Hát....az elmúlt lassan 90 ezer km alatt nálam egyedül a com2000 hülyéskedik időnként, és a vízcső probléma jött elő. Mást nem tudnék felhozni. Nem az autó/márka/típus a problémás, szerintem :D
Kezd elegem lenni ezekből a tipushibákból. Azt akartam hogy legyen egy olyan kocsim amivel nem kell aggódni egy 1000km-es úton hogy nem érek haza. Rossz márkát választottam?:)
egy kicsit macerás a kiszedése, de a leírás jó, érdemes követni.
Ha úgy érzed lenne valami amivel kiegészítenéd a leírást (szerelés során tapasztalt egyébb mér le nem írt gondolat) küld el nekem, akár a kiegészítést, vagy a más beillesztett változatott.
...én azt tudom ..csak azt nem tudom hogy melyikhez jó ... vagyis most már az is nyilvánvaló hogy a 247-es és 266-hoz nem jó...
..tehát a fenn maradt kettő közül biztosan jó valamelyikhez .... meg kellene mérned a tárcsa átmérőt .... épp most azt próbálom kinyomozni melyikhez lenne már jó.... milyen évjárat és hány lóerős a tied ....?
Véletlenül nem-e vetted észre,hogy a középkonzolon fent a risztó gombnál ,járó motornál a zőld kis led világít?Mert az hiba.Nincs kapcsolat a szirénával.Valahogy ezt jelenti.
A sziréna meg az első kerékdobbetét mögött van /jobb/
Nem tudjátok véletlenül hol lehet kapni rendszámtábla világításának a búráját? Vagy csak egyben van foglalattal együtt? És vajon milyen árban lehet a búra vagy kompletten? Egyik kollégámnak eltörött, vagyis én törtem el neki! :( az enyémen simán le tudtam venni, de az övén mikor vettem le eltörött a sarka!
3. Ma megnéztem egy gépet, de az valami tragikus volt (2.2D aut) bőgött a motor aztán úgy mentünk padlógázon mint egy kézi váltós 1.6Hdi. Szarul indult hidegen, kézzel kellett kioldani a kéziféket, külföldről behozott, második cég árulja.
Szóval mi a véleményed a CVT szar, vagy csak ez a 2009-es modell vagy csak DSG az ász???
Zoli bácsi,ismered miskolcon a tündér útcát? Nos (első kezes infó)a volt peugeotos szerelők ott nyitottak egy szervízt,hogy alá menjenek a peugeotnak..Mínőségi munkával,olcsóbban(50%) akarják kinyírni őket bosszúból....
Eggyel feljebb hsz. erre is igaz. Frédiéknél például nem volt ilyen kikötés és az itteni jogelőd Gallionnál sem. A Hoványnak vannak kicsit fals nézetei.
Én a gyári látni és látszani kampány kapcsán voltam a márkaszervízben, direkt rákérdeztem h ott lehetek-e az autó mellett, mondta a csávó h ez csak természetes, és tényleg be is mehettem a csávóval beszélni aki ellenőrizte a fényszórót, bár azt mondjuk hozzátenném h ők álltak be vele a műhelybe és már épp végzett mire szóltak, de a matricát megkapta! :D
Nekem olyan problémám volna, hogy az utastérbe csepeg a hűtővíz. A gázpedál mellett a középkonzolnál (a mellékelet képen látható). A rögzítőcsavarokat meghúztam és még akkor is ereszt az illesztéseknél.
Bár ez a későbbi hsz-odhoz illik. Exkuzálta is magát a szerelő, láttam rajta, tényleg bántja.
Mellesleg ezért nem megyek a PUG szervizbe. Ez a szerviz VW, itt dolgozik egy korábbi "pözsós", aki a kocsimat szerelte. Nem elég, hogy közel 6 ezerrel olcsóbban vizsgáztatnak, (19 ezer pár száz), ingyenes az előzetes átvizsgálás. Végig a kocsi mellett álltam az egy állással odébb lévő vizsgánál is. A PUG szervizben meg sem közelíthetem a kocsit, hozott anyagot nem raknak be, olajat-szűrőt sem. Hát erről ennyit. A gyanúm, hogy céges kocsin és kötelező szervizen kívül ott nincs meló.
Én is a Torque-ot használom, meg is vettem a fullos verziót. Ehhez töltöttem le korábban kiegészítőket, volt ami ingyenes, ami a sebességi fokozatokat is kijelzi szintén kis pénz volt. Nem is tudom, mi volt, amit még lehúztam, de nyilván a kiküldött jellel van a baj, kevés adatot szolgáltat a Pug:-( Majd megnézem, mit töltöttem le. A baj az, hogy a turbó értéket nem tudom pontosan megadni. Így a minimálist 1, a maximumot 2-re állítottam, ahogy Jena írta.
"A dízelmotorral szerelt autók esetében egy úgynevezett szabadgyorsításos mérést kell alkalmazni. A teszt lényege, hogy alapjáratról padlógázos gyorsítással leszabályzási fordulatszámra kell pörgetni a motort, a mintavevő szonda a kipufogócsőben van, a kiértékelést pedig természetesen számítógép végzi. Ez az eljárás szakmailag vitatott. Dízelmotort terhelés nélkül (legalább hétszer) így megkínozni nem minden esetben szerencsés, egy rosszabb mechanikai állapotú motornak a végét is jelentheti. A törvények ezt a technológiát írják elő, az esetleges károkért egy vállalkozás sem tud felelősséget vállalni."
Azt tapasztaltam, hogy nem a programokkal van probléma, hanem még típuson belül is más más szenzorok adatai olvashatók. Melóba Toyoták és Mitsuk vannak, azokon tapasztaltam ezt.
Ami nekem bevált alkalmazás a Torque (rá kell szánni kis időt míg beállítja az ember), illetve a DashCommand (sajnos a free verzió 30 perc élőadatot jelenít meg, utána újra kell telepíteni). Windowsra pedig a Scanmaster.
elvileg mostmár ők nézik a CO-t stb a károsanyagkibocsátás miatt.
és nekik fel kell pörgetniük a motort nade ennyire?
nem létezik hogy padlózniuk kell, tegyék rá a műszert és szépen ahog ykell tartani 2-3ezres fordulaton aztán visszaengedni, ilyesmi a mérés. tudtommal.
Milyen progival akarod majd lesegetni és milyen eszközzel? Nekem androidos telón és tableten van programom, de az nem teljes. Most töltöttem le olyan programot, ami talán több paramétert ír ki, majd hétvégén meglesem. Végre valaki, akivel erről is lehet majd dumálni:-)
"Addig meg nézd meg milyen szépen szabályoz le..."
Ma én is megnéztem:-( Vizsgázott a verda, csak miheztartás végett aki nem tudná - mert én nem tudtam - 30 napon belül a lejárattól ha vizsgázik, a lejárat ideje számít. Nekem 28-án jár le a műszakim, ma vizsgázott, de 2015. 02. 28-ig érvényes.
