem cáfolja azt, hogy Hufu csak tatarozni akarta... vagy éppen elbontani, kincset keresni benne ill kisajátítani nem utolsósorban... stb Sok ember kellett ahhoz is és sok idő.
A video amit legutóbb betettem szépen egyszerűen kifejti, miért képtelenség azt gondolni, hogy óegyiptomiak 20 év alatt nem tudom hány százezer legyekként hulló rabszolgával építették (olyan forradalom lett volna belőle nyilván mint a huzat), a megalitikus köveket kifaragdosták baromi messze, odaúsztatták, aztán odacsúszkázták... (miközben 1-2 millió lakosa lehetett max a nagy egyiptomi birodalomnak akkor... tehát a lakosság 10-20 százaléka építette a király síremlékét a király egész életében... nem picit téboly ez..?) kiszámolja a srác, hogy nem jön ki a matek nem kicsit... nem utolsósorban egy életen át épített sírbolt, azt milyen már..? Helló én vagyok az új király, na akkor kezdjük is építeni a sírom évtizedekig, a lakosság 10-20 a csak azon dolgozzon hullva mint a legyek...
Ez életszerű? Közben hogyan termelt az ország? Hogy építettek fel közben még százával máshol templomokat, palotákat, hogy volt kapacitás arra is? Az a sok munkás hogy volt ellátmányozva? Lázadások forradalmak miért nem voltak? Hogy ettek, hogy ittak stb stb...
Honnan tudta Kheopsz, hogy megéri még életben, amikor elkészül ez a szép giga sírhelye, amibe bemenni sem lehet..? Nem tudhatta, mégis bevállalta? (nem gond, ha meghalnék, egy gödör elég lesz mellette és ott kivárom míg megépül a piramisom... bár nem tudom, az utánam jövő király mit szól majd hozzá...)
Ez életszerű? Nagyon sok sebből vérzik még mindig a nagy piramis építése meg szinte minden más is... nem lehetsz biztos semmiben, hiába véstek ide-oda akármit... nyilvánvaló, hogy nem óegypitomi sír, mert látjuk milyenek az óegyiptomi sírok kivétel nélkül, teljesen kifestve-rajzolva színesre szépre, teleirkálva-pingálva csicsásra... meg mondjuk pl urambocsá bele lehet menni nem utolsósorban. A nagy piramisba nem lehetett bemenni tudjuk, csak azért tudunk már bemenni, mert meg lett barmolva utólag, hogy lehessen... nem az volt a célja és funkciója, hogy oda temetkeznek, bevisznek egy koporsót, szertartást csinálnak stb... ez abszolút nyilvánvaló... De akkor hogy? Nem befejezni, megvárni míg meghal a fickó, betenni a szarkofágba és még 5 -10 évig építkezni rá tovább megalitikusan az épületet rabszolgák ezreivel? Ez életszerű?
A templomok ill szent helyek, rítus helyek mind járhatók, be lehet menni, pont ez a lényeg, hogy odamegyünk, elvégezzük a rítust... itt néhány megközelíthetetlen helységben hogy? Odateleportáltak? Mi más lehetett tehát, mint valamilyen technológiai építmény..? Esetleg csak dísz? A fáraó(k) nagy hatalmát mutatandó. Nem hinném. Akkor csak egy kőrakás lenne és nem lenne üreges, tele helységekkel és járatokkal. (nem utolsósorban extrém nagy mérnöki tudással tervezve) Nemde? És nyilvánvaló hogy már rég ott volt, mire megjelent az egyiptomi civilizáció... megkockáztatom fingjuk nem volt az ott megjelenő törzseknek, akik úgy döntöttek odaköltöznek és várost alakítanak ki, majd országot és lettek az egyiptomiak... hanem azt hitték, az istenek épülete és szentként tisztelték... (erre a hitre rásegíthetett, hogy esetleg arra kódorgott még pár atlantiszi túlélő óriás humanoid és kicsit szivatta őket  misztikus hülyeségekkel meg ilyen "csodákkal", mint a frigyláda és a samír... és mutatott pár trükköt...) 

Előzmény: Schenouda (18120)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.22 0 4 18120

Ez jó ötlet, már vártam, hogy valaki bedobja.

Szerintem sem csak "sír" volt a Nagy Piramis, tekintve az Óbirodalom technikai lehetőségeit. De több egyiptológus is nyitott erre. R. Stadelmann az egyik legnagyobb szerint is sem csak sír volt, hanem a kamráknak volt vallási jelentősége. Más egyiptológusok a csillagászati vonatkozásaival érvelnek.

