Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35238

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=126596

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=2290

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=2286

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=11308

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=124765

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=105210

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=100258

....

Kicsit több is van :-) nem néztem végig, de ezekben nincs település név a megnevezésben, valóban a pontok nagyrészénél be van írva. Én eddig a település nevet nem irtam be a POI-névbe, nem kimondottan a pecsételőhelyeknél hanem általában sehol.

Előzmény: Güsziológus (35237)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35237

Velem nem kell egyetérteni, én ebbe nem szólok bele.

Az OKT pecsételőhelyek 99%-ának nevében benne van a település neve.

Három van, ahol nincs:-)

Hogy ezt ki követte el, azt nem tudom, nem is érdekel.

Nekem segített a pont kiválasztásában, hisz megadtam azt, hogy mennék honnan-hova (településtől településre), és feljöttek a rádiógombok.

A három kivételtől eltekintve mindenhol feljött.

Gondoltam, legyen egységes.

Ha ez nem fontos, akkor nem így lesz.

Engem már nem érdekel, hisz amit tudni szerettem volna, azt kigyűjtöttem.

Kütyüt nem fogok használni, a MapSource nem érdekel.

A táblázatot, melyet kértél napokon belül megküldöm.

Begépeltem a koordinátákat is, egyértelmű, hogy mettől-meddig értendő a távolság, amit megadtam.

Előzmény: HEV (35236)
HEV Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35236

Belterületi pecsételőhelynél nem értek egyet a település nevének megadásában a megnevezésben:

1. A POI adatlapján ez jól látható.

2. A POI a GPS-t használóknak is egyértelműen jelzi azt, hogy melyik településen van hiszen ott is látszik a háttér település.

3. A POI-k a turistautak.hu-n tipus szerint szűrhetők.

4. Amennyiben a pecsét bármilyen 'egységben" található akkor annak a nevét sem tartom praktikusnak beleírni, pld. azért nem mert Gánton a Vértes vendéglő a saját típusának megfelelő POI-val is szerepel. Ez a gyakorlatban már duplázódást jelent hiszen a térképen és a GPS-en is látszik, hogy ahol a pecsét van ott található a Vértes vendéglő is.

http://www.turistautak.hu/poi.php?code=44289

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=558

Előzmény: Güsziológus (35233)
Ttlosz Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35235

Az újrajárásra az első év után már nálunk is szükség lesz. Négyen terveztük, hogy teljesítjük az OKt-t. Hozzánk csapódtak esetenként a túrákra családtagok, rokonok, barátok. Időközben az egyik "csapódó" családtag, miután lenyomtunk néhány szakaszt, közölte, hogy akkor ő lesz az 5. ember, aki szintén végig jön, nemcsak hébe-hóba. Na frankó, lenyomta a Füzér-Regéc részt és az utólag megvásárolt füzetből így hiányzik néhány teljesített szakasz pecsétje:-) Azóta néhányat pótoltunk, mert útba esett kocsival, illetve a tavalyi utolsó teljesített szaksznál már kézbe volt a füzet, de a Cirkáló-tanya, meg az Eszkála eh. miatt, ami csak gyalagosan közelíthető meg, mehet az újrajárás, ha nincs valami frappáns megoldás.

Előzmény: annyi baj legyen (35234)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35234

Szerintem a túramozgalmazásban, így az OKT-ben is az a jó, hogy az útvonalon, és a bejárás módján kívül semmi kötöttség nincsen benne, mindenki úgy végzi, ahogy akarja. Vannak jópár húsz kilométer alatti szakaszom, de van hetven kilométeres is.
Sajnos, április óta Városlődön vagyok az igazolófüzetem szerint, nem teljesítettem új szakaszt. Igazából lehetett volna, mert a Kinizsin, és az Isziniken is pecsételhettem volna, de akkor mások voltak a célok: találni végre egy széket és leülni :D
Hat napot, durván olyan száz kilométert viszont újra lejártam, másokkal, akinek még hiányzott az a szakasz. Egyszercsak pedig majd végigérek :)
Tavaly amúgy is elsőbbséget kapott pár rövidebb mozgalom is, azok is lefoglalták kevés túrázásra fordítható időmet.

Előzmény: Ttlosz (35231)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35233

Köszönöm.

Még héhány hasonló módosítási kérés várható:-)

Átnéztem a pecsételőhelyeket és a csomópontokat.

10 alatt van a problémás pontok száma.