Ami miatt meg a leszabályozás: vagy 4-5 alkalommal padlózta üresben a szaki a verdát, aztán bocsánatot kért a kínzásért és szidta a rendszert, hogy ilyen marhaságot találnak ki. Mondta, hogy volt olyan öreg dízel, ami meg is adta magát a padlózáskor. Nagy élmény lehetett a tulajnak. Arra nem tudott választ adni, hogy mi értelme van - szerinte is semmi. De rohadt jó, hogy a vizsgán a szükségesnél jobban kell kínozniuk a kocsit.
ehheee most hívott asszonykám, hogy áll ki a kapun, kis dadogás a motortérből majd sárga lámpa villog.
mondtam állítsa le majd nézze mit ír ki.
catalytic converter fault :-D
eddig egyszer volt antipollution amikor akkut cseréltem okosan nem úgy ahogy az oldalon le van írva hanem csak simán ki-be. na meg is lett az eredménye de szerencsére aztán 3 nap után eltűnt a lámpa és nem károsodott semmi.
most meg majd kiderül, mindenesetre amit tudok hogy rövid szakaszokon járkál, sztem majdnem állandó dúsult üzemmód, fel sem melegszik igazán a kocsi...
hamar elváltogat (ami hideg motornál oké) de meleg motornál is 3.ban kanyarodik egy derékszögű kanyarban 2.0 16V benzinnel..
:-) ezért már többször figyelmeztetésben részesítettem. :-)
szal most sárga lámpácska.
a rövid távokat még megkoronázhatja az, hogy az akkut is igénybe veszi pedig kb. 1 éves, de ilyenkor rövid táv - lámpa - fűtés - ülésfűtés - ablakfűtés kombo betesz neki sztem és megzavarhatja egy merült állapotos indítás.
Bakker ne legyél már szőke SAS, az hogy f1 váltó az csak annyi hogy a kormányról tudod vezérelni, de hagyományos autómata vagy fokozatmentes vagy dsg vagy tipronic, vagy multitronic???
Sziasztok! Eladnám felesleges SKF- VKC 2523 tengelykapcsoló-kinyomó csapágyam. Gyári csomagolásban. (Citroen, Fiat Lancia, Peugeot) Unixautó-nál vásárolt. Ára 3899,-Ft volt! Ott pontosan fel van sorolva milyen autókhoz jó még, én 307 1,4 HDI-hez vettem, de nem ezzel volt a baj. Ára: 2800,-Ft. Köszi Anita
Sajnos hall. Ez nagy kib@szas a néppel.Ehhez még nem nyúúúúltak.Valaki fent rájött,hogy mennyi zsebkendőnyi kert van az országban és ez hatezrével beszorozva annyi mint........ na hát mért is ne a pénzről szólna az egéssz.Kiváncsi lennék,hogy az eddig is gaztermelők mit szólnak hozzá.
Meg az alapítvány tudod............2 csomi vetőmag + 10 csirke :))))
Tegnap hallottam en is,de nem hittem a fulemnek.A kovetkezo lepes az lesz,valja be mindenki mit termel rajta utana pedig adot fizet majt 18 kilo krumplira,22 kilo hagymara,2 sor sargarepara, stb....gyűlik a baj az orcágban:-(((
lehet olyan hogy a hidegben csúszik mert ilyenkor a legerősebb a motor a levegő oxigén tartalma miatt, tempomattal tudod ellenőrizni, hacsak nem neked is a javított tempomat szoft van fent már
ezúton is köszönöm Jenának a mini-topiktalit tegnap este (bocs, hogy a fórumból szakítottalak ki).
Sajnos rövid volt és a hideg hóesés miatt sietős, de nekünk talán életmentő!
Hálám örökké üldözni fog, hogy fényt hoztál az életünkbe... :-)))
És baxxa meg a közútkezelő a bazi nagy kátyúit...
(Smíró, a 44-esen Szentandrás után a - művésznős kanyaroknál - a megyehatárnál életveszélyes bombatölcsérek vannak, a sötétben védhetetlenek.)
... és a fent válzolt okok miatt ezúton keresek: 307-esre 1 db 15-ös lemezfelnit, lehet maradék pótkerékről, vagy használt is. a gombfoci gmail.com-ra várom az ajánlatokat, a topikot követni esélytelen. :-(
Ja és kuplung kérdés, ha már itt vagyok: lehetséges az, hogy csak minuszokban csúszik? kemény fagyoknál jön csak elő a csúszás, ha ilyen langyi idő van, akkor nem. Vagy ez hőmérséklettől független és a tárcsa végét jelzi így is, úgy is?
Én csak azt nem értem miért jó ez neki? Miért nem ír, xy kft, bt nyrt vagy zrt-ként korrektül?
Aztán majd a hozzá ellátogatók eldöntik milyen szerelő és kész. Én pl eldöntöttem, hogy csak betg fog az autómhoz nyúlni, ha valami nyűgje lesz. (természetesen, ha ő is vállalja) :)
tényleg fáradt vagy, igen ő az aztán ma is volt, először mint peugeot001, aztán apa1980, csak akkor már egy sztorival jött, de olvasd végig és világos lesz
ANépjóléti minisztérium Kataszrófa védelmi és elhárítási telepe.
Mikor volt a Tiszán a víz innen vitték a sátrakak ,csónakokat,gyógyszereket stb.
Régi laktanya a légvédelem bázisa volt,majd ők vették át bekamerázták az egész területett és kutyás fegyveresek örzik...(nem lenne egészséges lőni..))) De így legalább kint hagyhatom nyugodtan a biciklit stb.))
Nem erről van szó, fék elsősorban nézd meg a féklámpa izzókat mindet, aztán a egy BSI reset összekötve egy abs bizti baszogtatással, hogy meg ,megtorpan, talán csak durcizik a nyaggatás miatt, a medve sem komálná ha téli álmából így kellene ébrednie, lehet benyától, keverék képzési hibából, gyertya trafó lamdaszonda, szerintem csak meg kellene még egy párszor hajtani
Az a baj hogy a téli nyári sikeresen más összetétel és érdekes kocsonyás anyagot ki tudnak termelni magukból ha összeöntöd akár csak egy pici is marad.. pl a fúvókákat szereti eltömni...
A roszabb folyadékoktól meg a gumi szelep megdagad és megszorul simán
Sterilizálás tényleg nem történt meg, úgy csináltam november elején ahogyan az előző tizennéhány autóimnál tettem, összes nyárit kinyomtam, majd bele a télit.
A mai löttyök ennyire sz*rok lennének? Ha ajánlotok egy megbizható fajtát, akkor vadászni fogok rá.
Köszi, de azt csak holnap látom. Céges mail ment, de visszadobogatta a rendszer, emiatt hívtam Jenát - nem Zolyt -, hogy írjon már legyen szíves. Péntektől vagyok Nagyfaluban, elvileg vasárnapig maradunk. Ha dobtál számot, akkor holnap elmentem és hívlak - ha jó a cucc. Akkor Jena majd jelzi:-)
...dobtam mail-t cikkszámokal ... azonosítsd be .. gondolom Zolysys ki tudja vakarni az eredeti cikk számot neked vagy te magad is ... és ha jó már holnap átveheted Bp.-en...
Felvarrott 136 lovasra jó a betét? Mert akkor lőném. 103 ezer van a gyáriban, holnap vizsgáztatom a verdát, de előbb-utóbb cserére szorul. Ha jó, akkor vegyük úgy, megvettem.
Köszi, akkor holnap j.e. kerék le, műanyag dob ki, egy szélesfejű csavarhozóval motor kipattintva, majd amikhez hozzáférek azt kitisztítani...
Sajnos egyik ablakmosófolyadékra sincs ráírva, hogy bakker ezt ne tedd bele, mert sz*r, ezért azt veszem ami éppen kapható, majd locsolom bele évszakonként egy nagy flakonnal. Általában egy nyári, egy téli elég szokott lenni egy évben.