"Nagy piramisba földalatti vízcsatorna ugyebár..." igen, ez benne van a hagyományban (Hérodotosz, Plinius, kopt legendák), s szerintem is a felfedezése még várat magára.

 

Magát az építményt, tehát a piramist semmiképpen nem gondolnám, hogy nem Hufu építette, viszont az a szikladomb és hely nagyon régi szenthely volt. Úgyhogy még az is elképzelhető, hogy a piramis ún. menekülőjárata, a 30 méter mélyen lévő szobával egy régibb kor hagyatéka Hufunál. Ahogy a piramis lábazatától nem messze lévő, Hufu anyjának aknasírja is nagy valószínűséggel régibb náluk, s az első "lakóját" Hufu munkásai kipucolták onnan. Hufu ráépítette erre a nyílásra a piramisát (ahogy a baalbeki Heliupolitanus óriási templomát is egy ősi, nagyon szent 45 méter mély nyílásra helyezték).

 

Az atlantisziak valószínűleg nem birtokoltak soha ilyen belső területet Egyiptomban. Tengeri királyság volt az egyiptomi hagyomány szerint, akár föníciaiak. Partmenti szigeteket, kikötőket kolonizálhattak. Ráadásul a hazájuktól ilyen messze, ellenséges területen, miért építettek ilyen gigantikus építményt? Miért nem Marokkóban vagy Portugáliában? Erre sokkal több lelet, utalás kellene hogy előkerüljön Gizában, tehát amelyek legalább i.e. 5. évezredbeliek, amikor még nyoma sem volt az egyiptomi államhatalomnak, mert ott még különböző kis törzsecskék hadakoztak. Nem mondom, hogy lehetetlen, de kevés szerintem a valószínűsége.

Előzmény: Törölt nick (18117)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.22 0 3 18119

Vyse nem volt grállovag, de nem is egyiptológus. Nem ismerhette Hufu Hórusz-nevét, nem festhetett fel jeleket, melyek közül van, ami alányúlik más tömbök mögé, és időgépe sem volt, hogy visszamenjen hirtelen 4600 évet, hogy felfesse azokat, mert a kormeghatározás szerint ez a koruk. Maga a felfedezés sem pénzt, sem dicsőséget nem hozott Vyse-nek: a szakirodalom is alig emlegeti ezeket a jeleket, egyszerűen tudomásul veszik. Viszont a háromkötetes munkája a leírásokkal, rajzokkal és térképekkel óriási kincs az utókor számára, hisze ő volt az első komolyabb szervezetten ásató az akkor még régészeti szempontból "szűz" területen! De ezeket annak idején Martin Stower az oldalán ragyogóan bemutatta.

 

Nem találták meg a a piramis építési naplóját (amire éppen van esély!), de Merer naplója is elég, meg a piramis alapkövein is ott van Hufu neve (nem csak a könnyítőkamrákban és azokat nem Vyse találta!), meg a környékbeli sírokban, de  piramis melléképületein is megtalálták a nevét. Rengeteg sír van Gízásban, ezek nagy része mind óbirodalmi. A munkások temetőjét is beleértve (és nem találtak más korszakból lévő munkástemetőt). Az egyiptomi hagyomány is Hufunak tulajdonította a piramist. Az egyiptomi papok is ezt mondták a görög utazóknak. Az i.e. 3. században Ptolemaiosz király felkérte Héliupolisz főpapját, Manethónt, hogy írja meg Egyiptom történetét az alexandriai Nagy Könyvtár számára. Manethón görög nyelven, három könyvben írta meg, és egyértelműen Hufut tette meg a Nagy Piramis építőjének! Neki megvoltak a legjobb ősi feljegyzései erről, sokkal jobbak, mint ma bárkinek a világon! Manethón osztotta vagy harminc dinasztiára Egyiptom több száz uralkodóját. Az egész egyiptológia immár kétszáz éve ebben hűen követi!

 

Számos jelentős ősi építmény van, aminek az építés menete, sem az építésze/tervezője nem maradt meg. Ilyenek, mint a baalbeki Jupiter Heliopolitanus temploma, a római Pantheon, sőt mára bizonyos, hogy a 14. századig álló egyik ókori világcsodáról, az alexandriai Világítótoronyról sem tudjuk ki tervezte, hogyan építették 2300 évvel ezelőtt (nyilván írtak róla, de azok a könyvek elvesztek). A Nagy Piramis meg 4600 éves, de sokkal több adatunk van szerencsére, pedig még több középkori gótikus katedrális építőjét sem ismerjük, beleértve a világhírű chartresi  székesegyházat.

