Keresés

Részletes keresés

kosati Creative Commons License 2012.02.19 0 0 35261

Ilyen alapon az OKT-s bélyegzőket is el lehetne hozni.

Előzmény: _ZE (35259)
_ZE Creative Commons License 2012.02.19 0 0 35260

Pár éve a Csabdi tt. hosszabb távján jártam ott, bár track nincs róla, de a tt.-nak az igazolása megvan :-D

Előzmény: Törölt nick (35256)
_ZE Creative Commons License 2012.02.19 0 0 35259

Mert foto, gps-track, akármi egyéb nem felel meg igazolási célra, és van, akinek épp nem jutott... Mert pl. előtte 10-zel a dobozban lévő húszból elvitte a felét.

Előzmény: kosati (35258)
kosati Creative Commons License 2012.02.19 0 0 35258

De egyáltalán, miért kell többet elhozni?

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35257

Felmértem az igényeket az OKT ph fórumon.

Szerintem nagyon sok bosszúságot okozott már az amúgy is kevés számú kéktúrázó turistának ez a hely azzal hogy soha nincsen elég nyalóka a dobozban.Nem ezt kéne nézni hogy valaki elhoz párat másoknak, hanem normális megoldást kéne találni erre a helyre amely nem is közelíthető meg autóval sem csak gyalogosan.Hiába tiszteljük nagyon a 80 éves gondnok bácsit ha közben olvashatatlan szinte az összes nyalóka, és emellett sokszor még nincs is belőle elég.Legalább adhatna neki valamelyik MTSZ-es guru egy új bélyegzőt, nincsen ez a hely olyan messze Pesttől.

A feltöltő ember maga nem érdekel, sokkal több bosszúságot okoz ő a turistáknak mint azok neki.Demoralizáló ám ha az egyetlen nyalókás helyen az OKT során nincsen nyalóka! Kisgyón matricás, mielőtt szóba kerülne.

Előzmény: efemm (35255)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35256

Nem érdekel, mindenkinek lelke rajta. Aki kér annak küldök amíg van, nem sok van, elolvastam előtte a pecsételőhelyek fórumát, elsősorban azoknak szántam akik ott kértek.

GPS tracket is tudok küldeni, ha kell, ki tudja meg ha nem jártál arra? :-))

Előzmény: _ZE (35254)
efemm Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35255

(Szerintem úgy korrektebb lenne, ha előbb gyűjtöd be az igényeket, utána hozol el ennek megfelelő mennyiséget, nem spájzolsz belőle. Gondolom a feltöltője sem szereti, ha nagyüzemben fogynak a nyalójái...)

Előzmény: Törölt nick (35252)
_ZE Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35254

És honnan fogod tudni, hogy járt arra...?

Előzmény: Törölt nick (35252)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35252

Természetesen annak küldenék aki már járt arra a kéktúra során de nem talált a dobozban semmit és hiányzik neki eme igazolás.

Előzmény: Törölt nick (35251)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35251

Nem tudom ki milyen fórumokat olvasgat, de Tücsök és Keltike mellett ha kell valakinek Somlyóvári nyalóka szóljon, a készlet erejéig küldök szívesen postán.Tizenvalamennyit hoztam el, ebből 10-nek van gazdája azt hiszem, a többit elküldöm szívesen annak akinek hiányzik.

12 db maradt a zacskóban, szűz hóban mentem szinte Tardostól a kulcsosházig és onnan tovább Szárligetig is, jó ideje nem járhatott arra senki.

Múzsla Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35250

Múlt vasárnap fejeztük be és ezzel teljesítettük. Két napos változatban jártuk be.

Első etap: Szob - Kemence

Második etap: Kemence - Diósjenő

Egyébként az első teljesítésem (2008) tényleg egy napos volt, igaz az bicajjal. (Engedélyt kaptam rá.)

Előzmény: jzp2107 (35244)
olahtamas Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35249

Valószínűleg kifogyott a készlet.

Fel kell hívni a cartographiat mikor nyomtatnak.

