Keresés

Részletes keresés

nagypapi Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35323

"Én megvárnám azzal a kiadvány megújítását."

Ez logikus lépés lenne, kérdés, hogy van-e még elég füzet, mert az is elég gáz lenne, ha a Vándorlásra elfogynának a füzetek.

Előzmény: olahtamas (35322)
olahtamas Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35322

Ha már lesz ez a DDK2012 vándorlás, az pont alkalmas lenne arra, hogy az útvonal felmérésre kerüljön!

Én megvárnám azzal a kiadvány megújítását.

Legalább feltehetőleg kéznél lennének az "illetékesek" akiknek dönteni kéne, hogy a járhatatlan utat melyik irányból kerülje ezután a hivatalos nyomvonal.

Reméljük, hogy a tavalyi tapasztalatok alapján, idén is megpróbálják rendbe tenni az érintett szakaszokat a megyei szervezetek.

Mint ahogy azt a FILM -ben is láthattuk, mikor a stáb ment forgatni :)

Előzmény: kvte (35318)
jzp2107 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35321

DDK-ban nem vagyok otthon (még füzetem sincs) de ott nem lehet azt megcsinálni mint az OKT-nál?

Hogy tuhu-n alapuljon? Térképvázlat, táv szint stb

(bár azt sem tudom van-e térképvázlat a DDK-s füzetben, de gondolom van..)

HEV Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35320

Új füzet készül, a 2005-ös kiadás már nem mindenhol aktuális, a 'jelenlegi' táv és szint adatok ellenőrzését kell elvégezni, átvezetni lehetőleg a tuhu alapján illetve az sem mindenhol pontos ezért kért kvte segítséget, elsősorban információ gyüjtéshez.

pld. nincs minden pecsételőhely bemérve , ezt jó lenne mielőbb pontosítani mert a füzet a pecsételőhelyek közti táv és szint adatokat tartalmazza.  

Előzmény: Güsziológus (35319)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35319

Én még mindig OKT, de ha emlékezetem nem csal, akkor a nyári vándorlás meghirdetésekor közzétettetek egy szakaszbeosztást.

Meg is találtam.

http://termeszetbarat.hu/cikk/rockenbauer_pal_del-dunantuli_kektura_vandorlas_2012#szakaszbeosztas

Ez nem úgy készült, hogy átnéztétek az aktuális állapotot?

HEV tudommal sokat tett annak érdekében, hogy az RP-DDK útvonaláról a TUHU adatai minél pontosabbak legyenek.

Azt nem ígérhetem, hogy előzetesen bejárom az útvonalat, de a TUHU átnézése szerepel terveimben.

Hivatkoztál Vencelre.

Nincs most kéznél a füzet, de tudtommal a Gyalogtúra Bizottság, melynek Vencel a vezetője a kiadvány felelőse.

kvte Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35318

Ha már fanyalgás. Többször kiderült, hogy a nagy kéktúrák útvonalváltozásainak vagy elzárt szakaszok miatti részeinek kezelése finoman szólva sem tökéletes. Viszont. Idén várhatóan elfogynak a Dél-Dunántúli Kéktúra füzetek, újat kell nyomni. Ebben már jó lenne a 2005 óta történt változásokat is átvezetni. Ennek kapcsán természetesen megkeresést kapnak az érintett megyei természetbarát szervezetek is (hogy ők milyen változásról tudnak), de ennek sebességét, hatékonyságát látjuk. Mindegy, ez lesz a hivatalos út.

Felvetettem Vencelnek, hgy miért nem nézünk körül a fórumokon, hogy ki hol tapasztalt még változtatást (több szem többet lát alapon). Vencel a kezdeti ellenkezése ellenére rám hagyta a dolgot :-) Nekem se lenne sok időm a dologra, de annyi még igen, hogy elindítsam.

Tehát a következőkre keresnék ráérő önkéntes(eke)t:

- hibajegyzék összeállítása a legutolsó, (2005-ös, facsonkra festett kék jelzéses) igazolófüzethez, oldalszám szerint sorba listázva (nem csak a térképek hibái, hanem a többi, szöveges dolgot is át kéne nézni)

- a TuHu DDK-s szakaszainak átnézése: jelzés szakadások, bemért terelések, (ennek első verzióját HEV csinálta)

- a Tuhu-n jelzett és a DDK füzetben lévő útvonal közt látható eltérések

- olyan részek keresése, ahol a TuHu-s trekk beküldők problémát jeleznek (adott tájegység nyers térképének átnézése mapedit alatt)

- TuHu-n be nem mért, de más forrásból ismert terelések (pl. a Lispeszentadorján környéki rész be lett azóta mérve?)