De különösebben nem látom értelmét Hufu megkérdőjelezéséhez, hiszen akik szerint nem ő építette, úgy hiába találnának egy új kamrát a piramis belsejében, benne Hufu diorit szobrával, attól a naptól kezdve azt kezdenék állítani, biztos a "renoválás" során odarakatta...

 

Nem csak elvetni kellene Hufu kapcsolatát a Nagy Piramissal, hanem mint írtam, kellene egy másik alternatíva, egy hihető magyarázat arra, ha nem ő, akkor ki(k) és mikor építették! És arra is kellene magyarázat, hogy ez a sok "megtévesztő" Hufura és az óbirodalmi időkre, emberekre való utalás miféle csalárd módon került a piramisba, piramisra és annak környezetére, ja és miért...?

Igazából azt lehetne itt megtárgyalni, megvitatni a lehetőségét.

 

Előzmény: szenyor Lopez (18118)
szenyor Lopez Creative Commons License 2023.10.22 -1 2 18118

A feliratokról: Eleve Mehrer naplóján kívül nincs írásos emlék a piramisépítésről. Miért nincs sehol, senki által lejegyezve/említve? De ez is csak egy mellékszál. 

A hamisítási ügy lehet, hogy így volt, én arra utaltam, hogy Vyse annak ellenére, hogy katona volt (vagy pont ezért? :) ) nem volt egy Grál lovag (hogy stílszerű legyek a topichoz ;) ), lévén a politikai karrierjét is vesztegetéssel akarta fedezni.

 

"Vyse (along with the other winning candidate, John Wharton) of bribery and corruption during the election campaign.[13] The Select Committee to which the petition was referred declined to void the result of the election in Staple's favour.[14] Some sixteen years after Vyse's death, evidence surfaced that most of his voters had been paid"

 

A tervezés, kivitelezés ilyetén pontossága már csak azért is meglepő, mert iszonyatosan tudatos előkészítést feltételez. Pl. a köveket messziről hozzák. Akkor ott csak nagyolják és helyben finomítják? Ha így van, el kellene tűnniük a kőfejtői jeleknek. Ha a kőfejtőben véglegesítik, rohadtul kell vigyázni rá végig a szállításkor, ilyenkor egyfajta szállítólevelet kell adni hozzá, hogy hova kerül a kő. Na ez a gyártási és logisztikai szervezés mai keretek között, számítógépekkel, rengeteg írástudóval, egyszerűsített írással, mindenki által elérhető matematika tudással is nehéz. 

Előzmény: Schenouda (18116)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.22 -1 2 18117

Esetleg jó volna megpróbálni olyan szemmel nézni a három nagy piramisra, hogy nem síremlékek, hanem valamilyen teljesen más célt szolgáltak. Talán csak a Styx vízével az örök élet rítusát talán valami mást is képes volt egy működő piramis-gép véghezvinni... pl a Styx vagy a Nílus vizéből felhőt és esőt csinálni... azt tudjuk hogy alul be volt vezetve a Nagy piramisba földalatti vízcsatorna ugyebár... ott van az akna illetve medence alatta... már látogatható tudod... Mi van ha az atlantisziak egyik tartománya volt ahol a z esőcsináló piramisokkal oldották meg az öntözést... évezredekkel később ott találták az egyiptomiak és  még ismerték hírből a funkciójukat, megpróbálták beüzemelni, de belekeverték a misztikumot, azt hitté, hogy a papi hókuszpókusz is kell... talán valahogy így történt... nem lehet?

Előzmény: Schenouda (18115)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.21 0 3 18116

"De miért? Minden síremlék tele van a fáraóról szóló dicshimnuszokkal."

 

Való igaz, nem tudjuk miért tiltották, de a két sírépítmény látható részein nem alkalmaztak feliratokat. De a piramis körüli objektumokban igen. Ja, és Mükerinosz piramisában sincsenek feliratok. Tehát nem csak a Nagy Piramisról van szó!

Már több mint 22 éve is beírtam ide ezt a kitalált hamisítási ügy részleteit, már néha restellem is megint előhozni: https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=19935058&t=9000303

Az annunakik Sitchin miatt kerültek ide, hiszen ő találta ki ezt a hülyeséget a hamisításról.

Az Óbirodalom idején a naptemplomoknál vagy a piramisoknál igyekeztek minél pontosabban tájolni, mérni. Magának az alap lefektetésének is rítusa volt. Maga a mérés már attól is nagyon pontos lehetett, ha sokszor végezték el ugyanazt. Ez ami nálunk annyira nem fontos (hogy centikre, milliméterekre egyezzen a tervhez), azt az óegyiptomiaknál, úgy látszik vallási tisztelet övezte...