Vagy keresgélni kell:

http://www.multibook.hu/katalogus/Terkep/Az_Orszagos_Kektura_Atlasz_Irott-ko-Huvosvolgy/konyv.11477.html

Előzmény: bélasuska (35248)
bélasuska Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35248

még egy kérdés :)

a Hüvösvölgy-Hollóháza atlasz megvan, de honnan tudnám megszerezni a dunántúli részét a Kéktúrának?

online nem találok sehol, csak a Rockenbauer dél-dunántúli atlaszt ...

olahtamas- Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35247

Hoppá most nézem, hogy már le is járt, de jobb későn, mint soha :D

Előzmény: olahtamas- (35246)
olahtamas- Creative Commons License 2012.02.18 0 0 35246

A Mátrafüredi Erdészet a következőkre hívja fel a kirándulók, túrázók, szánkózók figyelmét:

Fakitermelés és az ezzel összefüggő balesetveszély miatt
előreláthatólag február 15-ig lezárásra kerül
- a mátraházai szánkópálya,
- a sárga háromszög turistajelzés Mátraháza és a Tetves-rét között,
- a sárga négyszög turistajelzés Mátraháza és a Görgő-bikk között,
- a zöld négyszög turistajelzés Mátraháza és a Hat ökör ura között.

Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében február közepéig a szánkópályát és a felsorolt turistaút-szakaszokat ne használják.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

jzp2107 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35245

PPU 9 (Dömös-Vadálló kövek-Prédikálószék-Sikáros-Pilisszentlászló)

Ma összemérük erőnket, én és a hegy. Nemcsak a Börzsöny, a Visegrádi-hg. sem viccel!

Mikor felkeltem még semmi, az oviba már hóesésben vittem a gyereket, és aztán szinte egész nap esett. Szentendrén már azt hittem átváltott ónos esőbe mert a busz alig tudott felmenni a Bükkös-patak megálló előtti meg utáni emelkedőn (pedig nem nagy), onnan a megállókba se állt be csak úgy az útra rakta le az embereket. Igaz, egy darab hóeltakarítót sem láttam. Bár csak kb. 5 centis volt a hó az úton.

Egész helyett 10:10-kor szálltam le Dömösön, a forrásig az aszfaltot választottam, kecskefarmnál estem egy akkorát mint az ólajtó. Szerencse hogy a farmerek előtte 2 másodperccel bementek a pajtába, így ez a dolog az én kis titkom marad.

Forrásnál felszereltem a kamáslikat, előszedtem a botomat aztán hajrá P3

Van fent az utolsó szikla után egy kis rét, ahol balra bemegy a jelzés az erdőbe. Az ide 2 km. 1 óra 40 perc kellett hozzá.

Múlt héten kb. 10-15 centi hó volt, ahhoz esett még ezen a héten 5, és ma is 5. Plusz ugye a hét eleji szél. Bár volt egy pár napos nyom előttem, de a szélnek kitett helyeken eltűnt. Túra előtt a székemből úgy gondoltam, jól le lesz takarítva a gerinc, hát egy fenéket! A szél által elsímogatott hó alatt sejteni sem lehetett hogy turistaút, kő, gödör, vagy fagyott föld van-e?

Valamelyik középső sziklánál elvesztettem a jelet (nem volt nehéz: szemüvegem csupa hó és ráfagyott pára volt), mint utólag kiderült fent vezetett egyébként a gerincen, én meg a szikla oldalában próbáltam harántolni mint az első két szikla esetében.

Zsákutca volt.

Percekig tartó bukdácsolás után eljutottam egy kis kéttenyérnyi vízszintes helyre (talán fűcsomó?) ahonnan aztán nem tudtam tovább menni, bárhova próbáltam a lábamat rakni, csúszott, a bot csúszott.

Két lépés hiányzott csak, onnan már voltak sziklák de odáig csak a meredek simára fagyott hegyoldal. Visszafordulni nem akartam, végül nekivágtam és megcsináltam. Igaz, a végén már a hátamon feküdtem és nem voltam benne biztos hogy a kezemmel elkapott fű megtart, de addig a másodpercig megtartott míg jobbra hengeredtem hogy egy vonalba kerüljek egy alattam levő tölgyfával. Onnan már nem tudtam volna lecsúszni.