Az egyik:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=105040

Ez a pecsételőhely Gánton van, ennek is OKT ph a neve:-)

Az új neve ha kérhetem:

OKT ph (Gánt, Vértes vendéglő)

Előzmény: olahtamas- (35232)
olahtamas- Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35232

Beírva :)

Előzmény: Güsziológus (35230)
Ttlosz Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35231

Csatlakozom azokhoz, akik hosszan húzzák a teljesítést.

Mi tavaly májusában kezdtük a kéktúrát, miután egy régis-régi terv megvalósítási fázisba került. Tekintve, hogy a terv és az indulás között sok év telt el, időközben megnőtt az étvágy, bővültek az igények. Emiatt én előre tudom, hogy nekünk minimum 10, maximum 15 évig fog tartani a nagy kaland. De ne így sietősen. Szóval lassan egy éve olvasom a topicot - néha írok, inkább kérdezek - azonban egyéb elfoglaltság miatt két hónapja nem volt időm errefelé nézni. Bepótoltam a lemaradásom, a szemem folyt ki belé:-) Amit leszűrtem eddig, hogy a topic közönségének jó része igazi teljesítménytúrázó, sportember, amivel semmi problémám, ezt gyorsan szögezzük le, de mi azt hiszem a másik véglet vagyunk. Tavaly volt 7 túranapunk, mentünk 82,7 km, mely kemény 11,8 km naponta :-) Egyelőre sorba teljesítjük a szakaszokat, aztán majd megjátjuk, jelenleg a Hollóháza-Regéc szakasz van kipipálva. Egyébkén a nagy rohanás, a "sietség" okai:

"Two in One" hasonlattal élve a kéktúrát úgy tervezzük teljesíteni, hogy az útvonalba eső látnivalók abszolválása mellett igyekszünk nem kihagyni a túra útvonalába nem eső, de az adott szakaszhoz, tájegységhez tartozó megismerésre ítéltetett közelebbi-távolabbi helyeket is. Persze könnyű nekünk, mert két (három) kocsival vagyunk, így a logisztika könnyen megoldható.

Így megnéztük a kéktúra útvonalán a következőket: Hóllóháza (Porcelán, Kovács Margit, Szász Endre nevével fémjelzett templom), tájházak (Füzér, Vágáshuta, Makkoshotyka, Boldogkőváralja), várak (Füzér, Regéc, Boldogkőváralja), az útvonalon kívül pedig eljutottuk egy csomó helyre; Széphalom (Kazinczy), Füzérradvány, Kőkapu (Károlyi kastélyok), Vizsoly (Kőfejtő, Árpád-kori templom /Biblia/, Rákóczi-kúria /biblia nyomtatás/), Komlóska (Ruszin Tájház), Herczegkút (Világörökségi címmel büszkélkedő pincesor). Ezen kívül részt vettünk az 5. Nemzetközi Bózsvai Gombafesztiválon, valamint a VIII. Tolcsvai Borfesztiválon, de letöltöttünk egy kis időt Sátoraljaújhelyen a kalandparkban is.

A kéktúra nekünk cél és egyúttal eszköz is, egyfajta honismereti barangolás és kikapcsolódás.

Előzmény: jzp2107 (35223)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35230

Köszi a gyors reagálást.

Ezzel van problémám:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=2289

A neve OKT ph

Ilyenből több van, és ezzel az a baj hogy a nevében nincs benne a Szent György-hegy.

Szinte minden OKT-s pecsételőhely nevében benne van a település neve:-)

Tudom, nem a WEB-es tervezővel kell itinert kérni, de most az a helyzet. hogy én ezzel dolgozom.

Másoknak ez nem okoz problémát, ezek szerint.

Ha van lehetőség, az alábbi név kéne:

OKT ph (Szent György-hegy)

Előzmény: HEV (35229)
HEV Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35229

Természetesen minden POI-t tud az módosítani aki feltöltötte illetve azok akik rendelkeznek teljes POI szerkesztési jogosultsággal.

Mire gondolsz, a POI-k adatlapján a koordináta és a település név elég egyértelműen meghatározza, hogy miről van szó.

Több mint 100 ezer POI van jelenleg, a hely megjelölésnek nem a megnevezésben van a helye.

Ha meglévő POI-ra gondolsz akkor a linkjét add meg! 

Előzmény: Güsziológus (35228)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35228

Lenne egy kérdésem.

A POI adatbázisban egy pont neve módosítható?

Van több azonos nevű, és jó lenne, ha a névben benne lenne az is, hogy hol van!