Először is elnézést a tegeződésért. Nem vagyok benne biztos, hogy kibír ez így 141 km utat. Helyileg hova kéne menni? Bár ahogy így olvasgatom a fórumokon, és próbálom kisilabizálni a dolgokat, talán a katalizátorral lenne a baj? vagy más? Egyéb ötleted, tanácsod, ill. felmerülhető költségekről szóló válaszodat várom mihamarabb. Bizakodva:
Az nem jó, mert akkor nem jössz el az M5 elejéig, pedig ponty ott lakom:) Ez igaz, hogy kb. 15 km plusz lenne neked, de időponttól függ, hogy kerülő-e ez neked, vagy át tudsz-e érni a városon.
Szolgálati közlemény Csütörtök Piliscsabán leszek egész nap, ha valakinek köll valami, viszek mindent. reggel 6-tóleste 10ig, sőt semmi kedvem muflonra vadászgatni
Hali. Ez Kaba környékén van ugye?Hirtelen összekevertem K.tetétlennel.Mert ha a második lenne közelebb lennél Jenához :))
Ezt csak azért írom mert,hogy nem engedi 3000 fordulatfölé a motort az csak 1 probi.De van,hogy letiltja és rövid kényszerpihenőket iktat be neked a gép.Én voltam így,20 km-nek kellett 1 óra mire hazaértem az oroszlánnal.Csak mert Bp.egy kicsit messze vam ilyen tempóval,meg Jena is a km-t látva :D:D:D:DDe ne gondolj rögtön nagy probira,leht,hogy csak üz.anyag probi.Jena
biztos megtalálja a nyűgjét,csak össze kell,hogy találkozzatok.
Tetétlenen élek. Ott van autószerelő, aki rátette gépre de szerintem, legalább is nekem úgy tűnik, mintha nem tudná értelmezni, vagy rossz a kütyüje. Amikor beindítom a sárga lámpa úgy marad. Valami antiplution... valamit ír ki. De mire az asszony lefényképezné, eltűnik. Úgy látom, fel kell vinnem Pestre, mert itt vidéken nem fogok egyről a kettőre haladni. Egyáltalán üzembiztos ez így? Felbírok ezzel menni Pestre?
Segítségre lenne szükségem! Apósomtól kaptunk egy 307est karácsonyra. Eddig minden szép és jó volt, ám pár napja irdatlanul füstöl, és nagyon büdös már az egész autó. 3000-es fordulatnál feljebb nem megy. Mivel vidéki vagyok, és itt ritka a szaki, tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baj? Valami ERG-t meg valamilyen szűrőt vagy mi a túrót magyaráztak nekem, de sajna csak vezetni tudok, szerelni nem. Írjátok meg, hogy tudtok-e valami jó szakit, és hogy mibe fájna ez nekem? 2 literes motorja van, 109 Le. dízel.
Igen lopott programmal és 10.000ft os galletoval, várom a percet mikor egy fesz ingadozás miatt szétkülditek az ecu-t, mert ilyen áron dolgozni csak lopott és kínai klón eszközökkel lehet, én tudom mert én megvettem a rendeset.
80 lenne az üzemi hőfok, ha ritkán éri el tartós üzem mellett akkor neked is esedékes egy termosztát csere, de a műszerfali kijelző csak egy saccoló, ha kétséges a valós hőfok, diaggal fokra pontosan látható
ha visszakerestek régen raktunk fel képet a hőfokmérő helyes értelmezéséről, mert kicsit idiótán van, akinek stabil 80 löhetne egy képet róla és felrakhatná hogy megynugodhasson akinek így áll.
Megnyugtatlak nem létezik olyan motor ami nem eszik olajat, amiket felsoroltál olajfogyasztások természetesek, a gyártói megadások természetes olajfogyasztásra kb 10ezer km-re 5liter, azaz irreális, viszont ami feltűnően nem fogyasztja az termeli.
Egy pd esetén az az érték egy elfogadható érték, a pd esetében ott szokott a gond kezdődni, hogy tönkremegy a lent említett tömítés, ettől az üzemanyagot belenyomja a motorolajba az fehígul elveszti kenő képességének nagy részét ettől megkopnak a gyűrűk, és sokszor a vez és balansz tengelyek is, ezt a gazdi észre sem veszi mert a moci nem eszi asz olajat, holott csak csak pótolja, amikor kiderül és ki lesz cserélve a tömítő gyűrű meg jön a fekete leves, a 3literes olaj fogyi 10ezren.
A tiédnek 20ezer a gyátói megadás, oda kicsit hihetetlennek tünt az 1dc, 10ezerre már reális, a HDI mocik olajcserétől (gyártói előírás szerinti) elmennek a max-tól a min-ig, kivéve a megbolondult 1.6ok, azok 10ezren termelnek 3litert is.
Mondjuk én nem is mondtam,hogy értek a motorokhoz.)))
Csak a karosszériákhoz(szakmám) meg a 2 kereküekhez.Apropó azok közül csak a 400as robogó evett egy kis olajat 2 csere közt kb 1 l (6000km),de a Hondák azok NEM.
Nekem az olaj csere kb 10000km ként még a nívón nem ment lejjebb egy hajszálnyit se. A céges kocsiknak 15000km-ként csere,na ott kb a max-ról a fele értékik csökken.
A sógi V8 Toyota Landjába két olajcsere közt 8l kell(!)utántölteni és azt mondták,hogy "ez természetes olaj fogyasztás "!!!!
akkor indulhatsz is gyujtogatni, keveset tudsz a motor működéséről
Tudod két tulaj szokott rettentő büszke lenni az autója olajfogyasztására, egyik a pd tulaj, másik az 1.6hdi FAP-os tulaj, csak mikor kezd derengeni hogy már nem hogy nem nyúl hozzá hanem egyenesen termeli akkor gyúl fény hogy itt nagyobb a baj mintha fogyna az olaj.
Minden motor eszi az olajat csak a kérdés nem hogy hogy mennyi olajat eszik hanem hogy mennyi üzemanyaggal pótolja a motorolajat. (korszerű fiatal keveset futott motorok esetén) Tehát ha egy pd annyit eszik olajból mint amennyit itt írnak, akkor nyugodt lehet a tulaj hogy a PD elemen lévő gumigyűrű ami elválasztja a kisnyomású betáp üzemanyagot az olajtértől az renben van és teszi a dolgát.
Van még egy jó példám merci sprinterrel dolgoztam heti 9000km-tettünk bele német gyorsposta, 200ezer km-ig heti 5 litert evett, pálya 140-168km/h sebességgel, aztán 200ezernél elvágták, részben összekopott és kevesebbet evett, részben többet pótolt
2Y pont ezeket próbálja nekem megfejteni,de szerintem elhagyta a számot vagy most olvassa a kémek mint mi 3 részét..))))De az is lehet,hogy a DA VINCI kódok közt keresi.))
Kimentem. Nem tud békénhagyni a dolog, így a havas-latyakos út még jól is jött! Beletapostam úgy ahogy kell, és ez bizony nem "kopog"... hát ennyi. Sőt mostmár "remote control battery ...." is van, de ez ha jól emlékszem a kulcsban lévő gomb elemre vonatkozik. Már besokalltam attól, hogy nem tudom ezt a sz..t egy igazi rendeset használni, nem tudok elmenni 100 km-nél messzebbre mert széthullik vagy megadja magát útközben és állandóan rohanni kell valami nyavalyával a szereldébe. Régen a trabikban sem volt ABS, hm...minek nekem a Peugeotba is?? :):) Azért hétvégén majd rányomjuk az "agykiolvasóra" aztán az megmondja hogy mivan vagy nem. Egyébként ez a jeladó is párban cserélendő?
Ha az agyat kivette akkor lehet, hogy ott van a kutya elásva,menj vissza és mondd meg, hogy azóta jelez be az abs hiba,csinálja meg gariba,ne hagyd magad,nézze meg!