 

 

Előzmény: szenyor Lopez (18114)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.21 -1 3 18115

De most akkor építette volna? Egy nevenincs predinasztikus király, abból az időszakból, mikor még az írást sem találták fel? Egy atlantiszi király? De hiszen a szaiszi papok azt magyarázták, hogy hadban álltak Atlantisszal, annak pusztulása előtt.

Most ha Hufu renováltatta a Nagy Piramist, úgy Hafré meg renováltatta a Második Piramist? Hisz az teljesen hasonló technikát igényelt. Vagy azt nem is kellett?  Mi ez valami renováló dinasztia? Hufu apja két nagyobb piramist is építtetett, onnan nem vehetett ötletet Hufu?

Ha Hufu piramisánál alkalmazzák először a ferdeboltozatos tetőt a belső kamránál, majd szinte az összes többinél lemásolják, az nem azt jelenté, hogy ekkor keletkezett a stílus és azt korábban nem ismerték?

Szerintem Hufunál alkalmasabb királyt nem is lehetett volna találni az Óbirodalom idején erre. Hisz egy ilyen építmény renoválása ugyanakkora tudást feltételez, mint a megépítése. Nevét őrző felíratok a belső köveken, lezárt kamrákban. A karbondatálások a piramisban lelt szervesanyagokról (számos volt!), pld a tömbök közé,a  malterba szorult fadarabok, bogarak, csontok, stb. A feliratok festékanyagai is arra mutatnak, hogy a piramis óbirodalmi eredetű, s nem tízezer éves vagy ilyesmi.

Egyébként már szinte beteges a romantikus szerzőknél, hogy "nem tudják elképzelni, hogy a 4. dinasztiabeli Hufu építette a piramist". Mikor kiderült a 90-es évek végén Sitchin által kifundált hamisítási-teória tarthatatlansága, több szerző irányt váltott, mint a kezdetben Sitchin-követő néhai brit szerző, Allan J. Alford. Az agyalta ki, hogy két Hufu nevű király lehetett: az egyik, akit ismerünk, a 4. dinasztiabeli és egy ismeretlen, rejtélyes predinasztikus király. Alford szerint egyébként Hufu sírjának bejárata a Kútakna melletti ún. Barlangnál van lezárva. A Királyi Kamra kőládájába vasmeteoritokat tároltak.

 

Nyugodtan kereshetsz ellenérveket az elfogadott teóriák ellen. De az még nem "megoldás", vagy akár teória, hogy úgy érzed, nem Hufu építette a piramist. Rágódhatnál azon is, hogy akkor ki, mikor és miért építette a Nagy Piramist (és a szomszédját). Hisz ez lenne a következő fázis. És azon is, hogy gyakorlatilag miét nincs semmi nyoma sem a piramison belül, sem kívüle...

 

Előzmény: Annaem (18113)
szenyor Lopez Creative Commons License 2023.10.21 -1 1 18114

Köszi a feliratokról a kiegészítést. Most már egyre inkább érdekel a téma, megpróbálok utánajárni jobban.

 

"Hufu és Hafré megtiltották magában a sírépítményben, a látható járatokban, kamrákban a nevének dicsőítését."

 

De miért? Minden síremlék tele van a fáraóról szóló dicshimnuszokkal.

 

"Vagyis nevetséges hamisítási vád (mintha ez automatikusan arra utalna, hogy akkor CSAK az atlantisziek vagy az annunakik építhették volna a piramist): Vyse ezredes - egy katona! - követte volna el a hamisítást"

 

Azért annyira nem volt ő feddhetetlen, korrupciós ügye volt, amiről a halála után kitudódott, hogy igaz volt.

 

Én nem képviselek oldalt, nem állítom, hogy felújítás volt, azt sem, hogy az annunakik építették. Próbálok tisztán látni.

 

"Beleértve a földmérés tudományát, a piramis tervezését, a kőeszközök akadálytalan megmunkálását, stb."

 

Az egyik bajom mindig azzal, amikor bizonygatják, hogy hogyan lehet precízen tájolni, hogyan lehet megfaragni pontosan egy követ az, hogy MA is tisztában vagyunk ezekkel, MA sokkal komolyabb eszközeink vannak ezeknek a megoldására, mégsem így épülnek az épületeink. Nem ilyen tűrés van megfogalmazva ma és a mesterek sem törekednek rá. Ez az épület meg ott áll majdnem ötezer éve...