- terelések, elkerített részek, nehezen járható szakaszok összegyűjtése a TTT honlap fóruma alapján

- terelések, elkerített részek, nehezen járható szakaszok összegyűjtése ebből a fórumból (az utolsó 2-3 év DDK-s hozzászólásai alapján)

- bármilyen hiba, terelés a DDK-t járó emberektől (túrabeszámolók keresése a neten)

Mondjuk a fenti feladatokra bő egy hónap lenne, utána ahol kell, akkor ki lehetne menni terepre (pl. a Tuhun felmérendőnek hírdetni, stb.). Lenne kedve valakinek a fenti feladatok közül egy-kettőt megcsinálni?

nagypapi Creative Commons License 2012.02.24 0 0 35317

Megtisztelő, hogy klasszikusokat idézel. :-)

Az M6-ot keresztező szakasz módosítva lett, én már az új szakaszt jártam végig, a Sió töltésén az autópálya hídja alatt halad el a Kék, teljesen biztonságos. Kicsit hosszabb, mint a régi.

Jó, hogy a kritikus szakaszoknál előbb vagy utóbb megoldják a terelést. Ezzel az újonnan módosított szakasszal szerintem a (jelenlegi) utolsó kritikus rész is megszűnt. Korábban ilyen volt még az 53-as út és Petróczi iskola közötti rész is, ott is elkerítettek egy területet. Mondjuk van még egy-két gázosabb-gazosabb szakasz - gondolok itt elsősorban a Geszt és Zsadány közötti mocsaras részre - de ott vélhetően a látnivalók miatt nem fogják elvinni másfelé az útvonalat. Nem is baj, legyen nehezebb dolguk a kerékpárosoknak is.

Előzmény: Törölt nick (35314)
HEV Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35316
Előzmény: olahtamas- (35246)
HEV Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35315

Ne fanyalogj, az M6 miatti terelés az máshol van, de azért a fele igaz :-(

Előzmény: Törölt nick (35314)
HEV Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35313
tomyy Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35312

XI. kerület kerülete

A hétvégén teljesítettem a túramozgalmat. Változatos és érdekes helyeken vezet a túraútvonal. Érdemes végigjárni. Készítettem néhány fényképet is, amikből itt van néhány:

turistajelzés:

játszótérbejárat:

sirályok:

annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35311

Bár fordított útirány volt az eredeti tervekben, tegnap mégis Bakonybél - Kislőd irányban kékeztünk egyet:

Képek:

https://picasaweb.google.com/104359071885244490429/OKTBakonybelKislod

Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35310

Kemény túrakiírás ez a HKVK, ugye? :-) A pecsétek ezek szerint rendben voltak, örülök.

S ha már itt tartunk, aktuális információ a Holló-kőtől Vörös-kőig igazolófüzetek beszerzési lehetőségeiről:

- Királyrét, Ákos Büfé, 3 db van még, az első verzióból, persze ez is ugyanúgy érvényes

- Kemence, Kőrózsa Panzió: friss beszerzési hely, február 11. óta, 5 db van ott, már az új füzet

- Teljesítménytúrázók Társasága klubnapok, hétfő esténként 7 órától a TTT klubhelyiségében, oda 5 db-ot adtam, új füzetek

- Nagybörzsöny, Műemlék Vízimalom, az első változatból - itt bevallom, nem tudom, hány db van

- NHH th., váci túraboltok: elfogyott

Az új füzet nem sokban különbözik, a piros sáv a Gömbölyű-kőre felmegy immár Nagybörzsöny után, ezt a szöveges leírásban javítottam, távban/szintben elég kicsi a változás. De, hogy mégis meg lehessen különböztetni, a borító is más, a Holló-kő sziklája látszik és onnan a kilátás (meg egynehány túrázó, a kép a 2010. október 10-i vezetett túrán készült).

A teljesítői listát a neten már jó ideje aktualizálni kell - rövidesen.

Előzmény: vvittore (35265)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35309

Lehet, hogy a környékbeli következő kékezésen összefutunk majd, Dorogtól Koldusszállásig, bár onnan már a sárgán tervezek továbbmenni május közepén :-)

Előzmény: -rafter-- (35282)
Tinca Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35308

Jaja, jobb csak hallgatni az előadást. A rom megmentésével kapcsolatos kérdésekbe nem érdemes belemélyedni, mert hamar kiborul a bili. Én az első visszapattanás után diplomatikus hangvételre váltottam, így jó emlékekkel távoztam.

Előzmény: -rafter-- (35307)
-rafter-- Creative Commons License 2012.02.23 0 0 35307

(ha esetleg nem mondok újat, elnézést - nem mindig olvasom a kéktúrás topikot)

Az urat Henye Péternek hívják, festőművész, a rom megmentésére létrehozott Vértesszentkereszt Alapítvány alapítója és kuratóriumi tagja.