Nem fog működni ,vigyázz le ne csússz az útról,ebben a nyálkás időben!
Lehet köze hozzá,esetleg tárcsa+betét csere közben nem-e sértették meg a jeladó vezetékét,nemtudom, hogy zajlik egy tárcsa csere,de azt tudnod kell, hogy a jeladó a kerékcsapágynál érzékel,szóval lehet megbolygatták ott a dolgokat,de majd a többiek talán többet segithetnek:)
Óriási...nagyon hiányozna még ez a 130 ropi tetejébe :) Most lett cserélve többek között féktárcsa+betét, nem lehet valami köze?? (laikus hozzánemértőként kérdezem hogy mit mondjak a "mesternek") Vagy esetleg valami biztosíték vagy ilyesmi?? Vagy már göndoltam arra is, hogy esetleg a néhány nappal ezelőtti "elektonikus megbolondulás" miatt lehet hogy világít?? ÓÓ...mindenesetre köszi szépen! :) Lehet hogy ki kéne próbálni hogy műkszik-e rendesen, csak az a baj hogy nem egyedül vagyok az úton.. ;)
Nos...."beszélgetünk" hazáig :) Jövök szép egyenletesen, (fékhez szinte hozzá sem érek) egyszer elkezd sípolni -> középső kijelzőn "ABS Fault" és világít a kis kijelzőn az ABS-lámpa. Ő sípol én meg nyomom a gázt. (már kínomban nevetek rajta)
persze, keress priviben, meg tudom csinálni a diagolást, akár vákumköri méréseket, ki tudom kapcsolni a fapot, el tudom távolítani, és ha akarod hogy élvezetesebb legyen az benne van a fap kikapcsolás árában 2 az 1ben, nagyon néha előfordulok Kisbéren, Héderváron
azt ugyan nézhetik, mivel ez egy korom csapda semmi köze a CO-hoz, és a korom részecske méretet pedig nincs technológiályuk hogy mérjék, hogy most P10méretű nano szemcse vagy mikro szemcse, az euro emissziós besorolást nem befolyásolja,
A fap nélküli RHZ motorkódú 406ba szerelt változata is euro3 és átmegy a vizsgán gyárilag, ugyanez van még RHW-vel suzuki grand vitarában is, és ott is euro3
lehet tisztítani, csak nem szoktuk már, mert olcsóbb a végleges eltávolítás összességében, főleg ha még erősíteni is akarnak rajta, mert egy árban benne van a kettő.
15ezer körül van kimosás, de akkor még valószínű hogy fel kell tölteni eolyssal, aminek literje kb 18ezer ft. és még ki kell nullázni az eolys comput, ha még ki lehet, ha már nem akkor az plusz 38ezer.
A végleges megoldás meg 40ezer ft arra tipusra a szoftveres rész, meg 5ezer a mechanikus eltávolítás, és ha el van tömődve a fap ekkor elég extrém fogyasztás csökkenésre is volt már példa, nekem az eddigi rekord 8literből 5.5, itt már teljesen telített volt a fap, erőlködve járt a motor annyira folytott volt, meg persze kapott egy 20%os optimalizálást is, azért nem mindegy hogy 107 vagy 130le rángatja az 1500kg-os kasztnit.
Hosszú távon a motor élettartamát károsan befolyásolja ez a ráaggatott kacat fap, olvass vissza sok minden le van írva, írd be a keresőbe hogy" fap fap" azért kétszer mert csak 4 betűtől enged keresni a fórum motor
Szia üdv itt, szóval jól látod ezekben 83 fokos termosztát van így azt el kellene érni, a 90et ne várt el tőle.
ezzel a motorral a fap lehet a gond mert ha már telített akkor megfolytja a motort és elveszik egy csomó erő, plusz többet fogyaszt jelentősen. Gyárilag 1750 től indulna meg, ott adja a max nyomatékot 3200nál meg ellustul, viszont ezt egy light-os chippel le lehet 1500ra vinni és 4000ig kitart, alatta nem indítható, meg nincs is értelme a hajtáslánci vibrációk miatt, ez a motor még WG-s turbóval van, így nem olyan rugalmas mint az utódai, viszont egy marha jó karakterű turbó, és tartós is.
Hogy nem megy, még lehet vákumköri hibától is ami gyakori, diaggal szinte teljes képet lehetne kapni, ha a megfelelő ember ül a monitor előtt :). Ez a motort azért erős, és jól szokott menni, főleg ha a még meg is van piszkálva szeretem a vigyort az arcokon a próbakörön :)
Termosztátot, csak gyárit vagy wahlert, ha mást veszel vess magadra.
Helyileg úgy emlékszem a hengerfejnél van a moci jobb részén.
Ha beírod az adatlapra hogy milyen autód van nem azzal kezdjük ha kérdezel hogy miről kérdezel, ha meg azt is beíros hol vagy akkor lehet tájolni ki van a környékeden.
A hőfok miatt ne aggódj, az annyi..., nekem stabil 75-77 körül, és egyszer nyáron a legnagyobb melegben araszolva, fel Budakeszinek felment egészen 90-ig is... :)
Ami az erő illeti a dízel alulról húz, főleg amikor a turbó is bekapcsol, és ott kezd elfogyni, ahol még a benzines csak életre kel... :)))
Egyébként, ha kevesled az erőt, szerintem keresd Jenát, Ő a Te embered.... :)
Szerintem a kérdéssel csak annyi a gond hogy fogalmunk nincs milyen autód van mer az adatlapodon nincs fent, és csak annyit közöltél hogy sw, meg a képről látszik hogy dízel.
Sziasztok fiuk. Lenne pár kérdés.Peugeot 307 SW premium HDI 110le autó tulaja vagyok 2003 as évjárat. Az első kérdés.
A hűtő vizem nem megy fel 80 fölé legtöbször csak 70 ig még hosszú úton is. Gondolom termosztát hiba, hol találom pontossan a termosztátot és hol tudnék beszerezni újjat (internetes megrendelésre gondolok).Ha esetleg tudtok ausztriábol megrendelhetőt az még jobb lenne. A második, nem volt ezelött diselem sem HDI-s autóm de én azt veszem észre mintha nem lenne bent megfelelő erő. Alacsony fordulaton szinte semmi de magassabb fordulaton sem huz úgy ahogy az ember elvárná 110 pacitol miféle problémalehetőségek vannak ezügyben? A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.
Hát hogy mentek el így a költségék ? 25körül szoktak a boscht felújítani meg ha a másik 3ujrakodolasat is számoljuk is csak felénél járunk, bár lehet a szerelési oradijuk a.magas.
Szóval a.lényegi.hiba.megoldódott .
Ezt a hibaüzenetet az én dízelem is szokta dobni..., és ilyenkor van némi nyomaték vesztés, sőt 3000-nél le is szokott szabályozni.
Kb. 3 hónap után ma ismét előjött... :( de már nem pánikolok :) egy kicsit meghajtom, és előbb a nyomaték tér vissza, aztán az üzenet is el szokott tünni :))) Na, nyomaték megvan, remélem holnap reggelre az üzenet is eltünik... :)
Ma egyébként mentem egy Bp. - Esztergom(Dobogókőn át) - Győr - Bp. 330 km-es kört, országút, lakott terület vegyesen, a KRESZ betartásával, átlagfogyasztás 4,4 l/100km :)))))
A füst megszünt a hangja mint a Doxa olyan jó lett. A tank tisztítás megtörtént és a szürő csere is megvolt. Tehát részben sikeres volt az akció. kb olyan 85 ezer ben volt ez az egész.