Előzmény: Schenouda (18112)
Annaem Creative Commons License 2023.10.21 -1 2 18113

Nem tudom mennyire logikus az a következtetés, hogy Hufu csupán renováló lett volna, elorozva valamely elődje dicsőségét, és nem halmozza el az építményt a saját dicsőségét fényező feliratokkal? Hanem még a "renoválás" bizonyítékait is elrejti? A kőfejtői jeleket hieratikus írással írták, ami Sitchin hazugságával ellentétben már jóval Hufu előtt is használták. Ugyanakkor nem találtunk semmilyen idegen, ismeretlen kultúrára valló feliratokat, sem jeleket. Nem volt írásuk, vagy nekik is a vallásuk tiltotta meg? Akkor hogyan terveztek egy ilyen csodaművet, ha még írásuk sem volt? És persze nem voltak sem temetőik, sem halottak, sem semmilyen olyan használati tárgyuk, amik bizonyosan vagy 8-10-12 ezer évvel ezelőttiek lennének

                                                    

 A királynői kamra járatainak vörös jeleit sajnos nem láttam. A renoválást anno nagyon forszíroztam, ezért írok. Halmozati dicsekvés nem volt itt, inkább szégyenkezés. Hufu ugyanis szerintem kincskereső volt, majd megbánta, hogy szétdúlta a piramist és el akarta tüntetni a nyomait. /A vörös brigádok furfangos és igazságos tagjai azonban a tiltás ellenére jeleket hagytak -kihasználva a tatarozási felfordulást- arra apelláltak, hogy majd egyszer jön valaki aki megtalálja ezeket./  Vörös festék jelzi, hogy ki volt az istentelen bűnös aki meggyalázta a szent helyet. Mivel az építők (más) vallásos emberek voltak, így jelezték, hogy ki tehet az egészről. Tehát volt közöttük egy álruhás megfigyelő, írástudó.

 

Igazából meggyőzőek az érveid! Én csak szeretem keresni a kákán a csomókat, mert rákaptam az ízére itt köztetek.

A hélioplusszok tervezhették valóban, már csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor ők honnan vették az ősi tudást ami alapján segítették az építő beavatott fáraót, illetve mibe avatták be és miért, hirtelen kiadták az ősi tudást, hogy síremléket építsen?  Jól átejtették a munkások Hufut azzal, hogy összefirkálták titokban a köveket, ezért korbács jár. Nem tudom mit gondolt Sitchin, azt gondolom, hogy akkoriban ezer emberből kettő tudott írni, és nem minden kettőből ismerte egy ember egyszerre a kétféle írást. 

A hunyó az, akinek köszönhető a "technikai fellobbanás" ami  Heliopolis szent városából kiszivárgott, és tett egy föld körüli turnét, vagy már a szent város papjai is úgy kapták meg egy másik szent város papjaitól?

Próbàlom elképzelni a durcás Hufut amint megtisztítja kemet földjét a hamis istenektől... 

Van a tudásra bizonyíték, ezek a piramisok és a mega-giga kővarázslatok a világ körül. De nem látok bizonyítékot arra, hogy itt ő az építő. Aki előtte még egy ősi iskola beavatottja is lett.

Ehnatonról pedig mindezt elhinném, első szóra, teljes bizonyossággal, a kétség legapróbb árnyéka nélkül.

Ő is elbukott mert az emberek nem hittek régi-új Istenében.

 

Újra írom az elejét: a renoválást erőltettem, bár azóta már meg is tudnám cáfolni magam pont annak a pillanatnak a körülményeivel, amikor Hufu a sötét piramisban megvilágosodott. De ezt most hagyjuk, ezt csak akkor ismerem el, ha elég bizonyítékom lesz ellenem. Azt írod, hogy elorozva elődje dicsőségét nem logikus, hogy hiányoznak a fényező feliratok.

Valóban, mert később és korábban is ezt láttuk, ez a jellemző, szinte ösztönös nagyravágyó temetkezési viselkedés, így teljesen jogos. Viszont, ha a hely erősebb a betolakodónál, akkor lehetséges egy olyan verzió amit én érzek.

Főleg, ha Ré-érzékenyítve lett a betörő kincsvadász a papok által. Félelmei erdejében hirtelen feldereng egy lehetséges isteni igazságszolgáltatás is, amit szeretne elkerülni. (Ezért kampányolni kezd, mire sokan odatemetkeznek.)

A nagyravágyó Hufu, aki addig ki sem mozdult, hirtelen a térképszoba ládájának bűvöletébe került.

A kőfejtői jelek... erre csak homályos képzelgéseim vannak.  

A renoválás nyomainak elrejtése? Kötelező! Egy valamirevaló rabló nem hagyhat hátra bizonyítékot.

