Itt gyülekeznek a Freewind tulajok és szerelmesek. Azon felül, hogy illik valamelyest a Freewindről szólni itt nehéz OFFolni. A túraplexi vásárlásától egy hétvégi Freewindes gurulás megszervezéséig itt minden elfér.
Köszönöm, bár most ráférne egy alapos bogártalanítás :) Újabbat semmiképp, ha úgy alakul, valószínűleg valami többhengeres utódja lesz, de az sem kizárt, hogy megmarad a nagy A-hoz is. Kezdő nagymotornak egyébként én is bátran tudom ajánlani, nagyon kezes, jóindulatú gépek ezek!
Ő az én Freewindem, 2003. 10. havi, szerintem az utolsó példányok egyike lehet. Jelenleg A2-vel vezetem, de gondolkodom a korlátlan jogsin, jövő tavasszal elképzelhető, hogy eladósorba kerül. Addig is járjuk a vidéket :)
Nagyon meg vagyok elégedve a Freewindel!Csak ajánlani tudom,nem gondoltam,hogy ilyen jó motor!Ha motorozni akarsz akkor ez tökéletes erre! :D Persze vannak rajta giccsek,egyebek,de nagyon jó motor!Made in Japan!Ha jövőre eladom,ilyet veszek fiatalabbat! :D
Rengeteg elektronikai apró problémája van, ráadásul az indító rendszere /önindító-szabadonfutó/ rendszerekkel sok a gond és ráadásul drága is!!
A Frewwind mellett a szó jó értelmében vett igénytelensége szól leginkább, ezt legalábbis a saját több éves tapasztalatom és a környezetemben lévő hasonló vasakról szóló vélemények alapján mondom!!
Jó gép ez, nekem sok motorom volt, de erre simán visszaváltanák, második motornak!!
dulka tényleg mindent jól leírt,becsatlakoztam volna é nis a csak ledöntött a betegség, sajnos emiatt el is maradt a mostanra tervezett Glokner túra :/
Fogyasztás nekem is 4,5-6 de normális használatnál inkább 5-5,5
Sziasztok!Tavaly tavasszal volt a hirdetésekben egy gyönyörű 2000 év utáni kék színű Xf 650.Veresegyházán árulták 550 ezerért,akkor meg akartam venni,de szerintem valaki megvette,mert utána már nem volt fönt.Egyszer szerintem láttam Váchartyánban.Itt a fórumon valaki ráismer?Szerencsére,már van másik :)
Ami árban a freevel van pegasó azok már egy kicsit szakadtabbak. A rotax motor jó, az van ugye a gs650 bmw be is. A pegasóban egy kicsit átdolgozták a vezérlést és egy picit erősebb. Ami a pegasó javára írható az a menetszél sokkal jobb terelése. Plussz hidegebb időben jól jön, hogy a lábra, combra jön a motor hője. Nyáron ez nyilván annyira nem okés. Én azt hiszem, ha még lesz ilyen kategóriás motorom akkor vagy a dl 650, vagy egy trans alp lesz a befutó. A lentebb leírt kle 500 annyira sztem nem jó. Amúgy nagy motorosok közül mindenki dícsérte a freemet anno, hogy mennyire jól kezelhető. Egy két szerelő meg csak annyit mondott, hogy nagyon igénytelen. Mármint szerviz szempontjából.
Dulka a 14874 és 15002-es hozzászollásában tömören összefoglalta a lényeget.
Én nem használom olyan régóta. Nagyrészt Budapestre járok be melózni. Kényelmes, szeretem, 5 liter alatti a fogyasztás az tuti. Pontosan nem mértem, de alatta van az biztos.
Egy sokat látott szerelőhöz (motorozik is rendesen) hordomhordom, aki annyit mondott, hogy jól döntöttem (bár ez a fajta nem is volt talán nála) és nagyon beleszetetett. Beleszeretett, szerinte kényelmes és egy kezesbárány. Féltem is, hogy nem akarja visszaadni :-)
Ahogyan azt korábban írtam, én a Kawasaki KLE 500-ast nézegettem, mire valahonnan, egy surranópályán beevezett a Freewind.
Viszont elég sokat olvasgattam a Pegasoról is, mert számomra elég formás jószágnak tűnt.
Az esetek nagy többségében azt hallottam/olvastam, hogy ami elromolhat az ezen a járgányon az el is romlik. De ezt a Rotax blokkosra szűkítették le. Egy mocit néztem a Freewind előtt és a srác pont arról beszélt, hogy az apjának egy Rotaxos Pegasoja van és az a jószág rendszeresen megcsinálja az öreg programját a hétvégére (a műhelyben) :-)
Viszont a 2005 utáni Pegaso Strada már a Yamaha XT 660R erőforrását kapta... na azóta rosszat nem hallottam/olvastam róla. Volt mikor ez lett az első számú befutóm, ám annak sajnos még elég borsos az ára.
Szia! Két dolog lehet. Az egyik, hogy a rugóstag alján van két csavarozási lehetőség amivel a hátsó futómű himbarendszeréhez kapcsolódik. Ott az alsó lukban kell lennie a csavarnak, akkor magasabb. A másik maga a rugó előfeszítése ami miatt alacsony lehet. Nem tudom, mennyi idős a motorod és esetleg alakítottak e rajta valamit már az évek folyamán. A rugó feszességén hivatalosan két körmös szerszámmal lehet állítani. Én annak idején puhafém dornival kocogtattam rajta. Kb. 2/3 ad, vagy 3/4 ed hosszra érdemes feszíteni a rugót. Nekem ez jött be és én 110 kg vagyok... Persze ha valaki cserélte már másmilyen cuccra akkor ez az egész nem igaz....
Tegnap vettem egy freewindet, aminek le van engedve a hátulja.nekem így elég alacsony. Most intézik a papírjait, majd lábon szeretném hazahozni. Tudja e valaki milyen szerszámok kellenek hozzá ,hogy megemeljük? Mennyire bonyolult művelet? Vagy mindenképpen műhely kell hozzá?
Hát én már csak ex Freewindes vagyok.... A régiek tudják. Tavaly eladtam mert már alig használtam... Néha, hobbyból dolgoztam vele, de nem arra való sztem. Mivel az első nagymotorom volt így mindíg kedves emlék lesz nekem ez a paripa. Sokmindent megcsináltam rajta, sajna többet is a kelleténél. Azért nézek fel ide mert talán tudok segíteni az újaknak tanáccsal, vagy ha majd úgy hozza mással is. A poén, hogy a tavaly a freebe beszámolt robogóval már 12000 et mentem.