Ha valki meg tudja csinálni, akkor megadom a koordinátákat és azt, hogy mi lenne a név.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35227

Most így is szert lehet tenni rá:

gyujtemeny.vatera.hu/jelveny_kituntetes_jelkep/egyeb/kek_tura_dorog_nograd_1959_1960_turista_jelveny_1546214033.html

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35226

Igen, egy picit nyűgös a szegedi brigád ilyen szempontból, nekem másfél órát kellett várnom míg megérkezett az az ember aki elbírálhatta a füzeteinket (megértettem mert civilben orvos volt) , addig meg sokkolt egy tag azzal hogy lehet hogy nem lesz ez így jó mert jól van hogy ebben az évben egyesületi tagok vagyunk, de a teljesítés évében vajon azok voltunk-é? :-O

Szerencsére megjött az emberem és vele együtt a szerencsém is, ő már rugalmasabb volt, átnézte a füzeteket majd megkaptam a jelvénykéket.

Azt viszont hangsúlyozták hogy a visszaélések miatt -no meg azért mert kevés van már a jelvényből is- már egy ideje csak az eredeti füzetet fogadják el, fénymásolt lapokat nem, ez sem könnyíti az ügyintézést.

Előzmény: asciimo (35224)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35225

Ismerem, ott számolgattunk már mi is.

Előzmény: jzp2107 (35223)
asciimo Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35224

en 3 darabbal jöttem el Szegedröl. De az illetekes nem akarta nagyon odaadni mind a 3-at, csodalkozott is.

Előzmény: Törölt nick (35217)
jzp2107 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35223

Több dolog miatt is jó volt olvasni:

-hogy újra írsz ide is

-hogy van még olyan ember aki hozzám hasonlóan sokáig húzza (2007 márciustól 380 km)

-hogy van még olyan ember aki Csobánkán túramegszakít

ilyen szembehaladós élményem nekem is volt a bányász körút bejárása közben, kissé fárasztó :-)

ezt ismered?

http://heyjoe.hu/okt/

Előzmény: Vagdalthús (35222)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35222

OKT 2012

Megkezdtük, újra kezdtük, kinek mi... tehát az úgy volt, hogy 2011-ben a teljesítménytúrákon volt a hangsúly, de kitűztük a célt Bíborral: idén az OKT lesz a preferencia (persze azért nem feledve a tt-ket sem, célok abban a szférában is vannak). Mindketten vettünk egy-egy új füzetet, kicsit "új év, új teljesítés, új füzet"-jelleggel. Mindkettőnknek volt már, nekem még a régebbi, neki az újabb, többnyire teljesítménytúrákon bejárt szakaszokkal, begyűjtött pecsétekkel ill. néha direkt kékezéssel.

Igaz, én már előrébb jártam, 2005. augusztusában kezdtem a kékezést, és 2011. decemberéig 422 km-ig jutottam. Úgy voltam vele, ha már elkezdtünk aktívan a nagy elődök nyomában járni (hetek, hónapok óta oda-vissza nézegetjük a Másfél millió ill. a további sorozatok epizódjait, megunhatatlan), és sok olyan szakaszt is bejárok majd, ami Bíbornak még nincs meg, de nekem igen, akkor adja magát, hogy megkezdjem a 2. teljesítést is, pláne így új füzetem is lesz, még ha az első nincs is meg, még a fele sem. No de tudtommal ez cseppet sem egyedi jelenség, miszerint időbeni átfedések vannak teljesítések között.

Már tavaly nyáron, mikor az OKT 50-en részt vettem 2 napig, volt bennem olyan, hogy de jó lenne erre újból ráhasalni... a 2008-as (OKT) és 2009-es (DDK) Geokék-vándorláson való többnapos, több szakaszos részvételem is nagy élmény volt, kékezni azért így az igazi.

Paradox módon, kicsit szembemenve a tavalyi, és korábbi évekbeli koncepcióval, január 7-én, stílszerűen épp a születésnapomon, Visegrádról kezdtük el a 2. füzetünkben a végigjárást. Szembe haladva a Görgey teljesítménytúra mezőnyével, s úgy voltunk vele, megyünk, amíg jólesik. Csobánkáig esett jól. A nevezőknek, köztük számtalan ismerősnek, nem győztük magyarázni egyvégtében: nem az útvonalat vágjuk le, nem eltévedtünk, nem csalunk, hanem egyszerűen kéktúrázunk, ilyen is van :-)

Visegrádi első bélyegzésünk óta volt, hogy többet mentünk, mint terveztük aznap, volt, hogy kevesebbet. Ez a szabadság jó érzés :-) Persze volt, hogy idén is teljesítménytúrán jártunk be egy-egy szakaszt, ha épp úgy vezetett az útvonal, most már koncepciózusan visszük a füzetet, tavaly erre nem figyeltünk, mennyivel több szakasz és pecsét is lehetne - de kit foglalkoztat? Megyünk még arra idén, "csak úgy". Fel- és újrafelfedeztük ezt a műfajt, és nagyon élvezzük.