 

Előzmény: Schenouda (18112)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.21 0 4 18112

Jó érveket hozol fel és logikusan is gondolkozol. De akkor elmondok pár dolgot ez ügyben és én is elmondom pár érvemet.

A kérdésedre még: a négy könnyítőkamrában sok jelet találtak a falakon, azaz nem csak "a négy kartust"! És találtak jeleket, kartusokat is a piramis alsó kősorainak belső oldalain. És további jeleket a kis szűk (kb. 20x20 cm-es) légjáratok belső falain, amiket azok a minirobotok lefilmeztek, melyeket beküldtek ezekbe.

Részletesebben: a király neve rendszerint, mint az építőbrigádok nevei részeként került fel a falakra: «a mesteremberek brigádja», «milyen hatalmas Hnum-Huf nagy fehér koronája», «Hufu», «Hnum-Huf», «17 év», «Hufu barátai», «Hórusz Medzsedu a megtisztító». A 17 év reális is a legfelső kamrában (Campbell), mert kb. ebben a magasságban (65-70 m) tarthatott Hufu uralkodási idejében (kb. 23-32 évig uralkodhatott) a piramis építése. Hufut, mint kifejezetten uralkodót csak egy felirat említi, az 5. kamrában: "A csapat, Hnum-Hufu hatamas fehér koronája". Hasonló típusú, vörös jeleket talált tehát az a minirobot is, ami a Királynői Kamra "légjáratában" ment végig annak belső falán (erről is találsz képeket a neten). Ezek a kamrák és járatok technikailag teljesen lezáródtak az építés folyamatával, oda később bemenni nem lehetett!

Miután Goyon 1944-ben írta, hogy Hufu kartust talált a piramis oldalkövei egyikének belső oldalán, Leslie Grinsell régész is a piramis déli, nyugati és keleti oldalának első öt vagy hat szintjén a tömbök belső oldalán  vörös és fekete kőfejtői jeleket talált, köztük a Hnum Hufu és a Mezsedu név is felbukkant (Egyptian Pyramids, 1947)! Ezeket  magköveket kívülről eredetileg még hatalmas, simára csiszolt turai fehér mészkövek borították.

A legalsó könnyítőkamrát Davison angol diplomata találta meg 1765-ben, amihez egy nyitott kis alagút vezetett a Nagy Galéria tetejéből. Ez a kamra közvetlenül a Királyi Kamra fölött van. A kamrát úgy kell elképzelni, hogy csak 3 láb magas, és Davison idején a padlóját 1 láb vastag (!) denevértrágya borította. A több száz év alatt ugyanis ez már egy denevérbarlang lett. Ezt a trágyát 1818-ban Caviglia kihordatta (pedig szerintem érdemes lett volna a legalsó réteg kormeghatározásra!).

A régészek szerint éppen a denevértrágya miatt tűntek el a festéknyomok a falról a kamrában.

 

Hufu és Hafré megtiltották magában a sírépítményben, a látható járatokban, kamrákban a nevének dicsőítését. Viszont a piramis melléképítményeiben (felvezető út, sírtemplomok) megtalálták a neveiket, szobraikat, domborműveiket.

Míg a kőfejtői jelekkel csak ott nem foglalkoztak, ahol bizonyosan nem lesznek láthatóak a piramis elkészülte után. Még a magköveknél is befelé fordították az írásos oldalt. Arra bizonyosan nem számoltak, hogy az utódok, más kultúrák gyermekei megbontják és részben szétszedik ezt a csodás építményt.

Nem tudom mennyire logikus az a következtetés, hogy Hufu csupán renováló lett volna, elorozva valamely elődje dicsőségét, és nem halmozza el az építményt a saját dicsőségét fényező feliratokkal? Hanem még a "renoválás" bizonyítékait is elrejti? A kőfejtői jeleket hieratikus írással írták, ami Sitchin hazugságával ellentétben már jóval Hufu előtt is használták. Hieratikus írás – Wikipédia (wikipedia.org)

Ugyanakkor nem találtunk semmilyen idegen, ismeretlen kultúrára valló feliratokat, sem jeleket. Nem volt írásuk, vagy nekik is a vallásuk tiltotta meg? Akkor hogyan terveztek egy ilyen csodaművet, ha még írásuk sem volt? És persze nem voltak sem temetőik, sem halottak, sem semmilyen olyan használati tárgyuk, amik bizonyosan vagy 8-10-12 ezer évvel ezelőttiek lennének a Gizában talált tárgyakból. Pedig még az északi nagy szakadék alatti ősi szeméttelepet is felforgatták a régészek.