Valami gond viszont van mert gyorsításkor ugyan olyan akadósan gyorsul a kocsi. Igaz jobban gyorsul de ez zavaró.
Nem vette el, tudtam, hogy nem "öngyógyító", csak kíváncsi voltam a reakciókra.:))
Mivel mindkét szonda jó, csak valószínűleg a többlet üzemanyag okozta a hibaüzit, sejtettem, hogy nem állandó hiba lesz.
Mivel nekem nincsen PPS, csak a külföldi fórumokon lévő információkból tudok tanulni. Ott is írták már néhány ilyen jellegű hibát és ha nem állandó a hiba oka (pld. rossz érzékelő, szonda, stb.), akkor néhány indítás után eltünteti a hibát, mivel az azt okozó ok már nem áll fenn.
A légszűrőház rendben,egy kis purfix a tartó fémsínekre.
És nem lötyög nem zörög!
Nem azért kell otthagyni a régi kuplungot,hogy felújítsák.
Csak el kell vele számolni a pözsó fele.
De ha felújítják is nem mindegy,hogy a gyári beszállító
vagy az ököritófülpösi tmk.
De én sem hordom már márkaszervízbe,mert sok csalódás ért,de pozitív csalódás is!
Találtam egy nagyon jó szerelőt aki lelkiismeretes és olcsó is(bár én szeretek fizetni ha kiváló munkát kapok) hiba vagy elvégzendő munka válogatja hova
viszem a kocsit.
A szőnyeg mint ahogy azt korábban többen is irtátok a radiátorba bemenő csövek rossz tömítése miatt volt a nedves.
A motor jobb oldalánál való csepegés pedig a termosztát miatt van, sajnos az egész termosztátot cserélni kell:) a belső pereme (ahová a tömítést kell tenni) több helyen is el van törve. Nem tudom ez mitől lehet....
Igen,de én 3. először 2500-2800 (e fölé nem akarta engedni) aztán lassan 3500-4000 fordulaton pörköltem kb5 km és útána leálás egy kv és tűz minden hiba mnetes...
Örömmel vettem tudomásul, hogy öngyógyító autóm van. Tegnap este negyedikben mentem elég lassan és nem váltottam visza és nem is nyomtam ki a kuplungot, az autó elkezdett rángatni. Hozzáteszem nem szándékos volt csak figyelnem kellett egy parkolóból figyelmetlenül kiállni akaróra és a szemből érkező kamionra, valamint a kisfiamra a hátsó ülésen. Egyszercsak egy csippanás és - Zolysys jóvoltából - kiírja "A környezetvédelmi rendszer meghibásodott!" (régebben Antipollution fault volt). Nagyon nem lettem ideges, de hívtam Akiboooyt, hibatörlés egyeztetésre. Kis probléma miatt nem jött össze, de ma a negyedik indítás után már nem jön elő a hiba! Szerintem csak a rángatás miatt kaphatott több elégetlen üzemanyagot és ez okozhatta a hibát, de biztosan nem tudom. Volt már valakinek hasonló gondja?
Nem feléd irányúltak a válaszok,csak egy csemege téma volt.
A szerviz ciklust is csak azért találták ki szerintem, hogy legyen bevétele a márkaképviseletnek.
hisz mindenki tudja, hogy nem abból él a márkaszerviz, ha egy évben elad 100.000 autót, hanem hogy az eladottak után mennyien mennek be egy, két, akár 20 alkatrészk kicseréltetni.
A kötelező szervizek után jöhetnek a kontstruktöri problémák, "véletlenül", de előre elhelyetezz alkatrész hibák a horibilis árrukkal együtt.
De hát valamiből élni kell.
Ezért vagyunk MI, hogy csökkentsük a képviseletek bevételét egy-két-100 ötlettel amit magadd vagy segítségünkkel bárki megcsinálhat.
Tényleg nem védeni akarom a márkaszervizeket, de szerviz és szerviz között hatalmas különbségek vannak. 1-1 alkalommal a Frédinél voltam Üllőn, na ott a rohammunka megy, tolják keresztül a kocsikat egymás után, kapkodás van, öt emberen megy keresztül az infó amit a munkafelvételen elmondtál mire a tényleges szerelőhöz ér, már ez eleve elég komoly félreértésekre adhat okot. És még drága is, mert az üvegpalotát fel kell tartani valamiből. Oda nem is megyünk már lassan két éve.
Itt meg a szerelőnek mondom el mi a gyíkja a kocsinak, az meg két kérdéssel pontosít, hogy nem véletlenül ez, vagy ez is jelentkezett mellette, és már képben is van, ő fogja megcsinálni, és ő is adja vissza a kocsid.
Na, mindegy. Mindenki oda hordja az autóját ahová szeretné :) Jó autószerelő kincset ér, én már megtanultam a saját káromon, mire találtam egy szakit aki hajlandó foglalkozni a többi öreg rozsdabogylám gondjaival és meg is csinálja, rendesen!
Az én kérdésem, ami ezt az egész vitát kirobbantotta, a kötelező szervízciklusokra irányult! :D Problémám hálistennek nincsen (kop-kop). Azon kívül logika alapján sokkal inkább el tudnám képzelni, hogy akinek a megélhetése függ a hibák létezésétől, inkább tesz érte, hogy ahol eddig nem volt hiba most majd ott is legyen :S
Én nem szeretnék így járni, viszont nem gondolom márkaszervíz specifikusnak. Egy maszek mért ne tudná ugyanígy megcsinálni ezt? Mint ahogy mért ne állhatnál ott egy márkaszervízben is az autó mellett? Igazából én nem akarok érvelni egyik mellett/ellen sem, mert eddig még egyikkel se volt dolgom. Viszont megbízható maszekot nem ismerek Budán, és kiindulópontnak a gyári jónak tünt, ahol pecsétet kapok + vállalnak garanciát... Mondjuk sok rémhírt hallani, de nem tudom h konkrét negatív/pozitív tapasztalata van-e bárkinek?
Melyikbe ha szabad tudni? :) Meg ugye most már a legjobb kategória érvényes a kocsira főnixben is, én laikusként azt feltételezném hogy ott a legszakszerűbbek. És ilyenkor csak olaj+ szűrőt cserélnek vagy van vmi húzósabb egyéb tétel is amit ajánlott? (kmben a 60 000res jönne, de szeptemberig mikor a 2év jár le, valszeg nem érem el!)
No várjál már a turbónyomásnak nem kell stabilnak lenni, vagyis mivel nincs elvárt paraméterezhetőség, és cifra is a turbónyomás térképe meg az elővezérlése is, így nem feltétlen van hiba.
Szóva egy porlasztó szar volt, de kérdés hangja milyen lett??? Füstje eltünt e??? Hogy megy???
Üzemanyag rendszert takarították e, szűrőt kapott e újat???
Gondolom a résolaj csatlakozó gumigyűrűje adta meg magát, megszokta ha nincs szilikonzsírral megkenve bepattintás előtt.
Az egyik injektor cserés volt ez 60 ezerbe került de a turbónyomás ugyan az így most egy kicsit félre raktam pénzhiány miatt a verdát. A turbónyomás nagyon ingadozik. Sajna megy a szívás a vassal.
Ahogy elhosztam az injektorostól haza értünk észre vettük hogy ömlik a füst a motorból. Hivtam a szrelőt és vissza vittem. Hát ömlöt a gázolaj az egyik injektornál. Kicseréltek egy kis gumi karikát és megszünt a folyás.