Ilyen szégyenteljes módon kaptam "kegyelmet"

Legutóbbi rosszabbul elsült Magas-Tátrás kalandom után megfogadtam, hogy 2000 méter fölé nem megyek. Ezt már azóta persze megszegtem, onnantól az volt a fogadalom hogy hóban nem megyek 2000 fölé. Ma bebizonyosodott hogy ezt költséghatákonyan, 490 méterrel a tenger szintje fölött is el tudom játszani :-)

Az elmúlt két év -2010 január végén fagytunk meg majdnem az Alacsony-Tátra gerincén a -18 fokban és viharos szélben- szóval azóta ez volt a legdurvább túrám!

Innentől már végülis sima utam volt, bár a Prédikálószék előtt volt hogy combig szakadtam a nem eléggé összefagyott hóba (meglepetésemre itt szembetalálkoztam egy párossal), Sikárosnál is térdig fújta össze a szél. Érdekes, de az OKT-n nem volt nyom (befújta a szél?)

Sikároson és Szentlászlón a pöcsétek rendben.

A dömösi kocsmával ellentétben a Gesztenyésben magasról tesznek a dohányzási tilalomra.

16:15-ös buszt sikerült elérni, a 11-esen már egy gramm hó sem volt.

Erre a szezonra elég volt a havas túrákból, hajrá hóvirágok, hunyorok, keltikék és többiek!

jzp2107 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35244

miaz hogy múlt vasárnap?

egy nap alatt jártátok le?

Előzmény: Múzsla (35239)
bélasuska Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35243

oh bakker...azt hiszem be kell ruháznom hótalpakra is :)

Güsziológus Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35242

OKT

Hévíz - Gyenesdiás

Máskor is előfordult már, hogy Hévizen pecsételtem, és egy busszal elmentem Keszthelyre és ott is pecsételtem:-)

Akkor Keszthelyen töltöttünk pár napot, és az aszfalttúrát közös sétával abszolváltuk.

Akkor még a Fő-tér volt a "végállomás", annak közelében laktunk.

Ennek a megoldásnak most van egy "bökkenője", ha el tudunk menni pár napra, akkor az nem Keszthely lesz!

Bizony-bizony a pénz nagy úr.

Hévízen nem volt nagy élet, de egy jó kávét azért kaptam.

A tó mellett indultam, ahogy eddig mindig, de jelzéseket nem láttam.

Újak a kandeláberek, de az is lehet, hogy tényleg a másik oldalon vezet az út.

A parkolónál sem találtam nyilat, de onnan már vannak jelek.

Nem volt nagyon jeges a bicikliút, néhol takarítás nyomait is felfedeztem.

Az esőbeállónál rövid pihenő, majd újabb rövid bicikliút, végül a szemétlerakó.

Úgy látszik, a szemét mindig újratermelődik.

A kastély parkjának kapuja nyitva volt, arrafelé mentem.

A sétálóutca kihalt, sok kupac hó.

A Fő-tér elkerítve.

Jó ideje már!

Az új útvonal a zegzugos utcákon vezet, a régi K+ helyett jól jelzett K-.

Kacsóh Pongrác emléktáblát fedeztem fel.

A park méltóságteljes, de én jobban szeretem, ha "élnek" a fák.

Kiballagtam az állomásra, pecsételtem, faltam egy keveset, majd irány Gyenesdiás.

A part menti új útvonallal ismerkedtem.

Nem lélekemelő.

Gyenesdiás alsó megállótól elvben van K+ jelzés, egy jelet találtam is, de szerintem ez az útvonál már "halott", a K- áltveszi funkcióját.

Ahová vezetett, az már bevásárlóközpont.

Gyenesdiáson besétáltam a központi buszmegállóba, ott volt vége a "túrának".