Tehát az egyik oldalon van a piramisban, s annak külső oldalában, a felvezetőútjának oldalában és a piramis melletti templomból, valamint a hajógödrökből, a Hufu királynőinek szatellit piramisaiból előkerült kőfejtő jelek, Hufu kártusok és nevek.

A másik oldalon viszont semmi sincs: nincs semmilyen bizonyíték, hogy egy korábbi civilizáció építette volna, és nincsenek igazi magyarázatok a belső köveken talált jelekre. Vagyis nevetséges hamisítási vád (mintha ez automatikusan arra utalna, hogy akkor CSAK az atlantisziek vagy az annunakik építhették volna a piramist): Vyse ezredes - egy katona! - követte volna el a hamisítást, aki még a lemásolt jeleket se tudta elolvasnia, hisz azokat elvitte Birch egyiptológusnak, hogy megfejtse azokat.

Szerintem az a legjobb álláspont az ügyben: amíg nem találunk nyomós érveket, bizonyítékokat arra, hogy a piramist, vagy legalábbis annak alsó szintjét egy korábbi civilizáció kolóniája építette, addig inkább elfogadom a régészet immár kétszáz éve folyó ásatásainak, tanulmányainak eredményét. Az nem bizonyíték egy korábbi civilizációra a Nagy Piramis ügyében, hogy azt ismételgetem, a piramist nem Hufu építette. Igen, de akkor ki és mikor, és mi alapján gondolod ezt?

 

Mert szerintem Hufu egy ősi iskola beavatottja is volt és nem csak uralkodó. A piramist óbirodalmi papok - Héliupolisz szent városából - tervezték. Olyan technológiákat is használtak az óbirodalmi korszakban, ami a technikai fellobbanás 2-300 éves periódusa volt, ami mellett valóban csodálkozunk. Ez kiterjedt a csillagászatra, építészetre, fémkohászatra, az alkalmazott technikai eszközökre, de még a gyógyászatra is. Beleértve a földmérés tudományát, a piramis tervezését, a kőeszközök akadálytalan megmunkálását, stb. Szóval bizonyos vagyok abban, hogy ez a korszak egyik hatalmas királya, aki vissza akarta állítani Ré királyságát, képes volt egy ilyen piramis megépítésére, minden féle rejtélyes őscivilizáció nélkül is...

Előzmény: szenyor Lopez (18111)
szenyor Lopez Creative Commons License 2023.10.21 -1 3 18111

Én direkt úgy tettem fel a kérdéseket, ahogy ;) Ha egy állítás az, hogy a Nagy Piramisban nem találtak más feliratot, mint a négy kamrában Hufu jelét, egy másik az, hogy a köveken ott vannak a kőfejtői jelek, akkor valamelyik állítás nem igaz. 

És igen, kérdés, hogy miért csak négy kamrában van írás, de szerintem az előző kérdés még inkább tisztáznivaló.

 

"A könnyítőkamrákban nem csak Hnum Hufu név szerepelt, hanem Hufu Hórusz neve (Medzsedu) is. Ez még 1837-ben nem is volt ismert."

 

Igen, erre hivatkoztál már előtte is. És ha feltételezzük azt, hogy valaki mégis ismerte, látta már, akkor marad Lehner mondása, hogy a festék bizony ie.26szd-i? 

Csak próbálom összerakni azokat a tudásmozaikokat, amikkel rendelkezünk, de állandóan apróságok nem stimmelnek, illetve dogmaként fogadjuk el némelyiket (pl. nem volt még ismert az írásforma) és hacsak ez az egyetlen bizonyíték valamire, bizony ingatag tud lenni.

Előzmény: Schenouda (18108)
Omar Khajjám Creative Commons License 2023.10.21 -2 2 18110

Az UFOk valójában atlantiszi légi hajók (ahogy Zailm / Phylos nevezi őket angolul: "aerial ships", tehát nem léghajók, hiszen meghajtásuk szabad energiával történt, amit az ionoszférából nyertek korlátlanul!), ellipszist formáznak és egy fajta különleges műanyagból készültek. 

 

A vadászpilóták is kb. ezt írták le a 60-as/70-es években, amikor ütköztek velük, szó szerint lepattantak az UFOk/légi hajók róluk, sosem volt olyan, hogy az UFO megsemmisült volna. Nem is tud, hiszen repülés közben egy gömbörvényt kelt maga körül, ami megakadályozza, hogy a jármű az általunk ismert "hagyományos" módon nekimenjen valaminek és megsemmisüljön.

 

Atlantiszon fejlett bronzművesség és műnyaggyártás/vegyipar volt.

