Földi űrutazás? Neked megvan? :O)) Lenne egy kérdésem vele kapcsolatban: van a dvd-n angol felirat? Mert a neten rákeresve úgy látom, semmilyen nincs rajta. Ha lenne, az nagyon, de nagyon kellene...
Én is gagyidömpingben jutottam hozzá, csak én külföldről rendeltem. :) Ott úgy néz ki a gagyi, hogy két filmet tesznek egy dobozba egy fél áráért. Egy másik klasszikussal volt összezárva: Capricorn One (Földi űrutazás)
A film címe "3. számú űrbázis" (Saturn 3), régen ment a magyar mozikban, de kb. fél éve megjelent a 900 Ft-os "gyagyi" dömpingdévédék között, le is csaptam rá azonnal. Nagyon nagy élmény volt. Nagyobb áruházakban, az ömlesztett "olcsó dvd" ládákban a mai napig előfordul.
Kösz. Most már emlékszem, mégis láttam, legalább 2x!Csak a címekre nem emlékszem sosem.
Nagyon jó kis film, nem gondoltam volna, hogy az Alfa részeit felhasználták hozzá. Farrah Fawcett nagyon tetszett, persze nem csak ebben, gondolom ezzel nem vagyok egyedül...
Előkerestem neked, és azt a mellbevágó felfedezést tettem, hogy nem csak a Szaturnusz-képet használták fel, hanem egy az egyben az egész jelenetsort a mozgó Holddal (természetesen itt a Szaturnusz holdjaként tűnik fel...) A stáblistára egyetlen pillantást vetve azonnal nyilvánvalóvá vált a kapcsolat: a film exec. producere Lord Lew Grade, aki az Alfát és számos más Anderson-produkciót is pénzelte.
Igen, ment mozikban és legalább egy ízben tévében is. Egy új, külső űrállomásokra szánt robotról szól, amely elő szövetes aggyal rendelkezik, és közvetlen idegrendszeri kapcsolaton keresztül tanítható. Sajnálatosan a Szaturnusz-állomásra szánt példány egy bűnöző kezére kerül, és a betanítás során mindenféle hibás érzelmi- és viselkedésmintákra tesz szert, aminek a vége ámokfutás és nagy sírás-rívás.
Kirk Douglas és Farrah Fawcett voltak az ártatlan áldozatok. Az egyik utolsó klasszikusnak nevezhető stílusban (értsd: hetvenes évek) készült sci-fi volt.
Megjelent és immár a birtokomba is került a korábban említett új szuperkiadás http://www.networkdvd.co.uk/space1999series1.htm
A képek minősége a honlapról is jól látható, de rendkívül említésre méltó még a hang is. Nem tudom, hogy oldották meg a srácok, de az epizódok zenei aláfestése mindenhol jófajta 5.1-ben szól...
Az extrák között találtam eme érdekességeket. Ezek kihagyott effektek az "Elszakadás"-ból.
Itt látszik, hogy a Holdat azért nem hagyta annyira "hidegen" a robbanás, ahogy a kiadott verzióból gondolhatnánk. Kár volt kihagyni ezt a képet...
Innen meg az derül ki, hogy a Hold azért nem rögtön a csillagközi térbe ugrott ki, volt némi folytonosság (a pici golyó a Hold akar lenni és mozog) Namármost ha valaki emlékszik még a pár évvel később készült Saturn 3 (A hármas számú űrbázis) c. klasszikusra, ott egy az egyben ezt a Szaturnusz-képet használták fel a nyitó képsorokban.
Dehogynem: egy hete újra vetiti a FM, napi egy résszel, hétfőtől péntekig. Újévkor leadják mind a 24 részt, egymás után, 0 órától éjfélig... A 2. szezon egy év múlva, ha az 1. sugárzási joga lejárt...
Milyen érdekes, hogy most jelentek meg olyan - elérhető árú mobilok (bár én még nem vennék, várom, amíg lejjeb megy az áruk), amelyekkel már működik a videotelefon - rögtön színesben. Nem is tudom, olyan deja vu érzés, mintha láttam volna már egy nagyszerű sci fi sorozatban hasonlót... ;)
Tényleg milyen furcsa megélni, hogy most a jövőben élünk!
Én rendszeresen benézek ide is, csak a számítógépünk bekrepált, hetekig nem volt net.
VHS-ről beletekergetve megnézegetem a részeket újra. :) Igazából egy jó és élvezhető filmnél, mint pl. az Alfa, az ember észre sem veszi a bakikat. De így visszanézve találtam pár érdekességet. A robbanások. Amikor valami felrobban, látható pl. a jármű, utána robbanás. Sajna a képváltás nem a legjobb egy csomó esetben, látható, hogy valami egy négyszög alakú valamin robban fől. Az első részben amikor két ember méregeti a nukleális hulladékot, az egyik bekattan és eldobja a másikat. A lendülettől kinyílik a sisakja. Az egyik sas fülkeajtaján középen a lelirat fölül vízszintes, késöbb félkör alakú lesz. A sas 1 fülkeajtón lévő száma nem olyan dizájnos (függőleges csík jobb alsó negyede hiányzik), hanem egyszerűen csak egy függőleges csík. És az egyik részben belül 1-es, az utastér felöl 3-as van az ajtón. Szigorúan csak érdekességképpen. :)