Célzottan "kékezni indulunk" túráink eddig idén:

Január

Visegrád-Dobogókő-Csobánka

Csobánka-Kevély-nyereg-Rozália-Hármashatárhegy-Hűvösvölgy

Nagymaros-Törökmező-Kisinóc

Február

Romhány-Kétbodony-Becske

A pecséthelyzetről a TTT honapján tudósítottam eddig: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum

Most hétvégén pedig már egy amolyan "igazi", kétnapos, menet közben ottalvós verzió jön a Vértesben.

A jelenlegi állás, 1. teljesítés: 435 km, 2. teljesítés: 130 km.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35221

Kérlek szépen, igen a sárga jelzésen, amely fehér alapon 10x12-es tégla formában leledzik a fákon és egyéb tereptárgyakon, a fehér alapot vízsszintesen a felénél metszi kb 3 centi szélességben citromsárga színben!:-)))

Magyarul a sárga sáv jel felismerhető ezen jelzések festése után.

erről lenne szó, bár itt már kissé kopottas a jelzés, de felismerhető.Ez a kép éppen az ominózus útvonalon készült a Szlovák-Magyar Határon át túra keretében.

A topikon kialakult vita a zöld jelzést érintette amúgy, így azt nem vetíteném ki a sárgára!:-))

Előzmény: Garofano (35219)
Jesper Olsen Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35220

Apa kezdődik! :-)

Garofano Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35219

Mármint a sárga jelzésen? ;) 

Előzmény: Törölt nick (35217)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35218

Ez az általad bemutatott jelvény már hónapok óta fent van a Vaterán, nem kelt még el, sőt az sem ami 1600-ért van fent.Én már vettem párat,de akármennyire is kéktúra-fan vagyok több már nem kell a gyűjteményembe. (a Dorog-Nógrádból is kallódik fent egy amúgy... )

Viszont a Gyermek Kéktúrás jelvények közül nem régen majdnem 6000-ért kelt el egy az orrom elől, nem figyeltem, rámlicitáltak!:-O (Zempléni hg-es volt, abból már nincs is jelvény csak kitűző az MTSZ-nek, ezért ritkább az átlagnál)

Előzmény: HEV (35212)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35217

Ha rászánnád magad egyszer hogy elmész Egerbe és Szegedre akkor nagyot kaszálhatnál!  Minden egyes füzetért megadnák neked a jelvénykéket, mindegyik egy- egy teljesítésnek számít, legalább is úgy emlékszem volt már rá precedens hogy valaki 4db "Dorog-Nógrád" jelvénnyel távozott Szegedről! Egerbe pedig ugye a "Bükk-Mátra Útjain 1963" jelvénykéért kell utazni, az is nagyon szép.

A "Balatoni Kéktúra Sümeg-Bodajk" jelvény esetében én postán intéztem, egyszerre 3-at, az is simán ment, úgy tudom az előző kettő esetében is működik a postai ügyintézés, csak hát 5 füzetet én nem adnék fel az biztos, inkább elvinném személyesen.

Ezek lennének az említett jelvények, bár gondolom ismered őket, ezekhez jön még a Balatoni Kék.

A "Nógrád Megye Természetjárója" elismerésért a kéktúra nógrád megyei szakaszán kívül még teljesíteni kell a Bányász Körutat, de ez nem akkora ügy, 35 km Salgótarján körül a sárga sáv jelzésen. Vagy a Karancs-Medves 35 ttúra teljesítése szükséges, ami ugyanez az útvonal, ez sem vészes, ezért én személy szerint ezt a jelvényt is kvázi kéktúrás részjelvénynek tekintem.

Előzmény: Güsziológus (35214)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35216

Így van!

Mint tudjuk: (egyesület) nevedben végzeted!...:-PPP

Most megyek megkérdezem kvte-t hogy mi újság az első 25 teljesítővel akik mint tudjuk Vasutas Természetjárók voltak...!:-))

A nevek egyébként már fent vannak az MTSZ honlapon, a Kéktúra címszó alatt kell lefelé szkrollozni.