Aztán motor mosás mert tiszta gázolaj volt minden.
NEm volt mostanában légtelenítve a fűtőrendeszered? Mert akkor lehet, hogy nem lett eléggé visszacsavarva a légtelenitő szelep,vagy az is megadhadta magát.
Nem kötekedés, de felrakhattál volna egy kisebb képet is, fekete nyíllal :DDDDDDD
A nagynehezen megtalált nyílnál nézd meg meleg motornál, mikor már nyomás van a rendszerben, hogy nincs-e egy kicsit kiszakadva ott a gumi. Mondjuk ettől még nem lesz nedves az ülésnél a szőnyeg, viszont a rendszerből tünik a folyadék a tűzfaltól meg dúrva lenne, ha ekkorát spriccelne a hűtőfolyadék.
Múlt héten én is Sachst tettem be + Sachst kettőstömegűt, s a szaki munkadíjnak egy húszast kért el (+ féltengely-szimeringeket, hátsó gumibakot, függőcsapszeget, meg valami roppanógyűrűt cserélt).
Ma nekem is ált a víz a kocsiba... Kitakarítattam és közölték velem,hogy szét van repedve a hótálcám))) Megnyugodtam.
Aztán tankolás csurig,bementem fizetni ,megyek vissza a kocsihoz és áll alatta a nafta.Alúl csepeget,mire a kutas: Kilúkadt a tankod van itt egy szervíz kb 50 ért megcsinálják!!)
én meg: én meg 2 sörért,csak megyek vele 15km..)))
Hat nekem is benyas van. Remelem nem kell rajtam kivul senkinek.:) Igaz, ritkan van egyedul kozteruleten az oroszlan. Cascot lehet megnezem ra ezek utan.
Én azt vettem észre az elmúl kicsivel több mint másfél évben (azóta olvasom a fórumot), hogy a márkaszervizben sajnos többször előfordúl, hogy találgatnak és nem javítanak. Jó azért tisztelet akivételnek.
Én valahogy jobban bízok azokban a szerelőkben akiknek a "jövője függ" a kuncsasaftoktól.
Szeva Betg! Tegnap megnéztem mi adja az ütvefúró hangot ha beinditom az oroszlánt. 100-asra mondtad a motortartót.Nyertél :DD
A kiegyenlítő tartálynál levettem a burkolatot és a felső motortartóba belenyúltam egy picit felfelé húzva megszűnt a zaj.Elengedve ismét zaj.
Mit javasolsz mit lehet azzal csinálni,mert nem érezni és látni,hogy meghótt volna.Igen csak pici hézag lehet nála valahol.Érdekes,ha meleg a motor-tér akkor semmi hangja :D
Igen-igen, és betg gyógyítása óta a kuplung olyan, mint az álom. Kislábujjal nyomkodom azóta, olyan puha. Szóval köszönet érte itt is! :)
Nem utolsó sorban pedig lényegesen barátibb volt az ár, mint a pug szervízes.(Az előző csere ott volt még az előző tulajnál és a számlán majdnem duplája volt.)
//btw már írtam itt, hogy van olyan szaki, aki ugye szürkézik márkaszervízben... ... ... na, az ilyennek eredménye, hogy megvetetnek olyat az emberrel, ami nem is biztos, hogy elromlott a kocsiban, de előfordulhat, hogy újként rádvarrott valójában használt, felújított fost kapsz az ótóba óccóbért, cserébe lehet, hoyg a tied meg megy a másik donor autba, egy másik alkalommal meg vice versa, és jár körbe-körbe a sok haszn ált cucc, újként eladva.... lehetne ezt még fűzni//
Egyébként, lehet, hogy Betgnek még erre is van ötlete... :)
Nekem is nemrég volt kuplung cserém, kb. 2 hóhapja. Gyári Sachs szett került bele, és még így is nagyságrendekkel jobban jöttem ki belőle, mint a Főnix programmal!
Itt már több olyan problémára kaptam önzetlen tanácsot vagy segítséget (és persze jóval kedvezőbb áron), amire a szervíz csak ötletelt...
Ez persze csak az én véleményem - meg jónéhányunké... :)
Nem vagyunk egyformák - és ez így van rendjén - ezért a szakszervízek is megélnek... :)
Sziasztok! Az előző néhány hozzászóláshoz nekem is lenne valami. Én nem vittem még egyik autómat sem szakszervízbe (nagyrészt azért megcsinálok rajta majdnem mindent) de ahova járok maszekhoz vállal garanciát mint a szerelésre mind az alkatrészre ha azt ő szerzi be. Persze az alkatrészen így jól keres mert általában 30-40% kedvezménnyel működnek a szerelők. Értelem szerű, hogy ha viszed az alkatrészt akkor nem tud rá garanciát adni. Decemberben cseréltettem kuplungot. LUK ment bele már ezt írtam és kértem is tanácsot tőletek. Ez kb 200 km-et bírt ki azóta ráz. Vissza is vittem és nagyon korrektül elismerte a szerelő, hogy ez tényleg nem jó. Kérte, hogy (mivel LUK-al még nem volt gondja sosem) várjunk vele még pár ezer km-et ha nem lesz jó akkor gariba cseréli. Az ő plusz bekerülési költségét pedig ráveri az alkatrész beszállítójára. Szerintem ez így normális. Aki eladja az alkatrészt válalljon rá garanciát és ne csak magára az alkatrészre hanem a plusz vele járó szerelési költségre is. A LUK 56e volt én máshonnan ezt 35-ért tudtam volna beszerezni de ott nem lett volna gari. A lényeg, hogy a maszektól is várjátok el a szerelésére a garanciát!
Légszűrőház ( HDi )nem zörgött még senkinél? Alapjáraton valami írdatlan rezgése van,egyszer már ki lett tömítve szivacsos ragszalaggal,de most megint önálló életet él. Valami hosszútávú megoldás?
Kuplungcsere: szerintem főnixprogram -25% kedvezmény,gyári alkatrész,szerintem nincs párja,a régi tárcsát le kell adni.
Sziasztok épp ma cseréltem kuplungot egy fórumtársatoknak , 2.0 16v benzin, egyszer már cserélte a szakszerviz 76ekm bírt és egyszerűen szétkopott a szerkezet letörtek a kinyomólap végei ,már az utolsó stádiumban volt a halál előtt. Valeo volt a drága, gyári cikkszámmal , most egy LUK-ot kapott én ebben még nem csalódtam , de már sajnos semmiben nem lehet bízni .
Veled értek egyet... :) közel azonos ár? egy kuplug cserére a dupláját mondta "szakszervíz" ami már nem kis tétel...
Már megtapasztaltam egy párszor, hogy legtöbbször csak kísérletezget(né)nek, az én zsebemre... A kezdjük egy ....... cserével, duma tetszik a legjobban... :) a fél autót kicserélnék egy párezer forintos alkatrész miatt..., már nem igazán "szerelik" az autót..., van egy hibakódjuk, aztán próbálkoznak a hozzá köthető alkatrészek között..., nem érdekli őket, mert a garanciás autókból, céges autókból ugyis megélnek.
Ráadásul közel sem olyan motíváltak, mint a kisebb "szakik" akik a saját mühelyükben dolgoznak, és az elégedett ügyfélből élnek... :)
Kellet az a fiatalítás, és az sem mindegy hogy havonta cca 30 literrel kevesebbet kell tankolnom ,-)
Igen, valóban nincs. Lehet csilli - villi kütyüket belerakni de az csak amatőrök ellen véd, azok viszont nem járnak saját ecu-val és bsi-vel, tehát amúgy sem ezt a tipust vinnék el...