Minden tiszteletem az övé azért a fanatikus munkáért, amit ott végzett és végez, konkrétan ő ott lakik. A környéken csak "off-road remetének" hívják, egy rozzant terepjáróval megy be néha Oroszlányba vásárolni.

Én sem vagyok egy finomkodó alkat, de Ő tényleg egy igazi tahó :D Konkrétan majdnem megvertem, olyanokat beszólt. Valószínűleg azzal húztam fel, hogy kiderült, én többször is jártam ott, mielőtt az alapítvány "megszállta" a területet. Innentől azt hiszem a vandálok közé sorolt, akik lopni és rombolni jártak ide (csak utólag esett le).

Aztán hazamentem, keresni akartam egy telefonszámot a neten, amin felnyomhatom ezt a kretén "gondnokot". És csak ekkor derült ki, hogy ő nem más, mint a rom megmentője. Utánanéztem a munkásságának, és valamennyire le tudtam higgadni. Aki egy ilyen káprázatos műemlék megmentésére teszi fel a maradék életét, egye fene, legyen bunkó.

Egyszer visszamegyek, és beszélgetek vele, min lehetne finomítani :D Mégiscsak közelíteni kéne a tárlatvezetést a hely magasztos hangulatához :)

Tényleg látni kell, senki ne hagyja ki, de a csávóval óvatosan :)

Előzmény: G(Dzsí) (35305)
jzp2107 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35306

én is megkaptam a magamét (pedig nem a fehér cipőmben voltam), kb. húszfős társaság, "remete" magyaráz, én közben hátat fordítva mertem csinálni egy fotót (de azért még figyeltem!)

hiába, beszólt :-)

meg az tetszett hogy a geoládához vezető kesserösvény elején egy "turistajelzés" hogyaszongya    <=== GPS

LOL

Előzmény: G(Dzsí) (35305)
G(Dzsí) Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35305

Január végén egy barátommal elgyalogoltunk oda Pusztavámról, előre szóltak, érdekes arc a "tulaj", vettünk magunkhoz pálinkát. Állatunk a kerítés előtt, kijött a házból és kiszólt: Álldogálunk még ott, vagy esetleg be is akarunk menni? Mondtuk, bemennénk. A maradék pálinkát átadtuk, majd kaptunk egy remek kiselőadást a történetéről a helynek. Ezután körbejártuk, kifelé menet pedig kaptunk egy értekezést a "h*lye" pesti fotelturistákról, akik a VV szintjén vannak értelmileg a plázadiszkóp*csa barátnőjükkel, aki már akkor kiköpi a tüdejét, mikor felsétál 100 métert az aszfaltúttól és akinek annyi agya van, mint egy asztallábnak és akik fehér n*ke cipőben itt bénáznak a kövek között (A feltett kérdésre én pestinek mondtam magam, barátom pedig fehér n*ke cipőben volt:)) Szóval, pálinkát vigyetek, jó lesz a fogadtatás :)

A rom viszont tényleg lenyűgöző, nem is tudtam eddig róla. Mindenképpen érdemes megnézni!

Előzmény: Bakony turistája (35299)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35304
Előzmény: annyi baj legyen (35303)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35303

Múltkor ment a "kék", illetve "kék sáv" elnevezéseken. Bakonybéli megoldás: kék csík :)

Előzmény: annyi baj legyen (35302)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35302

Megtörtént.
Láttam, a termeszetbarat.hu-n már átírtad :)

Előzmény: HEV (35301)
HEV Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35301
Előzmény: annyi baj legyen (35300)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35300

Kinek van ilyen bélyegzése? :)

Bakony turistája Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35299

Semmi gond!

De remélem, hogy kitértél a Vértesszentkereszti kolostor romjaihoz is...!

Igaz az nem érintő pont, de az egyik legszebb kolostorromunk!

Előzmény: nagypapi (35286)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35298

Tetszik a "mozi".

Időközben kitalálták.

Keszthelyen van, a Fő-utcán, a háttérben a kastély tornya.

Megnézem majd szezonban is.

Előzmény: nagypapi (35296)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35297

Muskátli Kávézó: 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 28

:)

nagypapi Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35296

Itt lehet az valahol, bár hiába néztem körbe. :-)

http://www.keszthely.hu/panorama/kossuth_lajos_utca_setaloutca

Előzmény: Güsziológus (35294)
jzp2107 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35295

a fát nem ismerem, de az utca "hangulata" alapján tán Keszthely?

Előzmény: Güsziológus (35294)
Güsziológus Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35294

OKT

Ez frissebb.

Tudja valaki, hol van ez a jellegzetes fa?

Írtam a "túráról" nemrég:-)

Bakony turistája Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35293

Ha van időtök ősszel gyertek vissza. Akkor a legszebb a Vértes.

S ha már elmentek a Gerencsér várhoz, a Vérteszentkereszti kolostorromokat kine hagyjátok!

Előzmény: Vagdalthús (35287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!