Közvetlen buszjárat van Budapestről, innen folytatom majd, ha kitavaszodik.

asciimo Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35241

Cirkalo-tanyara egyszeru eljutni. Makkoshotykarol at kell szaladni, 3 kilometer. Vagy Sarospatakrol ha mesz a muuton, jobbra-elore folduton. Mondjuk sáros idöben nem ajanlott. A helyiek is eljutnak oda valahogy...

Előzmény: Ttlosz (35235)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35240

Szia!

Tudhatod, hogy alapos vagyok:-)

Természetesen tudtam ezekről is, de ezeknek nem volt jelentősége, mert volt olyan a településen, melyben benne volt a név.

Úgy gondoltam, hogy ha sok időnk lesz, akkor ezeket is egységesíthetjük, de ha nem, hát nem.

Időközben valaki átvezette, amit kértem, sőt Magyarkút is rendben van.

Köszönöm.

Elnézést, hogy magánleveledből idézek, de ezt írtad:

"A Te táblázatod pecsételőhely - től/ig értendő (?)  ezt esetleg lehetne pontosítani szövegesen..."

Természetesen így értendő.

Megpróbáltam pontosítani, és az alábbi megoldást választottam.

Elkezdtem a táblázat kiegészítését, azon megnevezéseket használva, melyek a TUHU térképén vannak.

A problémás pontoknál térkép részlet mellékelését gondoltam.

Volt három "nagyon durva":

Szent György-hegy

Gánt

Magyarkút

Itt csak OKT ph volt.

Van néhány "nehezen beazonosítható", pl. Zalaszántó.

Ezeket mind dokumentáltam, és ha átvezeti valaki, akkor jó, ha nem, akkor marad a koordináta.

Olyan táblázat készült, melynek első oszlopában az OKT füzetben lévő megnevezés van.

Néhányszor már hasznosítottam az első szöveges bevitelt:-)

A következő oszlop a szélesség, az egyenlítőtől mért távolság.

Fok és perc, úgy ahogy a POI adatbázisában van.

Ezt követi a hosszúság, hasonló pontossággal.

Utána van a saját kódom, nekem ez kell, de nem lényeges.

Végül a pont neve.

Minden pontnak van neve, a struktúrája:

OKT ph ()

Van, ahol több van, és van, ahol pontosítás is van, pl. "Alsópetény, buszforduló".

Az bosszantó, amikor két egyforma van:

pl.: OKT ph Bélapátfalva

Logikusnak tűnt, hogy valamilyen konvenció alapján történt a pontok azonosítása, én erről nem tudok, de ha ez más szempontból problémás, akkor valaki majd eldönti, és át lesznek nevezve.

Kicsit megütköztem, amikor leírtad a szempontokat, de én nem vagyok "igazi" felhasználó, nem érzékelem a "kütyüs világ" szempontjait.

Tiszteletben tartom, de nekem más a prioritás.

Remélem, ma már a túrázásról is írhatok, voltam kedden Keszthelyen.

Múzsla Creative Commons License 2012.02.17 0 0 35239

Börzsönyi kék-túra és Major kereszt.

Múlt vasárnap sikeresen bejártam - immár másodszor - egy barátommal a BKT útvonalát. Most ellenkező irányból (Szobról) mentem, mint anno és örömmel tapasztlatam, hogy semmi probléma nem volt. A jelzések - szerintem - jól követhetőek. A táj is gyönyörű volt, még -18 fokban is. ;-)

Ám egy valamire felhívnám a figyelmet. Aki különböző túramozgalmakhoz vagy kegyeletből szeretné felkeresni a Major keresztet, az ne feltétlenül úgy keresse, ahogyan a térképen vagy a Tuhu-n van. Korábban (2010), amikor ott jártam ezen a részen a kék sáv a nagy réttől beljebb, mintegy 20 méterre futott, bent az erdőben. A kereszt az már akkor sem direktben a jelzésen volt, hanem attól mintegy 5-10 méterre a turistaút és a rét között. Tehát akkoriban a rét felé kelett tekingetni és úgy rátalált az ember.