Maszek ajánlata: 56 ezer (régi ismerős, és igen, Pug szervizben dolgozott, hordok hozzá autókat egyébként)
Márkaszervíz: 63 ezer (Monor, a szerelő katonatársam volt, maximálisan korrektek és valóban értenek hozzá, azonos brigád már vagy tíz éve, ez is elmond valamit nem?)
Tény és való, hogy van 7 ezer Ft különbség, ami kb 8%-ot jelent, és valljuk be azért 7 ezerből kijön pár dolog. Viszont a márkaszerviz garanciát vállal mindenre amit elvégzett és ez nem a kapuig szól, számlát és vezetett szervizkönyvet jelent egyértelműen.
Én vagyok az ellenpélda, csak márkaszervizbe szoktam vinni a Pezsókat, meg vagyok elégedve velük, ráadásul a "maszek" és a márkaszerviz közel azonos áron dolgozik.
Köszi, patent ügyben tervezem készülni tartalékokkal. Mit kell venni, hogy hívják, vagy elegendő, ha a boltban elmesélem, hova kell? Dél-Pest környékén hol van jó alkatrészbolt? Ha errefelé nincs, hova érdemes mennem, ami nem a világvége? Előre is köszi
:DAhogy gondolod. A korlátok bizonyos szinthez van rendelve, mely le vannak irva, ha gondod van akkor irjál és segitek. A regisztrálási kérdéseket nem én adom meg, hanem a rendszer kéri.Amiért létrehoztuk a web oldalunkat azt regisztráció nélkül is megtekinthetőek.A kapcsolat oldalon lehet a problémákat megitni, én most úgy vettem, hogy jelezted a problémádat és módositottam a jogosúltságodat.
Én alapból nem szeretem a márkaszervizeket, mert nehéz olyan szervizet találni akikben bizhat is az ember. Én inkább magam, vagy másik segitségét kérem, ha nem megy egyedül.Ha kötelező szervizről beszélünk akkor abban nincs talapsztalatom, igy nem tudok a pecsét kérdésben segiteni. Nem biztos, de szerintem van 1-2 olyan szaki akinek van jogosúltsága pecsételni.
Csak a tág ismerettségi körben ezen kívül 3 PUg tűnt el az elmúlt 1 - 2 hónapban Tatabányáról, 2 Partner Tepee és egy 207-es. A szomszédomnak megpróbálták elvinni a PUG Tepee-jét, feltehetőleg nem sikerült vagy megzavarták, így csak a BSI-jét cseszték szét...
Igazából én a GPS-es szemfényvesztést nem tartom sokra, lévén alap hogy zavaróval mennek, úgy pedig semmit nem ér. Nálunk a céges PUG-okat is viszegetik, hiába van bennük GPS-es nyomkövető, egyik sem lett meg.
Ha el akarják vinni el fogják, tehetsz bele bármit. Lehet olyan véleményeket is olvasni hogy "inkább néznek másikat", nem hiszem.
Nos megvan, hol folyik be a víz. A megoldáshoz le kell szednem a hátsó lökhárítót. Szerintetek ez otthon, utcán megoldható pár óra munkával? Mi a buktató, mire kell figyelni?
Montbéllard-ba ahol a 5007-est csinálják,tavaly ősszel még az osztrák Knecht-Mahle volt az üzemanyagszűrő beszállító. Ez 1 kezes infó,én vittem oda! :D
Ja és beregisztráltam, ahogy ajánlottad, de ehhez a procedúrához képest egy netbanki belépés semmi... :D vagy 3 captha, még nagyanyám lábméretének kérdését hiányoltam közüle :P De már túl vagyok rajta, aztán nézelődnék a honlapon, erre mivel szembesülök? "Ön azon felhasználók csoportjához tartozik, akinek nem engedélyezett ez a művelet. Minden kérdésben forduljon az oldal Adminjához." Még egy sima taglistát se nézhetek meg? Hát akkor mi értelme van a regisztrációnak? Én most ezeket azért írom le, mert egy ideje már felnézegetek ide, elégedett pözsó tulajként, de ha először a honlapra találnék rá és ezzel szembesülnék először akkor valszeg hagynám a francba az egészet inkább :S Szóval csak így zárójelben merül fel bennem, hogy biztos indokolt ez a nagy biztonság a honlap kapcsán?
Hozzám a bp-i Fábián lenne közel, úgy gondolod hogy nem megbízható?
A honlapra beregeltem, de most akkor nem lenne érdemes megvárnom a 2évet? Mert akkor az csak szeptemberben telik le. És ha csak olaj/szűrőcserék lesznek, akkor is kapok pecsétet?
Az intervallumot számkálot te is tudod nullázni
A markaszervizben ha bizol akkor vidd oda, de a tobbség inkább kerűli.
Egy jo minöségü olaj 8-16 eft
Szürök 4-9 eft
Munkadij a 0-8000/óra
Megnyugvás, hogy tényleg ki van cserélve és az van benne amit vettél felbecsülhetettlen.
Volt történet, hogy csak a nívó pálcával rohangászott a szerelö a márkaképviseletben
Maga a folyamat mindenestől kb 30 perc kávéval együtt.
Néz körül a web oldalunkon
www.peugeot307club.hu
Szükség esetén. Megprobálunk segiteni.
Szóba került nemrég a GPS-es, SMS-t küldő nyomkövető. Felbuzdultam, utánanéztem, DX-ről rendeltem, nem a legolcsóbbat, kb 18 ezer Ft-ért. Majd ha megjön és kipróbálom, beszámolok róla. Sziasztok, jó utakat.
Hu, most hogy felpillantottam ide, úgy látom h közületek sokan a (benzines) gyári 30ekm helyett sokkal gyakrabban cseréltek oltajat/szűrőt. Kíváncsiságból megnéztem én is a szervízkönyvem, aztán úgy próbáltam értelmezni, hogy a km esetemben nem lényeges, mert mindig az idő jár le előbb, mint a km. Tehát jelen esetben a 2év 2013 Szeptemberében. Szóval ha csak ezeket a kötelező dolgokat kell cserélni, akkor vinnem kell a szervízkönyvet és kapok bele egy pecsétet? (és akkor nullázzák a szervízciklus számlálót is? Mert a comp egy bő 10 000km múlva szólna a szervízért csak - gondolom akkor nem kell újra a km miatt, igaz?)Ezek milyen nagyságrendű összeget tesznek ki? (Márka-nem márkaszervíz/vmi olcsó helyen külön megvéve az olajat, csak munkadíjat tekintve is megköszönném ha vki le tudná írni! :) )
Hmm. Ez sajnálatos, hogy nem lehet felújítani. Ennek nem örülök. :( Már csak azért sem mert valószínű, hogy kell cserélnem legaláb az egyiket mert hidegen nagyon dadog a járgány. Így már értem a különbségben fakadó szívást. Köszi a választ.
Sszerintem ha max 15 ezrenként cseréled az olajat és a szűrőket, akkor mindegy. (a gyár ugye a 136 lóhoz 30 ezres km intervallumot ad) Én évente cserélem, mert csak hosszú távon használom a kocsit (nem rakok bele évi 20 ezret), de akkor mindent. Pollent fél évente.