Képesek voltak bronzból olyan éles borotvapengét készíteni, mint a jelenkori ipar acélból.

Előzmény: Schenouda (18107)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.10.20 -2 3 18109

Pedig a kettő összefügg, legalábbis szerintem ha akkor voltak, most is vannak. A múlt század közepétől észlelték sokkal többet, mert akkor kezdte az emberiség felfedezni a repülés fontosságát és lehetőségét, emiatt nézték sűrűbben az eget, vizsgálták, radarozták - előtte közel sem annyira. 

 Attól, hogy számunkra nem tűnik lakhatónak, bázisuk még több is lehet, olyan tech fejlettség, ami 10 vagy 20 ezer éve(vagy még régebben) már űrhajókról szólt, simán rejtve maradhat előlünk, annyira le vagyunk maradva (tech szinten is alig, egyéb értelmes téren pedig még kevesebbet fejlődött az emberiség az elmúlt évtizedekben - az egyedüli kivétel a gazdasági haszon, kizsákmányolás, az viszont pont az értelem rovására megy) ráadásul a vezető köröknek teljesen ellentétes az érdekeivel a felfedezés, a találkozás, ami kizár bármiféle intelligens kapcsolatot. Ha vannak is, ők nem fognak kezdeményezni egy nyílt találkozást, mert félnek a primitív létformánktól, az emberiség vezetői pedig tagadják és cáfoltatják hogy létezhetnek, a kör ezzel be is zárult. 

 Marad a Földi rejtélyek kutatása, de lényegében ott is ugyan ezekbe a falakba ütközünk, ami biz. emberek, csoportok, társadalmi rétegek érdekeivel ellentétes felfedezés, azzal nem lehet sokra menni - jön a "hivatalos" cáfolat, tiltás, eltüntetés, leállítás. És ugye aki-ami a hivatal érdekeit szolgálja (aki-ami fizeti a hivatalt) csak az nyerhet hivatalos bizonyítást, ellenvélemény, más nézőpont kizárva.

 

Előzmény: Schenouda (18107)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.20 0 2 18108

Érdekes, hogy sok ember kevesli a Nagy Piramisban a kőfejtői jeleket, de nem veszi valahogy észre, hogy ilyet a Khephrén piramisban egyáltalán nem találtak.

Az fogósabb probléma, amit Lopez felvet, hogy miért nem találtak a legalsó könnyítőkamrában is ilyen jeleket, pedig azt csak pár évtizeddel Vyse (1837) előtt fedezték fel. A könnyítőkamrákban nem csak Hnum Hufu név szerepelt, hanem Hufu Hórusz neve (Medzsedu) is. Ez még 1837-ben nem is volt ismert.

Nem tudom honnan idézel, de téves az 1947-es megtalálási év, hiszen ezt a képet Goyon a Les inscriptions et graffiti des voyageurs sur la grande pyramide c. tanulmányában, 1944-ben már közölte: https://www.meretsegerbooks.com/pages/books/M2084/goyon-georges/les-inscriptions-et-graffiti-des-voyageurs-sur-la-grande-pyramide

Ettől függetlenül persze hiteles.

Peter Tompkins a könyvében (1971), már több magkövet is említ a piramis oldalában, aminek belső oldalán kőfejtői jelek voltak. De találtak ilyeneket a Nagy Piramis körüli hajó alakú gödrökben, a szatellit piramisokban vagy a piramis déli oldalán lévő felnyitott aknák tetőgerendáin is (ebben volt asz a fa hajó). Igaz ezeken nem szerepelt Hufu neve, csak az építőbrigádoké.

 

 

Előzmény: Hoaxvadász (18101)
Schenouda Creative Commons License 2023.10.20 -1 2 18107

Ez inkább amolyan elosztás, beidegződés. Az ókori űrhajókat nem mondom ufónak. Viszont a 20 század közepétől feltűnt "csészealjakat" igen (de nyilván ez sem fedi egymást az ufó szóval).

Ez utóbbiakról nem igazán hiszem, hogy léteznének és hogy távoli galaxisokból jönnének. Sokkal hihetőbb lenne, ha a naprendszeren belül volna bázisuk, de itt nincs lakható bolygó (már) a Földén kívül...

 

Előzmény: w.ullrichfun (18104)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.20 -1 2 18106

Annyira gyönyörűen megfigyelhetők bizonyos kora ókori ill késő őskori vallásokban a közös ősvallás nyomai, pl amit leírtál, Amon és Atum...  Indiában Brahman és Atman... a többi kb pont ugyanaz, amit leírtál...

Előzmény: w.ullrichfun (18105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!