Előzmény: jzp2107 (35211)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35215

Sajnos, csak két lépésben sikerül elővarázsolni a pontokat, az OKT ph (Rózsáskerti-eh.) felirat csak igen nagy nagyítás után látszik.

Ezzel a pnttal az a gond, hogy a szakaszhatár ott van, ahol a Farkaserdő láda, ez a Scherg házaspár sírjnál van amúgy.

Pontos adatom nincs, de emiatt hibás a Gérce - Rózsáskerti eh. szakasz és a Rózsáskerti eh. - Hidegkúti eh. szakasz is.

Ha lehetne, akkor itt kéne új szakaszhatár (az OKT ph pontnál), az eltérés kb. 300 méter, de lehet, hogy több.

Güsziológus Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35214

"A résztávok jelvényeit is beszámítva..."

Egy sincs:-(

Talán egyszer "besöpröm" azokat is:-)

Güsziológus Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35213

IBUSZ TE a letakart név:-)

Nem titkos, ott vagyok "tag" 2001 óta.

Az MTSZ minősítést kezdtem akkor, egy ismerős beajánlott, és befogadtak.

Természetesen maradok továbbra is, és ha tehetem, velük tartok.

Ritkán járok velük túrázni, de a fontosabb rendezvényeken minden évben ott voltam, és amíg tehettem, támogattam az egyesületet (1%).

Van egy speciális jelvényem is, mely többet ér, mint ez az 5.

Előzmény: jzp2107 (35211)
HEV Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35212

Ez már befektetésnek is egész komoly.

A résztávok jelvényeit is beszámítva egy család akár egy hónapig is elélhetne az árából. :-(

http://gyujtemeny.vatera.hu/jelveny_kituntetes_jelkep/sport/tu_orszagos_kek_tura_m_t_sz_sorszamos_2452_es_1546323083.html

Előzmény: Güsziológus (35210)
jzp2107 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35211

IBUSZ?

Áhááá, azt kaptad a buszos teljesítésedért   :-P

Előzmény: Güsziológus (35210)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35210

"szerintem irgalmatlan energiákat ölsz ebbe a dologba"

Nekem irgalmatlan energiáim vannak:-)

Akinek ilyen van, az tett már valamit "az asztalra".

A jelvények az eredeti helyükön vannak, még nem lettek kiszedve a füzetekből, ezért kissé megdolgoztunk azért, hogy együtt láthatók legyenek:-)

Én úgy gondolom, hogy az 5 jelvény kötelez.

Ha sikerül elkészíteni azt, amiről HEV is írt, akkor az már nem fog számítani, hogy mekkora volt a ráfordítás, csak az, hogy elkészült.

Amúgy a topicban csak a felszín látszik.

Néha úgy érzem, kell "beszélni", akkor az épp aktuális problémát "megosztom".

A következő is elő van már készítve, talán még ma dokumentálni is tudom.

Előzmény: jzp2107 (35208)
HEV Creative Commons License 2012.02.15 0 0 35209

Az a helyzet, - én legalábbis azt próbálom figyelembe venni -   ha már dolgozunk akkor azt a közösség is tudja használni.

A kék utakból a nagy falat még nincs megmérve ezzel a módszerrel.

AK-t megcsinálta Oláh Tamás és az RP-DDK-is megvan, néhányan vannak itt akik rajzolóként elérik a turistautak.hu térképeit és ott is ki lehetne rakni a "turistaút csomópont" jelzőpontokat, illetve ugyanakkor a szakaszhatárokat is ki lehetne alakítani ha szükséges.

Ez nagy munka és jó lenne ha többen is bekapcsolódnának , itt nem arra gondolok, hogy az útvonalat daraboljuk fel. Aki beszáll csinálja végig a saját részét a teljes hosszon az egységesség miatt.

Kezdetnek én az MTSZ turistaút nyilvántartását javasolnám kezdő adatnak tekinteni. Az a darabolás a pecsételőhelyek szerint készült ha jól látom, viszont azokat is érdemes pontosabban megnevezni. Az egyes szakaszhatárokat olyan helyekre kell és érdemes tenni ami a terepen is jól azonosítható. A jelenlegi hosszabb szakaszokat érdemes feldarabolni, legalábbis minden érintett településen.

Ha bepontoztuk az OKT útvonalát akkor a szakaszhatárokat kellene megvagdalni ahol szükséges, itinereket megcsinálni a turistautak.hu raszteres térképen, és a végén összerakni a nagy táblázatot göngyölített táv és szint adatokkal.

Ez nem egy-két napos munka ha van rá ideje és kedve valakinek szóljon!

Előzmény: Güsziológus (35207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!