Ma már jobban próbálgattam a gépet, és fülig ért a szám! :) Emelkedőnek is úgy megy fel, mintha zuhanna... :) Gyorsulásnál meg úgy érzem mintha túl könnyű lenne az eleje... :) Abban is igazad van, hogy a fogyasztás azonban nem fog csökkenni..., egyenlőre..., amíg kiélvezem az új helyzetet... :))))))))))
Alkatrész árak köszönőviszonyban sincsenek a boschoz, mivel a siemens az piezzos porlasztós és azt nem lehet felújítani, és darabja 100ezer ftkedvezménnyel, a boscht meg 25ért felújítják darabját
Sziasztok! Nekem 90LE-s hdi-m van siemens redszerű. Ez miért is rosszabb mint a bosch? Ahogy néztem alkartészárban ugyan ott van. Vagy hamarabb megpusztul? Szerencse nekem részecskeszűrővel nem lesz gondom mert ez még euro3-as moci és nincs benne gyárilag.
nem kell ahoz leírás porózus kerámia nem nagy kunsz elbánni vele, bár én 3Mes maszk nélkül nem fogok hozzá soha, kikapcsolni meg más kérdés a siemens nyűgös még, de a bosch az sima ügy edc15nél kb össz 10 perc edc16nál kb fél óra
én mikor vettem a kocsit egyből megszívtam. Megállt a kocsi és nem is indult el. Szerencsére kiderült hogy csak a nyomásszabályzó tapadt le, lipucolták a rendszert, aztán csűrőcsere és azóta jó.
így van a siemens elég stabil nem szokott kis baja lenni, megy megy egyszer csak megdöglik és elvisz egy fél millát, de sokat lehet tenni érte ha nem utángyártott ü. a.szűrő van benne
az 1,4 16v az nekem tök kiesik mert 307ben nem volt csak katalógus szerint, nem ismerem de nekem az erősebb a szimpatikusabb, viszont ugyanúgy igaz rá ha siemens akkor felejtős
Fordítva. Ha taxizol városban, akkor kevesebb, mert alacsony fordulaton és sebességen nem csinálja ezeket a regenerálásokat, ezért sem árt néha pályázgatást közbe iktatni. 2500-ös fordulat jó már neki, hogy égesse a fost, az meg elég nagysebi pálya, városban bakhatja az ember. Pláne a te 136 lovasod:) Mondjuk, ha neked olyan faja, hogy 200e-t kibír a fap, akkor az elég jó, jobb verzió, mint a 107-es kocsiké.
Karfa nélküli ülés oldalàna szövet alatt mintha karfa előkészítés lenne.
Ezek szerint lehetséges bontott karfa felaprikálása? Vagy nagyon gány meló?
Valaki gondolkodott már ezen a "sufnituningon"?
Nem akarok ördögöt a falra festeni, de az 1.6ot érdemes figyelemmel kisérni, mert hajlamos megzavarodni a fap rendszer és ilyenkor feltölti a motorolajat gázolajjal, szóval hetente vagy km fügvényében sűrűn nézni a motorolajszintet és ha szaporodik akkor azonnal letenni az autót még nincs kihajítva a sok kacat belőle.
Igazából még az első adag eolys el nem fogy csak menni kell vele, nem kell törődni vele.
Inkább 30-60 ezer km be gondolkozz ami még hátra van, és a vége fele szoktak megbolondulni.
A FAP folyamatosan telítődik, a regenerálás és az EOLYS folyadék se 100%-os hatékonyságú, így egy idő után eltelítődik teljesen a részecskeszűrő, amikor jöhet az antipollution fault hibaüzi, motor letiltás (talán rángatást is írtak a többiek, akiknek volt). Lényeg, hogy amit írtam, hogy 300 mbar nyomáskülnbségnél már jönnek ezek a problémák Jena elmondása szerint. Mindenkinél máskor fog nyilván megfeküdni, de gyárilag ugye 120e km-re van kalibrálva a cucc. Odakint ez elvileg ingyér cserélhető betg szerint, nekem asszem ő olvasta ki még anno a FAP-os állapotot... Szóval vagy csere, vagy mosás (egy sokkal rövidebb intervallumra biztosít, kb. 45e km - Jena ebben is már gyakorlott), vagy kiíratod a komputerből és kiiktattatod fizikailag is egy időben. Szintén Jena, betg tudnak ebben segíteni.
Én 123-nál oldattam meg a dolgot, még nem volt hibajelzésem, letiltásom. 200 mbar nyomáskülönbség volt = részlegesen telített volt a FAP. 300-nál már jöhetnek a gondok.
Szerintem február közepén meglesz a 100000 km az autóban (még ~1200km van hátra).
A 100000 km átlépése után kb. mennyi "futamidőre" számolhatok még a FAP-ot illetően? Nem szeretném majd cserélni és tisztíttatni sem, így nem lesz majd más lehetőség, mint Jena307 felkeresése :)
Tudom, hogy pontosan nemlehet ezt előre megmondani, de mégis 1-2000 km-el, vagy akár 20-25000 km-el számolhatok?
Vannak ezek az előre szerelt chip-tuning dobozok, amiket mindenféle weblapon árulgatnak. Hogy van az, hogy egy doboz beszerelésével kész a tuning, ami minden autón működik?
Normál esetben úgy gondolnám, hogy azért legalább típusonként külön fel kellene ezt a dobozt prgramozni, vagy legalább finomhangolni.
Mit csinál egy ilyen doboz, hogy mindenhez jó?
Mielőtt elkezdenétek lebeszélni róla, nem terveztem ilyen vásárlását. Egyelőre elég nekem a kuplung problémám megoldása. :)
Üdv mindenkinek. Kérdésem a következő. ez a kis műanyagra lenne szükségem,sw vezető ülés kartámasz befogó, minek arögzítő lábacskáit valószínűleg letörtem rátámaszkodtam néha.."ez kartámasz" Gyári közel 13000 ft lehet olcsóbb megoldás?
Ha csak nincs szivárgáskereső gázod, meg azért a nitrogénes nyomáspróba is alap... én elvinném klímáshoz, de ha van klímás ismerősöd lehet sokkal ócóbban kijöhet a móka, mint egy szervizben
Sziasztok, házilag hogyan lehetne a klíma rendszert nyomás alá helyezni (és mekkora nyomással lehet max)?, a gáz már elillant belőle, gyanúm van, hogy hol mehetett el, de jó volna megnyomatni (és habbal végignézni minden csatlakozást), kompresszorom van, de mások a csati méretek, érdemes vele otthon próbálkozni, vagy inkább vigyem el klímáshoz...köszi
Ez így a cső nélkül (amit másképp oldanék meg) és szivattyú nélkül (elvben az van, csak nem müxik, de még nem néztem meg alaposabban) 58 pénz. szivattyúval csővel 120 e.
Nem tudom, hogy miért van ilyen nagy különbség új és régi között főleg a csővezetéket nem értem (7 ezer/51 ezer).
Hat csak annyit fuznek hozza,az enyem eleje is serult volt amikor vettem es nem volt olcso a moso,pedig csak 1 moso+1 fej kelet es ket kupak.Ugy remlik valami 30 felett fizettem es volt kedvezmenyem,bontoban pedig felejtos.Lokost lyukasban meg nem lattam bontoban,de a hejjban bent a helye belulrol igy konnyu atalakitani a simat...
En a racs miatt szivtam,mert ilyen lokos nincsen tobb az orszagban mint az enyem es rendelni sem lehet...:-(((
Amugy muszaj lesz szereznem nekem is jo elso lököst mire jon a talalkozo,mert igy nem merek elmenni...a racsrol nem is beszelve..:-((
nem cseréltek lökőst. Minden vezetékkötegben benne van. Nem fog a gyár 5 félét gyártani amihez kell kell amihez nem az meg kimarad csati meg lóg ennyi.. gondolkodjatok költség orientáltan. Mi hogyan érheti meg a gyárnak!