Sziasztok! Kaptam Hollandiából pár virághagymát még májusban, jól el is ültettem őket, 5-ből 4 birta a szántást. Az egyik két és fél hónap után most kezdett virágozni. Nem tudom milyen, ha valaki felismerné, meegoszthatná velem. Illetve hogy van-e esély rá, hogy átvészelje valahogy a telet, ha igen, mit tegyek. Köszi.
Nyugi, kb. hat tonnányi mérgező növény vesz körül a kertben a sisakvirágtól kezdve a hóvirág hagymáján át a tiszafáig, oszt' mégse azt csócsálják a kicsik meg a háziállatok... No para!
Köszönöm a gyors választ. Így már utána tudtam én is nézni, és a googleból tudtam meg a magyar neveket.
A pluméria= hawai rózsa, caesalpinia gilliesii= pillangófa. Biztos vagyok benne, hogy Te tudtad, és még sok mindent tudsz ezekről a növényekről. Sokan vannak - úgy gondolom - ilyen botanikailag képzettlenek mint én, akiket talán a magyar név is érdekel.Ezen túl nagyon érdekes volt, a szaporításukról, tartásukról leírtak is.
Néhány hete jöttünk haza Rodosz szigetéről, ahol rengeteg virágzó növényt csodálhattunk.Közöttük ezeket is, amelyekről fogalmam nincs, hogy mi lehet, pedig nagyon szépek. Ha tud valaki segítsen, ezt előre is köszönöm. A félreértések elkerülése érdekében mindkét növényről egy közeli, a virágot mutató képet is készítettünk.