Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A "Sziklában" is valami hasonló eszköz volt, ha más nem a rendeltetése és az elvi felépítése és működése hasonló volt. Ha jól emlékszem, a típusa ALMAZ-3 volt. A nagytarcsai is ilyen rendeltetésű létesítmény volt, csak a "Sziklánál" sokkal korszerűbb. Hogy ott milyen vezetési berendezés volt, azt viszont nem tudom.
Megnéztem az ALMAZT,akkor értsem úgy hogy a Nagytarcsai is kb nagyságban és felépítésben igy nézett ki?Ha jól emlékszem itt még nem volt senki közülletek.Lehet tudni hogy milyen állapotban van ez most?Ez lenne az emlegetett "áramos kerítésű"
Érdekesség:Mai MTI hír védett müemlék lett a zsámbéki Volhov TÁS ,a már amúgyis szinházi és kulturális központot levédették,és valszeg renoválják is,mint kor dokumentumot.Na ezt is megértük!Gondolta volna egykor egy ott szolgálló hogy nemsokára a szakaszfedezékben mondjuk balettoznak.
Pintérnél sincs Nyeva. Legalábbis kiállítva nincs. Volhov sincs. Pedig van az országban két típus. Még Dvinát is ki tudott volna állítani, de nem tette. Fontosabb volt neki a Veka mindkét antennaposztja, meg a sok más egyforma zöld vacak. Van nála a Vegából K2, K3, K9, Cikloida, de minden zárva, és ez kívülről mind tökéletesen egyforma. A Pintér egyébként egy ökör. És semmiféle tanácsot nem vesz figyelembe.
Le a kalappal a honlapod előtt...:)) Nagyon ott van!
A kérdésedre válaszolva: Munkaközvetítő...iskola(tanítás) mellette suli (Kandó), végül a Magyar Televízió(műszak) - persze már ez sem olyan mint volt. Ne várd, hogy nyilvánosan részletezzem.
Miután leszereltem akkor értettem meg, hogy mit is jelent a "hivatás" kifejezés. Azóta sem találom a helyem igazán. Összegezve: tanulni kell. Nekem szerencsém volt, akkor még nem kelltett iszonyú összegeket fizetni azért, hogy tanulhass.
Tartalékos tiszt vagyok, ennyi kapcsolatom maradt a sereggel.
Az évfolyamomban három szakasz ment párhuzamosan. Mi Nyeva irányítórendszert, a másik indítórendszert, a harmadik (buffos) Kubot tanult. A két honi osztályt aztán úgy összekavarták, hogy mindenki máshová került, mint amit tanult. Én például PV kabinba Börgöndre.
Csúzdit én csak hallomásból ismerem, vagy Dunaföldváron, vagy Sárbogárdon volt technikai helyettes. Mikor én a 104. ezredhez kerültem, akkor már nem volt ott.
Úgy hívtuk őket, de akkor már KUB-ot tanítottak. A Tanszék épület aulája akkor lett kipakolva, amikor elsőéves voltam, hamarosan be is telepítettek egy KUB oktató komplexumot.