Most azonban - némi meglepetésként - a kék (és zöld sáv) jelzéseket már kint találtuk futni a réten. Tehát, aki a Major keresztet keresi az jobban jár, ha ismét bemegy arra a belső útra és onnan tekinget kifelé. Nem hosszú az a rész, csak pár száz méter. A rét felől ugyanis még most télen sem egyszerű észrevenni azt.

Változásként az tűnt még fel, hogy a Kőkapu csúcsa igen csak meg lett ritkítva. Nem sok fa maradt rajta, így mondjuk a csúcskő sokkal könnyebben meglelhető, de milyen áron.

Jó túrázást!

HEV Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35238

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=126596

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=2290

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=2286

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=11308

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=124765

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=105210

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=100258

....

Kicsit több is van :-) nem néztem végig, de ezekben nincs település név a megnevezésben, valóban a pontok nagyrészénél be van írva. Én eddig a település nevet nem irtam be a POI-névbe, nem kimondottan a pecsételőhelyeknél hanem általában sehol.

Előzmény: Güsziológus (35237)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35237

Velem nem kell egyetérteni, én ebbe nem szólok bele.

Az OKT pecsételőhelyek 99%-ának nevében benne van a település neve.

Három van, ahol nincs:-)

Hogy ezt ki követte el, azt nem tudom, nem is érdekel.

Nekem segített a pont kiválasztásában, hisz megadtam azt, hogy mennék honnan-hova (településtől településre), és feljöttek a rádiógombok.

A három kivételtől eltekintve mindenhol feljött.

Gondoltam, legyen egységes.

Ha ez nem fontos, akkor nem így lesz.

Engem már nem érdekel, hisz amit tudni szerettem volna, azt kigyűjtöttem.

Kütyüt nem fogok használni, a MapSource nem érdekel.

A táblázatot, melyet kértél napokon belül megküldöm.

Begépeltem a koordinátákat is, egyértelmű, hogy mettől-meddig értendő a távolság, amit megadtam.

Előzmény: HEV (35236)
HEV Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35236

Belterületi pecsételőhelynél nem értek egyet a település nevének megadásában a megnevezésben:

1. A POI adatlapján ez jól látható.

2. A POI a GPS-t használóknak is egyértelműen jelzi azt, hogy melyik településen van hiszen ott is látszik a háttér település.

3. A POI-k a turistautak.hu-n tipus szerint szűrhetők.

4. Amennyiben a pecsét bármilyen 'egységben" található akkor annak a nevét sem tartom praktikusnak beleírni, pld. azért nem mert Gánton a Vértes vendéglő a saját típusának megfelelő POI-val is szerepel. Ez a gyakorlatban már duplázódást jelent hiszen a térképen és a GPS-en is látszik, hogy ahol a pecsét van ott található a Vértes vendéglő is.

http://www.turistautak.hu/poi.php?code=44289

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=558

Előzmény: Güsziológus (35233)
Ttlosz Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35235

Az újrajárásra az első év után már nálunk is szükség lesz. Négyen terveztük, hogy teljesítjük az OKt-t. Hozzánk csapódtak esetenként a túrákra családtagok, rokonok, barátok. Időközben az egyik "csapódó" családtag, miután lenyomtunk néhány szakaszt, közölte, hogy akkor ő lesz az 5. ember, aki szintén végig jön, nemcsak hébe-hóba. Na frankó, lenyomta a Füzér-Regéc részt és az utólag megvásárolt füzetből így hiányzik néhány teljesített szakasz pecsétje:-) Azóta néhányat pótoltunk, mert útba esett kocsival, illetve a tavalyi utolsó teljesített szaksznál már kézbe volt a füzet, de a Cirkáló-tanya, meg az Eszkála eh. miatt, ami csak gyalagosan közelíthető meg, mehet az újrajárás, ha nincs valami frappáns megoldás.

Előzmény: annyi baj legyen (35234)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35234

Szerintem a túramozgalmazásban, így az OKT-ben is az a jó, hogy az útvonalon, és a bejárás módján kívül semmi kötöttség nincsen benne, mindenki úgy végzi, ahogy akarja. Vannak jópár húsz kilométer alatti szakaszom, de van hetven kilométeres is.
Sajnos, április óta Városlődön vagyok az igazolófüzetem szerint, nem teljesítettem új szakaszt. Igazából lehetett volna, mert a Kinizsin, és az Isziniken is pecsételhettem volna, de akkor mások voltak a célok: találni végre egy széket és leülni :D
Hat napot, durván olyan száz kilométert viszont újra lejártam, másokkal, akinek még hiányzott az a szakasz. Egyszercsak pedig majd végigérek :)
Tavaly amúgy is elsőbbséget kapott pár rövidebb mozgalom is, azok is lefoglalták kevés túrázásra fordítható időmet.

Előzmény: Ttlosz (35231)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35233

Köszönöm.

Még héhány hasonló módosítási kérés várható:-)

Átnéztem a pecsételőhelyeket és a csomópontokat.

10 alatt van a problémás pontok száma.

Az egyik:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=105040

Ez a pecsételőhely Gánton van, ennek is OKT ph a neve:-)

Az új neve ha kérhetem:

OKT ph (Gánt, Vértes vendéglő)

Előzmény: olahtamas- (35232)
olahtamas- Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35232

Beírva :)

Előzmény: Güsziológus (35230)
Ttlosz Creative Commons License 2012.02.16 0 0 35231

Csatlakozom azokhoz, akik hosszan húzzák a teljesítést.

Mi tavaly májusában kezdtük a kéktúrát, miután egy régis-régi terv megvalósítási fázisba került. Tekintve, hogy a terv és az indulás között sok év telt el, időközben megnőtt az étvágy, bővültek az igények. Emiatt én előre tudom, hogy nekünk minimum 10, maximum 15 évig fog tartani a nagy kaland. De ne így sietősen. Szóval lassan egy éve olvasom a topicot - néha írok, inkább kérdezek - azonban egyéb elfoglaltság miatt két hónapja nem volt időm errefelé nézni. Bepótoltam a lemaradásom, a szemem folyt ki belé:-) Amit leszűrtem eddig, hogy a topic közönségének jó része igazi teljesítménytúrázó, sportember, amivel semmi problémám, ezt gyorsan szögezzük le, de mi azt hiszem a másik véglet vagyunk. Tavaly volt 7 túranapunk, mentünk 82,7 km, mely kemény 11,8 km naponta :-) Egyelőre sorba teljesítjük a szakaszokat, aztán majd megjátjuk, jelenleg a Hollóháza-Regéc szakasz van kipipálva. Egyébkén a nagy rohanás, a "sietség" okai:

"Two in One" hasonlattal élve a kéktúrát úgy tervezzük teljesíteni, hogy az útvonalba eső látnivalók abszolválása mellett igyekszünk nem kihagyni a túra útvonalába nem eső, de az adott szakaszhoz, tájegységhez tartozó megismerésre ítéltetett közelebbi-távolabbi helyeket is. Persze könnyű nekünk, mert két (három) kocsival vagyunk, így a logisztika könnyen megoldható.

Így megnéztük a kéktúra útvonalán a következőket: Hóllóháza (Porcelán, Kovács Margit, Szász Endre nevével fémjelzett templom), tájházak (Füzér, Vágáshuta, Makkoshotyka, Boldogkőváralja), várak (Füzér, Regéc, Boldogkőváralja), az útvonalon kívül pedig eljutottuk egy csomó helyre; Széphalom (Kazinczy), Füzérradvány, Kőkapu (Károlyi kastélyok), Vizsoly (Kőfejtő, Árpád-kori templom /Biblia/, Rákóczi-kúria /biblia nyomtatás/), Komlóska (Ruszin Tájház), Herczegkút (Világörökségi címmel büszkélkedő pincesor). Ezen kívül részt vettünk az 5. Nemzetközi Bózsvai Gombafesztiválon, valamint a VIII. Tolcsvai Borfesztiválon, de letöltöttünk egy kis időt Sátoraljaújhelyen a kalandparkban is.

A kéktúra nekünk cél és egyúttal eszköz is, egyfajta honismereti barangolás és kikapcsolódás.

Előzmény: jzp2107 (35223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!